Online biztonság 101: Hogyan lehet biztonságosabbá tenni gyermekeit online

Az elmúlt években Kanadában növekedett a személyazonosság-lopás és más internetes bűncselekmények száma. Erre reagálva – a személyes adatok védelméről és az elektronikus dokumentumokról szóló törvény (PIPEDA) néven ismert törvényt fogadtak el.


személyazonosság-lopásAz új adatvédelmi szabályok célja: tudassák a kanadaiak adatainak megsértését. Az új döntés nagy része elsősorban a jogsértések megakadályozására irányul.

Jelenleg azonban a törvények szerint minden társaságnak figyelmeztetnie kell a kanadai adatvédelmi bizottságot, ha fennáll annak a tényleges kockázata, hogy az egyén adatait adatmegsértés veszélyezteti..

A törvény lazán felszólítja a vállalatokat, hogy tegyenek „megfelelő” intézkedéseket az adatok biztonságának megőrzése érdekében. Nem pontos terminológiát is használ annak diktálására, amikor egy vállalatnak figyelmeztetnie kell az ügyfeleket az adatok megsértéséről. Ez valószínűleg a kanadai embereket érinti, mivel adataik biztonságának megőrzése vált fő problémává.

Daniel Therrien, az adatvédelmi biztos irodája szerint olyan adatsértések merültek fel, mint például a nagy Equifax hack emelt vörös zászlók a kanadai állampolgárok számára de a törvények nem tükrözték ezt az aggodalmat.

24 millió dolláros éves költségvetés-növelést kért az adatok megsértéséről szóló jelentések elemzéséhez és kivizsgálásához, amely hosszú utat eredményezne a jogsértésenkénti 100 000 dolláros bírság kiszámításánál, amelyek azon vállalkozások számára vannak kiszámítva, amelyek nem kezelik az adat megsértését helyesen..

A szakértők szerint ezek a rendeletek nem mennek elég messzire, és az új rendeletbe vetett bizalom alacsony.

Az éjjel-nappal megfigyelt számítógépekkel a hackerek továbbra is képesek voltak rosszindulatú támadásokat megtervezni és átadni. Ez a tény teszi az egyének védelmét, és a személyi számítógépek szinte lehetetlennek tűnnek. Ennek azonban nem kell lehetetlennek lennie.

Első pillantásra az internet eltávolítása otthonából a magánélet és az identitás védelme érdekében tűnik az egyetlen lehetőségnek. Fontos azonban megjegyezni, hogy az internet is értékes eszköz.

Különféle útmutatók állnak rendelkezésre, amelyek segítik az adatvédelem és a gyermek biztonságát az interneten, ám ezek közül sokan túlságosan általánosak vagy túlzottan érintik a modern technológiát, hogy bizonyos helyzetekben nagyon hasznosak legyenek..

Ez az átfogó útmutató segítséget nyújt a magánélet védelmében, miközben megóvja a gyermekeket is, hatalmas biztonsági tippeket és információkat tartalmaz a közösségi médiáról és olyan csevegő alkalmazásokról, mint a Facebook és a Snapchat..

Contents

Lépések a gyermekek biztonságos online megőrzésében

Az útmutató e szakaszában általános ismereteket szerezhet arról, hogy mit tehet gyermeke magánélete biztonságának megőrzése érdekében, és néhány dolgot, amelyet megtehet azért, hogy segítsen..

Szülői irányelvek

biztonságban tartása az internetenAmikor megpróbálja megóvni magánéletét, az egyik indulási hely az FBI forrásoldal, ahol számos hasznos információt találhat gyermeke online védelmében. Ez a weboldal tökéletes forrás, mivel folyamatosan frissítik, hogy megfeleljen az új technológia igényeinek.

A számítógépes és telekommunikációs technológiák minden új fejlődésével bővül az új információforrások és a kulturális tapasztalatok hozzáférése. Mivel azonban ez a hozzáférés növekszik, ugyanúgy, mint a ragadozók lehetősége hogy hozzáférjen a gyermeke és a gyermeke személyes adataihoz.

Ez a tény alapvető fontosságú számotokra (főleg a szülők számára), hogy megértsék az online hozzáférés különféle veszélyeit, és hogyan követik figyelemmel az információban bekövetkező változásokat, amelyek az online problémákból fakadhatnak..

Online ragadozók

Az online ragadozók különböző célokkal rendelkezhetnek. Egyes ragadozók csak információ után vannak, de mások többet akarnak. Fontos elismerni, hogy az emberek egy kis csoportja szörföz az interneten, azzal a szándékkal, hogy gyermekeivel barátságos legyen. Ez a barátság lehet a gyermek késõbbi szexuális kizsákmányolásra való ápolásának kezdete.

A szexuális ragadozó fantasztikusan képes egy kis időszak alatt lassan csökkenteni a gyermek tartalékát, ha úgy tesz, mintha valaki más lenne. Bárki készíthet a valóságtól eltérő közösségi médiaprofilt.

Ha a gyermek nem biztos benne, információkat kell gyűjtenie erről a személyről. Ha a fiatalság viselkedése megváltozik, ez utalhat a szexuális ragadozótól való ápolásra. Néhány figyelmeztető jelzés nagy mennyiségű online időt vagy pornográfiát jelent a gyermek számítógépén.

Az FBI listákat állított össze, amelyek általános jeleket tartalmaznak, ha aggódik gyermeke online élménye miatt. Ha gyermeke ezen jelek valamelyikét mutatja, fel kell készülnie erre nyíltan beszéljen az online ragadozók fenyegetéseiről és hogyan lehet elkerülni őket.

Fontos, hogy beszéljen gyermekével, és vegye fel a kapcsolatot a helyi rendõrséggel, ha bizonyítékot talál arra, hogy a felnőtt és gyermeke között bármilyen nem megfelelõ kapcsolat áll fenn. A szélsőséges kérdések, például az internetes zaklatás vagy a szexuális ragadozók elkerülésének alapvető kulcsa nyílt kommunikáció a szülő és a gyerek között.

Különböző források állnak rendelkezésre a szülők tájékoztatása és irányítása érdekében. Ezek a webhelyek tartalmazzák:

 • Nemzeti Biztonsági Tanács – tippeket kínál annak biztosításához, hogy gyermekeik megismerjék magukat biztonságban.
 • Szövetségi Kereskedelmi Bizottság – támogatást nyújt a szülőknek, amikor gyermekeikkel beszélnek az internetes biztonságról.
 • Protectkids.com és Internet Safety 101 – kiváló információforrások a szexuális ragadozókról, és tanácsot adnak az online ragadozókkal kapcsolatos veszélyek elkerülésére..

Az internet és a gyerekek

gyerekek bejelentkezési weboldalaAz internet a mindennapi élet alapvető része, ami azt jelenti, hogy a felnőtteknek és a gyermekeknek intelligens digitális polgároknak kell lenniük. Mivel az oktatás és a szórakozás olyan könnyen elérhető, speciális munkacsoportokat hoztak létre az iskolák és az egyetemek biztonságának biztosítása érdekében. Ezek a munkacsoportok megpróbálják megvédeni a gyermekeket az iskolában elõforduló zaklatás és erõszak ellen.

Ezek a kérdések néha a gyermek otthonát követik. Az internet azonban pozitív módon is használható. Például a randevú erőszak mindig is fizikai kérdés volt, és jelentős problémává vált. Különböző statisztikák bizonyítják, hogy ez a jelenség gyakori, de az internet segíthet a probléma kezelésében.

A LoveIsRespect olyan szervezet, amelynek elsődleges célja az emberek oktatása és felhatalmazása a visszaélésszerű kapcsolatok megelőzésére vagy megszüntetésére. 2008-ban tanulmányt készítettek, amely azt találta, hogy a 14 éves korukban együttjáró tizenévesek 69% -a mondta valamilyen típusú kapcsolat-visszaélést tapasztalt.

Ez a tanulmány olyan információkat is szolgáltatott, amelyekben az ötödik tizenöt éves korosztályból 13–14 éves korosztályból egy ismerik azokat a barátokat vagy társaikat, akiket egy barát vagy barátnő dühösen sújtott. Ez azt is sugallta, hogy az ősök mindössze 51% -a képes azonosítani a veszélyes kapcsolat figyelmeztető jeleit.

Az olyan források felhasználásával, mint a LoveIsRespect, a szülők az internetet használhatják a tudásrés kitöltésére. Fel lehet használni az erőszak és más kérdések kezelésére is, amelyek a kritikus formáló évek során felmerültek.

Internetes zaklatás

Internetes zaklatásA zaklatás évek óta a társadalom kis része, ám az internet feltalálásával egy teljesen új formát öltött be.

Az internetes zaklatás különböző technológiák (mobiltelefonok, számítógépek vagy bármely más, az internethez csatlakoztatott eszköz) felhasználásával határozható meg, amelyek célja egy másik személy megbántására vagy zavarására létrehozott adatok küldése, postázása vagy szöveges adatok továbbítása. Az internetes zaklatás videojáték-konzolok használata közben is megtörténhet.

Az internetes zaklatáshoz rendelkezésre álló technológia mennyiségével a szülőknek rendkívül ébernek kell lenniük, hogy észrevegyék az esetleges tippeket. A Facebook, a Twitter, a csevegőszobák, a fórumok és más közösségi oldalak felhasználhatók mások megtámadására. A számítógépes zaklatások bármilyen közeget használnak a sértő megjegyzéseik és cselekedeteik sikeréhez.

Ezek a módszerek magukban foglalhatják a pletykák terjesztését, a személyes információk kiszivárgását vagy akár megszemélyesítést is. Az internetes zaklatásnál nyilvánvalóan vagy lopakodóan is el lehet végezni. Szemtől szembe cserélés nélkül sok kutyák inkább merészen cselekednek online, mint az iskolában.

2010-ben a kutatás szerint a tinédzserek 43% -ának volt tapasztalata az internetes zaklatás áldozataként. Tehát az is fontos, hogy a szülők nyitott párbeszédet folytassanak gyermekeikkel az internetes zaklatásról.

Az alábbiakban felsorolunk néhány értékes forrást, amelyekre hivatkozhat ebben a témában:

 • Az internetes zaklatás kutatási központja – információkat tartalmaz az internetes zaklatás megoldásairól.
 • DoSomething.org– 11 tényt sorol fel az internetes zaklatás kérdéseivel kapcsolatban.
 • Az eltűnt és kizsákmányolt gyermekek nemzeti központja – tartalmaz egy oldalt, amely elmagyarázza, hogyan lehet megállítani az internetes zaklatást, és hogyan lehet elmondani, ha gyermekét online zaklatják..

Személyes adatok védelme

Ha gyermeke 13 évesnél fiatalabb, akkor teljes ellenőrzést gyakorol az online gyűjtött személyes adatok felett. Ez a törvény lehetőséget ad arra, hogy hozzájáruljon minden olyan adathoz, amelyet gyermekével kapcsolatban tárolnak. Azt is megköveteli, hogy a webhely az összegyűjtött adatokat biztonságban tartsa. További információ arról, hogy a kanadai VPN-szolgáltatások hogyan segíthetnek az adatok biztonságában.

Amikor gyermeke online védelméről van szó, érdemes lehet megvizsgálnia az adatvédelmi törvényeket. E törvények egy része a felnőtt magánéletének védelmére is vonatkozik. Számos weboldal hasznos információkat és tippeket tartalmaz arra vonatkozóan, hogyan lehet az érzékeny információkat távol tartani az illetéktelen felhasználóktól.

A következő webhelyek információt nyújtanak az embereknek, hogy naprakészek legyenek és tájékozódjanak személyes adataik védelméről:

 • Szövetségi Kereskedelmi Bizottság – teljes oldalt kínál az adatvédelmi kérdésekkel kapcsolatos információkkal.
 • A gyermekek online magánélet védelméről szóló törvény – összefoglalót nyújt a szülőknek a gyermekek online védelmének jogi szempontjairól.
 • DO-IT– különféle tippeket ad annak biztosítására, hogy adatai nem lesznek online megtalálhatók.

Gyerek tippek

 • A legjobb lenne, ha mindig kérdezné meg a szüleit, mielőtt személyes információkat közölne.
 • Soha ne adja meg vezetéknevét vagy otthoni címét.
 • További hasznos tipp egy ésszerű képernyőnév létrehozása.
 • Ez a képernyőnév nem tartalmazhat semmilyen személyes adatot, például születési dátumot vagy nevet.
 • Alapvető fontosságú, hogy elmondja a szüleinek, mielőtt online barátaival találkozik.
 • Ne feledje, hogy nem mindenki olyan, akinek mondják.

Látogasson el a következő webhelyekre, ha további információt szeretne kapni az online biztonságról:

 • New York Public Library – kiváló tanácsokat nyújt információk és tippek megtalálásáról a gyerekek online biztonságban tartása érdekében.
 • Nemzeti Gyerekképviseleti Központ – internetes biztonsági tippeket és forrásokat nyújt minden korosztályú gyermekek számára.
 • McGruff Safe Kids – felsorolja tíz általános biztonsági szabályt az online információszolgáltatásról.

Szülői tippek

ParentTipsAnnak érdekében, hogy a szülők bizalmat nyújtsanak, a Family Online Safety Institute hasznos tanácsokat nyújt a jó digitális szülői nevelésről. Ez a bizalom lehetővé teszi a szülő számára, hogy támogassa gyermeke biztonságos navigációját az interneten.

Gyermeke életkorától függően a kérdések és tárgyak eltérőek. A mai szülői viszont megköveteli, hogy jól megértsék az online eseményeket. Ennek az információnak tartalmaznia kell a bevezetett különféle alkalmazásokat.

Az intelligens technológia felhasználásával kiemelkedő szülõvé válhat. Ez lehetővé teszi, hogy megbízhatóbb és együttműködőbb kapcsolatot alakítson ki a gyerekkel azáltal, hogy őszinte párbeszédet folytat arról, hogy miként használja az internetet. Mély ismeretekkel és ismeretekkel kell rendelkeznie azokról a webhelyekről, amelyek vonzóak a mai fiatalok számára.

Az alábbiakban két olyan webhely található, amelyek segítségével jobb megértést és útmutatást kaphat. Mindig elengedhetetlen, hogy emlékezzünk arra, hogy az internetes biztonság kritikus alkotóeleme lehet a pozitív online élménynek.

A következő célok elérését elősegítő webhelyek:

 • A Család Online Biztonsági Intézet – hét lépésből áll a jó digitális szülői munka felé, amely tippeket nyújt a biztonságos online használathoz.
 • A washingtoni állam oktatási minisztériuma – PDF-fájlt kínál, amely különféle online biztonsági tippeket tartalmaz a szülőknek és a gyermekeknek.

Népszerű alkalmazások és webhelyek

Miután megvizsgálta a fenti webhelyeket, hogy megtanulja, hogyan kell a gyerekeket általában biztonságban tartani az interneten, ez a következő szakasz betekintést nyújt a legszélesebb körben használt alkalmazásokba és webhelyekbe.

webhely vs alkalmazás

Az egyik legnépszerűbb alkalmazás a Snapchat. Ausztráliában szinte ⅓ tizenévesek használják ezt az alkalmazást naponta. Milliónyi fénykép és videó cserélésre kerül minden nap.

A Snapchat használatakor minden videó, fénykép és képernyőfelvétel állítólag néhány másodperc alatt automatikusan törlődik. Lehetséges azonban a képek visszavonása vagy képernyőn történő rögzítése egy másik eszközön. Ez a folyamat állandó nyilvántartást hagy arról, hogy mit gondol átmenetileg.

Egy másik népszerű alkalmazás a Kik Messenger. A Kik Messenger segítségével üzeneteket küldhet telefonszám megadása nélkül. Ez a tény teszi ezt a népszerű alkalmazást olyan embereknél, akik anonimként akarnak maradni.

Ha elolvassa az alkalmazásról szóló véleményeket, gyorsan rájön, hogy ez az alkalmazás híres explicit üzenetek fogadásáról és küldéséről. Még 17 év felett is besorolva van a „Gyakori / Intenzív érett / Javaslati témák” miatt. Ez az értékelés nem akadályozza meg a 17 éven aluli gyermekeket az alkalmazás letöltését és használatát.

A kedvenc alkalmazások listáján a Ask.fm jelenik meg, amely egy közösségi hálózati weboldal kérdés-válasz formátummal. Ez az alkalmazás a közelmúltban társult a zaklatás és az öngyilkosság. Kizárólag 13 évesnél fiatalabb gyermekek megengedettek, de az alkalmazásnak nincs működőképességi rendszere.

Ez az alkalmazás lehet tekinteni mecca az internetes zaklatás. Ezek az alkalmazások csak néhányat jelentenek a gyermekek és a felnőttek új, online veszélyekkel szemben. Ha tájékozódik a legszélesebb körben használt alkalmazásokról és webhelyekről, megtanulhatja, hogyan lehet hasznos párbeszédet létrehozni a biztonságról az alkalmazások használata közben.

Az alábbiakban felsorolunk néhány konkrét lépést, amelyeket Ön és gyermeke megtehet bizonyos alkalmazásokkal és webhelyekkel a biztonság megőrzése érdekében.

1. Snapchat

snapchat mobil logóEz a rendkívül népszerű üzenetküldő alkalmazás hozzátette a videobeszélgetési és sms-szolgáltatásokat, hogy mindent egyben kommunikációs webhelyet hozzon létre. Ez az alkalmazás hihetetlenül népszerű a fiatal felnőttek és tinédzserek körében.

A Snapchat megköveteli, hogy a felhasználók 13 évesnél idősebbek legyenek egy fiók létrehozásához. A legtöbb felhasználó úgy véli, hogy az üzenetek néhány másodpercen belül önmagukban törlődnek, mások azonban tudják, hogy az internet örökre elérhető. Ezeket a „megsemmisített” üzeneteket korlátozott mennyiségű műszaki know-how-val gyorsan helyreállíthatja.

Ezeket az üzeneteket képernyőképezéssel is mentheti. A Snapchat azt akarja, hogy az emberek azt gondolják, hogy ezeknek az üzeneteknek a többsége ártalmatlan, ám az alkalmazás hírnevével rendelkezik a sexting miatt. Ugyanakkor nem kell pánikba esnie.

A Snapchat különféle beállításokkal rendelkezik, amelyek megváltoztathatók a magánélet védelme és az idegenektől való nem megfelelő üzenetek fogadásának elkerülése érdekében.

Gyermekeinek védelme a Snapchat-on

A legtöbb ember szerint a gyermek fiókjához való hozzáférés hasznos. Ez az alkalmazás azonban nem fog segíteni. Ösztönöznie kell a gyermeket, hogy ne küldjön és fogadjon üzeneteket jelenléte nélkül.

Ez a tény fontos, mivel az üzenetek megnyitásuk után „törlődnek”. Az is jó ötlet, hogy megvitassák az alkalmazás működését, az alkalmazás használatával járó kockázatokat stb. Ösztönözze a gyermeket arra, hogy gondoljon egy kép elküldése előtt.

Fontos, hogy gyermeke megértse azt is, hogy soha nem megfelelő szexuális képeket küldeni. Az adatvédelmi beállítást csak úgy lehet beállítani, hogy engedélyezze a barátok és a család tagjainak üzeneteit. Ezt a Snapchat beállítások menüből indíthatja el.

Ezután kattintson a „Ki küldhet nekem üzeneteket?” Üzenetre. Ezután kiválaszthatja a „Barátaim” lehetőséget. Ha aggódik amiatt, hogy gyermeke az Ön nélkül használja az alkalmazást, vegye fel a kapcsolatot a Snapchat-tal, és törli a 13 év alatti személyek fiókját..

Ez a folyamat a https://support.snapchat.com/delete-account webhelyen indítható. A fiók eltávolításához rendelkeznie kell felhasználónevével és jelszavával. Ha nincsenek ezek az információk, lépjen a következő oldalra:

https://support.snapchat.com/en-US/a/delete-my-account1.

Ha egy 13 évesnél fiatalabb gyermek megpróbál létrehozni Snapchat-fiókot, ehelyett hozzáférést kap a SnapKidz-hez. Ha azonban egy gyermek az életkorára fekszik, akkor is hozzáférhet az alkalmazáshoz.

A SnapKidz lehetővé teszi a gyerekeknek fényképeket, de nem küldik el őket. A gyerekek számára az sem lehetséges, hogy üzeneteket küldjenek és fogadhassanak, vagy barátokat hozzanak fel a SnapKidz-en.

2. Kik Messenger

KiK-messenger-logoTöbb mint 100 millió felhasználóval a Kik ma az egyik legjelentősebb alkalmazás tinédzserek számára. Ezzel az alkalmazással virtuális matricákat, felméréseket, szöveges üzeneteket, fényképeket és videókat küldhet. Mivel az üzenethez csak valaki Kik felhasználónevére van szüksége, nem kell megadnia a telefonszámát.

Ez a tény hamis biztonsági érzést adhat az egyéneknek. Ez biztonságosnak tűnhet, mert gyermeke csak anonim online felhasználónevet ad, de nem az. A Kik rendkívül népszerű szexáláshoz, amely 17 évesnél idősebb besorolást biztosít az App Store-ban.

Ennek ellenére a Kik lehetővé teszi a 13 éves vagy annál idősebb személyek számára fiók létrehozását. Az értékelés elolvasásával láthatja, hogy ez az alkalmazás nem megfelelő a gyermekek számára. Ha gyermeke Kik-et használ, akkor képes lesz üzenetek fogadására az alkalmazás bármely személyétől.

Védje gyermekét a Kik-en

Szülőként gyermekét biztonságban tarthatja:

 • Csak arra ösztönzi őket, hogy küldjenek üzeneteket offline ismerőseiknek
 • Mondja nekik, hogy soha ne osszák meg személyes / privát információkat idegenekkel vagy csak online barátokkal
 • Megmutatja a gyermeknek, hogyan kell használni az új emberek funkciót. A Kik új emberektől küld üzeneteket az „Új csevegés” szakaszba, ahol a gyermek blokkolhatja és figyelmen kívül hagyhatja a feladót.
 • A gyermek felhasználónevének titkosítása.

Ha blokkolni szeretne az embereket, először lépjen a beállításokra. A beállítási területen lépjen a csevegési vagy adatvédelmi beállításokba. Keresse meg a „blokklista” pontot, és válassza a + gombot. Ezután meg kell találnia a blokkolni kívánt felhasználót, majd a megerősítéshez kattintson a blokkolás elemre.

Ha a felhasználónevet magántulajdonban szeretné tartani, mondja meg gyermekének, hogy csak megoszthatja azt offline emberekkel, akiket offline ismer, és kerülje el a felhasználónevet más alkalmazásokba vagy közösségi média webhelyekre..

3. Ask.fm

ask-fm logóSok szülő tisztában van az óriási közösségi média oldalakkal, mint például a Facebook, a Instagram és a Twitter. Ugyanakkor a Ask.fm egy másik közösségi portál, amelynek népszerűsége gyorsan növekszik a 18 év alatti gyerekek körében.

A Ask.fm egyedülálló webhely, mivel lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy névtelenül kérdezzenek és válaszolhassanak a kérdésekre. Ez a webhely nemrégiben egy floridai öngyilkossági esettel kapcsolatos hírekben volt. A Ask.fm alkalmazás segítségével a gyerekek egy fiatal lányt zaklattak, amíg öngyilkosságot nem követett el.

Nagy-Britanniában David Cameron miniszterelnök az alkalmazást hamisnak nevezi, mert országa hasonló számítógépes zaklatással foglalkozik. A BuzzFeed.com szerint kilenc öngyilkos a világ minden tájáról kapcsolódik ehhez a közösségi média oldalhoz. Ennek oka az a tény, hogy képes anonim módon kérdéseket feltenni anélkül, hogy bárki megfigyelhetné a tartalmat.

A Ask.fm weboldalon egy nyilatkozat van, amely kimondja, hogy a cég nem vállal felelősséget az Ön által kifogásolhatónak, obszcénnek vagy rossz ízlésű tartalomért. “Az alkalmazással járó kockázatokkal és népszerűséggel kapcsolatban alapvető fontosságú tudni, hogy gyermeke használja, és hogyan tudja megvédeni őket.

Gyermekeinek védelme a Ask.fm oldalon

Kihasználhatja az ebben az alkalmazásban elérhető adatvédelmi beállításokat a gyermekek és felnőttek védelmének elősegítése érdekében. Ha egy zaklató személy fogad üzenetet, akkor rákattinthat a kérdés melletti „blokkolásra”, hogy megállítsa a személy kérdéseit..

Megnézheti a beállításokat és rákattinthat az adatvédelemre. Miután rákattintott a magánéletre, nyomja meg az „anonim kérdések megtiltása” elemet, hogy megakadályozza az idegenek kérdéseit. Ügyeljen arra, hogy gyermekét ne ossza meg jelszavakkal barátaival vagy idegenekkel.

Az alkalmazás használata közben meg kell próbálnia nyitott párbeszédet tartani, így gyermeke hozzád fog fordulni, ha bármilyen kérdés merül fel. Ha van hozzáférése, akkor hasznos lehet a gyermek viselkedésének és interakcióinak figyelemmel kísérése, hogy elszámoltatható legyen.

A gyermekének azt is meg kell értenie, hogy bármit és mindent, amelyet a Ask.fm-en közzétettek, meg lehet osztani más közösségi média oldalakon. Tehát, ha gyermeke nem osztja meg családjával, azt nem szabad online közzétenni.

Végül kritikus, hogy beszéljen gyermekével az internetes zaklatásról, másokkal való interakcióról és arról, hogy mások hogyan kommunikálnak gyermekével. Ha Ön vagy gyermeke úgy érzi, hogy online zaklatják, beszéljen gyermekével, majd cselekedjen.

Ha más felhasználók megsértik a használati feltételeket, akkor hivatalos panasztételi eljárást indíthat a „kapcsolatfelvétel” terület alkalmazásával vagy e-mailt küldhet a [email protected] e-mail címre. A használati feltételek különféle tartalmakat tiltanak, beleértve sértő, gyűlöletbeli, pornográf vagy fenyegető cikkeket.

Az Ask.fm-fiókot deaktiválhatja, először bejelentkezve az alkalmazásba. Ezután kattintson a képernyő jobb felső sarkában található beállításokra. Ezután nyomja meg a következőt: „deaktiválja a fiókot”. Ezt meg kell erősítenie a jelszó újbóli megadásával.

4. Badoo

badoo logóSokan még soha nem hallottak a Badoo-ról. Amikor erre az állításra gondol, félelmetes lehet felismerni, hogy egy gyermek mennyit használ fel, és a szülők nem tudnak semmit. Az igazság valószínűleg sok.

Az App Store több mint egymilliárd okostelefon-alkalmazást kínál. A rendelkezésre álló alkalmazások többsége ártalmatlan és még hasznos is, ideértve a zenei és a tömegközlekedési alkalmazásokat is. Ezeknek az alkalmazásoknak a kis része azonban összekapcsolja a gyerekeket potenciálisan káros közösségi média oldalakkal.

A Badoo az ilyen típusú alkalmazások egyike. Nem mindig helyénvaló közvetlenül azt mondani gyermekének, hogy ne használjon bizonyos alkalmazásokat, de ezen a webhelyen nem olyan, amellyel gyermekének egyáltalán kell lennie. Ez egy társkereső oldal.

Nem feltétlenül ártalmas, de az oldalt felnőtteknek és elsősorban felnőtteknek fejlesztették ki. A gyermekeket nem szabad megengedni, ha a felnőttek megpróbálják megismerni más felnőtteket. Néhányan azt gondolnák, hogy egy gyermek számára a Badoo használatának megengedése hasonló ahhoz, hogy gyermekét bárba küldje új barátokkal való találkozásra.

A Badoo nyilvánvaló korlátozása a 18 év alatti emberek számára, mivel felnőttek találkozóhelye. Ezt a korlátozást azonban egy határozott és intelligens gyermek figyelmen kívül hagyhatja vagy megkerülheti. Ezt szem előtt tartva elengedhetetlen, hogy ismeri az oldalt, hogy gyermeke biztonságban maradjon.

Gyermekeinek védelme a Badoo-n

A magánélet védelmének első lépése a Badoo-n belüli felhasználás, ha megértjük, hogy a webhely felnőtteknek szól. Annak ellenére, hogy a Badoo webhely feltételei egyértelműen kimondják, hogy 18 évnél idősebbeknek szól, a gyermek hazudhat korának és továbbra is létrehozhat fiókot.

Tudnia kell azt is, hogy mások hamis fiókokat hozhatnak létre, nem megfelelő képek kérése vagy személyes adatok ellopása érdekében. Azt is meg kell értenie, hogy a Badoo-n megosztott bármely információ nyilvánosan megosztható. Ez a tény számos webhelyen érvényes, ezért gyermekének tudnia kell, hogy soha ne ossza meg személyes adatait idegenekkel.

Ha törölni szeretne egy fiókot, jelentkezzen be, lépjen a beállításokba, majd kattintson a fiók törlése elemre. Ha ki akarja kapcsolni a helymeghatározó szolgáltatásokat a Badoo alkalmazásban, jelentkezzen be, lépjen a profilba, majd kattintson az „adatvédelem” szóra, majd a „távolság mutatása” elemre.

A Badoo Általános Szerződési Feltételei egyértelműen kimondják, hogy ha tudják, hogy egy kiskorú létrehozott egy fiókot, akkor törölni fogják a profil adatait a Badoo-ból. Ez a megállapodás lehetővé teszi, hogy üzenetet küldjön a Badoo-nak a visszajelzési oldalon, és eltávolítja a kiskorú fiókját.

Ez a visszajelző oldal a https://badoo.com/help/report-underage.phtml címen található. A fenti információk segítenek biztonságban tartani gyermekét, de a Badoo szigorúan felnőtt webhely, és 18 év alatti gyermekek számára nem megfelelő..

5. Facebook

fb logóAz összes elérhető alkalmazás közül azt lehet állítani, hogy a Facebook a legszélesebb körben alkalmazott alkalmazás. Az alább megadott információk különböznek a fentebb bemutatottktól, mivel nem elsősorban a gyermekekről szólnak.

Függetlenül attól, erre az információra van szükség, ha biztonságban szeretné tartani gyermekeit. Ezek az adatok azoknak az embereknek is hasznosak lehetnek, akiknek nincsenek gyermekeik, mert a Facebook számos veszélyt jelent, és tudnia kell, hogyan kell megvédenie magát..

A Facebook egyik nagyszerű tulajdonsága, hogy lehetővé teszi, hogy megvédje magát a sokféle veszélytől, például az adatgyűjtéstől és a személyazonosság-lopástól. Az ön és gyermekei védelme érdekében azonban meg kell változtatnia az alapértelmezett beállításokat.

Gyerekek védelme a Facebookon

Az első lépés az alapbeállítások ellenőrzése. Jelentkezzen be az alkalmazásba, majd kattintson a jobb felső sarokban található legördülő sárgarépára, majd kattintson a beállítások elemre. Innentől ellenőrizheti az adatvédelmi és biztonsági beállításokat.

Az adatvédelmi beállítások megváltoztatásához válassza az „adatvédelem” lehetőséget, majd nyomja meg a „Ki láthatja a jövőbeli hozzászólásait?” Melletti Szerkesztés gombot. Miután kiválasztotta ezt a részt, kiválaszthatja, hogy mely barátok láthatják az Ön üzenetét. A korábbi állapotfrissítéseket akkor is megvédheti, ha kiválasztja a „korábbi bejegyzések korlátozásának lehetőségeit”, majd a „Korábbi bejegyzések korlátozása” elemre kattintással.

A biztonsági beállításokat úgy módosíthatja, hogy kiválasztja a „biztonság” elemet, majd a „Szerkesztés” linkre kattint a „Az elismerés nélküli bejelentkezésekről szóló értesítések küldése” mellett. Ezen a területen kiválaszthatja, hogy a Facebook hogyan értesítse Önt a szabálytalan tevékenységekről..

Ha aggályait fejezi ki, hogy valaki hozzáférhet-e a fiókhoz, akkor válassza a „Két tényezős hitelesítés használata” lehetőséget. Miután ezt a gombot választotta, kattintson a kék „indulás” gombra, és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat..

A beállítások területén számos egyéb biztonsági és védelmi lehetőség található. Egy hasznos eszköz található a „Fiók tulajdonjog és ellenőrzés” lap alatt, miután rákattintott erre a területre, deaktiválhatja vagy törölheti a fiókot..

Ha fiókját ideiglenesen le szeretné tiltani, válassza a Deaktiválás lehetőséget. Ha véglegesen törli a fiókját, válassza a Fiók törlése lehetőséget.

Néhány más kedvenc alkalmazás, amelyről szülőként tudnia kell:

Bumble – Ez az alkalmazás hasonló a Tinderhez, de megköveteli, hogy a nő tegye meg az első lépést. Azt mondják, hogy a gyerekek a Bumble-t hamis számlák létrehozására használják koruk meghamisításával.

Live.me – Ez az élő streaming video alkalmazás a földrajzi elhelyezést használja a videók megosztására. Ez az eljárás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy meghatározzák az adás pontos helyét. Ezenkívül érmékkel is lehet pénzt keresni, hogy fizetni tudjon a gyermek fotóiról.

Számológép% – Úgy néz ki, mint egy számológép alkalmazás, de ez egy titkos hely, ahol fotókat, fájlokat, videókat és böngészőelőzményeket rejthet el.

Holla– Mivel önmagának kihirdetett addicting video chat alkalmazás, a Holla lehetővé teszi a gyermekek számára az emberek elérését az egész világon. Az alkalmazás recenzensei azt állítják, hogy faji zavarokkal, explicit tartalommal és más káros elemekkel szembesültek.

Suttogás – Ezzel a közösségi médiaalkalmazással a gyermekeket arra ösztönzik, hogy osszák meg titkokat idegenekkel. Ezenkívül a felhasználó tartózkodási helyét mások számára is elérhetővé teszi.

Meleg vagy sem – Ennek az alkalmazásnak az elsődleges célja az, hogy lehetővé tegyék az emberek számára, hogy csatlakozzanak. Arra biztatjuk az embereket, hogy értékeljék egymás profilját, keressenek embereket a helyi térségben, és beszélgetjenek idegenekkel.

Omegle – Ez az alkalmazás egy ingyenes online csevegőhely, amely arra ösztönzi gyermekét, hogy névtelenül csevegjen másokkal, idegenekkel együtt.

Sárga – A Tinder-szerű légkörben a Sárga-t úgy tervezték, hogy a tinédzserek flörtölhessenek egymással.

Burn Book – A Burn Book valahol a tinédzserek névtelen pletykákat küldnek. Ezeket a pletykákról fotókat, videókat, hangokat és szövegeket közölnek.

Wishbone – Ez az alkalmazás arra ösztönzi a gyerekeket, hogy hasonlítsák össze más gyerekeket egymással. Ezenkívül lehetővé teszi a gyerekek számára, hogy skálán értékeljék egymást.

Instagram – Az Instagram a legszélesebb körben használt alkalmazás hamis számla létrehozásához a tartalom elrejtéséhez. A szöveges üzenetküldés az Instagram segítségével azért is népszerű, mert az üzeneteket törlik, amikor a gyermek elhagyja a beszélgetést.

Konkrét országinformációk

Annak ellenére, hogy az internet elérhető a világ minden tájáról, minden ország, település és tartomány rendkívül eltérő lehet. Az alábbiakban összeállított információk értékes információkkal szolgálnak különösen érdekes országok számára.

1. Kanada

kanadai zászló kerekKanada hasonló a listán szereplő más országokhoz, amikor a gyermekeikkel szemben fenyegető veszélyekről van szó.

Snapchat

A Snapchat alkalmazást úgy lehet megnevezni, mint a gyerekek által jelenleg használt legnépszerűbb alkalmazást. A világon a 16–19 éves korosztály 50% -a havonta használja a Snapchatt, míg a kanadai tizenéveseknek csak 40% -a használja azt. Ez a statisztika a Snapchalt népszerűbbé teszi, mint a Facebook Messenger és a WhatsApp.

Okostelefon használata

Az AVG felmérést készített, amelyben felhívta a szülõket a különbözõ országokból, beleértve Kanadát is, hogy válaszoljanak az okostelefonok használatával kapcsolatos kérdésekre a gyermekek körében. Érdekes tényeket talált. Sok gyermek tudja, hogyan kell használni az okostelefont, még mielőtt tudnák, hogyan kell írni. A 6 és 9 év közötti gyerekek 89% -a aktív online.

Internet-hozzáférés

A kanadai MediaSmarts felmérést végzett, amelyből kiderült, hogy az iskolás korú gyermekek 99% -ának van online hozzáférése az iskolán kívül. E hallgatók 40% -a alszik mobiltelefonjával. A 9-16 éves korosztály 35% -a használ okostelefonokat az internet eléréséhez, míg mások táblagépet és laptopot használnak.

Online profilok

A 15-16 éves korosztályban a hallgatók 90% -a mondja, hogy legalább egy közösségi média profillal rendelkezik. A 11–12 éves korosztályban 40% szerint van. Ez a tény megdöbbentő, figyelembe véve a legtöbb közösségi oldalak 13 éves korhatárát.

veszélyei

A kanadai tinédzserek csaknem fele látott szexuális képet valamilyen formában az elmúlt évben. A kanadai lányok közel 35% -a fejezi ki, hogy valamilyen típusú ártalmas vagy gyűlöletes tartalommal találkozott.

Szülői mulasztás

A szülők legnagyobb hibája a biztonsági szoftverek telepítése a laptopokba, de a gyermekek okostelefonján nem sikerül bizonyos típusú védelmet létrehozni.

Resources Canada
 • Kanadai Gyermekvédelmi Kft. – Kiváló forrás az internetes biztonságról és a gyermek védelméről.
 • Kanada kormánya – Ez a weboldal segítséget nyújt a megfelelő mobiltelefon kiválasztásában.
 • Kanadai királyi rendõrség – A rendõri rendõrség érdekes tényeket nyújt az online biztonságról és az internetes zaklatásról.
 • Globális hír – ezen a híroldalon egy cikk található a kanadai ifjúságról és az internetről.
 • ÉLET – Ez a cikk egy olyan tanulmányról szól, amely bemutatta, hogy a gyermekek megtanulják okostelefonok használatát írás megkezdése előtt.
 • Kanada Biztonsági Tanács – Ez a lista segítséget nyújthat az Ön számára online biztonsági szabályok kidolgozásában.

2. Ausztrália

Ausztrália zászló kerekAusztrália rendkívül összekapcsolt ország, amely megnehezíti a gyermekek biztonságát az interneten való biztonságban.

Áttekintés

A Microsoft Ausztráliát választotta helyének, ahol a táblagépek új sorozatát világszerte bevezetheti. Ennek a választásnak az egyik elsődleges oka az volt, hogy Ausztrália az egy főre jutó tablettákat már több felhasznál, mint szinte bármely más országban.

Egy másik érdekes tény, hogy becslések szerint az ausztráliai háztartások több mint 29% -a táblagépen fér hozzá a világhálón. Azt is javasoljuk, hogy az ausztrálok naponta kb. Egy órával hosszabb ideig használják az internetet, mint az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban dolgozók..

Az asztali számítógép használata Ausztráliában tovább csökkent, miközben az okostelefonon keresztüli internet-hozzáférés több mint 20% -kal nőtt. Miért adja meg ezeket a statisztikákat? Megmutatják a hordozhatóság szempontját, hogy hány felhasználó használja az internetet.

Nemrégiben egy számítógépet a ház valamilyen központi pontján helyeznének el. Különböző családtagok osztanák meg ezt a számítógépet. Ugyancsak könnyebb lenne ellenőrizni a gyermekekkel való hozzáférés vagy a tartalom korlátozásának képességét.

Ezek a napok már majdnem eltűntek. Ausztráliában azt javasolják, hogy a gyerekek kb. 35% -a rendelkezzen mobiltelefonnal. 8 éves korú gyerekek naponta férhetnek hozzá vagy hordozhatnak okostelefonjukat. Az okostelefonokkal rendelkező gyermekek száma 2007 óta megduplázódott.

Mire ezek a gyermekek tinédzserek lesznek, a mobiltelefonokkal rendelkező 16–17 évesek 94% -a között lesznek.

Tanácsadás

Ausztráliában a becslések szerint a szülők 85% -a telepít biztonsági szoftvert gyermeke laptopjába. Ugyanakkor csak a szülők 22% -a telepíti hasonló szoftvert gyermekeinek okostelefonjára. Az online biztonsággal kapcsolatban a szülőknek ugyanazt a gondolkodási módszert kell alkalmazniuk az okostelefonokhoz, mint más internetes eszközökhöz.

A gyermek okostelefonjának adásakor különféle számítógépes kihatásokat kell figyelembe venni. Kiváló cél az okostelefonok használatával kapcsolatos szabályok kidolgozása. Ezeket a szabályokat az egyes alkalmazások és az internet használatának veszélyeiről szóló oktatásnak kell kísérnie.

Resources-Ausztrália
 • News.com.au– Ez a cikk kiváló információforrás az okostelefonok használatáról az ausztrál gyerekek körében.
 • Ausztrália első tanulmány – A The Works által készített mesés tanulmány, amely a társadalmi hálózati szokások különféle változásait deríti fel.
 • The Age – Ez az írás magyarázza az Ofcom által készített tanulmány eredményeit, amely összehasonlítja a 16 nemzet közötti kommunikációt az Egyesült Királysággal.
 • Az e-biztonságért felelős biztos hivatala – Ez a weboldal tele van erőforrásokkal a biztonságos és pozitív online élmények biztosításához.
 • Stay Smart Online – Ez a webhely az ausztrál állampolgároknak linkeket kínál a jelenlegi online fenyegetésekhez és tanácsokat ad ezekre a fenyegetésekre való reagáláshoz.
 • Australia.gov.au– A kormány sokféle forrást kínál gyermeke online védelmére.

3. Egyesült Államok

minket zászló körAz Egyesült Államok ugyanolyan összekapcsolódott, mint a listán szereplő bármely más nagyon lakott terület.

Internethasználat

A Shared Hope International felmérést készített, amely 825 felnőtt és 7-16 éves gyermek véleményét tartalmazza. Ez a felmérés megállapította, hogy a nyolc szülő közül egy mindkettőnél fiatalabb gyermekeiknek lehetővé tette az internethez való hozzáférést, míg a tízből csak egy szülő nem engedte meg gyermekeiknek az internetet, amíg 10 évesnél fiatalabb nem voltak..

Ezen szülők több mint 71% -a kijelentette, hogy kilép az online használat felügyeletéről, amikor a gyermek eléri a 14 évet. Az Egyesült Államokban az eltűnt gyermekek eseteinek 72% -a, amelyek az interneten kezdődtek, 15 év alatti gyermekek köré koncentrálódnak..

Titkos használat

Sok szülő jó szándékkal és részvétellel rendelkezik, de a Kidsafe Alapítvány részleteket nyújt arról, hogy a tinédzserek 32% -a továbbra is képes elrejteni vagy törölni a böngészési előzményeket. A tizenévesek további 16% -a nyitott meg közösségi hálózatokat vagy e-mail profilokat a szülők ismerete nélkül.

Sokszor, amikor a gyermekek ezeket a titkos számlákat nyitják meg, hazugságuk körül fekszik, ami idõsebb gyermekek és felnõttek figyelmét felhívja.

Szexuális figyelem

Az eltűnt és kizsákmányolt gyermekek Országos Központja szerint a 10–17 évesek 15% -át kérik online szexuális tartalom kérésére. A hatóságok több mint 90 000 szexuális ragadozót távolítottak el különböző helyszínektől.

Ezeknek a webhelyeknek a többsége közösségi média. Amikor azt vizsgálják, hogy a szexuális bűnelkövetők miként találták meg az áldozatok pontos helyét. 26% találta meg a területet egy személy közösségi médiabejegyzéseinek felhasználásával. A kaliforniai Santa Clara-ban lévő seriff osztálya szerint a felkérések aránya havonta 1000% -kal növekszik.

Nyilvános információ

Az Egyesült Államokban azt találták, hogy a tizenéveseknek csak 62% -a állította a saját Facebook-profilját priváttá. A tizenévesek óriási 17% -ának minden információja nyilvános. Ez a beállítás lehetővé teszi, hogy mindenki láthassa az összes üzenetét, elérhetőségi adatait és helyét.

Források – Egyesült Államok
 • Vezetékes biztonság – Ez a webhely az első biztonsági, súgó és oktatási csoport.
 • NetSmartz– Ez a webhely bemutatja a Clicky és az Internet Kibocsátókat, akik arra kérik gyermekét, hogy csatlakozzon hozzájuk szórakoztató és oktató játékok céljából.
 • Tini angyalok – 13–18 éves fiatalok, akik kifejezetten az online adatvédelem, biztonság és biztonság kiképzésében részesülnek ezen a webhelyen.
 • Walt Disney Company – A Walt Disney létrehozta ezt a weboldalt, hogy segítsen a szülőknek gyermekeikkel beszélgetni az online használatról és biztonságról.

4. Írország

Írország zászló kerekÍrországban a gyermekek jól kapcsolódnak egymáshoz, csakúgy, mint a legfejlettebb gazdaságok.

A közösségi hálón való kommunikáció

Mint Kanadában is, a Snapchat-ot az ír tizenévesek 40% -a használja, így népszerűbb, mint Írországban a Facebook és a WhatsApp. A Kik Messenger egy másik népszerű alkalmazás Írországban. Ennek az alkalmazásnak a népszerűsége valószínűleg abból fakad, hogy névtelenül üzeneteket küldhetünk.

Egy másik, Írországban népszerű kérdéses alkalmazás a Ask.fm webhelyen. Ez az alkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára a kérdés és válasz formátumának használatát, és különféle országokban társult zaklatási kérdésekkel és öngyilkosságokkal.

Gyerekek az internethez

Írország részt vett az Európai Bizottság megbízásából a Net Children Go Mobile elnevezésű tanulmányban. Ez a tanulmány összesen hét európai úti célt tartalmazott. Írországban ez a tanulmány megállapította, hogy a 9-16 éves korosztály 35% -a használ okostelefonokat, 29% -a laptopok és 27% -a tablettákat használt az internet eléréséhez..

Megállapította azt is, hogy az internethasználat 60% -a otthon történt, de ezeknek a hallgatóknak 46% -a felügyelet nélkül egyedül a hálószobából érkezett az internetre. Ezek a statisztikák arra utalnak, hogy sok gyermek normál szülői felügyelet nélkül fér hozzá az internethez.

Mint Kanadában, Írország 15–16 éves korának 90% -a rendelkezik közösségi média profilral, a 11–12 évesek 40% -a is.

Okostelefonok használata

Az okostelefonokkal kapcsolatos veszélyek és a felügyelet hiánya miatt mindig tanácsos lehet a 13 év alatti gyermekek számára alapvető mobiltelefon megadását biztosítani..

Források – Írország
 • A Net Children Go Mobile – Ez az oldal az Európai Bizottság tanulmányának hivatalos oldala.
 • Forró vonal.hu – Ez a webhely biztonsági tippeket és számos egyéb hasznos információt tartalmaz az internetről.
 • Webwise.ie-Ez a weboldal ingyenes információkat, tanácsokat és oktatást nyújt az internetes biztonságról.
 • Igazságügyi és Esélyegyenlőségi Minisztérium – Ez a webhely ad otthont a kormányzati megosztásnak, amely számítógépes bűnözéssel üldözi.

5. Új-Zéland

új Zéland zászló kerekAnnak ellenére, hogy Új-Zéland fizikailag elszigetelten él, a bennszülöttek továbbra is ugyanolyan összekapcsolódók, mint bármely más fejlett gazdaság.

A közösségi hálón való kommunikáció

Új-Zélandon a 16-19 éves korosztály kb. 50% -a használja a Snapchat-ot. A közelmúltban az Új-Zélandi Közlekedési Ügynökség rendkívül hasznosnak találta a Snapchat-ot, amikor a kábítószer-használókra irányították a kábítószer-használat közbeni vezetéssel kapcsolatos veszélyeket.

Ennek a szintnek a használatához nyílt és pozitív beszélgetést kell folytatni gyermekeivel olyan webhelyekről, mint a Snapchat, a Kik Messenger, az Ask.fm stb. Gyermekeinek meg kell értenie az ilyen típusú webhelyekkel kapcsolatos veszélyeket.

Internet elérése

Új-Zéland 6–9 év közötti gyermekeinek 70% -a kapcsolódik egymáshoz. 2000-ben az új-zélandi lakosság 22% -a volt online. Ez a szám 2012-ig 86% -ra nőtt. A 15-16 éves korosztály 80% -ának és a 11–12 éves korosztály 40% -ának van szociális média profilja.

Okostelefonok veszélyei

A 9-16 éves korosztály kb. 35% -a okostelefonot használ az internet eléréséhez. A másik 65% többnyire laptopot és táblagépet használ, nem pedig asztali számítógépet. Ugyanazt az információt érheti el okostelefonon, mint táblagép vagy laptop, de az okostelefonokon sokkal kevesebb biztonsági szoftver található, mint a laptopok és a táblagépek esetében..

Források – Új-Zéland
 • Új-Zéland statisztika – Ez a cikk egy új-zélandi internethasználatról szóló tanulmányt tár fel.
 • Új-zélandi rendőrség – Az új-zélandi rendőrség néhány tippet kínál a gyermeke online biztonságának megőrzése érdekében.
 • Kiwi Families – Kiváló cikk az internetes biztonságról.
 • Internetes világstatisztika – Új-Zéland internethasználatával kapcsolatos tények összeállított listája.

Gyerekbarát számítástechnika

gyermek számítástechnikai tárolóHa meg szeretne tudni a világról, másokkal kölcsönhatásba lépni és szórakozni szeretne, próbálja ki az internetet. A világháló a munka és a kutatás életének elengedhetetlen részévé vált. Ezek a tények arra készteti a szülőket, hogy gyermekeik tanuljanak az internet használatáról.

A való világhoz hasonlóan az internet tele is lehet nem biztonságos, ártalmatlan és íztelen karakterekkel és helyzetekkel. Az erőszakos képek és az explicit szexuális tartalom csak két példa azoknak a tárgyaknak a típusaira, amelyekhez a gyermekek nem férhetnek hozzá.

Legtöbbször megvédheti gyermekét a való világtól. Félelmetes azonban az, hogy a valós világgal ellentétben az internet csak néhány kattintásnyira van gyermekétől. Ez azt jelenti, hogy a szülőknek gondosan meg kell alakítaniuk a gyermekek online tapasztalatait. Alapvető fontosságú, hogy ne felejtsük el, hogy nemcsak a tartalom szűrésén kell, hogy aggódjon.

Gyerekbarát internetes élmény

Amikor megpróbálja biztosítani, hogy gyermeke gyermekbarát internet-élményben részesüljön, különféle célokat kell kitűznie. Ezeket a célokat pozitív és negatív célokra lehet osztani. A negatív elemek középpontjában az elemek vannak, amelyek blokkolják, cenzúrálhatják vagy kiszűrhetők, a pozitív célok pedig olyan elemek köré koncentrálódnak, amelyek támogatják, ösztönzik vagy előmozdítják.

Néhány negatív célkitűzés a következőket foglalja magában:

 • A szex, az erőszak és más kifogásolható tartalom cenzúrázása
 • Védje gyermekét felnőtt ragadozók ellen
 • A gyermeket megóvja a társaitól való zaklatástól
 • Az alkalmazáson belüli vásárlások és az online pénzkölcsönzés más módjainak letiltása
 • Megállíthatja gyermekét a számítógép biztonságának eltávolításán

Néhány pozitív célkitűzés a következőket foglalja magában:

 • Az oktatás és a tanulás előmozdítása
 • Az egészséges online barátságok ösztönzése és támogatása
 • Segítsen gyermekeinek, hogy folyékonyan és kényelmesebben használják a technológiát

Ugrás a technológiai hangok felett

Ami a technológiát illeti, a szülőkről ismert, hogy mond néhány érdekes dolgot, köztük:

“Kevésbé ismerek a technológiát, mint a gyerek.”

“A hét éves korom megtanította nekem az internet használatát.”

“A gyerekek rendkívül okosak a számítógépek iránt, mert állandóan rajtuk vannak.”

Ha e mondás sorai között olvasol, felismerheti, hogy egy kérdés (félelem) rejtőzik. Időnként ezt a félelmet beszélik, de más esetekben a szülő maga tartja magát:

„Meg tudom-e védeni a gyermekemet online állapotban? A gyerek többet tud, mint én! Megkerül bármilyen szűrőt, amelyet felteszek az internetre. Miért is zavarja? Mit lehet tenni?”

Ez a hozzáállás lehet vereségtelen és haszontalan, de veszélyes is lehet. A jó dolog az, hogy ezek az ötletek hibás feltételezésekre épülnek.

A gyerekek valóban okosabbak-e a technológiában?

technológia felfüggesztiTalán a válasz erre a kérdésre. Néhány gyerek ragyogó, és amikor az ilyen típusú gyerekek technológiával vagy számítógépekkel foglalkoznak, kivételt képezhet, ha a gyerek valóban okosabb, mint a szülő a technológiában. Valószínűleg azonban igaz, hogy a mai gyermekek többsége nem számítógépes tudós vagy programozó.

Ez a hit valószínűleg abból a tényből fakad, hogy a legtöbb gyermek folyékonyan alkalmazza a számítógépeket és a technológiát, de ez a tény nem azt jelenti, hogy a gyermek teljes mértékben megértette volna, hogy ezek a számítógépek és technológiák hogyan működnek.

Ha minden nap használ valamit, úgy tűnik, hogy szakértő vagy az adott elemnél. Autót vezet, kinyit egy hűtőszekrényt, és valószínűleg minden nap kinyitja a bejárati ajtót.

Mélyen megérti, hogyan működik egy autó, hűtőszekrény vagy ajtózár? Ha ezen elemek bármelyike ​​megtört, javíthatja? Lehet, hogy gyermekének ugyanazok a válaszai vannak a technológiával és a számítógépekkel kapcsolatos kérdésekre.

Lehetséges verhetetlen biztonság

Remélhetőleg ezek a kijelentések ráébresztik a szülőket, hogy még ha a gyermek is nagyon jó a technológiával, akkor is létrehozhat egy biztonságos online környezetet, amelyet a gyermek nem tud megkerülni. Ezenkívül biztonságos környezetet lehet biztosítani a kivételesen fényes és hozzáértő gyermekek számára is.

Megszabadulni a szülői kapcsolatoktól

Sok szülő még a technológia kitalálása után is leállítja a gyermekek online biztonságát. A szülők sokasága továbbra is reménytelennek érzi magát, és hogy a káros tartalomhoz való hozzáférés függetlenül a gyermeket eléri, ám ez az állítás teljesen téves.

Ez számít

Minden gondot megtesz a biztonságos online környezet biztosítása érdekében, de gyermeke mégis piszkos filmeket néz a barátok házában, heves videojátékot játszik, idegenekkel beszél, stb. Még mindig megéri, és számít!

Az egyik legnagyobb oka, hogy számít, a példa, amelyet állít. Világosan elmondja gyermekének, hogy mi és mi nem megfelelő.

Egy másik ok az, hogy a káros tartalmak időnkénti megfigyelése vagy meglátogatása teljesen különbözik a veszélyes anyagok napi meghívásáról. A biztonság otthon kezdődik. Az ilyen típusú információkhoz való hozzáférés szokássá vagy akár függőséggé válhat.

Mindenki részt vesz egészségtelen viselkedésben, például rossz ételek fogyasztása és túl sok alkoholfogyasztás esetén. Ez a viselkedés csak akkor válik veszélyesvé, ha elfogadható viselkedésként normalizálják.

Szinte lehetetlen megakadályozni, hogy gyermeke részt vegyen valamilyen egészségtelen magatartásban. Elkerülheti azonban, hogy ez a gyermek mindennapi életének rendszeres részévé váljon.

Gyermekbarát számítógép-használat előmozdítása

Néhány egyszerű lépéssel túl sok nehézség nélkül elősegítheti a számítógép jó és biztonságos használatát.

Biztonságos számítógépes környezet

számítógépes gyerekek történeteAz első lépés a biztonságos számítógépes környezet fokozása. Egyetlen alkalmazás vagy tartalomszűrő program nem elég. Ha meg akarja akadályozni, hogy gyermeke valóban megkerülje a szülői ellenőrzést, akkor el kell távolítania gyermekétől az adminisztratív hozzáférést.

A mai összes jelentős számítógépes rendszerrel (Mac, Linux és Windows) külön felhasználót állíthat be. Két bejelentkezést állíthat be. Az egyik egyéni felhasználó, a másik pedig az adminisztrátori fiók. Az adminisztrátori fiók jelszóval védett lesz. Kérjük, ne írja le a jelszót, mert gyermeke megtalálja.

Amíg gyermeke az egyedi felhasználói fiókot használja, az Ön jóváhagyása nélkül nem telepíthet új alkalmazásokat. Ez az eljárás nem engedi meg az olyan alkalmazásokat sem, amelyek megkerülik a szülői felügyeletet és a tartalomszűrőket. Lehetőség van az okostelefonok tartalmának vezérlésére is.

Az alábbiakban néhány linket talál, ahol utasításokat talál egy különálló gyermekfiók létrehozására:

 • Windows 10
 • Chromebook
 • MAC OS X
 • Linux
 • Okostelefonok

Gyermek internetes böngészés

A következő szakasz néhány, a gyermekek biztonságát segítő böngészőt tartalmaz. Ez a szakasz a böngészők népszerű bővítményeit is tartalmazza. Végül megvitatjuk a speciális igényű gyermekek számára tervezett böngészőket.

Gyerekbarát böngészők

számítógép hallgató vektor8 évesnél fiatalabb gyermekek számára egy olyan speciális böngészőt kell használni, amely szórakoztató rajzfilmszerű felületet tartalmaz. Ez a felület csak az életkornak megfelelő tartalomhoz biztosít hozzáférést..

A Zoodles és a Kidoz két speciális böngésző, amelyek hasznosak lehetnek, de vigyázni kell. Időnként valamit oktatási címkével látnak el, de a gyermek számára nem jó. Ha gyermekének nem szabad egész nap rajzfilmeket nézni, akkor nem szabad, hogy egész nap játszhassanak a számítógépen.

Figyelemmel kísérés és szűrés

Ahogy a gyerekek öregednek, valószínűleg áttérnek olyan böngészőkre, mint a Chrome vagy a Firefox. A legtöbb tizenkét évesek nem akarnak olyan böngészőt, amely rajzfilmnek tűnik. Ebben a korban a tizenéveseknek és a tinédzsereknek tényleges számítógépes tapasztalatra van szükségük. Ez az az idő, amikor aktívan keresik a legjobban elkerülhető dolgokat.

A tartalomszűrő program a következő lépés ebben a korcsoportban. Néhány általános lehetőség a következő:

 • OpenDNS– Ezt a tartalomszűrő programot számos vállalat használja az alkalmazottak tartalmának szűrésére. Hihetetlenül könnyű beállítani bármilyen számítógépre vagy laptopra.
 • NetNanny– Ez a rendszer talán a legnépszerűbb otthoni szűrő. 1996 óta működnek az üzletben, és kiváló véleményeik vannak.
 • X3Watch – Ezt a szűrőt különösen a pornó elkerülésére használják. Eredetileg úgy hozták létre, hogy segítsen felnőtteknek legyőzni a pornófüggést.
 • K9– Ez a szűrő az egyik legnépszerűbb szűrő, amelyet az iskolák használnak. Ez egy ingyenes szoftver, amely nem csak szűr, hanem szülői felügyeletet is biztosít.

Különleges szükségletek

A gyermekek széles skálájának speciális igényei vannak, amelyek korlátozzák őket abban, hogy online termelékeny tapasztalatokat szerezzenek. Néhány hasznos eszköz, amely elősegíti az internet felhívását a speciális igényű gyermekek számára:

 • Nyissa meg a Dyslexic-t – Ez a Chrome-bővítmény az oldal tartalmát diszlexia kialakítására szolgáló betűkészletké változtatja. Az Open Dyslexic ingyenesen használható személyes, üzleti vagy oktatási célokra.
 • Dyslite – Ez a bővítmény hasonló az Open Dyslexichez, de a betűtípusok szélesebb választékát kínálja. A társaság felszámolja a beépülő modul használatát.
 • WebbIE– Ezt a böngészőt vakok és látássérültek számára hozták létre. Úgy tervezték, hogy olyan elemekkel dolgozzon, mint például képernyőolvasók és szöveg-beszéd szoftver.

Az internet összes veszélyének feltárása után végül emlékeznie kell arra, hogy az internet összességében pozitív dolog a gyermekei számára. Gazdagíthatja gyermeke életét oly módon, hogy semmi más nem képes. Természetesen ezeket mindig biztonságban kell tartania. Remélhetőleg ez az útmutató segítséget nyújt Önnek, hogy megvédje gyermekét, miközben kinyitja a kommunikációs vonalakat.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map