Hvad er PFS (perfekt fremadrettet hemmelighed)? |


Hvad er PFS?

PFS står for Perfect Forward Secrecy, og det kaldes også simpelt som Forward Secrecy (FS). Det er en krypteringsstil, der drejer sig om en midlertidig privat nøgle (den nøgle, der bruges til at dekryptere krypterede data), der produceres i VPN-klient- og VPN-serverkommunikation til hver session.

Hvordan fungerer PFS?

Grundlæggende fungerer PFS-kryptering ved at generere en unik sessionstast for hver enkelt kommunikationssession, der er initieret af en bruger mellem en klient og en server. Hvis en sessionnøgle af en eller anden grund er kompromitteret, vil dataene fra andre kommunikationssessioner være sikre. Når den genererede private nøgle er brugt op, forsvinder den, så den ikke længere kan kompromitteres.

Desuden kan PFS-krypteringsnøgler endda opdateres inden for en enkelt kommunikationssession, hvilket yderligere begrænser mængden af ​​data, der kan stjæles af en cyberkriminel, hvis den midlertidige private nøgle kompromitteres.

Sammenlignet med perfekt fremad-hemmelighed har almindelig kryptering normalt kun klienten, der bruger den samme private nøgle til alle klientserver-sessioner. I bund og grund betyder det, at der er en “Master Key”, der kan bruges til at dekryptere al trafik. Hvis denne nøgle kompromitteres, kompromitteres alle data, der findes i alle kommunikationssessioner mellem klienten og serveren.

Med perfekt fremadrettet hemmeligholdelse er der ingen sådan “masternøgle.”

Generelt kan PFS-kryptering bruge følgende nøgleaftale-protokoller:

 • DHE-RSA
 • DHE-DSA
 • ECDHE-RSA
 • ECDHE-ECDSA
 • ECDH

Hvad er PFS i VPN-teknologi?

”Hvad med PFS i VPN-klient-server-kommunikation? Hvordan fungerer det? ”

Det fungerer stort set ligesom almindelig PFS-kryptering gør. Det vigtigste at nævne er dog, at både VPN-klienten og VPN-serveren skal have PFS-aktiverede grænseflader. Ellers fungerer Perfect Forward Secrecy ikke.

På VPN-niveau forekommer PFS også i ”håndtryk” -fasen (når serveren og klienten er godkendt og udskifter nøgler) og tunnelprocessen (dybest set VPN-forbindelsen).

Derudover skal det også bemærkes, at PFS normalt bruges med visse specifikke VPN-protokoller, såsom:

 • OpenVPN
 • SoftEther
 • L2TP / IPSec
 • IKEv2 / IPSec
 • SSTP
 • Wireguard

Husk, at PFS normalt ikke er aktiveret som standard. Så hvis du leder efter en Perfect Forward Secrecy VPN, er det bedst at vælge en udbyder, der gør det klart, at deres tjeneste bruger PFS-kryptering som standard på visse protokoller.

Hvor vigtig er perfekt fremadrettet hemmelighed?

PFS-sikkerhed er temmelig værdifuld, da den tilføjer et ekstra lag af beskyttelse, så dine personlige data er endnu sikrere på Internettet. Det er ikke at sige, at regelmæssig kryptering ikke kan beskytte dine data godt (forudsat at der bruges stærke ciffer og VPN-protokoller), men det gør aldrig ondt at tage ekstra sikkerhedsforanstaltninger.

Krypteringsalgoritmer

Overvej desuden dette – at have en enkelt privat nøgle-handling som en “hovednøgle” til al din online trafik er noget, der faktisk kan udnyttes. Og det er ikke en spekulation, da NSA har brugt denne svaghed til at indsamle værdifulde data før.

Derudover er der også Heartbleed-sårbarheden, der skal overvejes. Det var i det væsentlige en fejl, der blev fundet i OpenSSL (en open source-implementering af SSL- og TLS-protokoller) tilbage i 2012, som potentielt kan forårsage en lækage af data på op til 64 kilobyte. Nå, perfekt fremadrettet hemmelighed er den bedste måde at beskytte dine data mod Heartbleed.

I betragtning af alt dette er det klart, at PFS sikrer, at du får en meget mere sikker VPN-forbindelse. Hvad mere er, PFS-kryptering vil sandsynligvis også gøre cyberkriminelle meget mindre tilbøjelige til at målrette mod VPN-serveren eller klienten, simpelthen fordi al den indsats, der kræves for at gøre det, ikke vil være det værd, da de bare får adgang til meget begrænset information.

Er der nogen ulemper ved at bruge PFS i VPN-teknologi?

Det er godt værd at nævne, at Perfect Forward Secrecy muligvis kræver mere processorkraft, hvilket betyder, at det kan tage lidt længere tid, før VPN-forbindelsen etableres. Selvfølgelig er det ikke garanteret, at det sker hele tiden, og hvis din enhed har mere end nok behandlingskraft, vil du måske ikke engang bemærke forsinkelsen.

Sammenlignet med de meget sikre fordele ved at bruge en PFS VPN er det stadig temmelig indlysende, at en potentiel forsinkelse i VPN-forbindelsesprocessen ikke er så slem af en afvejning.

Brug for en PFS VPN til sikrere, bedre online browsing?

Din sikkerhed og privatliv kommer altid først på CactusVPN, hvorfor vi som standard bruger Perfect Forward Secrecy på vores OpenVPN- og SoftEther VPN-protokoller (som for øvrig er ekstremt sikre krypteringsprotokoller).

Derudover overholder vi også en streng politik, der ikke logger på, hvilket betyder, at du ikke behøver at bekymre dig om, at vi holder oversigt over, hvad du gør på Internettet..

PFS-sikkerhed og ekstra-sikre VPN-protokoller, vi tilbyder, går meget godt sammen med vores top-of-the-line VPN-kryptering. Til at begynde med bruger vi meget sikre cifre som AES-256 plus RSA-2048 håndtrykskryptering.

Derudover skal vi også nævne, at vores service bruger ECDH-nøgleudvekslingsprotokol og pålidelig godkendelseskryptering (SHA-256, SHA-384 og SHA-512).

Testkør vores service gratis

Vil du sikre dig, at vores service kan imødekomme alle dine behov, før du indgår en forpligtelse? Intet problem – du kan prøve CactusVPN gratis i 24 timer, inden du vælger en abonnementsplan.

Og selv efter du har valgt en, vil du stadig være dækket af vores 30-dages pengene-tilbage-garanti, hvis noget går galt.

Bundlinjen

Så hvad er PFS? For at sige det så enkelt som muligt er det en krypteringsfunktion, der sikrer, at der genereres en ny unik privat nøgle (dekrypteringsnøgle) til hver enkelt VPN-klient-VPN-serversession, der er initieret af dig, i modsætning til normalt at have en enkelt privat nøgle til alle dine sessioner.

På denne måde sikres dine personlige data og onlinetrafik bedre, da der ikke er nogen måde, en cyberkriminel vil være i stand til at få adgang til alle dine data på, hvis de på en eller anden måde ville formå at kompromittere en privat nøgle. Med PFS ville de kun være i stand til at dekryptere en lille smule information i modsætning til hele trafikken, og sagde, at information normalt ville være ubrugelig for dem.

De fleste VPN-udbydere tilbyder PFS-kryptering, men det er bedst at vælge en udbyder, der gør det klart, at de bruger PFS som standard på deres VPN-protokoller.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me