Cele mai multe browsere sigure pentru anonimitate completă (actualizare 2020)

Căutați cel mai bun browser sigur? Dacă da, nu ești singur. Mai multe persoane caută modalități de a se asigura că timpul lor online este și timpul privat.


Secure-BrowserCu toate acestea, oamenii învață acum că trebuie să facă mai mult decât să-și ascundă adresa IP cu un VPN și să utilizeze un manager de parole sigur. În aceste zile, este esențial să găsiți și cel mai sigur browser.

Ce înseamnă navigarea sigură? Înseamnă să parcurgi Internetul fără a lăsa o amprentă digitală oriunde te plimbi. La fel de vital, cel mai sigur browser asigură că nimeni nu te spionează. Șansele dvs. de a fi infectat cu malware sau un virus sunt reduse. Dacă bancați sau faceți cumpărături online, vă puteți simți mai încrezător cu privire la confidențialitatea acestor tranzacții, datorită browserului dvs. securizat.

Problema cu multe dintre cele mai comune browsere

Atunci când un consumator achiziționează un dispozitiv sau un sistem de operare nou, vine cu un browser de internet. Poate avea un nume familiar de genul Crom sau Microsoft Edge.

Această familiaritate face ca browserul să pară sigur. Cu toate acestea, aceste browsere de Internet preîncărcate nu sunt cele mai sigure browsere web că poți găsi.

Ca exemplu, aceste browsere vor fi configurate pentru o viteză și accesibilitate optime. Suna bine, dar aceste setări sunt cele mai puțin sigure. Ba mai mult, aceste browsere nu au capacitatea integrată de a împiedica persoanele și entitățile nefaste din afacerea dvs. privată..

Acest lucru este valabil mai ales când dispozitivul sau sistemul de operare vine la pachet cu alte programe software. Acest lucru înmulțește numărul de vulnerabilități, lăsându-vă și mai deschis atacului.

Chiar dacă aveți grijă să vizitați site-urile web care utilizează certificate HTTPS și SSL, vă puteți găsi totuși vulnerabil datorită unui browser care nu este securizat.

Adăugați la aceasta faptul că consumatorul mediu nu știe frecvent să configureze browserul pentru o securitate optimă și aveți o rețetă pentru dezastru.

Răspunsul este să alegeți cel mai bun browser sigur care are deja mai multe straturi de protecție. Este o soluție ușoară pe care nu ai nevoie de o mare cantitate de expertiză tehnică pentru a o utiliza.

Ce este un browser securizat?

Este important să înțelegem că browserul mediu nu este preocupat de securitatea utilizatorului sau de confidențialitatea. Unii dintre ei vindeți informațiile dvs. personale celor care o solicită. Aceasta poate duce la lovirea utilizatorului de reclame puternic vizate. În mod alternativ, poate însemna, de asemenea, că datele dvs. private ajung în mâinile greșite.

Rețineți că browserul mediu urmărește o multitudine de informații despre dvs. Folosesc o aplicație geo-locație pentru a-ți da seama unde te afli în lume și îți urmăresc toate mișcările pe rețelele de socializare. Browserul dvs. știe chiar totul despre hardware și sistemul de operare pe care îl utilizați.

Dacă browserul dvs. are popularul plugin WebRTC, pot exista vulnerabilități suplimentare. Comunicarea web în timp real este menită să eficientizeze procesul de comunicare browser-browser. Cu toate acestea, apelurile WebRTC pot avea probleme de securitate. Datorită scurgerilor WebRTC, site-urile web pot fi capabile să vă vadă adresa IP și alte detalii de identificare. WebRTC fiind un plugin comun pentru browserele populare, este posibil să nu fie cele mai sigure opțiuni.

Pentru a vă asigura experiența online mai sigură, puteți face mai mulți pași. Acestea includ menținerea browserului actualizat, nu stocarea parolelor în browserul dvs., blocarea pop-urilor și dezactivarea cookie-urilor terță parte. Desigur, dacă alegeți un browser web mai sigur, mulți dintre acești pași au fost deja făcuți pentru dvs. Cu o protecție suplimentară, cum ar fi blocarea urmăririi, sunteți gata pentru o experiență anonimă.

De ce ai nevoie de un browser securizat?

Gândiți-vă la toate lucrurile pentru care utilizați Internet zilnic. Unele dintre acestea sunt destul de inofensive și nu sunt deosebit de private, cum ar fi căutarea unei rețete de cină noi sau aflarea beneficiilor pentru mediu pentru a face propriul detergent pentru rufe.

Nu vă poate deranja dacă browser-ul, ISP-ul, motorul dvs. de căutare și orice număr de persoane necunoscute știu că vă interesează aceste subiecte. Cu toate acestea, șansele sunt bune că faceți mult mai mult online decât căutați doar rețete.

Dacă plătiți facturile online, consultați extrasul bancar de pe site-ul uniunii de credit sau utilizați cardul dvs. de credit la un site web de vânzare cu amănuntul, probabil doriți ca aceste tranzacții să fie complet private și sigure.

Îți place să folosești social media? Poate nu vă deranjează dacă întreaga lume vă vede toate postările, dar unora le place să păstreze lucrurile mai discret. Cele mai bune browsere sigure îmbunătățesc posibilitatea de a deține cu adevărat controlul asupra persoanelor care au acces la profilul tău de socializare.

De asemenea, este vital să utilizați un serviciu de e-mail sigur. Dacă nu faceți acest lucru și nerespectând atenția necesară atunci când primiți e-mailuri necunoscute sau suspecte, vă riscă să faceți phishing și alte atacuri online comune.

Chiar dacă simțiți că nu faceți nimic special în particular online, considerați că hackerii și alte părți nefaste caută întotdeauna vulnerabilități în sistemul dvs. Vor face aproape orice pentru a vă infecta sistemul cu malware, adware, spyware, troieni sau viruși.

browsere sigure infografice

Oricare dintre aceste programe ar putea aduce dispozitivul în genunchi. Nu are sens să folosiți un browser web securizat pentru a preveni acest lucru?

Alegerea unui browser securizat

Multe browsere web sunt acolo, dar unele dintre cele mai populare și utilizate pe scară largă nu sunt nicăieri aproape de a fi cele mai sigure. Cu toate acestea, alte browsere excelează la asigurarea confidențialității și securității. Iată patru dintre ele.

1. TOR

Logo TOR„TOR” este un acronim pentru „Onion Router”. Veți vedea cum potriviți numele este odată ce înțelegeți mai multe despre cum funcționează. Oricine a tăiat vreodată o ceapă știe că este format din mai multe straturi. Filosofia din spatele TOR este că multe straturi de criptare mențin utilizatorii mai în siguranță. În consecință, acesta este cel mai bun browser sigur, deoarece utilizează un proxy cu trei straturi.

Cineva care folosește browserul TOR va transmite traficul web prin relee TOR cu selecție aleatorie înainte de a ajunge la destinația solicitată. Acest ascunde locația fizică reală a utilizatorului și adresa IP pentru a se putea bucura de o experiență online anonimă și complet privată.

Pro-uri

 • Este practic imposibil de urmărit traficul web parcurs de TOR
 • TOR poate fi utilizat împreună cu un VPN pentru o securitate suplimentară
 • Ușor de utilizat: Pur și simplu descărcați și lansați

Contra

 • Serverele anonime, operate de voluntari, pot avea vulnerabilități
 • Scripturile și pluginurile pot fi exploatate
 • Ratele de transfer de date pot fi lente

TOR este la fel de ușor de utilizat ca oricare dintre browserele mai comune, în ciuda tuturor procesărilor mai complicate care se desfășoară în culise. Înainte de a fi trimis pe Internet, TOR îmbină traficul web în pachete criptate cu straturi. Acesta este apoi rebutat de o serie de servere care sunt operate de voluntari.

La fiecare server, un strat de criptare este eliminat din traficul web. Aceasta înseamnă că fiecare server este conștient doar de releul anterior și următorul, fără a fi neapărat conștient de originea sau destinația finală. Acest strat cu strat de complexitate este ceea ce face ca oricine să fie imposibil să-ți urmărească traficul web atunci când folosești TOR.

2. Navigator curajos

Logo-ul curajos al browseruluiDacă urăști reclamele, atunci Brave este pentru tine.

Creierul cunoscutilor pionieri tehnologici, care au lucrat cu Mozilla și JavaScript, Brave Browser își propune să fie un schimbător de jocuri în industrie.

Este software open-source care se bazează pe Chromium. Cu toate acestea, este diferit de alte browsere care au mai venit înainte. Aceasta se datorează atitudinii sale față de reclame. Blochează anunțurile pe care utilizatorii le vor vedea în mod normal cu alte browsere, înlocuindu-le cu reclame din propria rețea, dacă alegeți să le vedeți. Următoarele de anunțuri lipsesc în totalitate de la Brave, dar anunțurile se găsesc în continuare printre rezultatele căutării. Brave folosește o extensie de blocare a anunțurilor pentru a păstra anunțurile nedorite, ceea ce înseamnă că fiecare site web pe care utilizatorii îl vizitează descarcă date mult mai puțin, păstrând viteze la un nivel mai mult decât acceptabil.

Pro-uri

 • Blochează anunțurile și trackerele pentru un anonimat îmbunătățit
 • Rata rapidă de transfer de date
 • O mulțime de extensii disponibile pe Chrome Web Store

Contra

 • Brave Rewards pare un pic convolut
 • Posibile scurgeri de WebRTC
 • Anunțuri AdWords omniprezente încă afișate în rezultatele căutării

Brave este o nouă intrare pe scena browserului, care tocmai a intrat pe piață în 2016. Cu blocarea anunțurilor și alte tehnologii, Brave rulează destul de slab pe sistemul tău, folosind mai puțină memorie și mai puține cicluri CPU decât concurenții.

Deși Brave blochează anunțurile care ar apărea în mod organic pe paginile web, producătorii din spatele serviciului înțeleg, de asemenea, că companiile online trebuie să câștige bani. În consecință, utilizatorii pot opta pentru programul Brave Rewards, care acordă jetoane pentru vizualizarea anumitor anunțuri. Utilizatorii aleg apoi să acorde anumitor site-uri web un „sfat”.

Deoarece Brave se bazează pe Chromium, puteți adăuga mai multe funcționalități pur și simplu utilizând Chrome Web Store, care vinde numeroase extensii.

Prin scoaterea trackerelor din ecuație, Brave face practic imposibil pentru agenții de publicitate identificarea utilizatorilor și urmărirea acestora. Acest lucru contribuie cu siguranță la o experiență online mai privată.

3. Mozilla Firefox

sigla firefoxDacă navigarea sigură este importantă pentru dvs. și preferați software-ul open-source, Firefox este o alternativă excelentă. Nu numai că acest furnizor promite o experiență de navigare sigură, dar este și rapid și nu reprezintă o scurgere uriașă a resurselor sistemului.

Unul dintre principalele puncte de vânzare din spatele Firefox este că este deținută de o organizație non-profit. Aceasta înseamnă că Mozilla nu este motivat în special să vândă datele utilizatorului. Actualizările periodice asigură confidențialitatea utilizatorului și blocarea automată a trackerelor de anunțuri fac din aceasta o alegere incredibil de sensibilă.

Pro-uri

 • Rata mare de transfer de date
 • Instrumente de securitate accesibile și eficiente
 • O interfață ușor de utilizat

Contra

 • Anumite extensii vechi nu sunt compatibile cu cea mai recentă versiune a Firefox
 • Asistența clienților poate fi dificil de accesat
 • Unora le place frecvența actualizărilor

Cu protecție împotriva malware și phishing, Firefox este cu adevărat un browser cel mai sigur. De asemenea, aveți acces la blocarea conținutului, astfel încât este posibil ca browserul să blocheze toate trackerele detectate. Mai mult, sunt disponibile o mare varietate de suplimente pentru confidențialitate, securitate și funcționalitate suplimentare.

4. Browser de confidențialitate epic

Logo-ul browserului epicNavigarea sigură este semnul distinctiv al Epic. Spre deosebire de multe dintre cele mai frecvente browsere, aceasta este implicită la setările de securitate finale pentru a vă păstra datele în siguranță. Ca și Brave, Epic este construit pe platforma Chromium. Nu sunt permise pluginuri și toate cookie-urile terță parte sunt blocate.

Cu un singur clic este tot ce ai nevoie cu Epic pentru a îndrepta traficul web prin proxy-ul integrat. Aceasta ascunde adresa dvs. IP. În plus, Epic transmite constant un avertisment care nu urmărește în același timp, făcând, de asemenea, pași activi pentru localizarea și blocarea rețelelor de reclame și sociale, care altfel ar urmări activitatea online.

Pro-uri

 • Proxy anonimizat a fost activat cu un singur clic
 • Toate urmele din istoricul browserului au fost șterse la ieșire
 • Nu s-a păstrat istoric

Contra

 • Nu funcționează cu administratorii de parole
 • Puteți întâlni site-uri web care nu rulează sau rulează ciudat pe Epic
 • Modificatorii de căutare standard pot fi ignorați de motorul de căutare

Epic este la fel de ușor de utilizat precum Chrome. Este pur și simplu o problemă de descărcare și instalare a programului. Veți putea vedea pe pagina principală câte trackere și cookie-uri terțe părți au blocat Epic pentru dvs. Rețineți că aceste statistici sunt doar pentru sesiunea dvs. actuală de navigare sigură. Asta este pentru ca Epic nu păstrează nicio înregistrare a sesiunilor tale.

Epic are chiar propria sa pagină de căutare, care se bazează pe cele mai utilizate motoare de căutare, dar fără a vă transmite niciuna dintre datele dvs. furnizorilor. Aceasta înseamnă că nu încearcă să completeze automat ceea ce tastați în bara de căutare. Toate interogările sunt direcționate prin proxy pentru a vă păstra adresa IP privată.

Navigatoare pentru a evita

Alegerea celui mai bun browser sigur ajută la păstrarea copiilor și a părinților în siguranță online. Cu toate acestea, navigarea sigură nu se întâmplă întâmplător.

Din păcate, unele dintre cele mai cunoscute browsere web nu sunt sigure. Oamenii pot fi îngrijorați să audă asta Google Chrome nu este un browser sigur, și nici nu este Internet Explorer. Margine și Operă de asemenea sunt neserios.

Google Chrome este cel mai utilizat browser web. Ei iau măsuri pentru a asigura securitatea utilizatorului. Cu toate acestea, dacă sunteți într-adevăr preocupat de confidențialitate, dvs. nu poti aveți încredere într-un browser web care este deținut de o companie care este infam pentru păstrarea și urmărirea datelor.

În ciuda faptului că Internet Explorer este depășit fără speranță, oamenii continuă să-l folosească. Microsoft a migrat în browserul Microsoft Edge, ceea ce înseamnă că Internet Explorer nu primește actualizări. Mai mult, a fost afectat de probleme de securitate. Edge este cu greu mai bun. Nu are blocaje pentru urmăriri și există numeroase rapoarte despre probleme de securitate.

Opera are greve împotriva acesteia, precum setări de securitate opace și achiziționarea de VPN-uri cunoscute pentru a înregistra utilizarea clienților. În plus,, Opera este deținută de un consorțiu chinez care are înregistrări de confidențialitate teribile.

În consecință, cel mai bine este să evitați toate aceste browsere comune.

Gânduri finale

Cu cel mai bun browser sigur, veți putea menține confidențialitate și anonimat online. Cei mai fiabili furnizori menționați aici în mod implicit la standarde stricte de securitate menite să vă păstreze în siguranță pe Internet. Alegeți oricare dintre ele pentru a vă reduce amprenta digitală și adăugați un strat suplimentar de protecție obținându-vă un VPN sigur NordVPN (Alternativ, puteți consulta cele mai bune VPN-uri aici).

Întrebări frecvente

Î: Mai puteți fi urmărit când utilizați TOR?

A: Este practic imposibil de urmărit traficul web prin TOR din cauza sistemului său cu mai multe straturi. Acest sistem împiedică un releu care gestionează un anumit pachet de date să afle ceva dincolo de releul imediat anterior și următorul releu. Chiar și cei mai sofisticați trackers nu sunt în măsură să urmărească complexitatea întâmplătoare a acestui sistem.

Î: Utilizarea TOR este periculoasă?

A: TOR este un mijloc sigur, fiabil și privat de a fi online. Tot traficul web este trimis prin relee TOR cu selecție aleatorie, în drum spre destinație. Aceasta oferă o mare parte din confidențialitate, anonimat și securitate, mai ales că fiecare releu este conștient doar de releul anterior și următorul.

Excepție este nodul de ieșire, care este releul final înainte ca solicitarea să ajungă la destinație. Acest server cunoaște releul anterior și destinația finală, care ar putea fi o problemă dacă persoana care operează serverul are intenții nefaste.

Rețineți că TOR rulează pe un sistem vast de servere voluntare care acționează ca relee. Aceste relee sunt la fel de fiabile ca și persoanele care le dețin. În timp ce majoritatea acestora sunt sigure și de încredere, există un prilej pentru infractor să obțină informații private de la utilizatori.

Î: Cum pot preveni urmărirea adresei mele IP?

A: Mulți oameni caută modalități de a-și minimiza amprenta digitală. ISP-urile, browserele, trackerele de anunțuri și milioane de alți jucători fac tot ce pot pentru a păstra filele de unde mergeți și ce faceți online. Una dintre principalele căi pentru realizarea acestui lucru este prin urmărirea adresei dvs. IP.

Fiecărui dispozitiv i se atribuie o adresă IP unică care identifică utilizatorul oriunde navighează online. Cu toate acestea, aceste date pot fi înglobate în secret, făcând lucruri precum utilizarea unui browser web securizat. Alte măsuri precum HTTPS și SSL ajută, de asemenea, la prevenirea urmăririi adreselor IP. Toate aceste măsuri deghizează adresa dvs. IP și o fac să pară că vă aflați într-o altă locație fizică, ceea ce face practic imposibil să vă urmăriți online.

Î: Incognito oferă anonimat în timp ce utilizează Google Chrome?

A: Modul Incognito este o setare pe browserul Google Chrome care presupune că oferă o sesiune mai anonimă. Totuși, această setare este menită în principal să ascundă ceea ce faci de la alte persoane care ar putea utiliza același dispozitiv. Google și majoritatea celorlalte motoare de căutare încă îți urmăresc fiecare mișcare (recomandat: începeți să utilizați un motor de căutare sigur)

Mai mult, este puțin probabil ca Incognito să-ți ascundă informațiile de site-urile pe care le vizitezi, ISP-ul sau organizația, precum angajatorul tău, care are controlul final asupra rețelei tale.

Singurul mod în care Incognito poate funcționa este dacă alegeți Modul Incognito în timp ce nu sunteți conectat la niciun cont Google. După ce v-ați conectat, jig-ul a început. Google leagă retroactiv informațiile contului dvs. cu istoricul de navigare recent.

Î: Furnizorul meu de servicii Internet știe ce fac online?

A: Un furnizor de servicii Internet sau ISP este absolut conștient de tot ceea ce faceți online. O parte din veniturile lor depinde de aceasta. Ei folosesc datele pe care le colectează despre comportamentul dvs. pentru a vă trimite reclame direcționate. Mai mult, ei vor vinde datele către numeroși terți care fie vor să vă vândă ceva, fie să vă utilizeze datele private pentru propriile scopuri nefaste. Din fericire, vă puteți păstra ISP-ul în întuneric alegând cel mai bun browser sigur disponibil și lipind cu un VPN de încredere.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me