Hvad er PPTP? (Alt hvad du behøver at vide) |


Hvad er PPTP?

PPTP står for Point-to-Point Tunneling Protocol, og det er en VPN-protokol, der blev indført tilbage i 1995, skønt den var under udvikling ti år før den dato. PPTP forbedrede sig med den tidligere PPP-standard, som manglede tunnelfunktionen. Det, der startede som en protokolimplementering i Windows-systemer, blev hurtigt en udbredt VPN-protokol, der var tilgængelig på adskillige platforme.

Som en VPN-protokol er PPTP et sæt regler, der er ansvarlige for at sikre VPN-klienten -> VPN-serverkommunikationsproces håndteres korrekt.

Sådan fungerer PPTP

Grundlæggende opretter PPTP-klienten en forbindelse (også kaldet en “tunnel”) til PPTP-serveren gennem den transporterer alle dine online data og trafik og sikrer dem med dens kryptering på samme tid.

Det er den enklere forklaring. Hvis du vil have en mere kompleks definition, skal du vide, at PPTP indkapsler netværksdata og lægger i en IP-konvolut. Fra da af vil hver gang en router eller en hvilken som helst anden enhed støder på disse data, behandle dem som en IP-pakke. Når dataene er modtaget af PPTP-serveren, videresendes de til internettet eller destinationsenheden.

PPTP-tunnelen etableres ved at kommunikere med peer på TCP-port 1723. Denne forbindelse bruges derefter til at etablere og styre den indkapslende tunnel til den samme peer. I begge ender af PPTP-krypteringstunnelen godkender protokollen også de datapakker, der overføres.

Generelle tekniske detaljer om PPTP

 • For at etablere en forbindelse til en server behøver PPTP kun serveradressen og et brugernavn sammen med en adgangskode.
 • En PPTP-forbindelse er meget cross-platform kompatibel. Protokollen fungerer på Windows, Linux, macOS, iOS, Android, tomat, DD-WRT og andre operativsystemer og enheder.
 • PPTP bruger GRE (General Routing Encapsulation), TCP port 1723 og IP port 47.
 • PPTP understøtter krypteringsnøgler op til 128-bit, og den bruger MPPE (Microsoft Point-to-Point-kryptering).

Tunneltyper understøttet af PPTP

 • Frivillig tunnel – Denne type tunneling initieres af klienten, så der kræves ingen internetudbyder eller brostøtte.
 • Obligatorisk tunnel – Da denne type tunneling initieres af PPTP-serveren, er router- og netværksadgangsserverunderstøttelse nødvendig.

Hvad er PPTP gennemløb?

Vi har allerede en artikel om, hvad VPN Passthrough er, hvis du vil lære mere om dette emne, men her er den kortere version, så du hurtigt kan forstå PPTP Passthrough:

VPN gennemgang

Grundlæggende forbindes stort set alle enheder til internettet via en NAT-enhed (normalt en router). Problemet er, at PPTP ikke er oprindeligt understøttet af NAT, hvilket betyder, at en PPTP-forbindelse ikke kan oprettes. PPTP Passthrough er en routerfunktion, der løser dette problem og tillader PPTP VPN-forbindelser at krydse NAT.

Hvordan fungerer PPTP gennemstrækning?

VPN Passthrough handler om at få en router, der tillader datapakker, der stammer fra en VPN-klient, at passere gennem NAT for at nå VPN-serveren.

Når det kommer til PPTP Passthrough, er her de vigtigste ting, du har brug for at vide:

 • Det siges, at PPTP bruger GRE, men – for at være mere specifik – brugte den faktisk Enhanced GRE.
 • Enhanced GRE har en funktion kaldet “Opkalds-id.” Et unikt opkalds-ID genereres hver gang der oprettes en PPTP-forbindelse, der derefter indsættes i den ændrede overskrift på datapakken.
 • Det unikke opkalds-id kan faktisk bruges som en slags erstatning for havne på NAT, da det kan bruges til at identificere PPTP VPN-klienter bag NAT. Det er værd at bemærke, at funktionen Opkalds-id kun bruges som erstatning for porte til PPTP-trafik.
 • Routere skal ”vide” hvordan man skifter mellem porte og opkalds-id’er, når de beskæftiger sig med PPTP-trafik. Evnen til at gøre netop dette for at lade PPTP-trafik igennem er nøjagtigt, hvad PPTP Passthrough er.

Er PPTP sikker?

PPTP var tidligere sikker, men det er ikke længere tilfældet. Enkelt sagt er PPTP-sikkerhed ekstremt forældet af dagens standarder, og det er meget risikabelt at bruge denne protokol til at sikre dine online data.

Her er en hurtig oversigt over alle de sikkerhedsproblemer, som PPTP har:

 • Der er dokumenteret bevis for, at NSA faktisk har formået at knække PPTP-trafik.
 • PPTP kan bruge MS-CHAP-v1 til godkendelse. Problemet med det er MS-CHAP-v1 er ikke sikkert, da der er værktøjer, der gør det muligt for cyberkriminelle at udtrække NT Password hashes fra en udveksling.
 • Mens PPTP også kan bruge MS-CHAP-v2 til godkendelse, er det heller ikke en sikker mulighed. Tilsyneladende er MS-CHAP-v2 sårbar over for ordbogangreb, og en MS-CHAP-v2 D4-adgangssætning kan faktisk knækkes på cirka 23 timer.
 • Da MPPE (den kryptering, der bruges af PPTP) bruger RC4-strømkodning, kan en hacker bruge et bit-flippeangreb for at drage fordel af det faktum, at chifferteksten er sårbar, fordi der ikke er nogen autentificering af chiffertekststrømmen.
 • Alle de sikkerhedsspørgsmål, der er diskuteret ovenfor, er i øjeblikket temmelig velkendte, og det gør PPTP-trafik til et meget sandsynligt mål for hackere, da det er så sårbart over for ondsindede angreb.

Er PPTP hurtig?

Ja, på grund af dets lave krypteringsniveau er PPTP i stand til at tilbyde hurtige forbindelseshastigheder. Normalt kan VPN-kryptering sænke dine onlinehastigheder, men – i dette tilfælde – skulle det ikke være meget af et problem.

Smart DNS-hastighed

Hvor enkel er PPTP-installationsprocessen?

Når det kommer til opsætningen, er PPTP-forbindelser temmelig populære hos de fleste VPN-brugere, fordi denne protokol er meget let at konfigurere og konfigurere. Det skyldes mest, at PPTP er integreret i de fleste operativsystemer og enheder. Selv Linux-brugere har det nemt at konfigurere en PPTP-forbindelse.

Generelt er det nok at bare justere et par indstillinger og indtaste nogle serverrelaterede data i dit operativsystemets netværksindstillingsområde, og du er færdig med at oprette en PPTP-forbindelse.

Hvad er PPTP VPN Support?

PPTP VPN-support henviser til en VPN-udbyder, der tilbyder sine brugere adgang til en PPTP-forbindelse, når de bruger deres tjenester. Normalt vil du være i stand til at vælge, hvilken type forbindelse du vil bruge (PPTP i dette tilfælde), før du opretter forbindelse til en af ​​VPN-udbyderens servere.

Vær dog forsigtig med VPN-udbydere, der kun tilbyder PPTP-forbindelser. Som vi allerede har diskuteret, er denne VPN-protokol ikke mere pålidelig og sikker, så det er bedre at have andre VPN-protokoller at vælge imellem sammen med PPTP, når du bruger en VPN på Internettet.

Brug for en pålidelig PPTP VPN, der også tilbyder flere protokoller?

Hvis du leder efter en anstændig VPN til at hjælpe dig med hurtigt at omgå irriterende geo-blokke, har vi dig dækket. CactusVPN tilbyder PPTP-forbindelser og 28+ højhastighedsservere. Plus, hver eneste af vores servere er udstyret med ubegrænset båndbredde.

Det er ikke alt – udover PPTP kan du også vælge mellem fem andre VPN-protokoller, når du får adgang til internettet: OpenVPN, SoftEther, IKEv2 / IPSec, SSTP og L2TP / IPSec.

Nyd VPN-forbindelser på tonsvis af enheder

Etablering af en PPTP-forbindelse og skift mellem VPN-protokoller er ekstremt enkel takket være vores brugervenlige VPN-applikationer, der fungerer på mange enheder og operativsystemer Windows, macOS, Android, Android TV, iOS og Fire TV.

Prøv vores PPTP VPN gratis

Før du vælger en abonnementsplan, du er tilpas med, kan du faktisk prøvekøre vores VPN-service gratis i 24 timer – ingen kreditkortoplysninger er nødvendige.

Og når du først er blevet CactusVPN-bruger, har vi stadig din ryg med vores 30-dages pengene-tilbage-garanti, hvis der er problemer med vores service.

PPTP fordele og ulemper

Fordele

 • PPTP er en meget hurtig VPN-protokol.
 • PPTP er virkelig let at konfigurere og konfigurere på de fleste operativsystemer og enheder.
 • På grund af protokollens høje hastighed af tværplatformkompatibilitet kan der oprettes en PPTP-forbindelse på tonsvis af platforme.

Ulemper

 • PPTP-kryptering er under pari og er ikke egnet til at sikre online data og trafik. NSA har faktisk brudt PPTP-trafik.
 • En PPTP-forbindelse kan udnyttes af cyberkriminelle med ondsindede angreb.
 • En router med PPTP gennemløbning er normalt påkrævet, da PPTP ikke naturligt fungerer med NAT.
 • En PPTP-forbindelse kan blokeres ganske let af firewalls.

Hvordan sammenlignes PPTP-protokollen med andre VPN-protokoller?

Her er en oversigt over, hvordan PPTP billetpriser mod andre protokoller, som de fleste VPN-udbydere normalt tilbyder adgang til:

1. PPTP vs. L2TP / IPSec

Hvis du leder efter en sikker online-oplevelse, er du bedre stillet med L2TP / IPSec i stedet for PPTP. For det første kan L2TP / IPSec bruge 256-bit krypteringsnøgler, og det kan også bruge den meget sikre AES-chiffer. Plus, L2TP / IPSec kan konfigureres til at sikre, at den ikke kan blokeres af NAT-firewalls. På den anden side kan PPTP blokeres af firewalls – nogle gange temmelig let endda.

Stort set den eneste måde, PPTP er bedre end L2TP / IPSec, er den onlinehastighed, den tilbyder. På grund af dens lave kryptering er PPTP i stand til at være meget hurtig, så det kan være en mere ideel mulighed for dem af jer, der har brug for hurtig adgang til geo-blokeret indhold, f.eks..

Hvis du gerne vil lære mere om L2TP, kan du se denne artikel.

2. PPTP vs. IKEv2 / IPSec

Fra start er IKEv2 / IPSec markant sikrere at bruge end PPTP, da den kan bruge AES-256-chifferen. Imidlertid er IKEv2 / IPSec sværere at konfigurere end PPTP.

Både IKEv2 / IPSec og PPTP er meget stabile – IKEv2 / IPSec endnu mere, da det kan modstå netværksændringer, hvilket gør det til et perfekt valg for mobile brugere. Dog skal vi nævne, at PPTP ender med at være mindre pålidelig, da det er lettere at blokere det med firewalls.

Til sidst, hvad angår hastighed, er begge VPN-protokoller temmelig bundet. PPTP kan være meget hurtig, og IKEv2 / IPSec kan være lige så hurtig – men med et ekstra lag af sikkerhed på toppen.

Hvis du vil læse mere om IKEv2 / IPSec, skal du følge dette link.

3. PPTP vs. IPSec

PPTP og IPSec bruger begge indkapslingsteknologier, men IPSec er betydeligt mere sikkert end PPTP. IPSec er heller ikke så stabil som PPTP, men det er meget sværere at blokere med en firewall, da det kan kryptere trafik uden at et slutprogram er opmærksom på det.

På den anden side er PPTP hurtigere end IPSec, og det er meget lettere at konfigurere efter VPN-udbyderens ende.

Vil du lære mere om IPSec? Vi har allerede skrevet en artikel om den.

4. PPTP vs. OpenVPN

Sammenlignet med PPTP har OpenVPN meget mere sikre forbindelser. Protokollen kan bruge AES-256-chifferet, kan bruge enhver port, og der er også det faktum, at OpenVPN er open source, hvilket gør det mere pålideligt end PPTP, som blev udviklet af Microsoft – et firma, der vides at samarbejde med NSA.

Oven i alt kan OpenVPN ikke rigtig blokeres overhovedet, i betragtning af at OpenVPN-trafik er meget svært at se bortset fra SSL- eller HTTPS-trafik.

PPTP overgår OpenVPN, når det kommer til hastigheder. Selvom det er rigtigt, at du kan bruge OpenVPN på UDP for bedre hastigheder, kommer det ikke rigtig tæt på PPTP’s forbindelseshastigheder. PPTP er også betydeligt lettere at konfigurere end OpenVPN (som kan tage fra et par timer til et par dage afhængigt af dit erfaringsniveau).

Hvis du er interesseret i at læse mere om OpenVPN, kan du se denne artikel.

5. PPTP vs. SoftEther

Selvom det er en relativt ny VPN-protokol, er SoftEther meget mere stabil end PPTP, er fire gange hurtigere end den, og markant mere sikker end PPTP, da SoftEther bruger SSL 3.0 til sikre forbindelser og kan bruge 256-bit kryptering. Hvad mere er, hvis du opretter en SoftEther VPN-server, skal du nyde support til flere VPN-protokoller (som SSTP, OpenVPN, IPSec, L2TP / IPSec og SoftEther), noget som en PPTP VPN-server ikke kan tilbyde dig.

PPTP lyser i sammenligning med SoftEther, når det kommer til cross-platform kompatibilitet, let installation og tilgængelighed. Som det står, har SoftEther ingen oprindelig support på noget operativsystem, og det er en softwarebaseret løsning, hvilket betyder, at du bliver nødt til at installere yderligere software, hvis du vil bruge det – selvom VPN-udbyderen tilbyder adgang til det. Når vi taler om det, er der ikke mange VPN-udbydere, der tilbyder SoftEther-support lige nu.

Er du interesseret i at lære mere om SoftEther? Her er en artikel, vi skrev om den.

6. PPTP vs. SSTP

SSTP (Secure Socket Tunneling Protocol) blev også udviklet af Microsoft, og den blev først introduceret med Windows Vista. Sikkerhedsmæssigt er SSTP meget sikrere end PPTP, da den kan bruge 256-bit kryptering, og den bruger SSL 3.0 ligesom OpenVPN. Det betyder også, at det nemt kan omgå firewall-blokering, da den bruger port 443 – den samme port, som HTTPS-trafik bruger.

SSTP er dog mere begrænset, når det kommer til hastighed (dog ikke meget). SSTP leveres også kun indbygget på Windows-operativsystemer, og det kan konfigureres på routere, Linux og Android, så det er ikke tilgængeligt på så mange platforme som PPTP er.

Hvis du ønsker at læse mere om SSTP, er du måske interesseret i vores guide til det.

7. PPTP vs. Wireguard

Wireguard er en meget ny VPN-protokol, og den giver højere sikkerhed end PPTP. Derudover er det også open source og angiveligt lettere og hurtigere end de fleste VPN-protokoller.

Men – i det mindste i øjeblikket – PPTP har stadig overhånden, da det er hurtigere og meget mere stabilt end Wireguard. Ikke kun det, men Wireguard fungerer i øjeblikket kun på Linux, og det er stadig i den eksperimentelle fase, så det skal kun bruges til testning, ikke regelmæssig online browsing.

Hvis du gerne vil læse mere om Wireguard, her er en artikel, vi skrev om den.

Så er en PPTP-forbindelse stadig værd?

På trods af alle dens sikkerhedsfejl er PPTP en god VPN-protokol til brug. Vi anbefaler dog kun at bruge det, hvis du leder efter en hurtig måde at fjerne blokering af og / eller streame geobegrænset indhold. Du bør ikke bruge PPTP – under nogen omstændigheder – mens du får adgang til følsomme onlineoplysninger (som f.eks. Din e-mail eller bankkonto).

Husk stadig, at nyere operativsystemer og enheder muligvis ikke understøtter PPTP længere på grund af dets forældede sikkerhedsstandarder. For eksempel understøttes PPTP ikke længere på macOS Sierra og iOS 10 og nyere versioner.

Hvad er PPTP? Bundlinjen

PPTP (Point-to-Point Tunneling Protocol) er en VPN-protokol, der bruges til at sikre korrekt kommunikation mellem en VPN-klient og en VPN-server. Det startede i 1995 på Windows-platforme, men er nu også tilgængeligt på mange andre operativsystemer og enheder.

De fleste VPN-udbydere tilbyder PPTP, men du bør kun bruge det til at få adgang til eller streame geo-blokeret indhold. Selvom det er meget hurtigt, er det overhovedet ikke sikkert. Faktisk er det at bruge PPTP til at få adgang til følsomme oplysninger (som din bankkonto eller kreditkortoplysninger) en sikker måde at få dem stjålet.

Hvis du leder efter en VPN-udbyder, anbefaler vi, at du vælger en, der giver adgang til flere VPN-protokoller. At være begrænset til kun PPTP er ikke ideelt og faktisk ret farligt.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map