A teljes útmutató a proxyszerverekhez (a VPN szolgáltatásokhoz képest)

Proxy szerver csatlakozik az internethez a számítógép helyett. Más szavakkal: a böngészés során generált összes adat a számítógépről átkerül az Internet felé vezető proxykiszolgálón keresztül, és a proxykiszolgálón keresztül a számítógépre való visszatérési út során is..


Lényegében közvetítő. Miért használna bárki proxy szervert? Elsődleges oka az, hogy elrejti az Ön IP-címét, viszont elrejti a fizikai helyét mindenkitől, aki esetleg figyel. A VPN egy proxy szerver speciális formája. Később belekeveredünk ezekbe.

Nyilvános proxyszerverek

Az első olyan proxykiszolgáló, amelyről beszélni fogunk, az ingyenesen online elérhető, ingyenesen elérhető típusú, a nyilvános proxy szerver.

Noha magának az internetnek a magánszemélyekhez történő ingyenes csatlakozásának gondolata nyilvánvalóan figyelmet érdemel, az ilyen típusú szervernek van elég hátránya, hogy csak az Internet-felhasználók leginkább alkalmainak kell komolyan mérlegelniük.

Íme néhány figyelemre méltó ok a nyilvános proxyszerver elkerülésére:

 • Ezek a leginkább önkéntes tevékenységek váratlanul offline állapotba kerülnek, és így maradnak, amíg valaki megszabadul a napi munkájuktól, hogy kitalálja a problémát.
 • Nincs pénz a felszerelés korszerűsítésére, várhatóan lassú lesz az internetkapcsolat.
 • Az ügyfelek megtartására irányuló profit motiváció nélkül az üzemeltetők rendelkeznek nincs valódi oka az Ön adatainak kémkedésének vagy böngészési szokások. Hackerek lehetnek mindazok számára, akiket tudtok. Egyes becslések szerint a nyilvános proxyszerverek 70% -a csak a bűnözők előtt áll.
 • És a szimatolás nem az egyetlen probléma. Ezek egy újabb nagy százaléka a meghatalmazottak hirdetéseket vagy JavaScriptet adnak a meglátogatott webhelyekre. Ez nem jó.

A lényeg itt az, hogy egy nyilvános proxyszerver használata rossz ötlet, függetlenül attól, hogy miként nézi meg. Visszaveszem azt, amit korábban mondtam arról, hogy ez alkalmi lehetőség az alkalmi szörfösök számára. Meggondoltam magam. Senki sem használhatja ezeket!

Privát proxy szerver

A magánproxykiszolgálókat elsősorban nyereségorvoslati célokra használják, bár egyes emberek vagy cégek ingyenesen állítják be őket személyes vagy munkavállalói használatra.

A VPN (virtuális magánhálózat) a leggyakoribb privát proxy. Részletesebben megvizsgáljuk, mi különbözteti egy ilyen típusú szervert egy kicsit. Jelenleg küldje el.

Ahol a magánjogi meghatalmazott felülmúlja a nyilvános társait, akkor azért díjat kell fizetni (maradj itt velem) a használatáért. Bármely iparágban működő társaság profitmotívumának bevezetése azt jelenti, hogy nagyon érdekli az ügyfél kielégítése annak érdekében, hogy továbbra is megkapja ezeket a havi kifizetéseket..

Ha egy társaság díjat számít fel a szolgáltatásért, akkor fogadhat, hogy nyilvántartásba veszik azt, hogy mennyire védik az ügyfél magánéletét harmadik fél által készített vélemények révén (mint amilyeneket én ezen a weboldalon írtam). Az Internet lényege, hogy hangosan és hosszú ideig panaszkodik, amikor csalódott, és ezt egyik cég sem akarja.

Szerverkategóriák

Vessen egy gyors és fájdalommentes pillantást azokra a különféle proxykiszolgálókra, amelyekre valószínűleg felbukkan az internetes utak során..

HTTP proxy

Ha valaha is észrevette a „http: //” nómenklatúrát bármely weboldal tetején található URL mezőben, akkor látta a szabványos globális webes protokollt, amelyet a webhelyek összes elemének összekapcsolására használtak..

Az ilyen típusú proxykiszolgáló nincs titkosítva, ami azt jelenti, hogy általában kevésbé fárasztó számítási terhelés miatt gyorsabb, mint mások. Mivel a titkosítás révén az internet egyre nagyobb része biztonságos lesz, a HTTP proxyk – amelyek nem tudják elérni őket –kevésbé hasznosá válnak.

HTTPS Proxy

Az SSL (Secure Socket Layers) proxyknek is nevezik, ez a típusú proxy alapja minden olyan webhelynek, amely biztosítani akarja a webhely és a felhasználók közötti adatcserét. A HTTPS proxy és a számítógép között átutazó összes adat titkosítva van.

SOCKS Proxy

A SOCKS protokoll alapvetően egyszerû. Ennek az egyszerűségnek köszönhetően kiválóan alkalmasak torrent forgalom, e-mail, IRC adatok és FTP feltöltésekhez. Mivel az ilyen proxyk annyira rugalmasak, nagy forgalmúak, és lassabbak, mint egy alvó teknős.

Web Proxy

A webes proxyk nagyon kedvesek, mert nem kell letölteniük és telepíteniük semmilyen szoftvert. A hozzáférés a böngészőablakból származik, és jól működik akár HTTP-vel, akár HTTPS-fel. A legtöbb internetes proxyk azonban ingyenes lekvárral tele reklám a megtekintési öröm vagy fájdalom miatt. Csak az alapvető webhelyeknél használható, a webes proxy hajlamos szétesni a JavaScript, a Java vagy a Flash ellen.

Előre meghatalmazott

Valószínűleg ez az egyik nyilvánvaló dolog, de a továbbító proxy az, amely a számítógép és az internet között helyezkedik el. Ez meghatározza az összes proxy-t, kivéve egy – úgy gondolja – fordított proxy-t, amely kapukapcsolatként szolgál az internet és a helyi hálózat (LAN) között.

A fordított proxy akkor működik, ha távmunkát végez, és otthonának vagy úton kell hozzáférnie a vállalati LAN-hoz. Ehhez először át kell mennie a proxy szerveren, majd belépnie kell a LAN-ba.

VPN vs. proxy kiszolgálók

Ne feledje, hogy odament valahol, amikor azt mondta, hogy a VPN egy proxy szerver speciális esete, és később megkülönböztetjük őket? Nos, később már van, tehát készülj fel arra, hogy az elméd fújjon. Vagy talán nem.

Itt vannak a fő különbségek:

  1. A proxyszerverek konfigurálva vannak a alkalmazásonkénti alapon, amely valódi fájdalom lehet a hátsó részben. A VPN-t viszont csak egyszer kell konfigurálni a rendszer szintjén annak érdekében, hogy megvédje az összes internetes kapcsolatot az adott eszköz összes szoftverével kapcsolatban. Időnként még a jó ingyenes VPN-ek is megteszik.
  1. Ahol más proxyszerverek vannak a térképen a biztonság szempontjából, a legnépszerűbb VPN-szolgáltatások, mint például Surfshark vagy NordVPN biztosítson a sziklaszilárd titkosítási szint. A kereskedelmi VPN-k esetében ez az üzleti modell alapja és miért hajlandóak fizetni az emberek. Általánosságban elmondható, hogy a VPN egyszerűbben konfigurálható és biztonságosabb (és névtelen), mint a többi proxy-típus, amelyet már említettünk.

Proxy használata

A VPN-ket és más privát proxykat viszonylag könnyű telepíteni és használni, mivel a szolgáltató részletes utasításokat ad a feladat végrehajtásához..

Ha belépsz a nyilvános meghatalmazottak világába, a dolgok egy kicsit bonyolultabbá válnak. Van néhány konkrét információ, amelyre szükség van egy nyilvános proxyhoz való kapcsolódáshoz:

 • A proxy IP-címe és portszáma
 • Felhasználónév és jelszó (talán)

Ha még nem ijedtünk meg tőle egy nyilvános proxy használatától, akkor könnyen megtalálhatónak kell lennie. Több száz van, ha nem több ezer közülük szabadon elérhető online. Gépelje be a „nyilvános szerver proxyk” vagy az „ingyenes proxy” elemet a kedvenc keresőmotorjába, és álljon hátra. Ettől a pillanattól kezdve nem igazán nehéz beállítani.

Használjuk például a Firefox-ot …

Kattintson a megfelelő helyre a megfelelő helyre Opciók -> Fejlett -> Hálózat Tab -> Kapcsolat Beállítások. Böngészőjétől függően a lépések pontos sorrendje eltérő lehet.

Az alsó sorban azt a helyet keresi, ahol kizárhatja a localhost IP-címet, és hozzáadhatja az IP-címet és a portszámot a proxy manuális konfigurálásához..

Mennyi exkluzivitásra van szüksége?

Feltételezve, hogy figyelembe veszi a tanácsunkat és messze távol tartja az ingyenes nyilvános proxyszervereket, ismernie kell a különféle exkluzivitási szinteket a kereskedelmi szerverek vonatkozásában. Itt három van.

  1. Dedikált proxy: Ez a legstabilabb és legjobban teljesítő lehetőség. Egy dedikált proxy segítségével nem osztja meg erőforrásait másokkal. Ha egyszerűen meg akarja kerülni azokat a földrajzi blokkokat, amelyek megakadályozzák az online tartalom streamingét, ez a legjobb megoldás. Ne feledje, hogy statikus IP-címet fog kapni, így továbbra is nyomon követhető a proxyszerverhez, így ez anonimá válhat.
  1. Félig megosztott proxy: Ezzel megosztja a meghatalmazást néhány másik emberrel, általában hárman.
  1. Általános proxy: A leginkább névtelen, de a teljesítmény szempontjából a legkevésbé képes. Az erőforrást sok más emberrel osztja meg. Minden gyakorlati szempontból ez megegyezik egy nyilvános meghatalmazással.

Alsó vonal

Mivel a népszerű webhelyek növelik a földrajzi blokkolást és a magánélettel kapcsolatos aggodalmakat, nem meglepő, hogy a proxyszerverek használata népszerűvé vált. Noha a költség a nyilvános kiszolgálókat komoly kísértésnek teszi, addig javasoljuk, hogy egyetlen nyilvános proxy-ot semmi másra használjon, mint nagyon alkalmi használatra..

Nem csak instabilok és lassúak, hanem te is dobja a kocka minden egyes használatakor hogy az operátor nem tölti be az eszközét rosszindulatú programokkal, vagy nem szünteti meg személyes vagy pénzügyi adatait. Csak nem ér meg a kockázatot.

Miközben a kereskedelmi meghatalmazások minden bizonnyal egy lehetőség, a szerény véleményünk szerint alapvetően ugyanolyan áron ajánlott a biztonságosabb, átfogóbb és könnyen konfigurálható VPN-megoldás. Vegyen részt az egyik legjobban értékelt VPN-szolgáltatással, és ne kockáztassa a biztonságát.

Nézz körül, és meg kell találnod azt, amely megalapozta az ügyfelek adatainak megbízható őreként való hírnevét. Sok szerencsét a proxyben!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map