Hvad er båndbredde throttling? (Sådan stopper du throttling af data?) |


Hvad er båndbreddestrottning, spørger du? Det er hvad vi sigter mod at forklare med denne artikel på 5 minutter.

Hvad er båndbredde Throttling?

Båndbreddestrottling (også kendt som datatrottling eller en internetflaskehals) er den proces, gennem hvilken en internetudbyder med vilje begrænser brugerbåndbredde, hvilket bremser forbindelses- og downloadhastighederne. Dette kan ske på enhver enhed, du bruger.

Internetudbydere kan håndhæve throttling af båndbredde, fordi de kan overvåge brugernes online trafik og effektivt se, hvad de gør på Internettet – især hvis de bruger Deep Packet Inspection. Så båndbreddestrottling er normalt ikke tilfældig – det er planlagt på forhånd.

Hvorfor trækker internetudbydere din båndbredde?

De gør det hovedsageligt for fortjeneste. F.eks. Kan en internetudbyder gnide brugerbåndbredde på bestemte tidspunkter af dagen for at mindske netværksbelastning og øge tjenestens stabilitet. Det sker normalt i spidsbelagte internet-tider, når tjenesten bare ikke kan håndtere en stor mængde mennesker.

Det gør de ikke altid for at forbedre deres tjenester, men også for at sænke den mængde data, de skal behandle, hvilket sikrer, at de ikke behøver at købe hurtigere udstyr for at håndtere mere internettrafik.

Derudover kan internetudbydere muligvis også smøre din båndbredde, når de bemærker, at du bruger en stor mængde data til visse online-aktiviteter – som for eksempel spil, download af filer eller streaming af indhold, for eksempel.

Det gør de i et forsøg på at ”overbevise” dig om enten at købe et dyrere abonnement eller et større, dyrere dataplan. Det sker især, hvis internetudbyderen har en “fair use policy” i deres kontrakt, der specificerer, at hver bruger har en bestemt mængde data, der tildeles dem månedligt.

Internetudbydere kan også smøre din båndbredde, hvis de ser, at du downloader P2P-filer, men dette sker normalt i lande, hvor torrenting er et følsomt emne.

Er din internetudbyder, der smitter dine data?

Båndbreddestrottling er ikke altid let at opdage. Hvis du har mistanke om, at din internetudbyder muligvis gør det, er her nogle måder at bekræfte, at:

 • Prøv at bruge et værktøj som SpeedTest i løbet af hver dag, helst i en hel måned. Hvis din internethastighed pludselig falder i slutningen af ​​måneden eller på bestemte tidspunkter hver dag (det ville sandsynligvis være spidsbelastningen), er det meget sandsynligt, at din internetudbyder smitter din båndbredde.
 • Prøv HURTIG hastighedstest. Det blev oprettet af Netflix for at hjælpe brugerne med at finde ud af, om deres internetudbydere smitter deres båndbredde. Bare sammenlign resultaterne med standard SpeedTest-resultaterne, og kontroller, om Netflix-hastighederne er lavere. Hvis det er tilfældet, er det et tegn på, at din internetudbyder narrer Netflix. Hvis de gør det, er det temmelig sikkert at antage, at de muligvis kan smøre enhver anden streamingtjeneste, som du muligvis bruger “for meget.”
 • Du kan også afprøve Internet Health Test, som kontrollerer, om din båndbredde bliver smurt ved samtrafikpunkter. Hvis du ikke er bekendt med dem, er de i det væsentlige ruter, som din onlinetrafik tager, når du får adgang til internettet (som f.eks. ISP-netværk). Det værktøj, vi linkede, kontrollerer, om du oplever problemer på forskellige sammenkoblingspunkter. Hvis resultaterne af en enkelt test er lave, er det sandsynligt, at du har at gøre med båndbreddespjæld.
 • Til sidst kan du altid bare spørge din ISPs kundesupport, hvis båndbreddestrottning anvendes til din konto eller ej. Vi siger ikke, at du vil få et gennemsigtigt svar hele tiden, men de har muligvis ikke noget problem med at fortælle dig, om din kontrakt har en “fair use policy.”

Sådan omgås ISP-båndbredde Throttling

Hvis du er sikker på, at din internetudbyder bremser din båndbredde, kan du prøve at tale med deres kundesupport for at se, om de måske holder op med at gøre det, selvom det ikke er en meget realistisk løsning. Du kan planlægge din internetbrug omkring spidsbelastningstider, men det er ekstremt ubelejligt.

Alternativt kan du skifte internetudbydere, men det er meget besvær, og du har ikke nogen garantier for, at den nye internetudbyder ikke gør det samme.

Eller du kan bare gøre den lette ting og kryptere din online trafik. På denne måde er det mindre, som din internetudbyder kan beskytte din båndbredde, fordi de ikke kan se, hvad du laver på Internettet. På det meste vil de se en masse søndervind.

Tor (Onion Router)

Tor er et anonymitetsnetværk, der sigter mod at kryptere og anonymisere din onlinetrafik (til en vis grad selvfølgelig) ved at sprænge den mellem forskellige relæer.

Selvom det er et effektivt værktøj, har det en større ulempe – udgangsrelæet (det sidste relæ, som din trafik passerer), bruger normalt ikke kryptering. Mens din internetudbyder muligvis ikke kan se din trafik på den måde, vil internetudbyderen for den person, der kører relæet. Hvis de beslutter at throttle relæets båndbredde, bliver du nødt til at stille op med lavere hastigheder.

VPN (Virtual Private Network)

En VPN er en service, der hjælper dig med at beskytte dit online privatliv og sikre din internetforbindelse. I modsætning til Tor krypterer en VPN hele din forbindelse – alt, hvad der foregår mellem din enhed og VPN-serveren, kan ikke overvåges af din ISP.

Derudover maskerer en VPN din IP-adresse og erstatter den med VPN-serverens egen IP, hvilket gør det sværere for din internetudbyder at knytte dine onlinevaner til din IP-adresse.

Kæmp tilbage mod båndbredde Throttling med CactusVPN!

Hvis du har brug for en pålidelig VPN ved din side, har vi dig dækket. CactusVPN tilbyder avanceret AES-kryptering, der kan beskytte din internettrafik og data mod enhver ISP-interferens. De vil ikke længere klare at gashåndtere din båndbredde, da de ikke ved, hvilke filer du downloader, eller hvilket indhold du streamer.

Desuden er vores højhastigheds-servere afhængige af delt IP-teknologi, og vi håndhæver en streng politik for no-log, hvilket betyder, at vi ikke engang ved, hvad du laver på Internettet, når du bruger CactusVPN.

Og rolig – vores service har en indbygget Killswitch, så din trafik vil ikke blive udsat for din internetudbyder, selvom du støder på problemer med forbindelse.

Tjek gerne vores CactusVPN-apps for at se, hvilken der er bedst til din enhed. I tilfælde af at du er i tvivl, vil du være glad for at vide, at vi tilbyder en gratis 24-timers prøveversion af vores service + en 30-dages pengene-tilbage-garanti.

Konklusion

Selvom det undertiden kan være forståeligt, hvorfor internetudbydere snupper efter brugernes online-aktiviteter, er det bare for svært at overse, hvor meget af et privatlivsbrud det er – for ikke at nævne at det giver internetudbydere gratis regeringsperiode over din båndbredde, og de kan smøre det, når de vil.

Heldigvis kan en VPN hjælpe dig ved at gøre det næsten umuligt for din internetudbyder at holde øje med din online trafik og data. Når du bruger en VPN, vil din internetudbyder ikke kunne inspicere de data, der kører fra din computer, så de vil ikke være i stand til at trække det.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map