Nord VPN спрямо PIA Сравнение и преглед (2020)

nordvpn_logo


Все повече и повече канадци се опитват да намерят най-надеждния доставчик на VPN. Те правят това, защото хакерите и нарушенията на данни стават все по-чести. Освен това те са загрижени за способността на своя интернет доставчик и трети страни да проследяват движението си онлайн.

VPN може да гарантира сигурност и анонимност онлайн, независимо какво правите. Въпреки това, има много VPN услуги там. Как да разбереш кой е подходящ за теб?

частно лого за достъп до интернет

Четенето на VPN отзиви е отлично място за начало. Когато сте стеснили избора си само до няколко опции, все още се нуждаете от добър начин да ги сравните. Ето защо създадохме това сравнение между NordVPN и частен достъп до Интернет или PIA.

NordVPN и PIA са добре утвърдени доставчици, които предлагат желани функции. Независимо от това, те са две различни компании и вярваме, че NordVPN предлага превъзходни услуги между тях.

Нека разгледаме задълбочено NordVPN и PIA, за да проучим как стигнахме до това заключение.

1. Скорост

Скоростта е a критичен показател за всеки VPN. Това е така, защото хората очакват браузърът им да може да зареди уебсайт с мигновено око. Използването на VPN забавя времето за реакция, но наистина надежден VPN причинява по-малко забавяне. По-ниските VPN мрежи осигуряват бавна, разочароваща производителност, което прави трудно да се направи нещо онлайн.

Средно обичаме да виждаме процентът, че VPN забавя скоростите ви до около 10 процента. Това не винаги е реалистично, тъй като зависи от местоположението ви и други фактори. Различни фактори могат да повлияят на това повече от други. Във връзката ви има допълнителна стъпка, където се провежда тунелът за криптиране.

Местоположението на сървъра оказва значително влияние върху скоростта на връзката. Ако връзката ви трябва да измине по-голямо разстояние, за да достигне VPN сървъра, скоростта на връзката и времето за реакция на браузъра ще се влошат.

Начална скорост
скорост преди преминаване към vpn

При тези скорости, когато се поддържа постоянна, е възможно почти всичко в интернет.

NordVPN тест за скорост
nord vpn резултат от теста за скорост

С тази бърза скорост на интернет промяната от 7 ping на 37 ping няма да бъде забележима. Това означава 0,07 секунди време за отговор до 0,37 секунди време за отговор. Може да забележите малка промяна в хардкор игрите.

Скоростта на изтегляне е мястото, където изчисляваме процентната промяна от мястото, където сме започнали, до мястото, където се озоваваме след използване на VPN. Скоростта на изтегляне премина от 98,71 Mbps до 74,15 Mbps. Отново промяната е незначителна и няма да повлияе много. Скоростите обаче намаляват с около 24,88%, което е по-високо, отколкото ние обичаме да виждаме в един перфектен свят.

Очевидно преминаването от 53 Mbps до 48.18 Mbps не е голяма работа, когато става въпрос за скорост на качване и няма да накара някой да забележи някаква значителна промяна.

Частен тест за скорост на достъп до Интернет
pia vpn резултат от теста за скорост

Въз основа на този тест PIA ясно осигурява по-бързи скорости. PIA наистина има репутация, че е бърза. Както ще видим по-късно обаче, скоростта не е всичко, и повечето хора ще видят малка забележима разлика, когато става въпрос за използване на NordVPN спрямо PIA, що се отнася до скоростта.

Тестовете за ping и upload действително се представиха по-добре за NordVPN, отколкото PIA. Когато става въпрос за VPN и бързина, услугите правят своите пари в скорост на изтегляне. Спускането до 81.46 Mbps показва промяна в скоростта от 17.48%, което е по-близо до 10%, което искаме да видим.

При тези скорости не би трябвало да има проблеми, когато става въпрос за достъп до съдържание в интернет. При 81,46 Mbps може да откриете, че скоростта на връзката ви всъщност е по-постоянна от 98,71 Mbps, която би предоставил вашият интернет доставчик.

Скоростта очевидно е абсурдно важна. Когато търсите VPN, очевидно трябва да се грижите за скоростта, но това не е най-важното, когато се опитвате да останете частни в интернет.

2. Поверителност

Ето къде NordVPN наистина започва да дърпа напред пред конкуренцията. Много хора, които не са запознати с VPN, все още не разбират, че държавата, в която се намира доставчикът, е критично съображение.

Искате VPN, което е със седалище в юрисдикция, в която правилата за логване на VPN не изискват от доставчика да поддържа журнали по отношение на своите клиенти. Освен това е полезно, ако компанията е базирана в независима държава, която не е част от мрежа за наблюдение като Петте очи или 14-те очи.

nordvpn политика за логване

Добрата новина за NordVPN е, че те са със седалище в Панама. Тази юрисдикция не се подчинява на американското, канадското или европейското законодателство. Не им се налага да си сътрудничат, когато служители на реда от други държави поискат от тях данни.

Панама също има добри закони за поверителност. Това означава, че NordVPN не е законно задължен да събира и съхранява всякакъв вид данни за вас и вашите онлайн дейности.

Същото не може да се каже за PIA. Седалището му е разположен в САЩ., което със сигурност е в ущърб на защитниците на личния живот. PIA трябва да отговаря на исканията на служители на реда от Канада, Европа и други. САЩ също е член на много многонационални мрежи за наблюдение, което означава, че могат да се споделят данни.

И все пак и двете компании казват, че не водят регистрационни файлове. Това е лесно за вярване, идващо от NordVPN, но далеч по-малко от PIA. Ако поверителността е ваша основна грижа, по-добре сте с NordVPN.

3. Гледане на Netflix

Много хора използват VPN с надеждата да имат достъп до Netflix в друга юрисдикция. Netflix съжалява за тази практика, поради което Netflix блокира достъпа при използване на VPN.

Ако Netflix не искаше да правите това, те не трябва да ограничават достъпа до определени предавания. Само в Канада има стотици предавания и хиляди филми, до които нямате достъп, освен ако не сте в САЩ.

В момента броя, канадската версия на Netflix има 629 показва и 2942 филма. Въпреки че това е много, нашите съседи на юг имат 1081 телевизионни предавания и 4579 филма. Изглежда глупаво да не се опитвате поне да се опитвате да получите същите пари, които струват потребителите на Съединените щати. (Прочети: Как да получите американски Netflix като канадка)

Необходима е хитра VPN, за да заобиколите ограниченията на Netflix в наши дни. В нашето тестване както NordVPN, така и PIA успяха да изпълнят тази задача, но с различна степен на успех.

САЩ до Канада NetflixUS до Великобритания NetflixUS до Япония NetflixUS до Австралия Netflix
NordVPN
PIA VPN

С NordVPN имахме достъп до Netflix от всеки тестван сървър. Нещо повече, този VPN ни предостави достъп до Amazon Prime Video, Hulu и BBC iPlayer (най-трудната географска услуга за достъп). Ако потокът е вашата основна онлайн цел, тогава NordVPN трябва да бъде вашият най-добър избор.

Резултатът не беше толкова ярък за PIA. Ефективността на услугата с Netflix варираше в голяма степен в зависимост от това към кой сървър сме се свързали. Грешките на прокси сървъра на Netflix се появиха доста последователно и не успяхме да се свържем с никакви други стрийминг услуги.

Това е отличен пример за това, защо скоростта не е в крайна сметка цялата VPN услуга. Ако не можете да получите достъп до стрийминг услуги в други страни, то вашата VPN работи само с половин капацитет.

4.Torrenting

споделяне на файловесподеляне на файлове

Достъпът до пиратско съдържание и изтеглянето на това съдържание е често срещана практика в интернет днес. Фактите са факти и 22% от цялата глобална честотна лента се използва за пиратство онлайн. Това означава, че почти една четвърт от дейността в интернет е посветена на порой.

Макар че има лоша репутация, самото торене не е незаконно. Незаконността на торентите идва от изтеглянето на материали, защитени с авторски права, за които нямате претенции. Трудно е да се каже какво е законно и незаконно и макар да имате най-чистите намерения в сърцето си, може случайно да изтеглите нещо незаконно. По-добре е да сте в безопасност, отколкото да съжалявате.

Торентът може да бъде опасна дейност и никой не иска да му бъде казан от интернет доставчика, за да спре торент Кунг-фу панда за 13-ти път. Torrenting трябва да се прави на частно място – там е добрата VPN.

Някои VPN мрежи са по-добри за торенти от други. Скоростта играе роля в торентинга, тъй като по-ниските скорости могат да навредят на скоростта на изтегляне на torrented файла.

NordVPN има несъмнена репутация, че е торент приятелски настроен, но PIA също така предоставя BitTorrent поддръжка за своите потребители. И двете компании ограничават потребителите, доколкото сървърите могат да се използват за споделяне на P2P файлове.

Въпреки това, докато PIA позволява достъп до P2P на сървъри в осем държави, NordVPN прави това в 37. Това означава, че е много по-вероятно да се насладите на положително торент изживяване, докато използвате NordVPN.

Не можете да сбъркате нито една услуга тук, което означава, че можем да я наречем измиване.

5. Надеждност

Когато сте готови да сърфирате в Интернет, вашият VPN също трябва да бъде готов. Също толкова критично е, че вашият VPN трябва да поддържа стабилна връзка, докато сте онлайн, така че дейността ви да не бъде изложена на други страни. Ако вашият VPN се понижи, то трябва да има a надежден ключ за убийство това ще прекъсне сесията ви на сърфиране веднага.

По време на нашите VPN тестове за сила, NordVPN постоянно осигуряваше най-надеждната работа. Успяхме да се свържем с различни сървъри без много проблеми. Имаше случайни неравности по пътя, но можехме да ги заобиколим, като опитаме различни сървъри.

Nordvpn функция на таблицата

С PIA срещнахме повече трудности по отношение на бързото и лесно свързване. Освен това имахме някои проблеми с поддържането на добра връзка. Имаме и по-малко постоянни скорости на изтегляне.

6. Най-добра стойност

NordVPN е малко по-скъп месечно в сравнение с PIA, но става наистина достъпен с дългосрочен договор. PIA има подобен евтин дългосрочен договор. Въпреки това, заслужава да се отбележи това NordVPN разполага с 30-дневна гаранция докато PIA е само седем дни. Също така PIA не предлага безплатна пробна версия.

NordVPN предлага оферти

Какво може да направи VPN?

Основните предимства на VPN всички заобикалят вашата поверителност в интернет. Има много ползи от използването на VPN. Всичко се осъществява чрез криптиране на тунели и сървъри в различни части на света.

как-а-VPN завода

 • Подобрена сигурност – VPN помагат да се съхранява секретната ви информация от хакери, правителствени агенции и всякакви други злонамерени предприятия след вашата информация. Начинът, по който VPN осъществява това, е чрез маскиране на вашия IP адрес чрез фунилиране на вашия трафик чрез трети сървър и криптиране на информацията. Доставчиците на интернет услуги няма да могат да видят къде посещава IP адреса ви, защото той ще вижда криптирания трафик.
 • Анонимност – Скриването на вашия IP адрес е основата на VPN технологията.
 • Дистанционно – VPN ви позволява да получите достъп до информация от сървър, който обикновено е ограничен за местоположение.
 • Обходни филтри и ограничения – Достъпът до Netflix от други страни и други поточни услуги са огромна полза. Достъпът до други медии, като например видео игри, които обикновено не биха били достъпни, също е допълнителен плюс.
 • Стабилна производителност – Макар скоростите да са малко по-ниски, сървърите от реномирана VPN услуга са по-стабилни от местните интернет доставчици. Интернет доставчиците са склонни да намаляват скоростите в зависимост от различни фактори.

Какво трябва да търсите?

Трудно е да разбереш какво да търсиш, когато пазаруваш VPN, особено когато нямаш предварителна информация. Има много фактори, които да търсите, които ще ви помогнат да вземете своето решение. Повече информация за това също в нашето ръководство за Nord срещу Express. 

 • контролен списъкЦена – Първият фактор, който всички гледат, е цената. Колко е твърде много и колко е твърде малко? В VPN индустрията по правило дългосрочните договори предлагат огромни спестявания. Не търсете по-далеч от NordVPN, за да видите колко тригодишен договор може да повлияе на разходите ви. Уважаемите VPN мрежи могат да варират от $ 3 до $ 15.
 • скорост – Когато използвате интернет и изминавате изминатите километри, за да се защитите, последното нещо, което искате е да заглушите напълно скоростите си. Използването на VPN с ужасни скорости вид побеждава целта на използването на интернет. Има услуги, които поставят отметки във всички полета във всяка категория с изключение на скоростта и има услуги, които осигуряват само бърза скорост и оскъдна защита. Най-добре е да претегляте това, което е най-важно за вас, когато търсите.
 • Поверителност и сигурност – Основната причина, която търсите за VPN, е поверителността и сигурността. Независимо дали имате достъп до ограничено съдържание или искате да защитите банковата си сметка, винаги има опасения да направите това безопасно. Уверете се, че вашият VPN не регистрира активност и пребивава в надлежна юрисдикция може да извърви дълъг път.
 • Достъп до гео ограничено съдържание – Едно от най-големите привличания за VPN е възможността за достъп до Netflix и други стрийминг услуги в други страни. Не всички VPN се създават равни в това отношение. Уверете се, че услугата, която използвате, има достъп до правилните поточни услуги.
 • Брой и местоположение на сървъра – Определянето къде се намират сървърите и колко сървъри са налични е важен аспект на VPN пазаруването. Изминава дълъг път за достъп до съдържание, както и засяга скоростта. Като общо правило, колкото по-близо сте до сървъра, толкова по-бързи ще бъдат вашите скорости. Колкото повече сървъри и локации, толкова по-добре.
 • Брой връзки – Един често пренебрегван достъп е колко едновременни връзки можете да имате на VPN. Ако можете да имате само една връзка по това време, няма да бъдете напълно защитени. Важен аспект на това е възможността да се свържете към рутер. Ако можете да се свържете с рутер, можете да покриете всичките си устройства.
 • Поддръжка на клиенти и база знания – Дори по-важно от надежден екип за поддръжка на клиенти е пълната база от знания. Използването на база знания може да спести време и енергия. Ако имате въпроси, отговорът трябва да е само на няколко кликвания. Компетентната и надеждна поддръжка на клиенти също е важно и трябва да бъде основен приоритет.
 • Изпитания и гаранции за връщане на пари – Индустриалният стандарт е 30-дневна гаранция за връщане на парите. Има няколко VPN услуги, които предлагат само 7-дневна гаранция за връщане на парите. Няколко VPN всъщност предлагат безплатна версия на софтуера, който има ограничено използване на данни и използване на функции. Да имаш поне месец да опиташ нещо, винаги е допълнителен бонус.

Не използвайте безплатен VPN

Ако прочетете някакво предупреждение в интернет за безплатен VPN, ще видите същото предупреждение: Ако не платите за продукта, вие сте продуктът.

vpn измамаНевъзможно е да се избегне това предупреждение, защото истината е истината. Ако използвате безплатен VPN, услугата вероятно ще регистрира вашата дейност и ще я продава. Има няколко други злонамерени начина, по които една компания може да спечели пари от вас. Същността на това предупреждение не използва безплатна VPN услуга.

Има изключения. Най-важното е, че има няколко страхотни VPN компании, които предлагат безплатна версия на софтуера си. Това е огромен диференциатор, тъй като безплатните версии ви дават ограничено използване на техните VPN.

Те използват фриймиум техника, за да ви препродадат в използването на техния продукт. Няма нищо лошо в използването на тези услуги и използването им може да ви даде добра представа колко искате услугата. За да повторите, използвайте най-добрите безплатни VPN, но само тези, които предлагат безплатен пробен период или гарантирано връщане на парите.

Решението да използвате напълно безплатна услуга също може да доведе до болезнени преживявания като цяло. Предлаганата услуга ще бъде ужасна, а връзките ще са ледникови. По-добре е просто да не използвате VPN, а не да се подлагате на безплатен VPN.

ЧЗВ

PIA добър VPN ли е??

Като един от най-популярните VPN, Частният достъп до Интернет се доказа като един от най-добрите. Препоръчваме NordVPN повече на PIA, но PIA все още доставя стоките.

Работи ли частният достъп до Интернет с Netflix?

PIA работи с Netflix на голям брой от техните сървъри. В момента NordVPN работи с Netflix на всички техни сървъри.

NordVPN има ли ключ за убийство?

Да, веднага щом вашата интернет връзка не е защитена, автоматичният превключвател за убиване ще прекъсне вашия интернет. Това гарантира, че вашите чувствителни данни не са компрометирани, дори ако VPN спадне за секунда.

NordVPN частен ли е?

Да, NordVPN е напълно частен и позволява P2P трафик. NordVPN се счита за една от най-добрите опции в VPN пространството.

Кои VPN работят с Netflix?

Повечето от големите имена работят с Netflix. NordVPN работи на всички свои сървъри, а PIA работи на повечето им сървъри. Други VPN имат различна степен на успех със своите сървъри.

Колко устройства можете да имате на частен достъп до Интернет?

Можете да инсталирате колкото искате устройства с PIA, но само 5 едновременни връзки могат да се използват наведнъж от един абонамент. PIA позволява връзка с рутер, което ще позволи почти неограничени връзки.

Какви са страните с 14 очи?

Има групи и коалиции, които споделят данни помежду си и имат достъп до архивите на бизнеса, които пребивават в тези страни. Като общо правило искате да избягвате използването на VPN в която и да е от 14-те страни с очи, 9 страни с 9 очи и 5 страни с очи. Като цяло страните с 5 очи са най-лошите, тъй като те са също в съюза с 9 очи и 14 очи.

 • Страни с 14 очи: Германия, Белгия, Италия, Швеция, Испания, Дания, Франция, Холандия, Норвегия, Австралия, Канада, Нова Зеландия, Великобритания, САЩ
 • Страни с 9 очи: Дания, Франция, Холандия, Норвегия, Австралия, Канада, Нова Зеландия, Обединеното кралство, САЩ
 • Страни с 5 очи: Австралия, Канада, Нова Зеландия, Обединеното кралство, САЩ

Заключителни мисли

Като цяло, и двете VPN разговори за тук са страхотни услуги. И двете идват препоръчани от нас в Privacy Canada. С казаното, NordVPN цени по-добри от PIA в почти всяка категория освен бързината в нашите тестове и анализи.

Ако скоростта е тази, която искате, PIA и няколко други са по-добър избор от NordVPN.

Ако NordVPN може да увеличи скоростта на сървъра си, те ще бъдат топ куче във всяка категория в VPN пространството.

Красотата на това е, че двамата предлагат гаранции за връщане на парите. Тестването и на двете услуги е толкова лесно, колкото се получава.

Може да харесвате:

 • Най-добър VPN в Канада (френски: Meilleur VPN)

Добавете свой собствен отзив:

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map