Hvad er VPN-klientsoftware (Hvordan fungerer en VPN-klient) |


Og selvom du ikke bruger VPN’er og bare ønsker at lære om dem, er dette et godt udgangspunkt som enhver. Vi kaster endda en hurtig VPN-definition ind, før vi også begynder.

Hvad er VPN?

En VPN (Virtual Private Network) er en service, du kan bruge til at omgå geo-blokke og regeringscensur ved at skjule din rigtige IP-adresse på Internettet. En VPN kan også kryptere dine internetdata og trafik for at holde dem overvågningsfri og sikker mod hackere.

Hvad er VPN-klientsoftware?

En VPN-klient er det virtuelle private netværkssoftware, der er installeret på din enhed for at etablere en forbindelse mellem det og VPN-serveren og tilbyde adgang til VPN-tjenester.

De fleste af de populære platforme som Windows, macOS, iOS og Android leveres med forudinstalleret VPN-klientsoftware, men du kan også installere tredjepartsklienter for at nyde en bedre brugergrænseflade og flere funktioner.

Typer af VPN-klienter

Generelt er der to typer VPN-klienter:

Indfødte eller indbyggede VPN-klienter

Disse er forudinstallerede eller forudkonfigurerede VPN-klienter, der er tilgængelige i nogle operativsystemer som Windows, macOS, iOS, Android og Linux-distros som Ubuntu.

Tredjeparts VPN-klienter

De kunne yderligere opdeles i to kategorier:

 1. VPN-klienter, der er udviklet af VPN-protokoludviklere. Nogle eksempler inkluderer OpenVPN- og SoftEther-klienter.
 2. VPN-klienter, der er udviklet af VPN-tjenesteudbydere. VPN-apps udviklet af VPN-udbydere kommer med yderligere funktioner, som basale VPN-klienter udviklet af protokoludviklere normalt ikke tilbyder, som en Apps. Killer, en Killswitch, muligheden for at gruppere servere efter land, vælge mellem VPN-protokoller, automatisk forbindelse ved opstart og meget mere.

Hvorfor har du brug for VPN-klientsoftware?

Det er temmelig enkelt – for at etablere en VPN-forbindelse til en VPN-server og også sikre, at den krypterede VPN-tunnel er konfigureret mellem dig og serveren, har din enhed brug for en VPN-klient, da den er ansvarlig for at håndtere alt dette.

Hvordan fungerer VPN-klienter?

Før en VPN-klient og server endda kan kommunikere, autentificerer de hinanden gennem datapakker. Denne gensidige godkendelsesproces er afgørende, fordi den sikrer, at klienten kommunikerer med den rigtige server og vice versa.

Bagefter krypterer VPN-softwaren dine data, før de sendes videre til VPN-serveren. Når serveren modtager informationen, dekrypteres den og videresendes din trafik til internettet. Når VPN-serveren modtager de internetdata, du anmodede om (f.eks. Webstedsadgang), krypterer de dem og sender dem tilbage til VPN-klienten på din enhed, der derefter fortsætter med at dekryptere informationen for dig.

Takket være krypteringsprocessen kan din internetudbyder (eller ethvert statligt overvågningsorgan eller hackere for den sags skyld) ikke holde øje med dine forbindelsesanmodninger og online trafik for at se, hvad du laver på nettet. Kun VPN-klienten og VPN-serveren kan kryptere og dekryptere dataene.

Hvilke platforme arbejder VPN-klienter på?

Både indbyggede og tredjeparts VPN-klienter er tilgængelige på de mest populære operativsystemer og enheder. Som en generel tommelfingerregel fungerer VPN-klientsoftwaren på:

 • Windows (inklusive Windows XP)
 • macOS X (tredjepartsklienter fungerer muligvis ikke på ældre version)
 • Linux (nogle distributioner kan kun håndtere manuelle VPN-konfigurationer)
 • iOS
 • Android
 • eLeaders (som Kindle Fire)
 • Amazon Fire TV (og sandsynligvis andre enheder, der kører Fire OS)

Imidlertid har ikke alle operativsystemer og enheder native support til VPN-klienter. F.eks. Kan intelligente tv’er, der ikke kører en Android eller Fire OS, ikke have VPN-applikationer installeret på dem. Det samme gælder spilkonsoller som Xbox eller PlayStation eller mobiltelefoner som BlackBerry, der kører BlackBerry 10 OS.

I disse situationer kan manuelle VPN-forbindelser stadig etableres på nogle enheder ved at drage fordel af VPN-protokolstøtten og bruge konfigurationsfiler, der tilbydes af VPN-udbydere.

Hvis der ikke er noget af dette, er din eneste mulighed enten at dele din computer- eller bærbar internetforbindelse med den pågældende enhed (som kan være ganske upraktisk) eller konfigurere en VPN på din router.

Routerindstillingen er normalt den bedste, da, hvis du gør det, vil enhver enhed, der får adgang til internettet via din router, bruge en VPN-forbindelse – ja, endda IoT-enheder som smarte termostater eller smarte låse.

Hvordan man fortæller en tredjeparts VPN-klient er pålidelig

Alt i alt er her de ting, du skal være på udkig efter, når du tjekker VPN-udbydere og deres klienter:

 • VPN-klienten skal være tværplatformat kompatibel, da du skal være i stand til at bruge VPN-tjenesten både i og uden for dit hjem.
 • Klienten bør ikke logge nogen af ​​dine data, eller i det mindste skal den kun logge diverse forbindelsesrelaterede data, der ikke kan spores tilbage til dig, og som kun bruges til fejlfinding.
 • VPN-klienten bør ikke lække nogen af ​​dine data på nettet. Hvis du vil se, hvordan du tester en VPN-forbindelse for at sikre, at den er sikker, er her en nyttig vejledning.
 • Klienten skal lade dig vælge, hvilken VPN-protokol, du vil bruge, når du opretter forbindelse til VPN-serveren – medmindre enheden / operativsystemet, du bruger, kun understøtter en type VPN-protokol, selvfølgelig.

Brug for en VPN med en stor kunde?

Vi har dig dækket – vi arbejdede dag og nat for at sikre, at vores VPN-klienter er ekstremt brugervenlige, intuitive og generelt problemfri.

Plus, vi sørgede for, at de fungerer på de mest populære platforme på markedet:

 • vinduer
 • MacOS
 • iOS
 • Android
 • Android TV
 • Amazon Fire TV & Fire TV Stick

Vores VPN-apps er pakket med funktioner

Du kan vælge mellem 6 VPN-protokoller, når du vil oprette forbindelse til en af ​​vores 28 + højhastigheds-servere, og du kan også få klienten automatisk forbindelse ved opstart.

CactusVPN-klient

Derudover udstyrede vi vores VPN-klient med DNS Læk-beskyttelse, en Apps. Killer og en Killswitch – alt hvad du har brug for for at sikre, at dit privatliv aldrig bliver udsat på Internettet, uanset omstændighederne. For ikke at nævne al din webtrafik og data er sikret ved vores magtfulde AES-kryptering.

Åh, og rol ikke med, at vores klient logger følsomme data. Vi håndhæver en streng politik for no-log hos vores firma.

Nyd ubegrænset adgang til masser af indhold

Vores klient har en indbygget Smart DNS-service sammen med vores VPN-service. Hvis du nogensinde vil nyde mere indholdssortiment, kan du altid bruge den smarte DNS til at fjerne blokering af over 300 websteder fra lande som Storbritannien, USA, Canada, Australien, Polen, Schweiz, Frankrig, Tyskland, Sverige.

Prøv CactusVPN – gratis!

Du behøver ikke at forpligte dig med det samme – du kan prøvekøre vores VPN-service gratis i 24 timer for at se, om den opfylder alle dine behov. Du får glæde af alle vores funktioner, og du behøver ikke give os nogen kreditkortoplysninger.

Og det er ikke alt. Når du er blevet CactusVPN-bruger, vil du stadig være dækket af vores 30-dages pengene-tilbage-garanti, hvis noget ikke fungerer som annonceret.

Bundlinie

Så hvad er VPN-klientsoftware? Kort sagt, det er den indbyggede software eller tredjepartssoftware, du installerer eller konfigurerer på din enhed / operativsystem. Du bruger den til at oprette forbindelse til en VPN-server og etablere en krypteret forbindelse ved hjælp af forskellige VPN-protokoller.

Når du leder efter en VPN-udbyder med en anstændig klient, skal du sørge for, at applikationen er kompatibel på tværs af platforme, let at bruge og fyldt med forskellige funktioner (som en Killswitch eller Apps. Killer), der beskytter dit online privatliv.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me