Неограничен преглед ВПН-а (2020)

Уз име попут ВПН Унлимитед, природно је очекивати одређену количину перформанси и карактеристика …


“Неограничено” такође подразумева и брзе брзине преноса података. Нажалост, ово је једна компанија чије име превазилази своје могућности.

ВПН Унлимитед није најгори ВПН провајдер. Међутим, у поређењу са ВПН рецензијама конкурената, јасно је да они остављају много тога за желети. Искусни ВПН корисници захтевају брзину и сигурност, а то значи да ће можда бити потребно потражити негде другде.

впн неограничен лого компанијеВПН Унлимитед је понуда компаније КеепСолид. КеепСолид је добављач других апликација и услуга попут Плана пута, РоадСолид Сигн, Бусинесс ВПН би КеепСолид и разних мрежних алата. Они су покренули ВПН Унлимитед у 2013. КеепСолид је компанија са седиштем у САД.

Непозваним, бити са седиштем у САД-у не звучи као лоша ствар. Међутим, људи који су провели време гледајући законе о приватности на Интернету и чувању евиденције приметиће да је САД део савеза за надзор Фиве Еиес.

Заједно са УК, Канада, Аустралија и Нова Зеланд, савез се бави шпијунажом, а затим дели податке које прикупљају са осталим земљама чланицама. Ово прикупљање информација може укључивати како људи проводе своје вријеме на мрежи.

ВПН компанија са седиштем у земљи која је изван већине већих надзорних мрежа није везана истим законима. То значи да они могу имати политику бележења и заправо то значе. Ако полицијска служба затражи податке од једне од ових ВПН компанија, оне немају шта да деле.

Ако желите ВПН који неће моћи да дели било коју историју прегледавања са државним властима, онда вам је потребна компанија која је заснована негде удаљеније, као што су Британска Девичанска острва, где је ЕкпрессВПН се заснива на.

У корист ВПН Унлимитед-а је што је њихов интерфејс једноставан за употребу. Његов директан дизајн значи да брзо можете пронаћи све што тражите. Бочна трака је смештена на левој страни екрана и ту ћете пронаћи већину функција које су вам потребне.

Сигурност и шифрирање

ВПН-ови су већ неко време присутни. То значи да је дошло време за развој неколико путева за шифрирање веб саобраћаја. Неки од њих су старији и више се не препоручују јер су постале доступне боље методе шифрирања.

Међу бољим методама шифровања је протокол који је познат као ОпенВПН. Овај протокол је брз и поуздан. Поред тога, то је софтвер отвореног кода. То значи да је невероватан број програмера чешљао преко ОпенВПН-овог кода како би умањио било какве рањивости.

ВПН Унлимитед се ослања на ОпенВПН протоколе, али такође има ексклузивне протоколе који се називају КеепСолид Висе. Овај софтвер чини да ВПН саобраћај изгледа као редован ХТТПС саобраћај. То је можда један од разлога због којих корисници могу да струје путем Нетфлика преко ВПН Унлимитед-а, барем на неким серверима компаније.

КеепСолид Висе је углавном дизајниран за људе који живе у земљама у којима је приступ Интернету ограничен. Штавише, многа од ових места забрањују употребу ВПН-ова. Могућност прикривања ВПН промета као ХТТПС саобраћаја очигледно има предности у овим локалитетима.

ВПН графикон неограничених протокола

Људи са уређајима који имају Андроид и Виндовс могу да користе или ОпенВПН или КеепСолид Висе. Линук уређаји имају иста два избора протокола. Код мацОС и иОС уређаја, избори укључују ОпенВПН, КеепСолид Висе и ИКЕв2.

Штавише, то је вредно приметити ВПН Унлимитед користи АЕС 256-битну енкрипцију. Ова метода шифровања је довољно добра за владу и војску у нацијама широм света, тако да је овде сигурно веровати своје најосетљивије податке..

Локације сервера ВПН Унлимитед-а

Нажалост, серверска мрежа ВПН Унлимитед не успева да задиви у поређењу са врхунским ВПН-овима. Они имају нешто више од 400 сервера на 70 локација.

То можда не звучи лоше, али ако упоредимо са осталим конкурентима на тржишту који имају између 2.000 и 3.000 сервера, постаје јасно да ВПН Унлимитед заостаје иза овог пакета. Узми НордВПН на пример, имају преко 5.000 сервера распоређених у око 100 земаља.

впнунлимитед локације сервера

У Канади ВПН Унлимитед има сервере на оба источне и западне обале, као и Онтарио. Компанија има добру концентрацију сервера у САД-у на локацијама као што су Калифорнија, Флорида, Георгиа, Иллиноис, Миссоури, Нев Иорк, Текас, Виргиниа и Васхингтон. У Мексику такође постоји сервер.

Међутим, Јужну Америку представљају само Бразил и Чиле и нису укључене земље Централне Америке. Европа има прилично солидну покривеност, али није толико свеобухватна као мрежа коју нуде конкуренти на тржишту ВПН-а. ВПН Унлимитед има у Великој Британији намјенски Стреаминг ББЦ иПлаиер.

ВПН Неограничене групе заједно Азију, Африку и Тихи оцеан. То је можда зато заиста нема довољно сервера за попис сваки регион посебно. На списку су Аустралија, Хонг Конг, Индија, Израел, Нови Зеланд и Јапан. Јужна Африка је једина нација на читавом афричком континенту.

На веб локацији компаније оглашавају да непрестано проширују присуство сервера. Они чак пружају простор где посетиоци могу затражити локацију на којој би желели да им се понуди сервер. Пошто су сервери ВПН Унлимитед-а прилично ограничени, са сигурношћу се може претпоставити да ће нови сервери бити прилично спори за приступ интернету.

Коришћење БитТоррент-а или П2П са ВПН Унлимитед-ом

Ако ваше мрежне активности укључују торенте или П2П дељење датотека, вероватно не желите да се пријавите за ВПН Унлимитед. У својим ФАК-има наводе да они нису ту да помогну људима да преузму бујице.

впн неограничено дељење датотека

Док они имају прегршт сервера који су дизајнирани за П2П, нема их много, а њихово извођење ће бити споро.

Такође, Нетфлик је постао нарочито вешт у блокирању ВПН-ова да добију приступ њиховој веб локацији. Иако се чини да су неки британски и европски сервери на мрежи ВПН Унлимитед-а блокирани од стране Нетфлик-а, други у САД-у и Канади нису. У складу с тим, могуће је ухватити ваше омиљене Нетфлик програме док користите ВПН Унлимитед.

Резултати испитивања брзине ВПН Унлимитед-а

Иако текст на веб локацији ВПН Унлимитед може обећати брз приступ било којој веб локацији, чини се да имају проблема са брзином испоруке. Остале ВПН мреже могу бити спорије, али нема их много. Добра вест је да постоји неколико висококвалитетних ВПН-а који пружају много боље перформансе. (Погледајте нашу листу канадских ВПН-ова)

Употреба сервера у Нев Иорку омогућила је брзину преузимања од 25,69 Мбпс са брзином преноса од 7,31 Мбпс. Непосредно пре укључивања ВПН-а, рачунар је тестирао брзином од 98,71 Мбпс за преузимање и 53,00 Мбпс за учитавање.. То је прилично спектакуларно успоравање које долази једноставним укључивањем ВПН Унлимитед-а.

Слика није постала ружичаста када користите сервер у Европа, Амстердам, да будемо прецизни. Брзина преузимања нагло је износила 47,13 Мбпс, док су учитавања незнатно побољшана, 24.70 Мбпс.

впн резултат неограничене брзине испитивања

Те брзине преноса података су боље, али се не могу упоредити са резултатима брзих тестова који долазе од бољих ВПН провајдера.

Сервер у Лондону дао је нешто боље резултате са брзинама преноса од 59,69 Мбпс и брзином преноса од 42,09. Далеко најгори укупни број поставио је сервер у Хонг Конгу. Са преузимањем од 12,42 Мбпс и отпремањем од свега 2,92 Мбпс, лако је разумети зашто је ВПН Унлимитед неограничен није високо препоручен ВПН провајдер.

Део проблема је можда тај што ВПН Унлимитед једноставно нема довољно сервера који би могли да подносе сав саобраћај који дође преко њихових сервера. С обзиром да је промет већег броја корисника препун на мање сервере, ствари ће успорити до пузења.

Ако ВПН Унлимитед доноси више сервера на мрежи, њихова брзина се може побољшати. Међутим, брзином којом додају сервере, неће моћи да се такмиче са великим дечацима неколико година.

Политика пријављивања ВПН Унлимитед-а

Већина информисаних потрошача преферира ВПН провајдера који слиједи строгу политику „без записивања“. На жалост, многи од њих кажу да не воде евиденцију, али ова изјава има тенденцију распада у фином тиску.

Зашто желите ВПН компанију која не води евиденције? Главни разлог зашто користите ВПН је да обезбедите своју приватност у свету на мрежи. Оно што радите на мрежи је ваш посао и сигурно не желите да неки ваш лични податак, попут вашег броја социјалног осигурања или броја на вашој омиљеној кредитној картици, не падне у руке хакера или не раде добро.

Поред тога, компанија која води све врсте евиденција о вама склона је да те информације продаје трећим лицима или их прослеђује повезаним компанијама. Ако мрзите гомилу огласа и безвриједне поште, онда ово је за вас изузетно лоша вест.

ВПН који води обилне евиденције такође је вероватније да ће те податке проследити полицијским органима и другим државним органима на захтев. Много је боље кад свој ВПН нема готово никаквих података који се тичу ваших мрежних активности. На овај начин, они не могу да их натерају да деле много доказа са властима.

Ако почнете да схватате зашто ниједна политика евидентирања заиста важан део ВПН пословног модела, нисте сами. Нажалост, лакше је пронаћи ВПН услуге које кажу да не воде евиденције него што је то да пронађете ВПН провајдере који заправо не воде евиденцију.

ВПН Унлимитед једна је од компанија које кажу да не воде евиденције, осим свих записа које воде. Ово укључује информације које се тичу тога колико људи приступа серверима компаније како би одржали безбедносне стандарде и решили било која питања која се могу појавити..

Праћење перформанси за побољшање корисничког искуства није нужно лоша ствар. Међутим, ту се праксе праћења ВПН Унлимитед-а не завршавају.

Они дају невероватно нејасне изјаве о томе зашто чувају ове друге записе, рекавши да су они намењени надгледању употребе пропусне ширине ради боље препоруке сервера купцима. То значи да они бележе време покушаја повезивања, врсту коришћења шифровања и још много тога.

впн неограничена политика приватности

Добра вест је да ВПН Унлимитед не води табеле о томе шта раде његови клијенти док су на мрежи. То значи да не воде евиденцију о томе које се веб локације посећују, које се апликације користе или друге релевантне податке.

КеепСолид такође објашњава да им праксе евидентирања не омогућавају да се подударају са ДНС захтевима или ИП адресама са специфичним активностима на мрежи. Међутим, они гледају колико је уређаја повезано и могу води евиденције података о тим појединачним уређајима. То може бити друго Црвена застава за многе потенцијалне купце.

Опције цена за ВПН Неограничено

Да би купили месец дана услуге од ВПН Унлимитед-а, купци ће морати да издвоје 9,99 УСД. То се прилично квари током курса што се тиче цена ВПН-а, али ако ВПН Унлимитед нуди перформансе под-пар, вероватно не вреди.

впн неограничене цене

Нешто новца можете уштедјети једногодишњом претплатом отприлике пет долара месечно. Ствари постају још повољније када пролећите три године. За 2,78 УСД месечно, то није лоша цена.

У прилично необичном гамиту, ВПН Унлимитед такође нуди доживотну претплату за 199,99 УСД. Звучи фантастично. На крају, ко не би имао ништа против да више не мора платити ВПН услугу?

Опрез налаже да испробате услугу месец дана ако вас искуши понуда за доживотно чланство. Тај месец ће вам заиста омогућити тестирање услуге. Компанија нуди гаранцију поврата новца, али она траје само седам дана.

Препоручује се ВПН Неограничено?

Ниске тестне брзине заиста чине ВПН Неограничено неатрактивна опција у поређењу са великим дечацима. На тржишту је и даље прегршт далеко више оцијењених ВПН услуга.

Треба вам брза препорука? За боље перформансе по конкурентнијим ценама, погледајте наше критике НордВПН и Сурфсхарк за укус онога што вам недостаје. Срећно!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me