VPN Port Videresendelse (Alt hvad du behøver at vide) |


Hvad er en havn?

En port er et specifikt nummer, der er tildelt en protokol, som er et sæt kommandoer og regler, der styrer, hvordan data sendes og modtages via nettet. Et eksempel på dette er port 443, der er tildelt alle data, der overføres via HTTPS.

Et portnummer fungerer som en trådløs kanal, og det forhindrer potentielle konflikter mellem forskellige protokoller. Portnumre er også vigtige for netværkssikkerhed, da blokering af en port også vil blokere en bestemt protokol på et netværk.

Hvad er portvideresendelse?

Portvideresendelse (også kaldet portkortlægning) er en metode til at omdirigere computerporte mellem lokalt netværk og fjernenheder. Denne teknik er normalt nyttig til fjernadgang til internetforbundne enheder og tjenester.

Portvideresendelse skal generelt bruges ved siden af ​​en router, fordi den nævnte router sandsynligvis bruger NAT (Network Address Translation) – en proces, der oversætter de individuelle IP-adresser på enheder i et lokalt netværk til en enkelt IP-adresse, hvilket i det væsentlige tillader router-tilsluttede enheder, der har deres egne netværksadresser (som en bærbar computer eller en spilkonsol) for at oprette forbindelse til internettet med den IP, der er tildelt af din internetudbyder.

I den sammenhæng opfanger portvideresendelse – som er en bag kulisserne – de data og trafik, der er på vej til en bestemt IP (i dette tilfælde IP-adresserne, der er opnået gennem NAT), og omdirigerer dem til en anden IP ( enhed, du f.eks. vil have fjernadgang til).

Hvordan fungerer portvideresendelse?

Når en anmodning skal sendes over nettet, oprettes datapakker, der indeholder oplysninger om nævnte anmodning, og de sendes over Internettet. Blandt forskellige data indeholder disse pakker oplysninger om destinationen for computeren eller enheden.

Normalt analyseres overskriften på datapakken af ​​en netværksrouter. Bagefter sendes pakken til den destination, der findes i overskriften.

Ved portvideresendelse tjekker imidlertid den aflyttende applikation (f.eks. En VPN-klient) overskriften på datapakken, ser destinationen og omskriver derefter de data, der findes i overskriften. Derefter sendes datapakken til den nytildelte destination. I tilfælde af en VPN er den nye destination normalt en af ​​de servere, der bruges af VPN-udbyderen.

Hvorfor tilbyder nogle VPN-udbydere VPN-portvideresendelse?

Mange VPN-udbydere bruger en NAT-firewall til at beskytte deres brugere mod indgående forbindelser, der kan være ondsindede. Selvom det er nyttigt, kan det undertiden forårsage problemer ved at blokere for indgående forbindelser, som brugerne faktisk ønsker.

For eksempel kan en NAT-firewall potentielt forstyrre torrenting. Hvordan? Nå, det har alt at gøre med at “såning” – at acceptere indgående forbindelser fra andre brugere, der ønsker at downloade en fil til din egen torrent-klient. Såning er også kendt som bidragende til uploadhastigheden for en torrent, og det er nødvendigt for alle at kunne downloade en torrent i første omgang.

En NAT-firewall kan forhindre andre P2P-brugere i at indlede uopfordrede forbindelser med din klient og derved forhindre dig i at pode.

Hvis en VPN-udbyder dog tilbyder portvideresendelse, omdirigerer klienten indgående forbindelser, hvilket sikrer, at de kan omgå NAT-firewallen.

Er VPN-portvideresendelse nødvendig for Torrenting?

Ikke rigtig. Manglen på portvideresendelse forstyrrer normalt ikke dine downloadhastigheder. Din uploadhastigheder kan måske tage et hit nogle gange, men du kan muligvis stadig frø i visse situationer. I tilfælde af at du ikke er interesseret i at bidrage til uploadfrekvensen og kun ønsker at downloade en fil, er VPN-portvideresendelse ikke nødvendig.

Den eneste måde, hvorpå portvideresendelse ville være obligatorisk for torrenting, er hvis hver eneste bruger i Swarm (alle brugere, der downloadede og uploade en torrent) stod bag en NAT-firewall.

Er portvideresendelse sikkert?

Det er en smule problematisk at prøve at manuelt konfigurere din router til at tilbyde portvideresendelse. Hvorfor? Fordi din online kommunikation sandsynligvis ikke er så sikker, som du ville tro, de er.

Hvad er malware?

Videresendelse af porte på din router kan potentielt udsætte dig for forskellige sårbarheder, som kan udnyttes af cyberkriminelle og malware, hvis du ikke træffer passende sikkerhedsforanstaltninger – især hvis du lader en havn være åben for fjernadgang.

VPN-portvideresendelse er på den anden side normalt temmelig sikker, da portvideresendelsen udføres på VPN-udbyderens side, ikke din. Derudover forbliver din forbindelse stadig sikret af VPN’s kryptering.

Vi skal dog nævne en ting – tilbage i 2015 blev det opdaget, at VPN-udbydere, der tilbød VPN-portvideresendelse, faktisk blev påvirket af en sårbarhed (kaldet “Port Fail”), der potentielt kunne afsløre de virkelige IP-adresser for VPN-brugere. Heldigvis er sårbarheden let at forhindre, skønt der ikke er nogen garanti for, at alle VPN-udbydere, der tilbyder havneforsendelse, har truffet de nødvendige foranstaltninger i de sidste år.

Hvis du bruger en VPN-udbyder, der ikke tilbyder VPN-portvideresendelse, behøver du selvfølgelig ikke bekymre dig om, at en havn mislykkes, som muligvis lækker din IP-adresse på nettet.

Brug for en sikker VPN-service?

Hvis du leder efter en måde at beskytte dine personlige data og online trafik på nettet, har vi dig dækket. CactusVPN tilbyder avanceret AES-kryptering, op til 6 VPN-protokoller at vælge imellem, ubegrænset båndbredde og omkostningseffektive abonnementer.

Derudover tilbyder 9 af vores 25+ højhastigheds-servere strømningssupport, og vi tilbyder en gratis 24-timers prøveperiode og en 30-dages pengene-tilbage-garanti.

Bundlinje – Hvad er VPN-portvideresendelse?

VPN-portvideresendelse er en måde for VPN-udbydere med NAT-firewalls at aflytte ikke-ondsindede forbindelser VPN-brugere muligvis vil have (som torrenting-forbindelser), som ellers ville blive filtreret ud af firewallen, og ændre den destination, der findes i datapakkehovedet for at hjælpe dem forbindelser omgå NAT-firewallen.

Du skal dog vide, at VPN-portvideresendelse ikke er obligatorisk for P2P. Det er kun nødvendigt, hvis du vil sikre dig, at du har en høj såhastighed, eller hvis hver eneste person, der downloader / frøer en torrent, står bag en NAT-firewall (hvilket ikke er et meget sandsynligt scenario).

Det er også svært at se, om en udbyder, der tilbyder VPN-portvideresendelse har truffet sikkerhedsforanstaltninger mod et havnefejlangreb eller ej (en sårbarhed, der kan lække din rigtige IP-adresse, når du er tilsluttet en VPN).

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map