Най-добрите VPN услуги за Канада

Най-добрите VPN услуги за Канада


Когато мислите за държави, в които трябва да използвате VPN, Канада рядко (ако изобщо съществува) прави някой списък. Но, само защото нетизените от Големия бял север са склонни да се ползват с добро количество свобода онлайн, това не означава, че VPN трябва да се игнорират.

Остарелите канадски закони за поверителност, масовото онлайн наблюдение и все по-драконовите закони за авторското право са силни аргументи за използването на VPN. Това е фактът, че без VPN, винаги ще бъдете по-лесна цел за киберпрестъпници, особено при обществена Wi-Fi връзка.

Тогава има възможност на VPN да получава достъп до геоблокирани услуги, които обикновено не са достъпни за канадците, като Netflix US, Hulu или BBC iPlayer. И това е двупосочна улица. Ако сте извън Канада, VPN е най-лесният начин за гледане на канадско съдържание.

С броя на услугите, предлагани на пазара, кое е най-доброто VPN за Канада не е непременно очевидно. За да ви помогна, подготвих това бързо ръководство. Вие не само ще разберете в много по-големи подробности защо всички канадци трябва поне да обмислят VPN, но и да получите по-добро разбиране на какво да търся и кои VPN маркират всички правилни квадратчета.

Contents

Преглед на най-добрите VPN за Канада

В случай, че вече сте продадени с използване на VPN и просто се чудите коя от многото услуги прави добра опция за Канада, ето моите пет най-добри снимки.

 1. CyberGhost

  Топ VPN за Канада, CyberGhost е добре известен със своята лекота на използване, сигурност и поверителност. Той има голяма бърза мрежа, която обхваща 90 държави, и специализирани сървъри за деблокиране на Netflix и други стрийминг сайтове. На 45 дни той има и най-дългата гаранция за връщане на пари в VPN индустрията.

 2. NordVPN

  Отличен всеобхватен, NordVPN има непромокаема политика за нулева регистрация и множество функции за поверителност, които другите доставчици не предлагат. С пламващи скорости на връзката, това е чудесна услуга и за изтегляне и стрийминг.

 3. Surfshark

  Бързата производителност на сървъра, лесните за използване приложения, първокласната поверителност и сигурност и достъпът до поточен достъп в световен мащаб са това, което получавате от Surfshark. И всичко това идва за цена, която никой друг VPN не може да победи.

 4. PureVPN

  С отлични скорости и най-голямата VPN сървърна мрежа наоколо (понастоящем обхваща невероятни 131 страни), PureVPN ви позволява да деблокирате и предавате почти всичко отвсякъде.

 5. ExpressVPN

  Здравото криптиране и сигурност, бързите сървъри, достъпът до Netflix US, Netflix Canada и други стрийминг сайтове от чужбина и отличната поддръжка на клиенти са само част от нещата, които ExpressVPN носи на масата.

Защо да използвате VPN в Канада

Има много причини, поради които канадците трябва да обмислят използването на VPN – и защо мнозина вече го правят. От подобрена конфиденциалност и анонимност и по-добра сигурност в мрежата до неограничено интернет изживяване, ето преглед на основните двигатели на използването на VPN в Канада.

 • Канада е член на Хартата с пет очи

  В края на Втората световна война Канада се присъедини към договора за събиране на информация и споделяне, известен като Five Eyes. Другите членове са САЩ, Великобритания, Австралия и Нова Зеландия.

  Споразумението призовава всичките пет държави да предават една на друга данни и информация за наблюдение. Това споделяне се извършва както по подразбиране, така и при поискване. Това, за съжаление, поставя неприкосновеността на личния живот на канадските интернет потребители на милостта на чуждестранните правителствени разузнавателни агенции, които могат да поискат информация за онлайн дейности по всякакви причини.

 • Общи опасения за поверителност

  Както бе разкрито преди няколко години, канадското правителство управлява система за масово наблюдение, обхващаща земното кълбо. Той следи дейности като изтегляне на файлове и изгледи на страници и регистрира IP адресите на всички потребители на интернет, които гледат.

  Няма варанти, няма публично оповестяване и има много малка правна защита на целите. Това е почти като реална версия на Биг Брадър от Джордж Оруел от 1984 г., а в Канада винаги гледа.

 • Записване на ISP

  Канадците трябва да се притесняват не само от правителството, когато използват интернет. Интернет доставчиците са също толкова лоши – ако не и по-лоши – що се отнася до поверителността на потребителите.

  Проучване на основните канадски доставчици на интернет услуги установи, че мнозина участват в сенчести събития и обмен на данни с малка или никаква прозрачност. В някои случаи интернет доставчиците може дори да нарушават законите за поверителност на Канада – които не са толкова строги, за начало.

 • Загриженост за авторските права

  Трудно е да се намерят много места по-строги от САЩ, що се отнася до прилагането на авторски права. Но, вярвате или не, Канада е една от тях.

  Наскоро актуализираният статут на авторските права на Канада дава на притежателите на права огромни правомощия да търсят заподозрени нарушители. И канадските съдилища досега също са стъпили твърдо на тяхна страна.

  За интернет потребителите това означава постоянен страх от троловете за авторски права или заплаха от големи глоби за всичко, което може да се разглежда като нарушение. Вземете например случая на канадски мъж, който беше глобен с над 11 000 долара. Защо? Той прочете статия, изпратена му от абонат на новинарски сайт, платима.

 • Поточно съдържание с ограничено географско съдържание

  Канадците не винаги се обръщат към VPN от безпокойство за онлайн поверителност. Понякога го правят за забавление.

  VPN е един от най-добрите начини за гледане на съдържание, географски ограничено до други страни. С правилния доставчик е лесно да получите достъп до Netflix от всяка страна, BBC iPlayer или да предавате телевизия от Франция, Германия или друга държава.

  По подобен начин, всеки в чужбина може да използва VPN, за да гледа канадски Netflix или да предава телевизионните телевизионни канали в страната. Малка нощ на хокей в Канада, може би?

 • Получаване на канадски IP адрес

  Стрийминг услугите и телевизионните станции не са сами в използването на местоположението като начин за контрол на достъпа. Това не е нечувано и за други сайтове, като банки или други финансови институции.

  Ако сте канадец, който се занимава с такъв сайт, да се обърнете към VPN и винаги да имате удобен канадски IP адрес е добра идея. Това ще ви позволи да сте свързани с вашите акаунти и друг важен бизнес, независимо къде се намирате в света.

Законни ли са VPN в Канада?

Да, използването на VPN е законно в Канада. Всеки в страната може да го направи по някоя от посочените по-горе причини. Те включват по-добра интернет поверителност, предотвратяване на наблюдение и достъп до различни уебсайтове и онлайн услуги. Няма правителствени закони или подзаконови актове, които да забраняват VPN на федерално или провинциално и териториално ниво.

Освен личната употреба, VPN също могат да бъдат и често се използват от канадски дистанционни работници, журналисти и държавни служители за безброй дейности, свързани с работата.

Всичко това каза, въпреки че разпоредбите не ви пречат да използвате VPN в Канада, не трябва да го използвате, за да направите нещо незаконно. Каквото и да правите онлайн, все още е ваша отговорност. Ако бъдете уловени да нарушават закона, можете да бъдете подведени под закон, виртуална частна мрежа или не.

Какво да търсите в VPN за Канада

При избора на канадска VPN има няколко функции, които всеки доставчик трябва да има предвид. Въпреки че някои от тях не са критични, колкото повече от тези полета проверява VPN, толкова по-добре.

Функциите, които трябва да търсите, включват:

 • Няколко канадски сървъра

  Независимо дали използвате VPN от Канада или се опитвате да получите достъп до канадски услуги от чужбина, колкото повече сървъри има доставчик в страната, толкова по-добре.

  Добрият брой сървъри позволява правилно балансиране на мрежовото натоварване. Това в крайна сметка означава по-малко задръствания и по-добра скорост за изтегляне и поточно предаване за теб.

  Освен това обърнете внимание на броя на канадските локации, с които можете да се свържете. Това е особено важно за големи страни като Канада.

  За най-висока производителност искате VPN сървърите да са максимално близки до вас. Най-добрите VPN мрежи ще разполагат с центрове за данни множество канадски градове – два или повече на изток (обикновено Монреал и Торонто) и поне един на запад (обикновено Ванкувър).

 • Сървъри в други страни

  Без значение как планирате да използвате своя VPN, добре е да изберете такъв със списък със сървъри, който включва възможно най-много страни извън Канада.

  Изобилие от възможности означава много гъвкавост за теб. Вие не само ще можете да използвате сайтове и услуги на повече места, но и ще имате по-добър достъп до държави, които ви осигуряват най-добрата поверителност онлайн и безопасност на личните данни.

 • A Политика без регистрация

  Друг критичен аспект на VPN е как той обработва вашата информация. В идеалния случай изберете доставчик на политика за без регистрация – това означава нулеви данни, които се съхраняват за това дали и когато сте се свързали с услугата, откъде сте се свързали и в каква онлайн активност сте участвали.

  Само ако вашата VPN не се регистрира, можете да сте сигурни, че са няма да има какво да предам до трета страна (дори органите на реда), ако някога идват да чукат.

 • Добра юрисдикция

  Опитайте се да се насочите към VPN, който работи извън юрисдикция с строги закони за поверителност които защитават вашите данни и лична информация. Места като Панама, Кипър, Швеция или Швейцария са добри варианти (въпреки че има и други).

  За съжаление Канада не е най-добрият избор тук. Но ако, въпреки това, вие настоявате да използвате VPN, базиран в Канада, тогава правилата за несъставяне на регистрация са абсолютно задължителни.

 • Добро представяне

  За да изтеглите големи файлове, да предавате висококачествено съдържание или дори да зареждате повечето уебсайтове за разумен период от време, имате нужда от бърза интернет връзка. Тъй като VPN е допълнителен – и потенциално ограничаващ – слой, който седи над вашата редовна връзка, той също трябва да предлага добри скорости.

  Въпреки че има много бързи VPN, за да избирате, има още повече с под-номинална производителност. Винаги вървете за скорост – без него ще имате ограничено и много разочароващо интернет опит всеки път, когато се свържете.

 • P2P поддръжка

  VPN защитата е почти винаги задължителна при използване на BitTorrent и други P2P услуги. Въпреки това, не всички доставчици позволяват този тип трафик, а някои го правят само на няколко избрани сървъра.

  Ако използвате партньорски мрежи, обърнете внимание на правилата на доставчика по този въпрос. Освен това изберете VPN, който позволява P2P трафик на възможно най-голяма част от неговата сървърна мрежа. По този начин можете порой без страх на троловете за авторски права – известен проблем в Канада.

 • Възможност за деблокиране на гео ограничено съдържание

  Поради различни лицензионни споразумения, много сайтове и услуги (помислете, че Netflix) не са големи фенове от нас, които използват VPN, за да заобиколят своите гео ограничения. Те правят всичко възможно, за да блокират VPN мрежи – и в по-голямата си част са успешни.

  Като резултат, повечето доставчици няма да работят с пазарни поточни услуги. Но шепа прави усилия, за да запази достъпа до такива сайтове. VPN, които работят с Netflix, например, макар и малко и далеч между тях, съществуват.

  Така че, ако ще използвате своя VPN за гледане на геоблокирано съдържание, било то в Канада или в чужбина, първо проверете първо дали доставчикът ви получи желания достъп. Не всеки уебсайт на VPN заявява тази информация ясно. Ако не сте сигурни, бърз чат с поддръжката на клиенти ще ви отговори.

Прегледът на доставчиците за всяка от тези функции може да изглежда обезсърчителен. Но ще се изненадате колко бързо можете да го направите. И времето също е прекарано добре, като избягвате потенциалното разочарование и разочарование по-късно.

Като страна, всички доставчици на VPN, които препоръчвам на тази страница, като добър избор за Канада, поставят отметка в горните полета. Така че, винаги можете да ги погледнете първо. Всяко едно от тях може да бъде подходящо за вас.

Най-добрите VPN за Канада

Вече знаете какво да търсите в VPN за Канада. По-долу са онези, които според мен са едни от най-добрите възможности за избор.

1. CyberGhost

CyberGhost лого

Ако имате нужда от доставчик на VPN, който прави почти всичко добре, не търсете повече от CyberGhost.

Те могат да се похвалят с мрежа от над 7159 сървъра в 90 страни. От тях 259 сървъра са в Канада, където се изчерпват центровете за данни в Монреал, Торонто и Ванкувър. Производителността на целия този хардуер е отлична.

CyberGhost е базиран в Румъния – отлична юрисдикция за VPN – и не съхранява регистрационни файлове.

Те също са един от не толкова много VPN, които отделят значителни ресурси за поддържане на поточен достъп, с множество сървъри, посветени на конкретни услуги. P2P, разбира се, също се поддържа в почти цялата им мрежа.

CyberGhost може да направи отличен избор за VPN потребители, в или извън Канада. И като се има предвид колко евтина е услугата – особено ако е наличен код на купон – комбиниран с най-добрата 45-дневна гаранция за връщане на парите в индустрията, просто няма да сбъркате.

Професионалисти
 • Нулева регистрация за максимална поверителност
 • Отлична сървърна дистрибуция с над 7100 сървъра в 90 страни
 • Много големи скорости на връзката
 • Работи с американските Netflix и BBC iPlayer
 • Позволява P2P торент
 • Дълга 45-дневна гаранция за връщане на парите
Против
 • Родителска компания със съмнителна репутация
 • Съвместима ръчна настройка на OpenVPN
 • Не работи от Китай

2. NordVPN

NordVPN лого

Малко доставчици имат толкова висок публичен профил, колкото NordVPN. И това също е заслужено. Те са просто отличен, отличен VPN.

NordVPN се обажда в Панама у дома и има строга и одитирана от трети страни политика за нулева регистрация. Той също така предлага множество функции за поверителност като двоен VPN, объркани сървъри и TOR над VPN. Това е страхотна новина за онези от нас, които търсят анонимност.

Техният списък със сървъри включва над 5600 сървъра в 58 държави, с голямо присъствие от 421 сървъра в три места в Канада. Мрежата също е много бърза.

NordVPN също върши необикновена работа по деблокиране на геоблокирано съдържание, включително Netflix, във почти всяка страна на планетата. И P2P е разрешен навсякъде.

Клиентската поддръжка е лесна за връзка с 24/7 по имейл или чат и ако сте на оградата, получавате дълго 30-дневна гаранция за връщане на парите, за да сте сигурни, че този доставчик е точно това, от което се нуждаете.

Професионалисти
 • Отлична поверителност с нулева сеч
 • Голяма (и все по-нарастваща) сървърна мрежа
 • Добро свързване
 • Специализирани сървъри (включително двоен VPN, объркан и Tor над VPN)
 • Чист, лесен за използване клиент
 • Работи с Netflix и повечето други стрийминг услуги
 • Позволява Torrenting и P2P
 • Предлага специални IP адреси
Против
 • Няма функция за разделно тунелиране
 • Малко скъпо за краткосрочните планове

3. Surfshark

Surfshark лого

Макар и сравнително млада компания и не толкова известна като някои от конкурентите си, Surfshark бързо си направи име като първокласна VPN услуга.

Въз основа на Британските Вирджински острови – държава с нулеви закони за запазване на данни – Surfshark не следи, не проследява и не съхранява нищо за това, което правите онлайн.

Те имат малко по-малко сървърни местоположения в сравнение със своите връстници, но над 1040 сървъра в 63 все още няма какво да кихнат. Канада е добре представена с голям брой сървъри в Монреал, Торонто и Ванкувър.

Клиентът на Surfshark е пълен с функции – рекламен блокер, превключвател за убийства, защита от течове на DNS, двойни конфигурации на VPN и специален режим на камуфлаж VPN, всичко това прави списъка. Те са и единственият доставчик, който предлага неограничени едновременни връзки.

На всичкото отгоре, Surfshark е най-евтиният доставчик в този списък – особено ако можете да се възползвате от продажба. Никоя друга VPN не предлага на канадците толкова много за толкова малко.

Професионалисти
 • Отлична поверителност и сигурност без регистрация
 • Страхотна производителност на сървъра
 • Деблокира Netflix, BBC и много други
 • Лесен за използване клиент
 • Неограничени едновременни връзки
 • Поддръжка на торент
 • евтин
Против
 • Несъответстваща скорост на няколко места
 • Доста бавна поддръжка на клиенти

4. PureVPN

PureVPN лого

Уважаван ветеран от VPN индустрията, PureVPN е от 2007 г. насам.

Техните претенции за слава са масивна мрежа от сървъри, която обхваща невероятните 131 страни. Никой друг доставчик на VPN не се приближава. Те, разбира се, изпълняват много сървъри в Канада с центрове за данни в Монреал, Квебек Сити и Ванкувър.

Другото твърдение на PureVPN за славата е способността им да заобикалят геоблокове на съдържанието. Всъщност те изпълняват специализирани сървъри за близо 70 канала от държави по целия свят, включително канадски оператори CTV и RDS. И техните отлични резултати от тестови скорости означават поточно предаване дори на най-висококачествените настройки без досадна пикселация или буфериране.

PureVPN също е P2P приятелски, не поддържа журнали и предлага множество функции в клиентско приложение, което се поддържа на над 50 платформи и устройства.

Cure супер конкурентно, PureVPN ви дава 31-дневна гаранция за безвъзмездно връщане на пари – достатъчно време да ги изпробвате.

Професионалисти
 • Отлични скорости
 • Огромна сървърна мрежа (131 държави)
 • Деблокира Netflix, iPlayer и над 70 други поточни услуги
 • Съвместим с над 50 устройства и платформи
 • Независим проверен доставчик на VPN нула
 • Специализиран IP вариант
 • Страхотна цена
Против
 • Приложенията могат да използват малко повече лак
 • Някои периодични проблеми с връзката

5. ExpressVPN

ExpressVPN лого

ExpressVPN е друг доставчик на VPN услуги, с който просто не можете да се объркате за Канада.

Инкорпориран в Британските Вирджински острови, приятен за поверителност, ExpressVPN е строг VPN без регистрация. Той се предлага с някои от най-модерните функции за сигурност и налични стандарти, включително 4096-битови RSA ключове, SHA256 удостоверяване и 256-битово криптиране.

Със сървъри, оптимизирани за скорост, ExpressVPN е идеалното решение за всеки, който обича да предава видео с висока разделителна способност или да използва P2P споделяне на файлове – последният е достъпен за цялата мрежа.

И като говорим за мрежата, списъкът със сървъри на ExpressVPN е обширен, с 3000+ сървъра в 95 държави и 151 места. Три от тези места са градовете Монреал, Торонто и Ванкувър.

Ако има недостатък на ExpressVPN е, че те са малко по-скъпи (не забравяйте да се възползвате от всички текущи отстъпки). Това каза, като се има предвид колко добра е тази услуга, мисля, че е добре инвестирани пари. И, разбира се, има 30-дневна гаранция за връщане на парите, която ви дава много време за последен разговор.

Професионалисти
 • Богат на функции и интуитивен клиент
 • Силна бек-енд технология
 • Много сървъри и сървър местоположения
 • Бързи и постоянни скорости на връзката
 • Работи с американския Netflix
 • Превъзходна поддръжка на клиенти
Против
 • Някои агрегирани сеч
 • Не е най-евтиното

Как да получите най-добрите VPN скорости в Канада

За най-доброто онлайн изживяване при използване на VPN – както в Канада, така и навсякъде по света – има две големи неща, които трябва да вземете предвид.

Първо използвайте VPN, който има резултати от тестовете за звездна скорост. Всички доставчици, които съм изброил по-горе, отговарят на тези критерии.

След това трябва да опитате да се свържете със сървър възможно най-близо до вас. Намалява разстоянието, което вашите данни трябва да изминат. Ето защо е важно да изберете доставчик с много местоположения както в Канада, така и във всяка друга държава, до която искате да получите достъп – той ви предоставя опции за VPN връзка в близост.

Така че, например, ако искате да предавате CBC от Европа, изберете местоположение на източния бряг на Канада. Свързването към Ванкувър сървър ще добави хиляди ненужни километри към пътуването на вашите данни.

Дори и да следвате горния съвет, все пак понякога може да се окажете с бавна връзка. В такъв случай има още няколко неща, които можете да опитате да ускорите VPN.

Също така имайте предвид, че с изключение на случаите на заглушаване на ISP, VPN няма да направи вашата интернет връзка по-бърза. Каквато и да е редовната ви скорост на връзката е най-доброто, което можете да очаквате.

Подробности за законодателството на канадското наблюдение

По-рано се спрях на ситуацията за поверителност на интернет в Канада. Ето още подробности относно законите, които правят инвестирането в VPN доста добра идея.

 • Закон за модернизиране на авторските права (законопроект C-11) – Приет през 2011 г., този основен преглед на канадския закон за авторското право дава на притежателите на права безпрецедентни възможности за прилагане. Той също така принуждава ръката на търсачките и интернет доставчиците да действат като изпълнители на авторски права. В крайна сметка това нарушава поверителността на потребителите в името на големите корпоративни интереси.
 • Акт за борба с тероризма от 2015 г. (законопроект C-51) – Този закон прави възможна една от най-широко разпространените системи за безконтролно масово наблюдение на всяка западна държава. Той предоставя безпрецедентни правни правомощия на канадските правителствени агенции и им позволява да наблюдават почти всичко, което минава през интернет – с малък контрол и ограничения.
 • Закон за защита на канадците от онлайн престъпления – Този закон от 2014 г. беше приет като част от усилията на правителството да спре разпространението на кибертормоз. За съжаление, това не е всичко. Той дава на канадските власти правото да имат достъп до онлайн потребителски данни, телефонни записи и всякакви други цифрови активи, които желаят, като твърдят, че имат „разумни основания за подозрение“. Той също така предоставя имунитет от съдебни дела до интернет доставчици, които предават потребителски данни, дори и да нямат законови основания да го направят.

Използване на безплатен VPN за Канада

Използването на безплатна VPN услуга в Канада, дори за случайна употреба, за съжаление не е най-добрият вариант. Безплатните доставчици продължават да имат ужасна репутация за това, че не защитават своите потребители. А понякога дори ненужно ги нанасят вредно.

Проблемът с безплатните VPN мрежи е, че те са точно такива – безплатни. Необходими са добра сума пари и ресурси, за да стартирате VPN. Тъй като безплатните доставчици нямат абонаментни такси, на които да разчитат, те се обръщат към тактики като инжектиране на реклами и продажба на потребителски данни и онлайн история на активността.

За да предотвратят претоварването на техните мрежи, те обикновено имат значителни ограничения за скорост и честотна лента.

И дори не сме докоснали факта, че много безплатни VPN приложения – в един момент огромни 38% в магазина на Google Play – съдържат злонамерен софтуер.

Според мен безплатните VPN услуги просто не си заслужават риска, особено с ултра достъпни опции като Surfshark на пазара.

заключение

От правителственото събиране на данни и съмнителните практики за поверителност на интернет доставчика до правна система, която може да ви накаже за дори възприемани нарушения на авторски права, има много причини да използвате VPN в Канада.

VPN е също така отличен начин да поддържате връзка с дома си, когато сте в чужбина или да получите достъп до многото възможности за онлайн забавление, които Големият Бял Север и други страни могат да предложат.

Каквито и да са причините ви да искате VPN за Канада, сега знаете как да намерите най-доброто от най-добрите. Имате и списък с петте най-добри доставчици, които трябва да разгледате като отправна точка (повечето от тях имат големи продажби и сега).

Започнете да използвате VPN и получете онлайн свободата, сигурността и поверителността, която всички заслужаваме.

Може също да ти хареса:
 • Най-добрите VPN за Netflix
 • Как да спрете вашия интернет доставчик да ви проследи
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map