SaferWeb áttekintés (2020)

Mint a piacon lévő teljes rivális VPN mellett, a SaferWeb a The Endurance International Group, Inc. tulajdonában van, amelynek számos népszerű amerikai alapú hosting szolgáltatása van, például a Bluehost és a HostGator..


Következésképpen ugyanaz vonatkozik rá zavaró adatvédelmi politika és átfogó naplózás, mint testvérvállalata. Ennek megfelelően nehéz lenne ajánlani ezt a szolgáltatást olyan személyek számára, akik komolyan gondolkodnak a biztonság, az anonimitás és a magánélet fenntartásáról.

saferweb-logoA SaferWeb emellett szűk szerverhálózattal rendelkezik. A nagyobb, sikeresebb versenyhez viszonyítva ez a kisebb rivális nem mérhető fel. Ez kétségtelenül kis kiszolgálók száma szintén hozzájárul a bosszantóan alacsony adatátviteli sebességhez.

A VPN használatának további hátránya az összes egyéb díj. Ha bármilyen szolgáltatást vagy védelmet szeretne, ez extra költségeket jelent. Azoknak a felhasználóknak, akik egynél több eszközt akarnak csatlakoztatni, további havi díjat kell fizetniük.

Ha hozzáférést szeretne elérni a vállalat leggyorsabb szervereihez, ez további éves díjat számít fel. Aki az „Elsőbbségi támogatáshoz” kíván hozzáférni, újabb éves díjat kell fizetnie.

Azok, akik többet szeretnének tudni az online biztonságról és adatvédelemről, újra fizethetnek egy e-könyvet, amely ezt a témát fedezi. Rengeteg átfogó útmutató található ingyen.

Miért tenné ezt??

Lehet, hogy megnézheti az American Netflix és a BBC iPlayer szolgáltatást ezzel a szolgáltatással, de ezek a témáról szólnak csak előnyei.

Áttekintés

FeaturesInformation
használhatóság: Könnyen kezelhető
Naplózási politika: Nincs naplózási politika
Szerver mérete: 33 szerver
Szerver terjesztés: 27 ország
Támogatás: 24/7 élő chat, jegyrendszer és tudásbázis
torrentezés-: Engedélyezett
streaming: Engedélyezett
VPN protokoll és titkosítás: OpenVPN, L2TP, PPTP protokollok; 256 bites titkosítás
Központ: Egyesült Királyság
Ár: 3,99 $ / hó
Hivatalos honlapján: https://www.saferweb.com/

Biztonság és titkosítás a SaferWeb segítségével

titkosított-lakatA SaferWeb lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy VPN protokollt válasszanak. A lehetőségek között vannak OpenVPN, amelyet úgy tekintünk a választott protokoll.

Az OpenVPN egy nyílt forráskódú szoftver, amelyet a fejlesztők folyamatosan fejlesztenek és tökéletesítenek a világ minden tájáról. Mert mindig keresnek és a sebezhetőség javítása, biztos lehet benne, hogy az OpenVPN használata biztonságos.

Más rendelkezésre álló protokollok közé tartozik az L2TP / IPSec, amelyet általában csak az OpenVPN másodikként tekintnek. Más VPN szolgáltatásokhoz hasonlóan a SaferWeb a PPTP protokollt is kínálja. Régebbi protokoll, amelyet általában figyelembe vesznek bánatosan bizonytalan, ritkán tanácsos használni.

Ha olyan protokollokat használ, mint az OpenVPN és az L2TP / IPSec, akkor biztos lehet benne, hogy az összes webes forgalom AES 256 bites titkosítással van kódolva. Ugyanaz a titkosítási szint, amelyet a kormányok, a bűnüldöző szervek és a katonaságok használnak szerte a világon.

Ha ezek a szervezetek megbízhatják a titkosított intelligenciájukat ezen titkosítási módszer mellett, akkor megbízhatsz benne is.

A SaferWeb egyik fő aggodalma az, hogy az nincs felszerelve gyilkos kapcsolóval. Számos kifinomultabb és legmagasabb szintű VPN-társaság szolgálatában van egy kill kapcsoló. A kill kapcsoló az a mechanizmus, amely automatikusan véget vet a böngészésnek, ha a VPN nem érhető el.

saferweb-kill-kapcsoló

Ez azt jelenti, hogy nem vagy kitéve a szörfözés folytatódásával, miközben a VPN-je már nem működik a háttérben. A gyilkos kapcsoló hiánya sok ember számára megszakító. Még akkor is, ha ez nem jelent komoly aggodalmat az Ön számára, vannak más okok is, hogy másutt keressék a VPN-t.

A SaferWeb VPN szerverhálózata

Összehasonlítva a legmagasabbra besorolt ​​és leggyakrabban ajánlott VPN-szolgáltatásokkal, a SaferWeb szerverhálózata az fájdalmasan elégtelen. Szervereik a mindössze 30 helyszín az egész világon.

biztonságosabb webszerver-helyek globálisan

E szerverek nagy része Európában található olyan városokban, mint London, Amszterdam, Keflavik, Bukarest, Madrid, Párizs, Frankfurt, Varsó, Milánó, Zürich, Stockholm, Moszkva, Brugge és Dublin. Jelenlétük hasonló Észak-Amerikában, szervereik New Yorkban, Chicagóban, Los Angelesben, Miamiban, Atlantaban, Seattle-ben, San Jose-ban és Torontóban találhatók..

A világ más régiói is gyengén borított. Vannak szerverek Szingapúrban, Mumbaiban, Tokióban és Hong Kongban, de ezek az egyetlen ázsiai helyszín. Afrikát csak Johannesburg képviseli, és a Közel-Keleten csak Tel Aviv található. Ausztráliának több szervere van, de mind Sydney-ben, míg Dél-Amerikában csak egy szerver található Buenos Airesben.

biztonságosabb websebesség országonként

A SaferWeb mintegy 70 szerverrel rendelkezik.

Az iparág legjobban értékelt VPN-jeinek több ezer szervere lehet a világ több száz helyén.

Hogyan befolyásolja ez a teljesítményt??

Minél átfogóbb a VPN szerverhálózata, annál nagyobb az esélye, hogy olyan kiszolgálót talál, amely közel van a fizikai helyéhez. Ez a következőre fordul: gyorsabb adatátviteli sebesség.

Sőt, ha egy vállalatnak sok kiszolgálója van, ez azt jelenti, hogy rengeteg sávszélességet kínál mindenki megosztani. Egy olyan apró hálózattal, mint a SaferWeb, szörnyű sok emberrel osztja meg a sávszélességet. Ez az adatátviteli sebességet lassúvá teszi.

A SaferWeb VPN kompatibilis a BitTorrent vagy a P2P-vel?

A SaferWeb azon kevés pozitív elemének egyike, amely kompatibilis olyan tevékenységekkel, mint a BitTorrent és a peer-to-peer fájlmegosztás. Valójában Amszterdamban vannak olyan szerverek, amelyek kizárólag erre a célra készültek.

Ez azt jelenti, hogy a SaferWeb nem fog megtörni téged a torrent miatt, miközben a VPN-t használja. A rossz hír az, hogy bármi, amit megpróbálsz letölteni vagy megosztani, elég sok időt vesz igénybe.

Sebességteszt eredménye a SaferWeb VPN segítségével

feltöltési sebesség vektorMiközben senki sem vár el ugyanolyan villámsebességű VPN-t, amikor nélkülük érkezik, a kanadai legjobb VPN-k (francia nyelven: Meilleur VPN) nem fogják sokat beavatkozni a letöltési és feltöltési arányokba..

A SaferWeb az egyik legrosszabb, amikor a sebességteszt eredményei vannak, és rengeteg különbség van közöttük és a legjobb VPN-ek között. Ha a sebesség elengedhetetlen mérőszám az Ön számára, akkor bölcs dolog lenne máshol keresni.

Ezek egyike csak hét szerverükhöz biztosít hozzáférést. A deluxebb opció hozzáférést biztosít a SaferWeb mélyhálózatának teljes hálózatához. Ennek megfelelően a SaferWeb használatával kapcsolatos tapasztalatai attól függhetnek, hogy milyen kiszolgálókhoz van hozzáférése, és a világ helyétől.

A sebesség-tesztben használt számítógép teljesítményértékelése eredményt adott Letöltés aránya 98,71 Mbps és feltöltés aránya 53,00 Mbps. Ezek a teljesen tiszteletre méltó eredmények drasztikusan megváltoztak, amikor a SaferWeb aktiválva volt.

biztonságosabb web vpn sebesség teszt eredménye

saferweb vpn szerver tesztek

Mint láthatja, az eredmények legjobban csalódottak voltak. A különféle szerverekre rögzített letöltési sebesség 4,14 Mbps és 7,05 Mbps között változott. A feltöltési sebesség kiszámíthatóan rosszabb volt, 1,84 Mbps-tól 2 Mbps-ig terjedve. Ezek a számok a legrosszabbok közé tartoznak a weboldal által végzett összes sebességteszt eredményében.

A SaferWeb VPN naplókat vezet-e?

Ha a sebességteszt rossz eredményei nem voltak elegendőek a visszatartáshoz, akkor érdemes áttekintenie a vállalat adatvédelmi irányelveit. Bár a VPN egyik fő célja a magánélet védelme, a SaferWeb nem megfelelő.

Ideális esetben a VPN-szolgáltató nem gyűjt sok személyes információt, és nem is jelentkezik, amikor böngész, hol böngész és mit csinál.

saferweb vpn adatvédelmi irányelvek

Az Öt Szem Nemzet központjában lévő székhellyel kevés meglepetés kellene, hogy a SaferWeb ilyen szoros fülöket tartson ügyfelei számára. A szolgáltatásra való feliratkozáshoz mindenféle személyes adatot közzé kell tennie, és a vállalat minden egyes alkalommal felveszi Önnel kapcsolatos információkat, amikor kapcsolatba lép az ügyfélszolgálattal..

Az adatgyűjtés itt nem ér véget. Csakúgy, mint az internetszolgáltató, úgy tűnik, hogy a SaferWeb mindent meg akar tudni az online tevékenységeiről. Nyilvántartást vezetnek arról, mikor jelentkezik be, melyik webhelyet látogat meg, mit csinál ott tartózkodásakor, a közösségi média tevékenységeit és még sok minden mást.

A VPN nem célja annak megakadályozása, hogy mások túl sokat tudjanak a magánvállalkozásáról? Úgy tűnik, hogy a SaferWeb úgy döntött, hogy ezt figyelmen kívül hagyja.

Lehet, hogy megosztják a személyes adatait is, hogy harmadik fél termékeit és szolgáltatásait eladhassák Önnek. Online adatvédelmi szempontból, ez a politika rémálom.

Mennyibe kerül a SaferWeb VPN?

A SaferWeb jelenleg két árképzési rendszert tartalmaz. A prémium terv hozzáférést biztosít a vállalat hét szerveréhez és egy csatlakoztatott eszközhöz egyszerre. A Super Premium tervre való áttérés azt jelenti, hogy az ügyfelek hozzáférést kapnak a SaferWeb összes szerveréhez, és egyszerre akár három eszközt is csatlakoztathatnak.

saferweb vpn árazásA prémium szolgáltatás havi 3,99 dollárban kezdődik, a Super Premium szolgáltatás havi 4,99 dollárban. Sajnos a SaferWeb e pont után nagyon finom nyomtatásba kerül, és az összes ár a szokásos áron emelkedik.

Ez az arány attól függ, hogy melyik szolgáltatást választja, és attól, hogy szerződést nem, egyéves vagy kétéves szerződést választ. A havi 10 dollártól a havi 17 dollárig terjedő árakkal könnyű belátni, hogy sokkal többet fizetnek egy kétségtelenül alacsonyabb szintű VPN-ért..

(Az összehasonlítás kedvéért, A mai legjobb VPN-k, a NordVPN havi 2,99 dollárral kötöttek üzletet. Tehát 2,99 dollár vs 10 millió dollár + valami a finom nyomtatásban – nem olyan szabványos. Mi lenne, ha ezt összehasonlítanánk a legjobb ingyenes VPN-ek listájával?

A SaferWeb egy ajánlott VPN?

A ragadozó árképzés, a neves fakitermelési politika és a lassú sebességteszt eredményei alapján, A SaferWeb használata nem ajánlott. A megbízhatóbb VPN-ek könnyen megtalálhatók, mint például a Surfshark és a fentebb említett NordVPN. Jelölje be ezt, ha azt akarja, hogy felvegyük a listát a kanadaiak számára elérhető legjobb VPN-szolgáltatásokról.

Forrás:

  • https://www.techopedia.com/definition/30742/vpn-security
  • https://us.norton.com/internetsecurity-privacy-what-is-a-vpn.html
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_virtual_private_network_services

Adja hozzá saját véleményét:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me