Hvad er en VPN-server og hvordan fungerer en VPN-server? |


Og i tilfælde af at du også undrede dig over, hvad en VPN er, eller bare ville have en hurtig opdatering, har vi fået dig dækket af en kort og enkel definition.

Hvad er VPN?

Et VPN (Virtual Private Network) er en tjeneste, du kan bruge, når du opretter forbindelse til Internettet. Det sikrer din online trafik og data, og sørger for at du nyder privat browsing og ubegrænset adgang til alt det online indhold, du ønsker.

Hvorfor er en VPN-server vigtig?

Normalt, når du vil oprette forbindelse til et websted på Internettet, går al din udgående og indkommende trafik og data gennem din ISP.

Da alle dine oplysninger er i et almindeligt, læsbart format, kan din internetudbyder (og enhver anden for den sags skyld – hackere, overvågningsbureauer eller annoncører) se, hvad du laver på Internettet.

Ubeskyttet forbindelse til Internet

Hvad mere er, da din rigtige IP-adresse og geo-placering er udsat for internettet, kan stort set enhver bruge disse oplysninger til at finde ud af forskellige ting om dig – f.eks. Hvilket land og by du bor i, og hvem din ISP er.

Grundlæggende, uden en VPN-server, er du som en siddende and på nettet – du er udsat for alvorlige overtrædelser af privatlivets fred sammen med risiko for data og identitetstyveri.

Hvad er en VPN-server?

En VPN-server er en fysisk eller virtuel server, der er konfigureret til at være vært og levere VPN-tjenester til brugere over hele verden. Serveren er en kombination af VPN-hardware og VPN-software, der tillader VPN-klienter at oprette forbindelse til et sikkert privat netværk. I modsætning til de fleste servere har en VPN-server normalt flere logiske og fysiske kommunikationsporte.

Hvordan fungerer en VPN-server?

Hele processen starter med, at du kører en VPN-klient. Det forbinder dig til VPN-serveren og begynder at sende din trafik til den via din internetudbyder. Denne gang er alle dine data imidlertid krypteret af VPN-protokoller, som serveren er konfigureret med, hvilket betyder, at din ISP (eller nogen anden) ikke kan overvåge dem.

Når VPN-serveren modtager alle de krypterede oplysninger, fortsætter den med at dekryptere den og videresende den til den udpegede webserver. Bagefter krypterer VPN-serveren de data, den modtager fra nævnte webserver, og sender dem til dig gennem din internetudbyder. Når du har modtaget disse data på din enhed, dekrypterer VPN-klienten det for dig.

For at få en bedre idé om, hvordan det hele fungerer, kan du forestille dig, at der er oprettet en “tunnel” mellem VPN-klienten og VPN-serveren. Alle data, der går gennem denne tunnel, er krypteret og – derfor – ulæselige for alle, der er uden for tunnelen.

Hvordan fungerer et VPN-diagram

En anden ting VPN-serveren vil gøre for dig er at skjule din IP-adresse og udskifte den med sin egen adresse. Serveren gør det for at hjælpe dig med at skjule din geo-placering på Internettet, så du kan nyde endnu mere privatliv og omgå irriterende geobegrænsninger og firewalls på samme tid.

Hvad er VPN Server-software?

VPN-serversoftware er det, der giver en server mulighed for at tilbyde VPN-tjenester til brugere. Det er software, der er udviklet af VPN-protokol-devs, og det er installeret på serveren. Udover blot at håndtere klient / serverkommunikation og netværk og hardwarekomponenter, konfigurerer VPN-serversoftware servere med ekstra sikkerhed, som giver dem mulighed for at kryptere og dekryptere forbindelsesanmodninger og indgående oplysninger.

VPN-serversoftware bruger også VPN-protokoller til at kryptere brugerdata og trafik. Generelt bruges mere end en VPN-protokol til at give brugerne mere kontrol over deres forbindelser. Dette er de mest almindeligt anvendte VPN-protokoller:

 • OpenVPN
 • SSTP
 • PPTP
 • L2TP / IPSec
 • IKEv2
 • SoftEther

Hvordan forbedrer en VPN-server din online oplevelse?

Først og fremmest krypterer en VPN-server alle de data og trafik, der kører mod din enhed, og i det væsentlige sørger for, at:

 • Din internetudbyder kan ikke se, hvad du laver online, hvilket betyder, at der ikke er nogen chance for, at de gasser din båndbredde eller deler dine data med myndighederne eller annoncørerne.
 • Du bliver ikke offer for masseovervågning på nettet, idet dit privatliv trues af NSA eller CIA.
 • Dine private data risikerer ikke at falde i de forkerte hænder. I hovedsagen kan cyberkriminelle ikke udnytte netværkssvagheder (ja, selv på usikrede WiFi-netværk) for at stjæle dine kreditkortoplysninger, bankkontooplysninger og loginoplysninger.

Derudover skjuler en VPN-server din rigtige IP-adresse, hvilket sikrer, at intet overvågningsbureau, hacker, annoncør eller websted kan se den og finde ud af oplysninger, der er knyttet til den (som dit land, by eller endda ISP).

Desuden betyder din IP-adresse skjult, at du kan omgå irriterende geobegrænsninger, der kan forhindre dig i at nyde det online indhold, du ønsker. Det samme gælder firewallbegrænsninger på arbejde eller skole.

På udkig efter en fantastisk VPN-server?

Vi her på CactusVPN har fået dig dækket – vi tilbyder en high-end VPN-service, der giver dig adgang til 28+ højhastighedsservere fra hele verden, der også har ubegrænset båndbredde og dobbelt som proxyservere. Derudover tilbyder 8 af vores servere også P2P-support.

Hvad mere er, vores servere er udstyret med 6 VPN-protokoller (inklusive den meget sikre OpenVPN-protokol) og AES-kryptering. Desuden bruger vores servere også delt IP-teknologi, hvilket sikrer, at dine online aktiviteter ikke kan knyttes til dig eller din enhed (er).

Ud over alt det, har vores service andre ekstramateriale, såsom en Killswitch, tværplatformkompatible apps, op til 5 samtidige forbindelser på samme tid og en Smart DNS-service, der kan hjælpe dig med at fjerne blokering af 300+ verdensomspændende websteder (inklusive Netflix US).

CactusVPN-app

Følelse ikke bestemt?

Intet problem – vi forstår det. Det er derfor, vi faktisk opfordrer dig til at prøve vores gratis 24-timers prøve først, for at se, om CactusVPN kan imødekomme alle dine behov.

Og det er ikke det eneste sikkerhedsnet, vi tilbyder. Når du tilmelder dig vores service, vil du faktisk stadig være dækket af vores 30-dages pengene-tilbage-garanti.

Konklusion

Det kan være ret risikabelt at oprette forbindelse til internettet uden en VPN-server – din IP-adresse er eksponeret (hvilket betyder, at en masse personlige oplysninger udsættes for), din internetudbyder kan se alt hvad du gør online (og det kan andre mennesker – som hackere og overvågningsbureauer – ), og du har muligvis ikke adgang til alt det ønskede indhold (fordi platforme, der bruger geo-blokke, ved, hvad din IP er).

Hvad er en VPN-server, spørger du? Det er enten en fysisk server eller en VPS (Virtual Private Server), gennem hvilken en VPN-udbyder giver dig adgang til deres VPN-tjenester. Alle data, der udveksles mellem dig og serveren, er krypteret, så ingen kan overvåge dem, og serveren skjuler også din rigtige IP-adresse.

Samlet set er en forbindelse til internettet via en VPN-server en meget mere sikker og privat forbindelse.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map