Најбоље ВПН услуге за Канаду

Најбоље ВПН услуге за Канаду


Када мислите на земље у којима бисте требали да користите ВПН, Канада ретко (ако икад) направи нечију листу. Али, управо зато што нетизенти Великог Белог севера имају тенденцију да уживају добру количину слободе на мрежи, то не значи да ВПН-ове треба игнорисати.

Застарјели канадски закони о приватности, масовни надзор интернета и све драконији закони о ауторским правима снажни су аргументи за ВПН употребу. Дакле, чињеница је да без ВПН-а увек ћете бити лакша мета цибер-криминалаца, посебно на јавној Ви-Фи вези..

Затим постоји могућност ВПН-а да приступи гео-блокираним сервисима који обично нису доступни Канађанима, попут Нетфлик УС, Хулу или ББЦ иПлаиер. И то је двосмерна улица такође. Ако сте изван Канаде, ВПН је далеко најлакши начин за гледање канадског садржаја.

Са бројем услуга доступних на тржишту, који је најбољи ВПН за Канаду није нужно очигледно. Да бих вам помогао, припремио сам овај брзи водич. Нећете само сазнати много детаљније зашто би сви Канађани барем требали размотрити ВПН, него и боље разумети шта тражити и који ВПН-ови означавају све праве оквире.

Contents

Преглед најбољих ВПН-ова за Канаду

У случају да се већ продајете путем ВПН-а и само се питате који од многих сервиса чини добру опцију за Канаду, ево мојих првих пет избора.

 1. ЦиберГхост

  Врхунски ВПН за Канаду, ЦиберГхост је познат по својој једноставности употребе, сигурности и приватности. Има велику брзу мрежу која обухвата 90 земаља и специјализоване сервере за деблокирање Нетфлика и других стриминг локација. Са 45 дана, такође има најдужу гаранцију поврата новца у ВПН индустрији.

 2. НордВПН

  Одличан свестрани клијент, НордВПН има непропусну политику записивања нула и мноштво функција за приватност које други пружаоци не нуде. Уз велике брзине везе, одлична је услуга и за преузимање и стриминг.

 3. Сурфсхарк

  Са Сурфсхарком добијате брзе перформансе сервера, једноставне апликације, врхунску приватност и сигурност и светски приступ струјању. А све долази по цени коју ниједан други ВПН не може победити.

 4. ПуреВПН

  Са одличним брзинама и највећом мрежом ВПН сервера у околини (тренутно обухвата невероватних 131 земљу), ПуреВПН вам омогућава да деблокирате и преносите било шта са било чега места.

 5. ЕкпрессВПН

  Робусна енкрипција и сигурност, брзи сервери, приступ Нетфлик УС, Нетфлик Цанада и другим страницама за стриминг из иностранства и одлична корисничка подршка само су неке од ствари које ЕкпрессВПН доноси на сто.

Зашто користити ВПН у Канади

Постоји пуно разлога због којих би Канађани требали размислити о употреби ВПН-а – и зашто то многи већ чине. Од побољшане приватности и анонимности и боље сигурности на мрежи до неограниченог интернетског искуства, ево прегледа главних покретача употребе ВПН-а у Канади.

 • Канада је члан Повеље са пет очију

  На крају Другог светског рата, Канада се придружила споразуму о прикупљању обавештајних података и дељењу познатом као Пет очију. Остали чланови су САД, Велика Британија, Аустралија и Нови Зеланд.

  Споразум позива све пет земаља да међусобно предају податке и податке о надзору. Дељење се дешава и подразумевано и на захтев. То, нажалост, ставља приватност канадских интернет корисника на милост страних владиних обавештајних агенција, које могу тражити информације о активностима на мрежи из било којег разлога који одлуче.

 • Општа брига о приватности

  Као што је откривено пре неколико година, канадска влада управља системом масовног надзора који се протеже широм света. Надгледа активности попут преузимања датотека и прегледа страница и биљежи ИП адресе свих корисника интернета које гледају.

  Нема потјерница, нема јавног обелодањивања и врло је мала правна заштита циљева. Скоро је попут верзије Великог Брата из стварног света из Георгеа Орвелла из 1984. године, а у Канади је увек гледа.

 • ИСП Логгинг

  Није само влада о којој Канађани морају да брину када користе интернет. ИСП-ови су једнако лоши – ако не и лошији – када је у питању приватност корисника.

  Студија главних канадских ИСП-а открила је да се многи укључују у сјеновите активности прикупљања и размјене података с мало или нимало транспарентности. У неким случајевима, даваоци интернетских услуга можда чак крше канадске законе о приватности – који нису све тако строги, за почетак.

 • Забринутост за ауторска права

  Тешко је пронаћи много мјеста строжа од САД-а када је у питању провођење ауторских права. Али, вјеровали или не, Канада је једна од њих.

  Недавно ажурирани канадски статус ауторских права даје власницима права огромна овлашћења да се баве сумњама на насилнике. И, канадски судови су се до сада такође чврсто спустили на своју страну.

  За кориснике интернета то значи стални страх од ауторских тролова или претњу великим новчаним казнама за све што би се могло сматрати кршењем. Узмимо за пример случај Канађана који је кажњен са преко 11.000 долара. Зашто? Прочитао је чланак који му је послао претплатник вести са паиваллед-а.

 • Стреаминг гео-ограниченог садржаја

  Канађани се увек не обраћају ВПН-има из забринутости за приватност на мрежи. Понекад то раде и за забаву.

  ВПН је један од најбољих начина гледања садржаја географски ограниченог на друге земље. Са правим провајдером лагано је приступити Нетфлику из било које земље, ББЦ иПлаиеру или преносити ТВ из Француске, Немачке или било које друге земље.

  Слично томе, свако у иностранству може користити ВПН да би гледао канадски Нетфлик или преносио телевизијске програме националне телевизије. Мала акција хокеја у Канади, можда?

 • Добијање канадске ИП адресе

  Стреаминг услуге и ТВ станице нису саме у употреби локације као начина контроле приступа. То није случајно ни за остале веб локације, попут банака или других финансијских институција.

  Ако сте Канађанин који се бави таквим веб локацијама, окретање ка ВПН-у и увек при руци канадске ИП адресе је добра идеја. Омогућиће вам да будете повезани са својим рачунима и другим важним пословима без обзира на свету у којем се налазите.

Да ли су ВПН-ови легални у Канади?

Да, коришћење ВПН-а је легално у Канади. Свако у држави може то учинити из било којег од горе наведених разлога. Оне укључују бољу приватност интернета, спречавање надзора и приступ разним веб локацијама и мрежним сервисима. Не постоје владини закони или прописи који забрањују ВПН-ове ни на савезном ни на покрајинском и територијалном нивоу.

Поред личне употребе, канадски удаљени радници, новинари и владини службеници такође могу и често их користе за безбројне активности везане за посао.

Све то, иако прописи не спречавају употребу ВПН-а у Канади, не бисте га требали користити ни за шта незаконито. Шта год да радите на мрежи, и даље је ваша одговорност. Ако вас ухвате како крше закон, можете бити правно одговорни, виртуална приватна мрежа или не.

Шта потражити у ВПН-у за Канаду

Када бирате канадски ВПН, постоји неколико функција које сваки провајдер вреди узети у обзир. Иако неки од њих нису критични, што више ових оквира провјери ВПН, то боље.

Функције које треба потражити укључују:

 • Више канадских сервера

  Без обзира да ли користите ВПН из Канаде или покушавате да приступите канадским услугама из иностранства, што више сервера који провајдер има у земљи, то је боље.

  Добар број сервера омогућава правилан баланс оптерећења мреже. То се у коначници значи и са мање загушења и боље брзине преузимања и стриминга за тебе.

  Такође обратите пажњу на број канадских локација на које се можете повезати. Ово је посебно важно за велике земље попут Канаде.

  За врхунске перформансе желите да вам ВПН сервери буду физички најближи. Најбољи ВПН-и имаће центре података више канадских градова – два или више на истоку (обично Монтреал и Торонто) и најмање један на западу (обично Ванцоувер).

 • Сервери у другим земљама

  Без обзира како планирате да користите свој ВПН, добра је идеја одабрати онај са списком сервера који обухвата што је могуће више земаља изван Канаде.

  Много опција значи пуно флексибилности за тебе. Нећете само моћи да користите веб локације и услуге на више места већ ћете имати и бољи приступ земљама које вам пружају најбољу приватност на мрежи и сигурност личних података.

 • Без правила за евидентирање

  Други критични аспект ВПН-а је како обрађује ваше податке. У идеалном случају, изаберите добављача смерница без евидентирања – то значи да се нула података чува о томе да ли сте и када се повезали са сервисом, одакле сте се повезали и у којим сте мрежним активностима учествовали..

  Само ако се ваша ВПН не пријави, можете бити сигурни да је нећемо имати шта да предамо трећој страни (чак и полицији) ако их икад покуца.

 • Добра надлежност

  Покушајте да се нагнете према ВПН-у који делује ван надлежности снажни закони о приватности који штите ваше податке и личне податке. Места попут Панаме, Кипра, Шведске или Швајцарске су добре опције (иако има и других).

  Канада овде, нажалост, није најбољи избор. Али, упркос томе инсистирате на коришћењу ВПН-а са седиштем у Канади, тада је политика бележења апсолутна мора.

 • Добре перформансе

  Да бисте преузели велике датотеке, струјали висококвалитетни садржај или чак учитали већину веб локација у разумном року, потребна вам је брза интернет веза. Будући да је ВПН додатни – и потенцијално ограничавајући слој који сједи изнад ваше редовне везе, такође мора да нуди добре брзине.

  Иако постоји много брзих ВПН-а за избор, има их још више са под-пар перформансама. Увек идите на брзину – без ње, имаћете ограничено и врло фрустрирајуће интернет искуство сваки пут када се повежете.

 • П2П подршка

  ВПН заштита је готово увек обавезна када се користи БитТоррент и друге П2П услуге. Поред тога, не пружају сви провајдери такву врсту промета, а неки то чине само на неколицини сервера.

  Ако користите мреже пеер-то-пеер, обратите пажњу на смернице провајдера о тој теми. Такође, изаберите ВПН који омогућава П2П саобраћај на што већем делу његове серверске мреже. Тако можеш бујица без страха ауторских тролова – познато питање у Канади.

 • Могућност деблокирања гео-ограниченог садржаја

  Због различитих уговора о лиценцирању, многе веб локације и услуге (мисле да је Нетфлик) нису велики обожаваоци од нас који користе ВПН да би заобишли своја гео-ограничења. Дају апсолутно све од себе да блокирају ВПН – и углавном су успешни.

  Као резултат, већина провајдера неће радити са сервисима ван стреаминга на тржишту. Али, неколицина се труди да задржи приступ таквим веб локацијама. ВПН-ови који раде са Нетфликом, на пример, иако их је мало и далеко су постојали.

  Ако желите да користите свој ВПН за гледање гео-блокираног садржаја, било да је то у Канади или иностранству, прво два пута проверите да ли вам провајдер добије приступ који желите. Није свака ВПН веб локација јасно наводи ове податке. Ако нисте сигурни, брзи разговор са корисничком подршком добиће вам одговор.

Прегледавање провајдера за сваку од ових функција може се чинити застрашујућим. Али, бићете изненађени колико брзо можете то да завршите. И време је добро проведено, избегавајући касније разочарање и фрустрације.

На страну, сви ВПН провајдери које препоручујем на овој страници као добар избор за Канаду потврдите све горе наведене оквире. Дакле, увек можете прво да их погледате. Било која од њих могла би вам добро одговарати.

Најбољи ВПН-ови за Канаду

Сада знате шта требате потражити у ВПН-у за Канаду. Испод је наведено за шта верујем да је један од најбољих избора.

1. ЦиберГхост

ЦиберГхост лого

Ако вам треба добављач ВПН-а који ради добро све, не тражите даље од ЦиберГхост-а.

Похваљују се мрежом од преко 7159 сервера у 90 земаља. Од тога, 259 сервера је у Канади, а понестаје података у Монтреалу, Торонту и Ванцоуверу. Перформансе на свим хардверима су одличне.

ЦиберГхост је смјештен у Румунији – изврсна надлежност за ВПН – и не води евиденцију.

Такође су један од не толико ВПН-а који значајним ресурсима посвећују одржавање протока приступа, са више сервера посвећених одређеним услугама. П2П је, наравно, такође подржан у готово целој њиховој мрежи.

ЦиберГхост може направити одличан избор за ВПН кориснике, у Канади или ван ње. А с обзиром на то колико је услуга јефтина – посебно ако је доступан код купона – у комбинацији са најбољом у индустрији поврат новца у року од 45 дана, једноставно не можете погрешити.

Прос
 • Нулта евиденција за максималну приватност
 • Одлична дистрибуција сервера са преко 7100 сервера у 90 земаља
 • Велике брзине везе
 • Ради са америчким Нетфликом и ББЦ иПлаиером
 • Омогућује П2П торрентинг
 • Дуга гаранција поврата новца од 45 дана
Цонс
 • Матична компанија са упитном репутацијом
 • Усклађено ручно подешавање ОпенВПН-а
 • Не ради из Кине

2. НордВПН

НордВПН лого

Мало добављача има висок јавни профил као НордВПН. И то је такође заслужено. Они су једноставно одличан, одличан ВПН.

НордВПН зове Панаму домом и има строгу политику независне евиденције евидентиране од стране треће стране. Такође нуди мноштво функција за приватност попут двоструког ВПН-а, закулисних сервера и ТОР-а преко ВПН-а. То су све сјајне вести за оне од нас који траже анонимност.

Њихова листа сервера обухвата преко 5600 сервера у 58 земаља, са великим присуством 421 сервера на три локације у Канади. То је такође веома брза мрежа.

НордВПН такође обавља необичан посао на деблокирању гео-блокираног садржаја, укључујући Нетфлик, у готово свим земљама на планети. А П2П је дозвољен свуда.

Подршка за клијенте лако је ступити у контакт са 24/7 путем е-поште или разговора, а ако сте на огради, добијате дугачку 30-дневну гаранцију поврата новца како бисте били сигурни да је овај провајдер управо оно што вам треба.

Прос
 • Изврсна приватност са нултом евидентирањем
 • Велика (и стално растућа) мрежа сервера
 • Добре перформансе везе
 • Специјални сервери (укључујући двоструки ВПН, закулисни и Тор преко ВПН)
 • Чист, лаган клијент
 • Ради са Нетфликом и већином других сервиса за стриминг
 • Омогућује торрентинг и П2П
 • Нуди наменске ИП адресе
Цонс
 • Нема сплит туннелинг функције
 • Мало скупо на краткорочним плановима

3. Сурфсхарк

Сурфсхарк лого

Иако релативно млада компанија и не тако позната као неки од њених конкурената, Сурфсхарк је брзо себи дао име као врхунски ВПН сервис.

Базирано на Британским Девичанским острвима – земљи са нултим законима о задржавању података – Сурфсхарк не прати, не прати и не спрема ништа о ономе што радите на мрежи.

Они имају нешто мање локација сервера од својих вршњака, али преко 1040 сервера у 63 још увек им не може да се умакне. Канада је добро заступљена са добрим бројем сервера у Монтреалу, Торонту и Ванцоуверу.

Сурфсхарк-ов клијент је опремљен значајкама – блокатор огласа, прекидач за заустављање, ДНС заштита од цурења, двоструке ВПН конфигурације и посебан ВПН мод маскирног снимка чине све листе. Такође су једини провајдер који нуди неограничене истовремене везе.

Поред свега тога, Сурфсхарк је најскупљи провајдер на овој листи – нарочито ако сте у могућности да искористите предност продаје. Ниједан други ВПН не нуди Канађанима толико мало за тако мало.

Прос
 • Изврсна приватност и сигурност без пријављивања
 • Одличне перформансе сервера
 • Деблокира Нетфлик, ББЦ и многе друге
 • Једноставан за употребу клијента
 • Неограничене истовремене везе
 • Торрентинг подршка
 • Јефтино
Цонс
 • Неконзистентна брзина на неколико локација
 • Прилично слаба корисничка подршка

4. ПуреВПН

ПуреВПН лого

Угледни ветеран ВПН индустрије, ПуреВПН постоји од 2007. године.

Њихова тврдња да славе је масивна мрежа сервера који обухвата невероватних 131 земљу. Ниједан други ВПН провајдер се не приближава. Они, наравно, покрећу доста сервера у Канади са центрима података у Монтреалу, Квебеку и Ванкуверу.

Друга тврдња компаније ПуреВПН за њихову славу је њихова способност да заобиђу гео блокове садржаја. У ствари, они користе наменске сервере за готово 70 канала из земаља широм света, укључујући канадске телевизијске станице ЦТВ и РДС. А њихови одлични резултати испитивања брзине подразумевају струјање чак и најквалитетнијих подешавања без досадних пикселација или пуферисања.

ПуреВПН је такође прихватљив за П2П, не води евиденције и нуди обиље функција у клијентској апликацији која је подржана на преко 50 платформи и уређаја.

Цењено супер конкурентно, ПуреВПН вам даје 31-дневну гаранцију поврата новца – довољно времена да их испробате.

Прос
 • Одличне брзине
 • Огромна серверска мрежа (131 држава)
 • Деблокира Нетфлик, иПлаиер и преко 70 других сервиса за стриминг
 • Компатибилан је са преко 50 уређаја и платформи
 • Независно верификовани нулт ВПН провајдер
 • Наменска ИП опција
 • Велика вредност
Цонс
 • Апликације могу да користе мало више полирања
 • Неки прекидајући проблеми са везом

5. ЕкпрессВПН

ЕкпрессВПН лого

ЕкпрессВПН је још један добављач ВПН услуга са којим за Канаду једноставно не можете погријешити.

Инкорпориран на Британским Девичанским острвима прилагођеним приватности, ЕкпрессВПН је строги ВПН без евидентирања. Долази са неким од најнапреднијих доступних безбедносних функција и стандарда, укључујући 4096-битне РСА кључеве, СХА256 проверу идентитета и 256-битну енкрипцију.

Са сервером оптимизованим за брзину, ЕкпрессВПН је савршено решење за све који воле да стримују видео високе резолуције или користе П2П дељење датотека – потоњи је доступан на мрежи.

А говорећи о мрежи, листа сервера ЕкпрессВПН је обимна, са 3000+ сервера у 95 земаља и 151 локацији. Три од тих локација су градови Монтреал, Торонто и Ванцоувер.

Ако постоји слаба страна ЕкпрессВПН-а је да су они мало скупљи (будите сигурни да искористите било које тренутне попусте). То је речено, с обзиром на то колико је ова услуга добра, мислим да је у њу добро уложен новац. А ту је, наравно, и 30-дневна гаранција поврата новца, која вам даје пуно времена за крајњи позив.

Прос
 • Клијент богат и интуитиван
 • Снажна бацк-енд технологија
 • Много сервера и локација сервера
 • Велике и сталне брзине везе
 • Ради са америчким Нетфликом
 • Врхунска корисничка подршка
Цонс
 • Неке агрегиране сече
 • Није најјефтинији

Како доћи до најбољих брзина ВПН-а у Канади

За најбоље искуство на мрежи када користите ВПН – и у Канади и било где другде у свету – постоје две велике ствари које треба размотрити..

Прво користите ВПН који има резултате испитивања звезданих брзина. Сви провајдери које сам горе навео испуњавају те критеријуме.

Затим бисте требали покушати да се повежете на сервер што је физички ближе вама. Смањује удаљеност коју су потребни ваши подаци. Због тога је важно одабрати провајдера са доста локација и у Канади и у било којој другој земљи којој желите да приступите – омогућава вам ВПН конекцију у близини.

Тако, на пример, ако желите да ток ЦБЦ-а из Европе, одаберите локацију на источној обали Канаде. Повезивање са Ванцоувер сервером додаће хиљаде непотребних километара на путовање ваших података.

Чак и ако слиједите горе наведени савјет, и даље се понекад можете наћи са спором везом. Ако је то случај, можете покушати убрзати ВПН још неколико ствари.

Такође имајте на уму да, осим у случају искључивања ИСП-а, ВПН неће убрзати вашу интернетску везу. Што год да је брзина ваше редовне везе, најбоље је што можете очекивати.

Детаљи закона о канадском надзору

Раније сам се дотакао ситуације под приватношћу интернета у Канади. Ево више детаља о законима који чине улагање у ВПН прилично добром идејом.

 • Закон о модернизацији ауторских права (Билл Ц-11) – Овај хитан преглед канадског закона о ауторским правима донесен је 2011. године власницима права власницима права без преседана. Такође приморава руку претраживача и даватеља интернетских услуга да делују као осигуравачи ауторских права. У коначници, крши приватност корисника у име великих корпоративних интереса.
 • Закон о антитероризму из 2015. (Билл Ц-51) – Овај закон омогућава један од најраспрострањенијих система масовног надзора било које западне државе. Канадским владиним агенцијама даје невиђено правно овлашћење и омогућава им праћење готово свега што прође путем интернета – уз мало надзора и ограничења.
 • Заштита Канађана од Закона о злочинима на мрежи – Овај закон из 2014. усвојен је као део владиног напора да заустави ширење сајбер-насиља. Нажалост, то није све што је постигло. Канадским властима је дао право приступа подацима о корисницима корисника, телефонским записима и било којој другој дигиталној имовини коју желе тврдећи да имају „разумне основе за сумњу“. Такође даје имунитет од тужби ИСП-овима који предају корисничке податке, чак и ако немају законске основе за то.

Коришћење бесплатног ВПН-а за Канаду

Коришћење бесплатне ВПН услуге у Канади, чак и за повремено коришћење, нажалост, није најбоља опција. Бесплатни провајдери и даље имају страшну репутацију због тога што не штите своје кориснике. А понекад их чак и непотребно наносе на штету.

Проблем са бесплатним ВПН-има је што су управо они – бесплатни. За покретање ВПН-а потребно је много новца и ресурса. Будући да бесплатни провајдери немају претплату на претплату, прелазе на тактике попут убризгавања огласа и продаје корисничких података и историје на мрежи.

Да би спречили да њихове мреже буду преплављене, обично имају значајна ограничења брзине и пропусности.

Нисмо се чак ни дотакли чињенице да многе бесплатне ВПН апликације – у једном тренутку огромних 38% у Гоогле Плаи продавници – садрже злонамерни софтвер.

По мом мишљењу, бесплатне ВПН услуге једноставно нису вредне ризика, посебно са ултра приступачним опцијама као што је Сурфсхарк на тржишту..

Закључак

Од владиног прикупљања података и упитне праксе приватности ИСП-а до правног система који вас може казнити за чак и уочене прекршаје ауторских права, постоји низ разлога за коришћење ВПН-а у Канади.

ВПН је такође одличан начин да останете у контакту са кућом када је у иностранству или да приступите многим опцијама за онлине забаву које Велики Бели Север и друге земље могу да понуде.

Без обзира на ваше разлоге за тражење ВПН-а за Канаду, сада знате како пронаћи најбоље од најбољих. Такође имате листу пет најбољих провајдера на које треба гледати као на полазну тачку (већина њих тренутно има и велику продају).

Почните да користите ВПН и набавите слободу, сигурност и приватност на мрежи какве сви заслужујемо.

Можда ће ти се свидети и:
 • Најбољи ВПН-ови за Нетфлик
 • Како да спречите да вас ИСП прати
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map