Turbo VPN преглед (2020)

Базираното в Китай Turbo е VPN услуга измъчван от редица проблеми.


Тя е ограничена в обхвата и приложението си, тъй като е достъпна само за мобилни устройства. Те оставят всички ваши други устройства незащитени. Ще трябва да платите за втори VPN, ако искате да защитите вашия настолен компютър.

turbo vpn логоПривържениците на Turbo може да посочат, че компанията има седалище в Китай, нация, която дори не е член на широката мрежа от 14 очи. Имайте предвид обаче, че правителството на Китай не цени поверителността (това е леко казано).

Много VPN са незаконни там и държавата одобрява тези, които са законни. Тези ограничения означават, че вашите данни се филтрират към китайското правителство.

Това не е непременно успокояваща мисъл.

Освен това е разумно да знаете, че Turbo съхранява и проследява голяма част от личната ви информация. Компанията грубо ще продаде част от тези данни на трети страни. Ако целта ви за използване на VPN е частно и анонимно онлайн изживяване без водене на регистрация, потърсете другаде.

Turbo прави всичко добре, що се отнася до криптиране и надеждни VPN протоколи за тунелиране, но това е единствената област, в която тази компания се представя добре. С толкова много вредни за тяхното име е безопасно да се каже, че ще бъде много по-добре да отидете с един от най-добрите доставчици на VPN доставчици, всички които дават приоритет на функционалност, сигурност и анонимност.

Преглед на Turbo VPN

FeaturesDetails
ползваемост:Малко трудно да се използва
Политика на регистрация:Съмнителна политика на сеч
Размер на сървъра:30 сървъра
Разпределение на сървъра:26 държави
Поддържа:Нито един
Torrenting:Не е позволено
Streaming:Не е позволено
VPN протокол и криптиране:OpenVPN протокол; AES-256
Централно управление:Китай
Цена:Безплатно
Официален уебсайт:https://www.turbovpn.co

Сигурност и шифроване

vpn протоколиНастройката по подразбиране на Turbo е OpenVPN протокол. Тези протоколи са методите, които се използват за образуване на „тунел“ между вашия компютър и интернет. Той е криптиран, така че никой да не вижда истинския ви IP адрес или дори да знае къде се намирате.

В момента OpenVPN се счита за най-добрият наличен протокол за тунелиране. До голяма степен това е така, защото OpenVPN е софтуер с отворен код, което означава, че много разработчици са го прегледали за уязвимости.

Също в полза на Turbo, IKEv2 се предлага като алтернативен протокол за тунелиране. Това е по-нова технология, която се утвърждава в света на VPN.

OpenVPN и IKEv2 идват с AES 256-битово криптиране. Това е същото криптиране, което се използва от правителствените агенции и военните по целия свят. Считан за неразбираем, можете да бъдете сигурни, че този метод на криптиране ще запази вашите данни.

Сървърна мрежа на Turbo VPN

Това е един от най-важните показатели когато става дума за избор на доставчик на VPN. Колкото по-голяма е сървърната мрежа на доставчика, толкова по-бърза е връзката ви. Когато VPN има здрава колекция от сървъри, това означава, че всеки клиент получава повече честотна лента. Това означава по-бързи скорости на изтегляне.

Освен това, сървърна мрежа, която е географски разнообразна, може да гарантира и по-бързи връзки. Ако можете да използвате сървър, който е относително близо до вашето действително местоположение, тогава скоростите на трансфер на данни ще се подобрят. От друга страна, ако имате намерение да излъжете местоположението си за достъп до географски ограничени сайтове, това помага да имате добър избор на сървъри, разположени по целия свят.

По причини като тези по-популярните VPN мрежи като NordVPN имат обширни сървърни мрежи, които включват хиляди сървъри в стотици местоположения. Всъщност те са толкова много, че се хвалят с броя на сървърите, които имат и колко разнообразни са техните местоположения.

Това не е случаят с Turbo. Компанията е майка, що се отнася до техния точен брой сървъри, но те разкриват, че тези сървъри са разположени на 26 места. По същия начин те не предоставят информация относно това колко от техните сървъри са виртуални сървъри за разлика от хардуерните сървъри.

turbo vpn сървър местоположения

С оскъдна информация е безопасно да се предполага, че когато става въпрос за сървърни мрежи, Turbo не е готов да се конкурира с основните VPN компании.

Съвместим ли е Turbo VPN с BitTorrent или P2P?

Страницата с често задавани въпроси на Turbo казва, че може да бъдете блокирани, ако използвате торенти с тяхната услуга. Въпреки това, няма нищо конкретно, което да казва, че не можете да направите споделяне на файлове. Най- скоростта на предаване на данни е толкова бавна, че можете да се обзаложите, че всяко торене ще бъде болезнено.

Освен това тестът разкри, че гледането на Netflix с Turbo е практически невъзможно. Потокът гигант не обича да позволява на хората да виждат услугите си чрез VPN и те активно блокират хората, които се опитват да получат достъп до тях с такава. Такъв е случаят с Turbo, така че няма да можете да гледате Netflix с Turbo. &# X1f614;

Резултати за тест за скорост с Turbo VPN

При различни тестове за скорост, представянето на Turbo беше впечатляващо. Беше невероятно бавно. Системата, използвана за тестовете, даде сравнителни резултати от 98,71 Mbps за изтегляния и 53,00 Mbps за качване.

При всяко VPN ще претърпите малко загуба на скорост. Безплатен VPN означава по-сериозна загуба на скорост, а най-добрите VPN мрежи изобщо ще имат малък ефект. И безплатните, и платените версии на Turbo се предлагат постоянно мудно изпълнение това едва ли ще впечатли никого.

В един тест Turbo VPN достави скорост на изтегляне от само 1,85 Mbps и подобно мрачно скорост на качване от 1.87 Mbps. В първите дни на комутируемия модем може да сте имали подобни скорости на пренос на данни.

турбо vpn тест

Друг тест даде подобни резултати на 1.89 Mbps за изтегляне и 4.99 Mbps за качване. Последвалите анализи не бяха много по-добри.

турбо vpn тест 2

Със сървъра на ЕС, скоростта на изтегляне беше 6.31 Mbps, и качванията бяха само 0,18 Mbps.

Когато се свържете със сървър в САЩ, резултатите бяха леко подобрени. Те показаха 11,7 Mbps за изтегляния и 17,7 Mbps за качвания.

Turbo използва широко изображението на заек, за да опише колко бърза е услугата му. Както показват тези резултати от теста, това изображение едва ли е подходящо. Turbo предостави някои от най-бавните резултати от тестовете за скорост сред всички тествани VPN. При такива резултати ще е по-добре с почти всеки друг VPN.

Поддържа ли Turbo VPN журнали?

Ако вече не сте били изключени от абсурдно бавните скорости на трансфер на данни на Turbo, тогава тяхната политика за поверителност със сигурност трябва да ви плаши..

политика за регистрация на турбо vpn

Както показва горното заснемане на екрана, Turbo събира много информация за своите клиенти. Те поддържат раздели на вашия интернет доставчик, вашия IP адрес, когато влезете и множество други данни.

Тяхната политика за поверителност обаче тръгва надолу от там.

политика за регистриране на турбо vpn 2

Turbo обича да намира начини да използвате вашите данни. Те разкриват, че рекламодателите от трети страни, които поставят реклами в безплатната версия на софтуера, също могат да събират данни от устройствата на потребителите. Кой знае, в чиито ръце може да се окаже личната ви информация?

Струва си да се отбележи, че Turbo казва, че всички данни, които те събират в хода на бизнеса, се съхраняват в Сингапур, с предупреждението, че тази информация може да се окаже в Китай. Отвъд това те не дават голям брой детайли. Това по-скоро подозрителни и уклончиви Политиката за регистрация прави Turbo съмнителен залог в най-добрия случай, ако наистина сте заинтересовани да защитите вашата поверителност и анонимност онлайн.

Когато Turbo е попитан за своята политика за поверителност, политика за регистрация или общи проблеми с услугите, не се получава отговор. По принцип тази компания няма отдел за обслужване на клиенти, какъвто трябва да бъде още едно червено знаме за всеки, който иска да прави бизнес с реномиран VPN.

Колко струва Turbo VPN?

цени за турбо vpnВъпреки че е възможно да изтеглите и използвате безплатна версия на Turbo, това не се препоръчва. Просто помнете поговорката, която казва, когато продукт или услуга са безплатни, значи вие сте продуктът.

Това със сигурност е случаят с безплатния Turbo VPN. Ще видите реклама след реклама, създавайки невероятно смущаващо изживяване. Освен това компанията не крие своя навик да съхранява всичките ви данни и да ги предава на трети страни. Този VPN може да е безплатен, но ще ви струва много в досада и неудобства.

Ако плащате, за да станете VIP турбо, тогава бъдете готови да го направите през носа. На месечна база цената е 11,99 долара на месец. Плащането на годишна база намалява цената до приблизително $ 2,99 на месец, но лесно можете да намерите далеч по-надеждни VPN услуги, които ви предлагат много повече бретон за вашия долар.

Turbo е препоръчителен VPN?

Turbo е невероятно ограничено предложение, тъй като е достъпно само за мобилни устройства. Това оставя всички ваши други устройства незащитени, така че трябва да намерите друг доставчик на VPN, за който вероятно ще трябва да платите.

Предлагам да прегледате нашите канадски прегледи за VPN и да използвате един от нашите най-добри решения, и вие ще имате защита за мобилните си устройства и всяко друго устройство, което притежавате.

Ако отидете с един от по-здравите и надеждни VPN мрежи, бързо ще откриете, че получавате много повече за парите си, включително действителна поверителност и анонимност. Това е нещо, което Turbo просто не предоставя.

Ако искате сигурен начин за получаване на надеждни услуги, прегледайте нашите отзиви за Surfshark и NordVPN и ще разберете напълно какво имаме предвид, когато кажем „много повече за парите си“.

Добавете свой собствен отзив:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me