Пълно ръководство за отблокиране на уебсайтове

Пълно ръководство за отблокиране на уебсайтове


Както ще обсъдим, правителствата са загрижени за имиджа си. В същото време властващите искат да защитят властта си. И така, как те постигат баланса? Те правят това, като играят със семантика. Как така? Термините филтриране, изключване, блокиране и цензура означават едно и също нещо от гледна точка на крайния потребител.

По принцип идеята е, че има част от интернет, до която нямате достъп. За правителствата, политиците и активистите обаче всеки термин носи различна конотация. Терминът „филтриране“ изглежда нежен и лек. В действителност изглежда, че терминът “цензура” повече оруелски в природата както скоро ще разберете в тази статия.

В това ръководство ще използваме четирите смесени термина. Но в името на това ръководство всички те означават едно и също нещо –част от Интернет не може да бъде достъпен.

Contents

Правителствата искат да запазят своята слава

Списъкът на държавите, които забраняват уебсайтовете, е кой е списък на авторитетни режими. В тези списъци присъстват имена като Северна Корея, Йемен, Турция и Иран.

Докато по-голямата част от света се радва на неограничен достъп до Интернет, включително използването на сайтове за социални медии като Facebook и Twitter, гореспоменатите страни са толкова загрижени, че техните граждани могат да кажат нещо негативно за правителството, че те предотвратявам тях от използване социална медия и посещение на други сайтове, които правителството счита за опасни.

Тези правителства са подозрителни към своите граждани. Нещо толкова просто като използването на GPG подпис за криптиране се разглежда като заплаха за държавата.

Разблокиране на уебсайтове – решение №1, вземете VPN

Просто казано, VPN създава връзка между вашето електронно устройство, било то вашият компютър, таблет или смартфон, към друг компютър в друга част на света, известен като сървър. Тази криптирана връзка ви позволява да сърфирате в Интернет, докато вашият IP адрес е скрит, като използвате IP адрес на VPN сървъра като маска. Така че, ако сте в Китай, но сте свързани с VPN в Лондон, изглежда, че сте в Лондон. Това ви дава достъп до съдържание, до което обикновено не бихте могли да получите достъп.

vpn работи

На пазара има редица VPN мрежи. Много от тях предлагат своите услуги безплатно. Някои безплатни VPN могат да бъдат опасни, тъй като или им липсва правилно криптиране и VPN протоколи, или се използват като инструмент за събиране на вашата лична информация и след това да ги продадете на маркетолозите. Не забравяйте, че криптираната връзка или защитният тунел, който ви позволява да се преструвате, че сте в различна част на света, е също един и същ VPN тунел, през който минава целият ви интернет трафик. Ако VPN, който използвате, е не е надежден, те биха могли да правят каквото си поискат с вашата лична информация.

Прегледахме безброй VPN и сме избрали две, които смятаме, че са с ръце надолу по най-добрия начин. Те са NordVPN и ExpressVPN.

Нашият избор номер едно: NordVPN

nordvpn лого

NordVPN е нашата основна препоръка. Този VPN ви дава достъп до повече от 5200 сървъри по целия свят. Имате възможност да свързвате шест устройства едновременно. NordVPN предлага допълнителни функции, включително защита от теч, както и затъмняване, за да заобиколите софтуер, предназначен да блокира VPN.

Техните специализирани сървъри, включително двойни VPN сървъри и Tor-over VPN сървъри, подобрете анонимността си и направете заобикаляне на географското блокиране.

Професионалисти

 • Двоен хоп VPN сървъри
 • Поддръжка на чат на живо
 • 30 дневна гаранция за връщане на парите
 • Осигурява достъп до геоблокирани поточни услуги като Netflix
 • Удобен за потребителя

Против

 • Скоростта на връзката понякога се колебае

Ценообразуване

NordVPN е докосване по-скъпо от някои от другите платени VPN мрежи. Те обаче предлагат значителна стойност за това, което получавате.

nordvpn_plan

 • На месец по месец ще плащате $ 11.95.
 • Ако плащате за една година наведнъж, ще плащате 83,88 долара годишно, равностойността на $ 6,99 на месец.
 • Ако плащате две години наведнъж, ще платите 95,75 долара, равностойността на $ 3,99 на месец.
 • Най-популярният им план е тригодишен план. Плащате 107,55 долара. Това се разпада до $ 2,99 на месец за три години.

Всичките им планове идват с 30-дневна гаранция за връщане на парите. Можете да плащате с кредитни карти, криптовалути, както и други форми на плащане.

Nordvpn методи за плащане

Политика за регистрация

NordVPN е една от малкото VPN услуги, които са били проверено, че няма абсолютно никакви регистрационни файлове. Те са одитирани от счетоводни фирми, които проверяват своята политика без регистрация. Те не съхраняват IP адреси, интернет активност или дневници за трафик.

nordvpn политика за логване

Силно смятаме, че NordVPN е най-добрата VPN услуга за заобикаляне на географски ограничителни блокове и други техники, използвани от правителствата за предотвратяване на достъпа на хората до Интернет. Вижте пълната ни Преглед NordVPN.

Нашият избор номер два: ExpressVPN

expressvpn лого

ExpressVPN е базиран на Британските Вирджински острови. Като такъв, той е защитен от законите за поверителност, предназначени да обхващат бизнеса и физическите лица, които работят там. Това означава, че вашата поверителност е защитена. ExpressVPN има повече от 3000 VPN сървъри. Те предлагат на своите клиенти 160 локални VPN сървъра, разпространени в 94 държави.

Малко преди това ExpressVPN актуализира своите приложения за всички свои платформи. Резултатът беше подобрена скорост на връзката, подобрена надеждност и по-добро оформление.

Професионалисти

 • Най-бърза VPN услуга, която предлага превъзходно криптиране
 • Сигурна връзка
 • Работи в Китай
 • Голям брой сървъри и сървър местоположения
 • Позволява P2P

Против

 • скъп
 • Ограничение на три устройства

Ценообразуване

Цената е голям фактор, на който трябва да се внимава при избора на VPN, ExpressVPN се предлага на първо място като първокласна услуга и в резултат на това предлага своите услуги за много повече в сравнение с друга премия услуга като NordVPN.

ExpressVPN планове

 • $ 12.95 на месец ако плащате на месец
 • $ 8.32 на месец таксувани на $ 99,95 на година
 • $ 9,99 на месец с шестмесечен договор таксуван $ 59.95 на всеки шест месеца

ExpressVPN ви позволява да плащате с кредитна карта, PayPal, криптовалута, както и множество други форми на плащане.

Опции за плащане с ExpressVPN

Всичките им планове идват с a 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Политика за регистрация

expressvpn политика за поверителностОтново и отново, ExpressVPN се оказа надежден, когато става дума за запазване на поверителността на клиента. По този начин тяхната политика за сеч е тази, която често се търси от много хора, които искат да бъдат освободени от очите на правителството.

Един от по-известните примери се състоя през декември 2017 г. Властите в Турция иззеха сървърите на ExpressVPN. Искаха да получат клиентски данни. Властите не можаха да получат клиентски данни от сървърите на ExpressVPN, тъй като те нямаха трупи.

ExpressVPN няма да съхранява:

 • История на сърфиране
 • DNS заявки
 • Дестинация за трафик
 • Metadata
 • IP адреси

Ако по някаква причина NordVPN не работи за това, което искате, ExpressVPN е качествена услуга, доказала се като надеждна. Ние им даваме пълната ни препоръка. Вижте пълната ни Преглед ExpressVPN.

Други начини за отблокиране на уебсайтове

Въпреки че VPN е най-ефективното решение, може да не е за всички. Ето някои други начини за деблокиране на уебсайтове (Всички решения тук могат да работят, но всички те попадат на няколко основни неща, които предоставя VPN услуга).

Използване на прокси

Прокси сървърът ще работи много като VPN, тъй като ще изглежда, че сърфирате в мрежата от друго място. Това, което прокси сървърите не предлагат, е криптиране. Така че, докато може да заобиколите геоблокиране, няма гаранция, че вашият трафик е безопасен от любопитни очи. Всъщност сайтът най-вероятно знае, че използвате уеб прокси, особено ако използвате такъв без криптиране.

съобщение за грешка в netflixВземете за пример, Netflix. Те са разработили система, която да блокира достъпа ви до тяхната стрийминг услуга, когато системата им открие, че използвате прокси, за да заобикаляте ограниченията. Това се случва, когато се появи страховитата грешка на прокси сървъра на Netflix:

Това е друг случай, поради който пълномощните не могат винаги да решат проблема. За няколко уебсайта, изпълнени само с текстова информация, прокси могат да работят. Но в случай на стрийминг сайтове като Netflix, най-добре е да използвате VPN, за да получите достъп до тях.

Подмяна на вашия DNS сървър

Ако използвате Open DNS, може да успеете да заобиколите опитите за филтриране на определени уебсайтове. За целта използвайте следните инструкции:

 • Отидете на Контролен панел
 • намирам Център за мрежа и споделяне

Център за мрежа и споделяне

 • Щракнете върху име на мрежовата връзка използвате
 • Когато се появи следващият прозорец, щракнете върху Свойства

Свойства на мрежовата връзка

 • Маркирайте интернет протокол версия 4 TCP / IPV4

Свойства на мрежовата връзка IPv4

 • Изберете Използване на следното Предпочитан DNS адрес DNS 208.67.222.222 заместник DNS 208.67.220.220

Тъй като използването на Internet Protocol Версия 6 – IPv6 става все по-популярно, може да искате направете същите промени там. Изпълнете всички същите стъпки като преди, но маркирайте Internet Protocol Version 6 и щракнете върху свойства.

Променете адресите на DNS сървъра на вашия компютър:

 • Предпочитан DNS сървър: 2620: 0: ccc :: 2
 • Алтернативен DNS сървър: 2620: 0: ccd :: 2

Има редица причини, поради които правителствата не позволяват на своите граждани да имат свободен достъп до интернет. Следват четирите най-популярни.

Защо правителствата цензурират уебсайтове?

Има много причини, поради които правителствата цензурират съдържанието в интернет. Често тези причини се обобщават с думите: „за запазване на състоянието от национален интерес“. По същество това е начин тези правомощия да останат под контрол, да запазят местното население в неведение и да попречат на всяка революция да започне с една идея (В края на краищата всичко голямо започва с една идея). Това е състояние на ума, когато единственият Бог, когото познавате, е 5-инчов 5-футов дебел човек, който говори голяма игра, но води страна, използваща глад и страх като водач.

Разбира се, не всички нации действат по този начин. Въпреки че причините им могат да бъдат различни, в крайна сметка това все още пречи на свободата на словото и свободата на мненията на една страна. Отделете няколко минути, за да разгледате основните причини, поради които цензурата все още се появява през 21 век,

Страхува се от революцията

„Арабската пролет“, която започна в Северна Африка и се разпространи в голяма част от арабския свят, успя да се развие толкова бързо, колкото и благодарение на Интернет.

Арабска революция

Когато репресивните правителства виждат как се случват подобни неща, те се страхуват. Те осъзнават, че недоволните граждани могат да използват интернет за бързо организиране на безредици и мафиоти. Така тези правителства ще блокират мрежите на социалните медии, надявайки се да попречат на хората да комуникират помежду си по време на вълнения.

Защита на изображението на държавата

Всички страни са загрижени за своя имидж. Те пазят имиджа си по-добре, отколкото най-добрата система за домашна охрана пази дома на богат човек. Те признават, че имиджът им влияе върху начина, по който се третират от другите нации. Дори държави, които сега се смятат за маяци на свободата, като САЩ, се опитват да контролират имиджа си по време на размирици, например по време на движението за граждански права. Днес страните, които имат имидж, харесват Китай и Северна Корея строго контролират използването на Интернет като начин да защитят репутацията си и да скрият реалността на вътрешните конфликти.

Политиците искат да запазят властта

Независимо от страната действащите политици искат да останат на власт. Наскоро в Бенин Интернет беше силно заглушен от това, което мнозина смятат, че е опит на сегашната власт да фалшифицира изборите.

Интернет дроселиране

В много случаи това се прави с цел предотвратяване на малцинствените групи да организират противодействащи движения или предотвратяване на показването на малцинствените групи доказателства за бруталност, насочени към предотвратяване на гласуването им.

Основания на морала

Редица държави по света блокират уебсайтове, които правителството счита за аморални. Например, само преди няколко години, Индия нареди на своя интернет доставчик да блокира повече от 850 уебсайта за възрастни с цел защита на моралната приличност. На същите основания на морала, Индия се опита да забрани сайтовете за социални медии Facebook и Twitter защото смятаха, че сайтовете отказват да свалят обидно съдържание.

Какви са инструментите, които правителствата използват за блокиране на уебсайтове

Има редица инструменти и трикове, които правителствата използват, за да „защитят“ своите граждани от опасни обекти. Нека да разгледаме няколко от тях.

Великата защитна стена на Китай

В Китай днес има приблизително 800 милиона души, които са онлайн. Тези лица нямат достъп до YouTube, Facebook, New York Times или Google. Ако се опитат да разследват протеста през 1989 г. на площад Тянанмън, събитията се представят по благоприятен за правителството начин. Вярвате или не, дори имаше време, когато Мечо Пух не беше в състояние да заобиколи Великата защитна стена на Китай.

Страхотна защитна стена на Китай

Китайската Велика защитна стена е усилие между правителствените монитори и телекомуникационните компании, предназначени да прилагат правилата на държавата. Поради успеха си в забраната на Интернет, Китай се превърна в модел за репресивни правителства по целия свят.

Проектът “Златен щит” е система за наблюдение на база данни, която позволява на Китай да записва интернет действията на всеки един от своите граждани. В правителството работят 50 000+ души, чиято единствена работа е да забранява уебсайтове, които правителството не одобрява и филтрира съдържание, което правителството счита за вредно.

Китай контролира всички осем от интернет доставчиците в страната. Те също така контролират 10-те международни Интернет портала, които свързват Китай с останалия свят.

Блокиране на IP

Любим инструмент на китайското правителство е блокирането на IP. Това е лесна техника за изпълнение. Маршрутизаторите в Китай получават списък на нежелани IP адреси. Маршрутизаторите ще изпуснат всеки пакет, който отива към един от блокираните IP адреси. Насам, потребителите не могат да установят връзка. Недостатъкът на това, освен очевидните проблеми с цензурата, е, че може да има други уебсайтове, които имат същия IP адрес, който ще бъде блокиран, ако е на същия сървър.

Филтриране на ключови думи

Ако блокирането на IP е сравнително лесно за изпълнение, филтрирането на ключови думи е усъвършенствано. Той използва Система за откриване на проникване, инспектиране на целия трафик, който преминава през интернет доставчиците, които обработват входящия и изходящия трафик на Китай. Ако трафикът има предварително дефинирана ключова дума, която е блокирана, тогава трафикът се потиска и TCP връзката се нулира. Нулирането се случва и в двете крайни точки, което принуди връзка да се затвори. Тогава връзката се блокира до един час.

Великата китайска защитна стена непрекъснато се развива. Вероятно има редица трикове и техники, които Китай използва, за да цензурира Интернет, които не са известни на широката публика. Това, което всъщност знаем е, че много от методите на Китай са взаимствани от други страни, които са възприели тези техники според собствените си цели.

Бразилия забранява WhatsApp

През 2015 г. WhatsApp не даде на бразилското правителство данни, че иска за разследване, което провежда. Така бразилското правителство отговори, като забрани IP адреса на WhatsApp. Съдът постанови затъмнението за 48 часа. Ефектът веднага се усеща, тъй като над 90 процента от населението на страната използва услугата за съобщения. Той е особено популярен сред бедните хора, които не могат да си позволят да плащат нелепите такси за телефонни услуги.

Бразилия забранява whatsapp

Как бразилското правителство осъществи този подвиг? Е, когато погледнете интернет трафика, виждате, че всички пакети се губят за един възел, който има частен IP адрес 10.223.238.77. С обикновен IP блок, бразилското правителство успя да накара рутерите, въоръжени с IP списък, за да изпуснат всички пакети, които отиват на IP адресите на WhatsApp.

Пакистан създава интернет черна дупка

Има два основни начина за цензуриране на Интернет. Можете да подражавате на това, което направи Бразилия и да конфигурирате списъка за контрол на достъпа така, че да пуска всички пакети от IP адрес в черен списък. Или можете да пренасочите трафика, който отива до забранения сайт, до място с черна дупка, като създадете по-специфичен маршрут, който буквално посочва никъде.

пренасочване на трафика за адресиране на черна дупкаТова направи Пакистан. През февруари 2008 г. Пакистан бе разстроен от YouTube, тъй като не свали онова, което според тях бяха антиислямски видеоклипове. Така Пакистан създаде таблица за маршрутизиране / 24 за YouTube. Това означава, че вместо да рекламира обичайния си маршрут от 208.65.152.0/22 ​​в Пакистан, той рекламираше маршрута 208.65.152.0/24. Това е малко повече от конкретен префикс от този, който YouTube обикновено използва. Така че целият интернет трафик, който уж е бил насочен към YouTube в Пакистан беше насочен към никъде.

За съжаление рекламата за маршрутизиране / / 24 бе пусната по грешка до интернет доставчик, който е в Хонконг. Тъй като съобщението на префекта не е валидирано, доставчикът на интернет услуги в Хонконг го разглежда като предпочитан маршрут и започва да разпространява информацията до своите съседи. Накратко, две трети от интернет по света бяха засегнати от тази изтекла таблица за маршрутизиране за IP на YouTube.

Правителствата на инструментите използват за блокиране на интернет

Има пет общи инструменти, които правителствата използват за блокиране на интернет. Всеки един от тези инструменти има отличителни характеристики, които контролират как работят. Петте инструмента са:

 • Блокиране на IP и протокол
 • Блокиране чрез дълбока проверка на пакети
 • Блокиране на базата на платформа
 • Блокиране въз основа на URL
 • Блокиране на база DNS

Блокиране на IP и протокол

Както обсъждахме с Great Firewall на Китай, IP базираното блокиране блокира целия трафик към зададена група от IP адреси. При блокиране, основано на протокол, ще се използват ниско ниво на мрежови идентификатори, като номера на TCP / IP порта. Наистина, този тип блокиране не блокира съдържание, но блокира IP адреси. Това може да стане чрез инсталиране на софтуер на компютър. В много случаи това се прави за сигурността на мрежата.

Друг вариант е да ограничаване на трафика от конкретен IP. Ако правителството реши да направи това, те не блокират напълно трафика. Те ще направят скоростта на него да се увеличава и намалява. Целта е потребителите да бъдат толкова разочаровани или услугата да изглежда толкова ненадеждна, че потребителят да се отдалечи.

Независимо дали говорим за блокиране на IP или блокиране на базата на протокол, устройството, което извършва блокирането, е между потребителя и съдържанието. Поради тази причина субектът, който извършва блокирането, трябва да има пълен контрол върху интернет връзката между източника и интернет потребителя. Потребителите, които използват най-добрите VPN, технология, предназначена да скрие истинската дестинация на интернет трафика, няма да бъдат засегнати от тази форма на блокиране.

Блокиране на базата на дълбока проверка на пакети

Това е по-всеобхватна форма на блокиране. Има устройства между крайния потребител и Интернет, които филтрират съдържанието въз основа на набор от критерии, включително типове приложения, вида на съдържанието или определени модели. Това е скъпа форма на блокиране, защото цялото съдържание, което влиза, трябва да се сравни с правилата за блокиране от ДПИ.

За да може блокирането на DPI да работи, трябва да има информация за подписа за наличното съдържание. Това може да бъде характеристиките на трафика, включително скоростта на предаване или размера на пакетите. Това също може да бъде ключови думи, имена на файлове или информация, която е специфична за съдържанието, което човек иска да блокира.

Това прави DPI блокирането на ефективен начин за определяне на определени видове съдържание, стига съдържанието да може да бъде идентифицирано с помощта на подписи. Пример за това би било блокирането на целия VoIP трафик. Блокирането на DPI не работи толкова добре, когато целта е да се блокира определен файл или документи, които имат конкретни ключови думи.

Как работи инспекцията на дълбоки пакети

Също така, блокирането на DPI е инвазивно, тъй като изисква проучване на целия трафик, който се изпраща до краен потребител. Блокирането на дълбоки проверки на пакети работи добре в страни като Китай, когато целта е управление и прилагане на сигурността. Не работи толкова добре, когато крайната цел е да се създаде блокиране, основано на политика.

Блокиране въз основа на URL

Популярен начин за цензуриране на Интернет е блокирането въз основа на URL. Това блокиране може да се случи на отделен компютър или да бъде настроено на мрежови устройства между компютъра и Интернет. Блокирането на URL адреси работи с уеб-базирани приложения. Въпреки това, не-базирани приложения, като VoIP, не се влияят от тази форма на блокиране. С този процес се поставя филтър за прехващане на HTTP трафик. След това URL адресът на посочения трафик се проверява спрямо база данни, която се съхранява локално или услуга, която е онлайн. В зависимост от отговора, филтърът или ще блокира връзката, или ще я позволи.

Когато се използва блокиране въз основа на URL адрес, потребителят или е напълно блокиран от посещение на забранения сайт или потребителят се пренасочва към сайт, който има предупреждение или декларация за политика, подчертаваща защо този сайт е блокиран. За да работи блокирането на URL адреси, интернет доставчикът или страната, която е отговорна за блокирането, трябва да имат възможност да контролират и прихващат трафика, който пътува между крайния потребител и Интернет.

Блокиране на базата на платформа

Тази форма на блокиране ще изисква собственикът на платформата и организацията, която иска блокирането, в случая правителството, да работят ръка за ръка. Когато дадено лице изпрати запитване и живее в страна, където определени уебсайтове са забранени, той ще получи различен набор от резултати в сравнение с останалата част от Интернет. Съдържанието, което се счита за нежелателно, ще бъде блокирано.

Блокирането на търсачките ще засегне само хората, които използват споменатата търсачка и които живеят в географско местоположение, където важат правилата за филтриране. Важно е да разберете, че този тип блокиране не филтрира съдържанието. Той просто филтрира показалците към съдържанието. С други думи, Google няма да насочва хората към страници, които се считат за неподходящи от правителството, но всичко, което човек трябва да направи, е да превключи своята търсачка или да използва други методи за намиране на съдържание, за да получи достъп до забранените материали (Прочетете още: Частни търсачки)

Блокиране на съдържание въз основа на DNS

Блокиране на интернет съдържаниеБлокирането на DNS съдържание е предназначено за контрол и проверка на DNS заявки. Резолюторът на DNS има две основни цели. Първият е да извършите DNS поглед. Второто е да се сравнят имената с блокиран списък. Представете си, че компютърът се опитва да използва блокирано име. След като проучи DNS адреса на компютъра, сървърът ще върне неправилна информация

Може да пренасочи някого към IP адрес, който показва известие, че дадено съдържание е блокирано. Или сървърът може да каже на компютъра, че съдържанието не съществува. Каквато и техника да се използва, ефектът е един и същ. Потребителят е възпрепятстван да получи достъп до съдържание, което правителството смята за опасно.

Заключителни мисли

Наистина има няколко начина да се опитате да заобиколите геоблокираното съдържание. Някои от тях изискват малко повече работа от други, а някои от тях са малко по-последователни, що се отнася до резултатите, които те дават. За нашите пари, най-добрият начин за деблокиране на уебсайтове е използването на VPN, например NordVPN или ExpressVPN. И двата продукта имат звезден опит, когато става въпрос за премахване на ограниченията в интернет, наложени от правителството, училище или друга институция.

Ще се радваме да чуем от вас. Разкажете ни за инструментите, които използвате за успешно деблокиране на сайтове. Уведомете ни в секцията за коментари по-долу. Също така, разгледайте раздела с често задавани въпроси за повече информация.

Често задавани въпроси

В: Как да деблокирам сайт по време на работа?

A: Вашият работодател е разбираемо загрижен за безопасността и за това как служителите им се възползват от времето си. Част от осигуряването на добра сигурност е да се грижим служителите да използват най-добрия мениджър на пароли. Част от това, че служителите се възползват добре от времето си, може да блокира определени уебсайтове, които се смятат за загуба на време или опасни. Ако обаче имате основателна причина да искате да заобиколите ограниченията, които вашият работодател е поставил, препоръчваме ви да използвате VPN. VPN мрежи като NordVPN и ExpressVPN ще ви позволят да заобиколите блокираните сайтове.

Въпрос: Как да блокирам трайно уебсайт?

A: Ако искате да направите това на вашия компютър, можете да настроите блок на ниво операционна система. Това не е трудно да се направи и ще работи както за обикновени браузъри, така и за сигурни браузъри.

 • За да направите това, ще трябва да имате администраторски достъп до вашия компютър. След това отидете на C: WindowsSystem32driversetc
 • Намерете и щракнете двукратно върху файла с име „Host“
 • След това отворете Notepad. Ще видите последните два реда във вашия хост файл, прочетени: # 127.0.0.1 localhost ”и“ # :: 1 localhost В края на файла с 12 7.0.0.1 добавете името на сайта, който искате да блокирате. Например, ако искате да блокирате Google, бихте направили 12 7.0.0.1 www.Google.com. Повторете тази стъпка, докато не добавите всички сайтове, които искате да блокирате.
 • Затворете хост файла, щракнете върху Запиши и рестартирайте компютъра.
В: Могат ли училищата да блокират VPN?

A: Да те могат. Един от най-често срещаните начини е системните администратори да затварят портове, които се използват най-често от тунели за VPN протоколи.

Въпрос: Моят доставчик на интернет знае ли кои сайтове посещавам?

A: Да. Те абсолютно го правят. Вашият интернет доставчик служи като посредник между вас и Интернет. Освен ако не използвате VPN като NordVPN и ExpressVPN, които не само правят вашия анонимен трафик, но и го криптират, всичко, което правите, може да бъде наблюдавано от вашия интернет доставчик.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map