Ивайси VPN преглед (2020)

лого за поверителност


Ivacy съществува от 2007 г., но тяхната VPN услуга не е добре известна. Собственост на PMG Private Limited, компанията е със седалище в Сингапур.

Той има дълга история на иновации, включваща концепцията за разделяне на тунели, която е вид технология, която дава възможност на вашия VPN да реши кой от вашия уеб трафик ще получи маршрутизация чрез вашия интернет доставчик и кои трябва да бъдат маршрутизирани чрез вашия VPN.

Това може да доведе до по-бързи скорости.

Сингапур изглежда като безопасно място за централата на VPN. Това не е част от мрежата на петте очи. Това дори не е част от мрежата на 14 очи. Пропуснатите документи обаче предполагат, че Сингапур е сътрудничеща държава съгласно споразумението „Петте очи“.

Нациите членки в Пет очи са САЩ, Канада, Великобритания, Нова Зеландия и Австралия. В рамките на споразумението страните членки споделят информация и ресурси за гражданите в техните страни. Те правят това чрез докосване в оптичните кабели на две дузини места, което прави възможно това шпионирайте никого по всяко време.

Документите предполагат, че Сингапур подкрепя и участва в тази операция, като споделя информация. С други думи, това не е идеална ситуация за защитника на личния живот. Може да не ви е голяма грижа, но някои хора несъмнено ще бъдат отложени от това. Ако винаги търсите най-добрия начин да защитите онлайн поверителността си, няма да сте фен на Ivacy.

Ivacy предлага добра съвместимост с устройства. Можете да го използвате на устройства, работещи под Windows, iOS, Mac и Android. Допълнителна поддръжка е налична за Linux устройства, рутери и интелигентни телевизори. Дори Xboxes са съвместими.

ivacy работи на всички устройства

Може да се питате дали поредицата е незаконна във вашата страна. Ивайси обаче дава възможност за порой и той работи добре. За съжаление, тяхната обща сървърна мрежа е оскъдна в сравнение с някои от огромните играчи в играта.

Ivacy VPN Обзор

FeaturesDetails
ползваемост:Лесен за използване
Политика на регистрация:Строга политика за нулева регистрация
Размер на сървъра:1000 ++ сървъра
Разпределение на сървъра:50 ++ държави
Поддържа:Чат, билет, имейл и база данни
Torrenting:ограничен
Streaming:ограничен
VPN протокол и криптиране:OpenVPN, PPTP, SSTP, L2TP, IKEv2 протоколи; 256-битово криптиране
Централно управление:Сингапур
Цена:$ 2.25 / месец
Официален уебсайт:https://www.ivacy.com/

Сигурност и шифроване

най-много законни и уважавани VPN доставчиците правят OpenVPN своя протокол за отичане. VPN протокол е технология, която криптира вашия уеб трафик. Той създава сигурна връзка между вашето устройство и интернет. Всичко, което минава през тунела, е криптирано, така че никой да не може да ви шпионира.

вектор за заключване на сигурносттаНяколко VPN протокола са там. Някои са остарели и рядко се използват. Други се считат за авангардна технология. Използват го елитното правителство, органите на реда и военните организации по целия свят. OpenVPN е един от тях.

Ivacy задава протоколи по подразбиране на OpenVPN където и когато е възможно. Те обаче предлагат и меню с приемливи алтернативи, ако например вашето устройство не е съвместимо с OpenVPN.

Тези алтернативи са L2TP и IKEv2. И двете са доста солидни и надеждни, дори и да не са в същия клас като OpenVPN. Ivacy също така предлага PPTP и SSTP протоколите. Използването им е не се препоръчва тъй като те са сред най-старите и най-малко сигурни VPN протоколи.

Освен това, Ivacy използва 256-битово криптиране AES, за да защити вашите данни. Считан за неразбираем от персонала по киберсигурност в целия свят, 256-битовото криптиране е златният стандарт, когато искате да попречите на някой да придобие вашата информация.

Наличието на такова криптиране означава, че вашето рисковете за сигурността ще бъдат ниски докато сте свързани с тази VPN. Освен това наличието на такова разширено криптиране ще спре течовете на DNS завинаги.

Онези, които се надяват да удвоят сигурността си, като използват Onion Router (TOR) съвместно с VPN, ще бъдат разочаровани. VPN на Ivacy не е съвместим с TOR.

Сървърна мрежа на Ivacy VPN

местоположение на пинВ момента мрежата на Ivacy включва малко повече 450 сървъра. Това е доста уважаван брой, въпреки че не се конкурира с някои от най-добрите VPN доставчици, които се гордеят с мрежи от над 1000 сървъра.

Всъщност все по-голям брой доставчици разполагат с няколко хиляди сървъра, разпределени по целия свят.

Броят на сървърите е важен, тъй като колкото по-близо сте до сървъра, толкова по-бързи са скоростите на вашия трансфер на данни. Плюс това, повече сървъри означава повече честотна лента за всеки потребител, което също се превежда на по-бързи скорости.

Сървърите на Ivacy имат местоположението си в различни региони. С общо 100 места, те са сравнително конкурентни с други VPN от среден размер. В допълнение към обичайните места като Канада, САЩ и Европа, Иваси има добро покритие в Централна Америка, Южна Америка, Африка, Китай, Русия и Турция.

Съвместим ли е Ivacy VPN с BitTorrent или P2P?

Ivacy предоставя сървъри, които имат пълна оптимизация за P2P. Можете да ги намерите само в САЩ и Канада, така че тази услуга може да не е идеален за посветени торенти и P2P ентусиасти. Ако това сте вие, може да искате да разгледате този списък с най-добрите налични торент сайтове – това може просто да ви улесни споделянето на файлове.

Netflix работи изключително много, за да не допусне достъпа на хората, които използват VPN мрежи. Това е така, защото сърфирането през VPN ви позволява да изглеждате, че сте разположени някъде, където не сте. По този начин може да имате достъп до гео ограничено съдържание в Netflix.

Можете да гледате Netflix с помощта на VPN, но Иваси няма да ви позволи да го направите. Тестването на четири сървъра показа, че никога не е постигната успешна връзка.

Резултати за тест за скорост с Иваци VPN

Резултатите от тестовете за скорост на Иваси не бяха твърде изтъркани. Разбира се, те не се съревновават с най-добрите канадски VPN за потребители в Канада (на френски: Meilleur VPN) като NordVPN, но сред най-бюджетните доставчици на VPN, ефективността им е прилична.

Когато сте свързани с американски сървър в Ню Йорк, изтегляйте скорости на трансфер с тактова честота 45,86 Mbps, като качванията достигат 43,92 Mbps.

скрийншот с резултат от бързината на поверителност

Сървър в Амстердам даде подобни резултати. Изтеглянията бяха 53.04 Mbps, докато качванията бяха малко разочароващи 25.39.

За пореден път сървър в Лондон даде подобна производителност. Изтеглянията бяха 53.24 Mbps. Качванията бяха 33,36 Mbps.

Беше разочароващо да разбера, че сървърите в Азия не са били налични към момента на тестване, така че няма резултати за този регион. Независимо от това, общите резултати от тестовете за скорост разкриват, че Иваси е някъде по средата на пакета, що се отнася до скоростите на трансфер на данни.

Като се има предвид бедната цена, това е уважаван резултат. Ако цената е ваша грижа номер едно, тогава Иваси може да не е лош избор за вас.

Разбира се, ако търсите по-стабилни предложения и дайте приоритет на скоростта над цената, тогава ще бъдете по-добре обслужвани от един от по-бързите VPN.

Дали Ivacy VPN поддържа журнали?

Твърде много VPN се хвалят с „Няма политика за регистрация”С удебелен шрифт на началната им страница, след което четете тяхната политика за поверителност. В него откривате, че „няма регистрация“ не означава същото нещо за вас, както за VPN доставчика.

Те могат да водят записи относно устройствата, които използвате, вашия интернет доставчик, колко време се свързвате с VPN и колко дълго поддържате тази връзка. Например, ако искате да скриете IP адреса си от правителството, Иваси няма да ви помогне в дългосрочен план.

вектор на политиката за поверителностМоже би не водят записи на уебсайтовете, които посещавате, или това, което правите, докато сте там. Това може да е достатъчно добро за някои хора, но други, които страстно защитават личния си живот, не трябва да приемат нищо по-малко от действителна политика „без регистрации“.

Изненадващо е, че точно това предлага VPN на Ivacy. Подобно на много други VPN мрежи с подобна сила, те се хвалят с политиката си срещу влизане в лога на почти всяка страница от уебсайта си. Ако вече използвате подобна услуга, може да искате да тествате силата на VPN, преди да преминете към друг доставчик.

Все още скептично?

След това разгледайте тяхната политика за поверителност на Ivacy.

Ще откриете това Иваси искрено вярва в личния живот. Нещо повече, единствените данни, които те пазят за вас, са вашият имейл адрес.

Опциите за начин на плащане, приети от Ivacy, носят тази политика за пълна поверителност. Можете да използвате стандартните опции като дебитна или кредитна карта, но ако искате още повече анонимност, можете да плащате, като използвате BitCoin, Paymentwall или различни други криптовалути. Това е видът на поверителността, който дори най-страстният човек може да оцени.

Колко струва Иваци VPN?

Ivacy е доста достъпна с a месечна цена от 8.95 долара. Разбира се, ако отидете с абонамент, получавате съществено ценово прекъсване. Регистриране за едногодишен план ще ви управлява само 36 долара, и на двугодишната програма е само 48 долара. За парите си можете свържете до пет устройства едновременно.

Цени на Иваси

Подобно на много популярни VPN мрежи, Ivacy предлага a гарантирано връщане на парите за неудовлетворени клиенти. Тази гаранция е добра само за седем дни от датата на абонамента, така че трябва да решите доста бързо.

Нещо повече, Иваси крие изобилие от ограничения на тази гаранция на фин шрифт. Например, ако сте качили и изтеглили повече от седем гигабайта данни или сте се свързали с Ivacy повече от 30 пъти, значи нямате късмет.

Ако сте използвали BitCoin или PaymentWall, по същия начин нямате право на възстановяване. Това не е нечестна гаранция за връщане на пари, но Иваси крие тези ограничения по отношение на услугата, които повечето хора не преглеждат, преди да се регистрират за VPN. Тази политика вероятно води до повече от няколко недоволни хора.

Препоръчаният VPN ли е Ивайси?

лого за поверителност

Иваци се препоръчва само ако се интересувате от цената преди всичко. Техен мрежата и скоростта са уважавани, но някои хора няма да харесат отношенията на Сингапур със страните от Петте очи. Ако анонимността е приоритет, продължавайте да се оглеждате, защото там са по-добри и по-бързи VPN-и Surfshark и гореспоменатите Nord.

В света на VPN се стига до всичко колко цените поверителността си. Ако оценявате поверителността си и всички останали всяка година по 30-40 долара, тогава късмет – защото ще ви трябва. Но ако си струва кратни от това (Надяваме се да е така), тогава по-добре започнете да давате приоритет на сигурността и функционалността. Вижте, след като вашите данни са там, там е завинаги.

Като знаете това, смятате ли все още, че е добра идея да влошите евтин капитал за сигурност?

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map