Nord VPN és PIA összehasonlítás és áttekintés (2020)

nordvpn_logo


Egyre több kanadai igyekszik megtalálni a legmegbízhatóbb VPN-szolgáltatót. Ezt azért teszik, mert az adattörések és a jogsértések egyre gyakoribbak. Ezen felül aggódnak az internetszolgáltató és a harmadik felek azon képessége miatt, hogy nyomon követik mozgásaikat online.

A VPN biztosítja az online biztonságot és névtelenséget, függetlenül attól, hogy mit csinálsz. Van azonban sok VPN-szolgáltatás odakinn. Honnan tudja, melyik a legmegfelelőbb??

privát internet-hozzáférési logó

A VPN-vélemények olvasása kiváló indulási hely. Amikor a választásokat csupán néhány lehetőségre szűkítette, továbbra is jó módszerre van szüksége azok összehasonlításához. Ezért hoztunk létre ezt az összehasonlítást a NordVPN és a privát internet-hozzáférés, vagy a PIA között.

NordVPN és PIA egyaránt jól megalapozott szolgáltatók, amelyek kívánatos szolgáltatásokat kínálnak. Ennek ellenére két különálló vállalat, és úgy véljük, hogy a NordVPN kiemelkedő szolgáltatásokat kínál a kettő között.

Vessen egy pillantást a NordVPN-re és a PIA-ra, hogy megvizsgáljuk, hogyan jutottunk erre a következtetésre.

1. Sebesség

A sebesség a kritikus metrika bármely VPN-hez. Ennek oka az, hogy az emberek azt várják el, hogy böngészőjük képes lenne egy szempillantás alatt betölteni egy weboldalt. A VPN használata lelassítja a válaszidőt, de az igazán jó hírű VPN kevesebb késést okoz. Az alacsonyabb szintű VPN-k lassú és frusztráló teljesítményt nyújtanak, ami megnehezíti az interneten való bármi mást.

Átlagosan azt szeretnénk látni, hogy egy VPN hány százalékra csökkenti a sebességet, hogy körülbelül 10 százalék legyen. Ez nem mindig reális, mivel a helyétől és más tényezőktől függ. Különböző tényezők befolyásolhatják ezt jobban, mint mások. Van egy további lépés a kapcsolatban, ahol történik a titkosítási alagút.

A szerver elhelyezése óriási hatással van a kapcsolat sebességére. Ha a kapcsolatnak nagyobb távolságot kell megtennie, hogy elérje a VPN szervert, akkor a kapcsolat sebessége és a böngésző válaszideje romlik.

Kezdeti sebesség
sebesség, mielőtt vpn-re vált

Ilyen sebességnél, állandó értéken tartva, szinte bármi lehetséges az interneten.

NordVPN sebességteszt
nord vpn sebesség teszt eredménye

Az ilyen gyors internetes sebesség mellett a 7 pingról a 37 pingra váltás nem lesz észrevehető. Ez egy 0,07 másodperces válaszidőt 0,37 másodperces válaszidővé vált. Előfordulhat, hogy enyhén eltolódik a kemény játék.

A letöltési sebességeket kiszámoljuk a százalékos változást attól a ponttól kezdve, ahol a VPN használatát követően kezdtük el, és ahol végeztünk. A letöltési sebesség 98,71 Mbps-ról 74,15 Mbps-ra csökkent. A változás szintén elhanyagolható, és nem lesz nagy hatással. A sebesség azonban körülbelül 24,88% -kal csökkent, ami magasabb, mint amit egy tökéletes világban szeretnénk látni.

Nyilvánvaló, hogy az 53 Mbps-ról a 48,18 Mbps-ra való áttérés nem nagy ügy a feltöltési sebesség szempontjából, és nem fogja bárki észrevenni bármilyen jelentős változást.

Privát internet-hozzáférési sebesség-teszt
pia vpn sebesség teszt eredménye

E teszt alapján a PIA egyértelműen gyorsabb sebességet nyújtott. A PIA-nak valóban hírneve van arról, hogy gyors. Amint később meglátjuk, a sebesség nem minden, és a legtöbb ember kevés észlelhető különbséget fog látni a NordVPN és a PIA összehasonlításában a sebesség szempontjából..

A ping- és feltöltési tesztek valóban jobban teljesítettek az NordVPN-nél, mint a PIA. A VPN-ek és a sebesség szempontjából a szolgáltatások pénzt keresnek a letöltési sebességgel. A 81,46 Mbps-ra csökkenő sebesség 17,48% -os változást mutat, amely közelebb van ahhoz a 10% -hoz, amelyet szeretnénk látni..

Ezen sebesség mellett nem szabad gondot okozni az internetes tartalomhoz való hozzáférésről. 81,46 Mbps sebességgel előfordulhat, hogy a kapcsolat sebessége valójában állandóbb, mint az internetszolgáltató 98,71 Mbps sebessége..

A sebesség nyilvánvalóan abszurd módon fontos. Amikor VPN-t keres, nyilvánvalóan érdekelnie kell a sebességnél, de ez nem a legfontosabb dolog, ha megpróbáljuk magántulajdonban maradni az interneten.

2. Adatvédelem

Itt áll a NordVPN valójában a verseny előtt. Sok ember, aki nem ismeri a VPN-t, még nem érti, hogy az ország, amelyben a szolgáltató található, kritikus szempont..

Olyan VPN-t szeretne, amelynek székhelye olyan joghatóság, ahol a VPN-naplózási irányelvek nem kötelezik a szolgáltatót az ügyfelekkel kapcsolatos naplók vezetésére. Ezenkívül az is hasznos, ha a vállalat független nemzetiségű székhelyű, amely nem része olyan megfigyelőhálózatnak, mint az Öt Szem vagy a 14 Szem..

nordvpn naplózási politika

A jó hír Az NordVPN székhelye Panamában található. Ez a joghatóság nem tartozik az Egyesült Államok, a kanadai vagy az európai törvények hatálya alá. Nem kell együttműködniük, amikor más országok rendészeti tisztviselői adatokat kérnek tőle.

Panamában jó adatvédelmi törvények is vannak. Ez azt jelenti, hogy a NordVPN-nek nincs jogi kötelezettsége, hogy bármilyen adatot gyűjtsön és tároljon rólad és online tevékenységeiről.

Ugyanez nem mondható el a PIA-ról. A központja van található az Egyesült Államokban., ami minden bizonnyal hátrányt jelent a magánélet védelme mellett foglalkozók számára. A PIA-nak teljesítenie kell a kanadai, európai és más országok rendészeti tisztviselőinek kéréseit. Az USA számos multinacionális megfigyelési hálózat tagja is, tehát az adatok megoszthatók.

Ennek ellenére mindkét cég azt állítja, hogy nem vezetnek naplót. Ez könnyen hiteles a NordVPN-től, de sokkal kevésbé a PIA-val. Ha a magánélet az elsődleges gond, akkor jobb, ha a NordVPN-t használja.

3. Nézi a Netflixet

Sokan használnak VPN-t azzal a reménytel, hogy hozzáférhetnek a Netflixhez egy másik joghatóság területén. A Netflix sajnálja ezt a gyakorlatot, ezért a Netflix blokkolja a hozzáférést VPN használatakor.

Ha a Netflix nem akarta, hogy ezt tegye, akkor nem szabad korlátozniuk a hozzáférést bizonyos műsorokhoz. Egyedül Kanadában több száz műsor és film ezer film található, amelyekhez nem férhet hozzá, ha nem az Egyesült Államokban tartózkodik.

Jelenleg a Netflix kanadai verziója van 629 mutatja és 2942 film. Noha ez sok, déli szomszédainknak is van 1081 TV-műsor és 4579 film. Butaságnak tűnik, hogy legalább nem próbálom megszerezni ugyanazt a pénzt, amelyet az Egyesült Államok felhasználói érnek. (Olvas: Hogyan szerezhetem az American Netflixet kanadainak)

A Netflix korlátozásainak manapság körültekintő VPN-re van szüksége. Tesztelésünk során mind a NordVPN, mind a PIA képesek voltak elvégezni ezt a feladatot, de változó sikerrel.

Egyesült Államok – Kanada NetflixUS – Egyesült Királyság NetflixUS – Japán NetflixUS – Ausztrália Netflix
NordVPN
PIA VPN

A NordVPN segítségével minden tesztelt szerverről hozzáférhetünk a Netflixhez. Ráadásul ez a VPN hozzáférést biztosított az Amazon Prime Video, a Hulu és a BBC iPlayerhez (a legnehezebb földrajzilag korlátozott szolgáltatás a hozzáféréshez). Ha a streaming a fő online célja, akkor A NordVPN-nek kell lennie a legfontosabb választásnak.

Az eredmény nem volt olyan fényes a PIA szempontjából. A szolgáltatás teljesítménye a Netflix-szel nagyon eltérő volt, attól függően, hogy milyen szerverhez csatlakoztunk. A Netflix proxyhiba meglehetősen következetesen jelenik meg, és nem tudtunk csatlakozni más streaming szolgáltatásokhoz.

Ez egy kiváló példa arra, hogy miért nem a sebesség a VPN szolgáltatás vége. Ha nem fér hozzá streaming szolgáltatásokhoz más országokban, akkor a VPN csak fele kapacitással működik.

4.Torrenting

fájlmegosztásfájlmegosztás

A kalóz tartalmakhoz való hozzáférés és az ilyen tartalmak elcsábítása manapság általános gyakorlat az interneten. A tények tények, és a globális sávszélesség 22% -át használják az online kalózkodáshoz. Ez azt jelenti, hogy az internetes tevékenységek csaknem egynegyedét a szenvedésnek szentelték.

Noha jó hírneve van, önmagában a kínozás nem törvénytelen. A kínzás jogellenessége olyan szerzői joggal védett anyag letöltéséből származik, amelyre nincs igényük. Nehéz megmondani, mi a legális és illegális, és bár a legtisztább szándékai vannak a szívedben, véletlenül letölthet valamit illegálisan. Jobb, ha biztonságos, mint sajnálom.

A zaklatás veszélyes tevékenység lehet, és senki sem akarja, hogy az internetszolgáltató mondja neki, hogy hagyja abba a Kung Fu Panda kínzását 13. alkalommal. A torrenting-t magántulajdonban kell elvégezni – ebbe a pontba lép egy jó VPN.

Egyes VPN-k jobban torzítanak, mint mások. A sebesség szerepet játszik a torrentingben, mivel az alacsonyabb sebesség károsíthatja a torrent fájl letöltési sebességét.

A NordVPN vitathatatlanul jó hírnevet szerzett magának torrent-barátként, de a PIA BitTorrent támogatást is nyújt felhasználói számára. Mindkét társaság korlátozza a felhasználókat, hogy mely szerverek használhatók a P2P fájlmegosztáshoz.

Míg azonban a PIA csak a nyolc ország szerverein engedélyezi a P2P elérését, a NordVPN ezt 37-ben teszi lehetővé. Ez azt jelenti, hogy sokkal nagyobb valószínűséggel élvez pozitív torrent élményt a NordVPN használata közben..

Itt nem hibázhat sem a két szolgáltatás, azaz mosásnak nevezhetjük.

5. Megbízhatóság

Ha készen áll a szörfözésre az interneten, akkor a VPN-nek is készen kell állnia. Ugyanilyen kritikus módon a VPN-nek folyamatos kapcsolatot kell fenntartania online állapotban is, hogy tevékenysége ne kerüljön ki más felek számára. Ha a VPN-je nem csökken, akkor rendelkeznie kell egy megbízható kill kapcsoló amely egyszerre megszakítja a böngészési munkamenetet.

A VPN-erősségi tesztek során a NordVPN folyamatosan biztosította a legmegbízhatóbb teljesítményt. Nagyon sok probléma nélkül tudtunk csatlakozni különféle kiszolgálókhoz. Véletlenszerű ütések voltak az úton, de ezeket megkerülhettük különféle szerverek kipróbálásával.

A Nordvpn táblázata

További nehézségekkel szembesültünk a PIA-val a gyors és egyszerű kapcsolatfelvétel szempontjából. Sőt, volt némi probléma a jó kapcsolat fenntartásával. Kevésbé következetes letöltési sebességet tapasztaltunk.

6. Legjobb ár

A NordVPN kicsit drágább egy hónapra, összehasonlítva a PIA-val, de hosszú távú szerződéssel valóban megfizethető. A PIA hasonlóan olcsó, hosszú távú szerződéssel rendelkezik. Ezt azonban érdemes megjegyezni A NordVPN 30 napos garanciát vállal míg a PIA csak hét nap. A PIA emellett nem kínál ingyenes próbaverziót.

A NordVPN ajánlatai

Mit tehet egy VPN??

A VPN fő előnyei mindegyike magában foglalja az internetes adatvédelmet. A VPN használatának számos előnye van. Mindent titkosítási alagút és kiszolgálók segítségével hajtanak végre a világ különböző részein.

hogyan-a-VPN-művek

 • Javított biztonság – A VPN-k segítenek kiszedni titkos információit a hackerektől, kormányzati ügynökségektől és minden egyéb rosszindulatú entitástól az Ön adatait követően. A VPN ezt úgy hajtja végre, hogy elfedi az IP-címét azáltal, hogy a forgalmat egy harmadik fél szerverén keresztül tömöríti és titkosítja az információkat. Az internetszolgáltatók nem fogják látni, ahol az Ön IP-címe látogat, mivel látni fogja a titkosított forgalmat.
 • Anonimitás – Az IP-cím elrejtése a VPN-technológia egyik alapja.
 • Távirányító – A VPN lehetővé teszi az információk elérését olyan kiszolgálótól, amely általában korlátozott a helymeghatározással.
 • Bypass szűrők és korlátozások – A Netflix elérése más országokból és más streaming szolgáltatások óriási előnyt jelentenek. Plusz plusz az egyéb médiumokhoz való hozzáférés, például a videojátékokhoz, amelyek általában nem lennének elérhetőek.
 • Stabil teljesítmény – Noha a sebesség kissé alacsonyabb lehet, a jó hírű VPN-kiszolgálók általában stabilabbak, mint a helyi internetszolgáltatók. Az internetszolgáltatók sokféle tényezőtől függően fojtják a fojtószelepet.

Mit kell keresnie?

Nehéz tudni, mit kell keresni, ha VPN-t vásárol, különösen akkor, ha nincs korábbi információ. Számos olyan tényezőt kell keresni, amelyek segíthetnek a döntés meghozatalában. További információ erről a Nord vs Express útmutatóban. 

 • ellenőrzőlistaÁr – Az első tényező, amelyet mindenki figyelembe vesz, az ár. Mennyit túl sok, és mennyit túl kevés? A VPN-iparban általában a hosszú távú szerződések óriási megtakarításokat kínálnak. Ne keresse tovább, mint a NordVPN-et, hogy egy hároméves szerződés mennyiben befolyásolhatja költségeit. A jó hírű VPN-k $ 3 és $ 15 között változhatnak.
 • Sebesség – Ha az internetet használja, és további mérföldet tesz magának, hogy megvédje magát, az utolsó dolog, amit szeretne, teljes sebességgel fojtja a gázt. A szörnyű sebességű VPN használata legyőzi az internet használatának célját. Vannak olyan szolgáltatások, amelyek a sebesség kivételével minden kategóriában jelölik az összes négyzetet, és vannak olyan szolgáltatások, amelyek csak gyors sebességet és csekély védelmet nyújtanak. A legjobb, ha megvizsgálja, ami a legfontosabb számodra.
 • Adatvédelem és biztonság – A VPN keresésének fő oka a magánélet és a biztonság. Függetlenül attól, hogy korlátozott tartalmat ér el, vagy meg akarja óvni bankszámláját, mindig gondot kell fordítani ennek biztonságos végrehajtására. Bizonyíthatja, hogy VPN-je nem naplózza a tevékenységeket, és hogy megfelelő joghatóságban lakik-e.
 • Hozzáférés a földrajzilag korlátozott tartalomhoz – A VPN-k egyik legnagyobb vonzása a Netflixhez és más streaming szolgáltatásokhoz való hozzáférés képessége más országokban. Ebben a tekintetben nem minden VPN jön létre egyenlően. Győződjön meg arról, hogy az Ön által használt szolgáltatás elérheti-e a megfelelő streaming szolgáltatásokat.
 • Szerver száma és helye – A VPN vásárlás fontos szempontja annak kiszámítása, hogy hol vannak a kiszolgálók és hány szerver áll rendelkezésre. Hosszú utat jelent a tartalom eléréséhez, és befolyásolja a sebességet. Általános szabály, hogy minél közelebb van egy szerverhez, annál gyorsabb lesz a sebessége. Minél több szerver és hely van, annál jobb.
 • Csatlakozások száma – Egy gyakran figyelmen kívül hagyott hozzáférés az, hogy hány egyidejű kapcsolat létesíthető a VPN-en. Ha egyszerre csak egy kapcsolata lehet, akkor nem leszünk teljesen védett. Ennek egyik fontos szempontja az, hogy csatlakozni tudunk egy útválasztóhoz. Ha csatlakozni tud egy útválasztóhoz, lefedheti az összes eszközt.
 • Ügyfélszolgálat és tudásbázis – A megbízható ügyfélszolgálati csoportnál még fontosabb a teljes tudásbázis. A tudásbázis használata időt és energiát takaríthat meg. Ha kérdése van, a válasznak csupán néhány kattintásnyira kell lennie. Az illetékes és megbízható ügyfélszolgálat szintén fontos, és ennek kiemelten fontosnak kell lennie.
 • Próbák és pénzvisszafizetési garanciák – Az ipari szabvány 30 napos pénz-visszafizetési garancia. Van néhány olyan VPN-szolgáltatás, amely csak 7 napos pénz-visszafizetési garanciát kínál. Néhány VPN valójában a szoftver ingyenes verzióját kínálja, amelynek korlátozott az adat- és szolgáltatáshasználata. Legalább egy hónap, hogy kipróbáljon valamit, mindig hozzáadott bónusz.

Ne használjon ingyenes VPN-t

Ha az interneten figyelmeztet egy ingyenes VPN-ről, ugyanazt a figyelmeztetést fogja látni: Ha nem fizet a termékért, akkor te vagy a termék.

vpn csalásLehetetlen elkerülni ezt a figyelmeztetést, mert az igazság az igazság. Ha ingyenes VPN-t használ, akkor a szolgáltatás valószínűleg naplózza tevékenységét és eladja. Van néhány egyéb rosszindulatú módszer is, amellyel a társaság pénzt kereshet tőled. A figyelmeztetés lényege, hogy nem használjon ingyenes VPN szolgáltatást.

Vannak kivételek. A legfontosabb az, hogy néhány fantasztikus VPN-cég kínál szoftverének ingyenes verzióját. Ez egy hatalmas különbségtétel, mivel az ingyenes verziók csak korlátozott mértékben használják VPN-jüket.

Freemium technikát alkalmaznak arra, hogy felhívják Önt a termékük használatára. Nincs semmi baj ezeknek a szolgáltatásoknak a használatával, és ezek használata jó képet adhat arról, hogy mennyire szeretné a szolgáltatást. Ismételje meg, hogy használja a legjobb ingyenes VPN-ket, de csak azokat, amelyek a ingyenes próbaverzió vagy pénzvisszafizetési garancia.

A teljesen ingyenes szolgáltatás igénybevétele általában fájdalmas tapasztalatokhoz is vezethet. A kínált szolgáltatás szörnyű lesz, és a kapcsolatok jeges lesz. Sokkal jobb, ha nem használ VPN-t, ahelyett, hogy magát egy ingyenes VPN-hez rendeli.

GYIK

A PIA jó VPN?

Mint az egyik legnépszerűbb VPN, a magán-Internet hozzáférés a legjobbaknak is bizonyult. Ajánljuk inkább a NordVPN-t a PIA-nak, de a PIA továbbra is szállítja az árut.

A privát Internet hozzáférés működik-e a Netflix-rel?

A PIA a Netflix-szel számos szerverén működik együtt. Az NordVPN jelenleg a Netflix-szel minden szerverén működik.

Van-e a NordVPN-nél ölési kapcsoló??

Igen, amint az internetkapcsolat nem biztonságos, az Automatikus gyilkos kapcsoló megszakítja az internetét. Ez biztosítja, hogy az érzékeny adatait ne veszélyeztesse, még akkor sem, ha a VPN egy pillanatra leesik.

A NordVPN magántulajdonban van?

Igen, a NordVPN teljesen privát és engedélyezi a P2P forgalmat. A NordVPN-t az egyik legjobb lehetőségnek tekintik a VPN-térben.

Melyik VPN működik együtt a Netflix-rel?

A legtöbb nagy név a Netflix-rel működik. Az NordVPN az összes szerverén működik, a PIA pedig a legtöbb szerverén. Más VPN-k különböző fokú sikereket mutatnak szervereikkel.

Hány eszköz lehet a privát internet-hozzáférésnél?

Telepíthet annyi eszközt, amennyit csak akar, a PIA segítségével, de egyszerre csak 5 egyidejű csatlakozás használható egyetlen előfizetésből. A PIA lehetővé teszi az útválasztó csatlakozását, amely szinte korlátlan kapcsolatot biztosít.

Melyek a 14 szemmel rendelkező országok?

Vannak olyan csoportok és koalíciók, amelyek megosztják egymással az adatokat, és hozzáférhetnek az üzleti országok nyilvántartásaihoz, amelyek ezen országokban laknak. Általános szabályként el akarja kerülni a VPN használatát a 14 szem, 9 szem és 5 szem országban. Általában az 5 szemű ország a legrosszabb, mivel a 9 szem és 14 szem szövetségben is vannak.

 • 14 szem ország: Németország, Belgium, Olaszország, Svédország, Spanyolország, Dánia, Franciaország, Hollandia, Norvégia, Ausztrália, Kanada, Új-Zéland, Egyesült Királyság, Egyesült Államok
 • 9 szem ország: Dánia, Franciaország, Hollandia, Norvégia, Ausztrália, Kanada, Új-Zéland, Egyesült Királyság, Egyesült Államok
 • 5 szem ország: Ausztrália, Kanada, Új-Zéland, Egyesült Királyság, Egyesült Államok

Végső gondolatok

Mindent összevetve, mind a két VPN itt beszélt nagyszerű szolgáltatás. Mindkettőt tőlünk ajánljuk a Privacy Canada-nál. Ha ezt mondták, NordVPN viteldíjak jobb, mint PIA szinte minden kategóriában, a tesztelés és elemzés sebességén kívül.

Ha a sebesség az, amit utánad, akkor a PIA és még néhány más is jobb választás, mint a NordVPN.

Ha az NordVPN képes növelni a szerver sebességét, akkor a VPN tér minden kategóriájának legjobb kutyája lenne.

Ennek szépsége az, hogy mindketten pénz-visszafizetési garanciákat nyújtanak. Mindkét szolgáltatás tesztelése ugyanolyan egyszerű, amennyire csak lehetséges.

Talán tetszene:

 • A legjobb VPN Kanadában (francia: Meilleur VPN)

Adja hozzá saját véleményét:

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map