VPN Port Videresending (Alt du trenger å vite) |


Hva er en havn?

En port er et spesifikt nummer som er tilordnet en protokoll, som er et sett med kommandoer og regler som styrer hvordan data blir sendt og mottatt over nettet. Et eksempel på dette er port 443 som er tilordnet alle data som overføres over HTTPS.

Et portnummer fungerer som en trådløs kanal, og det forhindrer potensielle konflikter mellom forskjellige protokoller. Portnumre er også viktige for nettverkssikkerhet, da blokkering av en port også vil blokkere en viss protokoll i et nettverk.

Hva er portvideresending?

Port forwarding (også kalt port mapping) er en metode for å omdirigere dataporter mellom lokalt nettverk og eksterne enheter. Denne teknikken er vanligvis nyttig for ekstern tilgang til Internett-tilkoblede enheter og tjenester.

Port-videresending må vanligvis brukes ved siden av en ruter fordi nevnte ruter sannsynligvis bruker NAT (Network Address Translation) – en prosess som oversetter de individuelle IP-adressene til enheter i et lokalt nettverk til en enkelt IP-adresse, og som i det vesentlige tillater rutekoblede enheter som har sine egne nettverksadresser (som en bærbar PC eller en spillkonsoll) for å koble seg til Internett med IP-en tildelt av ISP-en din.

I den sammenheng skjærer portvideresending – som er en prosess bak kulissene – dataene og trafikken som er på vei til en spesifikk IP (i dette tilfellet IP-adressene hentet gjennom NAT), og omdirigerer dem til en annen IP ( enhet du for eksempel vil ha tilgang til eksternt).

Hvordan fungerer spedisjon?

Når en forespørsel må sendes over nettet, opprettes datapakker som inneholder informasjon om nevnte forespørsel, og de sendes over Internett. Blant forskjellige data inneholder disse pakkene informasjon om destinasjonen til datamaskinen eller enheten.

Normalt blir overskriften på datapakken analysert av en nettverksruter. Etterpå blir pakken sendt til destinasjonen som er til stede i overskriften.

Med portvideresending sjekker imidlertid avlyttingsapplikasjonen (for eksempel en VPN-klient) overskriften på datapakken, ser destinasjonen og skriver om dataene som er funnet i overskriften. Deretter sendes datapakken til den nytildelte destinasjonen. Når det gjelder en VPN, er den nye destinasjonen vanligvis en av serverne som brukes av VPN-leverandøren.

Hvorfor tilbyr noen VPN-leverandører VPN-portvideresending?

Mange VPN-leverandører bruker en NAT-brannmur for å beskytte brukerne sine mot innkommende tilkoblinger som kan være skadelige. Selv om det er nyttig, kan det noen ganger føre til problemer ved å blokkere innkommende tilkoblinger som brukerne faktisk ønsker.

For eksempel kan en NAT-brannmur potensielt forstyrre torrenting. Hvordan? Vel, det hele har å gjøre med å “seing” – å godta innkommende tilkoblinger fra andre brukere som ønsker å laste ned en fil til din egen torrent-klient. Seeding er også kjent som å bidra til opplastningshastigheten til en torrent, og det er nødvendig for alle å kunne laste ned en torrent i utgangspunktet.

En NAT-brannmur kan forhindre andre P2P-brukere i å starte uønskede forbindelser med klienten din, og dermed hindre deg i å seing.

Hvis en VPN-leverandør tilbyr portvideresending, omdirigerer klienten innkommende tilkoblinger, og sikrer at de kan omgå NAT-brannmuren.

Er VPN Port Forwarding Nødvendig for Torrenting?

Ikke egentlig. Mangelen på portvideresending forstyrrer normalt ikke nedlastningshastighetene dine. Opplastningshastighetene dine kan ta en hit noen ganger, men du kan fremdeles være i stand til å se i visse situasjoner. I tilfelle du ikke bryr deg om å bidra til opplastningshastigheten, og bare vil laste ned en fil, vil VPN-portvideresending ikke være nødvendig.

Den eneste måten portvideresending vil være obligatorisk for torrenting er hvis hver eneste bruker i Swarm (alle brukerne som laster ned og laster opp en torrent) sto bak en NAT-brannmur.

Er portvideresending trygt?

Det kan være litt problematisk å prøve å konfigurere ruteren manuelt for å tilby port-videresending. Hvorfor? Fordi din elektroniske kommunikasjon sannsynligvis ikke er så sikker som du tror de er.

Hva er skadelig programvare?

Videresending av porter på ruteren din kan potensielt utsette deg for ulike sårbarheter som kan utnyttes av nettkriminelle og skadelig programvare hvis du ikke tar tilstrekkelige sikkerhetstiltak – spesielt hvis du lar en port være åpen for ekstern tilgang.

VPN-port-videresending er derimot normalt ganske sikker siden portvideresendingen gjøres på VPN-leverandørens side, ikke din. I tillegg forblir forbindelsen din sikret av VPNs kryptering.

Vi trenger imidlertid å nevne en ting – tilbake i 2015 ble det oppdaget at VPN-leverandører som tilbød VPN-port-videresending faktisk ble påvirket av en sårbarhet (kalt “Port Fail”) som potensielt kan avsløre de virkelige IP-adressene til VPN-brukere. Heldigvis er sårbarheten lett å forhindre, selv om det ikke er noen garanti for at alle VPN-leverandører som tilbyr portvideresending har iverksatt nødvendige tiltak de siste årene..

Hvis du bruker en VPN-leverandør som ikke tilbyr videresending av VPN-port, trenger du selvfølgelig ikke å bekymre deg for at en port kan mislykkes IP-adressen din på nettet..

Trenger du en sikker VPN-tjeneste?

Hvis du leter etter en måte å beskytte dine personlige data og online trafikk på nettet, har vi deg dekket. CactusVPN tilbyr high-end AES-kryptering, opptil 6 VPN-protokoller å velge mellom, ubegrenset båndbredde og kostnadseffektive abonnement.

I tillegg tilbyr 9 av våre 25+ høyhastighetsservere torrenting support, og vi tilbyr en gratis 24-timers prøveperiode og en 30-dagers pengene-tilbake-garanti.

Ergo – Hva er videresending av VPN-port?

Videresending av VPN-port er en måte for VPN-leverandører med NAT-brannmurer å avskjære ikke-ondsinnede tilkoblinger VPN-brukere måtte ønske seg (som for eksempel torrenting-tilkoblinger), som ellers vil bli filtrert ut av brannmuren, og endre destinasjonen som finnes i datapakkehodet for å hjelpe dem tilkoblinger forbi NAT-brannmuren.

Du bør imidlertid vite at videresending av VPN-port ikke er obligatorisk for P2P. Det er bare nødvendig hvis du vil være sikker på at du har en høy såhastighet, eller hvis hver eneste person som laster ned / frø en torrent står bak en NAT-brannmur (som ikke er et veldig sannsynlig scenario).

Det er også vanskelig å se om en leverandør som tilbyr videresending av VPN-port har truffet sikkerhetstiltak mot et portfeilangrep eller ikke (et sårbarhet som kan lekke din virkelige IP-adresse når du er koblet til en VPN).

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me