Hvad er en VPN-protokol & Hvad er den bedste VPN-protokol? |


Hvis du er interesseret i at lære om VPN-protokoller, er dette den rigtige artikel til dig. Vi diskuterer, hvad VPN-protokoller er, går over de generelle VPN-protokolletyper og giver dig et hurtigt overblik over, hvilke protokoller du skal bruge til forskellige online-aktiviteter.

Hvad er en VPN-protokol?

VPN-protokoller repræsenterer processerne og sæt instruktioner VPN-udbydere stoler på for at sikre, at VPN-brugere får glæde af stabil, sikker VPN-klient-VPN-serverkommunikation. I sin kerne er en VPN-protokol dybest set en blanding af transmissionsprotokoller og krypteringsstandarder.

Hvilke VPN-protokolletyper er der?

I øjeblikket, hvor denne artikel skrives, er du mest sandsynligt, at VPN-udbydere tilbyder adgang til følgende VPN-protokoller:

 • PPTP
 • L2TP / IPSec
 • IKEv2 / IPSec
 • IPSec
 • SSTP
 • OpenVPN
 • SoftEther
 • Wireguard

Sammenligning af VPN-protokol

PPTP L2TP / IPSec IKEv2 / IPSec IPSec SSTP OpenVPN TCP OpenVPN UDP SoftEther Wireguard
VPN-protokolTilslutningshastighedKrypteringsniveauForbindelsesstabilitetMediestrømningTorrent-downloadKompatibel medFås i CactusVPN-klient
Meget hurtigFattigeMeget stabilgodtFattigeDe fleste operativsystemer og enhederPå Windows
MediumMediumstabilgodtMediumDe fleste operativsystemer og enhederPå Windows
Meget hurtiggodtMeget stabilgodtgodtDe fleste operativsystemer og enhederPå Windows, macOS og iOS
MediumgodtstabilgodtgodtDe fleste operativsystemer og enhederIngen
HurtiggodtMeget stabilMediumgodtWindows, Ubuntu, Android og routerePå Windows
MediumMeget godtstabilMediumgodtDe fleste operativsystemer og enhederPå Windows og Android
HurtigMeget godtMediumgodtgodtDe fleste operativsystemer og enhederPå Windows og Android
Meget hurtigMeget godtMeget stabilgodtgodtDe fleste operativsystemer og enhederIngen
HurtiggodtIkke endnu stabilMediumMediumLinux, macOS, iOS og AndroidIngen

Et hurtigt overblik over VPN-protokoller, der tilbydes

Hvis du vil lære lidt mere om hver VPN-protokol, som vi skitserede ovenfor, er dette afsnit lige det, du har brug for. Dette er, hvad du skal vide – kort sagt – om alle de protokoller, VPN-udbydere bruger:

1. PPTP

PPTP står for Point-to-Point Tunneling Protocol, og det er en VPN-protokol, der blev udviklet af Microsoft tilbage i 90’erne. I dag er det temmelig populært for folk, der vil streame geobegrænset indhold på grund af dets høje hastigheder. Derudover er VPN også let at konfigurere og er allerede indbygget i de fleste platforme.

Stort set alle VPN-udbydere tilbyder adgang til PPTP, skønt du bør undgå udbydere, der kun tilbyder PPTP. Hvorfor? Fordi det næppe tilbyder nogen pålidelig sikkerhed. Det er faktisk temmelig sikkert at antage, at PPTP blev brudt af NSA. Derudover kan PPTP også blokeres af firewalls med lidt indsats for det meste.

Hvis du gerne vil læse mere om PPTP-krypteringsprotokollen, kan du tjekke denne artikel.

2. L2TP / IPSec

Generelt betragtet som en forbedring i forhold til PPTP, er L2TP / IPSec dybest set en udvidelse af PPTP-protokollen, med den største forskel er, at den bruger dobbeltindkapsling:

 • Den første indkapsling indstiller PPP-forbindelsen.
 • Den anden indkapsling har den faktiske IPSec-kryptering.

Mens dobbeltindkapsling kan gøre L2TP / IPSec mere sikker, kan det også gøre det langsommere end PPTP, da trafikken først skal konverteres til L2TP-form, og bagefter har du også tilføjet et ekstra lag kryptering ovenpå.

Generelt er protokollen temmelig sikker (især hvis den bruger AES-chiffer), skønt det er værd at nævne, at L2TP alene ikke giver nogen kryptering, hvorfor den altid er parret med IPSec.

Ligesom PPTP er L2TP / IPSec normalt let at konfigurere, og den er allerede indbygget i mange eksisterende platforme. Så ser du mange VPN-udbydere, der tilbyder adgang til det. Imidlertid er de fleste udbydere normalt nødt til at konfigurere protokollen yderligere for at sikre, at den ikke kan blokeres af NAT-firewalls (da de kun kan bruge UDP-port 500 til at oprette en forbindelse).

På plussiden sikrer den slags opsætning, at L2TP / IPSec ikke kan udnyttes af angreb mellem mennesker i midten.

Mens der har været påstande om, at NSA har revnet eller svækket denne VPN-krypteringsprotokol, er der intet bevis for at tage backup af dem. Det er stadig værd at bemærke, at de nævnte påstande kommer fra Edward Snowden selv.

Hvis du vil lære mere om L2TP / IPSec, skal du læse denne artikel.

3. IPSec

IPSec er en sikker netværksprotokol suite, der bruges til at kryptere datapakker, der sendes via et IP-netværk (et kommunikationsnetværk bestående af en eller flere enheder, der bruger Internetprotokollen til at sende og modtage data).

IPSec er temmelig populær på grund af sin høje sikkerhed (med tilladelse fra dens Autentificeringshoved og indkapsling af sikkerheds nyttelastmekanismer) og det faktum, at det kan kryptere trafik uden at slutpunkt-applikationen er opmærksom på det.

Hvad angår ulemper, kan IPSec være vanskeligt at konfigurere, så der kan opstå fejl, hvis VPN-udbyderen ikke har tilstrækkelig erfaring med det. I VPN-teknologi bruges IPSec ofte sammen med L2TP og IKEv2. Som vi nævnte ovenfor, har der også været påstande – dog ubegrundede – om, at NSA med vilje har svækket protokollen.

Hvis du vil læse mere om IPSec, skal du følge dette link.

4. IKEv2

Udviklet af både Microsoft og Cisco og baseret på IPSec er IKEv2 relativt hurtig, stabil og sikker (hvis der bruges en kode som AES). Plus, det fungerer endda indfødt på Blackberry-enheder. Og da den har support til MOBIKE, håndterer den netværksændringer meget godt. Hvad betyder det? Nå, det – for eksempel – når du skifter fra en WiFi-forbindelse til en dataplanforbindelse på din mobil, forbliver VPN-forbindelsen stabil under hele processen.

Sjovt nok er IKEv2 ikke teknisk en VPN-protokol, men den opfører sig som en, og det hjælper med at kontrollere IPSec-nøgleudvekslingen.

Hvad angår ulemper, kan IKEv2 være svært at implementere på VPN-serversiden, så en uerfaren eller uforberedt VPN-udbyder kan begå fejl, der kan resultere i forbindelse med forbindelse eller sikkerhedsproblemer. Nogle brugere kan heller ikke lide, at Microsoft var involveret i dens oprettelse. Det og IKEv2 kan potentielt blokeres af nogle firewalls.

Er du interesseret i at finde ud af mere om IKEv2? Så sørg for at tjekke vores artikel om det.

5. OpenVPN

En open source-protokol, OpenVPN, er en af ​​de mest populære VPN-protokoller blandt brugere. Det er meget sikkert, konfigurerbart og fungerer på flere platforme. Derudover er OpenVPN meget vanskeligt at blokere, fordi OpenVPN-trafik er ekstremt vanskeligt at fortælle bortset fra HTTPS / SSL-trafik.

Åh, og OpenVPN-protokollen kan også køre på en hvilken som helst port (inklusive 443 HTTPS-porten) og bruge både UDP og TCP-protokoller.

Protokollens største ulempe ser ud til at være det faktum, at brug af den med stærke krypteringscifre undertiden kan nedsætte forbindelseshastigheder. Stadigvis kan dette problem undertiden løses ved at åbne OpenVPN til at bruge UDP-protokollen, da det er hurtigere.

Derudover kræver OpenVPN tredjepartssoftware, da det ikke naturligt er integreret i operativsystemer eller forskellige platforme, og det kan være vanskeligt at installere det. Heldigvis er det ikke et stort problem for den gennemsnitlige bruger, da VPN-klienter fungerer som den nødvendige tredjepartssoftware.

Hvis du ønsker at læse mere om OpenVPN, kan du tjekke dette link.

6. SoftEther

Sammenlignet med de fleste VPN-krypteringsprotokoller (undtagen Wireguard) er SoftEther relativt nyt. Protokollen startede som et simpelt projekt ved Tsukuba-universitetet, men endte med at vokse til et stort open-source multi-protokol VPN-softwareprojekt.

”Vent, hvad mener du med VPN-software med flere protokoller?”

Nå, på dette tidspunkt er det vigtigt at foretage en klar sondring – SoftEther kan enten henvise til VPN-protokollen eller VPN-serveren:

 • SoftEther VPN-serveren kan understøtte et stort antal VPN-protokoller, såsom SSTP, OpenVPN, L2TP / IPSec, IPSec og SoftEther VPN-protokollen (deraf “multi-protocol” bit)
 • SoftEther VPN-protokollen bruger SSL 3.0 til sikker VPN-klient-serverkommunikation. Protokollen indeholder forskellige tekniske forbedringer, der gør den hurtigere og mere sikker.

På trods af at det er nyt, er SoftEther hurtigt blevet populært blandt VPN-brugere på grund af det faktum, at det er meget sikkert (SoftEther bruger AES-256), stabilt og overraskende hurtigt. Hvad mere er, det er også gratis at bruge, og det fungerer på tværs af flere operativsystemer (inklusive FreeBSD og Solaris) – for ikke at nævne det er en af ​​de få VPN-protokoller, der har fungerende klienter på Linux.

Desuden har SoftEther endda funktioner, som OpenVPN ikke gør, såsom Dynamisk DNS-funktion, RPC Over HTTPS Management og GUI Management (bare for at nævne et par eksempler).

Lige nu er de eneste ulemper, der måske er værd at nævne, det faktum, at SoftEther ikke har nogen indbygget OS-support, og at – af en eller anden grund – der er VPN-udbydere, der ikke tilbyder det som en mulighed. Da det er en softwarebaseret løsning, kan en VPN-udbyder ikke rigtig tilbyde dig direkte adgang til protokollen. I stedet skal du installere SoftEther på din enhed og oprette forbindelse til udbyderens servere.

Hvis du gerne vil læse mere om SoftEther, har vi allerede skrevet en dybdegående artikel om det.

7. SSTP

SSTP står for Secure Socket Tunneling Protocol, og den blev introduceret af Microsoft med Windows Vista. På trods af det fungerer det stadig også på andre operativsystemer (som Linux og Android). SSTP er markant overlegen end PPTP, når det kommer til sikkerhed, da det kan konfigureres med AES-kryptering.

SSTP

SSTP VPN-protokollen sammenlignes også ofte med OpenVPN med hensyn til fordele, da den bruger SSL 3.0, hvilket giver den mulighed for at omgå censur ved hjælp af port 443 (HTTPS-trafikhavnen).

På trods af det er SSTP ikke så populær som OpenVPN, fordi det ejes af Microsoft, har en tendens til at det meste kun fungerer godt på Windows-platforme og ikke er open source.

Vil du læse mere om SSTP? Tjek derefter vores artikel om det.

8. Wireguard

Wireguard er en ny VPN-protokol. Det angiveligt er meningen, at det skal erstatte IPSec, og det hævdes, at det er hurtigere og lettere end det. Wireguard er også open source, og da den kun bruger en enkelt kryptografisk pakke, er det mindre tilbøjeligt til at have sikkerhedshuller.

De eneste problemer lige nu er det faktum, at protokollen stadig er under udvikling, mangler en masse cross-platform kompatibilitet (i øjeblikket fungerer det for det meste bare på Linux), og der er behov for mere test, da der ikke er en stabil frigivelse endnu.

Trods det er der VPN-udbydere, der er begyndt at bruge Wireguard.

For mere information om Wireguard, se denne artikel.

Brug for en service med et pænt udvalg af VPN-protokoller?

Vi har dækket dig – CactusVPN giver adgang til de mest populære VPN-protokoller, der er: OpenVPN, SoftEther, IKEv2, SSTP, L2TP / IPSec og PPTP.

Det er ekstremt enkelt at vælge hvilken VPN-protokol, du vil bruge – bare bruge rullemenuen i vores VPN-app til at træffe dit valg, før du opretter forbindelse til en af ​​vores servere, og du er god til at gå. Ingen komplekse installationsprocesser overhovedet.

Nyd fortræffelig online sikkerhed også

Vores VPN-protokoller bruger AES-256-krypteringscifere for at sikre, at dine personlige data og Internet-trafik er sikre og sunde.

Plus, vi giver også adgang til en pålidelig Kill Switch, så du kan nyde ro i sindet, når du surfer på nettet, velvidende at din trafik ikke vil blive udsat, selvom du tilfældigvis støder på forbindelse med forbindelse..

Åh, og oven på alt håndhæver vi også en streng politik for ikke-logning hos vores firma, hvilket betyder, at du ikke behøver at bekymre dig om nogen her på CactusVPN ser, hvad du gør online.

CactusVPN-app

Prøv først CactusVPN

Vil du sikre dig, at vores service kan imødekomme alle dine behov, før du indgår en forpligtelse? Intet problem – du kan nemt prøvekøre vores VPN-service gratis i 24 timer.

Og når du først har valgt en abonnementsplan og bliver CactusVPN-bruger, har vi stadig ryggen med vores 30-dages pengene-tilbage-garanti, hvis VPN ikke fungerer som annonceret.

Hvad er den bedste VPN-protokol?

Dette er et ret vanskeligt spørgsmål at besvare – mest fordi det, der tæller som den “bedste VPN-protokol”, kun afhænger af, hvad du vil gøre på Internettet. Hvad der måske kan betragtes som den bedste VPN-protokol af nogle mennesker, kan efter hinanden blive betragtet som en sub-par krypteringsprotokol..

Så for at give dig et anstændigt svar, ser vi på hvilke VPN-protokoller, der fungerer bedst til visse online aktiviteter eller situationer:

Hvad er den bedste VPN-protokol til Torrenting?

Når det kommer til at torrente med en VPN, har du bestemt brug for en VPN-protokol, der er stabil, hurtig og sikker. Det er klart, at dit bedste alternativ vil være SoftEther VPN-protokollen, da den har alle disse funktioner.

Et godt alternativ til SoftEther ville også være IKEv2 i dette tilfælde. Du kan også prøve at bruge OpenVPN UDP til at downloade torrenter, selvom vi kun anbefaler at gøre det, hvis du bruger en VPN, der tilbyder et Kill Switch, da det ikke tilbyder perfekt stabilitet. Og du ønsker bestemt ikke, at dine torrenting-aktiviteter bliver udsat, hvis din VPN-forbindelse pludselig går ned.

Vores anbefaling: SoftEther eller OpenVPN UDP

ANSVARSFRASKRIVELSE: Vi her på CactusVPN opfordrer ikke til ulovlig krænkelse af copyright og ulovlig torrenting. Vi forstår imidlertid, at – for nogle mennesker – er fildeling den eneste mulige måde at få adgang til underholdning (film, tv-shows, videospil) og arbejds- eller skolefiler.

Hvad er den hurtigste VPN-protokol?

I lang tid blev PPTP betragtet som go-to-indstillingen, hvis du var på udkig efter en hurtig VPN-protokol. I dag er det stadig en meget hurtig VPN-protokol, der ofte bruges til streaming af geo-blokeret indhold. Denne hastighed kommer dog med prisen på en alvorlig mangel på kryptering, hvilket giver dig næsten eksponeret online.

Smart DNS-hastighed

Et meget bedre alternativ til PPTP er SoftEther. Tilsyneladende er denne VPN-protokol fire gange hurtigere end PPTP-protokollen og tretten gange hurtigere end OpenVPN-protokollen. Det er angiveligt, at det skyldes, at SoftEther blev skrevet med høj hastighed gennemgående i tankerne. Dertil kommer du også til at nyde høj sikkerhed og tværplatformkompatibilitet på mange enheder og operativsystemer.

Hvis SoftEther bare ikke er en levedygtig mulighed for dig, er IKEv2 et pænt alternativ til PPTP, da det også er ret hurtigt. Selvfølgelig kan du altid bruge PPTP også, hvis du vil, men husk, at du skal sørge for, at ingen af ​​dine følsomme data ville blive truet, hvis du skulle gøre det.

Med hensyn til Wireguard virker det temmelig hurtigt fra de test, de har på deres websted, men dets utilgængelighed for de fleste brugere og mangel på stabilitet kommer i vejen for nu.

Vores anbefaling: SoftEther

Hvad er den mest sikre VPN-protokol?

OpenVPN ville være vores første valg. Det tilbyder 256-bit kryptering, det kræver ikke IP-stack og kernel-drift, da det kører i brugerområdet (giver bedre hukommelsesbeskyttelse), og det kører også en brugerdefineret sikkerhedsprotokol, der er baseret på TLS og SSL.

Du har det bedre med at bruge en VPN-udbyder, der også tilbyder en Kill Switch (der gælder for enhver VPN-protokol), men OpenVPN TCP er temmelig stabil, så der skulle ikke være problemer.

SoftEther er også en anstændig mulighed. Den sikkerhed, du får at nyde, er stort set på niveau med den beskyttelse, du får med OpenVPN. Brug af SoftEther til top-notch Internetsikkerhed kommer til, om du er okay med at bruge en nyere VPN-protokol i stedet for den ældre OpenVPN-en.

IKEv2 er også et godt valg, hvis du bruger BlackBerry-enheder, og den krypterer dataene to gange. L2TP / IPSec gør det også og betragtes generelt som sikkert, men vi vil ikke rigtig anbefale det i forhold til resten af ​​VPN-protokollerne, vi nævnte for denne særlige sammenhæng.

Hvad angår Wireguard, er det rigtigt, det er en sikker protokol, men den er stadig i eksperimentfasen, så det er svært at stole på det for online sikkerhed i øjeblikket.

Derudover fungerer SSTP også godt. Det afhænger bare af, om du er generet af, at det ikke er open source, og at det udelukkende kontrolleres af Microsoft – et firma, der har givet NSA adgang til krypterede meddelelser før.

Vores anbefaling: OpenVPN eller SoftEther

Hvad er den mest stabile VPN-protokol?

IKEv2 er et fremragende valg, når det kommer til stabilitet på mobile enheder, da det faktisk kan modstå netværksændringer.

SoftEther klarer sig også meget godt, da det er lavet ud fra ideen om, at det kører 24/7 permanent, når det er startet. Dens kode blev skrevet på en sådan måde, at både hukommelseslækager og forskellige nedbrud forhindres. Selv hvis noget går galt, er SoftEther programmeret til at genstarte automatisk så hurtigt som muligt.

Andre stabile VPN-protokoller inkluderer OpenVPN (når den bruger TCP-porten), SSTP og L2TP / IPSec. PPTP er også temmelig stabil, men husk, at det nogle gange nemt kan blokeres af firewalls.

Vores anbefaling: IKEv2, SoftEther eller OpenVPN TCP

Hvad er den mest tværplatform-kompatible VPN-protokol?

PPTP ser ud til at være den mest indbyggede VPN-protokol – der er tilgængelig på tværs af flere operativsystemer og enheder. Det er dog værd at bemærke, at PPTP på grund af sin sikkerhedssvaghed muligvis ikke længere understøttes på nyere enheder og operativsystemer. For eksempel understøttes VPN-protokollen ikke længere nativt på macOS Sierra (og højere versioner).

Et godt alternativ til PPTP er L2TP / IPSec, som også findes på mange platforme. IKEv2 er også en god mulighed – især da det fungerer på BlackBerry-enheder.

OpenVPN har ikke native support på operativsystemer og andre enheder, men det er let tilgængeligt via tredjepartssoftware som VPN-klienter.

Vores anbefaling: L2TP / IPSec, OpenVPN, IKEv2 og PPTP (for nu og kun hvis du er sikker på, at du ikke sætter værdifulde data i fare)

Hvad er den nemmeste VPN-protokol til opsætning?

For øjeblikket ser PPTP ud til at være den nemmeste VPN-protokol til at konfigurere, simpelthen fordi den indbygget er indbygget i så mange platforme. L2TP / IPSec og IKEv2 er ret enkle at konfigurere på grund af samme grund.

SSTP er også meget let at administrere, dog kun på Windows-platforme. Og Wireguard er enklere at konfigurere end OpenVPN – i det mindste ifølge denne anmeldelse, hvor det tog forfatteren omkring seks timer at konfigurere Wireguard sammenlignet med et par dage for OpenVPN.

SoftEther er ikke ekstremt vanskeligt at konfigurere sammenlignet med OpenVPN, da det leveres med et brugervenligt installationsprogram, og det har GUI Management Tools. Men sammenlignet med de andre VPN-protokoller, der er nævnt ovenfor, er der stadig noget arbejde involveret.

Hvis du bruger tredjeparts VPN-software, får du selvfølgelig nem adgang til enhver VPN-protokol, du ønsker, så længe VPN-udbyderen tilbyder det, og så længe det fungerer på din enhed eller operativsystem – undtagen SoftEther, da du har brug for at installere dens software på din enhed og oprette forbindelse til VPN-udbyderens servere manuelt.

Vores anbefaling: PPTP, L2TP / IPSec eller IKEv2

Hvad er den mindst ressourceintensive VPN-protokol?

Uden tvivl er PPTP en af ​​de mindst ressourceintensive muligheder, simpelthen fordi det tilbyder en sådan ringere kryptering, der ikke spiser meget CPU-magt.

SSTP er dog normalt et bedre valg, fordi det spiser mindre ressourcer og samtidig tilbyder anstændig sikkerhed – alt sammen takket være det faktum, at det er stærkt integreret i Windows-platforme. Hvis du bruger et andet operativsystem eller enhed, kan du prøve OpenVPN i stedet for PPTP, da det kan optimere dens brugsbehandling. Wireguard kan også være et godt alternativ, hvis du er Linux-bruger.

Vores anbefaling: SSTP, PPTP eller OpenVPN / Wireguard

“Så hvilken VPN-protokol skal jeg bruge?”

Svært at sige – det hele afhænger virkelig af, hvad du vil gøre på Internettet. Her er en hurtig liste, der viser, hvad hver VPN-protokol bedst bruges til, som kan hjælpe dig, når du skal tage en sådan beslutning:

 • PPTP bruges bedst, når du bare ønsker hurtig adgang til geo-blokeret indhold. Ideelt set bør du ikke bruge det, når du er logget på andre konti, der indeholder følsomme oplysninger (som f.eks. Din bankkonto).
 • L2TP / IPSec er dybest set en forbedret version af PPTP, så du kan bruge den, når du vil downloade torrents, få adgang til geo-blokeret indhold og surfe på Internettet sikkert og ikke huske et potentielt fald i forbindelseshastigheder.
 • IKEv2 er en fantastisk mulighed, hvis du bruger din mobile enhed (især hvis det er en BlackBerry-enhed), da din VPN-forbindelse forbliver stabil, når du skifter fra WiFi-netværk til din dataplan. Det er også ideelt, hvis du søger at sikre din online trafik og nyde anstændige hastigheder.
 • SSTP er en god mulighed, hvis du er en Windows-bruger, og du vil nyde anstændig online sikkerhed og hastighed uden at protokollen spiser for meget af din CPU-strøm.
 • OpenVPN skal være din valgmulighed, hvis du ønsker en sikker, stabil online-forbindelse. Hvis du er interesseret i bedre hastigheder, kan du bruge OpenVPN over UDP.
 • SoftEther er et fremragende OpenVPN-alternativ, og det er det rigtige valg, hvis du ikke har noget imod en nyere VPN-protokol, og vil nyde sikre, stabile, hurtige forbindelser.
 • Wireguard bruges bedst, hvis du er en Linux-bruger, og hvis du vil prøve en eksperimentel VPN-protokol, der angiveligt kan levere en glat online oplevelse.

Konklusion

En VPN-protokol er et sæt regler, der bruges til at forhandle om en forbindelse mellem VPN-klienten og VPN-serveren. I øjeblikket er dette VPN-protokoller, som du mest sandsynligt ser, bliver brugt af VPN-udbydere:

 • PPTP
 • SSTP
 • L2TP / IPSec
 • IKEv2 / IPSec
 • OpenVPN
 • SoftEther
 • Wireguard

Generelt er OpenVPN og SoftEther de ideelle VPN-protokoller, der skal bruges, hvis du ønsker at nyde en glat, hurtig og stabil online-oplevelse. Wireguard har også meget at tilbyde i den forbindelse, men det er i øjeblikket kun i eksperimentfasen. SSTP og IKEv2 er gode alternativer, hvis OpenVPN og SoftEther ikke er en mulighed for dig.

PPTP skal kun bruges, når du har brug for hurtige forbindelseshastigheder og er sikker på, at dit privatliv ikke er i fare (da det har dårlig kryptering). Hvad angår L2TP / IPSec, er det bedre end PPTP, når det kommer til sikkerhed, men det er ikke så hurtigt på grund af dets dobbeltindkapslingsfunktion. Husk, at IKEv2 / IPSec har det samme høje sikkerhedsniveau, men det er betydeligt hurtigere end L2TP / IPSec.

Ideelt skal du vælge en VPN-udbyder, der giver dig mulighed for at vælge mellem flere VPN-protokoller.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map