Hvorfor bruger folk VPN-tjenester? |


1. Det beskytter din ytringsfrihed og fortrolighed

Mens ytrings- og ytringsfrihed betragtes som en noget universel ret, er virkeligheden en helt anden. Mennesker i lande i Mellemøsten er ofte nødt til at stole på selvcensur for ikke at ende i juridiske problemer. Nogle gange kan konsekvenserne være direkte grusomme – for eksempel en saudiarabisk blogger endte med at blive pludselig offentligt for sin blog!

Desuden er folk i lande med undertrykkende regeringer ikke de eneste, der har deres ytringsfrihed begrænset. Selv internetbrugere i den “frie” verden er nødt til at stille op med love om haatudtryk, der dikterer, hvad nogen kan eller ikke kan sige online.

Og for at gøre det klart – vi forstår, at sådanne love ikke er beregnet til med vilje at reducere ytringsfriheden, men for at hjælpe folk med at føle sig mere sikre online. Imidlertid tillader deres vaghed ofte regeringer at misbruge dem, som de finder passende, og begrænse ytringsfriheden på Internettet.

Udover ytringsfrihed kan du måske bare nyde mere privatliv end hvad browsers inkognito / privatlivstilstand kan tilbyde – for at sikre dig, at ingen internetudbydere, dataminingvirksomheder eller overvågningsbureauer kan overvåge dine aktiviteter.

En VPN hjælper med det ved at kryptere dine personlige data og onlinetrafik, hvilket gør det praktisk talt ubeskriveligt for alle, der prøver at snuppe på dine onlinevaner. Så ingen kan forbinde, hvad du siger eller gøre på Internettet, med din rigtige geo-placering og online identitet.

2. Det hjælper dig med adgang til begrænset indhold

Internettet er fuld af fantastiske musik- og videoplatforme som Netflix, BBC iPlayer, Hulu og Pandora. Det er bare en skam, at ikke alle online-brugere kan nyde alt, hvad disse websteder tilbyder. Hvorfor? Fordi mange platforme håndhæver geobegrænsninger, der forhindrer internetbrugere i at se / lytte til forskellige indhold, hvis de ikke er fra den “rigtige” geografiske placering.

For eksempel, hvis du ikke er fra USA, vil du ikke kunne nyde Netflix US-bibliotek eller Pandora Radio. Når du opretter forbindelse til platforme, ved webstederne, hvad din rigtige IP-adresse er (og – følgelig – hvad din geo-placering er), og blokerer adgangen til deres indhold eller omdirigerer dig til andre sider.

”Men hvorfor skal jeg bruge en VPN, hvis jeg allerede har adgang til det indhold, jeg ønsker?”

Geo-blokke kan også påvirke dig, hvis du er en abonnent, der normalt har adgang til sådant indhold, men er ude af landet i et stykke tid. For eksempel kan du abonnere på Hulu, men du kan ikke se dine foretrukne shows eller film, hvis du er uden for USA (uanset om du arbejder i udlandet, en udstationeret, i militæret eller bare er på ferie ).

hvorfor bruge en vpn

Heldigvis kan en VPN løse dette problem ved at skjule din IP-adresse og erstatte den med adressen på en VPN-server i et land, hvor det geo-blokerede indhold er tilgængeligt. Så for at få adgang til Hulu skal du bare oprette forbindelse til en amerikansk-baseret VPN-server.

Og geobegrænsninger er ikke det eneste, der står mellem dig og online indhold. Netværksbegrænsninger på arbejde eller skole kan forhindre dig i at nyde din yndlingsmusik og shows i din fritid – alt sammen fordi en netværksadministrator skal følge nogle strenge, irriterende regler.

Det er ikke noget problem – da en VPN skjuler din IP-adresse, giver den dig nemt at omgå firewalls, så du kan lytte til dine yndlingsmelodier, mens du arbejder, eller få fat på den nyeste Netflix-serie i din frokostpause.

3. En VPN sikrer dine online-forbindelser

Når cyberkriminelle angreb bliver en alvorlig trussel i dag, skal du tage ekstra sikkerhedsforanstaltninger, når du bruger internettet – især når du opretter forbindelse til usikrede WiFi-netværk. Så praktiske som de kan være, når du har brug for webadgang på farten, er usikrede netværk ekstremt farlige, da hackere let kan tænde på dine forbindelser og stjæle følsomme data som dit:

 • Bankkontooplysninger
 • Loginoplysninger
 • Kreditkortoplysninger

Og falder ikke i den fælde at tro, at sikrede netværk og dit hjemmenetværk er 100% sikkert. Med KRACK Attack-sårbarheden, der blev fundet i 2017, kan selv WPA2-aktiverede enheder hackes af cyberkriminelle. Indtil WPA3 kommer med, skal du ikke tage nogen chancer og bare bruge en VPN, når du får adgang til internettet – det krypterer alle dine data og online trafik og holder private oplysninger sikre fra hackere.

4. En VPN hjælper dig med at undgå masseovervågning online

Efterhånden som Internettet blev mere og mere avanceret, forblev regeringerne ikke inaktiv. Talrige regeringsovervågningsorganer begyndte at oprette overvågningsprogrammer, der drager fordel af de tilgængelige oplysninger på nettet for at overvåge internetbrugere over hele verden.

NSAs PRISM-program er et af de mest kendte masseovervågningsprogrammer lige nu. Det er faktisk i stand til at indsamle information om ISP (og andre virksomheder) forbrugere både i og uden for USA.

Og som vi lige har sagt, PRISM er ikke det eneste masseovervågningsprogram, du har brug for at bekymre dig om, når du er på Internettet. Der er mange andre programmer over hele verden, der truer dit privatliv.

Temmelig uhyggelig, ikke?

Ingen grund til at bekymre dig – med en VPN kan du forhindre Big Brother i at holde øje med, hvad du gør på Internettet. Tjenesten krypterer dine forbindelser fuldt ud og sørger for, at intet statligt agentur kan indsamle følsomme data, når de overvåger dem.

5. Det holder annoncører fra at blive for “venlige” med dig

”Hvorfor bruger folk VPN-tjenester, hvis de allerede har ting som Adblock?”

Sagen ved annonceblokkere er, at de muligvis forhindrer dig i at blive udsat for annoncer, men de vil ikke rigtig gøre meget ved at beskytte dit privatliv mod annoncører. De kan stadig indsamle data om dine onlinevaner, hvis du bruger en annonceblokerer.

I lande som USA kan tredjeparts annoncører endda købe oplysninger om dine internetpræferencer fra din internetudbyder. Det er sikkert at sige, at ting som dette sandsynligvis også sker i andre lande, kun mere på downlow – for ikke at nævne, at annoncører også kan få oplysninger om dine onlinevaner fra andre websteder.

hvorfor skal jeg bruge en vpn

Heldigvis kan en VPN ændre ting ved at beskytte dit online privatliv og kryptere din internettrafik, sikre din ISP og annoncører ikke kan overvåge alt hvad du gør online og drage fordel af disse oplysninger.

6. En VPN hjælper dig med at downloade Torrenter sikkert

Mens fildeling kan være ekstremt nyttig, kan det også være meget farligt – så meget, at du risikerer at modtage DMCA-meddelelser, eller – endnu værre – at skulle betale enorme bøder, ende i retten eller endda blive fængslet afhængigt af copyright-regler og love i dit land.

Heldigvis kan du med en VPN bare oprette forbindelse til en server i et land, hvor torrenting ikke er et problem (som Rumænien eller Schweiz), og hente torrenter uden risiko.

”Men hvorfor bruge en VPN, hvis jeg bor i et land, hvor torrenting ikke er et tabuemne?”

Nå, VPN’er hjælper dig ikke bare med at holde dig ude af juridiske problemer, når du deltager i fildeling. Da de skjuler din IP-adresse, hjælper de dig også med at beskytte dit privatliv mod Swarm (det samlede antal seeders / leechers, der uploader / downloader en torrent). Du kan se, brugere i Swarm kan normalt se din IP-adresse, og det kan fortælle dem en masse ting om dig, såsom:

 • Hvilket land du er fra
 • Hvilken by du er fra
 • Selv hvem din internetudbyder er

Åh, og som en klar ansvarsfraskrivelse – vi her på CactusVPN tilskynder ikke eller udligner ulovlig piratkopiering og forsætlig krænkelse af ophavsretten. Vi er dog opmærksomme på, at mange mennesker kun kan få adgang til arbejde eller skolefiler og underholdning ved hjælp af torrenter.

7. Det gør det muligt at overvinde regeringscensur

Ud over at overvåge, hvad folk gør på Internettet, kan mange regeringer også kontrollere, hvad folk kan se eller gøre på nettet også. I mange lande over hele verden er du ikke i stand til at få adgang til bestemte websteder eller bruge forskellige onlinetjenester (som f.eks. YouTube, Facebook eller Gmail).

Her er en omfattende oversigt over internetrettigheder over hele kloden, hvor du tydeligt kan se, hvilke lande censurerer dele af Internettet.

Det er let at se, hvordan det kan være et alvorligt problem, ikke kun hvis du bor i et land, hvor regeringen censurerer Internettet, men også hvis du besøger et sådant sted på ferie eller på arbejde.

Den gode nyhed er, at en VPN skjuler din IP-adresse og dine online-aktiviteter, så du effektivt kan omgå alle regeringshåndhævede firewalls, du støder på.

8. Det hjælper dig med at afprøve SEO-strategier

Ikke mange mennesker er klar over dette, men det er faktisk muligt at bruge en VPN til dine SEO-strategier. Da tjenesten skjuler din rigtige placering og lader dig få det til at se ud som om du er fra et andet land, kan du se lokale SEO-resultater på andre internationale markeder.

Grundlæggende, hvis du f.eks. Er fra Italien og vil markedsføre til folk i USA, kan du se, hvilke søgeord amerikanske forbrugere leder efter ved hjælp af en amerikansk VPN-server.

grunde til at bruge en vpn

Der er selvfølgelig masser af muligheder, men det er ikke den eneste måde, en VPN kan hjælpe dig med dine SEO-planer. Her er andre måder, du kan drage fordel af ved hjælp af en VPN til SEO:

 • Du kan arbejde fjernt bekymringsfrit.
 • Du kan beskytte dit privatliv mod dine konkurrenter (som at sikre, at de ikke lægger mærke til, når du besøger deres websted).
 • Du kan omgå Googles irriterende søgeforespørgsel reCAPTCHAs.

Hvis du gerne vil læse mere om dette, kan du tjekke vores omfattende artikel om dette emne.

9. En VPN forbedrer din spiloplevelse

Ja, du hørte det rigtigt – du kan faktisk bruge en VPN til videospilrelaterede ting. Her er en kort liste over de ting, du kan gøre med en VPN:

 • Spil i ethvert område, du ønsker (selvom det er geo-låst)
 • Spil nyere spil tidligere
 • Omgå irriterende IP-forbud
 • Spil spil, der blev forbudt
 • Reducer potentielt lag- og ping-tider
 • Beskyt dig selv mod DDoS-angreb fra ømme tabere

Og alt dette er muligt, fordi VPN skjuler din online identitet og krypterer din internettrafik og dine personlige data. Hvis du gerne vil lære mere om at bruge en VPN til spil, kan du tjekke vores dybdegående artikel.

10. En VPN kan spare dig penge på flybilletter

Hvis du ikke allerede vidste om dette, praktiserer luftfartsselskaber faktisk online prisdiskriminering – dybest set viser forskellige priser til internetbrugere fra forskellige lande. Hvad det betyder er, at hvis du for eksempel er fra USA, kan du muligvis få vist dyrere billetter end nogen fra Indien. Det er dog ikke alt – du får muligvis også vist dyrere billetter, hvis flyselskabets websted identificerer dig som en tilbagevendende besøgende (baseret på din IP-adresse).

Du kan godt omgå dette problem ved at bruge en VPN til at maskere din IP-adresse – enten for at få det til at se ud som om du opretter forbindelse fra et mindre udviklet land, eller for at skjule det faktum, at du er en tilbagevendende besøgende. Sletning af cookies på din enhed ved siden af ​​det hjælper også.

Vi skal stadig nævne, at vi ikke giver nogen garantier. Ifølge vores egne erfaringer og vores forskning er det imidlertid muligt at spare hvor som helst mellem et par dollars til hundreder af dollars på en flyvning.

Faktisk, da vi skrev denne artikel (hvor vi diskuterer dette emne mere dybtgående), gjorde vi en hurtig test og fandt, at vi kunne spare op til $ 450 på en United Airlines-flyvning med en rumænsk IP-adresse.

11. Det hjælper dig med at bekæmpe urimelig båndbreddestrottling

Er du ikke bekendt med begrebet throttling af båndbredde? Grundlæggende er det, når din internetudbyder overvåger dit dataforbrug i løbet af måneden, og de beslutter, at du bruger “for meget” data til en bestemt online aktivitet (download af filer, streaming, online spil osv.). For at reducere din “omfattende” dataanvendelse throttes de dine onlinehastigheder.

Internetudbydere gør dette generelt for at reducere netværkstopning. Det er imidlertid også meget sandsynligt, at de bruger båndbreddestrottning som en måde at “overbevise” dig om at købe en dyrere, større dataplan eller et dyrere abonnement.

Hvordan hjælper en VPN med dette? Det krypterer al din online trafik og sørger for, at din internetudbyder ikke kan se, hvad du laver online. Derfor kan de ikke gashåndtere din båndbredde.

12. En VPN kan hjælpe med arbejde

Naturligvis kan du ikke rigtig bruge en VPN til hvert enkelt arbejdsrelateret aspekt. Det kan dog bruges til at forbedre livskvaliteten på arbejdet. For eksempel, hvis du skal foretage en masse markedsundersøgelser (især i USA), hjælper en VPN dig med at fjerne blokering af geobegrænsede websteder. Dette kan være især nyttigt, hvis du arbejder med en klient, hvis websted er geo-blokeret uden for landet.

Vi har allerede dækket, hvordan en VPN hjælper med SEO-strategier, men her er en anden måde en VPN hjælper dig på arbejdet – ved at sikre dine VoIP-konferencer. Derudover kan en VPN foruden bare at sikre dine opkald også hjælpe dig med at få bedre opkaldspriser med tjenester som Skype. Hvis du gerne vil læse mere om VPN’er og VoIP-opkald, kan du se denne artikel.

hvorfor bruger vi vpn

En VPN kan også sikre arbejdsrelaterede data, når de får adgang til medarbejdere uden for kontoret på usikrede WiFi-netværk. Det er stadig værd at nævne, at denne metode er mere passende til små og mellemstore virksomheder, da store virksomheder normalt har deres egne virksomheds VPN’er på plads til dette.

CactusVPN – Den bedste måde at nyde al brug af VPN-tjenester

Uanset hvilken af ​​grundene, vi skitserede i denne artikel, motiverer dig til at bruge en VPN-tjeneste, har vi din ryg. CactusVPN tilbyder avanceret AES-kryptering, der fuldt ud sikrer dine data og trafik, ubegrænset båndbredde og højhastighedsservere.

Ud af vores 28+ servere tilbyder 9 af dem P2P-support, og vores service indeholder også en Killswitch for at sikre, at du altid er beskyttet – selv når din forbindelse går ned. Vi tilbyder også brugervenlige apps, der fungerer på tværs af flere enheder og er lette at installere, og en smart DNS, der blokerer over 300 geobegrænsede websteder.

Føler mig lidt bestemt?

Intet problem – vi tilbyder faktisk en gratis 24-timers prøveperiode for vores VPN-service (intet kreditkort kræves), så du har masser af tid til at se, om den faktisk opfylder alle dine behov. Når du først er blevet CactusVPN-bruger, vil du stadig være dækket af vores 30-dages pengene-tilbage-garanti.

Hvorfor bruger folk VPN-tjenester? At opleve Internettet, som det var meningen, at det skulle nydes

Så hvorfor bruger vi VPN-tjenester? Tja, ganske enkelt sagt – så vi kan nyde internetovervågning, censur, hacker og fri for restriktioner. Tjenesten skjuler en brugers IP-adresse og krypterer deres online-forbindelser, hvilket effektivt gør det svært for nogen at opdage deres rigtige online-identitet.

Alt i alt bruger de fleste VPN’er til:

 • Omgå geo-blokke, irriterende firewalls og regeringscensur
 • Beskyt deres data mod masseovervågning, annoncører og hackere
 • Sikre deres ytringsfrihed online
 • Få billigere flyrejser
 • Nyd en bedre oplevelse på arbejdet
 • Forbedre deres SEO-strategier
 • Undgå båndbreddespjæld

Selvfølgelig vil vi være mere end glade for at høre, hvorfor du tror, ​​at folk bruger VPN’er, og hvad du personligt kan lide at bruge en VPN-service også.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me