Teljes útmutató a webhelyek feloldásához

Teljes útmutató a webhelyek feloldásához


Amint megbeszéljük, a kormányokat aggasztják imázsuk. Ugyanakkor a hatalomban lévők meg akarják őrizni hatalmukat. Szóval hogyan lehet elérni az egyensúlyt?? Szemantikával játszanak. Hogy hogy? A szűrés, leállítás, blokkolás és cenzúra kifejezések ugyanazt jelentik a végfelhasználó szempontjából.

Alapvetően az az ötlet, hogy az Internetnek van olyan része, amelyhez nem fér hozzá. A kormányok, a politikai döntéshozók és az aktivisták azonban mindegyik kifejezésnek más-más jelentése van. A „szűrés” kifejezés gyengéd és enyhe. A valóságban a „cenzúra” kifejezés tűnik több orwelli természetű amint ezt a cikk hamarosan megtudja.

Az útmutató során a négy kifejezést összekeverjük. De ezen útmutató kedvéért mind ugyanazt jelentik –az Internet egy részéhez nem lehet hozzáférni.

A kormányok meg akarják őrizni dicsőségüket

A webhelyeket tiltó országok listája az, akik listája az tekintélyes rendszerekről. Ezekben a listákban kiemelkedő szerepelnek például Észak-Korea, Jemen, Törökország és Irán.

Noha a világ nagy része korlátlanul hozzáférhet az internethez, ideértve a szociális média oldalak, például a Facebook és a Twitter használatát, a fent említett országok annyira aggódnak, hogy polgáraik valami negatív mondatot mondhatnak a kormányról, hogy ők Prevent nekik a használatától közösségi média és más látogatókat olyan webhelyek, amelyeket a kormány veszélyesnek tart.

Ezek a kormányok gyanúsak állampolgáraikkal szemben. Valami olyan egyszerűt, mint a GPG aláírás titkosításhoz való felhasználását, veszélyt jelent az államra.

Webhelyek feloldásának feloldása – 1. megoldás, VPN beszerzése

Egyszerűen fogalmazva: a VPN kapcsolatot létesít az elektronikus eszköz között, legyen az számítógép, táblagép vagy okostelefon, egy másik számítógéphez a világ más részein, mint szerver. Ez a titkosított kapcsolat lehetővé teszi az Internet böngészését, miközben az IP-címe rejtett, a A VPN-kiszolgáló IP-címe maszkként. Tehát, ha Kínában tartózkodik, de csatlakozik egy londoni VPN-hez, úgy tűnik, mintha Londonban lenne. Ez hozzáférést biztosít olyan tartalomhoz, amelyhez általában nem tudna hozzáférni.

A vpn működik

Számos VPN található a piacon. Sokan ingyenesen kínálják szolgáltatásaikat. Néhány ingyenes VPN veszélyes lehet, mert vagy hiányzik a megfelelő titkosítás és a VPN-protokollok, vagy eszközként használják személyes adatainak összegyűjtésére, majd a marketingszakembereknek történő értékesítésre. Ne feledje, hogy a titkosított kapcsolat vagy a biztonságos alagút, amely lehetővé teszi, hogy úgy teszel, mintha a világ más részén tartózkodik, ugyanolyan VPN-alagút, amelyen keresztül megy keresztül az összes internetes forgalom. Ha a használt VPN van nem megbízható, bármit megtehetnek a személyes adataival.

Számtalan VPN-t vizsgáltunk át, és kettőt választottunk úgy, hogy úgy gondoljuk, hogy a legjobbak a kezükben. Ők NordVPN és ExpressVPN.

Az első számú választásunk: NordVPN

nordvpn logó

A legfontosabb ajánlásaink a NordVPN. Ez a VPN hozzáférést biztosít több mint 5200 szerverhez szerte a világon. Lehetséges hat eszköz egyidejű csatlakoztatása. A NordVPN további funkciókat kínál, beleértve a szivárgásvédelmet és az obfuzációt a VPN-k blokkolására tervezett szoftverek megkerülésére..

Speciális szervereik, ideértve a dupla VPN szerver és tor-over VPN szerver, javítsa névtelenségét, és azonnal megkerülje a földrajzi blokkolást.

Előnyök

 • Double hop VPN szerverek
 • Élő chat támogatás
 • 30 napos pénzvisszafizetési garancia
 • Hozzáférést biztosít földrajzilag blokkolt streaming szolgáltatásokhoz, például a Netflixhez
 • Felhasználóbarát

Hátrányok

 • A kapcsolat sebessége néha ingadozik

Árazás

A NordVPN sokkal drágább, mint a többi fizetett VPN. Ugyanakkor jelentős értéket kínálnak azért, amit kap.

nordvpn_plan

 • Havonta havonta fizetni fog $ 11.95.
 • Ha egyszerre egy évre fizet, akkor évente 83,88 dollárt fog fizetni, ami egyenértékű Havonta 6,99 USD.
 • Ha egyszerre két évig fizet, akkor 95,75 dollárt fog fizetni, ami egyenértékű Havonta 3,99 USD.
 • A legnépszerűbb tervük egy hároméves terv. 107,55 dollárt fizet. Ez lebontható Havonta 2,99 USD három évig.

Minden terv 30 napos pénz-visszafizetési garanciával jár. Fizethet hitelkártyákkal, kriptovalutákkal, valamint egyéb fizetési módokkal.

Nordvpn fizetési módok

Naplózási politika

A NordVPN egyike azon kevés VPN-szolgáltatásoknak, amelyek eddig működtek ellenőrizte, hogy nincs-e naplója. Számviteli cégek ellenőrizték őket, amelyek igazolják naplózás nélküli politikájukat. Nem tárolnak IP-címeket, internetes tevékenységeket vagy forgalmi naplókat.

nordvpn naplózási politika

Erősen úgy gondoljuk, hogy a NordVPN a legjobb VPN-szolgáltatás a földrajzi korlátozások és más, a kormányok által alkalmazott módszerek megkerülésére az emberek internet-hozzáférésének megakadályozására. Nézze meg teljes NordVPN felülvizsgálat.

A második számú válogatás: ExpressVPN

expressvpn logó

Az ExpressVPN székhelye a Brit Virgin-szigetek. Mint ilyen, az adatvédelmi törvények védik az ott működő vállalkozásokat és magánszemélyeket. Ez azt jelenti, hogy az Ön személyes adatait védik. Az ExpressVPN-nek több mint 3000 VPN-szervere van. 160 VPN szerverhelyet kínálnak ügyfeleiknek 94 országban.

Nem sokkal ezelőtt az ExpressVPN frissítette alkalmazásokat az összes platformon. Az eredmény javult csatlakozási sebesség, jobb megbízhatóság és jobb elrendezés volt.

Előnyök

 • Leggyorsabb VPN szolgáltatás, amely kiváló titkosítást kínál
 • Biztonságos kapcsolat
 • Kínában működik
 • Számos szerver és szerverhely
 • Engedélyezi a P2P-t

Hátrányok

 • Drága
 • Három eszköz korlátja

Árazás

Az ár nagy tényező, amelyet figyelembe kell venni a VPN kiválasztásakor. Az ExpressVPN prémium szolgáltatásként forgalmazza magát, és ennek eredményeként sokkal többet kínál a szolgáltatásaihoz, mint egy másik prémium szolgáltatáshoz, például a NordVPN..

ExpressVPN tervek

 • Havonta 12,95 USD ha havonta fizet
 • 8,32 USD havonta évi 99,95 dollárral számolják
 • Havonta 9,99 USD hat hónapos szerződéssel havonta 59,95 dollárt számláztak

Az ExpressVPN lehetővé teszi hitelkártyával, PayPal-val, kriptovalutával, valamint számos más fizetési móddal történő fizetést..

ExpressVPN fizetési lehetőségek

Minden tervük egy 30 napos pénzvisszafizetési garancia.

Naplózási politika

expressvpn adatvédelmi politikaIdőről időre az ExpressVPN megbízhatónak bizonyult, amikor ügyfelei magánéletét megőrzi. Mint ilyen, fakitermelési politikájuk az, amelyet gyakran keresnek sokan, akik arra készülnek, hogy kiszabaduljanak a kormány szeme alól.

Az egyik legismertebb példának 2017. decemberében került sor. A törökországi hatóságok megragadták az ExpressVPN szervereit. Meg akarták szerezni az ügyfelek adatait. A hatóságok ezért nem tudtak vásárolni ügyféladatokat az ExpressVPN szervereiről nem volt naplója.

Az ExpressVPN nem tárolja:

 • Böngészési előzmények
 • DNS-lekérdezések
 • Forgalmi rendeltetési hely
 • Metaadatok
 • IP-címek

Ha valamilyen oknál fogva a NordVPN nem a kívánt módon működik, az ExpressVPN minőségi szolgáltatás, amely megbízhatónak bizonyult. Teljes ajánlást adunk nekik. Nézze meg teljes ExpressVPN felülvizsgálat.

A webhelyek feloldásának egyéb módjai

Bár a VPN a leghatékonyabb megoldás, lehet, hogy nem mindenkinek megfelelő. Íme néhány egyéb módszer a webhelyek feloldására (Az itt található összes megoldás működhet, de ezek néhány fontos elemre vonatkoznak, amelyeket a VPN-szolgáltatás nyújt)..

Proxyk használata

A proxy sokat fog működni, mint egy VPN, mivel úgy fog kinézni, hogy egy másik helyről szörföz az interneten. Amit a proxykiszolgálók nem kínálnak, az a titkosítás. Tehát, bár megkerülheti a földrajzi blokkolást, nem garantálja, hogy forgalma biztonságos a kíváncsiskodó szemtől. Valójában a webhely valószínűleg tudja, hogy webes proxyt használ, különösen, ha titkosítás nélkül használ.

netflix hibaüzenetVegyük például a Netflix-et. Olyan rendszert fejlesztettek ki, amely megakadályozza a streaming szolgáltatáshoz való hozzáférést, amikor a rendszer észleli, hogy proxy-t használ a korlátozások megkerüléséhez. Ekkor jelenik meg a rettegett Netflix proxyhiba:

Ez egy újabb eset, amikor a meghatalmazottak nem mindig tudják megoldani a problémát. Néhány, kizárólag szöveges információval kitöltött webhely esetében a proxyk működhetnek. De olyan streaming oldalak esetében, mint például a Netflix, a legjobb, ha VPN-t használ a hozzáféréshez.

A DNS-kiszolgáló cseréje

Ha Open DNS-t használ, akkor lehet, hogy megkerüli az egyes webhelyek kiszűrésének kísérleteit. Ehhez hajtsa végre az alábbi utasításokat:

 • Menj Vezérlőpult
 • megtalálja Hálózati és megosztási központ

Hálózati és megosztási központ

 • Kattints a a hálózati kapcsolat neve amit használsz
 • Amikor felbukkan a következő ablak, kattintson a Tulajdonságok elemre

Hálózati kapcsolat tulajdonságai

 • Jelölje ki az Internet Protocol 4. verzióját TCP / IPv4

Hálózati kapcsolat tulajdonságai IPv4

 • Válassza a Használja a következőt lehetőséget DNS-cím preferált DNS 208.67.222.222 alternatív DNS 208.67.220.220

Mivel az Internet Protocol 6 – IPv6 verzió használata egyre népszerűbb, érdemes lehet végezze el ugyanazokat a változásokat ott. Végezzen el ugyanazt a lépést, mint korábban, de jelölje ki az Internet Protocol 6. változatát, és kattintson a tulajdonságok elemre.

Módosítsa a számítógép DNS-kiszolgálójának címeit:

 • Előnyben részesített DNS-kiszolgáló: 2620: 0: ccc :: 2
 • Alternatív DNS szerver: 2620: 0: ccd :: 2

Számos oka van annak, hogy a kormányok megakadályozzák polgáraikat abban, hogy szabadon hozzáférjenek az internethez. Az alábbiakban a négy legnépszerűbb.

Miért teszik a kormányok cenzúrális webhelyeket??

Számos oka van annak, hogy a kormányok cenzúrálják az internetes tartalmat. Ezeket az okokat gyakran az alábbiak összegzik:a nemzeti érdek állapotának megőrzése„. Alapvetően ez egy módja annak, hogy ezek a hatalmak ellenőrzés alatt maradjanak, tudatlanul hagyják a helyi lakosságot, és megakadályozzák, hogy a forradalmak egyetlen ötlettől kezdődjenek (elvégre minden nagy kezdődik egyetlen ötlettel). Ez egy olyan lelkiállapot, amelyben az egyetlen Isten, akit ismeri, egy 5 hüvelykes, 5 méter vastag kövér ember, aki nagy játékot beszél, de egy országot vezet az éhezés és a félelem révén, mint vezető.

Természetesen nem minden nem működik így. Bár az indokok eltérőek lehetnek, végül mégis gátolja a nemzet szólásszabadságát és véleménynyilvánítás szabadságát. Várjon néhány percet a fő okok áttekintésére, amelyek miatt a cenzúra továbbra is fennáll a 21. században,

Fél a forradalomtól

Az Észak-Afrikában indult és az arab világ nagy részén elterjedt „arab tavasz” ugyanolyan gyorsan növekedett, mint az internetnek köszönhetően..

Arab forradalom

Amikor az elnyomó kormányok látják, hogy ilyen típusú dolgok történnek, félnek. Rájönnek, hogy a boldogtalan állampolgárok az internetet használhatják a zavargások és mobok gyors megszervezésére. Tehát ezek a kormányok blokkolják a közösségi média hálózatait, abban a reményben, hogy megakadályozzák az embereket, hogy zavargások idején kommunikáljanak egymással.

Országkép védelme

Minden ország aggódik imázsuk miatt. Jobban őrzik a képüket, mint a legjobb otthoni biztonsági rendszer, amely egy gazdag ember otthonát őrzi. Felismerik, hogy imázsuk befolyásolja azt, ahogyan más nemzetek kezelik őket. Még azok az országok is, amelyeket ma a szabadság jelzőjeként gondolnak, mint például az Egyesült Államok, nyugtalanságok idején, például a polgári jogi mozgalom idején próbálták ellenőrizni képeiket. A képpontos országok ma kedvelik Kína és Észak-Korea szigorúan ellenőrzi az internethasználatot mint jó hírnevük védelmének és a belső konfliktusok valóságának elrejtésének egyik módja.

A politikusok meg akarják őrizni a hatalmat

Az országtól függetlenül az inkumbens politikusok továbbra is a hatalmon akarnak maradni. A közelmúltban Beninben az internet súlyosan megrázkódott abban a tekintetben, hogy sokan úgy érezték, hogy az inkumbens hatalom megpróbálta megszerezni a választásokat.

Internetes fojtás

Sok esetben ez azzal a céllal történik, hogy megakadályozzák a kisebbségi csoportokat az ellenmozgások szervezésében, vagy megakadályozzák a kisebbségi csoportok megjelenését a brutalitás bizonyítéka, amelynek célja a szavazás megakadályozása.

Az erkölcs okai

A világ számos országában blokkolják azokat a weboldalakat, amelyeket a kormány erkölcstelennek tart. Például csak néhány évvel ezelőtt India elrendelte az internetszolgáltatóját, hogy több mint 850 felnőtt webhelyet blokkoljon azzal a céllal, hogy megvédje az erkölcsi tisztességet. Ugyanazon erkölcsi okokból, India megpróbálta tiltani a Facebook és a Twitter közösségi média oldalait mert úgy érezték, hogy a webhelyek megtagadták a sértő tartalom levételét.

Milyen eszközöket használnak a kormányok a webhelyek blokkolására?

Számos eszköz és trükk létezik, amelyeket a kormányok arra használnak, hogy „megvédjék” polgáraikat a veszélyes helyszínektől. Vessen egy pillantást ezekre néhányat.

Kína nagy tűzfala

Kínában körülbelül 800 millió ember van online. Ezek az egyének nem férhetnek hozzá a YouTube-hoz, a Facebook-hoz, a New York Times-hoz vagy a Google-hoz. Ha megpróbálják kivizsgálni az 1989. évi tiltakozást a Tiananmen téren, az eseményeket a kormány számára kedvező módon mutatják be. Hidd el vagy sem, volt még olyan idő, amikor a Micimackó Micimackó nem volt képes megkerülni a kínai nagy tűzfalat.

Kína nagy tűzfala

A Kína nagy tűzfala a kormányzati megfigyelők és a telekommunikációs társaságok közötti erőfeszítés, melynek célja az állam szabályainak érvényesítése. Az internet betiltásának sikere miatt, Kína példája lett az elnyomó kormányoknak az egész világon.

A Golden Shield Project egy adatbázis-megfigyelő rendszer, amely lehetővé teszi Kína számára az állampolgárok internetes tevékenységeinek rögzítését. A kormány több mint 50 000 embert foglalkoztat, akiknek egyetlen feladata az, hogy akadályozzák azokat a webhelyeket, amelyeket a kormány elutasít, és kiszűrje azokat a tartalmakat, amelyeket a kormány károsnak tart..

Kína irányítja az ország mind a nyolc internetszolgáltatót. Emellett a 10 nemzetközi internetes átjárót is irányítják, amelyek Kínát összekötik a világ többi részével.

IP-blokkolás

A kínai kormány kedvenc eszköze az IP-blokkolás. Ez egy egyszerű módszer a megvalósításra. A kínai útválasztók listája a nemkívánatos IP címekről. Az útválasztók eldobnak minden csomagot, amely az egyik blokkolt IP-hez megy. Ily módon, a felhasználók nem tudnak kapcsolatot létesíteni. Ennek hátránya, a nyilvánvaló cenzúrával kapcsolatos kérdések mellett, hogy lehetnek olyan webhelyek is, amelyek azonos IP-címmel rendelkeznek, és amelyek blokkolódnak, ha ugyanazon a szerveren található.

Kulcsszó szűrése

Ha az IP-blokkolás viszonylag könnyű végrehajtani, a kulcsszószűrés kifinomult. Használ egy Behatolásérzékelő rendszer, az összes olyan forgalom ellenőrzése, amely az internetszolgáltatókon megy keresztül, amelyek kezelik a kínai bejövő és kimenő forgalmat. Ha a forgalomnak van egy előre meghatározott kulcsszava, amely blokkolva van, akkor a forgalom elnyomódik, és a TCP kapcsolat visszaáll. Az alaphelyzetbe állítás mindkét végponton történik, amelyek kényszerítse a kapcsolatot bezárni. Ezután a kapcsolat legfeljebb egy óráig blokkolható.

A kínai nagy tűzfal folyamatosan fejlődik. Valószínűleg számos olyan trükk és technika létezik, amelyeket Kína az Internet cenzúrázására használ, és amelyek a nagyközönség számára nem ismertek. Amit tényleg tudunk, az a tény, hogy Kína számos módszerét kölcsönözte más országok, amelyek ezeket a technikákat a saját céljaiknak megfelelően alkalmazták..

Brazília tiltja a WhatsApp

2015-ben a WhatsApp nem adta meg a brazil kormánynak az általa elvégzett nyomozással kapcsolatos adatokat. Így a brazil kormány reagált a WhatsApp IP-címének betiltásával. A bíróság 48 órára elrendelte az áramszünetet. A hatás azonnal érezhető volt, mivel az ország lakosságának több mint 90% -a használja az üzenetküldő szolgáltatást. Különösen népszerű a szegények körében, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy fizessenek nevetséges díjakat a telefonos szolgáltatásokért.

Brazília tiltja a WhatsApp alkalmazást

Hogyan teljesítette a brazil kormány ezt a feat? Nos, amikor megnézi az internetes forgalmat, láthatja, hogy minden csomópont elveszik egy csomópontnál, amelynek privát IP-címe 10.223.238.77. Egy egyszerű IP-blokk révén a brazil kormány képes volt arra, hogy az útválasztók felfegyverkezve legyenek egy IP-háttérlistával, hogy eldobja az összes csomagot, amely a WhatsApp IP-címére megy..

Pakisztán létrehoz egy internetes fekete lyukat

Az internet cenzúrázásának két elsődleges módja van. Emulálhatja azt, amit Brazília tett, és konfigurálhatja a hozzáférés-vezérlési listát, hogy az összes csomagot elhagyja a feketelistán szereplő IP-ről. Vagy átirányíthatja a tiltott helyre menő forgalmat egy fekete lyukba, egy konkrétabb útvonal létrehozásával, amely szó szerint a semmire mutat.

a forgalom átirányítása a fekete lyuk kezelésérePakisztán ezt tette. 2008 februárjában Pakisztán idegesítette a YouTube-ot, mert nem vette le azt, amit érzésük szerint az iszlámellenes videók készítettek. Tehát Pakisztán létrehozott egy / 24 útválasztási táblázatot a YouTube számára. Ez azt jelenti, hogy a szokásos 208.65.152.0/22 ​​útvonal Pakisztánban való reklámozása helyett a 208.65.152.0/24 útvonalat hirdeti. Ez egy kicsit több specifikus előtag, mint amit a YouTube általában használ. Tehát az összes internetes forgalom, amely állítólag felé irányult A pakisztáni YouTube semmibe nem került.

Sajnos a / 24 útválasztási hirdetést tévedésből kiszivárogtatta egy olyan szolgáltatóra, amely Hong Kongban található. Mivel a prefektus bejelentését nem érvényesítették, a hongkongi internetszolgáltató előnyben részesített útvonalnak tekintette, és elkezdett terjeszteni az információkat a szomszédainak. Röviden, a világ minden tájáról az internet kétharmadát érintette ez a kiszivárgott útválasztási táblázat a YouTube IP-jéhez.

Az eszközök, amelyeket a kormányok használnak az internet blokkolására

Öt általános eszköz létezik, amelyeket a kormányok használnak az internet blokkolására. Ezen eszközök mindegyikének megkülönböztető tulajdonságai vannak, amelyek szabályozzák működésüket. Az öt eszköz a következő:

 • IP és protokoll alapú blokkolás
 • Mély csomagellenőrzésen alapuló blokkolás
 • Platform alapú blokkolás
 • URL alapú blokkolás
 • DNS alapú blokkolás

IP és protokoll alapú blokkolás

Amint a Kínai Nagy Tűzfallal megbeszéljük, az IP alapú blokkolás blokkolja az összes forgalmat egy meghatározott IP címcsoportra. Protokoll alapú blokkolás esetén alacsony szintű hálózati azonosítókat, például TCP / IP portszámokat kell használni. Valójában az ilyen típusú blokkolás nem blokkolja a tartalmat, de blokkolja az IP-címeket. Ez megtehető úgy, hogy a szoftvert egy számítógépre telepíti. Sok esetben ezt a hálózati biztonság érdekében teszik.

Egy másik lehetőség az fojtsa be a forgalmat egy adott IP-ről. Ha a kormány úgy dönt, hogy ezt megteszi, akkor nem akadályozzák teljesen a forgalmat. Fel fogják hajtani a sebességet fel-le. A cél az, hogy annyira csalódott legyen a felhasználó, vagy hogy a szolgáltatás oly megbízhatatlanná váljon, hogy a felhasználó elmegy.

Függetlenül attól, hogy IP-blokkolásáról vagy protokoll alapú blokkolásáról van szó, az eszköz, amely blokkolja, a felhasználó és a tartalom között van. Ezért a blokkoló entitásnak teljes mértékben ellenőriznie kell a forrás és az Internet felhasználó közötti internetkapcsolatot. A letiltás ezen formája nem érinti azokat a felhasználókat, akik a legjobb VPN-ket használják – az internetes forgalom valódi rendeltetési helyének elrejtésére szolgáló technológiát..

Mély csomag ellenőrzés alapú blokkolás

Ez a blokkolás átfogóbb formája. A végfelhasználó és az internet között vannak olyan eszközök, amelyek a kritériumok alapján szűrik a tartalmat, beleértve az alkalmazás típusát, a tartalom típusát vagy bizonyos mintákat. Ez a blokkolás drága formája, mert az összes bejövő tartalmat összehasonlítani kell a blokkoló szabályokkal a DPI.

Annak érdekében, hogy a DPI-blokkolás működjön, rendelkeznie kell bizonyos aláírási információkkal a rendelkezésre álló tartalomról. Lehetnek forgalmi jellemzők, ideértve az átviteli sebességet vagy a csomagméreteket. Lehet, hogy kulcsszavak, fájlnevek vagy az információk is kifejezetten a blokkolni kívánt tartalomra vonatkoznak.

Ez lehetővé teszi a DPI-blokkolás hatékony módszerét bizonyos típusú tartalmak pontos meghatározására, mindaddig, amíg a tartalom aláírásokkal azonosítható. Erre példa lehet az összes VoIP-forgalom blokkolása. A DPI-blokkolás nem működik akkor is, ha a cél egy adott fájl vagy dokumentumok blokkolása, amelyek bizonyos kulcsszavakkal rendelkeznek.

Hogyan működik a mély csomag ellenőrzés?

Ezenkívül a DPI-blokkolás invazív, mert megköveteli a végfelhasználónak küldött forgalom megvizsgálását. A mély csomagok ellenőrzésének blokkolása jól működött olyan országokban, mint Kína, amikor a cél az irányítás és a biztonság érvényesítése. Ez nem működik akkor is, ha a végcél politika alapú blokkolás létrehozása.

URL alapú blokkolás

Az internet cenzúrázásának népszerű módja az URL alapú blokkolás. Ez a blokkolás megtörténhet egy adott számítógépen, vagy beállítható a számítógép és az internet közötti hálózati eszközökön. Az URL-alapú blokkolás web alapú alkalmazásokkal működik. A nem webes alkalmazásokat, például a VoIP-ot azonban nem érinti ez a letiltás. Ezzel a módszerrel szűrőt hoznak létre a HTTP forgalom lehallgatására. Ezután a forgalom URL-jét ellenőrzik a helyben tárolt adatbázis vagy az online szolgáltatás összehasonlításával. A választól függően, a szűrő vagy blokkolja a kapcsolatot, vagy engedélyezi azt.

URL alapú blokkolás esetén a felhasználót vagy teljesen blokkolják a tiltott webhely látogatását, vagy átirányítják egy olyan webhelyre, amelyben figyelmeztetés vagy irányelv-nyilatkozat található, amely hangsúlyozza, hogy az adott webhely blokkolva van. Annak érdekében, hogy az URL-letiltás működjön, az internetszolgáltatónak vagy a blokkolásért felelős félnek képesnek kell lennie arra, hogy ellenőrizze és elfogja a végfelhasználó és az internet között közlekedő forgalmat..

Platform alapú blokkolás

A blokkolás e formája megköveteli, hogy a platformtulajdonos és a blokkolást kérő entitás, ebben az esetben a kormány működjön együtt. Amikor egy egyén lekérdezést küld, és olyan országban él, ahol bizonyos webhelyek be vannak tiltva, más eredményt kapnak, mint az internet többi része.. A kifogásolhatónak ítélt tartalmat letiltjuk.

A keresőmotorok blokkolása csak azokra a személyekre lesz hatással, akik ezt a keresőmotort használják, és olyan földrajzi helyen élnek, ahol a szűrőszabályok érvényesek. Fontos megérteni, hogy az ilyen típusú letiltás nem szűri ki a tartalmat. Csak kiszűri a mutatókat a tartalomhoz. Más szavakkal, a Google nem irányítja az embereket a kormány által nem megfelelőnek ítélt oldalakra, hanem csupán egy embernek meg kell változtatnia a keresőmotorját, vagy más módszereket kell használnia a tartalom megkeresésére a tiltott anyagokhoz való hozzáféréshez (Olvass tovább: Magán keresőmotorok)

DNS alapú tartalom blokkolása

Internetes tartalom blokkolásaA DNS-tartalom blokkolása célja a DNS-lekérdezések ellenőrzése és vizsgálata. A DNS-feloldónak két elsődleges célja van. Az első a DNS keresés végrehajtása. A második a nevek összehasonlítása a blokkolt listákkal. Képzelje el, hogy egy számítógép megpróbál blokkolt nevet használni. Miután megvizsgálta a számítógép DNS-címét, a szerver helytelen információkat küld vissza

Ez átirányíthat valakit egy olyan IP-címre, amelyen egy üzenet jelenik meg, amely szerint bizonyos tartalmak blokkolva vannak. Vagy a szerver mondhatja a számítógépnek, hogy a tartalom nem létezik. Bármelyik technikát is alkalmazzák, a hatás ugyanaz. A felhasználót akadályozza meg abban, hogy hozzáférjen olyan tartalomhoz, amelyet a kormány szerint veszélyesnek tart.

Végső gondolatok

Valójában számos módon megpróbálhatjuk megkerülni a földrajzilag blokkolt tartalmakat. Néhányuk valamivel több munkát igényel, mint mások, és mások egy kissé következetesebbek, amikor az általuk elért eredményeket megkapják. Pénzünkért a webhelyek feloldásának legjobb módja a VPN-ek használata, például NordVPN vagy ExpressVPN. Ezeknek a termékeknek nagyszerű eredményei vannak a kormány, az iskola vagy más intézmény által az internetre korlátozott korlátozások megszüntetésekor..

Szeretnénk hallani rólad. Mondjon minket az eszközökről, amelyeket a webhelyek sikeres feloldásához használ. Tudassa velünk az alábbi megjegyzés szakaszban. További információkért tekintse meg a GYIK részt.

GYIK

K: Hogyan oldhatom fel a webhely blokkolását a munkahelyen?

A: Munkáltatóját érthetően aggasztja a biztonság és az, hogy az alkalmazottaik hogyan használják ki az idejét. A jó biztonság részeként gondoskodik arról, hogy az alkalmazottak a legjobb jelszókezelőt használják. Az a rész, ha gondoskodunk arról, hogy az alkalmazottak jól használják az idejét, blokkolhat bizonyos webhelyeket, amelyeket időpazarlónak vagy veszélyesnek tekintnek. Ha azonban ésszerű oka van annak, hogy megkerülje a munkáltató által bevezetett korlátozásokat, javasoljuk, hogy használjon VPN-t. Az olyan VPN-k, mint a NordVPN és az ExpressVPN, lehetővé teszik a blokkolt helyek megkerülését.

K: Hogyan blokkolhatom véglegesen egy weboldalt?

A: Ha ezt meg akarja tenni a számítógépen, beállíthat egy blokkot az operációs rendszer szintjén. Ezt nem nehéz megtenni, és mind az átlagos böngészők, mind a biztonságos böngészők számára működni fog.

 • Ehhez rendszergazdai hozzáféréssel kell rendelkeznie a számítógépéhez. Ezután lépjen a C: WindowsSystem32driversetc oldalra
 • Keresse meg és kattintson duplán a „Host” fájlra
 • Ezután nyissa meg a Jegyzettömböt. A host fájl utolsó két sora a következőképpen olvasható: # 127.0.0.1 localhost ”és“ # :: 1 localhost. A 12 7.0.0.1 fájl végéhez adja hozzá a blokkolni kívánt webhely nevét. Például, ha blokkolni szeretné a Google-t, akkor megtenné a 12 7.0.0.1 www.Google.com webhelyet. Ismételje meg ezt a lépést mindaddig, amíg hozzáadja az összes blokkolni kívánt weboldalt.
 • Zárja be a host fájlt, kattintson a Mentés gombra, és indítsa újra a számítógépet.
K: Az iskolák blokkolhatják a VPN-eket?

A: Igen, ők tudják. Az egyik leggyakoribb módszer a rendszergazdáknak a VPN alagút-protokollok által leggyakrabban használt portok bezárására.

K: Tudja-e az internetszolgáltató, hogy mely oldalakat látogatom meg?

A: Igen. Teljesen megteszik. Az internetszolgáltató közvetítőként szolgál közted és az internet között. Hacsak nem olyan VPN-t használ, mint például a NordVPN és az ExpressVPN, amelyek nemcsak a forgalmat névtelenné teszik, hanem titkosítja is, mindazt, amit csinál, az internetszolgáltató figyelheti.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map