Hvad er phishing, og hvordan kan man være sikker på det? |


Hvordan klarer de det? De kopierer identiteten af ​​et ægte brand, enten det er e-mail, websted eller det faktiske navn på en medarbejder, eller de foregiver at være en ven, et familiemedlem eller en anden, du kender, så det ser ud til, at beskeden kommer fra en pålidelig kilde. Den mest almindelige tilgang, som hackere brugte til at indlede denne type cyberangreb, var indtil for nylig den klassiske e-mail. Men da sociale medienetværk og smartphones begyndte at stige, overtog phishing-angreb disse kanaler også.

Hvad er phishing? Lad os starte med navnet

Som du helt sikkert har gættet, kommer navnet phishing fra verbet “fiskeri” og blev inspireret af aktiviteten med at fange et bytte ved hjælp af bate. Det er sandt, det er hvad vi er for hackere, bytte, de vil fange. Nogle gange gør brugere deres job let, men vi vil være sikre på, at det ikke vil være din sag. Vi vil fortælle dig alt, hvad der er at vide om dette emne, så du forbliver beskyttet mod phishing, uanset hvor meget hackere vil forsøge at stjæle det fra dig. Lad os starte fra begyndelsen.

Sådan finder du phishing-angreb?

Et trænet øje kunne let få øje på phishing-svindel, fordi der altid er nogle detaljer, der giver dem væk. Lad os gennemgå de mest almindelige:

 • De prøver at duplikere det rigtige selskabs visuelle udseende. Men det kan kun gøre det til en vis grad. Det svarer til at opdage falske produkter. Sandheden er i detaljerne. Hvis du synes, at noget er mistænkeligt, så prøv at sammenligne det med det autentiske firmabillede, og du vil tydeligere se, at du har at gøre med en falsk.
 • De bruger navnet på en faktisk medarbejder, når de beder dig om dine data. Men hey, det er let at kopiere et navn. Det er sværere at kopiere en sammenhængende, professionel tale. Så prøv at læse mellem linjerne.
 • De designer websteder, der ligner meget ægte. Men endnu en gang kan de kun gå så langt. Logoet er i dårlig opløsning, indholdet er ikke opdateret, de har få interaktive elementer og så videre.
 • De er meget dramatiske, når de beder dig om at skrive dine personlige data. For eksempel kan du finde ud af, at din konto er blevet kompromitteret, og at de har brug for dine personlige oplysninger hurtigt, som i går, for at løse problemet.
 • De meddeler, at du vandt en stor pris, fordi hvorfor ikke, du fortjener det. Alt hvad du skal gøre er at udfylde nogle formularer, du kan samle på. En lille indsats for en tur rundt i verden, eller de penge, du tjener i et år, ret?

Undgå phishing ved at lære phishing-typer

Du kan sige, at himlen er grænsen, når det kommer til phishing-angrebstyper. Det er sandt, nogle har arbejdet bedre end andre, men se selv, hvis du føler dig mindre eller mere sårbar over for disse svindel fra listen nedenfor:

En ven i nød er faktisk en fidus

I dette scenarie får du en e-mail fra en ven eller bare en person, du kender, der rejser i et fremmed land og fik sig selv i nogle problemer. For eksempel røvede tyve ham. Nå, den ven i nød har brug for din hjælp, og den har brug for den så hurtigt som muligt på en bankkonto. Hvad laver du? Du sendte pengene, eller prøv at kontakte personen for at finde ud af, om historien er sand?

Tiden flyver

Du havde det så godt på webstedet [indsæt navn], eller du var så tilfreds med onlinetjenesterne fra banken [indsæt navn], at du ikke engang bemærkede, hvordan tiden gik ud, og din konto er udløbet, og det er ved at slettes. Heldig for dig, du har en e-mail, der advarer dig om denne uheldige begivenhed og giver dig også muligheden for at forlænge din tid som kunde. Alt hvad du skal gøre er at skrive dine data, og problemet er løst. Faktisk begynder problemerne lige i det øjeblik, du klikker på det falske link.

Den store dårlige virus

Dette phishing-angreb har en rimelig andel af ofrene. Det advarer dig om, at du allerede er inficeret, og at du er nødt til at løse dette umiddelbart, før der opstår alvorlige skader. Hvad venter du på? Din computer er i fare, bare download vedhæftningen eller følg linket og lad dette ud af de blå gode fyre hjælpe dig.

Dommen: skyldig i at være måge

Når nogen beskylder dig for noget, er det naturligt at føle behovet for at forsvare dig selv, selvom du ved, at du ikke gjorde noget forkert. Så hvis du får en e-mail, der beskylder dig for at gøre noget ulovligt som at ikke betale dine skatter eller tage nogle penge, der ikke tilhørte dig, hvad gør du så? Nogle mennesker downloader bare zip-filen, der giver mere info om beskyldningen og en komplementær virus.

Den overbeskyttende bank

Hvem er bekymret for dig og dit økonomiske velbefindende, når du brugte flere penge end du normalt gør? Du bliver måske overrasket, men det er din bank. Eller det er i det mindste, hvad en falsk e-mail vil have dig til at tænke. Det giver dig en meddelelse om, at et stort beløb blev trukket tilbage fra din konto og rådgiver dig til at følge et link, hvor du kunne finde ud af mere om det, det du indsætter
dine data.

“Vi er interesseret i din mening” -rutine

Denne er lumsk. For når du er en loyal kunde til et brand, har du gode eller dårlige feedbacks om deres tjenester. Så hvis du får en e-mail på vegne af et brand, der beder dig om at give dem dine tanker om et emne, er du tilbøjelig til at følge invitationen. Selvfølgelig, før du taler dit sind, skal du udfylde nogle formularer, så de identificerer dig som deres dyrebare kunde. Det er kun naturligt? Eller er det? Ved de ikke, hvem du allerede er, hvis de skrev til dig?

Sådan forbliver du sikker mod phishing?

Lad os se. Vi ved indtil videre, at phishing er en hacking-teknik, der prøver at overbevise dig om at klikke på et beskadiget eller falsk link. Lad os sige, at du får en e-mail fra et websted, du tidligere har besøgt, og du har tillid til. Som fra din bank. Forskellen er, at det link, du får adgang til, selvom det ikke virker mistænkeligt, er en ondsindet kopi af det aktuelle websted. Hvis du skriver din adgangskode for at logge ind, eller endda bedre skriver du økonomiske oplysninger som dine kreditkortoplysninger, beklager vi dig, men du er lige blevet hacket og dine data blev stjålet. Medmindre du er opmærksom på nogle detaljer, der vil hjælpe dig med at beskytte dig mod phishing-angreb. Her er, hvad du skal gøre for at forhindre phishing:

Vær en grammatisk nazist

Phishingforsøg udføres på alle sprog, men den automatiske oversættelse er ofte lavet. Så læs teksten i e-mailen, før du klikker på linket. Hvis du finder nogen fejl, skal du holde dig væk fra det. Tænk bare på, at et seriøst brand ikke tillader denne type fejl i deres meddelelse til kunderne.

Vær ikke en ven med din bank

Banker vil aldrig bede dig om dine personlige eller økonomiske data via en mail-anmodning. Nu hvor du nu dette, vil du ikke lade dig narre af falske spørgeskemaer eller tilfældige formularer, du har brug for at udfylde.

Forbliv rolig, når e-mails forsøger at få dig panik

Det er et almindeligt phishing-trick at bruge ord som presserende eller for at fremkalde en følelse af panik med sætninger som “din konto er blevet suspenderet”. Intet sant brand, hverken deres domæneaktivitet, vil tale med dig sådan. Hvis det er skræmmende, er det agn, så hold dig væk fra det. Hvis du er bekymret for, at den dårlige nyhed kan være sand, skal du skrive din egen e-mail til de faktiske afsendere og spørge dem om det aktuelle emne. Men skub ikke på gentagelse, eller kopier adressen fra den e-mail, du lige har modtaget. Gør det manuelt fra din egen database.

Hold forebyggende software ajour

En antivirus kan være en god forsvarslinje, hvis noget ondsindet software bliver af din årvågenhed. Så hold den ajour for at være effektiv i phishing-beskyttelsesbranchen.

Se på webstedets URL

Ondsindede websteder kan se meget ens ud på de autentiske websteder, men URL’en bruger sandsynligvis en anden URL. For eksempel .net eller .org i stedet for .com. Så for at forhindre phishing-angreb i dette tilfælde skal du se, ikke kun på afsenderens navn, som det vises i din e-mail-boks, men også på den adresse, der blev brugt til at sende e-mailen.

Den bedste phishing-beskyttelse er sund fornuft

Det er sandt. En rationel tilgang, hvis det tilfældigvis interagerer med disse svindel, er den bedste phishing-beskyttelse. Vi siger, at uanset hvilken form de tager, prøver de alle at narre dig ved at appellere til din manglende opmærksomhed eller din tillidsfulde natur. Men nu, hvor du er godt informeret om, hvad phishing er, og hvordan et phishing-angreb fungerer, er det lettere for dig at få øje på dem og holde dig væk fra dem. Bare husk, at alt, hvad det er næsten for godt til at være sandt, på Internettet er det sandsynligvis hverken godt eller sandt, og at du skal tjekke noget, der virker endda fjernt mistænkeligt. Pas på dig selv.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map