Tips til, hvordan du bruger en offentlig computer sikkert | VPN Service


Læs disse tip til sikker browsing og hvordan du holder dit arbejde, personlige eller økonomiske oplysninger private.

Hvor sikker en offentlig computer virkelig er?

Det meste af tiden har du ingen forudgående info om sikkerhedsaspekterne på den computer, du midlertidigt bruger, hvor sikker forbindelsen er, og hvis dine online handlinger bliver optaget.

Brug af en offentlig enhed kan være ganske risikabelt for din sikre browsing eller følsomme private oplysninger såsom datasikkerhed, adgangskodesikkerhed eller bankoplysninger. Hvis du ikke tager nogle grundlæggende computersikkerhedsforanstaltninger, kan dine private data stå på spil.

Hvilke risici ved at bruge offentlige computere er der?

Her er nogle af de mest almindelige risici, når du bruger en offentlig computer:

  1. En person, der får adgang til din aktivitet på internettet, især hvis du bruger en offentlig WiFi
  2. Folk kan være indiskrete og se på din skærm
  3. Malware og spyware på offentlige computere
  4. Adgang til din browserhistorik
  5. Tyveri af vigtige personlige oplysninger
  6. Adgangskoder og log ind legitimationsstyveri

Der er dog måder, hvorpå du kan dække dine onlinespor, hvis du befinder dig i situationen med at bruge en offentlig computer. Husk, sikkerhed først.

Sådan bruges en offentlig computer sikkert?

Husk, at der ikke er noget, du kan gøre for at gøre en offentlig computer helt sikker. Der er dog måder, hvorpå du markant kan reducere risikoen for at bruge offentlige computere.

Her er nogle offentlige computersikkerhedstips, som du skal følge.

Slet din browserhistorik

Når du er færdig med at gennemsøge, skal du altid sørge for at slette dine cookies, formdata, browseshistorik, midlertidige filer eller gemte adgangskoder.

Gem ikke adgangskoder

Vi har tidligere nævnt adgangskodebesparelse som værende ekstremt farlig, og dette skal være indlysende, når du bruger en offentlig computer. Før du logger ind, skal du sørge for, at indstillingen ‘Gem adgangskode’ ikke er slået til som standard. Hold også øje med ‘Keyloggers’, da disse bittesmå enheder kan logge hver tast, du trykker på dit tastatur og kan fange alt fra adgangskoder, personlige meddelelser, kreditkortoplysninger og stort set alt hvad du skriver. Før du begynder at bruge en offentlig computer, skal du altid sikre dig, at der ikke er tilsluttet nogen keylogger-enheder.

Brug ikke dit kreditkort og dine bankoplysninger

Undgå altid handlinger, der muligvis afslører værdifulde kontoadgangskoder eller personlige oplysninger, såsom kreditkortnumre og detaljerede oplysninger om finansielle transaktioner. Sådanne handlinger kan være ekstremt skadelige, da oplysningerne kan stjæles og bruges.

Gem ikke filer

Nogle af de filer, du normalt gemmer lokalt, kan indeholde private eller følsomme oplysninger, f.eks. En vigtig e-mail-vedhæftning. Den bedste måde at beskytte dine data er ved at bruge et flashdrev, som du kan gemme filer om nødvendigt.

Sørg også for at slette de midlertidige filer, der er knyttet til brugen af ​​andre programmer end webbrowsere. Disse filer antages som regel at blive slettet automatisk, når du lukker programmet eller under genstart, men det er ikke altid tilfældet.

reboot

Efter brug af en offentlig computer er genstart det sidste trin, du skal tage for at slette dine spor. Dette vil rydde sidefilen og også rydde alt fra den fysiske hukommelse (RAM).

Pas på snoops

Da du befinder dig på et offentligt sted, skal du altid være opmærksom på de fremmede omkring dig. Du ved aldrig, hvem der snusk bag din skulder. Husk også på sikkerhedskameraerne, der er installeret de fleste offentlige steder, da de kan registrere din hver bevægelse inklusive adgangskodetype og skærmvisning.

Brug for en pålidelig VPN-service?

Vi har dækket dig – CactusVPN tilbyder en high-end VPN, der indeholder kryptering af militær kvalitet, 24/7 support, en Kill Switch, 28+ højhastighedsservere med ubegrænset båndbredde og op til seks VPN-protokoller at vælge imellem. Derudover logger vi ikke nogen af ​​dine data, og vores service fungerer på flere platforme.

Og hvis du nogensinde vil prøve andre måder at fjerne blokeringen af ​​websteder på, tilbyder vi også en Smart DNS-service, der blokerer 300+ websteder for dig. Det, og alle vores VPN-servere fungerer dobbelt som proxyservere.

Og når du først er blevet CactusVPN-bruger, har vi stadig ryggen med en 30-dages pengene-tilbage-garanti.

Bundlinie

I dag befinder vi os sjældent i den situation, hvor vi har brug for at bruge offentlige computere, da alle har mindst en personlig enhed permanent til rådighed. I de sjældne tilfælde, hvor der ikke er nogen anden mulighed, skal du dog tage alle de sikkerhedsforanstaltninger, der er nødvendige for at bevare din personlige information sikker. Hvis du virkelig skal bruge dine adgangskoder eller downloade filer, skal du bestemt følge tipsene ovenfor. Og glem ikke, skift dine adgangskoder. Sikker browsing!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me