10 måder at forblive sikre online i 2019 (og ud over) |


Hvis du dog har travlt og ikke kan læse hele artiklen lige nu, er du velkommen til at springe til det sidste afsnit af artiklen (“10 måder at forblive sikre online – lad os genoprette”) lige ved bunden. Vi har et resumé af alle de vigtigste tip for at forblive sikkert online, vi diskuterer i denne artikel.

Hvorfor er det så vigtigt at være sikker online?

Internettet er simpelthen ikke, hvad det plejede at være. Det er ikke at sige, at der ikke var nogen cybertrusler for 15 år siden eller deromkring, men den gennemsnitlige online-bruger havde generelt en lettere tid med at forblive sikkert på nettet. I dag er det lidt sværere at gøre. Mens Internettet blev mere avanceret, gjorde det også taktik, der blev brugt af hackere.

Lige nu forventes det, at internetforbundne enheder bliver enorme mål for cyber- og malware-angreb. Hvad mere er, det er yderst sandsynligt, at vi fortsat vil se en større og større stigning i cyberangreb og cyberkriminalitet i de næste år, da den slags ulovlige aktiviteter er blevet meget mere rentable end stor illegal narkotikahandel. Derefter viste forskning allerede, at et hackerangreb finder sted hvert 39. sekund, så det er ikke rigtig overraskende

Alt i alt viser alle tilgængelige data bare en ting – du lærer enten, hvordan du forbliver sikker online, eller så mister du til sidst dine penge i et cyberangreb eller er offer for identitetstyveri.

Her er de 10 bedste måder at forblive sikre online i dag

Selvom der er mange måder at forblive sikre online, har vi besluttet at fokusere på de 10 mest effektive:

1. Brug ikke offentlig WiFi til følsomme ting

Det er svært ikke at gøre det – det ved vi. Offentlig WiFi er lige der, når du har brug for det, og det giver dig hurtig, gratis adgang til internettet.

Men den bekvemme adgang kommer til en pris – en temmelig stor en: dine personlige og økonomiske detaljer. Ifølge statistikker bruger ca. 24% af verdensomspændende WiFi-hotspots overhovedet ikke nogen pålidelig kryptering. Procentdelen synes måske ikke så dårlig, men overvej dette – det anslås, at der vil være ca. 432 millioner hotspots rundt omkring i verden i 2020. Så det betyder, at omkring 100 millioner hotspots er usikrede.

Hvis du tilfældigvis bruger et sådant WiFi-netværk, kan enhver tænde på dine forbindelser for at se, hvad du laver online. Hvis det skulle ske, kunne enhver hacker let stjæle de oplysninger, de ønsker fra dig, som din:

 • Bankkontooplysninger
 • Kreditkortnumre
 • Loginoplysninger

Og selvom størstedelen af ​​hotspots bruger WPA2, kan du ikke lade din beskytte endnu. Du skal faktisk passe på, når du bruger sikret offentlig WiFi også – det være sig på et hotel, på en restaurant eller endda derhjemme. Hvorfor? Fordi det allerede blev vist, at selv WPA2 er modtagelig for en bestemt type cyberangreb. WPA3 formodes at løse dette problem, men det vil sandsynligvis tage et par år til, indtil det er bredt vedtaget – til det punkt, hvor det bliver et krav – da det er en valgfri certificering for nu.

Så hvad kan du gøre? Du kan ikke bare stoppe med at bruge WiFi alt sammen, når alt kommer til alt.

Du behøver ikke gøre det. Du skal bare sørge for, at du ikke bruger offentlig WiFi (sikret eller usikret) for at få adgang til følsomme oplysninger. Ideelt set bør du kun bruge det til regelmæssig online browsing. Brug ikke den til at kontrollere din e-mail, bankkonto eller profil (er) på sociale medier. Hvis du virkelig har brug for det, skal du bruge din dataplan i stedet.

Hvis du imidlertid ønsker en bedre mulighed, kan du overveje at bruge en VPN (vi diskuterer det på tip nr. 3). Tjenesten kan sikre dine online-forbindelser på hotspots uden kryptering for at sikre, at dine private data ikke udsættes.

2. Indstil dine enheder til at “glemme” WiFi-netværk

Mange enheder (især mobile enheder) er som standard indstillet til automatisk at oprette forbindelse igen til velkendte WiFi-netværk. Så hvis du går til en vens sted, opretter forbindelse til deres WiFi-netværk og derefter besøger dem igen om to dage, opretter din enhed automatisk forbindelse til deres netværk.

Praktisk, ret?

Det er bestemt, men det er også temmelig farligt. Hvorfor? Fordi cyberkriminelle kunne oprette falske WiFi-netværk til at forvirre din enhed og narre den til at komme i forbindelse med dem i stedet. Værst af alt – det er ikke en ekstremt kompleks proces for dem.

Lad os sige, at du går til en bar, har en øl og bruger WiFi. Når du forlader, kobler du automatisk af fra netværket. Men så længe funktionen “husk” er tændt, fortsætter din enhed med at udsende et signal, der spørger WiFi-netværk i nærheden, om de har det samme SSID (WiFi-netværksnavn) som barens hotspot.

Alt, hvad en cyberkriminel skulle gøre i det tilfælde, er at bruge en enhed, der kan scanne SSID’erne, din enhed sender, og derefter genudsende dem som sin egen – hvilket effektivt får din enhed til at tro, at hackerens falske netværk er et legitimt.

Og her er den værste del – et sådant værktøj findes allerede. WiFi Pineapple kan hjælpe hackere med let at indstille MITM (Man-in-the-Middle) angreb, og det koster kun $ 200 i øjeblikket.

Så det er meget bedre at bare have dine computere, laptops og mobile enheder glemt WiFi-netværk. Hvis du ikke ved hvordan, her er en liste over nyttige guider, du kan bruge:

 • MacOS
 • Linux (Ubuntu-video)
 • Android
 • iOS
 • Windows 7
 • Windows 8 / 8.1
 • Windows 10

Du skal vide, at nogle operativsystemer eller enheder (normalt de mere moderne) kalder denne funktion “Auto-Connect.” Så sørg for at deaktivere det også, hvis du bemærker det.

3. Brug et VPN (Virtual Private Network)

Hvis du ikke er bekendt med VPN’er, er de onlinetjenester, du kan bruge til at skjule din rigtige IP-adresse og sikre dine online-forbindelser ved at kryptere dem. Kort sagt, en VPN vil:

 • Sørg for, at ingen (ikke din internetudbyder, ikke hackere, ikke statslige overvågningsorganer) kan se, hvad du laver på Internettet. Din online kommunikation vil være fuldt krypteret og overvågningssikker. Ja – også på usikret offentlig WiFi.
 • Undgå, at cyber-kriminelle, der måtte være, i at lære følsomme oplysninger om dig (som hvor du bor, hvem din internetudbyder er, hvad dit postnummer er) fra din IP-adresse.
 • Sørg for, at du frit kan tale dit sind online, og at dine digitale fodaftryk i et vist omfang ikke er sporbare.

Brug af en VPN er en meget smart måde at forblive sikker online på, og det er en særlig effektiv metode, hvis du følger alle de andre tip, der diskuteres i denne artikel.

Ønsker en VPN, der kan hjælpe dig med at være sikker online?

CactusVPN er bare den service, du har brug for. Vi sikrer dine data med avanceret kryptering, og vi tilbyder adgang til meget sikre VPN-protokoller som SoftEther og OpenVPN.

Hvad mere er, vi udstyrede vores service med en Kill Switch for at sikre dig, at du aldrig bliver udsat for på nettet. Vi tilbyder også pålidelig beskyttelse mod DNS-lækage, og vi gemmer ingen brugerlogfiler for at beskytte dit privatliv korrekt.

Vi tilbyder adgang til brugervenlige apps, og vi leverer også en gratis 24-timers prøveperiode og en 30-dages pengene-tilbage-garanti, hvis der er problemer med tjenesten.

4. Hold din enhed (er) og browsere sikret

En af de bedste måder at forblive sikker online er at sikre, at du bruger et pålideligt antivirus / antimalware-program på din enhed. Det vil hjælpe med at beskytte dig mod online trusler – som ondsindede cookies, malware, vira, spyware, adware osv.

Der er masser af leverandører af antivirus / antimalware-software at vælge imellem, men vores anbefalinger er Malwarebytes og ESET.

Udover antivirus / antimalware-software skal du altid prøve at holde dit operativsystem opdateret. Glem ikke – vigtige sikkerhedsopdateringer kan frigives, selv i tinies-systemopdateringerne. Det, og sørg for at holde din firewall tændt – det er et ekstra lag af sikkerhed, som det er værd at have.

Hvad angår din browser, skal du overveje at bruge scriptblokkere – i det væsentlige udvidelser, der forhindrer, at uautoriserede scripts starter, når du får adgang til et lyssky eller ondsindet websted. F.eks. Kan en script-blokeringsudvidelse forhindre et ondsindet websted i at indlæse et crypto-mining-script, der skader din CPU, eller forhindre et websted i at vise ondsindede pop-up-annoncer.

I øjeblikket er de bedste udvidelser, du kan bruge, uMatrix og uBlock Origin. Det er bedst at bruge dem sammen, ikke separat, hvis du virkelig ønsker at være sikker online.

5. Gå ikke sammen med phishing og spam-e-mails

Med phishing-angreb med stigningen og spam-e-mails, der tegner sig for 45% af alle e-mails, der sendes på nettet, er det vigtigere end nogensinde at undgå at falde for dem. Hvis du gør det, risikerer du at få din identitet stjålet, dine bankkonti tømt og din virksomhed ødelagt.

Spam-e-mails er normalt lettere at genkende end phishing-e-mails, da de kræver mindre indsats. Den dårlige grammatik, aggressiv tone og vag kontekst har en tendens til at være en god gave. Nogle phishing-e-mails kan også genkendes på den måde, men mange af dem har en tendens til at være bedre udformet. Svindlere tager sig tid til at undersøge deres ofre og tilpasse meddelelserne, så de har en bedre chance for at få modtagerne til at engagere sig i e-mails.

Eksempler på phishing-e-mails kan omfatte:

 • En person, der foregiver at arbejde i banken, du har en konto med, der hævder, at du er nødt til at bekræfte din identitet ved at dele dine loginoplysninger eller klikke på et ondsindet link.
 • En cyberkriminel, der hævder at være en politibetjent, advokat eller føderal agent, der siger, at du er mistænkt for kriminel handling, og at du er nødt til at klikke på et link, downloade en vedhæftet fil eller dele følsomme personlige oplysninger (som dit Social Security Number) til blive ryddet for afgifter.
 • En hacker kan foregive at være administrerende direktør for det firma, du arbejder i, og prøve at presse dig til at installere ondsindet software (som keyloggers) på virksomhedens computere.

Der er mange flere andre scenarier, men du får ideen – phishing-e-mails kan være meget forskellige og – nogle gange – ganske overbevisende. Heldigvis er der nogle røde flag, som du kan kigge efter:

 • Links, der sender dig til et “HTTP” -websted i stedet for et “HTTPS” -websted.
 • Links, der er forkortet – “https://bit.ly/2siUVoz” i stedet for “https://www.cactusvpn.com,” for eksempel.
 • Forkert stavede navne og forsætlige grammatiske fejl i e-mail-adressen – “[email protected]” i stedet for “[email protected],” for eksempel.
 • Mangel på officielle underskrifter, der har tendens til at være i bunden af ​​en officiel e-mail fra en institution eller virksomhed.
 • En følelse af presserende og pres og en aggressiv, truende tone, hvis du ikke overholder afsenderens krav.
 • Vedhæftede filer, som ikke er det, de hævder at være – for eksempel en påstået eksekverbar, der ender i .zip, eller en såkaldt Excel-fil, der faktisk er en .exe-fil.

Alt i alt, hvis du nogensinde får spam eller phishing-e-mails, skal du bare ignorere og slette dem. Ideelt set skal du kontakte den rigtige påståede afsender for at se, om de virkelig mailede dig eller ej. Du bør også overveje at bruge Stanfords anti-phishing-udvidelser og måske kontakte myndighederne, hvis loven i dit land giver dig mulighed for at tage retslige skridt imod dem.

6. Brug stærke, separate adgangskoder

Som de fleste mennesker ved du sandsynligvis allerede, hvor vigtigt det er at have en pålidelig adgangskode til enhver konto, du bruger. Men selvom det er velkendt, lader folk stadig ikke til at lytte. Faktisk viser statistikker, at cirka 86% af de globale adgangskoder er ekstremt svage.

Det er sikkert at sige, at hackere glæder sig over denne slags nyheder.

Så hvad gør så en god adgangskode? Før vi tilbyder dig nogle tip, er vi nødt til at fremhæve en vigtig ting: Du skal have en anden adgangskode til hver konto. At have en stærk adgangskode, du bruger til alle konti, er ikke den sikreste vej at gå. Bare tænk på det – hvis denne adgangskode (uanset hvor stærk den er) blev brudt, ville en cyberkriminel få øjeblikkelig adgang til alle dine konti. Hvis du har flere adgangskoder, bliver kun en konto kompromitteret.

Noget andet, du skal vide, er, at du er nødt til at ændre adgangskoder regelmæssigt – det er simpelthen meget sikrere at gøre det. Nu mener vi ikke, at du er nødt til at ændre dem hver dag (medmindre du selvfølgelig vil), men du kan ændre dine adgangskoder hver måned, f.eks..

Med det ude af vejen er det her, du skal gøre for at oprette en stærk adgangskode:

 • Gør det længe – brug ikke bare et ord. Prøv at sammensætte en hel sætning, hvis du kan.
 • Hvis platformen tillader det, skal du medtage mellemrum med tilfældige intervaller i din adgangskode.
 • Brug små og store bogstaver tilfældigt, som: “aBcDeF.”
 • Tilføj symboler (som “&,”“ *, ”Eller“ @ ”) tilfældigt mellem bogstaverne eller ordene.
 • Forsøg ikke at bruge ord fra en ordbog. Undgå i det mindste at give alle ordene i dit kodeord “rigtige” ord. En måde at gøre det på er at vende nogle ord – i stedet for “mus” skal du bruge “esuom.”
 • Tilføj altid numre i din adgangskode – i starten, slutningen eller hvor som helst i midten.
 • Brug ikke åbenlyse erstatninger. Brug af “m0u $ e” i stedet for “mus” vil for eksempel ikke gøre din adgangskode markant mere sikker.
 • Prøv at gøre adgangskoden lidt mindeværdig, hvis du vil. For eksempel kan du gøre det til en forkortelse for en sætning som “Mine forældre har boet i Italien i 5 år.” Det ville være noget i retning af “MphbliIf5y.” Selvfølgelig gør det ikke noget at tilføje nogle flere symboler og tal.

Hvis du gerne vil læse mere om dette, kan du se vores guide til, hvordan du opretter en stærk adgangskode.

Hvad angår, hvordan du holder styr på alle dine adgangskoder, anbefaler vi, at du først skriver dem ned i en notesbog, du opbevarer et sikkert sted i dit hjem eller i en bank. For det andet skal du overveje at bruge tjenester som KeePassXC eller Bitwarden til at administrere dine adgangskoder.

7. Undgå HTTP-websteder

Det er altid bedst at undgå at bruge HTTP-websteder – især til online køb – fordi de simpelthen ikke er sikre. Det er ikke kun en spekulation – selv Google begyndte at markere alle HTTP-websteder som usikre tilbage i 2018.

Grundlæggende, hvis HTTP bruges på et websted i stedet for HTTPS, betyder det, at der ikke er nogen sikkerhed på plads til at kryptere din online kommunikation med nævnte websted. Så enhver kunne se, hvad du laver ved det. Ser du problemet? Det er meget let for en hacker at kompromittere dine adgangskoder, bankkonti og kreditkort på denne måde.

Og nej, det er ikke kun HTTP-websteder, der håndterer betalingsoplysninger, der er et problem. HTTP-blogs og fora er også et problem. Hvorfor? Fordi de normalt indsamler din e-mail-adresse, når du tilmelder dig. På grund af den manglende kryptering er der en chance for, at e-mail kan ende i hænderne på cyberkriminelle. Hvis det sker, bliver din e-mail-adresse målet for phishing, pharming og spam-angreb.

Hvordan kan du se, om et websted bruger HTTPS-kryptering? Temmelig enkelt – her er nogle tegn:

 • URL-adressen starter med “https” i stedet for “http.”
 • Et grønt hængelåsikon findes i adresselinjen lige foran URL-adressen.
 • Firmanavnet vises efter hængelåseikonet (dog ikke hele tiden).
 • Den mest indlysende – browseren lader dig vide, at det ikke er et sikkert websted.

Du skal dog vide, at selvom HTTPS-websteder ikke rigtig kan forfalskes, er der normalt intet, der forhindrer hackere i at oprette et falsk websted, der imiterer det originale, og bruger homografangreb til at narre online-brugere. Det, og hackere eller svindlere kunne bare registrere et “legit” websted til et HTTPS-certifikat og bruge det til at stjæle dine kreditkortoplysninger, f.eks..

En god måde at beskytte dig selv mod sådanne angreb er at altid dobbelttjekke webstedets webadresse for at sikre dig, at der ikke er nogen stavefejl, og at bruge adgangskodeadministratorer, da de kun automatisk udfylder dine loginoplysninger, hvis webstedet faktisk er det rigtige. Hvis det er falske, gør de det generelt ikke.

Hvad angår ondsindede HTTPS-websteder, der ikke efterligner andre platforme, er dit bedste alternativ at gøre en masse research på det for at se, om det virkelig er legitimt. Du kan også prøve at klikke på hængelåseikonet for at få mere information om virksomhedens certifikat.

Åh, og du bør også overveje at bruge de scriptblokkere, vi har nævnt ovenfor (uMatrix og uBlock Origin). De er ikke 100% garanteret at beskytte dig mod falske HTTPS-websteder, men de kan – i det mindste – forhindre, at ondsindede scripts kører i baggrunden, når du får adgang til sådanne platforme.

8. Begræns mængden af ​​privat information, du offentliggør på Internettet

At liste dit telefonnummer og din e-mail-adresse på din sociale medieside gør det let for folk, der ønsker at få nye venner eller interesserede arbejdsgivere til at kontakte dig, ret?

Selvfølgelig, det kan ske, men at gøre det gør det også meget let for cyberkriminelle at målrette dig mod svindel. For ikke at nævne, det er nøjagtigt den slags information, der sælges på det dybe web for en fortjeneste.

Du bør også undgå at give for meget information om, hvad du laver eller dit ophold på sociale medier. Selvom det muligvis giver dig noget at tale om med dine venner, giver det også røverne nogle temmelig nyttige oplysninger. Hvis du f.eks. Poster et billede fra en restaurant og mærker dig selv at være der, fortæller du indbrudstyvere, at du ikke er hjemme.

Og det er ingen frygt. Mange røverne brugte info fra sociale medier til at planlægge deres heists. Desuden viste statistikker tilbage i 2011, at omkring 80% af røverne kontrollerede sociale medier, når de planlagde et tyveri. Det var for nogen tid siden, sandt, men det er meget usandsynligt, at tingene bliver bedre nu – især da sociale medier indeholder endnu mere information om dig. Faktisk ser det ud til, at sociale medier er mere populære hos indbrudstyver end nogensinde.

Vi siger selvfølgelig ikke, at du overhovedet ikke skal bruge sociale medier, men prøv at begrænse mængden af ​​information, du offentliggør om dig. I det mindste skal du sørge for, at alle dine profiler er indstillet til private, så kun personer, du har tillid til, kan se, hvad du poster. Naturligvis skal du sørge for, at du ikke tilføjer nogen til din venneliste, som du ikke kender, eller som ser ud som en falsk copycat-profil.

Åh, og når det kommer til deling af privat info, inkluderer det også din IP-adresse. Glem ikke – folk kan lære meget af det, som hvilket land og by du bor i, og hvad dit postnummer er. Derfor er det altid en god ide at bruge en VPN, når du får adgang til internettet – din IP-adresse vil altid være skjult på den måde.

9. Forbliv sikker online ved ikke at holde Bluetooth tændt

Som en generel tommelfingerregel skal du kun tænde for Bluetooth, når du har brug for at dele filer med nogen, du kender på stedet. Når du er færdig, skal du dog straks slukke for Bluetooth. Hvorfor? Fordi det at lade det være på kompromis med din online sikkerhed.

Desværre, selvom Bluetooth kan være sikker, har den en masse sikkerhedsfejl. Tilbage i 2017 blev det opdaget, at cyberkriminelle kunne bruge en sårbarhed til at hacke mobile enheder, uden at nogen bemærkede det. Et år senere blev der opdaget et nyt sikkerhedsproblem, der gjorde det muligt at bruge MITM-angreb til at stjæle din kryptografiske nøgle.

Men det er bare toppen af ​​isbjerget. Bluetooth er modtagelige for forskellige cybernetiske angreb, såsom:

 • Bluebugging (kan resultere i uønsket spam)
 • Bluejacking (bringer din private info i fare)
 • Bluesnarfing (kan forårsage uønsket parring + tab af kontrol over enheden)

Så sørg for, at du aldrig holder Bluetooth tændt på alle tidspunkter. Tag dig også tid til at sikre, at din enhed ikke er “synlig” via Bluetooth, hvis der er en indstilling for det på den platform, du bruger.

I tilfælde af at du ikke er sikker på, hvordan du deaktiverer Bluetooth på din enhed (er), her er nogle guider, der muligvis kan hjælpe dig:

 • iOS / Android
 • MacOS
 • Ubuntu
 • Windows 7
 • Windows 8
 • Windows 8.1
 • Windows 10

10. Vær ikke for tillid til folk, du møder online

Hvis du ikke kender nogen personligt i det virkelige liv, er det bedst ikke at være for åben for dine personlige liv og økonomiske / forretningsoplysninger, hvis du kun mødte og talte med dem på Internettet. Du ved aldrig, om det er en ægte person, der ønsker at blive ven med nogen, eller om det er en hacker, svindler eller nogen, der er involveret i virksomhedsspionage bag profilen.

Glem ikke – det er ikke så svært at oprette en falsk social media-profil. Et par stjålne eller stock-fotos, nogle generiske “Om mig” -oplysninger, en enkel e-mail-adresse og en brændertelefon er alt, hvad en cyberkriminel skulle have for at oprette og bekræfte en falsk profil.

Hvad kan der ske, hvis du deler for megen information med en fremmed på nettet, der synes venlig nok? Undertiden intet. Men andre gange er der en chance for, at ting kan gå galt:

 • De kunne bytte på dine følelser og medfølelse, fortælle dig en gråtende historie og overbevise dig om at trænge dem til et anstændigt beløb. Bagefter prøver de enten at få dig til at sende dem flere penge, eller de slipper al kontakt med dig.
 • Personen bag kontoen kan prøve at narre dig til at dele værdifulde personlige og økonomiske oplysninger med dem – som dit Social Security Number, bankkonto eller kreditkortoplysninger eller endda nogle oplysninger om dine loginoplysninger.
 • Den pågældende kunne være en del af en socialingeniørring, der sigter mod at indsamle forskellige personlige oplysninger om det firma, du muligvis arbejder på. De gør det for bedre at tilpasse deres phishing-meddelelser.

Dette er bare nogle mulige scenarier, men du får ideen – ikke stol blindt på nogen, der er for venlig med dig på Internettet, især hvis du aldrig har mødt dem personligt. Og nej, at se dem over et webcam betyder ikke, at du bliver kjent med den rigtige person. Webcamstrømmen kan faktisk forfalskes, og der er masser af software, der kan hjælpe nogen med at gøre det.

10 måder at forblive sikre online – Lad os genopdage

Online sikkerhed er vigtigere end nogensinde i dag, da sikkerhedstrusler næsten rundt om hvert hjørne på Internettet. Vores forskning viser, at de følgende 10 måder at være sikre online ser ud til at være de mest effektive:

 1. Undgå offentlig WiFi, hvis du kan. Hvis du ikke kan det, skal du sørge for, at du ikke bruger det til ting som online bank og kontrol af dine e-mail- eller sociale mediekonti. Alternativt skal du kun bruge offentlig WiFi med en VPN.
 2. Konfigurer dine enheder til at “glemme” WiFi-netværk, som du tidligere har brugt, så de ikke ved en fejltagelse opretter forbindelse til en falsk hotspot, der udgir sig.
 3. Brug altid en VPN-tjeneste på nettet – den kan maskere din rigtige IP-adresse og kryptere din online kommunikation og holde dem beskyttet mod hackere.
 4. Sikre din enhed (er) og webbrowsere ved at holde dem ajour, bruge systemets firewall, installere pålidelig antivirus / antimalware software og bruge script-blokerere.
 5. Hvis du får e-mails eller meddelelser, der ser ud som spam eller phishingforsøg, skal du ignorere dem fuldstændigt.
 6. Lav stærke adgangskoder til alle dine konti, og brug en separat adgangskode pr. Konto. Brug af passwordadministratorer er også en god idé.
 7. Brug ikke HTTP-websteder, eller – i det mindste – ikke opgive din e-mail-adresse eller dit kreditkortnummer på HTTP-websteder.
 8. Post ikke for meget personlige oplysninger på sociale medier – f.eks. Dine kontaktoplysninger eller din aktuelle opholdssted.
 9. Hold Bluetooth slukket, hvis du ikke bruger det i øjeblikket.
 10. Stil ikke din tillid til onlinefremmede for hurtigt, og del ikke personlige og økonomiske oplysninger med dem, hvis du aldrig har mødt dem.
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map