Най-добрите VPN рутери (2020)

wifi рутер векторНашето общество е цифрово свързано. Много време сега, повече от всякога, се прекарва онлайн.


Хората използват интернет като начин на работа, за учене един от друг, за социализиране и дори за игра на видеоигри. Въпреки това, колкото повече сме в Интернет, толкова повече по-голям риск имаме да станем жертва на кибер престъпления.

През последните няколко години имаше редица кибер атаки с висок профил. Тези атаки доведоха до това, че милиони хора имат компрометирана частна информация. Това е струвало на корпорациите десетки милиони долари такси, загубена производителност, както и увредена репутация.

Тъй като киберзаплахите се увеличават, все повече хора и фирми са заинтересовани да намерят добра VPN за своето положение. Има много объркване относно това какво е VPN и видовете атаки, от които може да се защити.

В тази статия ще изясним част от това объркване и ще ви предоставим най-добрите варианти за защита на вашия бизнес и за защита на личния ви живот.

Contents

Кибер атаки, които VPN може да е предотвратил

GITHUB е популярна платформа за разработчици. Той беше засегнат от DDoS атака, когато цунами на трафик, регистриращ скорост 1,3 TB в секунда, затрупа системата им. Ако 1,3 TB в секунда звучи като феноменално количество информация, това е така!

За контекст 1,3 TB в секунда е еквивалентно на 52 милиона души, гледащи едновременно програмиране на Ulta HD Netflix. GITHUB проучи атаката и видя, че тя произтича от хиляди различни ANS, покриващи десетки хиляди уникални крайни точки.

GITHUB се опита да се подготви за атака от този тип, но те бяха напълно завладени. Бизнесът и физическите лица могат да се защитят от DDoS атаки с помощта на VPN.

VPN създава криптиран път, който крие истинския IP адрес на потребителя. Това, което всеки се опитва да получи достъп до вашата интернет връзка, е IP адресът на VPN, а не вашият истински IP адрес. Така че всяка DDoS атака няма да бъде насочена към вас, а към VPN сървъра. Ако киберпрестъпниците не могат да ви намерят, те не могат да ви нападнат.

всички граници в секунда

MITM атаките са заплаха за вашата киберсигурност. Преди няколко години бе открит недостатък в приложенията на NatWest, HSCB, Co-op Santander и Allied Irish Banks.

Недостатъкът даде възможност на нападателите да откраднат идентификационните данни на клиентите, включително пин кодове, пароли и потребителски имена. Нарушаването на сигурността е резултат от недостатък в прикрепването на сертификата. Това изложи клиентите на нещо, наречено „човек в средата атаки“ (MITM), независимо дали те използват iOS или устройство с Android.

Атаките на човек в средата се осъществяват, когато киберпрестъпникът получи достъп до необезпечен Wi-Fi рутер. След като нападателят идентифицира уязвимия рутер, те могат да четат данни, които се предават от жертвата. Киберпрестъпниците могат да използват свои собствени инструменти за улавяне на банкова информация, лична информация, както и идентификационни данни за вход.

с помощта на vpn

VPN, използващ OpenVPN протокол, може да защити хората от човека в средата на атаките, защото VPN кодират вашата интернет връзка. Те защитават данните, които изпращате, включват неща като пароли и информация за кредитни карти.

Ако някоя от жертвите в гореспоменатите сценарии е взела предпазните мерки за криптиране на данните си и предаване чрез VPN тунел, те може да не станат жертва на нападението. Какви са опциите все пак? Нека отделим няколко минути и да обсъдим разликата между VPN клиент спрямо този, който работи на рутер.

Какво е VPN софтуер?

VPN клиентският софтуер е това, което се инсталира на вашето устройство, когато установявате връзка между устройството и сървъра. Именно това ви дава достъп до VPN.

Някои платформи, като Mac OS, iOS, Android и Windows, могат да бъдат предварително инсталирани с VPN клиентски софтуер. Въпреки това, повечето хора предпочитат да използват клиент на трети страни, тъй като те имат по-добър интерфейс и предлагат по-сигурни функции.

опция за омекотяване на vpn

VPN клиентите на трети страни често се разработват от разработчиците на протоколи OpenVPN. VPN доставчиците създават приложения, които имат редица допълнителни функции, които основните VPN клиенти може да не предлагат.

Това включва възможността да изберете страната, от която ще се свържете, да изберете между L2TP и PPTP протоколи, да стартира VPN автоматично, когато включите устройството си, да активирате превключвател за убиване, веднага щом връзката ви стане несигурна, както и изпълнете цял набор от други задачи.

VPN клиентският софтуер е това, което ви позволява да установите връзка с VPN сървъра. Той е отговорен за осигуряването на криптиран тунел между вашето устройство и VPN сървъра конфигурирани да отговарят на нуждите на вашето устройство.

Как работят VPN на клиента?

За да могат VPN клиент и VPN сървър да комуникират помежду си, те трябва да се удостоверяват взаимно чрез пакети данни. Удостоверяването е задължително от гледна точка на сигурността. Удостоверяването гарантира, че VPN клиентът говори с правилния сървър и че десният сървър разговаря с правилния клиент.

След това VPN клиентът започва да криптира вашите данни, преди да го изпрати до VPN сървъра. Веднага след като VPN сървърът получи информацията, информацията се дешифрира и след това се изпраща в интернет.

как работи шифроването

Веднага щом VPN сървърът получи отговора или данните, които поискате от мрежата, например достъп до уебсайт, той криптира тези данни и ги изпраща на VPN клиента, който е на вашето устройство. VPN клиентът на вашето устройство дешифрира информация, за да можете да я използвате.

Криптирането и дешифрирането на VPN клиенти е това, което не позволява на правителствените агенции, хакери или дори вашия интернет доставчик да следят вашия трафик онлайн. VPN клиентът и VPN сървърът са единствените, които могат да шифроват и дешифрират вашите данни.

Как да разбера дали избраният от мен VPN клиент е надежден?

Както можете да кажете, когато изберете VPN на трета страна, вие им поверявате голяма част от вашата онлайн сигурност. Повечето надеждни VPN клиенти на трети страни ще имат платен абонамент.

Като такъв, вие искате VPN, който е съвместим с крос платформата. Искате да можете да го използвате, когато сте вътре в дома си и на всичките си устройства.

VPN клиента, който използвате трябва да уважава вашата поверителност. Това означава, че те никога не трябва да регистрират вашите данни. Ако те регистрират вашите данни, те трябва да записват само друга информация, която няма връзка с вашата лична информация и която се използва само за отстраняване на проблеми.

Това е една от причините, поради които настоятелно насърчаваме хората да стоят настрана от безплатните VPN. Причината много безплатни VPN услуги да могат да предлагат услугите си толкова евтино е, защото те правят своите пари, като продават вашите данни на други. Рядко се намират добри безплатни VPN услуги.

vpn събиране на данни

Вашият VPN клиент никога не трябва случайно да изтрива вашите данни в мрежата. Какъв е смисълът да имате VPN, ако в края на деня е изложен вашият истински IP адрес?

Най-добрите VPN ви позволяват да изберете VPN протокола, който искате да използвате, било то L2TP и PPTP протоколи или OpenVPN протокол. Единственото изключение е, ако вашата операционна система приема само един тип VPN протокол. Затова не забравяйте да направите своите изследвания и да извършите VPN тестове.

Нашата препоръка за VPN клиенти

Взехме критериите, които изложихме в предишния раздел и го използвахме, за да изберем три VPN клиента, които смятаме, че може да са подходящи за вас.

1. NordVPN – №1 Избор за сигурност и функционалност

nordvpn лого

Професионалисти:
 • Удобен за потребителя
 • 30 дневна гаранция за връщане на парите
 • Поддръжка на чат на живо
 • Работи с Netflix
 • Двойно криптиране
 • Най-рентабилният VPN на пазара
Недостатъци:
 • Скоростта може да се колебае, но обикновено е стабилна

NordVPN често е класиран номер едно сред всички VPN клиенти на трети страни. През последните няколко години NordVPN направи много за подобряването на тяхното обслужване, предлагайки по-бързи скорости и повече сървъри.

Въпреки че не е най-бързата. те повече от това компенсират това, като са най-добрите в повечето други области, като торент, достъп до над сто стрийминг сайтове, над 5000 сървъра по целия свят и включително масив от протоколи като IKEv2 и IPSec.

Ако се регистрирате за трите плана си, получавате месечна ставка от 2,99 долара. Това ги прави най-добрите VPN на пазара, що се отнася до цената. Те вършат чудесна работа за предотвратяване на течове на DNS и разполагат със собствен софтуер, предназначен да заобикаля VPN блокове. Ако сте в него за стрийминг, не търсете повече от NordVPN. Определено препоръчваме тази услуга на нашите читатели.

Ето няколко теста за скорост, извършени с помощта на NordVPN:

Започвайки с основната линия от 104 Mbps и се свързва от Европа към Обединеното кралство.

nordvpn тест за скорост на маркировка

Тук се свързваме от Европа с Ню Йорк. Виждате, че има значителна загуба в скоростта. Бяха проведени множество тестове, преминаващи от Европа към Ню Йорк, а колебанията на скоростта достигнаха от едва 3.87 Mbps до малко над 65 Mbps.

nordvpn САЩ тест за скорост

Ние не сме голям почитател на скоростта, но що се отнася до търговията между всички функции, които получавате, и $ 2,99, които плащате месечно, залагате, че ще се регистрираме за техните услуги всеки ден. Прочетете нашите пълни Преглед NordVPN.

2. ExpressVPN – най-добър в бързината и силната сигурност

expressvpn лого

Професионалисти:
 • Пламтящи високи скорости
 • Работи с повечето от основните операционни системи
 • Лесен за използване и лесен за инсталиране
 • Предлага IKEv2 и IPSec протоколи
 • Достъп до Netflix и други стрийминг сайтове
Недостатъци:
 • Сред най-скъпите VPN
 • Позволява само три едновременни връзки
 • Ограничен достъп до Netflix Australia

Първият въпрос, който хората задават за ExpressVPN, е колко бърз е той. Има редица тестове за скорост онлайн, които потвърждават колко бърза сте в състояние да се свържете с помощта на ExpressVPN сървър. Ето пример за свързване от Германия с базова скорост от 100 MB в секунда. Първият тест се прави на свързване със сървър в Швейцария.

expressvpn тест за скорост

Както виждате, имаше само а незначителна загуба на скорост на предаване. На следващо място, ето тест за свързване със по-отдалечен сървър в Съединените щати.

Скоростите бяха малко по-бавни, свързвайки се по-далеч. Това е много по-добре от това, което ще получите с повечето VPN клиенти на трети страни.

expressvpn тест за скорост в САЩ

Нещо, което обичаме в ExpressVPN (и NordVPN по този въпрос) е, че те вземат сериозно личната ви информация. Има редица новинарски съобщения там, в които случаи правителствата иззеха сървърите на ExpressVPN.

Те искаха да получат информация за хората, които използват тяхната услуга. Тъй като обаче ExpressVPN не съхранява информация за клиентите си, съхранявана на техните сървъри, правителството не можеше да използва нищо. ExpressVPN е толкова загрижен за вашата поверителност, че те са скрити за самоличността на основните играчи в компанията.

За нас, ExpressVPN е с ръка един от най-добрите VPN клиенти на пазара. Прочетете нашите пълни Преглед ExpressVPN за да видим как се чувстваме по този начин.

3. VyprVPN – баланс между скорост, функция и сигурност

vyprvpn лого мин

Професионалисти:
 • Бърза скорост в цялата им сървърна мрежа
 • Chameleon протокол за заобикаляне на анти-VPN софтуер
 • Самостоятелна собственост, самостоятелна експлоатация, няма трети страни
 • Лесен за използване и работи на повечето устройства и платформи
Недостатъци:
 • Не приема плащане с криптовалута
 • Не всички планове предлагат едно и също ниво на защита

VyprVPN е швейцарска VPN услуга. През последните няколко месеца тя претърпя някои големи подобрения. Едно от най-големите подобрения, които видяхме, е, че те обещават 100% политика без регистрация. През последната година те подобриха сървърната си инфраструктура и сега осигуряват звездна производителност.

Разбира се, въпросът номер едно, който хората задават, е колко бързо работи VPN услугата. Ето някои тестове, които са извършени, като се започне с базова линия от 94 Mbps.

Първият беше направен от Европа до Германия.

vyprvpn тест за скорост

Можете да видите, че имаше около 15 процента спад в скоростта. Беше в рамките на това, което човек може да очаква от VPN сървър на това разстояние.

Друг тест беше извършен от Европа до Ню Йорк в Съединените щати.

vyprvpn тест за скорост new york

Тук видяхме около 30 процента загуба на скорост. Все пак е повече от достатъчно бързо, за да имате приятно, но сигурно изживяване.

VyprVPN е изключително надежден. Смятаме, че това е солиден избор и се нарежда като един от най-добрите VPN мрежи на пазара. Прочетете нашите пълни Преглед на VyprVPN.

VPN на ниво рутер

Сега нека поговорим за VPN на ниво рутер. Настройването на VPN на вашия рутер е много по-малко сложно, отколкото може да мислите. Когато свържете качествен рутер с най-добрия VPN рутер на пазара, имате страхотна комбинация за онлайн сигурност.

как vpn защитава

Основното предимство от наличието на VPN рутер е, че можете да свържете толкова потребители, колкото искате. Както разгледахме в предишния раздел, определен клиентски VPN софтуер на трети страни наистина ограничава броя на устройствата, които можете да свържете за абонамент.

Някои от ясните предимства на VPN рутери включват:

 • Имате неограничени връзки – Можете да свържете всяко устройство в дома си към VPN. Всички ваши приятели, които посещават и се свързват с вашия рутер, също получават тези предимства, без да е необходимо да споделяте парола или да съхранявате данните за вход в мениджъра на пароли.
 • По-добра гъвкавост на платформата – Имате ли интелигентен телевизор или друго устройство, което няма нужда от VPN поддръжка? Използването на VPN рутер ви дава криптирането, както и глобалния достъп, който искате.
 • Необходимо е само едно влизане – След като настроите вашия рутер, няма нужда да се притеснявате за предоставяне на идентификационни данни за вход. Това е сделка с една и една сделка.
 • Вашата VPN връзка е налична винаги, когато ви е необходима – Можете да останете свързани с любимия си VPN 24 часа на ден седем дни в седмицата.

VPN хардуерни рутери срещу предварително конфигурирани VPN рутери

vpn усложнение на рутерVPN съвместим рутер може да е подходящ за вас, ако знаете, че искате нов рутер, но не сте сигурни каква VPN услуга искате да използвате. Фърмуерът в рутера вече ви позволява да осъществявате VPN връзки.

Така всичко, което трябва да направите, е да въведете вашия VPN сървър и вашата информация за вход. Повечето VPN съвместими рутери ще предлагат DD-WRT фърмуер или Tomato фърмуер. Повечето маршрутизатори, готови за VPN, разполагат с необходимото, за да може услугата ви да работи безпроблемно. Уверете се, че поддържа OpenVPN протокол, преди да го закупите.

vpn рутер мига фърмуерПредварително конфигуриран VPN рутер, известен още като “предварително мигащ рутер”, ще бъде малко по-скъп, но вие получавате това, което плащате. Те са по-лесни за използване, защото можете да изберете предварително VPN услугата, която искате да използвате на рутера.

Така че не е нужно да правите нищо, що се отнася до настройването на VPN на рутер. Нека да разгледаме няколко маршрутизатора, които могат да работят добре за вас.

1. VPN рутер на Sabai Technology

сабайска технология


Професионалисти:
 • Лесен за използване фърмуер
 • 100+ Mbps скорост на изтегляне
 • Отлична поддръжка на клиенти
Недостатъци:
 • По-скъпи от други рутери от този тип
 • Спорна поддръжка на клиенти

Като цяло бяхме впечатлени от работата на този VPN рутер, както и от VPN ускорителя, който го придружава. Ускорителят е невероятно решение, което ви позволява да увеличите максимално скоростта на VPN рутера си. Той предлага разширени функции, фърмуер на Sabai OS и лесни опции за конфигуриране. Започнете с този VPN рутер е толкова лесно.

2. FlashRouters VPN рутер

VPN рутер FlashRoutersПрофесионалисти:
 • Фантастична подкрепа
 • Висококачествено строителство
 • Страхотно приложение за VPN на Flashrouters
Недостатъци:
 • Превключвателят за убиване на VPN приложение не винаги работи
 • Те предлагат голямо разнообразие от опции, така че трябва да имате добро разбиране на технологията, за да получите желания от вас продукт

FlashRouters има нагоре 20 различни рутера за продажба. Те продават рутери от водещите производители, включително Netgear и Linksys. Някои от по-евтините им модели са малко под 200 долара, а по-скъпите им рутери с пълна мощност се продават за над 500 долара. Те предлагат безплатно VPN приложение с всичките си рутери.

В момента FlashRouters поддържа 11 от най-популярните VPN услуги, включително NordVPN, ExpressVPN, и VyprVPN. Трябва да обърнете внимание, че самият DD-WRT поддържа ръчна конфигурация за повечето VPN услуги, които използват PPTP или OpenVPN. Така че, ако искате да закупите рутер, но не искате да използвате VPN услуги, които компанията поддържа, може да искате да пазарувате.

3. Asus VPN рутери

asus vpn рутерПрофесионалисти:
 • Голяма гама от маршрутизатори с VPN
 • Полезно обслужване на клиенти
 • Гъвкав ценови диапазон
 • Може да се използва с DD-WRT, Tomato, AdvancedTomato и OpenWRT
Недостатъци:
 • Рутерът се предлага с наличен фърмуер AsusWRT. Това не предлага толкова функции, колкото Merlin

Asus маршрутизаторите са стабилни. Те предлагат добро представяне. Хората обичат да ги използват, защото са лесни за настройване. Те могат да се използват с повечето VPN с поддръжка на рутери. Те работят с много фърмуер и са лесни за надграждане. Родно тези маршрутизатори поддържат OpenVPN, L2TP и PPTP протоколи.

Заключителни мисли

Тъй като заплахите за киберсигурност стават все по-персонализирани и по-ефективни, се очаква по-голям процент от населението да започне да използва VPN. Има редица хора, които се размотават, след като са жертви. Те биха искали да са научили или да са действали върху знанията, които имат за значението на използването на VPN. Целта на това ръководство е да стимулира индивидите, замислени за сигурността направете стъпката и използвайте VPN.

VPN клиентите на трети страни са страхотни, ако търсите да защитите едно или две устройства, като мобилния си телефон и вашия лаптоп. С целия клиентски софтуер, който разгледахме, вие можете да защитите няколко устройства само с един абонамент.

Ако търсите да защитите дома си, тогава VPN рутерът е интелигентна инвестиция, наред със стандартните системи за домашна сигурност. Има много ползи от закупуването на предварително конфигуриран VPN рутер. Това е най-вече plug and play. Рутерите, които са съвместими с VPN, също могат да бъдат добра идея за вас, ако искате повече гъвкавост при избора на VPN услугата, която ще използвате.

Редица от VPN услугите, които прегледахме, позволяват на клиентите да имат безплатна пробна версия на тяхната услуга. Препоръчваме ви да се възползвате от тях и да изпробвате трите VPN клиента, които прегледахме в сайта. Така ще можете да изберете продукта, който работи най-добре за вас.

Когато става въпрос за закупуване на VPN рутер, отделете време да разгледате фърмуера и другите функции, които той предлага. Само защото VPN рутер е по-скъп, това не означава непременно, че той ще предложи функциите, които искате.

Не се заблуждавайте да купувате безплатен софтуер за VPN клиент. Не можем да подчертаем това достатъчно. Нищо на този свят не е безплатно и това определено е вярно, що се отнася до VPN.

Единственият начин, по който една компания може да предложи услугите си безплатно, е ако печелят пари на друго място. Девет пъти от 10 начинът, по който безплатните VPN правят пари, е като ви продават на други хора.

Ако сте загрижени за поверителността, това е абсолютно последното нещо, което искате. Ако има изключения, има много малко и те често предлагат безплатни опити, но не са безплатни завинаги.

Ще се радваме да чуем от вас. Какъв е опитът ви с VPN клиентски софтуер и VPN рутери? Уведомете ни в секцията за коментари по-долу. Също така, разгледайте нашия списък с най-често задаваните въпроси за VPN и VPN рутери.

Често задавани въпроси

Въпрос: Какви маршрутизатори са съвместими с NordVPN?

A: Невъзможно е да се каже какъв е най-добрият VPN рутер за използване с NordVPN. Отговорът вероятно ще варира в зависимост от вашите реални нужди и настроена система. Тъй като NordVPN е един от най-добрите VPN мрежи на пазара, те са съвместими с множество маршрутизатори, включително:

 • Asus
 • DD-WRT
 • D-Link
 • Linksys
 • Netduma
 • Netgear
 • Sabai
 • домат
 • TP-Link
В: VPN-и са само за Wifi?

A: Не. VPN мрежите ще работят на устройства, свързани към интернет чрез Wi-Fi, мобилна връзка или свързани чрез стационарна линия. VPN работи, като създава криптиран VPN тунел между вашите устройства или рутер и сървърите на VPN. Няма значение как устройството се свързва с интернет.

Въпрос: Има ли рутери с вграден VPN?

A: Има редица VPN с поддръжка на рутер. VPN маршрутизаторите правят лесно конфигурирането и настройването на VPN на тях. Някои компании продават рутери, които са предварително конфигурирани да работят с определен VPN. Въпреки това, потребителят може да конфигурира маршрутизатора да работи с различна VPN услуга, ако иска услуга, която предоставя функции, които предварително конфигурираната VPN услуга няма, като IKEv2 и IPSec.

Въпрос: Могат ли всички рутери да имат инсталиран VPN?

A: Не. VPN рутер е специално устройство за маршрутизиране, което е специално проектирано да позволява мрежови комуникации в VPN среда. VPN рутер ще използва един или няколко мрежови протоколи за тунелиране. Тези протоколи се използват за създаване и управление на комуникации в VPN тунели.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map