Најбољи ВПН рутери (2020)

вифи роутер вецторНаше друштво је дигитално повезано. Сада се пуно више времена него икад проводи на мрежи.


Људи користе Интернет као начин рада, учење једних од других, дружење, па чак и играње видео игара. Међутим, што више на Интернету, то већи ризик представљамо жртвом цибер злочина.

У последњих неколико година било је више сајбер напада. Ови напади су довели до тога да су милиони појединаца угрозили њихове приватне информације. Корпорације су то коштале десетине милиона долара накнада, изгубљена продуктивност, као и нарушена репутација.

Пошто су цибер претње у порасту, све је више појединаца и предузећа заинтересовано да пронађу добар ВПН за своју ситуацију. Постоји велика конфузија око тога шта је ВПН и врста напада од којих се може заштитити.

У овом чланку ћемо рашчистити неке од тих конфузија и пружити вам најбоље могућности да заштитите своје пословање и заштитите свој лични живот.

Contents

Цибер напади које је ВПН можда спречио

ГИТХУБ је популарна платформа за програмере. Погодио га је ДДоС напад када је цунами саобраћаја који је регистровао брзину од 1,3 ТБ у секунди надвладао њихов систем. Ако 1.3 ТБ у секунди звучи као феноменална количина информација, то је због тога!

У контексту, 1,3 ТБ у секунди је еквивалентно 52 милиона људи истовремено гледа Улта ХД Нетфлик програмирање. ГИТХУБ је истраживао напад и видео да потиче из хиљада различитих АНС-а који покривају десетине хиљада јединствених крајњих тачака.

ГИТХУБ се покушао припремити за напад ове врсте, али били су потпуно савладани. Предузећа и појединци могу се заштитити од ДДоС напада користећи ВПН.

ВПН креира шифровани пут који скрива корисничку праву ИП адресу. Оно што покушава да приступи вашој интернетској вези види ИП адресу ВПН, а не вашу стварну ИП адресу. Дакле, сваки ДДоС напад не би био усмерен на вас, већ на ВПН сервер. Ако вас цибер-криминалци не могу пронаћи, не могу вас напасти.

све границе у секунди

МИТМ напади представљају претњу за вашу цибер безбедност. Пре неколико година, откривен је недостатак у апликацијама НатВест, ХСЦБ, Цо-оп Сантандер и Савезних ирских банака..

Пропуст је омогућио нападачима да украду акредитиве купаца, укључујући ПИН кодове, лозинке и корисничка имена. Кршење сигурности је резултат грешке у приказивању цертификата. Ово је купце изложило нечему што се назива „човек у нападима средином“ (МИТМ), без обзира да ли су користили иОС или Андроид уређај.

Напади човека у средини се дешавају када цибер злочинац добије приступ незаштићеном Ви-Фи рутеру. Једном када нападач препозна рањиву скретницу, моћи ће да прочита податке које жртва преноси. Цибер криминалци могу користити властите алате за прикупљање банкарских података, личних података, као и вјеродајнице за пријаву.

користећи впн

ВПН који користи ОпенВПН протокол може заштитити појединце од човека у нападима због тога ВПН шифрирају интернетску везу. Они штите податке које шаљете, укључујући ствари попут лозинки и података о кредитној картици.

Ако је било која од жртава у горе наведеним сценаријима предузела сигурносне мере предострожности да своје податке шифрују и преносе путем ВПН тунела, можда нису постали жртва напада. Које су опције уопште? Узмимо неколико минута и разговарамо о разлици између ВПН клијента у односу на оног који ради на рутеру.

Шта је ВПН софтвер?

ВПН клијентски софтвер је оно што се инсталира на ваш уређај када успостављате везу између уређаја и сервера. То је оно што вам омогућава приступ ВПН-у.

Неке платформе, као што су Мац ОС, иОС, Андроид и Виндовс могу бити унапред инсталиране са ВПН клијентским софтвером. Међутим, већина људи радије користи клијент другог произвођача, јер они имају бољи интерфејс и нуде сигурније функције.

подешавање софттера впн

Програмери ОпенВПН протокола често развијају треће стране ВПН клијенте. ВПН провајдери стварају апликације које имају низ додатних функција које основни ВПН клијенти можда не нуде.

Ово укључује могућност избора земље са којом ћете се повезивати, бирање између Л2ТП и ППТП протокола, покретање ВПН-а аутоматски када укључите свој уређај, активирање прекидача за заустављање чим ваша веза постане несигурна, као и извршити читав низ других задатака.

Софтвер ВПН клијента омогућава вам успостављање везе са ВПН сервером. Одговорна је за обезбеђивање шифрованог тунела између вашег уређаја и ВПН сервера конфигурисано да задовољи потребе вашег уређаја.

Како раде ВПН клијента?

Да би ВПН клијент и ВПН сервер могли међусобно комуницирати, морају се међусобно аутентификовати преко пакета података. Аутентификација је обавезна са становишта сигурности. Аутентификација гарантира да је ВПН клијент разговара са правим сервером и то оно десни сервер разговара са правим клијентом.

Затим ВПН клијент почиње да шифрира ваше податке пре него што га пошаље на ВПН сервер. Чим ВПН сервер добије информације, информације се дешифрују и затим шаљу на веб.

како функционише шифровање

Чим ВПН сервер прими одговор или податке које тражите од веба, на пример, приступ веб локацији, он их шифрира и шаље ВПН клијенту који се налази на вашем уређају. ВПН клијент на вашем уређају дешифрује податке тако да их можете користити.

Шифрирање и дешифровање које врше ВПН клијенти оно је што спречава владине агенције, хакере или чак ИСП да прате ваш интернет саобраћај. ВПН клијент и ВПН сервер једини су који могу да шифрују и дешифрују ваше податке.

Како могу знати да ли је ВПН клијент који сам изабрао поуздан?

Као што можете рећи, када одаберете ВПН треће стране, поверавате им много ваше безбедности на мрежи. Најпоузданији трећи ВПН клијенти ће имати претплату.

Као такав, желите ВПН који је компатибилан са више платформи. Желите да га можете користити када сте у свом дому и на свим својим уређајима.

ВПН клијент који користите мора поштовати вашу приватност. То значи да никада не би требало да бележе ваше податке. Ако евидентирају ваше податке, они требају биљежити само разне податке који немају везу с вашим личним подацима и који се користе само за рјешавање проблема.

Ово је један од разлога зашто ми одлучно охрабрујемо људе да се држе даље од бесплатних ВПН-ова. Разлог зашто су многе бесплатне ВПН услуге у могућности да нуде своје услуге тако јефтино је зато што они зарађују свој новац продајом ваших података другима. Ретко је наћи добре бесплатне ВПН услуге.

впн прикупљање података

Ваш ВПН клијент никада не би требало случајно да обрише ваше податке на вебу. Каква је сврха имати ВПН ако на крају дана буде изложена ваша стварна ИП адреса?

Најбољи ВПН-ови омогућавају вам да одаберете ВПН протокол који желите да користите, било да су то Л2ТП и ППТП протоколи или ОпенВПН протокол. Изузетак је само ако ваш оперативни систем прихвата само једну врсту ВПН протокола. Зато обавезно истражите и извршите ВПН тестове.

Наша препорука за ВПН клијенте

Узели смо критеријуме које смо навели у претходном одељку и искористили смо их за избор три ВПН клијента за које мислимо да би могли да вам одговарају.

1. НордВПН – број 1 изаберите за безбедност и функционалност

нордвпн лого

Прос:
 • Усер-фриендли
 • 30 дана гаранције поврата новца
 • Ливе цхат подршка
 • Ради са Нетфликом
 • Двострука енкрипција
 • Најисплативији ВПН на тржишту
Против:
 • Брзина може да варира, али је обично стабилна

НордВПН је често рангиран на првом месту међу свим ВПН клијентима треће стране. У протеклих неколико година, НордВПН је учинио много на побољшању своје услуге, нудећи веће брзине и више сервера.

И поред тога што није најбржи. они то више него надокнађују тако што су најбољи у већини других области, као што су бујица, приступ преко стотину страница за стриминг, преко 5000 сервера широм света, укључујући низ протокола попут ИКЕв2 и ИПСец.

Ако се пријавите за троје свог плана, добићете месечну стопу од 2,99 долара. То их чини најбољим ВПН-ом на тржишту када је у питању цена. Они обављају сјајан посао у спречавању цурења ДНС-а и поседују софтвер који је дизајниран за обилазак ВПН блокова. Ако сте у њему за стриминг, не тражите даље од НордВПН-а. Дефинитивно препоручујемо ову услугу нашим читаоцима.

Ево неколико тестова брзине извршених помоћу НордВПН:

Почевши од почетне црте од 104 Мбпс и повезујући се из Европе у Уједињено Краљевство.

нордвпн тест за брзи индекс

Овде се повезујемо из Европе у Њујорк. Видите да постоји значајан губитак у брзини. Извршено је више тестова који су ишли из Европе у Њујорк, а флуктуације брзине кретале су се од чак 3,87 Мбпс до нешто преко 65 Мбпс.

нордвпн тест брзине у САД-у

Нисмо велики обожаваоци брзине, али што се тиче измене свих функција које добијате и 2,99 УСД које плаћате месечно, кладите се да ћемо се пријавити за њихове услуге сваког дана. Прочитајте у целости НордВПН преглед.

2. ЕкпрессВПН – најбољи у брзини и јакој сигурности

екпрессвпн лого

Прос:
 • Трепере велике брзине
 • Ради са већином главних оперативних система
 • Једноставан за употребу и једноставан за инсталацију
 • Нуди ИКЕв2 и ИПСец протоколе
 • Приступ Нетфлику и другим стриминг локацијама
Против:
 • Међу најскупљим ВПН-овима
 • Дозвољава само три истовремене везе
 • Ограничен приступ услузи Нетфлик Аустралиа

Прво питање које људи постављају ЕкпрессВПН-у је колико је брз. Постоји низ тестова брзине на мрежи који потврђују колико сте брзи у могућности да се повежете користећи ЕкпрессВПН сервер. Ево примера који се повезује из Немачке са основном брзином од 100 МБ у секунди. Први тест се врши повезивањем са сервером у Швајцарској.

екпрессвпн тест брзине

Као што видите, постојало је само једно занемарив губитак брзине преноса. Следи тест за повезивање са удаљенијим сервером, у Сједињеним Државама.

Брзине су се мало спорије повезивале што даље. Ово је бољи начин од онога што ћете добити с већином ВПН клијената треће стране.

екпрессвпн тест брзине САД

Нешто што волимо код ЕкпрессВПН-а (и НордВПН по том питању) је да они вашу приватност схватају озбиљно. Постоји велики број вести тамо где су владе уградиле сервере ЕкпрессВПН-а.

Желели су да добију информације о људима који користе њихову услугу. Међутим, пошто ЕкпрессВПН не чува податке о својим клијентима похрањене на њиховим серверима, влада није могла ништа да искористи. ЕкпрессВПН је толико забринут за своју приватност да потајно говоре о идентитету главних играча у компанији.

За нас, ЕкпрессВПН је један од најбољих ВПН клијената на тржишту. Прочитајте у целости ЕкпрессВПН преглед да видимо како се тако осећамо.

3. ВипрВПН – баланс између брзине, функције и сигурности

випрвпн лого мин

Прос:
 • Велика брзина кроз њихову мрежу сервера
 • Цхамелеон протокол за обилазак анти-ВПН софтвера
 • Власништво, самостално управљање, нема трећих лица
 • Једноставан за употребу и ради на већини уређаја и платформи
Против:
 • Не прихвата плаћање криптовалутама
 • Не нуде сви планови исти ниво заштите

ВипрВПН је ВПН услуга са седиштем у Швајцарској. Прошло је кроз неколико значајних побољшања у последњих неколико месеци. Једно од највећих побољшања које смо видели је да сада обећавају стопостотну политику бележења. У протеклој години побољшали су своју серверску инфраструктуру и сада пружају звјездане перформансе.

Наравно, питање број један које људи постављају је колико брзо функционира ВПН услуга. Ево неколико тестова који су изведени почевши од почетне линије од 94 Мбпс.

Прво је урађено из Европе у Немачку.

випрвпн тест брзине

Можете видети да је дошло до пада брзине од око 15 посто. Било је то унутар онога што би се могло очекивати од ВПН сервера на овој удаљености.

Још један тест је изведен из Европе до Нев Иорка у Сједињеним Државама.

випрвпн тест брзине Нев Иорк

Овде смо видели око 30 процената губитка брзине. Ипак, довољно је брзо да добијете угодно, али сигурно искуство.

ВипрВПН је изузетно поуздан. Сматрамо да је то солидан избор и сврставамо се међу најбоље ВПН-ове на тржишту. Прочитајте у целости ВипрВПН преглед.

ВПН на нивоу рутера

Сада разговарајмо о ВПН-овима на нивоу рутера. Постављање ВПН-а на рутеру много је мање компликовано него што можда мислите. Када спарите квалитетан рутер са најбољим ВПН рутером на тржишту, имате сјајна комбинација за безбедност на мрежи.

како впн штити

Примарна предност ВПН рутера је да на њега можете повезати онолико корисника колико желите. Као што смо расправљали у претходном одељку, одређени ВПН софтвер треће стране ограничава број уређаја на које можете да повежете по претплати.

Неке од јасних предности ВПН рутера укључују:

 • Имате неограничене везе – Можете да повежете сваки уређај у вашем дому са ВПН-ом. Сви ваши пријатељи који посете и повезују се са вашим рутером такође добијају ове погодности, без да вам је потребно да делите лозинку или да сместите пријаву у менаџер лозинки.
 • Боља флексибилност платформе – Да ли имате паметни телевизор или неки други уређај за који није потребна ВПН подршка? Кориштење ВПН рутера даје вам шифрирање као и глобални приступ који желите.
 • Потребно је само једно пријављивање – Једном када конфигуришете усмјеривач, не морате се бринути око пружања вјеродајница за пријаву. То је само један посао.
 • Ваша ВПН веза доступна је кад год вам треба – У могућности сте да останете повезани са омиљеним ВПН-ом 24 сата дневно седам дана у недељи.

ВПН хардверски рутери против унапред конфигурисаних ВПН рутера

компликација впн рутераВПН компатибилан рутер може вам одговарати ако знате да желите нови рутер, али нисте сигурни коју ВПН услугу желите да користите. Фирмвер у рутеру вам већ омогућава успостављање ВПН веза.

Тако Све што требате је да унесете свој ВПН сервер и своје податке за пријаву. Већина ВПН компатибилних рутера нуди ДД-ВРТ фирмваре или Томато фирмваре. Већина усмерених ВПН рутера има оно што вам је потребно да би ваша услуга несметано радила. Проверите да ли подржава ОпенВПН протокол пре него што га купите.

впн рутер трепери фирмвареУнапред конфигурисани ВПН рутер, познат и као „претходно трепнути рутер“, постаће мало скупљи, али добићете оно што плаћате. Лакши су за употребу јер можете унапред одабрати ВПН услугу коју желите да користите на рутеру.

Дакле, не морате радити ништа што се тиче подешавања ВПН-а на рутеру. Погледајмо неколико рутера који вам могу добро успети.

1. Сабаи Тецхнологи ВПН рутер

сабаи технологија


Прос:
 • Једноставан за употребу фирмваре-а
 • Брзине за преузимање 100+ Мбпс
 • Одлична корисничка подршка
Против:
 • Скупљи су од других рутера овог типа
 • Упитна корисничка подршка

Све у свему, били смо импресионирани перформансама овог ВПН рутера, као и ВПН акцелератором који га прати. Акцелератор је невероватно решење, омогућавајући вам да максимизирате брзину ВПН рутера. Нуди напредне функције, фирмваре Сабаи ОС и једноставне опције конфигурације. Почетак с овим ВПН рутером је тако једноставан.

2. ФласхРоутерс ВПН рутер

ФласхРоутерс ВПН РоутерПрос:
 • Фантастична подршка
 • Висока квалитета градње
 • Одлична Фласхроутерс ВПН апликација
Против:
 • Прекидач за уклањање ВПН апликација не ради увек
 • Они нуде широк избор могућности, тако да морате имати добро разумевање технологије да бисте добили жељени производ

ФласхРоутерс има на продају више од 20 различитих рутера. Они продају рутере водећих произвођача, укључујући Нетгеар и Линксис. Неки од њихових јефтинијих модела коштају нешто мање од 200 долара, а њихови скупљи усмјеривачи са пуним погоном продају се за више од 500 долара. Они нуде бесплатну ВПН апликацију са свим својим усмјеривачима.

ФласхРоутерс тренутно подржава 11 најпопуларнијих ВПН услуга, укључујући НордВПН, ЕкпрессВПН, и ВипрВПН. Треба да имате на уму да ДД-ВРТ сам подржава ручну конфигурацију за већину ВПН услуга које користе ППТП или ОпенВПН. Ако желите да купите рутер, али не желите да користите ВПН услуге које компанија подржава, можда ћете желети да купујете около.

3. Асус ВПН рутери

асус впн роутерПрос:
 • Велики распон усмјеривача с ВПН-ом
 • Корисна служба за кориснике
 • Флексибилан распон цена
 • Може се користити са ДД-ВРТ, Томато, АдванцедТомато и ОпенВРТ
Против:
 • Рутер долази са основним софтвером АсусВРТ. Ово не нуди толико могућности као Мерлин

Асус рутери су стабилни. Нуде добре перформансе. Људи их воле користити јер их је једноставно подесити. Могу се користити са већином ВПН-ова са подршком за рутер. Раде са пуно фирмвера и лако их је надоградити. Изравно, ови рутери подржавају ОпенВПН, Л2ТП и ППТП протоколе.

Последње мисли

Како претње цибер безбедности постају персонализованије и ефикасније, очекује се да ће већи проценат становништва почети да користи ВПН. Постоји одређени број људи који се окрећу након што су постали жртве. Желели би да су сазнали или поступали према знању које имају о важности коришћења ВПН-а. Сврха овог водича је да подстакне људе који мисле на безбедност направите корак и користите ВПН.

ВПН клијенти треће стране су сјајни ако желите да заштитите један или два уређаја, као што су мобилни телефон и лаптоп. Уз сав клијентски софтвер који смо прегледали, ви можете да осигурате више уређаја са само једном претплатом.

Ако желите да заштитите свој дом, тада је ВПН рутер паметна инвестиција заједно са стандардним системима кућне сигурности. Много је предности куповине унапред конфигурисаног ВПН рутера. То је углавном плуг анд плаи. Рутери који су компатибилни са ВПН такође могу бити добра идеја за вас ако желите већу флексибилност у одабиру ВПН услуге коју ћете користити.

Бројни ВПН сервиси које смо прегледали омогућавају купцима бесплатну пробну верзију њихове услуге. Препоручујемо да их искористите и тестирате три ВПН клијента која смо прегледали на веб локацији. Тако ћете моћи да одаберете производ који најбоље ради за вас.

Када је у питању куповина ВПН рутера, узмите мало времена да погледате фирмвер и остале функције које он нуди. Само што је ВПН рутер скупљи, не мора нужно да нуди и функције које желите.

Немојте се заваравати да купујете бесплатни софтвер ВПН клијента. Не можемо ово довољно нагласити. Ништа на овом свету није бесплатно, а то је дефинитивно тачно када је реч о ВПН-овима.

Једини начин на који компанија може да понуди своје услуге бесплатно је ако зарађују новац на другом месту. Девет пута од 10 начина на који бесплатни ВПН-ови зарађују је продајом вас другим људима.

Ако сте забринути за приватност, то је апсолутно последња ствар коју желите. Ако постоје изузеци, врло је мало и они често нуде бесплатна испитивања, али нису бесплатни заувек.

Волели бисмо да се јавимо од вас. Каква су искуства са ВПН клијентским софтвером и ВПН рутерима? Јавите нам у одељку коментара. Такође, погледајте нашу листу најчешће постављаних питања о ВПН-овима и ВПН рутерима.

ФАКс

П: Који су рутери компатибилни са НордВПН-ом?

А: Немогуће је рећи који је најбољи ВПН рутер за употребу са НордВПН-ом. Одговор ће вероватно варирати у складу са вашим стварним потребама и подешавањем система. Будући да је НордВПН један од најбољих ВПН-ова на тржишту, компатибилни су с низом рутера, укључујући:

 • Асус
 • ДД-ВРТ
 • Д-Линк
 • Линксис
 • Нетдума
 • Нетгеар
 • Сабаи
 • Парадајз
 • ТП-Линк
П: Да ли су ВПН-ови само за Вифи?

А: Не. ВПН-ови ће радити на уређајима повезаним на Интернет путем Ви-Фи-ја, мобилне везе или повезани путем фиксне мреже. ВПН функционише тако што ствара шифровани ВПН тунел између уређаја или рутера и ВПН-ових сервера. Није важно како се уређај повезује на Интернет.

П: Постоје ли рутери са уграђеним ВПН-ом?

А: Постоји више ВПН-ова са подршком за рутер. ВПН рутери олакшавају конфигурирање и подешавање ВПН-а на њима. Одређене компаније продају рутере који су унапред конфигурисани за рад са одређеним ВПН-ом. Међутим, корисник може конфигурирати усмјеривач да ради с другом ВПН услугом ако жели услугу која пружа значајке које претходно конфигурирана ВПН услуга нема, попут ИКЕв2 и ИПСец.

П: Могу ли сви рутери имати инсталиран ВПН?

А: Не. ВПН рутер је посебан уређај за усмјеравање који је посебно дизајниран за омогућавање мрежне комуникације у ВПН окружењу. ВПН рутер ће користити један или више мрежних протокола за тунелирање. Ови протоколи се користе за стварање и управљање комуникацијом унутар ВПН тунела.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map