Er VPN’er lovlige og bruger en VPN lovlig? |


Vi vil diskutere, hvad situationen er i lande, hvor VPN’er er ulovlige, og om VPN’er er lovlige i lande som USA, Storbritannien og Japan (hvis du vil vide om andre specifikke lande, er du velkommen) at besked os om det).

Ansvarsfraskrivelse. Forstå, at de oplysninger, vi præsenterer i denne artikel, er resultatet af vores egen forskning. Vi er ikke advokater, så vi kan ikke tilbyde en garanti for, at alt, der diskuteres om dette emne, er 100% sandt hele tiden. For de bedste resultater anbefaler vi at du konsulterer med din egen advokat om VPN-lovlighed i dit land, hvis du er bekymret for dette.

Er VPN ulovlig eller er det okay at bruge det?

Det korte svar på spørgsmålet er “Ja, det er helt lovligt at bruge en VPN.”Medmindre du bor i et land, hvor VPN’er er blevet specifikt forbudt (noget vi vil diskutere nedenfor), er der intet at bekymre sig om.

Bemærk dog, at selvom VPN-brug i de fleste lande er lovlig, er det ulovligt at bruge en VPN til at begå ulovlige handlinger. Hvad der udgør ulovlige handlinger afhænger af landets love, men det inkluderer normalt ting som svig, identitetstyveri, forfølgelse, børnepornografi og – nogle gange – fildeling.

Hvorfor forbud nogle lande VPN’er?

Det er temmelig svært at besvare dette spørgsmål uden at komme med spekulationer, men samlet set kommer det hele ned på to scenarier:

  1. Folk bruger VPN-teknologi til at deltage i kriminelle aktiviteter, og regeringer forsøger at bekæmpe ved at begrænse adgangen til VPN-tjenester.
  2. Regeringer, overvågningsorganer og myndigheder er bange for, at folk kan få fri adgang til information fra censurerede websteder – information, der strider mod deres fortælling. Så de forbyder VPN-brug for at dæmme op for tidevandet af online rettigheder og frihed.

Lande, hvor VPN er ulovlig

Vent, er det ulovligt at bruge en VPN i nogle lande?”

Desværre er det det. Ikke mange lande har truffet retlige forholdsregler mod VPN-brug, men de få, der stadig er værd at nævne.

er vpn ulovligt

Inden vi kommer til det, skal du dog forstå en ting – nogle lande kan muligvis vedtage love mod VPN-brug, men det forhindrer ikke rigtig folk i nævnte lande fra at bruge VPN’er.

Meget af tiden er lovene temmelig vage og har smuthuller online-brugere kan bruge til deres fordel. I ekstreme tilfælde er VPN-brug naturligvis strengt ulovlig og fuldt forbudt.

Kina

Kina er kendt for sin hårde holdning mod internetfrihed. Regeringen truede med at forbyde VPN’er mange gange og tvang endda Apple til at fjerne VPN-apps fra den kinesiske app store. Hvad mere er, tilbage i februar 2018 meddelte regeringen, at den vil begynde at blokere ikke-godkendte VPN-apps i marts.

På trods af det lykkedes det stadig mange internetbrugere i Kina at bruge VPN’er på nettet.

Så hvad der sker – er VPN’er lovlige i Kina eller ej?

Nå, VPN-lovlighed i Kina er et meget gråt område. Mange mennesker kan lide at tale om, hvordan det er helt ulovligt at bruge en VPN i Kina, men det er ikke rigtig sandheden. Hvad den kinesiske regering faktisk anser for at være ulovlig, er at oprette og køre din egen private VPN – som kan straffes med op til 5 års fængsel eller nogle store bøder.

Det betragtes generelt også som ulovligt at bruge en VPN fra en kinesisk-baseret udbyder, der ikke er godkendt af regeringen, og for en virksomhed i landet at bruge VPN’er uden først at få godkendelse fra regeringen.

Hvis du bare bruger en VPN, der ikke er baseret i Kina (som CactusVPN), er det ikke rigtig ulovligt. Hvorfor? Da kinesiske love ikke finder anvendelse på offshore-virksomheder, skal de ikke overholde dem.

Selvfølgelig skal vi nævne, at der er regionale forskelle i love i Kina. Selvom det f.eks. Kan være lovligt at bruge en VPN i de fleste dele af landet, kan det være ulovligt at gøre det i Chongqing, hvor de lokale myndigheder besluttede at straffe folk, der omgår Great Firewall of China (enten ved at få adgang til internationale netværk privat eller gennem “Ulovlige kanaler”) ved at bøde dem op til $ 2.178.

Samlet set, hvis du bruger en VPN i Kina, betyder det i værste tilfælde generelt, at du måske bliver bedt om at fjerne VPN-apps fra din enhed, hvis du bliver fanget af myndighederne, eller at dit hotel muligvis sparker dig fra WiFi, hvis du opretter forbindelse til en VPN-server. Der skal dog stadig udvises omhu, hvis du ved, at du befinder dig i et område i Kina, hvor VPN-brug dog kan bødes.

Rusland

Ligesom Kina har Rusland en kompliceret tilgang til, hvordan du kan bruge VPN’er. Tilbage i 2017 annoncerede regeringen en ny lov, der bredt blev fremstillet som et forbud mod VPN-tjenester i Rusland. Virkeligheden var dog en smule anderledes – loven var beregnet til at begrænse proxy-tjenester (som VPN’er), der hjælper onlinebrugere med at få adgang til forbudt internetindhold og ikke direkte forbud mod at bruge VPN’er.

Den russiske regering havde faktisk deres øjne på VPN-tjenesteudbydere med base i Rusland, ikke VPN-brugere, først. Myndighederne havde til hensigt at “overbevise” sagde udbydere om at håndhæve regeringens online censur-sortliste – hvilket i det væsentlige blokerer adgangen til forskellige websteder for deres brugere.

Hvis VPN-udbydere med base i Rusland nægter at overholde dem, bliver de bøder med op til $ 4.850. Hvis du kører din egen VPN og lader andre bruge den, risikerer du også at blive bøde med $ 480. Du kan også blive idømt bøder på op til $ 80, hvis du poster eller promoverer oplysninger eller links på Internettet om VPN’er. Hvis du er funktionær og gør det i din virksomhed, kan du få en bøde på op til $ 800.

Så selvom der ikke er nogen egentlig tale om at fange tid for at lave VPN-relaterede ting som det, da du eller en VPN-udbyder risikerer bøder, er det sikkert at overveje alle de handlinger, der er ovenfor ulovlige i Rusland.

Alt i alt kan du stadig bruge en VPN i Rusland, da det ikke er ulovligt at gøre det. Bare vær forsigtig med, hvad du siger om VPN’er online.

Hvis du naturligvis ikke har adgang til VPN-tjenester i landet, fordi webstederne er blokeret og kun kan bruge en Rusland-baseret VPN-udbyder, der deler dine data med regeringen, besejrer den slags formålet med at bruge en VPN.

Ifølge FlashRouters er VPN-forbuddet stadig ikke virkelig håndhævet.

Iran

Iran er temmelig kendt for, hvor meget det kan lide at censurere Internettet, og det begyndte også at blokere VPN’er tilbage i 2013. Selvom brugen af ​​VPN’er er teknisk ulovligt i landet, ser det ikke ud til, at lovene håndhæves. Gennemsnitlige online-brugere bruger regelmæssigt VPN’er til at omgå regeringscensur, og endda iranske politikere gør det samme.

Der har været påstande på Internettet om, at du kan få fængselstid, hvis du bliver fanget ved hjælp af en VPN, men vi kunne ikke finde nogen troværdige kilder, der bekræfter, at.

De Forenede Arabiske Emirater

Internetcensur er normen i UAE, og brug af en VPN kan teknisk betragtes som ulovlig i betragtning af landets love. Når alt kommer til alt siger UAEs lov om cyberkriminalitet klart følgende:

”En straf for midlertidig fængsel og en bøde på mindst 500.000 AED og højst 2.000.000 AED eller en af ​​disse to sanktioner pålægges den, der bruger en uredelig computernetværksprotokoladresse ved hjælp af en falsk adresse eller en tredje- festadresse eller på anden måde med det formål at begå en forbrydelse eller forhindre dens opdagelse.

Enhver person, der omgår protokoladressen på Internettet ved hjælp af en vildfarende adresse eller en adresse, der tilhører andre eller på anden måde med det formål at begå en forbrydelse eller forhindre dens opdagelse, straffes med fængsel og en bøde på mindst (AED) 150.000) og højst (500.000 AED) eller ved nogen af ​​disse straffe. ”

Så du kan få både fængsel og en bøde på op til en halv million dollars, hvis du bliver fanget ved hjælp af en VPN. Naturligvis hedder det i loven, at den IP-adresse, du bruger til at skjule dine digitale fodspor, skal være “svigagtig”, og at du skal bruge en VPN med det formål at begå en “forbrydelse” eller forhindre dens opdagelse for at sanktioner, der skal anvendes.

Hvis VPN også bruges til “legitime” formål, udgør brugen af ​​det ikke en forbrydelse.

Se hvad problemet er? Ordlyden er meget vag og let at fortolke. Så mens du bruger en VPN teknisk nok ikke er ulovlig i UAE, hvis myndighederne fanger dig ved at gøre det og beslutter, at det er ulovligt, så er det det. Husk, at VoIP-opkald, adgang til pronografisk indhold og anti-regeringswebsteder udgør forbrydelser i UAE.

Oman

Siden 2010 er brug af VPN’er ulovligt i Oman for enkeltpersoner. Hvis du bliver fanget ved at bruge en, risikerer du en bøde på op til 1.300 $. Virksomheder kan bruge VPN’er, men kun hvis de har tilladelse til det. Ellers får de bøder på omkring $ 2.600. Manglende betaling af bøden kan resultere i fængsel.

TRA (Oman’s Telecom Regulation Authority) brugte en meget bred definition for VPN’er, hvilket betyder, at myndighederne kan misbruge loven og retsforfølge den, de måtte ønske.

Nederste linje – du kan bruge en VPN i Oman som enkeltperson, hvis VPN-tjenesten ikke er forbudt af landet, men det er meget risikabelt at gøre det. Så vidt vi ved, har der ikke været nogen offentliggjorte sager om, at Omani online-brugere er blevet dømt til fængsel eller få store bøder for at bruge VPN’er.

Kalkun

Tyrkiet har blokeret VPN-tjenester siden 2016. Forbudet er hovedsageligt blevet håndhævet for at skære adgangen til sociale mediewebsteder og andre kanaler, hvor anti-regerings “propaganda” let kan sprede sig.

På trods af det faktum, at BTK (den tyrkiske telekommunikationsmyndighed) hævdede at have fuldt blokeret adgangen til VPN’er i 2018, kan mange tyrkiske onlinebrugere stadig bruge VPN’er. Giv, hvordan regeringen betragter VPN’er, det er sikkert at sige, at de er “ulovlige”, men vi har ikke fundet noget bevis for, at du kan blive straffet, hvis du bliver fanget ved hjælp af en VPN.

Irak

Landet begyndte at forbyde VPN’er tilbage i 2014. Regeringen brugte påskud til at bekæmpe ISIS og deres online manipulation for at forbyde sociale medieplatforme, chat-apps og VPN’er. Dette påvirker alle mennesker i Irak, og det er temmelig sikkert at sige – i betragtning af sammenhængen – at hvis du bliver fanget af at bruge en VPN, kan du blive retsforfulgt af myndighederne, da de let kan beskylde dig for at være en ”terrorist”.

Turkmenistan

VPN’er er ikke lovlige i Turkmenistan, da regeringen ikke ønsker, at folk skal have adgang til udenlandske medier. Eventuelle forsøg på at bruge proxies og VPN’er blokeres, og internetbrugere, der bliver fanget ved hjælp af VPN’er, antages at blive truet af Ministeriet for National Security.

Hviderusland

Online-censur er temmelig almindeligt i Hviderusland, og landet forbød endda Tor tilbage i 2015. Regeringen forbød også VPN’er, da det var målrettet mod alle “anonymiserede internetteknologier.”

Generelt er VPN-brug ulovlig i Hviderusland, men online-brugere i landet finder stadig måder at omgå disse begrænsninger. Påstået, hvis du bliver fanget ved at bruge en VPN, kan du muligvis få en bøde.

Nordkorea

Det er ekstremt vanskeligt at finde nøjagtige data om internetfrihed og rettigheder i Nordkorea på grund af landets tunge censur af næsten al information. Selv oversøiske nordkoreanske arbejdere og diplomater er forbudt at få adgang til nettet fra deres smartphones.

Det er sikkert at sige, at brug af VPN’er i Nordkorea er ulovligt – men kun for nordkoreanerne selv. Påstået, at hvis du er turist, får du adgang til internettet og VPN-tjenester. På en måde giver det mening at se, hvordan Nordkorea tjener mange penge på turismen.

Uganda

Den ugandiske regering er begyndt at presse på de nationale telekommunikationer for at blokere VPN-tjenester fra juli 2018. Det gør de tilsyneladende, fordi folk i Uganda bruger VPN’er til at omgå den daglige skat på sociale medier, de skal betale for at få adgang til sociale medieplatforme.

Ikke alle VPN-tjenester er blevet blokeret endnu, og der er ingen faktiske sanktioner for VPN-brug – i det mindste i øjeblikket. Når alt kommer til alt sagde administrerende direktør for UCC (Uganda Communications Commission) følgende:

”Det er en regeringsbeslutning, det er ikke en UCC-beslutning. Folk skal betale skat. Det er en lov, hvis regeringen siger at betale skat, skal du betale. ”

Så selvom der ikke er nogen nøjagtige love, der forbyder anvendelse og drift af VPN-tjenester i Uganda, fører den måde, myndighederne behandler dette emne på, til at vi tror, ​​at de muligvis vil begynde at tage retssag mod VPN-brugere i fremtiden.

Egypten

Tilbage i 2017 er den egyptiske regering begyndt at tvinge nationale internetudbydere til at blokere VPN-tjenester. Stadig er mange mennesker i Egypten fortsat med at bruge VPN-tjenester til at omgå online censur i landet.

Hvad angår, om brugen af ​​VPN’er er lovlig eller ej, er det svært at sige – mest fordi lovgivningen om forbudte websteder er meget vag. Samlet set risikerer du, at du får adgang til forbudt onlineindhold i Egypten, mindst et års fængsel og en bøde. Loven angiver imidlertid ikke klart, hvis adgang til forbudte websteder med en VPN er ulovligt. Men i betragtning af at Egypten blokerer adgangen til VPN’er, og at regeringen har gjort loven med vilje tvetydig i den henseende, er det sikkert at sige, at myndighederne kan misbruge det smuthul, hvis de vil retsforfølge VPN-brugere.

På udkig efter en pålidelig VPN-service?

Uanset hvor du er i verden, hvis du har brug for en VPN, du kan stole på, har CactusVPN fået din ryg – vi tilbyder 28+ højhastigheds-servere over hele verden med ubegrænset båndbredde.

Hvad mere er, kan du vælge at oprette forbindelse til internettet ved hjælp af VPN-protokoller med høj sikkerhed (som OpenVPN eller SoftEther). Derudover vil din online trafik og data være overvågningsfri takket være vores avancerede AES-kryptering.

Og rolig – vi opbevarer ikke nogen logfiler om dine online aktiviteter.

Vi tilbyder også en Smart DNS-service, der kan hjælpe dig med at fjerne blokering af over 300 geobegrænsede websteder fra lande som USA, Storbritannien, Tyskland, Polen, Canada, Frankrig, Sverige, Schweiz, Australien.

Giv vores tjenester et testkørsel gratis

Vil du se, om CactusVPN kan imødekomme alle dine behov, og sikre dig, at det fungerer ordentligt på din ende? Prøv derefter vores gratis 24-timers prøveperiode – ingen kreditkortoplysninger er nødvendige.

Det er ikke alt – når du først har valgt en abonnementsplan, vil du stadig være dækket af vores 30-dages pengene-tilbage-garanti, hvis noget ikke fungerer som annonceret.

Er VPN lovlig i resten af ​​verden?

VPN’er er lovlige i de fleste lande. Vi dækker hurtigt de lande, som vores brugere spurgte os mest om. Hvis du gerne vil vide, hvordan et land tackle VPN-lovligheden, er du velkommen til at sende os besked om det.

er vpn lovlig

Er VPN’er lovlige i USA?

Mens USA ikke har den bedste track record for at respektere internetrettigheder og privatliv, er brug af en VPN fuldstændigt lovligt i landet – så længe du ikke bruger det til at overtræde loven, er det naturligvis selvfølgelig.

Er VPN’er lovlige i England?

Ja, det er helt lovligt at bruge en VPN i England. Husk dog, at hvis du vælger en VPN-udbyder med base i Det Forenede Kongerige, er de tvunget til at overholde loven og dele dine data med myndighederne, når de anmoder om det.

Er VPN’er lovlige i EU?

Grundlæggende afhænger det af hver medlemsstat og dens juridiske tilgang til VPN’er. EU som helhed er imidlertid gået langt for at beskytte onlinerettigheder (fra at tage en hårdere holdning til geo-blokering til at beskytte brugernes privatliv med GDPR), så det er temmelig sikkert at antage, at det er lovligt at bruge en VPN i EU – forudsat at det naturligvis ikke bruges til ulovlige formål.

Er VPN’er lovlige i Australien?

Selvom Australien vedtog love, der tillader det at censurere bestemte websteder, er det at bruge en VPN lovligt i Australien – ja, selvom du vil bruge det til at få adgang til de websteder, der er blokeret (så længe vi ikke taler om websteder, der indeholder meget ulovligt indhold).

Er VPNS lovlig i Canada?

Tilbage i 2015 opfordrede David Purdy fra Rogers Communications faktisk den canadiske regering til at lukke VPN’er. Heldigvis blev der (endnu) ikke truffet nogen handlinger, så det er i øjeblikket lovligt at bruge en VPN i Canada.

Er VPN’er lovlige i Brasilien?

Selvom brasilianske dommere beordrede brasilianske internetudbydere til at blokere WhatsApp tilbage i 2016 i 72 timer, er det stadig perfekt at bruge en VPN i landet.

Er VPN’er lovlige i Japan?

Selvom Japan er meget streng med fildeling og har alvorlige sanktioner for det, betragtes anvendelse af en VPN ikke som en kriminel handling i landet.

Brug af VPN lovlig? Bundlinjen

I de fleste lande er VPN-brug fuldstændig lovlig, så længe du ikke bruger sådanne tjenester til at udføre ulovlige aktiviteter (afhængigt af nationale love, der kan variere fra kreditkortsvindel til fildeling).

Der er dog lande, hvor VPN-brug er ulovlig (Nordkorea, Oman, UAE, Hviderusland osv.), Men hvor online-brugere stadig finder måder at bruge VPN’er til at omgå regeringscensur (normalt på deres egen risiko).

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map