Hvilke VPN-funktioner er et must-have for en VPN-service? |


Så vi besluttede at sammensætte denne artikel for at hjælpe dig med hurtigt at gennemgå, hvilke VPN-funktioner de fleste udbydere generelt tilbyder – inklusive korte diskussioner om, hvorfor nogle funktioner er nødvendige.

Men inden vi begynder at tale om, hvilke funktioner i VPN-tjenester der normalt findes på markedet, og hvad du skal være på udkig efter, lad os hurtigt sammenfatte, hvad en VPN er.

Hvad er en VPN?

Et VPN (Virtual Private Network) er en service, du kan bruge til at skjule din online identitet og omgå geo-blokke ved at maskere din rigtige IP-adresse, og hvad du gør online fra din internetudbyder, regeringsovervågningsbureauer og hackere ved at kryptere din internettrafik og personlige data.

Hvilke VPN-funktioner skal VPN-udbydere tilbyde?

Før vi begynder, skal vi nævne, at det ikke er garanteret, at hver eneste VPN-udbyder, du støder på, vil tilbyde de VPN-funktioner, der er anført her. Vores mål er at tilbyde dig en omfattende forståelse af, hvilke slags VPN-funktioner du skal kigge efter, når du vælger en VPN-udbyder.

1. Stærk kryptering

Kraftig kryptering er et must-have for enhver VPN-service. Uden det er der en chance for, at din internetudbyder (eller nogen anden, for den sags skyld) kan overvåge, hvad du gør på Internettet – for ikke at nævne hackere kan muligvis stjæle følsomme data fra dig (som kreditkortinfo og loginoplysninger), når du Brug WiFi-netværk.

Som en generel tommelfingerregel er AES-kryptering altid et godt tegn (både AES-128 og AES-256). Det er en avanceret krypteringsstandard, der bruges selv af NSA, Microsoft og Apple, og den er endnu ikke officielt brudt så vidt vi ved. Hvis du ønsker mere sikkerhed, skal du overveje dette – ifølge sikkerhedseksperter ville det endda tage en supercomputer 1 milliard milliarder år at knække AES-128.

2. Sikre VPN-protokoller

Enhver pålidelig VPN-udbyder giver dig mulighed for at oprette forbindelse til en server ved hjælp af OpenVPN – den mest sikre VPN-protokol derude. Det er dog ikke den eneste protokol, der anses for at være sikker. Her er andre eksempler på pålidelige VPN-protokoller:

 • IKEv2 / IPSec
 • SSTP
 • SoftEther

Naturligvis skader det ikke, hvis VPN-udbyderen lader dig bruge mindre sikre VPN-protokoller (som f.eks. PPTP) – måske har du nogle gange bare brug for hurtigt at fjerne blokering af geo-begrænset indhold på farten, og online sikkerhed er ikke ‘ t en bekymring lige da og der. Glem ikke – jo stærkere krypteringen er, desto mere sandsynligt er det, at dine forbindelser nedsætter lidt (dog er det ikke altid garanteret at ske, men det er værd at huske på).

VPN-kryptering

Generelt er VPN-protokolsort og muligheden for at vælge mellem protokoller, før du opretter forbindelse til en VPN-server, noget, som alle anstændige VPN-udbydere tilbyder.

3. DNS-lækage beskyttelse

Hvis du ikke er bekendt med DNS-lækager, er det dybest set, når browserens DNS-anmodninger sendes til din ISP’s DNS-server direkte uden at køre dem gennem VPN. DNS står også for Domain Name System, og det bruges til at oversætte IP-adresser til webstedsnavne og omvendt.

Som et resultat kan en DNS-lækage faktisk lade din internetudbyder (og alle andre aflyttere) se, hvilke websteder du har adgang til, selvom du bruger en VPN.

Nu sker dette ikke nødvendigvis med mange VPN-tjenester (det er dog ganske almindeligt med split-tunnel VPN’er), men – for at være sikker – anbefaler vi kun at vælge en VPN-udbyder, der aktivt tilbyder DNS-lækager.

4. En VPN Kill-switch

En VPN Kill Switch er et værktøj, der i det væsentlige afbryder al internetadgang på din enhed, hvis din forbindelse til en VPN-server falder. Så hårdt som det måske kan lyde, det er en af ​​de mest værdifulde funktioner i VPN-tjenester, da det beskytter dig mod at blive udsat for et uheld på nettet.

Lad os indse det – nogle gange kan du opleve forbindelsesproblemer til en VPN-server. Det kan ske på grund af afstanden mellem dig og serveren, eller fordi din enheds WiFi-kort er forældet eller oplever problemer.

Uanset årsagen, hvis det sker, vil din rigtige IP-adresse og onlinetrafik blive eksponeret. Med en Kill Switch stoppes imidlertid al din trafik øjeblikkeligt i en sådan situation, indtil du korrekt kan oprette forbindelse igen til VPN-serveren.

For nogle af jer lyder det måske som besvær, men en Kill Switch er en smart måde at sikre, at dine personlige oplysninger aldrig er i fare på nettet på grund af ting, der er ude af din kontrol.

5. En apps. Morder

En apps. Killer ligner en Killswitch, men i stedet for at afbryde din Internet-trafik, hvis din forbindelse til VPN-serveren falder, lukker den applikationer, der bruger internettet. Naturligvis skal du vælge de apps, der vil blive lukket ned i en sådan situation.

Hvordan ville en Apps. Dræber være nyttig, spørger du? Sig, at du spiller et online spil med en VPN, fordi du er bange for at få DDoS’ed. Hvis VPN-forbindelsen går ned, stoppes dit online spil for at forhindre DDoS’ere i at målrette dig mod. Et andet eksempel ville være at bruge apps. Killer til at lukke en torrentklient, hvis VPN-forbindelsen går ned, så din ISP ikke indser, hvad du laver.

For at få de bedste resultater skal du kigge efter en VPN-udbyder, der tilbyder både en Killswitch og en Apps. Morder.

6. Delte IP-adresser

En VPN-udbyder, der tilbyder dedikerede IP-adresser, er et rødt flag, fordi en dedikeret IP-adresse kan knyttes tilbage til dig. En delt IP-adresse, som navnet antyder, deles mellem VPN-brugere, hvilket gør det næsten umuligt at knytte onlineaktiviteter til specifikke VPN-brugere.

Dedikerede og delte IP-adresser

Her er også noget andet at overveje – dedikerede IP-adresser koster VPN-udbydere mere, hvilket betyder, at de ender med at opkræve dig – brugeren – mere for deres tjenester til at dække deres omkostninger. En VPN-udbyder, der tilbyder delte IP-adresser, kan tilbyde dig meget mere omkostningseffektive tjenester.

7. Support til samtidige forbindelser

Hvis VPN-udbydere forbinder konti til bestemte enheder, er det et problem. Hvis de gør det, betyder det, at du har brug for ekstra abonnementer, hvis du vil bruge VPN-tjenesten på flere enheder på samme tid – eller du bliver nødt til at logge ud af din konto på en enhed, før du logger ind på den på en anden ( ret irriterende).

VPN-udbydere, der tilbyder samtidige forbindelser på flere enheder, er en bedre mulighed, simpelthen på grund af den øgede komfort.

8. Kompatible apps på tværs af platforme

En VPN-service, der fungerer på kun 1-2 enheder, er ikke særlig fleksibel, og det kan være et problem, da du – som mange andre mennesker – sandsynligvis ejer mindst 3-4 enheder, som du kan få adgang til internettet med (laptops, smart TVs , Pc’er / Mac’er, iOS / Android-enheder osv.).

Derfor tilbyder anstændige VPN-udbydere applikationer på tværs af platforme kompatible for at sikre, at deres service er tilgængelig på flere enheder og operativsystemer. I tilfælde af at de ikke kan tilbyde en applikation til en bestemt enhed / operativsystem (som f.eks. Linux), leverer de stadig konfigurationsfiler og tutorials, så brugerne kan konfigurere alt.

9. Højhastighedsservere

Dette er stort set en no-brainer. Enhver VPN-udbyder skal (og de fleste gør) tilbyde servere med høj hastighed, så brugerne kan nyde glatte oplevelser – især da VPN-kryptering undertiden kan forårsage en vis forsinkelse.

Som en ekstra bonus kan nogle VPN-udbydere tilbyde ubegrænset båndbredde og sørge for, at deres servere også fungerer som proxy-servere.

hvad er en VPN-server

Med hensyn til antallet af servere er variation vigtig, men du behøver ikke at gå overbord med det. Lad os indse det – du behøver ikke have 1.000+ servere til din rådighed. Normalt, hvis der er over 10-20 verdensomspændende servere at vælge imellem, er det godt nok.

På udkig efter en VPN, der leverer alt ovenover (og mere)?

Vi har dækket dig, vi her på CactusVPN gør vores bedste for at tilbyde vores brugere en glat, sikker og praktisk online oplevelse gennem høj kvalitet VPN-funktioner.

Vi leverer avanceret AES-kryptering, 28+ 1 gbps servere fra hele verden (som også fungerer som proxy-servere – gratis), ubegrænset båndbredde, en Kill Switch og en Apps Killer og flere brugervenlige apps, der fungerer på tværs af mange enheder og operativsystemer, op til 5 samtidige forbindelser, 6 VPN-protokoller (OpenVPN, SoftEther, IKEv2, SSTP, L2TP / IPSec, PPTP), en streng no-log-politik.

Hvis du ønsker endnu mere indholdssortiment end hvad vores VPN-servere tilbyder, kan du bruge vores Smart DNS-service til at fjerne blokering af over 300 geobegrænsede websteder fra lande som USA, Storbritannien, Canada, Australien, Schweiz, Frankrig, Sverige, Polen, Tyskland.

Til tops det hele tilbyder vi support døgnet rundt & en gratis prøveperiode

Du kan prøve vores VPN-service gratis i 24 timer for at se, om den opfylder alle dine forventninger – ingen kreditkortoplysninger kræves + du får adgang til alle funktionerne.

Når du er blevet CactusVPN-bruger, vil du også blive dækket af vores 30-dages pengene-tilbage-garanti, hvis noget ikke fungerer som annonceret. Plus, hvis du nogensinde støder på problemer, kan du altid stole på vores kundeservice 24/7 for at få hjælp.

Konklusion

Når du vælger en VPN-udbyder, er det vigtigt at kigge efter VPN-funktionerne – jo mere sikre, praktiske, brugervenlige og privatlivsorienterede de er, jo bedre. For at sammenfatte alt, hvad vi har diskuteret, er her en hurtig liste over de vigtigste VPN-funktioner, som de fleste anstændige VPN-udbydere tilbyder:

 • Stærk kryptering (fortrinsvis AES)
 • Sikre protokoller (OpenVPN + et valg af andre er ideelt)
 • DNS-lækage beskyttelse
 • En Killswitch
 • En apps.Morder
 • Delte IP-adresser
 • Support til flere forbindelser
 • Cross-platform kompatible VPN-klienter
 • Hurtige servere (ideelt med ubegrænset båndbredde)
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me