Forældrevejledningen til internetsikkerhed for børn |


Hvorfor er cybersikkerhed til børn nødvendigt?

Det er temmelig enkelt – Internettet er bare ikke så sikkert, som vi alle gerne vil tro, det er. Sandt nok kan børn og teenagere have det godt på nettet og lære masser af nyttige færdigheder. Realiteten er dog, at Internettet er fuld af online trusler og cyberkriminelle, der bare venter på at drage fordel af et barns eller teenagers naivitet.

Her er en liste over de mest almindelige problemer, børn og teenagere måske har at gøre med online:

1. Cybermobning

Hvis du ikke er bekendt med cybermobning, er det, når folk bruger online og elektronisk kommunikation til at true, skræmme og skræmme børn og teenagere. De kan også målrette mod ældre mennesker, men børn og teenagere har en tendens til at være de vigtigste ofre. Et af følgende kan repræsentere cybermobning:

 • At sprede falske rygter om nogen på sociale medier gennem messaging-apps og sms-beskeder.
 • Sende trusler og betyder beskeder til nogen via sociale medier, telefonopkald og beskeder og e-mails.
 • At tage unflatterende, private og / eller skammelige fotos / videoer af nogen og sprede dem online.
 • At bryde ind i nogens online konto (normalt en social mediekonto) og bruge den til at sende ondsindede, krænkende eller seksuelle beskeder til andre mennesker, mens de poserer som den nævnte person.
 • At foregive at være en anden på online platforme for at skade deres image og omdømme.
 • Aggressivt at sende seksuelle beskeder til en der ikke ønsker dem.

Du skulle måske tro, at dit barn ikke ender med offer for cybermobning, men overvej dette – over halvdelen af ​​børn og teenagere er angiveligt ikke kun blevet misbrugt på Internettet, men omtrent den samme mængde af dem har også engageret sig i cybermobning. Hvad mere er, over en ud af tre unge mennesker har været ofre for cybertrusler.

“Det er ikke rigtigt. Hvis der skulle ske noget lignende, ville mit barn fortælle mig det. ”

Ikke nøjagtigt. Den samme statistik viser også, at godt over halvdelen af ​​de unge ikke fortæller deres forældre, når de bliver ofre for cybermobning. De kan skamme sig over at gøre det, kan blive afpresset for at forblive stille, eller måske simpelthen være bange for, at de skulle komme i problemer på grund af det.

Et Cyberbully-mål er i sidste ende:

 • Overbevis et barn eller teenager om at gøre noget ulovligt eller seksuelt ved at afprese dem.
 • Tryk dem til at dele følsomme oplysninger med ham / hende (som deres forældres kreditkortoplysninger).
 • Skub barnet / teenageren til det punkt, hvor de er villige til at skade sig selv eller endda begå selvmord.

2. Seksuelle rovdyr

Seksuelle rovdyr bruger ofte Internettet til at finde og pleje potentielle ofre. De misbruger børn og teenagere ‘uskyld ved at foregive at være en anden (som en på deres alder) og foregive at være en ny potentiel venner for dem. Hovedmålet med online seksuelle rovdyr er at få dine børns tillid til det punkt, hvor de kan overbevise dem om at mødes personligt.

Naturligvis kan dit barn, hvis dette sker, ende for offer for sexhandel – eller værre. Derudover kan en seksuel rovdyr muligvis overbevise ham / hende om at involvere deres venner også. Desværre har det en tendens til at ske en gang imellem, med et ud af 20 børn, der indrømmer at have arrangeret et hemmeligt møde med nogen, de mødte online.

3. Alt hvad dit barn poster online

Børn og teenagere forstår ofte ikke, at hvis de lægger noget online, forbliver det sandsynligvis der for evigt – eller indtil Internettet kollapser. Den enkle kendsgerning er, at internettet ikke har nogen “Slet” -knap, så alt hvad du lægger på det forbliver der. Selvfølgelig kan et pinligt indlæg, foto eller video slettes, men hvis nogen formår at skærmbillede eller gemme det før det er gjort, er der intet, der kan gøres ved det.

Små børn og teenagere vil naturligvis ikke tænke over, hvad en fremtidig arbejdsgiver eller ægtefælle måske synes om, hvad de lægger ud på Internettet under deres rigtige navn. En sådan mangel på fremsyn kan – og sandsynligvis vil – i sidste ende komme til at bide dem i fremtiden. Plus, de kan muligvis lægge den slags oplysninger (som deres nuværende opholdssted), der kan gøre det let for kriminelle at målrette mod dem.

4. Malware og vira

Børn og teenagere kan downloade malware og vira ved et uheld uden engang at være opmærksomme på det. De ondsindede filer kan være forklædte som det nyeste videospil, deres yndlingssangeralbum eller seksuelt eksplicitte fotos og andet indhold. De overvejer normalt ikke muligheden for, at en sådan fil kan indeholde noget ondsindet, så de tror ikke, at der kan være nogen konsekvenser, hvis de interagerer med dem.

På grund af dette kan deres enheder – og følgelig dine enheder, hvis de bruger dem – ende med at blive inficeret med alskens malware, f.eks. Spyware, keyloggers og adware. Hvis dette sker, kan du være sikker på, at dine og dine børns personlige og økonomiske oplysninger bliver stjålet og solgt på det dybe web.

5. Voldeligt og seksuelt indhold

Internettet er fuld af viden, men det er også fuldt af grafisk voldeligt og seksuelt indhold, som kan være upassende for alle – især små børn og teenagere. Desværre er det temmelig let for dem at finde sådant indhold på nettet eller bare få adgang til det ved en fejltagelse. Ifølge undersøgelser blev omkring 93% af drenge og 62% af pigerne udsat for seksuelt indhold i deres teenageår. Hvad mere er, 66% af online-brugere i alderen 10 til 17 år, der blev udsat for onlinepornografi blev udsat for det utilsigtet.

Hvis dine børn udsættes for noget lignende, kan det påvirke dem på en negativ psykologisk måde. Den måde, de interagerer med deres venner og kærlighedsinteresser på, kan blive betydeligt beskadiget, hvilket igen kan føre til, at dine børn bliver deprimerede. Desuden kan denne type indhold også indeholde malware eller vira.

6. Phishing (og andre svindel)

Voksne er modtagelige for phishing, så du kan forestille dig, hvilke let mål børn og teenagere er. Og svindlere holder sig ikke væk fra at gøre det, da det er en nem måde at få det, de ønsker – personlig identificerbare oplysninger og økonomiske data som kreditkortnumre, bankkontooplysninger og loginoplysninger til bankkonto.

Phishing-svindlere vil normalt henvende sig til børn og teenagere på sociale medier, men de prøver muligvis også at sende dem e-mails. I stedet for at hævde, at de repræsenterer en bank, kan de sige, at de kommer fra et videospilfirma, de repræsenterer en velkendt kunstner, eller de kan hævde, at de er en politibetjent til at forsøge at skræmme dem til at afsløre følsomme oplysninger.

9 måder at forbedre internetsikkerheden for børn

I henhold til vores egen undersøgelse, og hvad vi har hørt fra andre forældre, er her de mest nyttige internetsikkerhedstips til børn og teenagere:

1. Diskuter cybermobning med dem åbent

En af de vigtigste grunde til, at børn og teenagere, der er ofre for cybermobning, ikke taler om det, er skam og frygt. De er bange for, at de kan komme i problemer på grund af det, og de skammer sig over, at de blev ofre for noget lignende.

Det er netop derfor, du skal være 100% gennemsigtig, når du diskuterer dette emne med dem. De er nødt til at vide, at det ikke er noget, der kun sker med dem, og at det bestemt ikke er normalt. Derudover er de også nødt til fuldt ud at forstå, at der er løsninger på cybermobning, og måder at forhindre det også. Og at de altid kan henvende sig til dig for at få hjælp.

Du bør også tage dig tid til at se, hvad den juridiske status for cybermobning er i dit land. Hvis du kan kontakte myndighederne om det, skal du sørge for at give dine børn også besked om det. Viden om, at de også kan henvende sig til en politibetjent for hjælp, når de beskæftiger sig med cybermobning, vil sandsynligvis give dem mere selvtillid, fjerne stress og frygt (eller noget af det) og gøre dem mere tilbøjelige til at gribe ind mod deres mobber.

Hvis dit barn bliver chikaneret af en mobberen online, skal du tage fotos eller skærmbilleder af meddelelserne. Slet dem ikke – de kan være nyttige beviser i fremtiden. Hvis du kender mobberens identitet, og det er nogen, dit barns alder har, skal du kontakte deres forældre.

Hvis du gerne vil have en mere dybtgående oversigt over, hvad cybermobning er, og hvordan du kan beskytte dine børn mod det, kan du tjek denne vejledning.

2. Installer sikre antivirus / antimalware-programmer på deres enheder

Du kan (og bør) tale med dine børn om malware – hvad det er, hvordan deres enheder kan inficeres med det, og hvilken type skade det kan gøre. For at få poenget på tværs, ville det normalt være nok at bare nævne, at de ikke længere kan bruge deres computer, spilkonsol eller mobiltelefon på grund af malware.

Men selv hvis de er fuldt ud opmærksomme på farerne ved malware, betyder det ikke, at der ikke er en risiko (uanset hvor lille) at de ved en fejltagelse vil downloade en ondsindet fil eller få adgang til et malware-inficeret link. Lad os se det – hvis de ser en meddelelse, der hævder, at de kan få deres yndlingsspil, album eller shows gratis, vil de sandsynligvis ikke tænke to gange.

Så for at undgå sådanne situationer og garantere internetsikkerhed for børn, er det bedst at installere antivirus / antimalware-software på alle dine og deres enheder. Bliv ikke narre af navnet – både antivirus- og antimalware-programmer gør det samme. En virus er trods alt en type malware.

Der er masser af leverandører af antivirus / antimalware-software at vælge imellem, men vores anbefalinger er Malwarebytes og ESET.

3. Installer VPN’er på deres enheder & Lær dem om VPN’er

Ikke sikker på, hvad en VPN er? Forkortelsen står for Virtual Private Network, og det er en onlinetjeneste, der giver dig mulighed for at skjule din IP-adresse og kryptere din online trafik. Hvis du skulle forklare det for dit barn, kan du beskrive det som et værktøj, der holder dig sikker online og sørger for, at folk ikke kan spionere på dig.

Hvordan ville en VPN give cybersikkerhed til børn? Temmelig enkelt – tjenesten krypterer al deres internettrafik, som kan komme godt med, når de bruger offentlig WiFi. Og lad os indse det – børn og teenagere bruger offentlig WiFi uden at bekymre sig om, at det er usikret, og at nogen kan overvåge deres online aktiviteter. Ja, det betyder stort set, at en cyber-kriminel let kunne stjæle deres e-mail-, sociale mediekonto- og bankkonto-loginoplysninger.

En anden måde en VPN ville hjælpe med at sikre internetsikkerhed for børn er ved at skjule deres IP-adresser. Hvorfor er det vigtigt? Fordi deres geo-placeringer vil blive skjult på denne måde, så skyggefulde websteder og hackere ikke vil være i stand til at overvåge den slags information. De ville heller ikke være i stand til at bruge deres IP-adresser til at finde ud af ting som:

 • Hvilket land dine børn bor i.
 • Hvilken by dine børn er fra.
 • Hvem din ISP er.

Selvfølgelig skal du forklare dine børn, hvorfor det er nødvendigt at bruge en VPN. Du kan nævne fordelene, vi har beskrevet ovenfor, men det er bedre, hvis du fokuserer på fordele, der mere resonerer dem:

 • En VPN ville tilbyde dem en bedre spiloplevelse. De behøver ikke længere at bekymre sig om regionbegrænsninger, IP-forbud, DoS / DDoS-angreb, spil, der er forbudt, og høje pingtider og forsinkelse. Plus, det kunne lade dem spille nogle nye spil tidligere, end når de er frigivet i dit land.
 • En VPN kan hjælpe dine børn med at omgå geo-blokke, der kan forhindre dem i at se de shows, tegneserier og film, de ønsker. For eksempel ville de få let adgang til Netflix, uanset hvor de er i verden.

Bevæbnet med alle disse oplysninger, vil det være lettere for dig at lære dine børn, hvorfor de skal have VPN-klienter og apps installeret på deres enheder, og køre dem, når de får adgang til internettet. Du kan endda konfigurere en VPN på din hjemme-router, hvis du vil sikre dig, at alle dine og dine børns online-forbindelser er sikret hjemme på enhver enhed.

CactusVPN – Den bedste måde at sikre internetsikkerhed for børn og teenagere

Vi tilbyder en VPN-service, der er ekstremt nem at bruge. Både du og dine børn har ingen problemer med at vænne os til vores brugervenlige design. Desuden fungerer vores service på tværs af flere platforme.

Hvad angår cybersikkerhed for børn, er vores VPN udstyret med avanceret kryptering af militær kvalitet, kan forhindre DNS-lækager, har en Kill Switch (så dine børn er beskyttet, selvom forbindelsesproblemer muligvis opstår), og giver adgang til meget -sikre VPN-protokoller (SoftEther, IKEv2, OpenVPN, SSTP).

Vi tilbyder også en 30-dages pengene-tilbage-garanti, når du vælger en abonnementsplan.

4. Giv dine børn klare retningslinjer for sociale medier

Du kan ikke forvente, at dine børn automatisk ved, hvordan de skal handle på sociale medier.- især når de ser alle opføre sig så hensynsløst. Derfor er du nødt til at tage dig tid til at lære dine børn om korrekt, sikker social medieetikette. Grundlæggende skal du forklare, hvordan de:

 • Bør ikke offentliggøre deres opholdssted hele tiden.
 • Brug for at ignorere anmodninger om venner og meddelelser fra folk, de ikke kender.
 • Bør aldrig dele for meget personlige og økonomiske data med ukendte mennesker eller endda deres sociale medievenner.
 • Bør blokere enhver, der handler for skyggefuld, aggressiv eller skræmmende.
 • Skal holde personlige oplysninger (som fysisk adresse, e-mail-adresse eller mobilnummer) fra deres sociale mediaprofiler.
 • Bør aldrig dele eksplicitte fotos eller videoer af sig selv (eller nogen, de kender) på sociale medieplatforme.
 • Bør aldrig interagere med skyggefulde links og vedhæftede filer, de muligvis modtager i deres indbakke eller se i andre folks indlæg.

Vi anbefaler også, at du tager dig tid til at hjælpe dine børn med at gøre deres sociale medieprofiler så private som muligt. Her er nogle nyttige guider til de fleste platforme:

 • Facebook
 • Instagram (og også dette link)
 • WhatsApp
 • Twitter
 • snapchat

5. Brug forældrekontrol, når det er tilgængeligt

Konfiguration af forældrekontrol er en af ​​de vigtigste regler for internetsikkerhed for børn. Det hjælper dig med at blokere adgangen til skadelige websteder, opsætte et internet udgangsforbud og overvåge, hvad dine børn laver på Internettet. Lyder lidt for Big Brother-ish? Det kan, men det er et nødvendigt skridt for at sikre, at dine børn nyder en sikker og sund online oplevelse.

Stort set alle enheder og operativsystem giver dig mulighed for at indstille forældrekontrol, men du bør overveje at få en router, der også har indbygget forældrekontrol. Her er en liste over mulige muligheder:

 • Router Limits Mini
 • Asus AC3100
 • Cirkel Med Disney
 • Nighthawk AC1900
 • Linksys AC1750

Derudover er der også forskellige applikationer til forældrekontrol, du kan bruge til at gøre dit job meget lettere. Ud over at gøre det, som forældrekontrolfunktioner kan gøre, giver disse apps dig også mulighed for at overvåge beskeder, få adgang til videoer og fotos, overvåge dit barns placering og kontrollere app-downloads og køb / køb i appen.

Lige nu er de bedste apps til forældrekontrol til brug TeenSafe, MMGuardian, Net Nanny og WebSafety.

6. Brug børnevenlige browsere / søgemaskiner

Børnevenlige browsere og søgemaskiner er perfekte til små børn. Mens de fleste browsere og søgemaskiner er lette at bruge og relativt sikre, er de ikke nøjagtigt gode til børn. Hvis du ikke tager dig tid til at konfigurere søgemaskiner korrekt (som vi diskuterer nedenfor), kan dine børn ende med at se eksplicitte og uanstændige resultater – enten med vilje eller ved et tilfælde.

For eksempel, hvis de bruger Bing, kan de få direkte bekymringsfulde søgeforslag som børnepornografi.

Nogle gode muligheder inkluderer:

 • Kiddle
 • KidRex
 • KidsSearch
 • Safe Search Kids
 • Sandkasse (iOS)
 • Sikker internetbrowser til børn (Android)

7. Konfigurer søgemaskiner til at vise sikre resultater

”Hvad hvis mine børn er for gamle til at bruge børnevenlige browsere?”

I dette tilfælde er det bedst at konfigurere alle søgemaskiner, der er installeret på dine enheder, og dine børns enheder til kun at vise sikre resultater. Hvis du ikke gør det, kan dine børn ende med at se skadeligt indhold.

Her er nogle nyttige guider til, hvordan du sikrer, at dine søgemaskiner kun viser sikre resultater:

 • Google
 • Bing
 • Yahoo!

8. Hjælp dine børn med at komme med stærke adgangskoder

Den sidste ting, dit barn har brug for, er nogen, der bryder ind på deres sociale mediekonto, og – mens de poserer som dem – siger ondsindede ting til deres venner og folk, de kender. Det er helt sikkert, at det til sidst kan ryddes, men skaden er allerede gjort – dit barn mister venner, bliver en social udstødt i mange kredse og måske endda fysisk skades.

Det er kun et eksempel ud af mange. En svindler kan f.eks. Også hacke til dit barns sparekonto.

En god måde at forhindre, at noget lignende sker (udover at lære dem, hvordan man undgår phishing, men vi kommer tilbage til det om et sekund) er at sikre, at dit barn bruger stærke adgangskoder til at beskytte deres konti. Det betyder ikke, at de ikke ved, hvad der er adgangskoder, eller hvordan man bruger dem, men de er sandsynligvis ikke opmærksomme på de fleste retningslinjer for adgangskodesikkerhed. Så du burde være den, der hjælper dem med det.

I tilfælde af at du ikke ved nok om password-sikkerhed, skal du ikke bekymre dig – vi har allerede fået en detaljeret artikel om dette emne lige her. Ideelt set bør du gennemgå de vigtigste tip til oprettelse af en stærk adgangskode med dit barn og lære dem at ikke bruge den samme adgangskode til alle konti, og hvordan du også bruger adgangskodeadministratorer.

9. Lær dem det grundlæggende ved phishing

Du kan ikke forvente, at dit barn kan (eller endda have interesse) til fuldt ud at forstå, hvad phishing er, og hvordan det fungerer. Du skal dog i det mindste forsøge at få dem til at forstå hovedideen – at fremmede vil forsøge at bruge deres uskyld til deres fordel og narre dem til at afsløre følsomme oplysninger (som deres login eller legitimationsoplysninger om login på konti på sociale medier) eller interagere med ondsindede links og vedhæftede filer.

Du skal dog være forsigtig med, hvordan du nærmer dig det emne, hvis dit barn er en teenager, dog. Glem ikke – de er i deres oprørske fase og vil ofte spot på ethvert råd, du prøver at tilbyde. Så du skal ikke tage fejlen ved at nærme dig dette emne med en autoritetstone og behandle dit barn som, du ved, et faktisk barn. Tal med dem som en voksen, og forklar, at farerne ved phishing alvorligt kan skade deres sociale status og fremtid.

Du behøver ikke at holde et foredrag om phishing, men det er en god start at tale med dine børn om de vigtigste tegn, mål og dos og don´ts for phishing. Hvis du ikke er meget fortrolig med phishing, kan du gå sammen med disse oplysninger sammen med dem. Her er en guide, vi skrev om phishing – såvel som andre trusler. Du skal finde det meste af den info, du har brug for lige der.

Ved siden af ​​disse oplysninger skal du også vide, at phishing-svindlere, der er målrettet mod små børn og teenagere, har en tendens til at bruge sociale medier mere end e-mail eller telefon. De kan også sandsynligvis foregive at være nogen på deres alder, normalt af det modsatte køn.

Ud over at bare lære dine børn ikke at blinde stole på fremmede, og hvordan man kan se svindlere, bør du også få dem til at bruge antifishing-udvidelser. Dem, der leveres af Stanford, er meget pålidelige.

Internetsikkerhed for børn – for at opsummere det hele

At have adgang til onlineindhold er vigtigt for stort set enhver i dag – inklusive børn og teenagere. Det er sådan, de laver hjemmearbejde, snakker og holder kontakten med venner og bruger deres fritid.

Hvis du imidlertid vil sikre dig, at dine børn nyder en anstændig onlineoplevelse, er du nødt til at lære, hvordan du holder dem i sikkerhed. Når alt kommer til alt er der masser af trusler, der lurer på nettet, som cyberbullies, malware, seksuelle rovdyr, phishing, svindel og voldeligt og pornografisk indhold. For ikke at nævne, hvad dine børn poster online, og hvilke oplysninger de deler, kan altid fungere til deres ulempe i fremtiden.

Hvordan tilbyder du internetsikkerhed til børn og teenagere, spørger du? Det er ikke en enkel løsning, men du kan få gode resultater, hvis du holder dig til disse retningslinjer:

 • Installer antivirus / antimalware-software på dine og dine børns enheder.
 • Sørg for, at dine børn er fortrolige med, hvordan phishing og svindel generelt fungerer.
 • Installer VPN’er på dine børns enheder og på dine egne enheder også.
 • Sørg for, at de søgemaskiner, du bruger, kun viser sikre resultater.
 • Hvis du har yngre børn, kan du overveje at bruge dem til børnevenlige browsere.
 • Brug forældrekontrol på alle enheder, og brug også apps til forældrekontrol.
 • Sørg for, at dine børn ved, hvordan de skal være trygge på sociale medier.
 • Tal med dine børn om farerne ved cybermobning, og hvordan de håndteres.
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me