Hvad er anonym browsing (Hvordan man er anonym online) |


Den gode nyhed er, at sådan noget er opnåeligt, men inden vi begynder at diskutere, hvordan vi kan være anonym online, er vi nødt til at gøre en ting klar – der er virkelig ikke sådan noget som 100% online anonymitet. Du kan helt sikkert tage forholdsregler for at beskytte dit privatliv og reducere risikoen for, at dine personlige data lækkes eller udsættes væsentligt, men ingen tilgang er fuldstændig idiotsikker i betragtning af hvor omfattende, alsidig og risikobetonet Internettet er.

Så når vi bruger udtryk som “anonym browsing” eller “anonym surfing”, er det den slags ting, vi vil henvise til.

Hvorfor er anonym browsing vigtig?

Tro det eller ej, det bliver sværere og sværere at nyde enhver form for privatliv på Internettet. Det, du gør online, forbliver egentlig ikke bare mellem dig og din enhed. Men for at blive mere specifik, her er nogle af grundene til, at du har brug for privat browsing så meget:

1. Det holder regeringens overvågning i Bay

Regeringer ved, hvad en værdifuld informationskilde Internettet er, og de behandler den i overensstemmelse hermed – ved at prøve at snuppe på alt, hvad de kan, selvfølgelig.

Og selvom du måske tror, ​​at regeringsovervågning kun sker i USA, er virkeligheden langt fra det. Mens USA har snesevis af masseovervågningsprojekter, er det ikke det eneste land, der gør det.

Husk også, at de fleste regeringer kræver nationale internetudbydere for at stille brugerdata til rådighed for myndighederne og gemme dem op til et vist antal år.

Anonym browsing ville hjælpe med dette ved at gøre det sværere for regeringsorganer at holde øje med, hvad du gør online, og overvåge din online trafik. Det er stadig værd at bemærke, at det ikke beskytter dig 100% mod overvågning. Så længe du er på Internettet, er det bare ikke muligt.

2. Det beskytter din ret til fri tale

Mens næsten alle lande i verden giver deres borgere retten til ytringsfrihed, begynder det mere og mere at ligne en teoretisk ret. I virkeligheden er det temmelig let at få din frie ytringer fjernet – uanset om det er en online platform, der censurerer dig, eller folk, der cyber mobber dig for dine meninger.

Nogle gange har selv det juridiske system ikke din ryg. For eksempel i lande som Saudi-Arabien, hvor selvcensur er normen. Ellers risikerer du at komme i alvorlige juridiske problemer – fra at blive smidt i fængsel til at blive pludset offentligt.

Hvordan kan jeg blive anonym på Internettet?

Det gode ved anonym surfing er, at det kan give dig en stemme på Internettet – selvom du ikke har en sådan. Da folk ikke ved, hvem du er, kan du frit sige dit sind – uanset om du diskuterer sociale, politiske eller økonomiske spørgsmål (bare for at nævne nogle få).

3. Det forhindrer, at søgemaskiner bliver for “venlige”

Der er ingen, der benægter søgemaskiner, der har gjort internettet meget mere brugervenligt og praktisk, men er du klar over omkostningerne? Disse autofuldførende resultater, du får, når du indtaster et bogstav eller et ord, der forekommer forfærdeligt velkendt, er ikke kun en dejlig funktion – de er komplekse algoritmer, der bruger personlige oplysninger fra dig til at levere mere personaliserede resultater.

Hvilken slags information, spørger du? Nå, søgemaskiner som Google, Yahoo !, og Bing indsamler følgende:

 • De websteder, du søger efter og får adgang til
 • Din geo-placering
 • Din alder og køn
 • Gennemse historie fra enhver tredjeparts app / websted, der er afhængig af en søgemaskins tjenester
 • Alle stemmekommandoer, du udsender til en stemmeassistent, der ejes af dem (som Google Assistant)
 • E-mail-indhold (i tilfælde af søgemaskiner, der tilbyder e-mail-tjenester)
 • Enhedsoplysninger
 • Sådan ser du ud (nogle søgemaskiner bruger ansigtsgenkendelse på deres fotos)
 • Din religiøse og politiske overbevisning
 • Hvor sund du er
 • Overalt hvor du har været
 • Hvem dine venner er

Og det er bare at ridse overfladen.

Hvad mere er, alt dette er også integreret sammen med andre bits af information indsamlet via tjenester, som søgemaskinerne ejer (som YouTube, der ejes af Google).

Mens anonym browsing ikke kan beskytte dig mod hvert eneste brud på privatlivets fred, som vi nævnt ovenfor, kan det hjælpe dig med bedre at beskytte dine personlige data for at nyde mere privatliv og være i stand til at bruge søgemaskiner uden den uhyggelige “Jeg ved alt om dig” -følelse.

4. Det holder følsomme data ud af annoncørernes hænder

Ligesom søgemaskiner, ved annoncører også lidt for meget om dig. Hvordan spørger du? Du kan godt takke søgemaskiner og sociale medieplatforme for det (sammen med andre mindre websteder). De deler dine data med tredjeparts annoncører for at tjene penge.

Og nej, det er ikke en stor hemmelighed eller ulovlig – det er meget sandsynligt nævnt i søgemaskinens eller sociale medias websteds servicevilkår. Hej, disse er normalt gratis-til-brug platforme, så dette er ikke en enorm overraskelse.

Men de er ikke de eneste skyldige. ISP’er kan undertiden også sælge brugerdata til tredjepart-annoncører. Heldigvis sker det ikke i alle lande. Foreløbig er det kun folk i USA, der har at gøre med dette (dog er der ingen garanti for, at skyggefulde ISP-annoncøraftaler, der er bag kulisserne, ikke sker i andre lande).

Hvad betyder alt dette for dig? Udover at have dit privatliv solgt for en fortjeneste, betyder det, at du begynder at se flere og flere personlige annoncer på nettet. For eksempel, hvis du kan lide en Facebook-side om komfurer, skal du ikke blive overrasket, hvis du vil begynde at se komfurannoncer på Facebook, Google og andre websteder.

For nogle mennesker kan det være praktisk. For de fleste af os er det bare uhyggeligt og påtrængende.

Heldigvis kan privat browsing hjælpe med dette ved at begrænse mængden af ​​information, som annoncører får om dig. Det er også en god ide at kontrollere fortrolighedsindstillingerne på de fleste platforme og søgemaskiner, du bruger til at deaktivere personaliserede annoncer (eller noget der er relateret til annoncer, virkelig).

5. Det forhindrer ISP-båndbreddestrottling

Internetudbydere kan faktisk bremse dine forbindelseshastigheder, hvis de mener, at du bruger “for meget data” til at gøre noget online – det være sig streaming, VoIP-opkald eller spil. Det gør de angiveligt for at forbedre deres tjenester (hvilket er troværdigt), men de gør det også for at overbevise brugere som dig om at betale for en større, dyreere dataplan eller få et dyrere abonnement.

ISP’er kan gøre det, fordi de kan overvåge alt, hvad du gør på Internettet. Den gode nyhed er, at du kan kæmpe tilbage ved at surfe på nettet anonymt for at sikre, at din internetudbyder ikke kan holde oversigt over hvilke websteder, du får adgang til, eller hvilke filer du downloader..

6. Det holder dine data sikkert på usikrede netværk

Det er ekstremt praktisk at bruge WiFi, der ikke kræver nogen adgangskode på farten, men det er også meget farligt. På grund af den manglende kryptering kan enhver tænde på dine forbindelser og snoope på dine online aktiviteter og personlige oplysninger (som kreditkortnumre og loginoplysninger).

Selvom du i stedet kunne bruge dette ved blot at bruge et adgangskodebeskyttet netværk, er den uheldige sandhed, at det heller ikke er garanteret at gøre det. Hvorfor? På grund af KRACK-sårbarheden, der kan kompromittere WPA2-sikrede netværk.

Den bedste mulighed er bare at sikre dig, at du nyder en vis grad af anonymitet, når du opretter forbindelse til et WiFi-netværk – sikret eller usikret. På denne måde, selvom nogen skulle overvåge din forbindelse, kan de ikke lære noget værdifuldt eller stjæle følsomme oplysninger.

7. Det giver dig adgang til begrænset indhold

Mens internettet tilbyder et næsten stort udvalg af indhold, kan du faktisk ikke nyde det hele. Geo-begrænsninger kommer mange gange i vejen for at forhindre dig i at gøre det. Kort sagt, de er en metode til at blokere adgangen til indhold baseret på din geografiske placering. De bruges generelt af indholdsudbydere af juridiske, netværks- og copyright-relaterede grunde.

Netflix er et ret godt eksempel på det. Mens tjenesten for det meste er tilgængelig over hele verden, kan dets amerikanske indholdsbibliotek ikke få adgang til online-brugere uden for De Forenede Stater. Webstedet kontrollerer din IP-adresse, når du opretter forbindelse til den, og omdirigerer dig til det “passende” bibliotek.

hvordan man ser netflix fra andre lande

Geo-begrænsninger er dog ikke din eneste bekymring – online indhold kan begrænses ved hjælp af firewalls. Det sker normalt, når en regering ønsker at blokere bestemte websteder (som hvordan Kina blokerer for Google, Facebook og Blogspot), eller når en arbejdsplads / læringsinstitution ønsker at sikre, at dens medarbejdere / studerende ikke “slapper af” ved at gennemse onlineindhold (som YouTube eller Twitter).

I begge situationer vil anonym browsing give dig mulighed for at omgå firewallbegrænsninger uden at nogen ved det meste af tiden.

8. Det gør Torrenting sikkert

Afhængigt af det land, du bor i, kan det at downloade torrents være en problemfri ting, du laver på Internettet, eller det kan være en ulovlig aktivitet, der kan føre til, at du modtager DMCA-meddelelser, får bøder på tusinder af dollars (hvis ikke mere), og endda potentielt landing i domstol eller fængsel.

Selv hvis vi lader det juridiske aspekt til side, er torrenting stadig ikke særlig sikkert, fordi alle andre, der downloader / uploader den samme torrent, som du stort set kan se din rigtige IP-adresse, hvilket betyder, at alle private data, der er tilknyttet din IP, overlades til nåde af fremmede.

Heldigvis hjælper anonym browsing dig med at overvinde denne hindring ved at sikre dig, at ingen kender din identitet – både for at beskytte dig mod potentielle hackere og copyright-trold, og fra at komme i problemer med loven.

Som en klar ansvarsfraskrivelse: vi støtter ikke forsætlig krænkelse af copyright eller ulovlig online piratkopiering, men vi forstår nogle mennesker kun kan få adgang til underholdnings-, arbejds- eller skolefiler via P2P.

Hvordan man er anonym online – Det grundlæggende

I dette afsnit dækker vi de lettere og almindelige måder at bevare din anonymitet på, når du er på Internettet. Det er ikke at sige, at de naturligvis ikke er effektive.

1. Brug et VPN (Virtual Private Network)

En VPN er en service, du kan bruge til at surfe på nettet anonymt ved at maskere din rigtige IP-adresse og kryptere din online trafik for at sikre, at ingen kan overvåge den. På grund af hvor let det er at bruge en VPN, er det en af ​​de mest populære metoder til anonym browsing.

Fordele

 • En VPN’s kryptering kan forhindre cyberkriminelle, regeringsovervågningsbureauer og internetudbydere i at holde øje med, hvad du gør online og stjæle følsomme data fra dig. Grundlæggende, hvis de forsøger at overvåge din trafik, ser de bare snavs – selv på usikrede netværk.
 • VPN’er gør det nemt for dig at få adgang til ubegrænset indhold ved at maskere din IP-adresse og – følgelig – din geo-placering. Hverken geo-begrænsninger eller firewalls vil kunne stå i vejen for dig.
 • VPN’er er generelt afhængige af delt IP-teknologi (flere personer, der bruger den samme IP til at oprette forbindelse til internettet) for at beskytte bruger anonymitet, hvilket i det væsentlige sikrer, at ingen kan spore forbindelsen til en bruger.
 • En VPN er normalt meget let at konfigurere, fordi der er masser af tredjepartsudbydere, der tilbyder VPN-klienter, der arbejder på tværs af adskillige platforme.

Ulemper

 • En VPNs kryptering og afstanden mellem dig og serveren kan undertiden forstyrre forbindelseshastigheden, hvilket betyder, at du måske oplever langsommere hastigheder, selvom det ikke sker hele tiden.
 • VPN-klienter fungerer ikke på enheder, der ikke har oprindelig VPN-support – som f.eks. Spilkonsoller.
 • Korrekt VPN-tjenester er ikke gratis, selvom omkostningerne normalt er temmelig lave. Mens du kunne bruge gratis VPN’er, er ulemperne bare ikke det værd, da de kun bringer dit privatliv i fare for at beskytte det.

Brug for en pålidelig VPN?

Hvis du vil nyde anonym browsing med en VPN, har CactusVPN din ryg. Vi tilbyder en overkommelig VPN-service, der bruger avanceret AES-kryptering til at sikre dine private data og online trafik, når du er på Internettet. Vi har også en streng politik for no-log, hvilket betyder, at vi ikke gemmer nogen følsomme oplysninger om vores brugere.

Vores 28+ højhastighedsservere bruger alle delt IP-teknologi og er udstyret med ubegrænset båndbredde. Hvad mere er, vores VPN-apps er meget brugervenlige.

Plus, hvis du er interesseret i at få adgang til geo-blokeret indhold, vil du bestemt gerne, at vores VPN kan leveres sammen med en Smart DNS-service, der kan hjælpe dig med at fjerne blokering af over 300 geobegrænsede websteder fra hele verden.

Til sidst skal du vide, at du kan prøvekøre vores VPN-service gratis i 24 timer, hvis du vil se, hvor godt det fungerer, inden du vælger et abonnement. Det er ikke alt – når du først er blevet CactusVPN-bruger, vil du stadig være dækket af vores 30-dages pengene-tilbage-garanti, hvis noget går galt (meget usandsynligt, at der vil ske).

2. Brug en proxy

En proxy er en server, der fungerer som en formidler mellem et lille lokalt netværk og Internettet. Mange online-brugere stoler på proxies for at skjule deres IP-adresser og få adgang til geo-blokeret indhold. De fleste proxy-tjenester er generelt gratis, men der er også betalte fuldmagter.

Fordele

 • Brug af en proxy til at få adgang til websteder kan være ret hurtigt på grund af tjenestens cache-evne (lagring af websteder, som brugere besøger for senere, dybest set), hvilket betyder, at du sandsynligvis får reduceret belastningstid.
 • Proxies er lette at bruge, og de skjuler brugernes IP-adresser for at hjælpe dem med at surfe på internettet anonymt.
 • Afhængig af proxyadministratorens præferencer, kan en proxyserver indstilles til automatisk at filtrere ud ondsindede websteder.

Ulemper

 • På trods af cache-funktionen, hvis proxyserveren er overfyldt, kan du opleve langsommere hastigheder. Dette har en tendens til at ske med gratis fuldmægtige meget.
 • De fleste proxies skjuler bare din IP – de bruger ikke kryptering for at sikre din internet-trafik, hvilket betyder, at du ikke kan stole på dem for at virkelig beskytte dit privatliv, så meget, hvis du bruger et usikret netværk. Mens nogle proxies muligvis bruger SSL-kryptering, er det ikke den mest sikre derude – for ikke at nævne, at NSA angiveligt kan opfange og knække den.
 • Mangel på kryptering til side, proxies kan ikke virkelig levere fuld anonymitet, bare fordi ejeren af ​​proxyserveren altid vil vide, hvad din rigtige IP-adresse er, hvis du bruger HTTP-forbindelser.

3. Brug Tor (Onion Router)

Tor er i det væsentlige et anonymitetsnetværk, der giver brugerne adgang til internettet på en mere privat måde. Det fungerer ved at videregive data mellem flere relæer (også kaldet “routere” eller “noder”) som et middel til at skjule en brugers online trafik og placering.

Fordele

 • Alle websteder, du får adgang til med Tor, kan ikke spore din IP-adresse. Samtidig kan websteder, du besøger, ikke spores tilbage til din IP-adresse.
 • Det er ekstremt vanskeligt for regeringsorganer at lukke Tor helt ned, fordi det er et netværk, der er fordelt over adskillige lande.
 • Tor er ret enkel at konfigurere, og det fungerer på flere platforme. Det er også gratis at bruge.
 • Da din online trafik sendes til flere relæer (hvis operatører ikke kender kilden til trafikken), kan webpakker ikke tilknyttes en bestemt online bruger.

Ulemper

 • Mens Tors antal relæer synes temmelig stort (over 7.000), er det ikke nok til at følge med antallet af brugere. Brug af Tor betyder således, at man ofte skal håndtere langsommere forbindelser.
 • Det er muligt for en internetudbyder at blokere et Tor-relæ, hvis den opdager det. Selv lande kan gøre det, idet Kina er et godt eksempel. Når det sker, er det vanskeligere for dig som Tor-bruger at oprette forbindelse til internettet.
 • Selvom Tor generelt er temmelig sikker, har det stadig sine svagheder. På et tidspunkt havde dens Mac- og Linux-klienter en sårbarhed, der potentielt kunne lække bruger-IP’er. FBI formåede også at hacke adskillige Tor-brugere (med god grund) ved at bruge en ikke-offentligt kendt Tor-sårbarhed.
 • Knuderne drives af frivillige, hvilket betyder, at dit privatliv ofte er prisgivet menneskelig fejl.
 • Den sidste relæ Tor-trafik passerer, inden den når sin destination, er kendt som et udgangsrelæ. Desværre bruger exit-relæer ikke nogen kryptering, da de er ansvarlige for at dekryptere trafikken. Det betyder stort set, at den, der kører udgangsrelæet, let kan overvåge al den trafik, der passerer gennem det.

4. Brug inkognito / privatlivstilstand på dine browsere

De fleste populære browsere har en inkognito / privatlivstilstand. Tanken er at bruge den, hvis du ikke ønsker, at der skal gemmes data, der er relateret til din aktuelle session. I teorien betyder det, at der ikke bruges nogen webcache, cookies eller webhistorik.

Husk dog, at denne funktion bedst bruges sammen med et privatlivsværktøj som en VPN. Beskyttelse af personlige oplysninger / inkognito tilbyder en vis grad af anonym browsing, men de sikrer ikke din forbindelse. Privatlivets fred er også kun på din ende.

5. Ryd jævnligt din cache

En af de vigtigste grunde til, at du skal rydde browserens cache, er at slippe af med alle cookies, der er placeret på din enhed, når du gennemser online. Hvis du ikke er bekendt med cookies, er det små tekstfiler, der placeres på din computer, når du besøger et websted (ikke rolig – du bliver ofte bedt om at give dit samtykke til det).

Cookies bruges til at gemme oplysninger om dine browsingvaner, så websteder kan tilbyde dig en mere personlig og praktisk oplevelse (som ikke at kræve, at du indtaster dine loginoplysninger eller gemmer dine indkøbskurveartikler i et stykke tid, selvom du opgiver vogn).

Slet browserdata

Normalt er det ikke en enorm bekymring. Det faktum, at cookies kan bruges af annoncører til at spore dine online bevægelser, kan være ret irriterende – for ikke at nævne et brud på dit privatliv. Desuden kan samvittighedsfulde tredjeparter ifølge Cookie Central (en stor ressource på internet-cookies) faktisk bruge cookies på en måde, der lader dem “opbygge detaljerede profiler af dine interesser, forbrugsvaner og livsstil.”

Selvom du ikke helt kan slippe af med cookies, kan du rydde din webbrowser-cache regelmæssigt for at gøre det sværere for websteder at spore dine vaner. Hvis du vil være ekstremt flittig, kan du rydde din cache efter hver web-session.

Udover at hjælpe med cookies kan rydding af din cache også forbedre indlæsningshastighederne og rette browservandringer.

6. Brug annonceblokkere

Google viser angiveligt ca. 29 milliarder annoncer om dagen til online-brugere. Og det er kun Google – vi tager ikke platforme som Facebook med i betragtning.

”Okay, så jeg bliver måske spammet med masser af annoncer på daglig basis, men det er ikke et så stort problem.”

Det er sandt, at det måske ikke virker problematisk, men overvej dette – onlineannoncer er ikke kun enkle tekstbokse, der kun er til visning. De “lytter” faktisk til det, du laver – overvåger dybest set dine klik og handlinger for at følge dig på Internettet. Hvorfor? Så du selvfølgelig kan få vist endnu mere “personaliserede” annoncer.

Og nej, det betragtes ikke som ulovligt.

Desuden kan nogle annoncer udover invasionen af ​​dit privatliv også indeholde malware og let inficere din enhed, hvis du engagerer dig med dem.

Derfor skal du altid have en adblocker i din browser. Her er nogle anbefalinger:

 • Adblock Plus
 • uBlock Oprindelse
 • uMatrix

Vi anbefaler stærkt uMatrix, fordi det ikke kun blokerer for annoncer, men også uønskede scripts, iframes og andre browseranmodninger, og du har fuld kontrol over alt.

Plugins fungerer på de fleste browsere. Nogle gange kan de have forskellige navne, men de opnår det samme mål.

Og mens vi handler om dette emne, skal du overveje at bruge disse websteder til at fravælge at modtage målrettede annoncer:

 • NAI Forbruger fravælger
 • Dine online valg
 • WebChoices

Brug af annonceblokkere med disse websteder bør reducere antallet af annoncer, du er udsat for.

7. Bloker sporingsaktiviteter på nettet

Annoncesporing er ikke det eneste, du har brug for at bekymre dig om. Websteder fokuserer også på at spore andre ting:

 • Din online trafik, så websteder ved, hvor meget tid du bruger på en platform, hvilken enhed du bruger, og hvilke websidesider du bruger.
 • Hvordan din online aktivitet forholder sig til din profil på sociale medier. Facebook-pixel er et godt eksempel på det, da det hjælper Facebook med at forstå din online opførsel, så den kan vise mere “målrettede” ting i dit nyhedsfeed (inklusive annoncer).
 • Hvilken slags medier du nyder. YouTube gør dette meget, så platformen ved, hvilke videoer der skal anbefales.
 • Hvad dine nuværende placeringer er. Den slags info er nødvendig for platforme, der anbefaler events i nærheden eller giver vejrprognoser, men de kan også bare bruges til generel datasporing og analyse.

Gemmer sig

Heldigvis er det temmelig enkelt at stoppe – brug bare Ghostery. Det fungerer på næsten alle browsere, og det er meget let at konfigurere.

8. Indstil dine sociale mediekonti til “Privat”

Dine sociale mediaprofiler kan lække en masse følsomme personlige oplysninger, hvis de er indstillet til offentlig. Tænk på det – fremmede kan nemt lære en masse ting om dine liv bare ved at se, hvad du poster. Derfor er det bedst at gøre alle dine konti private – her er nogle nyttige guider til det, faktisk:

 • Facebook
 • Twitter
 • Instagram
 • snapchat
 • LinkedIn

Vær også rigtig forsigtig med den slags information, du deler på sociale medier. Det er bedst, hvis det ikke er noget, der kan afsløre for mange detaljer om dit personlige liv (især dit opholdssted).

9. Deaktiver lokalitetssporing

Stort set alle sociale mediewebsteder eller større websteder som Google sporer din enheds placering. Mens de gør det for at levere mere personaliserede tjenester, kan der ikke benægtes, at det kan føles påtrængende og ligefrem uhyggeligt. Derfor skal du altid kontrollere kontoindstillinger for at se, om det er muligt at slå lokationssporing / deling fra.

Placeringssporing

Bare husk at gøre dette er ikke garanteret at forhindre platforme og virksomheder i at spore dig hele tiden. F.eks. Klargjorde Google for nylig, at selv hvis du deaktiverer Location Tracking-tjenester på din Google-konto, kan de stadig fortsat spore dig (“muligvis” er nøgleordet). Det er stadig et ekstra skridt værd at tage.

10. Gennemgå mobilapptilladelser

Næsten hver eneste app, du har på din mobile enhed, kræver, at du giver den tilladelse til at få adgang til mindst en af ​​din telefons funktionaliteter for at fungere. Selvom det giver mening det meste af tiden, kan det nogle gange blive for påtrængende – som når apps anmoder om adgang til din realtids placering, fotos og kontakter.

Vi anbefaler at kontrollere din mobile enheds appindstillinger og tilbagekalde eventuelle tilladelser, der ser ud til, at de kræver for meget personlige oplysninger. Nogle apps skal stadig være i stand til at fungere, selv uden disse tilladelser.

Hvordan man er anonym online – næste niveau

I dette afsnit viser vi dig, hvordan du forbliver anonym online ved hjælp af metoder, der kan virke lidt mere komplekse (i det mindste først). Selvom det kan være nødvendigt med nogen tid og kræfter for at indstille alt her, kan det bestemt gå en lang vej mod at beskytte dit internet-privatliv.

1. Brug signal til direkte kommunikation

Hvis du ikke er bekendt med Signal, er det en online kommunikationsapp, der fungerer på iOS / Android-enheder og desktop. Dets vigtigste højdepunkt er det faktum, at det bruger sikker ende-til-ende-kryptering for at beskytte dine tekstbeskeder og VoIP-trafik for at sikre, at det, du taler med en anden, forbliver privat.

Det er naturligvis meget bedre end at bruge Facebook Messenger eller Twitter til private samtaler, da dine meddelelser ikke udsættes på denne måde.

Du kan argumentere for, at WhatsApp også er en god mulighed, fordi den faktisk bruger den samme type kryptering som Signal. Problemet med WhatsApp er imidlertid, at det bevarer metadata, det sandsynligvis deler brugerdata med Facebook (der nu ejer WhatsApp), og den måde, den implementerer kryptering på, er ikke så fjolsikkert.

Så du har det bedre med Signal. Tilføj måske en VPN i miksen for at nyde endnu mere privatliv.

2. Brug krypterede e-mail-løsninger

At ikke have en e-mail i dag er virkelig ikke en mulighed, men at bruge de mest populære (Gmail, Yahoo! Mail eller Yandex.Mail) er ikke en god ide – medmindre du vil have, at tjenesteudbydere skal have adgang til alt dit e-mail-indhold , det er.

Tutanota er et temmelig godt alternativ, fordi det leveres med en helt krypteret postkasse. Derudover logger virksomheden ikke personlige oplysninger og gemmer kun IP-adresser i et krypteret format, som kun brugerne kan få adgang til. Den eneste ulempe er, at den gratis plan kun leveres med 1 GB lagerplads.

ProtonMail er en anden anstændig mulighed. Tjenesten tilbyder krypterede e-mail-konti fra ende til ende, kræver ingen personlige oplysninger for at oprette en konto, og virksomhedens servere er baseret i Schweiz, hvor de er beskyttet af gunstige fortrolighedslove. Imidlertid har den gratis konto dog mere begrænset lagerplads (500MB).

Samlet set er brug af krypterede e-mail-tjenester bare sikrere. Værste tilfælde, hvis du virkelig skal bruge en populær e-mail-tjeneste, skal du sørge for, at det er Gmail, og at du bruger denne udvidelse med den, da den krypterer dine e-mails.

3. Brug Virtual Machine (VM) -software

Kort sagt emulerer en virtuel maskine en harddisk, der kører et operativsystem oven på dit nuværende operativsystem. Det lyder komplekst, men det er ret nemt at køre faktisk – det hele sker gennem software og et ikon på dit skrivebord.

Hvad har dette at gøre med anonym browsing, spørger du? Nå, en VM giver dig et ekstra lag af sikkerhed, når du surfer på nettet, da du kan oprette forbindelse til internettet ved hjælp af VM. Alle filer, du får adgang til eller downloader via VM, forbliver der – de vises ikke på “host” -enheden.

Det er således lettere at undgå at blive inficeret med ondsindede filer eller malware, der kan stjæle følsomme data fra dig. Det er også meget sandsynligt, at du kan undgå at spore cookies (i det mindste i et vist omfang), da de bare blev placeret på din VM i stedet for din “vært” -enhed.

VM-software er normalt gratis (VirtualBox og VMWare Player), men der er også betalte muligheder (som VMWare Workstation).

4. Brug FOSS i stedet for proprietær software

Det er ikke længere en hemmelighed, at NSA har formået at tvinge adskillige tech-virksomheder over hele kloden til at bygge bagdøre ind i deres programmer. Det lykkedes dem endda at ”overbevise” RSA (virksomheden, der er ansvarlig for verdens mest anvendte krypteringsværktøjssæt) til at inkludere sikkerhedsfejl (som NSA kan knække) i deres algoritmer.

Naturligvis er proprietær software ikke så sikker længere – især i betragtning af at NSA bare kan målrette mod devs, hvis de vil. Det er her FOSS (gratis open source-software) spiller – software, der er udviklet af uforbundne personer med kildekode, som enhver kan undersøge.

Her er en liste over et par FOSS-eksempler for at få en idé om, hvad der tilbydes.

Selvfølgelig er der altid en chance for, at NSA kan infiltrere et FOSS-samfund, så det er altid en god ide at være på din vagt.

5. Prøv at foretage anonyme betalinger

Selvom du ikke vil være i stand til at foretage anonyme betalinger for fysiske varer (generelt), kan du muligvis gøre det med online betalinger. En af de mest almindelige metoder til at gøre det er at bruge forudbetalte kort, men du kan også stole på cryptocurrency.

Nu ville Bitcoin være det indlysende valg – ikke på grund af hvor populær den er, men fordi det er en af ​​de mere “stabile” kryptokurser. Du skal først oprette en anonym e-mail-konto med en af ​​de ovennævnte tjenester til køb af Bitcoins, så dine transaktioner ikke kan spores tilbage til dig.

Anonyme betalinger

Du bør prøve LocalBitcoins.com, da det er mere anonymt (du taler med en sælger og arrangerer et møde), før du går med store platforme som Coinbase eller Binance.

Husk stadig, at Bitcoins ikke i sig selv er 100% anonyme. Når du har købt dem, skal du stadig bruge Bitcoin-miksere til at “hvidvaske” dem (det er dybest set en proces, der bytter dem med Bitcoins fra flere andre brugere). Selvfølgelig er Bitcoin-miksere ikke gratis, og gebyrerne kan være en smule stejle.

I tilfælde af at du gerne vil lære mere om Bitcoin-privatliv (især Bitcoin-mixere), er du velkommen til at tjekke ProPrivacy’s guide.

6. Overvej at undgå Windows 10

Dette råd kan virke lidt groft i betragtning af at Windows 10 er temmelig populært i dag, men virkeligheden er, at operativsystemet intet mindre end et privatlivs mareridt. For det første er der masser af dataindsamling i baggrunden til det punkt, hvor en masse af dine personlige oplysninger (aktivitet inkluderet) deles med Microsoft og tredjeparter.

Sikker på, du kan slå dataindsamlingen fra, men gæt hvad? Selv hvis du gør det, sender Windows 10 stadig telemetridata til Microsoft. Hvad mere er, da Microsoft skubbede jubilæumsopdateringen tilbage i 2016, fjernede de muligheden for at deaktivere Cortana, Windows 10s stemmeaktiverede personlige assistent, der kan lide at samle en masse information om dig for at give dig en mere “personlig” oplevelse.

Endnu mere irriterende har Microsofts Windows 10-opdateringer en tendens til at indstille din Windows 10 tilbage til dens fabriksindstillinger, hvilket betyder, at du er nødt til at finpudse OS-privatlivets indstillinger igen og igen.

Nogle åbenlyse alternativer til Windows 10 inkluderer Windows XP, 7 og 8 og Mac OS, selvom Linux-distributioner er meget bedre valg. Hvis du ikke har nogen mulighed og virkelig skal bruge Windows 10, kan du overveje at bruge W10Privacy (husk, at det ikke er open source-software).

Konklusion

Alt i alt er anonym browsing noget, du skal stræbe efter, hvis du virkelig ønsker at beskytte dit online privatliv og personlige data og overvinde urimelige indholdsrestriktioner. Du behøver ikke rigtig at følge hvert eneste råd, vi har tilbudt i denne artikel, men du skal i det mindste holde sig til dem, vi nævnte i afsnittet “Begynder” – især rydde din cache, bruger annonceblokkere, bruger en VPN, og holde dine sociale mediekonti private.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me