20 tény a kanadai adatvédelemről, amelyet tudnia kell

Az adatvédelem olyasmi, amelyet senki sem engedhet meg magának.


Az elektronikus adatoktól, amelyeket az emberek otthon vagy a felhőben tárolnak, az üzleti hálózatokban található információkig, ügyelve arra, hogy csak azok számára legyenek fontosak, akiknek az adatokat látniuk kell. Tehát azt is javasoljuk, hogy a legjobb otthoni biztonsági rendszert kapja a további védelem érdekében.

Adatvédelmi rendszer karakter fogalmaMíg az adatok védelmének nagy részét Önnek kell viselnie, Kanadában vannak olyan törvények, amelyek a védelem és jogorvoslat számos formáját is biztosítják.

Gondolkozott már azon, hogyan kezelik Kanadában az adatvédelmet? Milyen törvényeket vagy rendelkezéseket hoznak az adatok ellopása, megváltoztatása vagy más módon történő felhasználása megakadályozása érdekében, amelyet az egyén vagy a vállalkozás tulajdonosa soha nem szándékozott?

Íme néhány alapvető tény a kanadai adatvédelemről, amelyek segítenek megérteni a védelem biztosítása érdekében tett lépéseket, és bizonyos esetekben azokkal foglalkoznak, akik adatot lopni, megrontani vagy saját célra használnak fel.

1. Kanadában két szövetségi adatvédelmi törvény létezik

Noha számos olyan törvény létezik, amelyek általában védik a magánélet védelmét, két olyan törvényt is meg kell tudni.

A személyes adatok védelméről és az elektronikus dokumentumokról szóló törvényt (PIPEDA) és az adatvédelmi törvényt mind a kanadai adatvédelmi biztos hivatala kezeli..

pipeda és következményei

A két aktus között, az adatkezeléssel kapcsolatos széles körű adatvédelmi aggályokat fednek le, ideértve az összes típusú telekommunikációs, egészségügyi, bank- és internetszolgáltató által gyűjtött vagy tárolt adatokat.

2. A PIPEDA védi az adatokat nemzeti és nemzetközi szinten

A PIPEDA a következőkre vonatkozó rendelkezéseket tartalmaz: sokféle üzleti tranzakcióhoz kapcsolódó adatok védelme (erről bővebben itt olvashat). Ide tartoznak a nemzetközi és a belföldi ügyletek is. Ez azt jelenti, hogy a nem az országban székhellyel rendelkező, de jelentős jelenléttel rendelkező társaságok kötelesek betartani a törvényben foglalt rendelkezéseket.

3. Az adatvédelmi törvény és a személyes adatok szövetségi felhasználása

Az adatvédelmi törvény meghatározza hogyan használhatja fel egy kormányzati szervezet egy kanadai lakos személyes adatait. Vannak olyan rendelkezések, amelyek vonatkoznak arra, hogy milyen lépéseket kell tennie az entitásnak az adatok védelme érdekében, miután megszerezték azokat. Ez magában foglalja az ésszerű óvintézkedések alkalmazását az olyan adatok megsértésével kapcsolatban, amelyek bármely tartományban lakó lakosokat érinthetnek.

adatvédelmi panasz diagramja

Fontolja meg, hogy milyen típusú adatok találhatók rólad a szövetségi adatbázisokban. A pénzügyi adatokat, a munka előzményeit, a címeket, és még az egészségre vonatkozó adatokat is megőrzik.

A magánélet védelméről szóló törvény biztosítja a megfelelő intézkedések meghozatalát annak megakadályozására, hogy bárki, aki ezeket az adatokat saját céljaira kívánja felhasználni, megszerezhesse azokat..

4. A PIPEDA-t 2015-ben módosították

Mivel eredetileg 2004. január 1-jén vált törvénybe, A PIPEDA némi változáson ment keresztül. A 2015. évi digitális adatvédelmi törvény módosította a PIPEDA-t, hogy fedezze az internetes kereskedelem növekedését, a kommunikációs lehetőségeket és más olyan feladatokat, amelyek szükségszerűen az adatok gyűjtését és megosztását jelentették. Ezek a rendelkezések 2018-ban teljes mértékben hatályba léptek.

A módosítások nem gyengítették a PIPEDA által már biztosított védelmet. Ehelyett kibővítették az e törvény által biztosított védelem körét. Ezeket a kiegészítő rendelkezéseket végül mind magánszemélyek, mind üzleti vállalkozások élvezhetik.

5. Kanada részt vesz az Öt Szem megállapodásban

öt szem nemzetAz Öt Szem Megállapodás öt nemzet közötti kölcsönös szövetség az információk megosztására abban az esetben, ha valamilyen komoly biztonsági kérdés merül fel.. Ez magában foglalja az egyének, valamint a vállalkozások és más típusú szervezetek által gyűjtött információkat.

A szövetségben részt vevő öt nemzet Ausztrália, Kanada, az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és Új-Zéland.

Ne feledje, hogy az Öt Szem Megállapodás nem tiltja hasonló szövetségek létrehozását Kanada vagy a másik négy nemzet között a világ többi országával. Megállapítja egy működési megállapodást, amely szerint az adatok biztonsági célokra megoszthatók mind az öt nemzet között.

6. Kanada és kötelező szabálysértésről szóló értesítések

Az újabb digitális adatvédelmi törvényben foglalt módosítások egyike kapcsolódik értesítés a lakosokról, amikor személyes adataik veszélybe kerülnek. Ez magában foglalja az adatok eltulajdonítását, valamint az adatok megváltoztatását vádemelés vagy más jogellenes cselekvés céljából. Az elmúlt években voltak olyan rendelkezések, amelyek egy bizonyos pontig védik a fogyasztókat, de nem olyan alaposan, mint a 2018-ban hatályba lépett új törvény..

A vállalkozások, a pénzügyi intézmények és még a nonprofit szervezetek azonnali értesítése is, hogy megsértették a személyes adatokat, lehetővé teszi a fogyasztónak, hogy inkább, mint később cselekedjen. Az időben történő értesítés lehetővé teszi a számlák lezárását, megakadályozza az újak megnyitását jogosulatlan felek által, és általánosságban minimalizálja a jogsértés által okozott károkat..

7. A tartományoknak adatvédelmi törvényei is vannak

Az összes kanadai tartomány elfogadta az adatvédelemmel kapcsolatos törvényeket. Ezek a törvények a szövetségi jogszabályokkal együtt működnek, és rendszeresen frissülnek. A PIPEDA módosításaival, amelyek 2018-ban léptek hatályba, a polgárok és üzleti egységek tartományi és szövetségi védelmének kombinációja nagyobb, mint a múltban.

8. A nemzetközi társaságokra a PIPEDA vonatkozhat

a pipeda betartása

Azokat a társaságokat, amelyek székhelye más országokban helyezkedik el, de olyan létesítményeket működtetnek, vagy olyan ügyleteket folytatnak, amelyek Kanadában jelentős üzleti volumenűnek tekinthetők, kötelesek betartani a jelenlegi adatvédelmi törvényeket, vagy legalábbis azok egy részét. Az egyedi rendelkezések vagy a megfelelés mértéke a kanadai lakosoknak nyújtott üzleti és / vagy szolgáltatások jellegétől függően változhat.

Azok a fogyasztók, akik aggódnak a kanadai törvények alkalmazásáról minden olyan nemzetközi társaságra, amelyet személyes adatokkal szolgáltatnak, online olvashatják e törvények szövegét. Ezzel jobb képet kap arról, hogy mit lehet és mit nem lehet tenni a magánélet valamilyen megsértése esetén.

9. A PIPEDA magán- és állami társaságokra vonatkozik

Kanada elsődleges törvényei a az adatvédelem és a magánélet mindenféle üzleti egységre vonatkozik valamint a legtöbb nonprofit ügynökség. Ez azt jelenti, hogy mindegyikre a magánvállalkozástól a nyilvános részvénytársaságokig az említett törvények vonatkoznak.

10. Az adatvédelmi törvény nem vonatkozik az egyének által személyes használatra összegyűjtött adatokra

Azokra az adatokra, amelyeket az egyének otthoni felhasználás céljából vagy magánügyeik elvégzése céljából gyűjtnek, általában nem vonatkozik a szövetségi vagy tartományi törvény. Van néhány kivétel, különösen, ha az adatokat végül bűncselekménynek tekintik.

A jogi szakértők segíthetnek az egyéneknek megérteni, hogy a jelenlegi törvények hogyan kapcsolódnak személyes adataikhoz, amelyeket otthoni hálózatokban, felhőtárolóban és más helyszíneken tartanak fenn.

11. A munkáltatók áttekinthetik a vállalati eszközökkel kapcsolatos tevékenységeket

Míg a munkavállalók nem kötelesek a munkáltatók számára hozzáférést biztosítani személyes eszközeikre vonatkozó adatokhoz, ugyanez nem igaz a munkavállalóknak üzleti vállalkozás és az alkalmazottak termelékenységének kiértékelése céljából kiadott eszközök esetében..

termelékenység-veszteség diagram

Mint ezeknek az eszközöknek a törvényes tulajdonosai, a munkáltatók bármikor szabadon megvizsgálhatják azokat. Ez magában foglalja a történetek letöltését és az online tevékenységek más típusainak áttekintését.

12. Ide tartozik az e-mail és a szöveges üzenet

A munkaadók szabadon figyelemmel kísérhetik és elolvashatják az e-mail kommunikációt, amelyet egy vállalat által kiadott e-mail címmel küldtek vagy fogadtak el. Ugyanez vonatkozik minden olyan szöveges üzenetre, amelyet egy vállalati okostelefonon küldünk és fogadunk.

A jelenlegi törvények szerint ezek a kommunikációk a munkáltató tulajdona, nem pedig a munkavállaló tulajdona.

13. Csakúgy, mint a böngésző tevékenysége

böngésző tevékenység vektor képA munkáltatóknak joguk van áttekinteni az összes olyan böngészési tevékenységet is, amelyet a vállalat tulajdonában lévő eszközökkel végeznek. Az egyes eszközökön található tevékenységi naplókkal együtt a vállalati szerverekre rögzített összes naplózott tevékenység bármikor felülvizsgálható..

Ha olyan tevékenységet találnak, amely nem kapcsolódik a rá ruházott munkavállalóhoz, a munkáltatónak joga van felfüggeszteni vagy más büntető intézkedést hozni a munkavállalóval szemben, munkaviszonyának megszüntetéséig beleértve..

14. Ide tartozik a társaság VPN-jén végzett tevékenység

A munkáltatónak a vállalati eszközökkel végzett tevékenységek felügyeletére vonatkozó joga nem korlátozódik az irodára. Ha egy alkalmazott távolról dolgozik, és a munkáltató virtuális magánhálózatán keresztül kapcsolódik a vállalat elsődleges szerveréhez, az összes kommunikációt, böngészési tevékenységet és egyéb tevékenységeket a munkáltató felülvizsgálja..

A legjobb VPN-k Kanadában – és világszerte – szolgáltatásokat kínálnak, így a munkáltatók megkönnyítik az összes tevékenység nyomon követését, miközben megóvják az adatokat az illetéktelen hozzáféréstől. A foglalkoztatási megállapodás megszüntetésének alapjául a vállalati adatok vagy bármilyen, tulajdonjognak tekintett ügyféladat jogosulatlan felhasználása használható fel..

15. Szankciók adatlopás vagy manipuláció miatt

Az illetéktelen adatokhoz való hozzáférés, az adatok másolása vagy más módon történő ellopása, vagy bármilyen módon történő manipulációja büntetések széles skáláját vonhatja maga után..

Ez részben annak oka, hogy súlyos következményekkel jár, ha adatlopás vagy megsértés áldozatává válik.

az adatok megsértésének következményei

A potenciális szankciók között szerepel az internetszolgáltatások megszüntetése, pénzbírság, letartóztatás vagy egyéb jogi következmények. A védett adatokkal visszaélő alkalmazottakat elbocsáthatják vagy elveszíthetik munkahelyüket.

16. Kanadában a VPN használata alacsonyabb

Noha a virtuális magánhálózatok iránti érdeklődés növekedett, mint az adatlopásokkal és visszaélésekkel szembeni védelem megerősítésének módja, a VPN tényleges használata a vállalat online stratégiájának részeként Kanadában továbbra is viszonylag alacsony. Más országok vállalkozásai szintén nem bővítik a VPN-ek használatát. Ide tartoznak ausztráliai, japán és lengyel üzleti tulajdonosok.

Van némi felfogás, hogy a VPN illegális Kanadában. Nem erről van szó. Valójában Kanada azon nemzetek egyike, ahol minden olyan VPN-szolgáltatás, amely megfelelõen engedéllyel rendelkezik az országban mûködésre, és megfelel az adatvédelemre és a magánéletre vonatkozó jelenlegi törvényeknek, üdvözlendõ..

17. A VPN személyes és üzleti felhasználása egyre növekszik

Noha igaz, hogy a személyes és üzleti VPN-k használata nem ugyanolyan ütemben történik, mint más nemzetekben, a VPN-szolgáltatásokat igénybe vevő fogyasztók és vállalkozások száma kismértékben, de következetesen növekszik..

Ez várhatóan a következő néhány évben folytatódni fog, mivel növekszik az online adatvédelem veszélye, és egy évvel egyre növekszik, attól függően, hogy a VPN-szolgáltatások milyen sikeresen tudják magukat értékesíteni az adatok és a felhasználók identitásának védelme érdekében..

18. Az adatok eltulajdonítása polgári és büntetőjogi vádakat is eredményezhet

kanadai kiberbiztonság

Noha az adatok megsértése, lopása vagy visszaélése néhány esetben a vállalaton belüli problémaként kezelhető, vannak esetek, amikor büntetőjogi vádakat nyújtanak be. Ez különösen akkor valószínű, ha a védett adatok, például az ügyféllisták, a kutatási és fejlesztési dokumentumok és a hasonló információk másolása, megváltoztatása vagy ellopása történik. A büntetőjogi vádak mellett a bűncselekmény áldozatai dönthetnek úgy, hogy polgári vádi vádat emelnek a felelős felekkel szemben.

19. További rendeletek vannak a Horizonton

Míg dicséretes Kanada erőfeszítései a személyes és vállalati adatok fokozottabb védelme érdekében, dicséretre méltó, a politikusok továbbra is új jogszabályokat javasolnak mind tartományi, mind szövetségi szinten. Ez részben annak köszönhető, hogy az online kommunikáció folyamatosan fejlődik, és az érzékeny adatok tárolására egyre több megközelítést alkalmaznak.

20. Még ha a régebbi törvényeket is figyelembe veszik a feltörekvő technológiák szempontjából

Az új törvények nem csak a tisztviselők arra törekszenek, hogy javítsák az adatokkal való visszaélések és a lopások elleni védelmet. A jelenlegi törvényeket kiválónak tekintik, amennyire csak megy, de lehetnek olyan rendelkezések is, amelyek lépést tartanak a technológia fejlődésével. Ezért nagy esély van arra, hogy a meglévő törvények új módosításait javasolják és végül elfogadják.

A lakosok lépést tarthatnak a folyamatban lévő jogszabályokkal, a tartományi és a kormányzati helyszínek meglátogatásával. Ez lehetőséget ad a javasolt törvények szövegének elolvasására, és képet kap arról, hogy mit valósítanak meg, ha törvénybe írják őket.

A jelenleg alkalmazott védelem megértése

Szeretne többet megtudni az adatvédelmi törvényekről és rendeletekről, amelyek az ország egész területén vagy esetleg egy adott tartományban érvényesek? Számos kormányzati ügynökség rendelkezik a kívánt információval, valamint tekintélyes webhelyekkel, amelyek segítenek összehasonlítani a több országban hatályos törvényeket..

adatvédelmi törvények országonként

Szánjon egy kis időt arra, hogy jobban megismerje, mit jelent ezek a törvények az Ön számára, hogyan kell megvédeni a saját adatait, és miért változtatna holnap az ésszerű biztosítékok végrehajtása. A rendelkezésre álló legjobb ingyenes VPN-szolgáltatás megszerzése akár átmenetileg is jobb lehet, ha egyáltalán nincs VPN-je

Ne gondold, hogy senkit sem érdekel az online adatok, vagy hogy a kisvállalkozása nem vonzza a hackerek figyelmét. Szánjon időt arra, hogy többet megtudjon a kanadai lakosok számára kínált védelmekről, valamint az internetes biztonság legjobban elérhető szoftver-lehetőségeiről.

Tesztelje a VPN erősségét a teljesítmény és az adatok védelme szempontjából. A jogainak ismerete és az adatok védelméhez szükséges megfelelő lépések megtétele sokáig akadályozza meg, hogy új statisztikákká váljon.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me