ВПН преваре које треба избегавати (ажурирано)

ВПН технологија није нова. Већ деценијама, предузећа и појединци га користе да би заштитили осетљиве податке и анонимно сачували своје покрете на мрежи. Неки сматрају да је то питање приватности. Једноставно им се не свиђа идеја да било ко, попут свог даваоца интернетских услуга или хакера, може пратити њихов веб саобраћај.


Упозорење о превариЗа друге људе, употреба ВПН-а је ствар живота или смрти. То су грађани и новинари који живе у тоталитарним режимима који не дозвољавају слободно изражавање мисли и мишљења. ВПН им омогућава да заузму субверзивне положаје и револуционарне акције не ризикујући свој живот, или сасвим буквално, удове.

Размотрите кораке које бисте могли предузети како бисте заштитили свој дом против спољног света. Сигурносне камере на унутрашњости куће упозораваће вас на могуће уљезе, али ви желите само да набавите најбољи и најпопуларнији систем камера који можете да купите. То је једноставно једини начин на који можете веровати да новац добијате од система.

Исто важи и за ВПН. Најбољи ВПН заштитиће вас од свих врста шпијунирања, али инфериорни ће вас оставити рањивим за напад из свих углова. Како можете знати коме ВПН да верујете?

Започнимо испитивањем онога што сте стекли употребом ВПН-а пре него што пређете на ВПН листу преваре. Наоружани овим информацијама моћи ћете да донесете информисану одлуку када дође време да одаберете ВПН за свој дом или посао.

Предности употребе ВПН-а

Да ли сте знали да ваш провајдер интернетских услуга (ИСП) може пратити све ваше мрежне активности?

Они знају када се пријавите, које веб локације посећујете, шта радите док сте тамо и колико дуго тамо проводите. Они могу видети вашу активност на друштвеним медијима. Они могу да надгледају док учествујете на форуму; чак и навике куповине на мрежи за њих нису тајна.

Нажалост, ваш ИСП није једина страна која је заинтересована за оно што радите на мрежи. Компаније, попут трговаца и добављача услуга, прате ваше кретање и траже могућности да вам нешто продају.како-а-впн-функционишеЗатим, ту су оператери у сенци. Они се надају да ће заразити ваш систем малваре-ом, адваре-ом и другим потенцијално штетним софтвером. Стварно би волели да вас боље упознају. Точније, било који су ваши лични подаци, укључујући бројеве кредитних картица и бројеве банковних рачуна.

Чврста, добро прегледана ВПН може вас заштитити од свега тога. ВПН технологија у потпуности маскира вашу ИП адресу, чинећи је немогуће је ући у траг. Штавише, ваш ВПН може учинити да изгледа као да прегледавате Сиднеи када сте заправо у Монтреалу.

Без обзира на то, јасно је да недовољно људи искориштава све што ВПН може да уради.

Проценат људи који користе ВПН на различитим континентима

Ваша ВПН шифрира ваш веб промет и потенцијално га може прескочити на два или три сервера широм свијета. Нико, чак ни ваш ИСП, не може видети шта радите на мрежи. Уживате у потпуној приватности и анонимности, као и у безбрижности када знате да сте потпуно сигурни када сте на мрежи.

То је попут инсталирања најбољег кућног система безбедности код куће; боље ћете спавати ноћу знајући да сте ви и ваша породица у потпуности заштићени.

Да ли је икада опасно користити ВПН?

За већину људи нема опасности повезане са коришћењем ове врсте софтвера; кључно је разумевање основа ВПН-а и пажљив одабир угледног провајдера са досадашњим искуством пружања савршене сигурности и анонимности на мрежи је кључно.

Неки људи могу бити у опасности једноставно кориштењем било којег ВПН-а. Ови појединци живе у опресивним земљама у којима је употреба ВПН-а забрањена јер влада жели да надгледа све њихове мрежне активности

ВПН_СцамМеђутим, ово је другачија опасност од оне о којој се овде говори. Такође може бити опасно користити ВПН када јесте лажни ВПН који заправо не нуди услуге које оглашава. То може бити опасно када ВПН одлучи да зарази ваш систем свим врстама шпијунског софтвера и вируса. Они чак могу да прате и бележе ваша кретања на мрежи, продајући податке највишем понуђачу.

Није ли то управо супротно ономе што би ВПН требао да ради?

То је застрашујуће код десетака ВПН провајдера који данас раде. Неки су веома угледни и теже да нуде поуздане услуге које ће вас сачувати на мрежи без обзира на све.

Затим, ту су ВПН-ови који вам узимају новац, али вам не дају ништа заузврат. Једнако су лоши и они који су “бесплатни”. Можете се кладити да је већина бесплатних ВПН-а понуђена по тој цени јер се продају.

Савјестан потрошач може избјећи ове ВПН преваре. Што више знате о типичним заплетима које користе ови злогласни пружаоци услуга, то ће вам бити лакше да се клоните њих.

Типичне ВПН преваре које треба избегавати

Следећа листа ВПН преваре није теоретска. Свака од ових превара испробана је и доказана је успешном кроз заробљавање неопрезних потрошача. Не дозволите себи да постанете жртва ниједног од ових пропуста.

Ово је критична информација, јер студије показују да су људи све више забринути због приватности на мрежи и о томе како компаније користе своје податке.ниво забринутости за приватност података о потрошачима

Нико не може себи да приушти додатни ризик игнорисањем ове листе ВПН превара.

1. Бесплатно ВПН-а – кошта вас више него што можда мислите

Ко не воли добити нешто за ништа? То некако јесте чини да се осећате као да се нешто одмичете, зар не? Или бисте тако мислили. Али видите, када је реч о бесплатним ВПН-има, обично се пружалац услуга нешто поклони.

Неколико угледних ВПН добављача нуди бесплатну верзију својих услуга. Типични слојеви обично су ограничени по ширини опсега и нема много звона која су повезана с њим. Бесплатна верзија нуди се с надом да ћете испробати услугу и постати купац који плаћа. Ако морате да изаберете бесплатан ВПН, онда избегавајте оно што се налази на нашој листи доле.

Нажалост, постоји много “бесплатних” ВПН-а који би вас могли коштати огромног износа у смислу времена, новца и главобоље. Неке од ових услуга ограничавају вас на застарели ВПН протокол попут ППТП, који ниједан безбедносни стручњак не сматра поузданим. Нећете добити никакву јаку енкрипцију овим протоколом, остављајући вас рањивим у свету проблема.

Сваки ВПН који се купцима нуди без икаквог трошка мора некако да доноси приходе. Ако не узимају новац од јавности, онда га морају добити негде другде. Уз овај пословни модел, профит обично долази од продаје навика прегледавања њихових корисника. У основи, ВПН дели податке о корисницима са фирмама у маркетиншком свету.

Неки од ових неспорних ВПН-ова ће дати вашу адресу е-поште пословним партнерима или непознатим трећим лицима. Те друге компаније тада могу да користе вашу адресу е-поште за све врсте гадних сврха као што су криптојакинг, рансомваре, пхисхинг и слање нежељене е-поште.

И даље ће други ВПН-ови уметнути ствари попут веб локација, праћења пиксела и колачића у ваш систем. То омогућава ВПН-у и компанијама које плаћају ВПН да убаце те пратиоце, да прате ваш веб саобраћај и користе га у рекламне сврхе.

Погледајте само ово откриће са позване ВПН Беттернет:

Боље оглашавање трећих страна

Запамтите, добијате оно што плаћате. Ако желите да заштитите своје лозинке, онда тражите најбољи софтвер за управљање лозинкама који можете себи да приуштите (сви су прилично јефтини). Ако желите истинску приватност и анонимност на мрежи, онда тражите ВПН с повољним ценама.

2. Лажни ВПН-ови – тврдње које су превише добре да би биле истините

Неке се компаније оглашавају као ВПН услугу, али заправо не пружају чак нити основе. Првобитна брига је што се они често не труде да шифрирају ваш интернет саобраћај. То значи да је све што радите на мрежи изложено вашем даватељу интернетских услуга, трећим странама, влади и хакерима.

Поред тога, ВПН који је лажан може убацити злонамерни софтвер у ваш систем. Уз овај софтвер, ВПН је у могућности да податке које прикупи из ваших мрежних навика користи за слање циљаних огласа и нежељене поште. Могли би вам отети рачуне, закључати рачунар рансомваре-ом или украсти ваше банкарске податке и друге приватне податке. Плаћа се да се преиспитају постојећи ризици за сајбер безбедност; будите у потрази за свим новим векторима напада који хакери или лоши актери користе за инфилтрацију у системе.

Када ВПН није оригиналан, ваш рачунар може да постане део ботнета. „Бонетнет“ је низ уређаја који имају интернет могућност. Свака заражена злонамерним софтвером може их користити и контролисати трећа страна без власникова знања. То значи да ВПН сада може продати ваш пропусни опсег било којим купцима.

ВПН који воде лопови могу такође чувати све ваше личне податке како би их могли продати неком другом.

Сачекај минут. Зар не користите ВПН да бисте спречили даватеља интернетских услуга и други да прате ваше кретање на мрежи и продају ваше информације? Не падајте на ВПН који је заиста преварант.

3. Доживотне претплате – то није ваш животни век, то је њихов

Неколико ВПН пружатеља услуга нуди „доживотну“ претплату на њихове услуге. Цена обично је изненађујуће ниска. Када се пројицира током „животног века“, сигурно звучи много јефтиније него плаћање ВПН-а у корацима од једне или две године..

избегавајте доживотне впн плановеМеђутим, многе од ових доживотних претплата не вреде трошкове. Непоуздани ВПН-ови често отказују ове уговоре након само једне или две године. Други ће прикупљати ваше податке и продавати их оглашивачима и непознатим трећим странама.

Понекад људи који се пријаве за доживотну претплату открију да јесу бомбардовани огласима кад год пођу на мрежу. Штавише, они се често преусмеравају на веб локације трећих страна које не желе да посећују.

Имајте на уму да је вероватно ВПН који обећава доживотну претплату односи се на животни век њихове компаније, а не на ваш. Неки од ових злогласних ВПН-а постоје само неколико година, прикупивши онолико претплата колико могу пре него што нестану у ноћ.

Погледајте све понуде за животно дело са зрном соли.

4. Надгледање пет, девет и 14 очију – УКУСА споразум

Можда сте чули за међународне савезе за надзор, познате као Пет очију, девет очију и 14 очију у вестима. У суштини, државе чланице ових савеза сложиле су се да заједно раде на прикупљању и дељењу података о надзору. Мало је попут глобалне шпијунске агенције која вас гледа преко рамена сваки пут када се пријавите на Интернет.

14-Еиес

Када је ВПН са седиштем у земљи која је део једног од ових савеза, онда је разумно претпоставити да ће све што корисници раде на мрежи док користе тај ВПН подлећи шпијунском управљању. Иако је канадска влада можда спречена да предузме одређене шпијунске акције против својих грађана без надлежног поступка, исто можда не важи за САД или Аустралију. Ако амерички или аустралијски шпијуни се баве неким занимљивим подацима, поделиће их са канадском владом. То би канадске држављане могло ставити у топлу воду.

У основи, ВПН-ови који се налазе у овим јурисдикцијама могу бити законски обавезни да снимају одређене записе и да ове информације размењују са властима. Има смисла одабрати ВПН који је није са седиштем у земљи са 14 очију како би се осигурало истинско искуство „без трупаца“.

Грозне ВПН-ове у које не треба да верујете

Одређени ВПН-ови су последњих година себи дали имена из свих погрешних разлога. Док се неки од тада савијају, други настављају да раде. Учење о неким од ових ВПН-а и преваре које су користили може вам помоћи да препознате друге злобне играче на тржишту. Остављамо вам везу до њихових веб локација за референцу – али оне су једноставно ужасне &# к1ф61ф ;. Па радије не бисмо.

Портрет логотип Беттернет впн

Беттернет

Са злонамерни софтвер уграђен у код, пратећи библиотеке и цурења ИП адреса, Беттернет сигурно не испуњава своје име.

Беттернет се нуди бесплатно. За људе који су обраћали пажњу на овај чланак, то је огромна црвена застава. Када купци примете чудне ствари које се дешавају на њиховом систему након коришћења Беттернета, контактирају компанију ради подршке купцима или техничког савета, али не добијају помоћ коју траже. То је зато што Беттернет није ту да пружа поуздане ВПН услуге. Тпостоје једноставно да бисте прикупили ваше податке и продали их највишем понуђачу.

лого арцхие впн

Арцхие ВПН

Арцхие ВПН је злогласна због своје тенденције ширења злонамерног софтвера. Многи корисници су чак добили вирус током коришћења Арцхиеја. Још једном, ово је наводно бесплатни ВПН и још увек се појављује на Гоогле ПлаиСторе-у. Не ризикујте ако је видите.

ЦроссВПН лого

ЦроссВПН

Оглашен као бесплатан, неограничен ВПН, коришћење ове услуге могло би вас коштати великог времена. Његово за које се зна да инфицира системе гадним Тројаном поред злонамерног софтвера, вируса и шпијунског софтвера. Још је могуће преузети ЦроссВПН, али се дефинитивно не препоручује.

Логотип Фласхфрее ВПН

Фласх Бесплатно ВПН

Сама себе назива ВПН, али заправо је више као проки. Поред тога, ако се пријавите за услугу, мораћете да дате Фласх-у неколико прилично опасних дозвола. Други ред застава је потпуно одсуство политике приватности или чак веб странице. Дефинитивно нећете уштедети новац тако што ћете се обратити овом упитном провајдеру.

СуперВПН логотип

СуперВПН

На површини, ово делује као прилично добар посао. Бесплатно добијате неограничену пропусност. Међутим, овај наводни ВПН жели потпуни приступ вашем телефону, много више од онога што он разумно треба. Огласи нису непрестани и на овом сервису, што нервира. Важно је то приметити ова апликација је у бројним јурисдикцијама означена као злонамерни софтвер.

ВиФи Протецтор ВПН

ВиФи Протецтор ВПН

Изненађен оптужбама да нису адекватно заштитили потрошаче који одаберу њихову услугу, ВиФи заштитник је лоша игра на срећу. Купци су оптуживали за шпијунски софтвер и адвер. Ако желите да ваше искуство на мрежи остане анонимно, потражите негде друго.

Једноставно ВПН

Једноставно ВПН

Еаси ВПН је скупа услуга која не штити своје купце на начин на који би требао. На овој ВПН листи преваре, ово је једно од најгорих јер евидентира колачиће. Уз то, његова политика приватности је практично некохерентна. Нема разлога да верујете овом провајдеру.

Како избећи ВПН преваре

Проналажење правог ВПН-а захтева мало посла, али то је вредно. Потражите ВПН провајдера који је високо оцењен на више платформи. У идеалном случају имају кристално јасну политику приватности тако да знате тачно које се информације, ако их има, похрањују.

Од виталног је значаја да направите неколико спавања да бисте открили где је седиште ВПН-а. Пређите 14 земаља очију да бисте осигурали да је ваша приватност у потпуности заштићена.

Поред тога, потражите ВПН који се унапред користи око употребе врхунских ВПН протокола попут ОпенВПН. На тај начин можете бити сигурни да је ваш веб саобраћај правилно шифрован.

Такође је критично да будете спремни да платите ВПН. Одржавање висококвалитетних сервера одузима новац, али желите ВПН који користи сјајне сервере. У овој игри, добијате оно што плаћате за.

Последње мисли

Ако се желите заштитити путем интернета, од пресудне је важности да користите угледну ВПН услугу као што је НордВПН. Нажалост, у данашње време многи добављачи ВПН више су заинтересовани да продају ваше личне податке него што их штите.

Идентифицирањем преваре с ове листе, можете их избјећи и донијети мудру одлуку. Увек запамтите, ако немају производ од кога би заправо могли да зарађују, онда сте вероватно производ

ФАКс

П: Можете ли да верујете бесплатном ВПН-у?

А: Ретко. Добротворна организација не нуди бесплатан ВПН. Морају зарадити новац. То значи да ће вас бомбардирати огласи и бити у опасности да се ваши подаци и мрежне навике продају највишем понуђачу.

П: Да ли ВПН провајдер може видети саобраћај?

А: Могуће је да ВПН провајдери могу видети ваш веб саобраћај, али добри немају интерес за то. У ствари, они се труде да не би видели ваше мрежне активности.

Нажалост, злогласни ВПН провајдери не само да шпијунирају ваш веб саобраћај, већ и инфицирају ваш рачунар вирусима и злонамерним софтвером. Ваши подаци се продају трећим лицима и никада не можете бити сигурни ко би други могао да користи ваш пропусни опсег. Користите само угледне ВПН да бисте осигурали да се ови проблеми не појаве. За додатну заштиту размислите о прегледавању помоћу приватних претраживача.

П: Могу ли ВПН-ови красти податке?

А: Угледни провајдери неће, али многи бесплатни или на други начин непоуздани ВПН-и хоће. Људи који управљају овим компанијама желе само да зараде, и не смета да краду.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map