Turbo VPN áttekintés (2020)

A kínai székhelyű Turbo egy VPN szolgáltatás számos kérdés sújtja.


Hatálya és alkalmazása korlátozott, mivel csak mobil eszközökre érhető el. Ezek az összes többi eszközt védelem nélkül hagyják. Ha az asztali számítógépet meg akarod védeni, akkor egy második VPN-t fizetni kell.

turbo vpn logóA Turbo támogatói rámutathatnak, hogy a társaság székhelye Kínában van, egy nemzet, amely nem is tagja a kiterjedt 14 Eyes hálózatnak. Ne feledje azonban, hogy Kína kormánya nem értékeli a magánélet védelmét (enyhén szólva).

Sok VPN ott illegális, és az állam jóváhagyja a legálisokat. Ezek a korlátozások azt jelentik, hogy adatai átszűrődnek a kínai kormány felé.

Ez nem feltétlenül megnyugtató gondolat.

Ezenkívül bölcs dolog tudni, hogy a Turbo személyes adatainak nagy részét őrzi és követi. A társaság nyilvánvalóan eladja ezen adatok egy részét harmadik felek számára. Ha a VPN használatának célja privát és névtelen online élmény naplózás nélkül, keresse meg másutt.

A Turbo rendben van, amennyiben titkosítást és megbízható VPN alagút-protokollokat kínál, de ezek csak azok a területek, ahol ez a cég jól teljesít. A nevük oly sok hátránya miatt nyugodtan mondhatjuk, hogy sokkal jobb lenne, ha az egyik legjobb VPN-szolgáltatóval lépne kapcsolatba, amelyek mindegyike prioritást élvez funkcionalitás, biztonság és névtelenség.

Turbo VPN áttekintés

FeaturesDetails
használhatóság:Kicsit nehéz használni
Naplózási politika:Kérdéses naplózási politika
Szerver mérete:30 szerver
Szerver terjesztés:26 ország
Támogatás:Egyik sem
torrentezés-:Nem megengedett
streaming:Nem megengedett
VPN protokoll és titkosítás:OpenVPN protokoll; AES-256
Központ:Kína
Ár:Ingyenes
Hivatalos honlapján:https://www.turbovpn.co

Biztonság és titkosítás

vpn protokollokA Turbo alapértelmezett beállítása az OpenVPN protokoll. Ezek a protokollok képezik az „alagút” kialakítását a számítógép és az internet között. Titkosítva, így senki sem láthatja az Ön valódi IP-címét, vagy nem is tudja, hol található.

Az OpenVPN-t jelenleg a legjobb elérhető alagút-protokollnak tekintik. Ez nagyrészt azért van, mert az OpenVPN nyílt forráskódú szoftver, ami azt jelenti, hogy sok fejlesztő felülvizsgálta a biztonsági réseket.

A Turbo javára az IKEv2-t alternatív alagút-protokollként is kínálják. Ez egy újabb technológia, amely egyre nagyobb helyet kap a VPN világában.

Az OpenVPN és az IKEv2 AES 256 bites titkosítással érkezik. Ez ugyanaz a titkosítás, amelyet a kormányhivatalok és a katonaságok használnak szerte a világon. Nem rejthetőnek tekintve biztos lehet abban, hogy ez a titkosítási módszer megóvja az adatait.

A Turbo VPN szerverhálózata

Ez az egyik a legfontosabb mutatók amikor a VPN-szolgáltatót választjuk. Minél nagyobb a szolgáltató szerverhálózata, annál gyorsabb lesz a kapcsolat. Ha a VPN-nek robosztus szervergyűjteménye van, ez azt jelenti, hogy minden ügyfél nagyobb sávszélességet kap. Ez azt jelenti: gyorsabb letöltési arány.

Ezenkívül a földrajzilag eltérő kiszolgálóhálózat gyorsabb kapcsolatokat is biztosíthat. Ha olyan szervert használ, amely viszonylag közel áll a tényleges tartózkodási helyéhez, akkor javul az adatátviteli sebesség. Másrészt, ha szándéka, hogy meghamisítja a tartózkodási helyét, hogy hozzáférjen a földrajzilag korlátozott webhelyekhez, akkor elősegíti a világszerte található szerverek megfelelő választékát..

Ilyen okok miatt a népszerűbb VPN-k, mint például a NordVPN kiterjedt szerverhálózatokkal rendelkeznek, amelyek több ezer szervert foglalnak magukban több száz helyen. Valójában annyi, hogy büszkélkedhetnek a kiszolgálók számával és a helyük változékonyságával.

A Turbo esetében nem ez a helyzet. A társaság anyu, amikor pontos kiszolgálóik számát veszi figyelembe, ám nyilvánosságra hozzák, hogy ezek a szerverek 26 helyen találhatók. Hasonlóképpen, nem nyújtanak információt arról, hogy szerverük hány virtuális szerver, szemben a hardver szerverekkel.

turbo vpn szerver helye

A kevés információval biztonságosan feltételezhetjük, hogy a szerverhálózatokról van szó, A Turbo nem hajlandó versenyezni a támaszpontú VPN-társaságokkal.

A Turbo VPN kompatibilis a BitTorrent vagy a P2P-vel?

A Turbo GYIK oldala azt mondja, hogy elzáródhat, ha torrenteket használ a szolgálatukhoz. Nincs azonban semmi olyan, amely azt állítja, hogy nem lehet megosztani a fájlokat. Az az adatátviteli sebesség annyira lassú, fogadhat, hogy minden megkínozó fájdalmas lesz.

Ezenkívül a tesztelés során kiderült, hogy a Netflix Turbo-val való nézése gyakorlatilag lehetetlen. A streaming óriás nem szeretné, ha az emberek VPN-en keresztül megnézhetnék szolgáltatásaikat, és aktívan blokkolják az embereket, akik megpróbálják hozzájuk férni. Ez a helyzet a Turbo-val, így nem fogja tudni nézni a Netflixet a Turbo-val. &# X1f614;

Sebességteszt eredményei a Turbo VPN segítségével

Különböző sebességmérési tesztek során a Turbo teljesítménye nem volt lenyűgöző. Hihetetlenül lassú volt. A tesztekhez használt rendszer 98,71 Mbps referencia eredményeket adott letöltésekhez és 53,00 Mbps letöltésekhez.

Bármely VPN-vel egy kis sebességcsökkenés tapasztalható meg. Az ingyenes VPN súlyosabb sebességcsökkenést jelent, és a legjobb VPN-knek egyáltalán nincs hatása. A Turbo ingyenes és fizetett verziója következetesen kínált lassú teljesítmény ez valószínűleg nem fog lenyűgözni senkit.

Az egyik teszt során a Turbo VPN szállította mindössze 1,85 Mbps letöltési sebesség és hasonlóan rosszindulatú feltöltési sebesség 1,87 Mbps. A telefonos modem kezdeti napjaiban hasonló adatátviteli sebességeket tapasztalhatott meg.

turbo vpn teszt

Egy másik teszt hasonló eredményeket adott 1,89 Mbps letöltéshez és 4,99 Mbps feltöltéshez. A későbbi elemzések nem voltak sokkal jobbak.

turbo vpn 2. teszt

Az EU szerverrel, letöltési sebesség 6,31 Mbps volt, és a feltöltések mindössze 0,18 Mbps voltak.

Az Egyesült Államok szerveréhez való csatlakozáskor az eredmények kissé javultak. Ezek a letöltéseknél 11,7 Mbps és a feltöltéseknél 17,7 Mbps voltak.

A Turbo a nyúl imázsát széles körben használja annak leírására, hogy milyen gyors a szolgáltatás. Amint ezek a teszt eredmények azt mutatják, ez a kép alig illeszkedik. A Turbo a legkisebb sebességű teszteredményeket szolgáltatta az összes tesztelt VPN között. Az ilyen eredményekkel jobb lenne, ha szinte bármilyen más VPN-sel kapcsolatba lépne.

A Turbo VPN naplót vezet-e?

Ha még nem volt kikapcsolva a Turbo abszurd módon lassú adatátviteli sebessége, akkor az adatvédelmi politikájuk minden bizonnyal megijeszteni.

turbo vpn naplózási politika

Ahogy a fenti képernyőképezés azt mutatja, A Turbo sok információt gyűjt ügyfeleiről. Fülöket tartanak az ISP-n, az IP-címen, amikor bejelentkeznek, és rengeteg egyéb adatot tartanak fenn.

Adatvédelmi politikájuk azonban onnan indul lefelé.

turbo vpn naplózási politika 2

A Turbo szereti megtalálni az adatok felhasználásának módját. Felfedik, hogy a szoftver ingyenes verziójában reklámokat elhelyező harmadik felek hirdetői is adatokat gyűjthetnek a felhasználói eszközökről. Ki tudja, kinek a kezébe kerülhetnek személyes adatai?

Érdemes megjegyezni, hogy a Turbo azt mondja, hogy az üzleti tevékenység során gyűjtött adatokat Szingapúrban tárolják, azzal a figyelmeztetéssel, hogy ezek az információk Kínában is végződhetnek. Ezen túlmenően nem adnak sok részletet. Inkább ezt gyanús és kitérő A naplózási politika a Turbo-t legjobban megkérdőjelezhető fogadássá teszi, ha igazán érdekli a magánélet és az anonimitás online védelme.

Amikor a Turbo-tól kérdés merül fel adatvédelmi politikájával, naplózási politikájával vagy általános szolgáltatási kérdéseivel kapcsolatban, nem érkezik válasz. Alapvetően ennek a társaságnak nincs ügyfélszolgálati osztálya, amelynek lennie kell egy másik vörös zászló bárki számára, aki jó hírű VPN-vel kíván üzletet folytatni.

Mennyibe kerül a Turbo VPN?

turbo vpn árazásNoha letölthető és használható a Turbo ingyenes verziója, ennek használata nem ajánlott. Ne felejtsd el emlékezni a közmondásra, amely szerint egy termék vagy szolgáltatás ingyenes, akkor te vagy a termék.

Ez természetesen így van az ingyenes Turbo VPN esetén. A hirdetés után megjelenik a hirdetés, amely hihetetlenül frusztráló élményt nyújt. Sőt, a vállalat nem titokban tartja azt a szokását, hogy az összes adatát megőrzi, és harmadik fél számára továbbítja. Lehet, hogy ez a VPN ingyenes, de bosszantást és kellemetlenséget okoz sok költségekbe.

Ha fizet, hogy Turbo VIP-ké válj, akkor készülj fel az orrán keresztül. Havonta, a költség havi 11,99 USD. Az évenkénti fizetés az árat havi 2,99 dollárra csökkenti, de könnyen megtalálhat sokkal megbízhatóbb VPN-szolgáltatásokat, amelyek sokkal több ütést kínálnak.

A Turbo ajánlott VPN?

A Turbo hihetetlenül korlátozott ajánlat, mivel csak mobil eszközökre érhető el. Ez az összes többi eszközt védelem nélkül hagyja, tehát meg kell találnia egy másik VPN-szolgáltatót, amelyért valószínűleg fizetnie kell.

Javaslom, hogy vizsgálja meg a kanadai VPN-véleményeket, és használja az egyik legfontosabb választásunkat, és védelmet fog nyújtani a mobilkészülékeinek és minden más eszközének, amelyet birtokol.

Ha megy az egyik robusztusabb és megbízhatóbb VPN-vel, akkor gyorsan felfedezi, hogy sokkal többet keres pénzt, beleértve a tényleges adatvédelmet és az anonimitást. Ez valami, amit a Turbo nem nyújt.

Ha biztonságos módszert szeretne kapni a megbízható szolgáltatásokhoz, akkor nézd meg a Surfshark és a NordVPN áttekintéseinket, és teljes mértékben megértjük, mit értünk, amikor azt mondjuk: „sokkal több a pénzért”..

Adja hozzá saját véleményét:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me