Правила за регистриране на VPN: Кой заснема какви данни?

Една от основните причини, поради която трябва да инвестирате в страхотна услуга за виртуална частна мрежа, е да избягвате документирането на дейност по начин, по който другите могат да я видят или манипулират. Повечето VPN услуги подчертават тяхната отдаденост на прозрачността и защитата на вашите данни по време на предаването и не запазването на записи след факта.


Това звучи страхотно и всичко, но знаете ли, че политиките за регистриране на журнали могат да варират в голяма степен?

Винаги пускайте на пазара нулева политика

Не е необичайно VPN услугите да изтъкват по-добра поверителност поради липса на логване. Работата е там, че това твърдение обикновено е вярно до известна степен, въпреки че квалификацията може да се намери в малкия шрифт. Например, е вярно, че въпросната услуга не регистрира данни, освен ако това не се изисква от правителствените закони, които се прилагат в страната, където е базирана услугата..

Трябва да запомните, че както всеки бизнес доставчиците на VPN услуги винаги поставят най-добрия крак напред.

Трябва да останете бдителни.

Кои дневници се съхраняват?

Има три основни типа дневници, които VPN услугата вероятно поддържа, поне, само за кратък период от време. Всъщност доставчиците често посочват конкретно кой или колко от трите вида ще запазят.

доставчиците на vpn събират данни

Повечето VPN изтриват регистрационни файлове в рамките на 30 дни. Това обаче не винаги е така и може да се промени в зависимост от компанията. Така че трябва да разберете кои дневници се съхраняват и след това да разберете колко дълго съхраняват данните.

По-долу са изброени типовете журнали, които обикновено се поддържат от доставчик на VPN услуги:

 • Дневници за активност: това е запис на целия трафик който идва през VPN мрежата. В зависимост от това как са структурирани регистрационните файлове, може или не е лесно да проследявате конкретни споделени файлове или други данни на конкретен потребител.
 • Дневници за връзка: Услугите, които поставят ограничения за това колко дълго дадена връзка може да остане активна, запазват тези дневници, както и колко връзки са активни за конкретен клиент. Това улеснява управлението на връзките и прекратява една или повече, ако е необходимо
 • Журнали за грешки: Те връщат до проблеми с връзката или производителността с мрежата. Информацията за клиентите, засегнати от грешката, може да включва регистриране на IP адреса и / или потребителското име на клиента.

Да научим кой да записва какво

Грешно векторно изображение на политиката за нулева регистрацияЗа да знаете какъв вид правила за регистрация се прилагат, е изключително важно да прочетете подробно условията и реда, свързани с вашия акаунт. Винаги ще имате възможност да прегледате всички тези разпоредби, преди да се регистрирате за услугите.

За съжаление, много хора правят предположения за регистрация и други политики и правят малко повече от облекло на условията, преди да създадат акаунт. Това може да доведе до някои нещастни ситуации по-късно.

Имайте предвид, че политиките за VPN услуги могат да бъдат леко структурирани по различен начин, за да останат в съответствие с местните закони. В този случай може да откриете, че фокусирането на търсенето на най-добрия доставчик на VPN услуги се влияе от това къде се намира компанията.

Anonymizer

анонимизиращо лого

Може би сте чували за Петте очи. Това се отнася за пет държави, които са сключили споразумение, свързано с онлайн сигурността. Тези пет държави са Австралия, Канада, Нова Зеландия, Обединеното кралство и Съединените щати.

Anonymousmizer е домакин в САЩ, което означава, че разпоредбите, договорени от „Петте очи“, влияят върху тяхната политика на сеч. Всички видове трупи, които се считат за законни за заснемане съгласно условията на това споразумение, се поддържат за определен период от време.

Идеята зад регистрацията е да се позволи споделянето на данните с националните органи в случай, че се подозира някакво нарушение на националната сигурност. Колко дълго данните остават регистрирани ще зависи от действащите закони, които се прилагат.

Anonymousmizer е наясно само за това до известна степен. Ако прочетете техните условия, ще намерите клаузи, които потвърждават регистрирането и повече информация за това, защо се провежда. Техните обезпечения за продажби и маркетинг са по-малко ясни какво е и не се регистрира, така че не забравяйте да продължите внимателно.

Astrill

astrillvpn лого

Astrill е уникален сред услугите, намиращи се в този списък, по това, че се намира в Република Сейшели, непосредствено до брега на Африка. Когато става въпрос за споделяне на информация за връзка, грешка или клиентска дейност с други страни, Сейшелите няма споразумения или съюзи, които да гарантират обмена на всякакви данни.

Въпреки това, имайте предвид, че Astrill твърди, че поддържат регистрационни файлове на своите сървъри. Компанията не е наясно колко дълго се поддържат тези регистрационни файлове, преди да бъдат изтрити. Част от тези данни за връзка, които се съхраняват за известно време, включват IP адреса и информация за устройството, използвано за всяка връзка. Това позволява на Astrill да определи колко паралелни връзки са свързани с клиентски акаунт, използвайки различни устройства.

Buffered

буферирано лого на vpn

Буфериран е със седалище в Гибралтар и избира да поддържа сървърите си в тази страна. Докато Гибралтар се счита за британска отвъдморски територия, обикновено се счита, че не е обвързан от разпоредбите, установени в споразумението „Петте очи“. Това означава, че в най-добрия случай шансовете за споделяне на информация с агенциите за сигурност в други държави са малки.

В своята политика за поверителност, както и в рекламата си, Buffered потвърждава, че не следи активността за изтегляне или сърфиране. Всъщност те не претендират за поддържане на всякакъв вид дневници на дейност.

Услугата поддържа някои дневници на връзката, запазвайки информация като времената на включване и изключване за всяка връзка, продължителността на връзката и количеството данни, които се предават и получават. Входящите IP адреси също са включени в дневника на връзките. Данните се поддържат не повече от 30 календарни дни.

CyberGhost

cyberhost vpn лого

CyberGhost хоства сървъри в Румъния. Тъй като нацията няма подробни споразумения за реципрочност относно интернет данни с други държави, има много малък шанс вашата дейност да бъде споделена с агенции или други страни извън страната.

Подобно на много други услуги, базирани в държави, които нямат споразумения за споделяне на данни с други, CyberGhost не поддържа дневници на активността. Журналите за грешки се поддържат като начин за проследяване и идентифициране на тенденции, свързани с проблеми в мрежата. По подобен начин дневниците за връзка се поддържат като начин за оценка на пиковите периоди на сървърна активност и предотвратяване на претоварвания. И двата типа дневници се поддържат анонимни и не се използват за друга цел освен за защита на целостта и функцията на мрежата.

ExpressVPN

expressvpn лого

ExpressVPN поддържа сървъри на Британските Вирджински острови. Подобно на буферизираното, обменът на информация, който се осъществява между страните, участващи в споразумението „Петте очи“, не се разпростира до това място. Това означава, че е малко вероятно вашата онлайн активност да бъде споделена с някое чуждестранно предприятие.

Дневниците за връзка, поддържани от ExpressVPN, се считат за голи кости в сравнение с редица други VPN услуги. Тези данни включват кой от техните сървъри са били използвани и датата, на която всяка сесия е започнала и приключвала. За разлика от някои други услуги, IP адресът на клиента не се улавя за дневника на връзката.

За разлика от някои от другите услуги в този списък. ExpressVPN не проследява вашата активност. Те дори не следят използването на честотната лента на вашия акаунт. Те предпочитат да работят, като наблюдават цялостното използване в мрежата и използват тези данни, за да определят кога има нужда от повече сървъри или някакво надграждане на мрежата.

HideMyAss

лого на hidemyass

HideMyAss е базирана в Обединеното кралство. Като една от нациите, които участват в споразумението „Петте очи“, можете да очаквате някои от вашите данни да бъдат регистрирани. В случай, че някакво разследване на евентуално нарушение на националната сигурност се случи в някоя от тези пет държави, вашите данни могат да бъдат споделени като част.

Получавате някаква представа за това какъв тип данни се записват. Например в секцията за поверителност на Общите условия се посочва, че HideMyAss няма да регистрира данни за уебсайтовете, които посещавате, докато сте свързани с VPN.

Това означава, че има ограничение за това, което се показва в дневниците на дейностите. Журналите за връзка са по-подробни и включват информация като вашия първоначален IP адрес, колко дълго е продължила всяка сесия заедно с началния и крайния период и колко честотна лента е била използвана по време на всяка сесия.

Щит за гореща точка

лого на щит за гореща точка

Ако предпочитате да използвате VPN услуга, която няма споразумения за споделяне на онлайн активност с други държави, Hotspot Shield е добър избор. Базирана в Швейцария, няма законови разпоредби за споделяне на всякакъв вид интернет дейност. Това означава, че всичко, което правите, докато сте свързани с VPN, е малко вероятно да бъде споделено с друг източник.

За вътрешни цели Hotspot Shield генерира дневници за връзка за всяка сесия. Едно нещо, което е малко по-различно, е, че дневникът се изтрива в края на всяка сесия. Компанията също така проследява дейностите по сърфиране, въпреки че не е ясно до каква степен тази дейност е обвързана с отделни потребители или дори с потребители, оторизирани от конкретен клиент. Дневникът на активността не включва IP адреси, но клиентите трябва да знаят, че тяхното сърфиране и друга активност все още се проследяват.

IPVanish

ipvanish лого

IPVanish поддържа сървъри в САЩ. Компанията спазва условията, установени в споразумението „Петте очи“. В резултат на това съществува възможността вашата дейност да бъде споделена с правоприлагащи органи и агенции за сигурност, базирани в други държави.

Това се казва, IPVanish работи с нулева политика. Това означава, че те не поддържат активно журнали за активност, връзка или грешки. Данните могат да бъдат заснети, докато сесията е в ход, но изглежда, че се изтриват от мрежата, след като сесията приключи.

IPVanish е твърд вярващ в правото на поверителност онлайн. Това накара компанията да подкрепя агресивно Фондацията за електронни граници и усилията й да гарантира поверителност за всички потребители на Интернет.

Гъска VPN

goosevpn лого

Със сървъри в Холандия, Goose VPN оперира в държава, която е установила съюзи за сигурност с няколко други държави. Резултатът е, че вашата дейност може да бъде споделена в случай на някакво международно разследване.

Журналите за дейности, поддържани от услугата, пропускат всякакъв вид лична информация. Въпреки това, регистрационните файлове за връзка записват данни като типа на операционната система, използвана от отделното устройство и физическото местоположение на потребителя. Въпреки че IP адресите не са включени в дневника на връзките, останалите данни могат да бъдат полезни по отношение на идентифициране на конкретни потребители.

NordVPN

nordvpn лого

Сървърите за NordVPN са базирани в Панама, страна, която няма конкретни споразумения за споделяне на клиентска дейност с агенции, базирани в други държави. Резултатът е, че е малко вероятно вашата дейност да бъде споделена с никого.

Според политиката за поверителност на NordVPN не се поддържат журнали за активност, връзка или грешки за известно време. Основна информация, свързана с вашия акаунт, като вашето име, имейл адрес и вашият IP адрес се поддържат, но не се споделят с никое предприятие извън компанията.

Частен достъп до Интернет

privateinternetacces vpn лого

Друга VPN услуга, която е базирана в Съединените щати, достъпът до вашата дейност е предмет на условията, посочени в споразумението „Пет очи“. Има вероятност вашата информация да бъде споделена с агенции за сигурност в която и да е от участващите страни.

Най- Частен достъп до Интернет ‘ Условията за поверителност не са толкова точни, колкото някои от другите услуги в този списък. Има изявление, че компанията изобщо не заснема всеки тип журнали за трафик на VPN. На повърхността, това предполага, че услугата има действителна политика за нулев дневник и че не са налични журнали за активност, връзка или грешки за споделяне.

StrongVPN

лого на strongvpn

StrongVPN също така хоства сървъри в Съединените щати, като гарантира, че компанията се стреми да спазва разпоредбите, намерени в споразумението „Петте очи“. В случай на международен инцидент, който изглежда компрометира сигурността, вашите данни могат да бъдат поискани и споделени.

Компанията не поддържа дневници на дейност, връзка или грешки на нито един от техните сървъри. Данните се използват в реално време за разследване на всякакви съобщения за проблеми с връзката, но не се съхраняват за целите на отчитане пред външни субекти. Ако бъдат поискани от агенциите за сигурност, може да се споделят основни данни за вашия акаунт.

TorGuard

torguard лого

Присъствието на Сървърите на TorGuard в САЩ може да означава, че активността на клиентите може да бъде споделена с агенции в която и да е от страните, които участват в споразумението „Петте очи“. Понастоящем компанията поддържа политика без регистрация, така че всички споделени данни няма да включват история за времената на свързване на вашия акаунт, използване на честотна лента, споделяне на файлове или нещо друго, освен основна информация за акаунта.

VyprVPN

vyprvpn лого мин

Като втора услуга в този списък, базирана в Швейцария, VyprVPN няма задължение да споделяте вашите данни за връзка, активност или регистрация на грешки с което и да е друго образувание. Всъщност компанията не регистрира никаква активност на потребителя, включително и до изтегляния.

VyprVPN поддържа дневници за връзка. Дневните файлове включват подробности като начален и краен период на сесията, количество предавани данни по време на всяка сесия и първоначалният IP адрес за тези данни.

ZoogVPN

ZoogVPN лого

Макар да е базиран в самоуправляваща се британска коронна зависимост, ZoogVPN не е обект на условията, установени в споразумението „Петте очи“. В резултат шансовете на вашата активност, докато сте влезли в VPN, който се споделя с която и да е агенция, са ниски.

Понастоящем ZoogVPN заявява, че компанията оперира с политика с нулев дневник. Докато журналите за дейности не се поддържат, изглежда има някои данни, свързани с използването на честотна лента, поддържани на техните сървъри.

Заключителни мисли

Коя услуга ви осигурява необходимото ниво на поверителност? Само вие можете да бъдете съдия. Независимо дали това е първият ви път, когато инвестирате в VPN или сте опитен професионалист, проучете внимателно възможностите си.

Използвайте информацията, открита тук, като отправна точка. Разгледайте всяка услуга, която ви интересува, за да видите дали те наистина са най-добрият VPN. С време и усилия ще намерите доставчика на VPN, който отговаря на всички ваши условия за качество, производителност, стабилност на мрежата и поверителност.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map