VPN измами, които трябва да се избягват (актуализирани)

VPN технологията не е нова. От десетилетия бизнеса и физическите лица го използват за защита на чувствителни данни и за поддържане на анонимността на техните онлайн движения. Някои хора го смятат за въпрос на личния живот. Просто не им харесва идеята никой, като техния интернет доставчик или хакер, да може да проследява уеб трафика си.


Сигнал за измамаЗа други хора, използването на VPN е въпрос на живот или смърт. Те са граждани и журналисти, живеещи в тоталитарни режими, които не позволяват свободното изразяване на мисли и мнения. А VPN им позволява да заемат подривни позиции и революционни действия без да рискуват живота си или съвсем буквално крайника си.

Помислете за стъпките, които може да предприемете, за да защитите дома си срещу външния свят. Камерите за сигурност от външната страна на дома ще ви предупреждават за възможни натрапници, но искате само да получите най-добрата и най-реномираната система от камери, която можете да закупите. Това е просто единственият начин, по който можете да се доверите, че получавате парите си от системата.

Същото важи и за VPN. Най-добрият VPN ще ви предпази от всякакъв вид шпионаж, но един по-нисък ще ви остави уязвими за атака от всякакъв ъгъл. Как можете да знаете на кой VPN да се доверите?

Нека започнем с проучване на това, което печелите, когато използвате VPN, преди да преминете в списък с VPN измами. Въоръжени с тази информация, ще можете да вземете информирано решение, когато е време да изберете VPN за вашия дом или бизнес.

Предимствата на използването на VPN

Знаете ли, че вашият доставчик на интернет услуги (ISP) е в състояние да проследи цялата ви онлайн активност?

Те знаят, когато влизате, кои уебсайтове посещавате, какво правите, докато сте там и колко дълго прекарвате там. Те могат да видят вашата активност в социалните медии. Те могат да наблюдават, докато участвате във форум; дори навиците за пазаруване онлайн не са тайна за тях.

За съжаление вашият интернет доставчик не е единствената страна, която се интересува от това, което правите онлайн. Компании като търговци на дребно и доставчици на услуги проследяват вашите движения, търсят възможности да ви продадат нещо.как-а-VPN заводаТогава, има и сенчестите оператори. Те са тези, които се надяват да заразят вашата система със злонамерен софтуер, рекламен софтуер и друг потенциално вреден софтуер. Те наистина биха искали да ви опознаят по-добре. По-специално, всяка ваша лична информация, включително номерата на кредитната ви карта и номерата на банковите сметки, представлява особен интерес.

Солидната, добре прегледана VPN може да ви предпази от всичко това. VPN технологията изцяло маскира вашия IP адрес, правейки го невъзможно да се проследи. Нещо повече, вашият VPN може да изглежда така, че разглеждате Сидни, когато всъщност сте в Монреал.

Въпреки това е ясно, че недостатъчно хора се възползват от всичко, което VPN може да направи.

Процент хора, които използват VPN мрежи на различни континенти

Вашият VPN криптира вашия уеб трафик и потенциално може да го прескочи до два или три сървъра по целия свят. Никой, дори вашият интернет доставчик, не може да види какво правите онлайн. Наслаждавате се на пълна поверителност и анонимност, както и спокойствието да знаете, че сте напълно безопасни, когато сте онлайн.

Това е като да имате най-добрата система за домашна сигурност, инсталирана у дома; ще спите по-добре през нощта, знаейки, че вие ​​и вашето семейство сте напълно защитени.

Опасно ли е някога да използвате VPN?

За повечето хора няма опасност, свързана с използването на този тип софтуер; разбирането на основите на VPN и внимателното подбиране на реномиран доставчик с опит в предлагането на перфектна сигурност и анонимност онлайн е от ключово значение.

Някои хора могат да бъдат в опасност само чрез използване на VPN. Тези лица живеят в потиснически страни, където използването на VPN е забранено, защото правителството иска да наблюдава всичките им онлайн дейности

VPN_ScamТова обаче е различна опасност от тази, която се обсъжда тук. Също така може да е опасно да използвате VPN, когато е фалшив VPN, който всъщност не предлага услугите, които рекламира. Може да е опасно, когато VPN реши да зарази вашата система с всевъзможни шпионски софтуер и вируси. Те дори могат да проследяват и записват вашите движения онлайн, продавайки данните на най-високия участник в търга.

Не е ли точно обратното на това, което трябва да прави VPN?

Това е плашещото в десетките VPN доставчици, които работят днес. Някои от тях са с голяма репутация и се стремят да предлагат надеждни услуги, които ви предпазват онлайн независимо от всичко.

След това има VPN, които ви вземат парите, но не ви дават нищо в замяна. Точно толкова лоши са и тези, които са „безплатни“. Можете да се обзаложите, че повечето безплатни VPN се предлагат на тази цена, защото се продават.

Находчивият потребител може да избегне тези VPN измами. Колкото повече знаете за типичните плейсове, използвани от тези злобни доставчици, толкова по-лесно ще бъдете да се отървете от тях.

Типични VPN измами, които трябва да се избягват

Следващият списък с VPN измами не е теоретичен. Всяка от тези измами е била изпробвана и доказана като успешна чрез затваряне на невнимателни потребители. Не си позволявайте да станете жертва на някой от тези минуси.

Това е критична информация, тъй като проучванията показват, че хората са все по-загрижени за онлайн поверителността и за това как компаниите използват своите данни.ниво на загриженост за поверителността на данните на потребителите

Никой не може да си позволи да се изложи на допълнителен риск, като пренебрегне този списък с VPN измами.

1. Безплатни VPN мрежи – това ви струва повече, отколкото може да мислите

Кой не обича да получи нещо за нищо? Това е така ви кара да се чувствате сякаш се разминавате с нещо, нали? Или така ще мислите Но виждате, че когато става въпрос за безплатни VPN мрежи, обикновено доставчикът на услуги се разминава с нещо.

Шепа авторитетни VPN доставчици предлагат безплатна версия на услугите си. Обикновено тези безплатни нива са доста ограничени по отношение на широчината на честотната лента и няма много звънци и свирки, свързани с него. Безплатната версия се предлага с надеждата, че ще изпробвате услугата и ще се превърнете в разплащателен клиент. Ако трябва да изберете безплатен VPN, избягвайте това, което е в нашия списък по-долу.

За съжаление, има много „безплатни“ VPN мрежи, които в крайна сметка биха ви стрували огромна сума по отношение на време, пари и главоболие. Някои от тези услуги ви ограничават до остарял VPN протокол като PPTP, който не се счита за надежден от специалисти по сигурността. Няма да получите каквото и да е силно криптиране с този протокол, оставяйки ви уязвим към свят от проблеми.

Всяка VPN, която се предоставя безплатно на клиентите, трябва по някакъв начин да управлява приходите. Ако не вземат пари от обществото, тогава трябва да го получат другаде. При този бизнес модел печалбите обикновено идват от продажбата на навиците за сърфиране на техните потребители. По същество VPN споделя данни за потребителите с фирми от света на маркетинга.

Някои от тези непочтителни VPN мрежи ще дадат имейл адреса ви на бизнес партньори или неизвестни трети страни. След това тези други компании могат да използват вашия имейл адрес за всякакви злобни цели като криптовалути, откуп, софтуер за фишинг и изпращане на спам имейли.

Други VPN мрежи ще вмъкват неща като уеб маяци, проследяване на пиксели и бисквитки във вашата система. Това прави възможно VPN и компаниите, които плащат на VPN, да вмъкнат тези тракери, да проследяват вашия уеб трафик и да го използват за рекламни цели.

Просто погледнете това разкритие от призования VPN Betternet:

Реклама на трети страни на Betternet

Не забравяйте, че получавате това, което плащате. Ако искате да защитите паролите си, тогава потърсете най-добрия софтуер за управление на пароли, който можете да си позволите (всички те са доста евтини). Ако искате истинска поверителност и анонимност онлайн, тогава търсите VPN на разумни цени.

2. Фалшиви VPN-и – твърденията, които са твърде добри, за да са верни

Някои компании се рекламират като VPN услуга, но всъщност не предоставят дори основните положения. Първоначално притеснение е, че те често не си правят труда да кодират вашия интернет трафик. Това означава, че всичко, което правите онлайн, е изложено на вашия интернет доставчик, трети страни, правителството и хакери.

В допълнение VPN, който е фалшив, може да инжектира злонамерен софтуер във вашата система. С този софтуер съществува, VPN може да използва данните, които събира от вашите онлайн навици, за да ви изпраща насочени реклами и спам имейл. Те могат да отвлекат вашите акаунти, да заключат компютъра ви с извличане на софтуер или да откраднат банковата ви информация и други частни данни. Той плаща за преглед на съществуващите днес рискове за киберсигурност; внимавайте за всякакви нови атаки, които хакерите или лошите участници използват, за да проникнат в системите.

Когато VPN не е истински, те могат да направят вашия компютър част от ботнет. „Ботнет“ е серия от устройства, които имат интернет. Всеки е заразен със злонамерен софтуер и може да се използва и контролира от трета страна без знанието на собственика. Това означава, че VPN вече може да продава вашата честотна лента на всеки купувач.

VPN, което се управлява от мошеници, може също да съхранява всички ваши лични данни, така че те да могат да ги продават на някой друг.

Чакай малко. Не използвате ли VPN, за да не допуснете вашия интернет доставчик и други да следят вашите онлайн движения и да продават вашата информация? Не падайте за VPN, което наистина е измамник.

3. Пожизнени абонаменти – това не е вашият живот, а е техният

Шепа доставчици на VPN предлагат абонамент за цял живот на техните услуги. Цената обикновено е изненадващо ниска. Когато се проектира в продължение на „цял живот“, това със сигурност звучи далеч по-евтино, отколкото плащането на VPN с едно или две години.

избягвайте през целия живот vpn плановеВъпреки това много от тези доживотни абонаменти просто не си струват разходите. Ненадеждните VPN често анулират тези договори само след една или две години. Други ще събират вашите данни и ще ги продават на рекламодатели и неизвестни трети страни.

Понякога хората, които се регистрират за доживотен абонамент, установяват, че са такива бомбардирани с реклами, когато излизат онлайн. Освен това те често се пренасочват към уебсайтове на трети страни, които не искат да посещават.

Имайте предвид, че е вероятно VPN, обещаващо абонамент за цял живот позовавайки се на живота на тяхната компания, а не на вашия. Някои от тези злобни VPN съществуват само от няколко години, като събират колкото се може повече абонаменти, преди да изчезнат в нощта.

Прегледайте всички предложения за цял живот със зърно сол.

4. Наблюдение на пет, девет и 14 очи – Споразумението UKUSA

Може би сте чували за международните съюзи за наблюдение, известни като Петте очи, деветте очи и 14-те очи по новините. По същество страните-членки на тези съюзи се съгласиха да работят съвместно за събиране и споделяне на данни за наблюдение. Прилича на глобална шпионска агенция, която да ви гледа през рамо всеки път, когато влизате в интернет.

14-очите

Когато VPN е със седалище в страна, която е част от един от тези съюзи, тогава е разумно да се предполага, че всичко, което потребителите правят онлайн, докато използват този VPN, ще бъде предмет на правителствено шпиониране. Въпреки че правителството на Канада може да бъде възпрепятствано да предприеме определени шпионски действия срещу собствените си граждани без надлежен процес, същото може да не е вярно за САЩ или Австралия. Ако американски или австралийски шпионите получават интересни данни, те ще ги споделят с канадското правителство. Това би могло да постави канадските граждани в гореща вода.

По принцип VPN, които се намират в тези юрисдикции, могат да бъдат законово изисквани да записват определени регистрационни файлове и да споделят тази информация с властите. Има смисъл да изберете VPN, който е не е със седалище в държава с 14 очи, за да се гарантира истинско изживяване „без регистрации“.

Зловещи VPN, на които не трябва да се доверявате

Някои VPN мрежи са си направили имена по всички грешни причини през последните години. Докато някои от тях се сгъват, други продължават да работят. Научаването за някои от тези VPN и измамите, които са използвали, може да ви помогне да идентифицирате други лоши играчи на пазара. Ще ви оставим връзка за техните сайтове за справка – но те са просто ужасни &# X1f61f ;. Така че не сме по-добре.

Портрет на логото на Betternet vpn

Betternet

с злонамерен софтуер, вграден в кода, проследявайки библиотеки и течове на IP адреси, Betternet със сигурност не отговаря на името си.

Betternet се предлага безплатно. За хората, които са обърнали внимание на тази статия, това е огромен червен флаг. Когато клиентите забележат странни неща, които се случват в тяхната система след използване на Betternet, те се свързват с компанията за поддръжка на клиенти или технически съвет, но не получават търсената помощ. Това е така, защото Betternet всъщност не е там, за да предоставя надеждни VPN услуги. Tей съществуват просто, за да съберат вашите данни и да ги продадат на най-високия участник в търга.

лого на archie vpn

Арчи VPN

Арчи VPN е прословута за тенденцията си да разпространява злонамерен софтуер. Много потребители дори са се сдобили с вирус, докато използват Archie. За пореден път това е предполагаемо безплатен VPN и той все още се появява в Google PlayStore понякога. Не рискувайте, ако го видите.

CrossVPN лого

CrossVPN

Рекламиран като безплатен, неограничен VPN, използването на тази услуга може да ви струва голямо време. е известно, че заразява системи с гаден троянец в допълнение към злонамерен софтуер, вируси и шпионски софтуер. Все още е възможно да изтеглите CrossVPN, но определено не се препоръчва.

Лого на Flashfree VPN

Флаш безплатен VPN

Нарича се VPN, но всъщност е по-скоро като прокси. Освен това, ако се регистрирате за услугата, ще трябва да предоставите на Flash някои доста опасни разрешения. Друг Red flag е пълното отсъствие на политика за поверителност или дори уебсайт. Определено няма да спестите никакви пари, като се свържете с този съмнителен доставчик.

SuperVPN лого

SuperVPN

На пръв поглед това изглежда като доста добра сделка. Получавате неограничена честотна лента безплатно. Въпреки това, този предполагаем VPN иска пълен достъп до телефона ви, надхвърляйки разумно необходимото. Рекламите са непрекъснати и на тази услуга, което е досадно. Важно е да се отбележи това това приложение е маркирано като злонамерен софтуер в много юрисдикции.

WiFi протектор VPN

WiFi протектор VPN

Изплашен от обвинения, че не успяват да защитят адекватно потребителите, които избират услугата си, WiFi Protector е лоша хазартна игра. Клиентите отправят обвинения към шпионски и рекламен софтуер. Ако искате да запазите анонимността си онлайн, потърсете другаде.

Лесен VPN

Лесен VPN

Easy VPN е скъпа услуга, която не защитава клиентите си по начина, по който би трябвало. В този списък с VPN измами, това е едно от най-лошите, защото регистрира бисквитките. Освен това политиката му за поверителност е практически несъгласувана. Няма причина да се доверите на този доставчик.

Как да избегнем VPN измами

Намирането на правилния VPN отнема известна работа, но си струва. Потърсете доставчик на VPN, който е високо оценен в множество платформи. В идеалния случай те имат кристално ясна политика за поверителност, така че да знаете точно каква информация, ако има такава, се съхранява.

От жизненоважно значение е да направите няколко шейна, за да разберете къде е седалището на VPN. Преминете отвъд 14-те страни на Очите, за да гарантирате, че вашата поверителност е напълно защитена.

Освен това, потърсете VPN, който е предназначен за използването на висококачествени VPN протоколи като OpenVPN. По този начин можете да сте сигурни, че вашият уеб трафик е правилно криптиран.

Също така е важно да сте готови да платите за VPN. Поддържането на висококачествени сървъри отнема пари, но искате VPN, който използва страхотни сървъри. В тази игра, получаваш това, за което плащаш.

Заключителни мисли

Ако искате да се защитите онлайн, е важно да използвате реномирана VPN услуга като NordVPN. За съжаление в днешно време много доставчици на VPN се интересуват повече от продажбата на личните ви данни, отколкото от защитата им.

Определяйки измамите от този списък, можете да ги избегнете и да вземете разумно решение. Просто винаги помнете, ако нямат продукт, от който всъщност могат да правят пари, тогава вероятно сте продуктът

Често задавани въпроси

В: Можете ли да се доверите на безплатен VPN?

A: Рядко. Безплатна VPN не се предлага от благотворителна организация. Те трябва да правят пари. Това означава, че ще бъдете бомбардирани от реклами и ще бъдете изложени на риск от продажбата на вашите данни и онлайн навици на най-високия участник в търга..

В: Може ли доставчик на VPN да види трафик?

A: Възможно е доставчиците на VPN да виждат вашия уеб трафик, но добрите нямат интерес да го правят. Всъщност те полагат болки, за да не виждат вашите онлайн дейности.

За съжаление, злобните доставчици на VPN не само шпионират вашия уеб трафик, но и заразяват вашия компютър с вируси и злонамерен софтуер. Данните ви се продават на трети страни и никога не можете да бъдете сигурни кой друг може да използва вашата честотна лента. Използвайте само уважавани VPN мрежи, за да гарантирате, че тези проблеми не възникват. За допълнителна защита помислете за сърфирането чрез частни търсачки.

В: Могат ли VPN кражбите на данни?

A: Уважаемите доставчици няма да го направят, но много безплатни или по друг начин ненадеждни VPN мрежи ще го направят. Хората, които оперират тези компании, само печелят и нямат нищо против да крадат.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me