A VPN-blokkok megkerülése egy profiként (frissítve: 2020)


Hogyan keressük a VPN blokkok megkerülését (a Netflixhez vagy bármi máshoz a nap alatt)? 

Nos, szerencséd van, mert pontosan ezt fogjuk megosztani ebben a cikkben.

De először, hogyan jutottunk el egy olyan ponthoz, ahol a Netflix valójában tudja, hogy VPN-t használ? Bizonyára nem azok a félelmetes, mindenütt jelenlévő technológiai túlterhelések, amelyeknek azt képzeljük őket, hogy azok …?

2016-ban a Netflix úgy döntött, hogy blokkolja egyes országok tartalmát, és sok amerikai körül a telek környékén vonta el a helyi önkormányzat megdöntését. Úgy döntöttek, hogy bármilyen hosszúságot megtesznek, ami a Narancssárga az Új fekete hátát hozza.

Szerencsére fedezték fel a blokk megkerülésének egyik módját, és elkerülték a válságot. A megoldás egy egyszerű szoftverben, VPN néven található meg. Hamarosan azonban a Netflix úgy döntött, hogy harcot indít és elkezdi blokkolni a VPN-ket!

Ez szinte egy ellenőrzőtárs-szerű lépés volt a streaming társaság részéről, mivel az embereket most már bizonyos régiókban teljesen levágták a Netflix-től. Ez természetesen addig van, amíg ugyanaz a kíváncsiság és a korábbi tudás nem uralkodott újra.

Ismerkedés a VPN-ekkel

A virtuális magánhálózatok (VPN-k) az elmúlt évtizedben meglehetősen népszerűvé váltak. Mivel képesek biztonságos kapcsolatot létesíteni az internettel, és privátvá tenni, nem csoda, hogy több millió felhasználó használja ki őket.

mi a vpn

Ezenkívül a VPN-ek ismertek olyan funkciókkal, amelyek lehetővé teszik az emberek számára, hogy megkerüljék bizonyos korlátozásokat, ideértve a földrajzi alapú blokkokat vagy az internetes cenzúrát is. Ezért nagy a kereslet ezekre a hálózatokra, mivel képesek megcsavarni a kritériumokat és könnyen meghaladni azokat.

Például a televíziós műsorokat, filmeket vagy zenét lejátszó streaming platformokat sok országban betiltják bizonyos régiókban. Azok azonban, akik továbbra is szeretnék hozzáférni hozzájuk, a VPN-ek erejére támaszkodva tehetik meg.

Mi az internetes cenzúra és miért történik ez??

Egyszerűen fogalmazva: a cenzúra magában foglal minden olyan tevékenységet, amely blokkolja valamit másoktól. Például azokat a zeneszövegeket, amelyeket sértőnek tekintnek, mindig cenzúrázzák és viszont soha nem játsszák rádión.

Ez a koncepció nagyon hasonló ahhoz, ami történik az internetes meghatározott webhelyekkel. Az online cenzúra az, hogy hány webhely korlátozza a megjelenített tartalmat, amelyet gyakran a látogató elhelyezkedése határoz meg.

amit cenzúráznak az interneten

Az internet alapú cenzúra számos oka lehet – a leggyakoribb a titoktartás, a jogszerűség és a biztonság.

Például a nagyvállalatok hajlamosak cenzúrálni webhelyüket, és csak azok számára jelenítik meg a tartalmat, akik ezeknek a vállalatoknak a használatával jogosultak látni.

Ennek célja a titoktartás fenntartása, amelyre szinte minden iparág támaszkodik. Például mérlegelje az olyan könyvviteli vállalkozások következményeit, mint az Ernst and Young, mivel elveszíti webhelye bizalmas jellegét. Egy ilyen megsértés az adatvédelem elvesztéséhez vezetne, és az ügyfelek fájljainak nyilvánossá válnak.

Tekintettel arra, hogy a részvényesek és a befektetők hogyan támaszkodnak a pénzügyi információkra, egy ilyen probléma szó szerint sok szervezetet elpusztíthat.

Hasonlóképpen, sok webhely cenzúrázódhat a törvények be nem tartása miatt. Az internet és hatalmának példátlan növekedése óta a szerzői jogokra, a szabadalmakra és a védjegyekre vonatkozó törvényeket kibővítették.

Mostantól bármilyen immateriális javak, amelyeket valaki regisztrál, jogosultak az online tolvajok elleni védelemre. Például, ha valaki blogot ír, akkor jogosult a blog szerzői jogaira. Amikor egy másik személy megpróbálja ellopni a blogot, és elhelyezi webhelyén, az eredeti író jelentheti a problémát.

Ezt követően a tolvaj webhelyét valószínűleg cenzúrázzák vagy teljesen blokkolják. Tehát az internetes cenzúrák indokai fontosak a megértés szempontjából, mivel megmutatják, mennyire fontos az, hogy képesek cenzúrázni bizonyos dolgokat.

Ahol a VPN-k játszanak

Ennek ellenére az internetes cenzúra minden érvényes okával az érvénytelen személyek hosszú listája érkezik. Fontolja meg, hogy egyes kormányok blokkolják-e azokat a webhelyeket, amelyek nem osztják meg véleményüket.

Ezekben az esetekben a VPN-ek telepítése a tartalom elérése érdekében tökéletesen érthető. Sajnos nem titok, hogy a VPN-ek képesek megkerülni az internetes cenzúrát.

Ez azt jelenti, hogy sok vállalat vagy akár kormány is megtalálta a módját a virtuális magánhálózatok blokkolására olyan technikákkal, mint a böngésző ujjlenyomata és proxy-észlelése.

Hogyan blokkolhatók a VPN-ek??

Az egyik leggyakoribb módja annak, hogy azok, akik nem akarják, hogy az emberek hozzáférjenek a platformhoz, a VPN-detektorokon keresztül működnek. Bár ez teljesen magától értetődő, ezek az eszközök olyan felhasználók észlelésére szolgálnak, akik virtuális magánhálózaton keresztül próbálnak kapcsolódni a platformon.

Egy másik módja annak, hogy a vállalatok blokkolják a VPN-eket, az IP-címek körül forog. Ez akkor fordul elő, amikor a VPN-kiszolgáló címe blokkolódik, és a felhasználók nem használhatják újra azt a VPN-t.

Ennek a megközelítésnek a problémája az a tény, hogy több ezer különféle VPN-szolgáltató létezik. Tehát mindegyik blokkolása megpróbál egy véget nem érő játékot játszani a whack-a-mol-nal. Azaz minden blokkolt hálózat esetében további öt jelent meg.

A probléma megoldásai

Szerencsére a VPN-ket blokkoló cégek nem oldják meg pontosan az emberekkel kapcsolatos problémát, amikor megkerülik az internetes cenzúrát vagy a földrajzi blokkolást. Éppen ellenkezőleg, egyszerűen újabb akadályt jelentenek az ilyen módszereket használó emberek útjában.

A fordításban a blokkolt VPN-ket nem lehetetlen legyőzni. A leggyakoribb megoldások közé tartozik a mobil böngészés, csináld magad VPN-k, Tor, manipulációk portszámokkal a portok blokkolásának kiküszöbölésére és még sok más.

Mobil böngészés

Vitathatatlanul a mobil böngészés a legegyszerűbb módja a VPN-blokkok leküzdésének. Ennek azonban vannak néhány hátránya. Először is, csak azok számára működik, akik meg akarják kerülni a munkáltatóik, az iskolai körzetek stb. Által bevezetett blokkokat.

Mobil VPN

Például a legtöbb iskolában VPN-blokkok lesznek, amelyek lehetetlenné teszik a közösségi médiaplatformok elérését. Annak érdekében, hogy megkerüljék ezt a kérdést, csak használhatják telefonjukat és mobilhálózatukat ezen webhelyek eléréséhez.

Ami a hiányosságokat illeti, a mobil eszközök használata nem sokat eredményez olyan blokkok esetében, amelyeket magas szintű intézmények hoztak létre, például a kormányok vagy az állami ügynökségek.

Új készítés

Ha a VPN le van tiltva, néha sokkal könnyebb egyszerűen megtalálni egy újat, amelyet még nem tiltottak le.

A népszerű webhelyek esetében azonban a blokkolás nélküli VPN-ek megtalálása hosszú erőfeszítés lehet, mivel a nagy webhelyek általában nagyon alaposak.

Így egy vadonatúj VPN létrehozása a legegyszerűbb módszer lehet a korlátozások megkerülésére. Ennek az alternatívának a hátránya, hogy a saját VPN elmozdítása kicsit trükkös lehet. Ez egy olyan lépést tartalmaz, amelyeket tökéletesen végre kell hajtani a működő hálózat létrehozása érdekében.

Szerencsére vannak olyan vállalatok, amelyek díj ellenében kínálhatják ezt a szolgáltatást. Ezenkívül a saját VPN-vel való hosszú távú jó megoldás is lesz, mivel addig is tudják használni, ameddig csak akarják.

Tor

A Tor egy olyan szoftver, amelyhez az emberek ingyenesen hozzáférhetnek, hogy teljes anonimizálják online tevékenységüket. Úgy működik, hogy a felhasználó adatait kiszámíthatatlan számú relén keresztül visszatükrözi a világ minden tájáról.

Következésképpen a kormányok vagy más felügyeleti ügynökségek nem képesek online nyomon követni tevékenységüket. A valóságban azonban a Tor inkább a magánélet védelmére koncentrál, és nem specializálódik cenzúrázott weboldalak elérésében.

Ennek ellenére az identitás és az útválasztás elválasztása miatt a Tor hidakat hoz létre, amelyek megkerülhetik a blokkolt IP-ket. Ez azt jelenti, hogy egy kiskapu lehetővé teszi a hozzáférést a blokkolt tartalmakhoz.

Más népszerű megoldások a következők:

 • Psiphon
 • Shadowsocks
 • TCP port 443
 • SSH alagút

Tekintettel arra, hogy hány módon lehet az emberek megkerülni a VPN-blokkokat, csak annyira korlátozott vagy, amennyit hagyja magának.

Más szavakkal, meglehetősen egyszerű a VPN-sel való tartalom elérése, feltéve, ha alapvető ismerete van a működésükről és a beállításukról (újra: kapcsolja be őket!). Ettől függetlenül az a kérdés, hogy különféle típusú blokkolt oldalakat kell-e elérni az interneten.

Végül is az, hogy az ember rendelkezik eszközzel a cél eléréséhez, nem mindig azt jelenti, hogy meg kell tennie!

Utoljára 2020. április 19-én frissítették

Helló, Ludovic vagyok. Ezt a webhelyet fogyasztói erőforrásként hoztam létre, hogy a kanadai társak jobban megértsék a kiberbiztonság változó világát. Mielőtt létrehoztam ezt az erőforrást, két alapvető problémát láttam a B2B fogyasztói adatvédelem területén. Először is, oktatás – az emberek többsége nem veszi észre saját adatainak fontosságát. Másodszor, zavaró marketing gyakorlatok – széles körű önkényesített biztonsági megoldások léteznek, amelyek csak a felhasználói adatok közvetítésével járnak el hozzájárulás nélkül.

Küldj megjegyzést Mégsem a választ

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. A kötelező mezőket * jelöli

Megjegyzés

Név *

E-mail *

Weboldal

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map