Hardware VPN vs. Software VPN – Hvad er forskellen? |


Hvad er en hardware-VPN?

Hardware-VPN’er er enheder, der leverer VPN-funktioner (som kryptering / dekryptering og godkendelse) og har en dedikeret processor. Derudover har de også en tendens til at tilbyde hardware firewall-funktioner.

Hardware-VPN’er er selvstændige, hvilket betyder, at de håndterer alle VPN-funktioner på egen hånd.

Et eksempel på en hardware-VPN ville være Zyxels Firewall-hardware-VPN.

Hvad er en software-VPN?

Software VPN’er er applikationer, du installerer og kører på dine egne enheder. Til sidst kan de enten være indfødte klienter, der kommer forudinstalleret på din enhed, eller tredjeparts VPN-klienter, du får fra din VPN-udbyder.

Efter leverandørens ende er software VPN både klienten, de udvikler, og hvad de konfigurerer på VPN-serverne, de bruger. Softwaren er ansvarlig for håndtering af forbindelser mellem VPN-klienten og serveren.

Vores egen service, CactusVPN, er et godt eksempel på en software-VPN.

Hvem er en hardware VPN-ret til?

I betragtning af hvordan hardware-VPN’er fungerer, og hvor dyre de kan være, er de mest velegnede til store virksomheder, der har brug for at give et stort antal medarbejdere (100+) adgang til VPN-forbindelser.

Hardware-VPN’er er også kun et godt valg, hvis du har en dygtig og pålidelig IT-afdeling og en korrekt netværkssikkerhed på plads.

Er software-VPN’er kun for enkeltpersoner derefter?

Hvis du bare er en online bruger, der søger at skjule din IP-adresse og kryptere din online trafik, er du meget bedre stillet med en software-VPN end en hardware-en. Det er meget mere brugervenligt, let at opsætte og omkostningseffektivt.

Men software VPN’er fungerer også godt for erhvervslivet – især små virksomheder, undertiden endda store virksomheder afhængigt af omkostningerne og dine behov. Når alt kommer til alt er de en enkel og intuitiv måde at:

 • Omgå geo-blokke, der forhindrer medarbejderne i at udføre deres job.
 • Sikre dine VoIP-opkald med eksterne medarbejdere, partnere og klienter.
 • Giv eksterne medarbejdere hurtig og sikker adgang til dit arbejdsnetværk.
 • Foretag masser af SEO-undersøgelser.

Hardware VPN vs. Software VPN – Hvilken er bedre?

Forskellene mellem VPN’er til hardware og software kan blive lidt for tekniske og komplekse, så vi prøver at holde det så enkelt som muligt.

Husk, at dette afsnit for det meste vil være relevant for virksomheder, selvom du måske finder gode oplysninger, hvis du overvejede at få en VPN-hardware til personlig brug.

Så her er hvad hver type VPN gør bedre end den anden:

1. Software VPN’er har langt bedre priser

Hvis du håbede på at høre, at VPN’er til hardware er meget overkommelige og billige, har vi dårlige nyheder til dig.

En hardware-VPN koster normalt dig hvor som helst mellem $ 100 til $ 500 – nogle gange endda $ 1.000 eller mere.

Og hvis din virksomhed udvides, og du begynder at ansætte flere og flere mennesker, er du naturligvis nødt til at få ekstra VPN’er til hardware, som potentielt kan fordoble eller tredoble de oprindelige omkostninger.

Der er nogle VPN’er til hardware, som du kan få for under $ 100, men de er tydeligvis ikke så magtfulde som de dyrere. De kan være et godt valg for et hjemmenetværk, men det ville være meget mere praktisk og simpelt at få en VPN-software, og indstille den på din hjemme-router i stedet.

Software VPN’er kan på den anden side koste så lidt som $ 4 til $ 7 pr. Måned.

“Men har jeg ikke brug for at få flere konti for mine ansatte?”

Det afhænger virkelig af, hvor mange medarbejdere vi taler om. Hvis du f.eks. Har 20 ansatte, behøver du kun at få fire konti hos CactusVPN, da vi tillader op til fem samtidige forbindelser pr. Abonnement.

Hvis du er en freelancer, lille virksomhed eller bare en gennemsnitlig online bruger, er det ganske no-brainer – en software-VPN er meget bedre for din tegnebog.

2. Fjernadgang med hardware VPN’er er en smule mere kompliceret

En af de vigtigste grunde til, at enhver virksomhed ønsker en hardware-VPN, er at tilbyde medarbejdere fjernadgang til virksomhedsnetværket. Når VPN er på plads, får medarbejderne hurtig fjernadgang.

Vægten på ”én gang” er dog.

Det er slet ikke simpelt at indstille fjernadgang via en hardware-VPN. Hvis du ikke har et IT-personale, der ved, hvad de laver, vil det ikke kun tage lang tid at konfigurere alt, men der er også en risikofejl, der resulterer i mindre sikre forbindelser.

Med software-VPN’er har du lettere tid til at indstille fjernadgang til dine medarbejdere. Den eneste fangst er, at du har brug for at finde en udbyder, der tilbyder adgang til dedikerede IP-adresser.

Da disse adresser ikke ændres og kun bruges af dine medarbejdere, kan du hvidliste dem på dit netværk for at give dem adgang. Derefter kan de nemt få adgang til arbejdsfiler ved hjælp af VPN-krypterede forbindelser.

3. Sikkerhed er anstændig med begge indstillinger

Hvis du søger hardware VPN-sikkerhed, finder du for det meste vage påstande om, hvordan de er meget mere sikre end software-VPN’er. Desværre er der ikke meget information, der præciserer nøjagtigt hvorfor.

Vores bedste gæt er, at hardware-VPN’er teoretisk set er mere sikre, fordi de tilbyder dedikerede forbindelser, mens anvendelse af software VPN normalt betyder at dele en VPN-server med snesevis af andre brugere.

Der er også påstanden om, at hackere mere tilbøjelige til at angribe software VPN’er i stedet for deres hardware-modstykker, men der er ingen data, der kan sikkerhedskopiere det.

Faktisk, hvis du skulle tjekke de seneste nyheder, ville du se, at cyberkriminelle er mere optaget af at målrette hardware-VPN’er i dag.

Stadig er hardware-VPN’er generelt meget sikre. De har en indbygget firewall, tilbyder SSL-kryptering og kan understøtte stærke protokoller. Du behøver heller ikke bekymre dig om, hvorvidt VPN-udbyderen har en logningspolitik eller ej, da du er den eneste, der kører alt.

VPN-kryptering

Det eneste problem med dem er deres sikkerhed kan få et hit, hvis dit team ikke konfigurerer VPN korrekt. Hackere kan også gå på kompromis med hardware-VPN’er, hvis de lykkes at målrette din virksomhed med phishing- og vishing-angreb.

Du kan imidlertid også få et lignende sikkerhedsniveau med software-VPN’er. Du skal bare vælge en udbyder, der tager dit privatliv alvorligt – ideelt set en, der giver kryptering af militær kvalitet, adgang til protokoller som IKEv2, SoftEther, L2TP / IPSec og OpenVPN, og har en klar politik uden loggning.

Derudover kan software-VPN’er omfatte andre praktiske funktioner, der beskytter dine data og privatliv – som indbygget DNS-lækagesikring og en Kill Switch.

Det bedste af alt – du behøver ikke at bekymre dig om, at du eller dit team begår fejl, der kan kompromittere din sikkerhed.

4. Hardware-VPN’er kan være hurtigere, men ikke altid

Et af de mest attraktive salgssteder for VPN’er til hardware er deres høje hastighed. Påstået ville en hardware-VPN være meget hurtigere end software-VPN’er, fordi de ikke udfører krypterings- og tunnelprocesserne i software, hvilket kan lægge en belastning på enhedens CPU.

I stedet har hardware-VPN’er deres egne dedikerede CPU’er, så du behøver ikke at bekymre dig om VPN-forbindelser, der bremser dit netværk eller enheder ved at fjerne CPU-cyklusser fra andre applikationer, der har brug for dem.

Lyder ret godt, ikke sandt?

Der er bare én ting, du skal overveje – alt dette var tilfældet for mange år siden.

I dag, ikke så meget.

Faktisk er der nu enheder (endda mobiltelefoner), der har stærk nok hardware til at de kan håndtere VPN-forbindelser oven på alle de andre processer, de kører.

Hvis du tilføjer kraftig båndbredde i blandingen, kan du også få anstændige hastigheder med en software VPN.

Smart DNS-hastighed

Husk naturligvis, at selv med alt dette er der stadig chancer for, at du vil opleve noget tab af hastighed med en software-VPN, afhængigt af hvor langt du er fra serveren, hvilken kryptering du bruger, og om din firewall eller ej forstyrrer VPN-forbindelser (blandt andet).

Alt i alt, hvis du ikke behøver at skjule dine medarbejders geografiske placering eller fjerne blokering af indhold og onlinetjenester, og hastighed er meget vigtig for dig, fungerer en hardware-VPN muligvis bedre. Skønt det kan være en god ide at give en software VPN et skud, inden du begynder at bruge en masse penge på hardware VPN’er.

5. Hardware-VPN’er er ikke så brugervenlige som software-VPN’er

Når det kommer til hardware VPN versus software VPN, er der bare ingen at nægte at hardware VPN’er kræver meget mere teknisk know-how.

Grundlæggende, med hardware VPN’er, har du ikke rigtig et brugergrænseflade, du kan stole på. Så du eller dit IT-team skal manuelt konfigurere det for alle at bruge.

Hvis dit it-personale ikke rigtig har erfaring med hardware-VPN’er, har de brug for yderligere træning. Og det vil sandsynligvis ske, da hardware-VPN’er har en tendens til at have forskellige konfigurations- og administrationsindstillinger end virksomhedens routere og firewalls.

Hvad mere er, ved at opsætte en hardware-VPN, skal du korrekt konfigurere hele dit netværk til at rumme det. Dit IT-team skal også konstant overvåge det og udføre vedligeholdelse for at sikre, at alt fungerer godt.

Åh, og teamet bliver også nødt til at tjekke producentens websted regelmæssigt for opdateringer. Hvis de frigiver nogen opdateringer, bliver dit team nødt til at anvende dem manuelt, hvilket kan være vanskeligt afhængigt af hvor kompleks hardware er. Det kan også forårsage forstyrrelser i hele virksomheden.

En software VPN er imidlertid ekstremt ligetil. Du skal bare downloade og installere klienten fra VPN-udbyderen, køre den og vælge en VPN-server. VPN-udbyderen tager sig af resten.

Det er alt, hvad der er der til det. Selv opdateringer håndteres automatisk. Normalt sender klienten dig en meddelelse, der fortæller dig, at det er tid til at opdatere til den nye version.

Hvad mere er, selvom du eller en af ​​dine medarbejdere stadig ikke ved, hvordan man bruger en software VPN, tilbyder de fleste udbydere 24/7 support eller en online Knowledge Base, som du kan bruge til hurtigt at finde den løsning, du har brug for.

6. Software VPN’er giver meget bedre skalerbarhed

Hvis du har brug for at skalere din virksomhed med en software-VPN, skal du bare få en ekstra konto til dine nye medarbejdere – det er enkelt og koster ikke mange penge. Og hvis du får et abonnement med flere samtidige forbindelser, kan du skalere meget hurtigere og billigere.

Med en hardware-VPN skal du imidlertid enten få hardware-tilføjelser, der understøtter den vækst, du har brug for (ekstra VPN-sessioner, for eksempel), eller du bliver nødt til at få en ny model.

At gøre sidstnævnte betyder, at du bliver nødt til at bruge endnu flere penge, og de penge, du tidligere har brugt på den hardware-VPN, du udskifter, vil blive temmelig spildt, hvis du ikke finder en anden anvendelse til det.

Åh, og glem ikke, at dit it-personale sandsynligvis har brug for mere tid til at rumme den nye hardware-VPN – for ikke at nævne, at de bliver nødt til at genoverveje virksomhedens netværksmiljø endnu en gang, hvis den nye VPN er for anderledes end den gamle..

Brug for en pålidelig, sikker software VPN-løsning?

Vi har din ryg.

CactusVPN giver top-of-the-line kryptering med adgang til meget sikre VPN-protokoller. Vi udstyrede også vores service med en Kill Switch, og Apps Killer og DNS-lækagebeskyttelse.

Åh, og vi håndhæver en streng politik, der ikke er log-ind, så dit privatliv vil altid være sikkert.

Og hvis du har brug for en VPN til din virksomhed, skal vi nævne, at CactusVPN er meget skalerbar. Du kan faktisk tilslutte op til fem enheder samtidigt en abonnementsplan. Det, og du kan installere vores service på de mest populære platforme.

Plus, hvis du har brug for hjælp, er vi tilgængelige 24/7.

Lyder godt?

CactusVPN-app

Gå derefter videre og prøv vores service – vi tilbyder en gratis 24-timers prøveperiode. Ingen grund til at give nogen kreditkortoplysninger, og du får adgang til alle funktionerne.

Hvad mere er, vi leverer også en 30-dages pengene-tilbage-garanti, hvis tjenesten ikke fungerer som annonceret.

Hardware VPN vs. Software VPN – Bundlinjen

Hardware og software VPN’er opnår et lignende mål, men der er klare forskelle mellem dem:

 • En hardware-VPN er en dedikeret, fristående enhed med en dedikeret processor, der håndterer VPN-funktioner.
 • En software VPN er et oprindeligt eller tredjepartsprogram, du konfigurerer eller installerer på din enhed til at køre VPN-forbindelser – enten på en server, du ejer, eller på en VPN-udbyders server.

I betragtning af alt dette – hardware VPN vs. software VPN, hvilket er den bedre mulighed?

Det afhænger virkelig af dine behov. Hvis du driver en stor virksomhed, har et dygtigt IT-team og vil sikre dig, at du har dedikerede VPN-forbindelser, er en hardware VPN en god mulighed.

Men hvis du bare vil kryptere din webtrafik eller forbindelser til dit arbejdsnetværk, ikke ønsker at håndtere en kompleks, tidskrævende installationsproces og hellere vil undgå at bruge over $ 100 eller $ 500 på hardware, er en software VPN en meget bedre valg.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map