VPN-historie og VPN-teknologiens fremtid |


Før vi begynder at diskutere VPN-historie, lad os imidlertid kaste et hurtigt kig på, hvad en VPN faktisk er, så der er misforståelser eller forvirring.

Hvad er VPN?

VPN står for Virtual Private Network, og det er en service, der bruger forskellige tunnelprotokoller til at kryptere online-forbindelser, og skjuler brugerens IP-adresser for at lade folk omgå geo-blokke og nyde sikker browsing. Hvis du gerne vil vide mere om VPN’er, er du velkommen til at læse vores dybdegående guide.

Historien om VPN-teknologi og -tjenester

Hvornår blev VPN opfundet og Hvem opfandt VPN-teknologi?

VPN-historien starter tilbage i 1996, da en Microsoft-medarbejder (de fleste kilder siger Gurdeep Singh-Pall) begyndte at udvikle Peer to Peer Tunneling Protocol (PPTP). I 1999 blev specifikationen offentliggjort. Over tid har VPN’er og konceptet bag denne teknologi ændret sig drastisk.

Store virksomheder – udgangspunktet i VPN-historien

VPN-teknologi blev oprindeligt kun udviklet af store virksomheder og organisationer til deres egne mål, og den var ikke beregnet til gennemsnitlige online-brugere. Virksomheder havde brug for en sikker og privat metode til at muliggøre kommunikation og fildeling mellem forskellige kontorer og for at give medarbejderne adgang til vigtige filer eksternt uden at der er nogen risiko for, at uautoriserede brugere stjæler følsomme data.

Nå, det var her VPN’er kom i spil. De gav medarbejderne adgang til et privat forretningsnetværk, hvilket gjorde det muligt for dem at se firmadata fra hvor som helst i verden som om de var på kontoret.

Efterhånden som tiden gik begyndte implementeringen af ​​mere kraftfulde krypteringsstandarder for yderligere at sikre forretningskommunikation.

Virtuelle private netværk for alle internetbrugere – næste trin

VPN’er forblev ikke eksklusive forretningsværktøjer længe. Det tog ikke lang tid for folk at indse, at selv din gennemsnitlige onlinebruger kunne drage fordel af det, som en VPN tilbyder. Temmelig snart dukkede tredjeparts VPN-udbydere (som CactusVPN) ud på markedet for at levere denne teknologi til forbrugerne.

Udviklingen af ​​Internettet medførte ny forbløffende udvikling, men udsatte også online-brugere for internetcensur, hacker-trusler, data mining og at blive spam med annoncer. Alt dette hjalp det unge VPN-marked med at vokse, efterhånden som flere og flere mennesker indså, at bruge VPN’er var en af ​​de eneste ting, de kunne gøre for at beskytte deres privatliv på Internettet.

Hvorfor VPN-tjenesteudbydere bliver så populære

 • Privatlivsskandaler som Wikileaks og Edward Snowdens lækager begyndte at gøre folk mere og mere opmærksomme på deres egne rettigheder til privatlivets fred og den måde, regeringsagenturer, internetudbydere og virksomheder misbruger dem.
 • Platformer som Netflix, BBC iPlayer, NOW TV og Hulu kom til, og de tilbyder online-brugere adgang til masser af on-demand videoindhold, men geografisk begrænsede det samtidig, så ikke alle kunne nyde det. Folk over hele kloden begyndte at bruge VPN-tjenester til at fjerne blokering og adgang til indholdsplatforme som den.
 • Nogle lande og regioner som Rusland, Kina og Mellemøsten har strenge internetforbrugspolitikker og – som et resultat – sensurerer meget online indhold. VPN-tjenester har hjulpet onlinebrugere i sådanne lande og regioner med at omgå urimelige begrænsninger i de seneste år.
 • Cyberkriminelle angreb og WiFi-sårbarheder har gjort internetbrugere mere opmærksomme på, hvor risikoen deres personlige data er, når de får adgang til internettet på usikrede netværk og ikke tager ekstra sikkerhedsforanstaltninger.

Brug for en pålidelig VPN? CactusVPN har fået dig dækket!

Vores VPN-service er mere end i stand til at beskytte din online identitet. Vi bruger brancheførende AES-kryptering til at sikre alle dine data og Internet-trafik for at bevare din browseroplevelse, som den skal være – sikker og privat.

Hvad mere er, vores højhastighedsservere bruger delt IP-teknologi, hvilket betyder, at der ikke er nogen chance for, at vores serveres IP-adresser kan spores tilbage til dig.

Og rolig – vi logger ikke nogen af ​​dine data. Vi har en streng politik, der ikke er log-ind. Åh, CactusVPN er også udstyret med en Killswitch for at sikre, at din online identitet aldrig bliver udsat – ikke engang når du støder på forbindelsesproblemer.

CactusVPN-app

Stadig ikke overbevist? Intet problem – vi tilbyder en gratis 24-timers prøveperiode, så du kan tjekke, om vores VPN-service kan imødekomme alle dine behov, inden du vælger et abonnement. Og selv efter du har valgt en plan, vil du stadig være dækket af vores 30-dages pengene-tilbage-garanti.

VPN Services ‘fremtid

VPN’er bliver mere og mere almindelige i de næste år. Efter vores beregninger ville det være fuldstændigt muligt at se enhver online bruger, der bruger en VPN, når de surfer på internettet i fremtiden – ja, endda brugere fra mindre udviklede lande (i betragtning af at en VPN i dag kan koste overalt mellem $ 5 og $ 10 om måneden).

VPN's fremtid

Og vi spekulerer ikke bare. Ifølge forskning er antallet af VPN-brugere vokset markant i løbet af de sidste 2 år. Der har faktisk været en vækst på 165% mellem 2016 til 2018. Endnu mere interessante, mindre udviklede lande er i øjeblikket de øverste markeder for VPN’er sammenlignet med første verdens lande som USA, Australien, Storbritannien eller Tyskland.

De samme data viser, at omkring 5% af internetbrugerne bruger en VPN hver dag. Det samlede antal online-brugere lige nu er cirka 3,58 milliarder, så det betyder, at omkring 1,79 milliarder mennesker bruger en VPN dagligt.

Det er sikkert at sige, at antallet vil fortsætte med at vokse i fremtiden, når flere og flere mennesker opdager, hvor nyttige VPN’er virkelig er, og hvilke enorme trusler regeringscensur og dataforbrud faktisk er.

Hvad angår fremtiden for VPN-teknologien selv, forventer industrieksperter nye udviklinger som:

 • Open source-projekter
 • Protokol-tilsløring
 • Anonym tokeniseret godkendelse
 • Et fokus på netværksadgangskontrol
 • Multi-faktor godkendelse
 • Komplet VPN-klientautomation

Hvordan ser du fremtiden for VPN’er?

Mens vores forskning lykkedes at vise os et glimt af, hvad fremtiden kan have i vente for os, når det kommer til VPN’er, er vi også interesseret i at høre, hvad dine meninger er om dette emne. Så lad os – og resten af ​​vores læsere – vide, hvordan du synes, VPN’er vil ændre sig i den nærmeste eller fjerne fremtid.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map