Најбрже ВПН услуге у 2020

Без обзира за шта планирате да користите ВПН, једно мора бити брзо.


Често можете заобићи друге недостатке. Али ако ВПН успори вашу интернетску везу до брзине диал-уп модема, колико ће заиста бити корисно за било шта?

Не само да ћете је много мање вероватно користити, већ ћете је и псовати сваки пут када то учините. Новац је добро потрошен.

Дно црта је да ли желите да преносите своје омиљене емисије из било којег места, да ваше интернет активности остану приватне или да обезбедите интернетску везу, само један најбржи ВПН провајдер..

Преглед најбржих ВПН-ова

На основу мојих тестова брзине, у наставку је кратак резиме најбржих ВПН услуга тренутно доступних.

Наравно, детаљније ћу детаљније објаснити појединог добављача. Такође ћу се дотакнути тачно како се раде тестови и зашто вам одређени делови резултата могу бити релевантнији од других.

Али, у случају да вас све занима је преглед на високом нивоу …

 1. ПуреВПН

  Недавне надоградње хардвера на масовној мрежи ПуреВПН-а учиниле су их најбржим ВПН-ом који има стабилне брзине на свим локацијама. Њихова способност приступа гео-блокираном садржају, укључујући Нетфлик, је другачија.

 2. ЦиберГхост

  Доследно један од најбржих ВПН-ова, ЦиберГхост објављује бројеве недалеко од ПуреВПН-а. Осим врхунског значаја за сигурност и приватност, они такође деблокирају најпопуларније сервисе за стриминг.

 3. НордВПН

  Да не би претјерали са својим конкурентима, НордВПН је још један одличан избор за гледање видео записа високе резолуције и брзо преузимање, а да не спомињемо да останете сигурни и сигурни на мрежи.

 4. Сурфсхарк

  Сурфсхарк се обавезао на брзину и сигурност када су пре неколико година изашли на тржиште и постигли више него у оба тачка. Одличан ВПН за стриминг такође.

 5. ПротонВПН

  Поред објављивања резултата врхунских тестова брзине, мрежа сервера ПротонВПН-а је уједно и једно од најсигурнијих.

 6. ЕкпрессВПН

  Добро успостављена ВПН услуга, ЕкпрессВПН има велику зрелу мрежу сервера која постиже много боље резултате од просека за перформансе.

 7. ВипрВПН

  Један је од ретких провајдера који поседују целу мрежу. То не само да чува сервере ВипрВПН-а безбедним, већ им омогућава да оптимизирају брзину – што и они раде врло добро.

Зашто је ВПН брзина важна

Неки од нас користе ВПН као додатни ниво сигурности на јавном Ви-Фи-ју, а други за приватност. Можда тражите ББЦ иПлаиер ВПН или онај који ће омогућити да се деблокира Нетфлик било где у свету.

Постоји једна заједничка карактеристика потребна за било коју од тих активности и то је добра брзина мреже.

Зашто је добар учинак неопходан за стриминг видео вероватно је очигледан. Без тога, или ћете на крају гледати пикселирани неред или још горе, мораћете да направите неколико дубоких даха сваких 30 секунди или док чекате да се видео пуни.

Када користите БитТоррент или неку другу П2П мрежу преко ВПН-а за преузимање датотека, брзина је очигледно важна. Мало нас жели да сачека сате да се преузимање заврши када би требало да траје само неколико минута.

Чак и када само прегледавате Интернет, користите ВПН да бисте осигурали везу на јавној Ви-Фи мрежи или да бисте спречили да ИСП прати сваки ваш потез на мрежи. Уз мало сумње, бржи је бољи. Спремна сам само да чекам толико дуго да се учита једноставна веб локација.

ВПН брзина је битна јер без ње, ваше интернет искуство биће много мање угодно.

Шта утиче на перформансе ВПН-а

Постоји неколико фактора који могу значајно утицати на брзину ваше ВПН везе. Док други постоје, ево оних великих на које бисмо требали обратити пажњу.

 • Локација ВПН сервера

  Врх листе ствари које утичу на брзину ВПН-а је физичка локација сервера на који се одлучите повезати.

  Када користимо ВПН, наши подаци требају проћи кроз ВПН сервер прије него што стигну до крајњег одредишта. Што је више на овом серверу, то даље требају наши подаци да путују.

  У рачунарском умрежавању, удаљеност није пријатељ брзини, а вероватноће да ће га неко повећање успорити.

  Ближи сервери су, дакле, обично бољи.

  То је разлог зашто најбржи ВПН сервиси имају велику мрежу. Могу вам понудити избор сервера у близини без обзира на вашу локацију.

 • Учитавање ВПН сервера

  Још једна ствар која може утицати на перформансе вашег ВПН-а је учитавање сервера.

  Ресурси сервера попут ЦПУ-а, меморије и пропусног опсега деле се свима који га тренутно користе. Што је више људи повезано на сервер, то је мањи део тих ресурса додељен вама.

  Дакле, генерално, што је мање оптерећење сервера, бржа је ваша ВПН веза.

  И овде ће бржи ВПН-ови покренути више сервера него спорији сервиси. То им омогућава да правилно уравнотеже кориснике широм своје мреже, пружајући бољи доживљај на свакој локацији.

 • Шифровање

  Једна од најбољих карактеристика ВПН-а је та што шифрира везу између вашег уређаја и ВПН сервера.

  Нажалост, шифровање није бесплатно.

  Кошта рачунарску снагу на оба краја – једна страна шифрира, а друга дешифрује. И што је јачи стандард шифрирања, то је рачунски скупље.

  Али, снажна енкрипција није увек неопходна.

  На пример, узмите стреаминг видео-блокираног видео записа. Тамо безбедност обично није толико битна. Одлучење за 128-битну енкрипцију преко 256-битног шифровања требало би да повећа брзину ваше ВПН, нарочито на нижим уређајима.

  Сви ВПН провајдери који се заиста брину о перформансама требали би вам дозволити да подесите нивое енкрипције.

 • Протокол

  Слично као кодирање, избор ВПН протокола ће утицати на брзину везе.

  Неки протоколи су бржи од других. На пример, ОпенВПН је бржи од Л2ТП. Чак и унутар ОпенВПН протокола, обично имате избор ТЦП-а и УДП-а, који последњи обично раде боље.

  Као и код шифрирања, ВПН који брине о брзини требао би вам бирати између више протокола, омогућавајући побољшавање брзина ваше везе изнад онога што нуди задана вриједност.

На крају, сваки брзи ВПН требало би да вам омогући подешавање горе наведених фактора, омогућавајући вам да из њега извучете најбоље могуће перформансе. И заиста, сви даваоци услуга наведени у овом чланку то раде.

Како се раде тестови брзине

Свака ВПН услуга коју гледам тестира се помоћу Виндовс 10 преносног рачунара који је увезен у мој интернет модем помоћу Цат6 етхернет кабла. Користим оптичку влакну од 500 Мбпс доље и 100 Мбпс на мрежи.

Резултати испитивања брзине базне линије без ВПН везе

Ти бројеви за преузимање и учитавање већи су од онога што тренутно може да одговара било који ВПН провајдер. То значи да мој тест интернета не покрива резултате – они откривају стварне перформансе сваког ВПН сервера.

Замислите, на пример, да сам уместо тога користио везу од 50 Мбпс. 50 Мбпс била би апсолутна максимална брзина преузимања коју ми може пружити било који ВПН провајдер. Никад не бисмо знали да ли је могуће преузимање 80 Мбпс.

Али, тестирањем брже интернет везе, то можемо сазнати.

Сваки тест састоји се од два испитивања брзине. Један користи ВПН везу, а други без везе.

Прва приказује перформансе ВПН-а. Ово последње потврђује да резултати нису били ограничени мојом интернетском везом која би, у теорији, могла бити могућа на удаљенијим локацијама сервера.

Водим више парова за брзи тест у различито вријеме током дана и користећи различите сервере. То узима у обзир могуће периоде великог оптерећења мреже и ВПН сервера.

ОпенВПН преко УДП-а је мој протокол избора.

Најбржи резултати трчања су оно што користим.

Што се тиче алата, тестови се изводе помоћу Спеедтест.нет-а и ТестМи.нет-а. Још једна пристојна опција коју тренутно не тестирам, али коју могу додати касније је СпеедОф.Ме.

Који се сервери тестирају

Први сервер који тестирам требао би теоретски бити најбржа ВПН веза коју могу добити. То би требало бити оптимална комбинација близине и оптерећења.

Скоро сваки ВПН клијент има могућност да аутоматски одабере ове сервере за вас.

Такође радим тестове брзине на америчким, британским, канадским, аустралијским, холандским, немачким и француским серверима – под претпоставком, наравно да ВПН провајдер подржава ту земљу. Ово су седам најпопуларнијих локација међу ВПН корисницима.

Ради краће, на овој страници ћете наћи само узорковање резултата. Међутим, сваки провајдер има посебну страницу на којој приказујем и расправљам о свих осам трчања.

Фактор доба дана

Једно упозорење је да ће, без обзира на то шта кажу било какви резултати за поређење брзина ВПН-а, стварне перформансе увек бити различите у зависности од доба дана.

На жалост, нема начина за то.

Што се више људи истовремено повеже с ВПН-ом, то ће бити спорије. Иако, уз добру услугу, успоравање би требало да буде минимално.

Обично можете очекивати мање оптималну везу око времена вечере или рано увече него што би то било у 4 ујутро.

Слично томе, ако се догоди неки велики догађај – један који можда пушта пуно људи (на пример велика утакмица Светског купа или Супер Бовл) – такође не бисте требали очекивати максималне ВПН брзине.

Најбржи ВПН провајдери

Испод је листа најбољих перформанси ВПН провајдера како је утврђено мојим брзим тестовима. Сви ВПН-ови се периодично поново тестирају како би били сигурни да су резултати ажурни.

1. ПуреВПН

ПуреВПН лого

Недавне масовне надоградње њихове серверске мреже скренуле су ПуреВПН на сам врх најбржег ВПН поретка са најбољом брзином преузимања од 112,6 Мбпс и одличним тестираним просеком локације од 93,6 Мбпс.

Резултати испитивања брзине за најбржи сервер ПуреВПН-а

Страница за проверу брзине ПуреВПН приказује резултате за све тестиране локације.

Њихова новостечена брзина на страну, ПуреВПН такође задржава права хвалисања за број локација сервера, који садрже хардвер у огромним 131 земљама и 160 градова.

У прошлости је било проблема са приватношћу око ПуреВПН-а, али и тамо су то појачали. Од септембра 2019. године, они су независни верификовани провајдери са нултом евиденцијом.

ПуреВПН је такође веома доследан у својој могућности да откључа гео-блокирани садржај. Почевши од америчког Нетфлика и ББЦ иПлаиера они подржавају близу 70 канала и услуга широм света.

А уз цену која подрива много конкурената – посебно ако искористите ПуреВПН купон – као и 31-дневну гаранцију за повраћај новца, нема мало разлога да се овом пружаоцу не озбиљно размотри.

Прос
 • Одличне брзине
 • Огромна серверска мрежа (131 држава)
 • Деблокира Нетфлик, иПлаиер и преко 70 других сервиса за стриминг
 • Компатибилан је са преко 50 уређаја и платформи
 • Независно верификовани нулт ВПН провајдер
 • Наменска ИП опција
 • Велика вредност
Цонс
 • Апликације могу да користе мало више полирања
 • Неки прекидајући проблеми са везом

НАЈБОЉИ ВПН: Одличне брзине ПуреВПН-а значе да се нећете морати бринути о пикселацији или пуферу приликом преношења омиљених емисија. И они су супер приступачни.

2. ЦиберГхост

ЦиберГхост лого

Са најбољом брзином преузимања сервера од 103,1 Мбпс и просечном брзином од 82,0 Мбпс на свим тестираним локацијама, ЦиберГхост објављује друге најбрже резултате свих ВПН провајдера.

Резултати испитивања брзине за најбржи сервер ЦиберГхоста

За све бројеве, погледајте моје пуне резултате испитивања брзине ЦиберГхост.

Брзина ипак није једина јака тачка ЦиберГхоста. И они се испоручују скоро свуда.

Захваљујући недавном и прилично значајном ширењу њихове мреже, ЦиберГхост сада нуди тону могућности повезивања – 7159 сервера у 90 земаља.

Они су пружатељ услуга приватности, захваљујући бази операција у Румунији и строгој политици нулта евидентирања.

Софтвер је једноставан за употребу и имплементира све безбедносне карактеристике које бисте могли да очекујете. Од прекидача за уклањање ВПН-а и заштите од пропуштања ДНС-а до врхунских алгоритама и протокола шифрирања – све је ту.

ЦиберГхост је такође одлична услуга за деблокирање већине стреаминг сервиса, укључујући амерички Нетфлик и ББЦ иПлаиер. П2П је, наравно, такође подржан.

Није задовољан што је један од најбржих ВПН-а на листи, ЦиберГхост је такође један од најскупљих.

А уз најбољу индустријску гаранцију поврата новца од 45 дана – чија дужина говори у уверење компаније у квалитет њихове услуге – имате довољно времена да их испробате.

Прос
 • Нулта евиденција за максималну приватност
 • Одлична дистрибуција сервера са преко 7100 сервера у 90 земаља
 • Велике брзине везе
 • Ради са америчким Нетфликом и ББЦ иПлаиером
 • Омогућује П2П торрентинг
 • Дуга гаранција поврата новца од 45 дана
Цонс
 • Матична компанија са упитном репутацијом
 • Усклађено ручно подешавање ОпенВПН-а
 • Не ради из Кине

ЗАБРАЊИВАЊЕ БЕЗ БУФЕРИНГА: ЦиберГхост је веома брз ВПН који функционише како се очекује и ван кутије. Са тоном функција, одличном ценом и дугом гаранцијом поврата новца, овај пружалац услуга не може погријешити.

3. НордВПН

НордВПН лого

Недалеко од прва два провајдера је и НордВПН – који објављује најбоље брзине преузимања сервера 91.4 Мбпс и тестирани просек локације од 69.1 Мбпс. Обоје су бројеви са којима треба да се узмете у обзир.

Резултати испитивања брзине за најбржи сервер на НордВПН-у

Молимо погледајте моју НордВПН страницу за брзину за све бројеве.

Рад са преко 5600 сервера у 58 земаља чини листу сервера НордВПН-а једним од највећих.

Приватност је увек била приоритет и за НордВПН из Панаме.

Они не само да имају непропусну политику записивања дневника, већ вам такође пружају пуно алата који ће вам помоћи да останете анонимни на мрежи. На листи су чак и ствари које неки други провајдери имплементирају, попут двоструког ВПН-а, Тор-а преко ВПН-а и замагљених сервера.

И поред тога што је препуна функција, апликација за клијенте је и даље невероватно интуитивна за коришћење.

НордВПН дозвољава бујице на свим њиховим серверима. Они такође раде одличан посао деблокирања Нетфлика – и заиста готово сваког другог популарног сервиса за стриминг.

Прос
 • Изврсна приватност са нултом евидентирањем
 • Велика (и стално растућа) мрежа сервера
 • Добре перформансе везе
 • Специјални сервери (укључујући двоструки ВПН, закулисни и Тор преко ВПН)
 • Чист, лаган клијент
 • Ради са Нетфликом и већином других сервиса за стриминг
 • Омогућује торрентинг и П2П
 • Нуди наменске ИП адресе
Цонс
 • Нема сплит туннелинг функције
 • Мало скупо на краткорочним плановима

ЗАТВОРЕНО ТРЕЋЕ: Перформансе НордВПН-а су подједнако добре. Додајте томе велику мрежу сервера и снажан фокус на приватност и сигурност, а ви имате ВПН који то све ради.

4. Сурфсхарк

Сурфсхарк лого

Откако је Сурфсхарк ушао на тржиште ВПН-а пре нешто више од две године, урадили су све како треба – о чему сведочи и њихов одличан преглед. То, наравно, укључује перформансе.

На мојим последњим тестовима, Сурфсхарк је објавио резултате од 86,8 Мбпс за најбоље преузимање сервера и тестирани просек локација од 64,3 Мбпс..

Резултати испитивања брзине за најбржи сервер на Сурфсхарку

Потпуна страница резултата резултата Сурфсхарк брзине има свих осам тестираних локација.

Иако је релативно нова, Сурфсхаркова мрежа импресионира. Тренутно укључује преко 1040 ВПН сервера у 63 земље.

Сурфсхарк је од почетка одлучио да ће бити добављач који нема записника и раде сјајан посао. Такође помаже и рад на Британским Девичанским острвима прилагођеним приватности.

Клијентски софтвер је једноставан за употребу, са обиљем сигурносних и приватних функција.

Недавно је Сурфсхарк чак имплементирао нешто што се зове Цамоуфлаге Моде. Осигурава да нико – чак ни ваш ИСП – не може рећи да користите ВПН.

Да ли сам такође споменуо да је Суфсхарк једини провајдер на овој листи који вам омогућава да истовремено повежете неограничен број уређаја?

Прос
 • Изврсна приватност и сигурност без пријављивања
 • Одличне перформансе сервера
 • Деблокира Нетфлик, ББЦ и многе друге
 • Једноставан за употребу клијента
 • Неограничене истовремене везе
 • Торрентинг подршка
 • Јефтино
Цонс
 • Неконзистентна брзина на неколико локација
 • Прилично слаба корисничка подршка

БРЗО И ПОПРАВНО: Једноставан за употребу, сигуран и много бржи од просечног ВПН-а, Сурфсхарк је такође веома једноставан у новчанику. Ниједан други топ-левел провајдер вам не даје толико за тако мало.

5. ПротонВПН

ПротонВПН лого

За ВПН који се углавном фокусира на приватност и сигурност, ПротонВПН објављује неке импресивне резултате тестова брзине. Њихов број – преузимања 86,1 Мбпс на најбољем серверу и просечни тестирани 67,2 Мбпс – су врат и врат са Сурфсхарк-ом.

Резултати испитивања брзине за најбржи сервер ПротонВПН-а

Страница за проверу брзине ПротонВПН има бројеве за све остале локације.

Резултати су конзистентни широм ПротонВПН-ове серверске мреже која обухвата веома респектабилних 63 локације у 44 земље.

Оно због чега је ПротонВПН такође посебан, јесте то што свака земља укључује опцију двоструке ВПН везе. Они су једини ВПН који то раде.

Ако вас приватност на мрежи озбиљно забрињава, то би могао бити брзи добављач за вас.

Базиран у Швајцарској прилагођеној приватности, ПротонВПН је, такође, ВПН без евидентирања.

Клијентски софтвер – који је прилично једноставан за употребу – укључује све сигурносне карактеристике које је могуће замислити. Чак има и неколико корисних ствари које други провајдери не труде да убацују сличне профиле за везу.

Поред свега тога, ПротонВПН ће чак и деблокирати амерички Нетфлик и Хулу.

Прос
 • Изврсне карактеристике приватности и сигурности
 • Двоструки ВПН који се нуди у свакој подржаној земљи
 • Нема трупаца
 • Једноставан за употребу клијента
 • Добре перформансе сервера
 • Торрентинг и П2П пријатељски
 • Нуди бесплатну верзију
Цонс
 • Скупо
 • Нема подршке за ћаскање уживо
 • П2П сервери само у четири земље

ХИТРОСТ И СИГУРНОСТ: ПротонВПН је одличан пример како врхунска приватност и сигурност не морају нужно значити и лоше перформансе – они пружају прелепо на обе тачке.

6. ЕкпрессВПН

ЕкпрессВПН лого

Са брзинама преузимања од 68,6 Мбпс за најбољи сервер и просеком 48,1 Мбпс на свим тестираним локацијама, врло мало је што не можете учинити са ЕкпрессВПН.

Резултати испитивања брзине за најбржи сервер ЕкпрессВПН-а

За више бројева перформанси, погледајте пуне резултате тест брзине ЕкпрессВПН.

ЕкпрессВПН има приближно зрелу мрежу од 3000+ сервера у 95 земаља.

Они су ВПН који се посебно не пријављује и зову дом за приватност на Британским Девичанским острвима.

Након што је имао године за усавршавање, клијент ЕкпрессВПН-а је чист и једноставан за употребу као ниједан други. Иако је препун функција, сви су уредно постављени – ако вам није стало до њих, никада вам неће сметати.

ЕкпрессВПН омогућава П2П саобраћај и, као што сам нагласио у својој рецензији, делује веома добро када је у питању деблокирање Нетфлик-а и других популарних сервиса за стриминг..

А ако икада наиђете на било какве проблеме, ЕкпрессВПН нуди оно што је вероватно најбоља корисничка подршка у послу. Имају и 30 дана без жице везаних за поврат новца.

Прос
 • Клијент богат и интуитиван
 • Снажна бацк-енд технологија
 • Много сервера и локација сервера
 • Велике и сталне брзине везе
 • Ради са америчким Нетфликом
 • Врхунска корисничка подршка
Цонс
 • Неке агрегиране сече
 • Није најјефтинији

ВЕЛИКА СВА КРУГА: ЕкпрессВПН ради баш све и чини све врло добро: брзина, велика сервер сервер, сјајан клијент и одлична корисничка подршка.

7. ВипрВПН

ВипрВПН лого

Само зато што су последњи на мојој листи најбржих ВПН-ова не треба ништа да одузму од ВипрВПН-а. Њихов учинак преузимања од 58,3 Мбпс на најбољем серверу и просечна пробна локација од 47,1 Мбпс срамоти мноштво других ВПН-а.

Резултати испитивања брзине за најбржи сервер ВипрВПН-а

За резултате са других локација, молимо погледајте страницу за тест брзине ВипрВПН.

Оно што посебно импресионира код мреже ВипрВПН-а јесте то што поседује сваки њихов сервер. То су 64 земље и 73 локације вредне хардвера.

То је сјајно и за сигурност и за приватност.

Али, ВипрВПН не стаје само на томе. Они су такође ВПН без евидентирања и користе најновије и најсигурније стандарде протокола и шифрирања.

ВипрВПН је чак имплементирао свој властити протокол, назван Цхамелеон, који је одличан у решавању било каквих покушаја рушења или блокирања ВПН-а – укључујући сјајни кинески фиревалл..

Поред приватности и сигурности, ВипрВПН такође чини много других ствари. Омогућују мучење и добро раде тако што вам омогућавају да гледате гео-блокиране садржаје попут Нетфлика и ББЦ-а.

Прос
 • Потврђено је да нема потпуне приватности
 • Одличан избор протокола и поставки за шифровање
 • Стотине сервера са великом разноликошћу локација
 • Интуитиван, лаган за употребу клијента са више платформи
 • Деблокира Нетфлик, ББЦ иПлаиер и друге
 • Омогућује П2П и торрент саобраћај
 • Домаћини сопствени сервери (без трећих страна)
Цонс
 • Нема начина да платите анонимно
 • Обфускација ВПН-а није доступна на основном плану

БРЗО И СИГУРНО: Уз брзе сервере који вам омогућавају да радите све што желите на мрежи, ВипрВПН пружа интернетску приватност и слободу коју бисмо требали имати.

Који ВПН убрзава питање када

ВПН тест брзине даће три скупа бројева: брзине преузимања и учитавања и време пингања.

Зависно од чега желите користити свој ВПН, можда ће бити важан само подскуп тих метрика.

Брзина преузимања

Брзина преноса говори о томе колико брзо ваш уређај прима податке.

Ако намеравате да извучете велике или више датотека (или обоје), требало би да вам добро додате брзину преузимања. Што је већи, то је боље.

Примарни примери добре критичке брзине преузимања ВПН-а су:

 • Кориштење апликација за дијељење датотека попут БитТоррент-а или других пеер-то-пеер мрежа
 • Стреаминг видео – посебно у високој резолуцији
 • Приступ услугама хостинга датотека попут Усенет-а

Уплоад брзина

Супротно брзини преузимања, брзина преноса омогућава вам да знате колико брзо можете да пошаљете податке на удаљено одредиште.

Било би важно да ли често шаљете велике датотеке или значајан број њих. Што је та метрика већа, то је боље.

Примери где су важне брзине слања:

 • Израда резервних копија података – попут ваших породичних слика – у облаку
 • Коришћење услуга дељења датотека

Време пинга

Пинг време, које се понекад назива и кашњење, мери колико времена је потребно једном пакету података да би путовање са вашег уређаја, преко ВПН сервера, стигло на одредиште и поново се вратило.

Ова метрика је наведена у милисекундама.

Што је ниже време пинга, то је бржа и боља веза.

Латенција је кључна ако:

 • Користите апликације у реалном времену као што су Скипе или друга ВоИП решења
 • Играјте онлине игре

Како одабрати брзи ВПН сервер

Након што се одлучите за брзи ВПН, још увек морате да одаберете брзи сервер. Чак и са најбржим пружаоцима услуга можете добити везу која вам никада неће дати оптималне брзине.

Приликом одабира сервера имајте на уму следеће критеријуме.

 • Проксималност сервера

  Што се сервер више физички налази од ваше локације, обично ће бити бржа ВПН веза.

  На пример, ако покушавате да приступите америчкој библиотеци Нетфлик из Велике Британије, изаберите сервер на источној обали САД-а. Ако покушавате да учините исто из Јапана, одаберите га на западној обали.

  Ако знате тачну локацију садржаја коме покушавате да приступите, такође можете да изаберете ВПН сервер близу њега, уместо једног у вашој близини.

  У основи, да бисте постигли најбоље перформансе из ВПН-а, покушајте да, што је више могуће, смањите додатне податке о удаљености које су потребне за прелазак кроз сервер.

 • Сервер Лоад

  Што више нас користи одређени ВПН сервер, то ће бити спорије. Бирање сервера са мањим оптерећењем може сматрати важност колико вам је близу.

  Вероватно ћете имати бржу везу помоћу сервера са 10% оптерећења који се налази на супротном крају земље од оног са 95% оптерећења смештеног у вашем граду.

  Већина пружатеља услуга омогућава вам да видите тренутно учитавање сервера у њиховим клијентима – свакако то чине и ЦиберГхост и НордВПН. Изаберите према томе.

 • Латентност

  Понекад, упркос одабиру мало учитаног сервера у близини, и даље можете видети спорије од жељене брзине. У тим случајевима би латенција могла бити кривац.

  Латенција ВПН сервера или време пингања мери колико времена треба да пакет података пређе са вашег уређаја на сервер и назад. Густ мрежни саобраћај на путу може га послати кроз кров.

  Нагните се према серверима са ниском латенцијом. Као и код учитавања сервера, већина ВПН клијената ће вам показати тренутне бројеве.

Имајте на уму да свака ВПН апликација нуди вам могућност да аутоматски одаберете шта би требало да буде ваш најбржи сервер – обично се назива нешто попут „Најбоља локација сервера“, „Најбржи сервер“ или „Брзо повезивање“.

Неки провајдери, попут ПуреВПН, чак ће одабрати сервер за вас на основу одређене сврхе, попут торрентинга или стриминга видеа из одређеног извора.

По мом искуству, ти резултати, иако не увек апсолутно најбољи, постићи ће вам брзину којом бисте требали бити више него задовољни.

Је најбржи ВПН увек најбољи

Брзина је несумњиво пресудан фактор при избору ВПН провајдера без обзира зашто га користите.

Али, не мора то бити све и крај.

Можете издржати нешто слабије ВПН перформансе у корист других функција које су вам потребне.

Неке од ових функција могу укључивати бољу дистрибуцију сервера широм света, велики број уређаја које можете истовремено да користите, робусну безбедност или минималну политику евидентирања.

Међутим, међу најбржим ВПН-овима наведеним на овој страници, лако можете пронаћи ону која ће задовољити неколико – ако не и свих – тих потреба. На пример, ЦиберГхост и НордВПН потврдите све оквире.

Иако се понекад може чинити тако, истина је да брзина није нешто са чим бисте икада требали да правите компромисе.

Табела за најбрже упоређивање ВПН-ова

ПровидерДовнлоад СпеедУплоад СпеедПинг ТимеФеатуресЦост

Тест брзине | Листа сервера
112.6 Мбпс46.7 Мбпс21 мс
Земље:131
Сервери:2070
Протоколи:ОпенВПН, Л2ТП, ППТП, ССТП, ИПСец / ИКЕв2
Платформе:Виндовс, Мац, Линук, иОС, Андроид, рутери
Цоннецтионс:5
Логгинг:Датум везе, коришћена укупна пропусна ширина
Локација:Хонг Конг
1месечни план:10,95 УСД / месец
Годишњи план:3,33 УСД / месец
Бесплатна реклама:Не
Новац назад:31 дан
Плаћање:Кредитна картица, ПаиПал, БитЦоин, Алипаи, главне поклон картице, ЦасхУ, друге крипто валуте, Паиметвалл

Тест брзине | Листа сервера
103.1 Мбпс59.6 Мбпс25 мс
Земље:90
Сервери:7159
Протоколи:ОпенВПН, Л2ТП / ИПСец, ППТП
Платформе:Виндовс, Мац, Линук, иОС, Андроид, Коди, Роутерс
Цоннецтионс:7
Логгинг:Но Логгинг
Локација:Румунија
1месечни план:12,99 УСД / месечно
Годишњи план:2,75 УСД / месец
Бесплатна реклама:да
Новац назад:45 дана
Плаћање:Кредитна картица, ПаиПал, Битцоин

Преглед | Тест брзине | Листа сервера
91.4 Мбпс51.4 Мбпс13 мс
Земље:58
Сервери:5645
Протоколи:ОпенВПН, Л2ТП, ППТП, ИПСец / ИКЕв2
Платформе:Виндовс, Мац, Линук, иОС, Андроид, рутери
Цоннецтионс:6
Логгинг:Нема евидентирања
Локација:Панама
1месечни план:11,95 УСД / месец
Годишњи план:$ 3,49 / месец
Бесплатна реклама:Не
Новац назад:30 дана
Плаћање:Кредитне картице (Виса, МЦ, Амек, Дисцовери), Црипто (Битцоин, Етхерум, Риппле), Амазон Паи, Алипаи, УнионПаи, Остало

Преглед | Тест брзине | Листа сервера
86.8 Мбпс76.4 Мбпс3 мс
Земље:63
Сервери:1040+
Протоколи:ОпенВПН, ИКЕв2
Платформе:Виндовс, Мац, Линук, иОС, Андроид, рутери
Цоннецтионс:Неограничено
Логгинг:Нема евидентирања
Локација:Британска Девичанска острва
1месечни план:11,95 УСД / месец
Годишњи план:1,99 УСД / месец
Бесплатна реклама:Не
Новац назад:30 дана
Плаћање:Кредитна картица, ПаиПал, Битцоин, Алипаи

Преглед | Тест брзине | Листа сервера
86.1 Мбпс58.7 Мбпс20 мс
Земље:44
Сервери:698
Протоколи:ОпенВПН, ИКЕв2 / ИПСец
Платформе:Виндовс, Мац, Линук, иОС, Андроид, рутери
Цоннецтионс:2 (основни), 5 (плус), 10 (визионарски)
Логгинг:Но Логгинг
Локација:Швајцарска
1месечни план:5,00 УСД месечно (основно), 10,00 УСД месечно (плус), 30,00 УСД месечно (визионарски)
Годишњи план:4,00 УСД месечно (основно), 6,00 УСД месечно (плус), 24,00 долара месечно (визионарски)
Бесплатна реклама:да
Новац назад:30 дана
Плаћање:Кредитна картица, ПаиПал

Преглед | Тест брзине | Листа сервера
68.6 Мбпс44.5 Мбпс7 мс
Земље:95
Сервери:3000+
Протоколи:ОпенВПН, Л2ТП / ИПСец, ППТП, ССТП
Платформе:Виндовс, Мац, Линук, иОС, Андроид, Блацкберри, рутери
Цоннецтионс:3
Логгинг:Укупно дневно трајање везе, укупна дневна количина преноса података, локација сервера
Локација:Британска Девичанска острва
1месечни план:12,95 УСД / месец
6месечни план:9,99 УСД / месец
Годишњи план:6,67 УСД / месец
Бесплатна реклама:Не
Новац назад:30 дана
Плаћање:Кредитне картице, ПаиПал, Битцоин, Алипаи, Паиментвалл

Преглед | Тест брзине | Листа сервера
58.3 Мбпс48.3 Мбпс29 мс
Земље:64
Сервери:700+
Протоколи:ОпенВПН (Про / Премиер), Л2ТП / ИПсец, ППТП, камелеон (Про / Премиер)
Платформе:Вин, Мац, Линук, иОС, Андроид, усмјеривачи
Цоннецтионс:3 (Басиц), 5 (Премиум)
Логгинг:Но Логгинг
Локација:Швајцарска
1месечни план:9,95 УСД месечно (основно), 12,85 долара месечно (премија)
Годишњи план:5,00 УСД месечно (основно), 2,50 УСД месечно (премија)
Бесплатна реклама:3 дана
Новац назад:Не
Плаћање:Кредитна картица, ПаиПал, Алипаи
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map