Правила записивања путем ВПН-а: Ко снима податке?

Један од главних разлога зашто морате да улажете у сјајну Виртуал Привате Сервице услугу је избегавање документовања активности на начин да га други могу видети или манипулирати. Већина ВПН услуга наглашава њихову посвећеност транспарентности и заштити ваших података током преноса и не чување података након чињенице.


Звучи сјајно и све, али јесте ли знали да политике евидентирања могу веома варирати?

Увек маркетинг нулте лог политике

Није необично да ВПН услуге истичу бољу приватност због недостатка логовања. Ствар је у томе што је та изјава у одређеној мери тачна, мада се квалификација може наћи у малом тиску. На примјер, вјероватно је тачно да дотична услуга не биљежи податке, осим ако то захтијевају владини закони који се примјењују у земљи у којој је услуга основана.

Морате се сјетити да као и сваки посао, пружатељи ВПН услуга увијек дају свој најбољи корак.

Морате остати будни.

Који се дневници чувају?

Постоје три примарна типа записа који ће вероватно задржати ВПН сервис, барем током кратког временског периода. У ствари, провајдери често конкретно наводе који од њих или колико од три врсте ће задржати.

впн провајдери прикупљају податке

Већина ВПН-а брише евиденције у року од 30 дана. Међутим, то није увек и може се мењати у зависности од компаније. Дакле, морате сазнати који се дневници чувају, а затим сазнајте колико дуго чувају податке.

Доље су наведене врсте евиденција које обично чува добављач ВПН услуга:

 • Дневници активности: ово је евиденција целокупног саобраћаја која долази преко ВПН мреже. У зависности од начина структурирања дневника, праћење одређених заједничких датотека или других података одређеном кориснику може или не мора бити једноставно..
 • Дневници везе: Услуге које постављају ограничења колико дуго веза може остати активна чувају те записе, као и колико је веза активних за одређеног клијента. То олакшава управљање везама и прекида једну или више ако је потребно
 • Дневници грешака: Они се враћају до проблема са везом или перформансама с мрежом. Информације о купцима погођеним грешком могу укључивати евидентирање ИП адресе и / или корисничко име клијента.

Учење ко евидентира шта

Лажна векторска слика политике нулте евиденцијеДа бисте знали какве се смернице пријављивања примењују, апсолутно је критично да пажљиво прочитате услове и одредбе повезане са вашим налогом. Увијек ћете имати прилику прегледати све те одредбе прије него што се пријавите за услуге.

На жалост, многи људи дају претпоставке о евиденцији и другим правилима и пре него што креирају налог, само мало прелажу услове и одредбе. То касније може довести до неких несретних ситуација.

Имајте на уму да су политике ВПН услуга можда мало другачије структуриране да би остале у складу са локалним законима. У том случају можете открити да на фокусирање потраге за најбољим добављачем ВПН услуга утиче место одакле компанија.

Анонимизатор

анонимоусмизер лого

Можда сте чули за Пет очију. То се односи на пет земаља које су закључиле споразум везан за безбедност на мрежи. Тих пет земаља су Аустралија, Канада, Нови Зеланд, Велика Британија и Сједињене Државе.

Анонимизатор је домаћин у САД-у, што значи да одредбе које су договорене од стране Пет очију утичу на њихову политику евидентирања. Све врсте трупаца за које се сматра да су законите за унос под условима из овог споразума чувају се одређено време.

Идеја која се налази иза евидентирања је да се омогуће дељење података националним властима у случају да се сумња на неку врсту кршења националне безбедности. Колико дуго ће подаци остати евидентирани овисит ће о тренутним законима који се примјењују.

Анонимизатор је у вези са тим само у одређеној мери. Ако прочитате њихове услове и одредбе, наћи ћете клаузуле које потврђују евидентирање и више информација о томе зашто се одвија. Њихови продајни и маркетиншки колатерали су мање јасни о томе шта је, а не евидентирано, па будите сигурни да и даље обављате дужну ревност.

Астрилл

астриллвпн лого

Астрилл је јединствен међу услугама које се налазе на овој листи, по томе што се налази у Републици Сејшели, тик уз афричку обалу. Када је у питању дељење информација о вези, грешци или активностима клијента са другим странама, Сејшели немају споразуме или савезе који гарантују размену било каквих података.

Упркос томе, имајте на уму да Астрилл наводи да на својим серверима чувају евиденцију веза. Компанији није јасно колико дуго се ти записи чувају пре него што се обришу. Дио тих података о вези који се чувају неко вријеме укључује ИП адресу и информације о уређају који се користи за сваку везу. То омогућава Астриллу да утврди колико истодобних веза је повезано са корисничким рачуном помоћу различитих уређаја.

Буфер

логотип буферираног впн-а

Буферирани се налазе у Гибралтару и одлучују да одржавају своје сервере у тој земљи. Иако се Гибралтар сматра британском прекоморском територијом, генерално се сматра да није везан прописима утврђеним у споразуму “Пет очију”. То значи да су шансе да се информације подијеле са сигурносним агенцијама у другим земљама у најбољем случају мале.

У својој политици приватности, као и у оглашавању, Буфферед потврђује да не надгледају активности преузимања или прегледавања. У ствари, они не тврде да воде било какве записе активности.

Услуга одржава неке евиденције веза, задржавајући информације попут времена укључивања и искључивања за сваку везу, трајања везе и количине података које се преносе и примају. Долазне ИП адресе такође се укључују у дневник повезивања. Подаци се чувају највише 30 календарских дана.

ЦиберГхост

логотип цибергхост впн

ЦиберГхост угошћује сервере у Румунији. Будући да држава нема детаљне споразуме о реципроцитету о интернет подацима са другим државама, врло је мала шанса да ваша активност буде подељена са агенцијама или другим странама ван земље.

Као и многи други сервиси са седиштем у земљама које немају споразум о дељењу података са другима, ЦиберГхост не одржава евиденцију активности. Дневници грешака одржавају се као начин за праћење и препознавање трендова у вези са мрежним проблемима. На сличан начин се одржавају евиденције веза као начин за процену вршних периода активности сервера и спречавање преоптерећења. Оба типа записа се анонимно користе и не користе се у било коју другу сврху осим заштите интегритета и функције мреже.

ЕкпрессВПН

екпрессвпн лого

ЕкпрессВПН одржава сервере на Британским острвима Виргин. Попут Буфериране, размјена информација која се одвија међу земљама укљученим у споразум о пет оцима не односи се на ову локацију. То значи да је мало вероватно да ће ваша мрежна активност бити подељена са било којим страним ентитетом.

Дневници везе које одржава ЕкпрессВПН сматрају се голим костима у поређењу са бројним другим ВПН услугама. Ти подаци укључују који су од њихових сервера коришћени и датум почетка и завршетка сваке сесије. За разлику од неких других услуга, ИП адреса клијента се не снима за дневник повезивања.

За разлику од неких других услуга на овој листи. ЕкпрессВПН не прати вашу активност. Они чак и не прате коришћење пропусног опсега вашег налога. Радије раде ако надгледају цјелокупно кориштење мреже и користе те податке да би утврдили када је потребно више сервера или нека врста надоградње мреже.

ХидеМиАсс

хидемиасс лого

ХидеМиАсс има седиште у Уједињеном Краљевству. Као једна од нација која учествује у споразуму о пет оцима, можете очекивати да ће неки од ваших података бити евидентирани. У случају да се нека врста истраге могуће повреде националне сигурности догоди у било којој од тих пет држава, ваши подаци би се могли подијелити као дио.

Добивате неку идеју о томе који се тип података бележи. На пример, у одељку о приватности ових услова наведено је да ХидеМиАсс неће евидентирати податке о веб локацијама које посећујете док сте повезани на ВПН..

То значи да постоји ограничење броја приказаних у евиденцијама активности. Дневници везе су детаљнији и укључују информације попут ваше почетне ИП адресе, колико је трајала свака сесија заједно са временима почетка и завршетка и колико је пропусног опсега коришћено током сваке сесије.

Хотспот Схиелд

логотип штитника хотспот

Ако више желите да користите ВПН услугу која нема уговоре о дељењу онлајн активности са другим земљама, Хотспот Схиелд је добар избор. Са седиштем у Швајцарској не постоје законске одредбе за дељење било које врсте Интернет активности. То значи да је вероватно да све што радите док сте повезани на ВПН не можете да делите са било којим другим извором.

За интерне потребе, Хотспот Схиелд генерише евиденцију веза за сваку сесију. Оно што је мало другачије јесте да се дневник брише на крају сваке сесије. Компанија такође обавља активности прегледавања иако није јасно у којој је мери та активност везана за поједине кориснике или чак за кориснике које овласти одређени купац. Дневник активности не укључује ИП адресе, али купци би требали знати да њихово прегледавање и друге активности и даље прате.

ИПВанисх

ипванисх лого

ИПВанисх одржава сервере у Сједињеним Државама. Компанија поштује одредбе и услове утврђене у споразуму “Пет очију”. Као резултат тога, постоји могућност да се ваша активност подели са агенцијама за спровођење закона и безбедношћу са седиштем у другим земљама.

Да је речено, ИПВанисх послује са нултом евиденцијом дневника. То значи да они не одржавају активно евиденцију активности, везе или грешке. Подаци се могу снимити док је сесија у току, али чини се да се бришу из мреже након што сесија заврши.

ИПВанисх чврсто верује у право на приватност на мрежи. То је довело компанију да агресивно подржава Елецтрониц Фронтиер Фоундатион и њене напоре да обезбеди приватност за све кориснике интернета.

Гоосе ВПН

гоосевпн лого

Са серверима у Холандији, Гоосе ВПН послује у држави која је успоставила сигурносне савезе са неколико других држава. Резултат тога је да би се ваша активност могла поделити у случају неке врсте међународне истраге.

Дневници активности које одржава сервис изостављају било коју врсту личних података. Међутим, дневници везе уносе податке попут врсте оперативног система који користи појединачни уређај и физичке локације корисника. Иако ИП адресе нису укључене у дневник повезивања, остали подаци могу бити корисни у погледу идентификације одређених корисника.

НордВПН

нордвпн лого

Сервери за НордВПН имају седиште у Панами, земљи која нема посебне споразуме о дељењу активности купаца са агенцијама са седиштем у другим земљама. Резултат је да је мало вероватно да ће ваша активност бити подељена ни са ким.

Према правилима о приватности НордВПН-а, ниједна евиденција о активностима, везама или грешкама се не одржава ниједног времена. Основне информације повезане са вашим налогом, као што су ваше име, адреса е-поште и ваша ИП адреса се чувају, али се не деле са било којим ентитетом ван компаније.

Приватни приступ интернету

приватеинтернетаццес впн логотип

Још једна ВПН услуга која је са седиштем у Сједињеним Државама, приступ вашој активности подлеже условима и одредбама утврђеним у споразуму “Пет очију”. Постоји вјероватноћа да би се ваше информације могле подијелити са сигурносним агенцијама у било којој од земаља учесница.

Тхе Приватни приступ интернету ‘ услови приватности нису тако прецизни као неки други сервиси на овој листи. Постоји изјава да компанија уопште не снима било коју врсту дневника ВПН саобраћаја. На површини, ово сугерише да сервис има стварну политику нулте евиденције и да нема делова, везе или евиденција грешака за дељење.

СтронгВПН

стронгвпн лого

СтронгВПН такође угошћује сервере у Сједињеним Државама, осигуравајући да компанија настоји да се придржава одредби утврђених у споразуму “Пет ока”. У случају међународног инцидента за који се чини да угрожава сигурност, ваше податке можете затражити и делити.

Компанија не одржава евиденцију активности, везе или грешке на ниједном од својих сервера. Подаци се користе у реалном времену за испитивање било каквих извештаја о проблемима у вези са везом, али се не чувају за потребе извештавања спољним ентитетима. Ако то затраже безбедносне агенције, могу се делити основни подаци о вашем налогу.

ТорГуард

торгуард лого

Присуство ТорГуард-ове сервере у САД-у би могло значити да се делатност купаца може делити са агенцијама у било којој од земаља које учествују у споразуму о пет ока. Тренутно компанија не спроводи политику забране евиденције, тако да било који дељени подаци не би укључивали историју о времену повезивања вашег налога, употреби пропусне ширине, дељење датотека или било шта друго осим основних информација о налогу.

ВипрВПН

випрвпн лого мин

Као друга услуга на овој листи са седиштем у Швајцарској, ВипрВПН нема обавезу да податке о вашој вези, активности или евиденцији грешака дели са било којим другим ентитетом. У ствари, компанија не бележи никакве корисничке активности, укључујући и преузимања.

ВипрВПН одржава дневнике веза. Дневници укључују детаље попут времена почетка и завршетка сесије, количину података послатих током сваке сесије и почетне ИП адресе тих података.

ЗоогВПН

ЗоогВПН лого

Иако је заснован у самоуправној зависности од Британске круне, ЗоогВПН не подлеже условима утврђеним у споразуму Пет ока. Као резултат тога, изгледи за вашу активност док сте пријављени у ВПН који се дели са било којом агенцијом су мали.

Тренутно ЗоогВПН наводи да компанија послује са нултом евиденцијом дневника. Иако се дневници активности не одржавају, чини се да постоје неки подаци који се односе на употребу пропусне ширине који се одржавају на њиховим серверима.

Последње мисли

Која услуга вам пружа ниво приватности који вам је потребан? Само ви можете бити судија. Без обзира да ли вам је ово први пут да инвестирате у ВПН или сте сезонски професионалац, пажљиво истражите своје могућности.

Користите информације овдје пронађене као полазну тачку. Истражите било коју услугу која вас занима да ли су заиста најбољи ВПН. Временом и трудом наћи ћете ВПН провајдера који испуњава све ваше услове за квалитет, перформансе, стабилност мреже и приватност.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map