Най-добрите VPN услуги на 2020 г.

Отнема само няколко минути, за да осъзнаете колко VPN услуги има на пазара. Последният път, когато седнах и преброих, това число надхвърли 300.


С толкова много VPN, от които да избирате, правенето на избор може да бъде сложно. Повечето изглеждат еднакво, предлагат подобни функции и дават подобни обещания. Тя може да получи преодоляване доста бързо.

Освен всичко, всеки доставчик там твърди, че е и най-добрият VPN.

През годините ми на работа с VPN, тествайки ги за бързина, поверителност, сигурност, съвместимост, опитвайки се до всяка функция, която предлагат, и най-важното, живеейки с тях ежедневно, няколко доставчици постоянно изпъкваха над тълпата и продължават да го правят през 2020г.

Това са единствените доставчици, които трябва да се считат за титлата „най-добри“ и са тези, които ще разгледаме подробно в тази статия.

И независимо дали имате нужда от VPN, за да сте в безопасност и анонимност в интернет, да защитите данните си, да заобиколите филтри или да отблокирате уебсайтове и онлайн съдържание, всяка една от тези услуги ще ви служи много добре.

Contents

Най-добрите доставчици на VPN

Няма нито един VPN доставчик, който да е идеален за всеки един от нас. Всички имаме различни нужди и използваме нашите VPN по различни начини.

Средно CyberGhost е най-добър в критериите за класиране, но това не означава, че други VPN не са по-добри в някои неща.

PureVPN, например, има сървъри в много повече страни, NordVPN има повече функции за защита, докато Surfshark е по-евтин.

Така че в крайна сметка това, което е най-добрият VPN, е малко субективно.

Въпреки това, всеки доставчик, изброен по-долу, е солиден като претендент, тъй като идва и в зависимост от вашите нужди, всеки един от тях може да бъде вашата перфектна услуга.

Ето факторите, за които се оценява всеки VPN.

 • Изтеглете и качете скорости и надеждност на връзката
 • Политика за регистрация и юрисдикция, чиста за поверителност
 • Избор на протоколи (включително OpenVPN) и стандарти за криптиране
 • Поддръжка за торент и P2P софтуер
 • Възможност за отключване на поточни услуги като Netflix, Hulu или BBC iPlayer
 • Размер на сървърната мрежа
 • Функции и удобство за използване на софтуера на клиента
 • Поддръжка на клиенти и гаранция за връщане на пари

Така че, без допълнително обожание, това са най-добрите VPN-та на 2020 г..

1. CyberGhost

CyberGhost лого

Това беше тясно състезание. Но комбинацията от отлични скорости на CyberGhost, голяма сървърна мрежа, здрави функции, възможност за заобикаляне на геоблокирано съдържание, проверени заявки без регистрация и ниска цена му присвояват титлата за най-доброто VPN за цяла 2020 г..

Базирайки се в Румъния, която е подходяща за поверителност, не много други доставчици на VPN могат да съвпадат с мрежата от 7159 сървъра на CyberGhost в 90 държави, особено при същите нива на ефективност.

CyberGhost твърди, че е услуга с нулева регистрация и, както демонстрират в годишния си доклад за прозрачност, те са.

Сигурността на връзката е отлична благодарение на използването на OpenVPN и 256-битово AES криптиране, без течове (DNS или друго), за които да говорите.

Макар и пълен с функции, клиентският софтуер е лесен за използване. И не се колебайте да го инсталирате и на много устройства, тъй като CyberGhost ви позволява да използвате до 7 връзки едновременно.

Един от рекламираните предимства на CyberGhost е способността му да отключва различни поточни услуги. Те наистина доставят, особено с американската версия на Netflix и BBC iPlayer. Има специализирани поточни сървъри, посветени и на двете услуги, и двете работят много, много добре.

Поддръжката на P2P, разбира се, има и там.

След това е цената, която е една от най-ниските от всички VPN в този списък. Те дори предлагат най-добрата в бизнеса 45-дневна гаранция за връщане на парите, която ви дава много време да тествате шофирането на услугата, преди да се наложи да вземете окончателно решение.

Професионалисти
 • Нулева регистрация за максимална поверителност
 • Отлична сървърна дистрибуция с над 7100 сървъра в 90 страни
 • Много големи скорости на връзката
 • Работи с американските Netflix и BBC iPlayer
 • Позволява P2P торент
 • Дълга 45-дневна гаранция за връщане на парите
Против
 • Родителска компания със съмнителна репутация
 • Съвместима ръчна настройка на OpenVPN
 • Не работи от Китай

Най-доброто цялостно VPN: Независимо дали имате ниво с VPN или за какво искате да използвате VPN, CyberGhost доставя във всички точки.

2. NordVPN

NordVPN лого

Има причина над 12 милиона от нас да използват NordVPN. Това е отлична, пълна с функции услуга, която се предлага на изгодна цена, особено когато се възползвате от една от техните отстъпки.

Разположен в Панама, като неприкосновеност на личния живот на дадена юрисдикция, както идват, NordVPN винаги е направил онлайн поверителността приоритет. Те са строга услуга без регистрация и имат прясно отсечен независим одит на трета страна, за да го докажат.

Вашата NordVPN връзка е защитена от криптиране AES-256 през протоколите OpenVPN или IKEv2 / IPSec. На обикновен английски вашите данни не могат да бъдат много по-безопасни.

NordVPN предлага също много други функции, свързани с поверителността. Има вграден превключвател, защита от течове на DNS и дори блокиращ реклами и злонамерен софтуер направо в клиента.

Клиентът, между другото, е толкова лесен за използване, колкото идват и можете да го използвате на до 6 устройства едновременно.

С над 5600 сървъри в 58 държави, списъкът на сървърите на NordVPN впечатлява. Всички тези сървъри също не са склонове, с бърза производителност навсякъде.

Освен обикновените сървъри (повечето от които поддържат P2P), NordVPN е доста уникален и в предлагането на някои такива със специално предназначение, включително Double VPN, Onion over VPN и обърканите сървъри.

Клиентската поддръжка е компетентна (наистина доста рядка находка) и лесно се достига до 24/7 чрез имейл или чат. NordVPN също предлага 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Професионалисти
 • Отлична поверителност с нулева сеч
 • Голяма (и все по-нарастваща) сървърна мрежа
 • Добро свързване
 • Специализирани сървъри (включително двоен VPN, объркан и Tor над VPN)
 • Чист, лесен за използване клиент
 • Работи с Netflix и повечето други стрийминг услуги
 • Позволява Torrenting и P2P
 • Предлага специални IP адреси
Против
 • Няма функция за разделно тунелиране
 • Малко скъпо за краткосрочните планове

Топ VPN за поверителност: Ако поверителността в интернет е ваш приоритет, NordVPN предлага всичко, от което се нуждаете, а след това и някои, за да останете наистина анонимни.

3. PureVPN

PureVPN лого

PureVPN има две големи претенции за слава. Едното, те предлагат една от най-големите и географски разнообразни сървърни мрежи в бранша. При последната проверка имаше работещи сървъри в огромни 131 страни.

Второ, те са много последователни в способността си да ви позволяват да гледате геоблокирано съдържание. От US Netflix и BBC iPlayer до близо 70 други канала по света (всеки от които има специализирани специализирани поточни сървъри), всички те работят добре.

За да сте сигурни, че можете да стриймвате с най-високото възможно качество, сървърите на PureVPN предлагат отлична производителност. Тези скорости също ги правят чудесен избор за P2P и наистина всичко, което се нуждае от бърза връзка, като гейминг на VoIP софтуер.

Въпреки че PureVPN се намира в юрисдикция за поверителност, за тях е известно, че водят дневници в миналото. Според компанията това наскоро се е променило, но докато не бъде потвърдено независимо, не трябва да се приема.

Клиентският софтуер е лесен за използване. Той внедрява съвременните стандарти за криптиране, е пълен с полезни функции и се поддържа широко от над 50 различни платформи и устройства.

PureVPN също е един от шепа доставчици, който ви позволява да получите специален IP адрес, който със сигурност може да ви бъде полезен.

Услугата се цени много конкурентно и ви дава много време да ритате гумите с безпроблемната си 31-дневна гаранция за връщане на парите.

Професионалисти
 • Отлични скорости
 • Огромна сървърна мрежа (131 държави)
 • Деблокира Netflix, iPlayer и над 70 други поточни услуги
 • Съвместим с над 50 устройства и платформи
 • Независим проверен доставчик на VPN нула
 • Специализиран IP вариант
 • Страхотна цена
Против
 • Приложенията могат да използват малко повече лак
 • Някои периодични проблеми с връзката

Най-добър VPN за стрийминг: Когато искате постоянен достъп до почти всяка поточна услуга на планетата, не търсете по-далеч от PureVPN.

4. SurfShark

Surfshark лого

Те не са били около толкова дълго, колкото някои от техните конкуренти. Но, Surfshark е повече от заслужава да се спомене във всеки най-добър VPN списък. Те са услуга с най-висок рейтинг, която прави всичко както трябва.

Surfshark предлага над 1040 сървъра в впечатляващите 63 страни. Техните сървъри са бързи и осигуряват най-добрата сигурност с криптиране AES-256-GCM през OpenVPN или IKEv2 / IPSec.

Базиран на Британските Вирджински острови, базиран на неприкосновеността на личните данни, Surfshark е услуга за строго регистриране на нула.

Те предлагат множество функции за поверителност (превключвател за убийство, защита от течове на DNS), включително някои рядко срещани такива като двойна VPN (маркова като Multihop) или техния режим на камуфлаж, което не позволява на вашия интернет доставчик да разбере, че използвате VPN.

Сървърите на May of Surfshark поддържат P2P, а тези, които са, са маркирани в клиента. Потокът на геоблокирано съдържание също работи изключително добре.

Това, което наистина отличава Surfshark освен останалите, е тяхната неограничена политика за едновременни връзки. Можете да инсталирате и стартирате тяхното интуитивно приложение на толкова устройства, колкото искате едновременно.

Когато се възползвате от специалната отстъпка на Surfshark, цената им е, без изключение, най-ниската от всички доставчици на тази страница. Те също имат дълга 30-дневна гаранция за връщане на парите, в случай, че промените решението си (което, залагам, няма да го направите).

Професионалисти
 • Отлична поверителност и сигурност без регистрация
 • Страхотна производителност на сървъра
 • Деблокира Netflix, BBC и много други
 • Лесен за използване клиент
 • Неограничени едновременни връзки
 • Поддръжка на торент
 • евтин
Против
 • Несъответстваща скорост на няколко места
 • Доста бавна поддръжка на клиенти

Най-добра VPN за цена: Ще ви бъде трудно да намерите отлична и пълнофункционална VPN услуга като Surfshark за по-евтини.

5. Частен достъп до Интернет

Частно лого за достъп до Интернет

Въпреки че частният достъп до Интернет (PIA) е доставчик на VPN, който е от по-малката страна, те имат много лоялни последователи. Това винаги е знак за качество.

PIA е базирана в САЩ, което не е идеална юрисдикция за поверителност. Те обаче са доставчик на нулев дневник. И това е твърдение, което се доказа като точно в две отделни съдебни дела (дневници бяха призовани, но тъй като не съществуваха, не бяха предадени).

Резултатите от тестовете за бърз достъп на частен достъп до Интернет показаха много добри цифри, особено с криптиране, понижено до 128-битово. Последното е нещо, което има малка вреда при правенето, ако се нуждаете от производителност в безопасна мрежа.

По подразбиране, обаче, криптирането е зададено на 256-битови нива от военен клас. Връзките използват OpenVPN, L2TP / IPSec или PPTP, но трябва да използвате последния само като последен резултат поради съображения за съвместимост, тъй като не е много защитен протокол.

BitTorrent и други P2P протоколи се поддържат в цялата мрежа от 3235 сървъра в 30 държави. Потокът на географски ограничено съдържание обаче е малко несъответстващ и не е нещо, което PIA официално поддържа.

Частният достъп до Интернет не е скъпа услуга и получавате щедри 30 дни, за да поискате възстановяване на пари, ако решите да получите такава.

Професионалисти
 • Доказано няма доставчик на регистрационни файлове
 • Превъзходно криптиране и сигурност
 • Много достъпни
 • Добра скорост на сървъра
 • Отлични новопроектирани приложения
 • Позволява торент и P2P
Против
 • Намира се в САЩ – не е идеален за поверителност
 • Лоша поддръжка на Netflix и BBC iPlayer

Популярен избор: Ако те обслужват вашата цел, частният достъп до Интернет е отличен доставчик на VPN и такъв, на който ще се придържате с години напред.

6. VyprVPN

VyprVPN лого

Швейцарската компания VyprVPN е един от най-старите доставчици на VPN наоколо и предлага много добре утвърден опит.

Освен че е със седалище в страна, която е чудесна за поверителност, от края на 2018 г. VyprVPN е и услуга без регистрация. Скорошен и задълбочен независим одит потвърждава това.

За разлика от повечето други доставчици, които наемат хардуера си от трети центрове за данни, VyprVPN притежава своите сървъри, всички 700+ от тях се разпространяват в 64 държави.

Собствеността на сървъра е голям бонус за поверителност и сигурност, тъй като ограничава броя на хората, които имат достъп до тях.

Скоростта на връзката, макар и да не е зрелищна, е повече от бърза за стрийминг с висока разделителна способност и големи изтегляния (разрешено е торент).

И като говорим за стрийминг, VyprVPN също така върши чудесна работа за отключване на геоблокирано съдържание – още едно предимство от притежаването на вашите сървъри.

Сигурността е първокласна, с 256-битово криптиране, както и OpenVPN и IKEv2 / IPSec.

VyprVPN предлага и патентован протокол, наречен Хамелеон. Това е модифицирана версия на OpenVPN, предназначена да предотврати блокиране или дроселиране на VPN. Ако живеете в страна, където една от тези две практики е често срещана, това може да бъде отлично решение за вас.

Ограничавайки тенденцията, VyprVPN не предлага гаранция за връщане на парите. Но има безплатна 3-дневна пробна версия, която трябва да ви даде достатъчно време, за да вземете решение.

Професионалисти
 • Проверено няма регистрация за пълна поверителност
 • Отличен избор на протоколи и настройки за криптиране
 • Стотици сървъри с голямо разнообразие на местоположението
 • Интуитивен, лесен за използване клиент с много платформи
 • Деблокира Netflix, BBC iPlayer и други
 • Позволява P2P и торент трафик
 • Хоства собствени сървъри (няма трети страни)
Против
 • Няма начин да плащате анонимно
 • VPN обфуксация не е налична в Основен план

Отлична сигурност: Благодарение на собствеността върху техните сървъри и използването на техния протокол Chameleon, малко доставчици правят по-добра сигурност от VyprVPN.

7. ExpressVPN

ExpressVPN лого

Широко признат като един от най-добрите VPN мрежи на пазара, ExpressVPN е друг добре прегледан доставчик, с който не можете да сбъркате.

Започната през 2009 г. на Британските Вирджински острови, сървърната мрежа на ExpressVPN обхваща 95 държави и включва 3000+ машини.

Те не поддържат регистрационни файлове и използват най-новите и най-добрите протоколи и стандарти за криптиране, като гарантират, че сте максимално сигурни и анонимни онлайн. Когато сте свързани, не открих никакви течове в DNS, IP или WebRTC.

Клиентското приложение на ExpressVPN е едно от най-чистите и лесни за използване. Той е снабден с мощни функции, включително превключвател за убийство и разделен тунелинг. Но също така е така добре проектиран, че дори и за първи път да използвате VPN, няма да имате проблеми с навигацията му.

Производителността на сървъра е отлична, което е добра новина. ExpressVPN позволява P2P трафик и върши чудесна работа за отключване на геоблокирани услуги като US Netflix и BBC iPlayer. И за двамата, разбира се, се нуждаете от скорост.

ExpressVPN има и един от най-добрите отдели за поддръжка на клиенти в бизнеса. И тяхната 30-дневна гаранция за връщане на парите идва с абсолютно никакви струни.

Цената е в по-високия край на скалата, но като се има предвид високото качество на услугата, все още е малка цена за плащане. Освен това обикновено има поне една добра сделка с ExpressVPN, от която можете да се възползвате.

Професионалисти
 • Богат на функции и интуитивен клиент
 • Силна бек-енд технология
 • Много сървъри и сървър местоположения
 • Бързи и постоянни скорости на връзката
 • Работи с американския Netflix
 • Превъзходна поддръжка на клиенти
Против
 • Някои агрегирани сеч
 • Не е най-евтиното

Страхотно преживяване: Мощен, но лесен за използване и подкрепен от отлична поддръжка на клиенти, е очевидно защо ExpressVPN последователно се нарежда като един от най-добрите.

8. Невидим сърфиращ VPN

Невидимо лого за сърфиране на VPN

Друг VPN доставчик, който е малко по-малък, Invisible Browsing VPN (ibVPN) пробива път над теглото си.

Базирайки се в Румъния и не регистрирайки нищо, ibVPN поддържа вашите онлайн дейности приятни и поверителни.

Макар и малък, Invisible Browsing VPN повече от доставя със своя сървър списък, който в момента обхваща 47 държави, както и скорости за качване и изтегляне, които съответстват или надминават повечето по-големи доставчици.

Приложението е лесно за използване и съвместимо с всяко устройство, което може да се представи – от обичайните заподозрени в Windows, Mac, Android и iOS, до рутери, смарт телевизори и конзоли за игри.

Връзката със сървърите е много защитена с криптиране AES-256 през OpenVPN (въпреки че са налични и други опции).

ibVPN също така върши добра работа по деблокирането на някои от по-големите стрийминг услуги, включително US Netflix и iPlayer. От друга страна, докато P2P е разрешен, само шепа сървъри го поддържат.

Поддръжката на клиенти е отзивчива, от полезното разнообразие и е достъпна 24 часа в чата от уебсайта на Invisible Browsing VPN.

Цените са по средата на пътя и абонаментите идват с 15-дневна гаранция за връщане на парите. Но, ibVPN предлага и безплатна еднодневна пробна версия, за която не е необходимо да въвеждате опция за плащане, за да се абонирате. Просто ще изтече всичко самостоятелно.

Професионалисти
 • Силни опции за криптиране и защита
 • Добра производителност на сървъра
 • Функционален клиент с много разширени функции
 • Поддържа P2P (със специализирани сървъри)
 • Работи с Netflix и BBC iPlayer
 • Безплатен пробен период
Против
 • Сложно клиентско приложение
 • Объркващи ценови планове
 • Сравнително малка сървърна мрежа

Най-добър безплатен пробен VPN: ibVPN предоставя много функционалност, а тяхната еднодневна безплатна пробна версия е най-безрисковият начин за тестване на топ VPN доставчик.

9. HideMyAss!

HideMyAss! лого

Местоположение, местоположение, местоположение. HideMyAss! (HMA) има най-голямата сървърна мрежа на всеки доставчик с хардуер в 220 страни и територии по целия свят.

Ефективността на тези сървъри също е доста уважавана и с разрешен неограничен трафик на P2P, това е добре да се види.

С комбинацията от OpenVPN и 256-битово криптиране, HMA предлага здрава сигурност. И техният клиент е лесно да се използва на всяка платформа, с до 5 връзки, разрешени едновременно.

Има обаче няколко недостатъка на HideMyAss! Те се регистрират и са базирани извън Обединеното кралство, което има, може би, най-лошите закони за съхраняване на данни на всяка западна държава. Така че, за поверителност, не е чудесен избор.

Въпреки че разполага с всички тези сървъри, HMA също не е толкова добър за заобикаляне на геоблокирането, като повечето популярни опции като Netflix или поточната услуга на BBC не са достъпни.

Това каза, всичко зависи от това, което търсите. И ако искате сигурността на връзката с отличен глобален достъп, не можете да направите по-добре от HideMyAss!

Професионалисти
 • Сървъри в почти всяка страна по света
 • Добро представяне
 • Супер лесен за използване клиент
 • Изобилие от разширени функции
 • Безплатни уеб прокси сървъри за анонимно сърфиране
Против
 • Малко скъпо в сравнение с конкуренцията
 • Базирано извън Обединеното кралство – не е голямо за поверителност
 • Неясна политика на P2P

Най-добра VPN сървърна мрежа: Ако HideMyAss! няма сървър на място, тогава никой не го прави.

10. ZenMate

Лого на ZenMate

ZenMate е доставчик на VPN, който обича да се придържа към основите. Те не са излишни, а солидна оферта навсякъде, която продължава да става все по-добра.

Според Германия, ZenMate твърди, че няма политика за регистриране на регистрация, но, доколкото знам, това все още не е потвърдено независимо. Сигурността обаче е толкова добра, колкото се получава при силно криптиране AES-256 и всички налични опции за протокол.

Скоростите в цялата мрежа на ZenMate са впечатляващи и със сървъри в 74 страни, всеки често свързан с местоположение присъства и се отчита.

Позволен е партньорски трафик.

ZenMate също успява да отключи от чужбина US Netflix и няколко други популярни стрийминг услуги, макар и не толкова последователно, както някои от другите доставчици. За тази цел има по-добър избор.

Поддръжката на клиентите съвсем не достига, като не предлагате чат на живо. Персоналът също не е супер полезен. Но ако сте малко по-интелигентни, базата от знания за самопомощ е доста пълна.

Във всички поддържани платформи клиентското приложение на ZenMate е лесно и лесно.

Услугата е много евтина и подкрепена с 30-дневна гаранция за връщане на парите. Има и 7-дневен безплатен пробен период, от който можете да се възползвате.

Професионалисти
 • Добри, постоянни скорости
 • Поддържа много устройства
 • Позволява P2P трафик
 • Много достъпни
 • Има безплатна пробна версия
Против
 • Лоша поддръжка на клиенти
 • Някои въпросителни за поверителност
 • Приложението на клиента се нуждае от работа

Най-добър бюджетен VPN: Ако имате нужда от евтин VPN, който се придържа към основите, но все пак върши работата, ZenMate може да бъде чудесен избор.

Как бяха класирани тези най-добри VPN мрежи

Както вече бе споменато накратко, има осем фактора, за които всеки от изброените по-горе VPN е оценен, преди да направи прекъсването. Ето ги отново с по-задълбочено обяснение на това, което се очаква от всеки.

В зависимост от предназначението ви за използване на VPN, някои от тези фактори за класиране ще бъдат по-важни от другите, докато някои може да не са от значение за вас.

скорост

Един от аспектите, който е важен, независимо от това за какво използвате вашия VPN е ефективността.

Ако използването на VPN забави вашата интернет връзка до нива на комутиране (за тези от нас, които все още ги помнят), шансовете ще се стесните да я използвате. И ако няма да го използвате, смисълът е да имате такъв на първо място.

Дори и най-добрите VPN услуги ще забавят до известна степен връзката ви. Фактът, че вашите данни трябва да пътуват до и да се обработват от VPN сървър, преди да достигнат крайната си дестинация, гарантира това.

Въпреки това, най-бързите VPN ограничават това въздействие значително. Трябва да можете да сърфирате в интернет, да предавате видео и да изтегляте със скорости, при които забавянето няма да бъде забележимо.

Редовно провеждам многофазни, много локални VPN тестове за ефективност. В тези тестове всички доставчици, изброени по-горе, показват отлична скорост на изтегляне, скорост на качване и закъснение. Последното е важно за приложения в реално време като игри или използване на Skype.

поверителност

Много от нас използват VPN за онлайн поверителност и анонимност.

На теория всеки доставчик трябва да ви даде и двете. В края на краищата, всеки VPN криптира вашата връзка и крие истинския ви IP адрес. В действителност обаче нещата не стоят така, както изглеждат.

За истинска поверителност в интернет, ще трябва да използвате VPN без регистрация. Нито една част от данните не трябва да се проследява – без времеви отметки, без използване на честотна лента, нищо.

Но това, че доставчикът твърди, че не е лог, не означава, че са. Имаше много случаи, когато VPN-тата казаха, че не съхраняват данни, а само за да прехвърлят по-късно информация за активността на потребителя, когато бъдат помолени да направят това.

Истинската VPN услуга с нулев дневник трябва да бъде в състояние да докаже своите претенции или чрез одит на трета страна или със ситуации в реалния живот като съдебни дела или конфискация на сървъри от властите. Когато някое от тези действия открие никакви регистрационни файлове, тогава знаете, че няма такива.

Изкопах дълбоко за вписване на информация за всеки доставчик, посочен на тази страница. Ако някой се казва нулев дневник (и не всички са), това е, защото намерих подкрепящо доказателство.

Ако ви е грижа за поверителността, но все пак бихте искали да използвате доставчик, който регистрира (или няма доказателство за архивиране на исканията си) обърнете специално внимание на юрисдикцията. VPN трябва да работи на място, което не изисква законово запазване или споделяне на данни.

Примери за такива юрисдикции включват Британските Вирджински острови, Панама, Румъния или Швеция.

VPN, които вземат сериозно вашата анонимност, също трябва да предлагат допълнителни функции за поверителност. Те могат да включват защита от течове на DNS (това е изключително важно), превключватели за убийство и двойни реализации на VPN.

От доставчиците, изброени тук, само NordVPN и Surfshark се предлагат и с трите функции.

Сигурност

VPN, който не съхранява регистрационни файлове, е страхотен, но означава малко, ако използваните протоколи или стандарти за криптиране са остарели или са лесни за хакване. Информацията ви няма да бъде толкова сигурна, колкото трябва да бъде.

За протоколи OpenVPN (над TCP или UDP) или IKEv2 / IPSec е това, което търсите. И двете са най-съвременни, сигурни и бързи.

Всеки доставчик на VPN, струващ неговата сол, също трябва да внедри 256-битово криптиране, което с наличната днес изчислителна мощност е нечупливо.

Всички доставчици на тази страница поставят отметки и в двете квадратчета.

Torrenting

Torrenting може да бъде рисков бизнес във всяка страна, камо ли в такава, където практиката е незаконна. Ако използвате услугите за споделяне на файлове, VPN може да ви предпази от хакери и тролове за авторски права.

Всички VPN кодират връзката ви, което прави невъзможно вашият интернет доставчик да вижда какво правите. Те също крият вашия истински IP адрес от торент рояка, като не позволяват на всеки да идва след вас от този край.

Но за най-добра защита, макар и не напълно необходима за торент, вие също искате нулев VPN VPN. Това е единственият начин да се гарантира, че няма следа от вашите дейности за споделяне на файлове.

Повечето доставчици, изброени по-горе, не водят никакви дневници. И ако искате да преминете на допълнителната стъпка с погребението си, не забравяйте да изберете едно от тях.

Освен това, всички доставчици в този най-добър VPN списък позволяват торентинг, без ограничение на честотната лента. Този факт е проверен както на теория, чрез разтърсване на Общите условия на всеки доставчик, така и на практика, чрез свързване към услугата и изтегляне на файлове с BitTorrent.

Streaming

Услугите за поточно предаване не харесват никой извън географския си регион, който има достъп до съдържанието им. Това е процес, известен като геоблокиране.

Всяко VPN теоретично може да ви заобиколи тези блокове, като ви даде IP адрес на място, където съдържанието е достъпно. На практика обаче само най-добрите VPN могат да го правят последователно.

Онлайн операторите на услуги като Netflix, Hulu и BBC знаят, че VPN могат да се използват за заобикаляне на ограниченията на съдържанието и имат всички разработени системи за предотвратяване на достъп.

Изброените на тази страница VPN мрежи вършат чудесна работа, като останат една крачка напред и гарантират, че поне един от сървърите им винаги работи.

Някои доставчици, като CyberGhost или PureVPN, дори предлагат специализирани сървъри, оптимизирани за работа с отделни поточни услуги.

Сървърна мрежа

Има три неща, които си струва да имате предвид, когато гледате сървърните мрежи на доставчика на VPN:

 1. Брой държави
 2. Брой локации във всяка страна
 3. Брой сървъри на всяко място

За да може VPN да направи най-добър списък, те трябва да имат добър баланс и на трите, и особено на често свързани с места като САЩ, Великобритания, Канада, Австралия, Франция, Германия или Холандия.

Ако възнамерявате да се свържете с по-малко популярни или по-малки страни, се облегнете на доставчици с разширена мрежа (като PureVPN или HideMyAss!). Много малко VPN изпълняват сървъри в, да речем, Еквадор.

Броят на местоположенията в дадена държава играе, ако и вие сте в тази държава.

Обикновено колкото по-близо е вашият VPN сървър, толкова по-бърза ще бъде връзката ви. И с множество опции за избор, коефициентите са по-големи, ще можете да намерите един в близост.

Високите сървърни номера също винаги са приятен бонус.

Чистите числа понякога са трудни за сравнение, тъй като някои сървъри са много по-мощни от други. Но като цяло, колкото повече хардуер работи един доставчик на VPN, толкова по-добър е балансът на натоварването на потребителя, толкова по-добър ще бъде вашият опит.

Приложение за клиенти

Клиентското приложение много често определя качеството на вашето преживяване с VPN. Ако това е бъркотия, няма да се възползвате много от това.

Всички топ VPN мрежи трябва да имат пакетиран клиентски софтуер. Те трябва да бъдат лесни за инсталиране и безпроблемни за използване.

Приложенията също трябва да бъдат интуитивни в употреба. Те трябва да бъдат лесни за вземане и работа с всеки, който използва VPN за първи път, но достатъчно конфигурируем, за да могат закалените ветерани да оправят услугите, както сметнат за добре.

Разширените функции трябва да са спретнати, но да са лесно достъпни.

Най-добрият в клас VPN клиент на NordVPN

Нещо друго, което трябва да имате предвид по отношение на клиентските приложения, е поддръжката на платформа и операционна система. Най-добрите доставчици на VPN на пазара трябва да покрият всички популярни опции, включително по-стари, но все още широко използвани версии на операционни системи (например Windows 7, например).

Обслужване на клиенти

Без значение колко технически сте склонни, софтуерът е софтуер и понякога възникват проблеми. Може би виждате странно ново съобщение за грешка след надграждане до най-новата версия на приложението или вече не сте в състояние да деблокирате Netflix.

Какъвто и да е проблемът, трябва да имате достъп до отзивчива и компетентна поддръжка на клиенти. Това е част от това, което плащате.

Да можеш да говориш с някого 24/7 е доста голяма даденост.

Много VPN работят по система за издаване на билети, където можете да очаквате отговор в рамките на няколко часа. Най-доброто от най-добрите обаче ще предложи поддръжка за чат на живо.

Качеството на обслужващия персонал също има значение. Една добра VPN ще наеме хора, които знаят за какво говорят и не просто сляпо четат скрипт всеки път, когато се свържете.

Гаранция за връщане на пари също е задължителна. Ако доставчикът не ви предложи такъв, вероятно не е толкова уверен в своя продукт. Всяко VPN, което си струва да обмислите, трябва да ви даде поне няколко дни за тест за управление на услугата и да ви позволи да промените решението си.

В момента лидер на пакета е CyberGhost. Имате цели 45 дни да поискате възстановяване на сумата, ако решите, че услугата не е за вас в края на краищата.

Защо да не използвате безплатен VPN?

Затова често, когато нещо е безплатно, е твърде хубаво, за да е вярно. И с безплатни VPN, това е много.

Да, не плащате за тях с пари. Но вие наистина плащате.

Безплатните доставчици все още се нуждаят от капитал, за да разработят своя софтуер и да управляват сървърната си инфраструктура. Мнозина събират този капитал чрез насилствено инжектиране на реклами във вашия браузър.

Въпреки че това може да е досадно, някои от нас биха могли да живеят с него.

Но много безплатни VPN също продават вашите потребителски данни и онлайн дейности на трети страни. Ако използвате VPN за поверителност и анонимност, тази практика напълно побеждава целта.

Безплатните доставчици на VPN също са известни с течове на данни и сериозни пропуски в сигурността.

Проучване за 2016 г. за безплатни VPN за Android установи, че близо 40% от тях съдържат зловреден софтуер, над 80% изтекли потребителски данни и няколко пренасочени трафика към партньорските им сайтове без вашето разрешение.

Тези прегрешения бързо дисквалифицират повечето безплатни доставчици от статус „Най-добър VPN”. И освен това, от по-бърза работа до много по-добри сървърни мрежи, има и много други предимства, които заплащат VPN, над безплатни.

Долната линия е, че с безплатен VPN вие сте продуктът. Освен ако не сте добре с това, останете ясни.

Защо да използвате VPN, а не прокси?

В някои отношения прокси и VPN са подобни. Почти можете да мислите за функцията на прокси сървъра като подмножество от функционалността, която VPN предоставя.

И двамата използват сървър „човек в средата“, до който пътуват вашите данни. И двамата крият вашия IP адрес.

Но VPN кодират и вашите данни, докато прокси сървърите не го правят. Тази разлика прави бившия много по-добър избор за запазване на личните ви онлайн дейности.

Без криптиране вашият интернет доставчик може да вижда толкова ясно, колкото дневна светлина, какво правите. Ако не искате те да знаят, че изтегляте торенти или трябва да заобиколите филтър за съдържание, прокси сървърите няма да направят.

VPN мрежите също са по-лесни за използване и като цяло много по-надеждни за гледане на геоблокирано съдържание. Те идват с клиентско приложение, грижат се за вашите DNS настройки и всеки топ доставчик ще завърта IP адреси на сървъра, блокирани от Netflixes на света.

С прокси сървъри ще трябва да настроите браузъра си и да промените настройките на DNS ръчно. И ако прокси сървърът спре да работи с любимата ви поточна услуга, вие трябва да намерите нова, която да работи.

Има време и място за прокси. Но в повечето случаи VPN е далеч превъзходно решение.

Как да изберете най-добрия VPN за вас

Въпреки че всички VPN, изброени на тази страница, са отлични услуги, по дефиниция само един може да се счита за най-добър.

Вие и аз вероятно живеем в различни части на света, имате различни устройства и възнамерявате да използвате VPN за различни цели. Като такъв, вашият перфектен доставчик вероятно няма да е същият като моя.

Имайки това предвид, ето няколко насоки, които ще ви помогнат да изберете своето.

Какви са най-добрите VPN за поверителност?

Има няколко кутии, които VPN трябва да маркира, за да може да се счита за най-добър избор за поверителност. Най-малкото, той трябва да предлага силно криптиране, да използва защитен протокол, да бъде без течове, да не съхранява журнали и да работи извън полезна за поверителност юрисдикция.

В идеалния случай ще предлага и няколко функции, насочени към поверителност като двойна VPN опция или вградени блокиращи реклами и зловреден софтуер.

От доставчиците, изброени по-горе, една VPN се откроява като най-добрият вариант за поверителност, а тя е NordVPN.

Ето какво предлагат:

 • Сигурност

  NordVPN ви позволява да избирате между два отлични протокола: OpenVPN и IKEv2 / IPSec. И двете са безопасни, без уязвимост и са силно препоръчани от световната общност за сигурност. VPN също използва 256-битово AES криптиране, стандарт, който се счита за нечуплив.

 • Без регистрация

  Има добри причини, поради които NordVPN е моята основна препоръка за VPN без регистрация. Те не само че работят извън удобна за поверителност Панама, но и не регистрират абсолютно нищо. Техните твърдения за безработни неотдавна бяха потвърдени и от задълбочен независим одит на трети страни.

 • Двойна VPN

  За допълнителна сигурност и поверителност, NordVPN ви позволява да маршрутизирате връзката си през не един, а два VPN сървъра. Това е допълнително ниво на защита, което ви предпазва, ако някой от центровете за данни някога бъде компрометиран. Подобно нарушение никога не се е случвало, но когато поверителността наистина има значение, добре е да имате това допълнително одеяло за безопасност.

 • CyberSec

  CyberSec е реализацията на NordVPN на блокер за реклами и злонамерен софтуер, който е вграден точно в клиента. Той ви защитава (и вашата поверителност) от десетки хиляди уебсайтове, за които е известно, че разпространяват злонамерен софтуер или използват различни методи за проследяване или фишинг на реклами.

Има и други функции, ориентирани към поверителност, които NordVPN също предлага.

Има тяхната отлична защита от изтичане на DNS, която помага да се гарантира, че вашият интернет доставчик никога няма да разбере какви уебсайтове или услуги използвате. Има и вграден превключвател за убийство в Интернет, който ще ви попречи да разкриете случайно дейностите си, ако внезапно връзката VPN спадне.

Но чакайте, има още. NordVPN предлага и два специализирани типа сървъри, които отвеждат вашата поверителност дори крачка напред.

Когато се свържете с техните засегнати сървъри, вие криете от всички факта, че използвате VPN. И, като използвате тяхното решение Onion over VPN, можете да комбинирате силата на VPN и Tor.

Ако поверителността в интернет е вашата основна грижа, NordVPN е най-доброто, което има, за да се уверите, че я поддържате.

Какви са най-добрите VPN за поточно предаване?

Много от нас използват VPN за гледане на съдържание, ограничено само до някои части на света, и не всеки доставчик може да ви заобиколи тези ограничения. В момента най-добрият VPN за стрийминг е, без съмнение, PureVPN.

PureVPN постоянно работи с голямо разнообразие от стрийминг услуги от цял ​​свят. Той деблокира Netflix (САЩ и по друг начин), Hulu, Amazon Prime, BBC iPlayer, ITV и ZDF, за да назовем няколко.

Те имат специализирани поточни сървъри за над 70 канала и услуги. Никой друг VPN не се приближава.

Изпълнението на PureVPN също е отлично, изискване, ако искате да предавате висококачествено видео.

И техният клиент е съвместим с почти всяко устройство, за което се сетите. Ако можете да гледате видео на него, PureVPN го поддържа.

Ето екранна снимка на PureVPN, която работи с американските Netflix от Европа.

PureVPN е най-добър в поточно предаване на САЩ Netflix

Ако гледате поточно любимото си шоу, PureVPN е най-добрият ви залог.

Каква е най-голямата VPN за вашата страна?

Като общо ръководство, VPN, който ще бъде най-подходящ за конкретна държава, е този, който работи с най-много сървъри на най-голям брой места. Производителността също има значение.

Когато доставчик инвестира много в тяхната мрежа в конкретна държава, шансовете са техните цели е да осигурят възможно най-добрата услуга там. В противен случай щяха да харчат пари на друго място.

Ето подробни изписвания за най-добрите VPN за Обединеното кралство, Канада, Франция и Германия, ако се интересувате конкретно от тези страни.

За други популярни локации това са най-добрите възможности за избор въз основа на комбинация от броя на сървърите и ефективността:

 • НАС: CyberGhost
 • Австралия: PureVPN
 • Холандия: NordVPN

Ако възнамерявате да се свържете с по-малка страна, такава, в която повечето доставчици на VPN нямат присъствие, погледнете в сървърната мрежа на PureVPN. Ако не намерите това, което търсите, HideMyAss! поддържа и значителен брой локации.

Кой VPN е най-подходящ за вашето устройство или ОС?

Всеки добър VPN ще поддържа множество устройства и операционни системи. Но всички версии на приложения са разработени донякъде независимо една от друга (всяка платформа има своите уникални изисквания и ограничения). Така че, няма нито един VPN, който да е най-добър универсално.

С други думи, VPN може да работи много добре на вашия телефон с Android, но изпитва нестабилност на вашия лаптоп с Windows.

И на Android и iOS телефони и таблети, NordVPN предоставя най-доброто изживяване. В Macs изборът на VPN доставчик е CyberGhost.

Имам и отделно задълбочено записване за това кое е най-доброто VPN за всяко устройство, работещо с Windows.

И още нещо.

Ако имате по-стара версия на операционна система, не забравяйте да проверите отново дали избраният ви VPN го поддържа, преди да поемете ангажимент.

Имам по-стар MacBook, който лежи наоколо, който понякога използвам за тестване. Работи под OS X 10.11. Мога да пускам клиентите за повечето доставчици на него просто добре, но Surfshark например изисква macOS 10.12 или по-нова версия.

С други думи, само защото доставчик казва, че поддържат определена ОС, това не означава, че приложението им автоматично ще работи на вашето устройство. Винаги проверявайте отново изискванията за версия.

Таблица за бързо сравнение на VPN

За бързо резюме в таблицата по-долу са изброени най-добрите VPN услуги за 2020 г. Всички са отлични доставчици по свои собствени начини и всички отговарят на критериите, необходими, за да бъдат наречени най-добри. Единственият въпрос сега е кой VPN ще бъде най-подходящ за вас?

ProviderFeaturesCost

Тест за скорост | Списък на сървъри
Държави:90
Сървъри:7159
протоколи:OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP
платформи:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Kodi, Рутери
Връзки:7
Влизане:Без регистрация
местоположение:Румъния
1-месечен план:$ 12.99 / месец
Годишен план:$ 2.75 / месец
Безплатен пробен период:да
Парите обратно:45 дни
Начин на плащане:Кредитна карта, PayPal, биткойн

Преглед | Тест за скорост | Списък на сървъри
Държави:58
Сървъри:5645
протоколи:OpenVPN, L2TP, PPTP, IPSec / IKEv2
платформи:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, рутери
Връзки:6
Влизане:Без регистрация
местоположение:Панама
1-месечен план:$ 11.95 / месец
Годишен план:$ 3.49 / месец
Безплатен пробен период:Не
Парите обратно:30 дни
Начин на плащане:Кредитни карти (Visa, MC, Amex, Discovery), крипто (Bitcoin, Etherum, Ripple), Amazon Pay, Alipay, UnionPay, други

Тест за скорост | Списък на сървъри
Държави:131
Сървъри:2070
протоколи:OpenVPN, L2TP, PPTP, SSTP, IPSec / IKEv2
платформи:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, рутери
Връзки:5
Влизане:Дата на свързване, използвана обща честотна лента
местоположение:Хонг Конг
1-месечен план:$ 10.95 / месец
Годишен план:$ 3.33 / месец
Безплатен пробен период:Не
Парите обратно:31 дни
Начин на плащане:Кредитна карта, PayPal, BitCoin, Alipay, основни карти за подаръци, CashU, други криптовалути, Paymetwall

Преглед | Тест за скорост | Списък на сървъри
Държави:63
Сървъри:1040+
протоколи:OpenVPN, IKEv2
платформи:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, рутери
Връзки:неограничен
Влизане:Без регистрация
местоположение:Британски Вирджински острови
1-месечен план:$ 11.95 / месец
Годишен план:$ 1.99 / месец
Безплатен пробен период:Не
Парите обратно:30 дни
Начин на плащане:Кредитна карта, PayPal, биткойн, Alipay

Преглед | Тест за скорост | Списък на сървъри
Държави:30
Сървъри:3235
протоколи:OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP
платформи:Win, Mac, Linux, iOS, Android, рутери
Връзки:10
Влизане:Без регистрация
местоположение:САЩ
1-месечен план:$ 11.95 / месец
Годишен план:$ 3.33 / месец
Безплатен пробен период:Не
Парите обратно:30 дни
Начин на плащане:Кредитна карта, PayPal, биткойн, основни карти за подаръци, 6 други метода

Преглед | Тест за скорост | Списък на сървъри
Държави:64
Сървъри:700+
протоколи:OpenVPN (Pro / Premier), L2TP / IPsec, PPTP, хамелеон (Pro / Premier)
платформи:Win, Mac, Linux, iOS, Android, рутери
Връзки:3 (Основни), 5 (Премиум)
Влизане:Без регистрация
местоположение:Швейцария
1-месечен план:$ 9.95 / месец (Основни), $ 12.85 / месец (Premium)
Годишен план:$ 5,00 / месец (Основни), 2,50 $ / месец (Premium)
Безплатен пробен период:3 дни
Парите обратно:Не
Начин на плащане:Кредитна карта, PayPal, Alipay

Преглед | Тест за скорост | Списък на сървъри
Държави:95
Сървъри:3000+
протоколи:OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP, SSTP
платформи:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Blackberry, рутери
Връзки:3
Влизане:Обща дневна продължителност на връзката, обща дневна сума за трансфер на данни, местоположение на сървъра
местоположение:Британски Вирджински острови
1-месечен план:$ 12.95 / месец
6 месечен план:$ 9.99 / месец
Годишен план:$ 6.67 / месец
Безплатен пробен период:Не
Парите обратно:30 дни
Начин на плащане:Кредитни карти, PayPal, Bitcoin, Alipay, Paymentwall

Тест за скорост | Списък на сървъри
Държави:47
Сървъри:173
протоколи:OpenVPN, L2TP, PPTP, SSTP, IPSec / IKEv2
платформи:Win, Mac, iOS, Android, рутери
Връзки:3
Влизане:Без регистрация
местоположение:Румъния
1-месечен план:$ 10.95 / месец
6 месечен план:$ 7.16 / месец
Годишен план:$ 4.84 / месец
Безплатен пробен период:24 часа
Парите обратно:15 дни
Начин на плащане:Кредитна карта, биткойн, други криптовалути, Paymetwall

Тест за скорост | Списък на сървъри
Държави:220
Сървъри:911
протоколи:OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP
платформи:Win, Mac, iOS, Android, рутери
Връзки:2
Влизане:Времеви марки за връзка, Сума за пренос на данни за връзка, Вашият IP адрес за връзка, IP адрес на сървъра
местоположение:Великобритания
1-месечен план:$ 11.52 / месец
6 месечен план:$ 8.33 / месец
Годишен план:$ 6.55 / месец
Безплатен пробен период:Не
Парите обратно:30 дни
Начин на плащане:Кредитна карта, PayPal, банков / банков превод, UnionPay

Тест за скорост | Списък на сървъри
Държави:74
Сървъри:3798
протоколи:OpenVPN, IPSec / IKEv2, L2TP / IPSec
платформи:Win, Mac, iOS, Android
Връзки:5
Влизане:Без регистрация
местоположение:Германия
1-месечен план:$ 11.99 / месец
Годишен план:$ 2.05 / месец
Безплатен пробен период:7 дни
Парите обратно:30 дни
Начин на плащане:Кредитна карта, PayPal, UnionPay
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me