Zenmate VPN преглед (2020)

В сравнение с някои от най-добрите VPN, налични днес, Zenmate взе някои любопитни решения.


Те предлагат безплатни и платени планове. С безплатния план получавате солидно криптиране с протоколи като L2TP, IKEv2 и IPSec. Ако искате да имате OpenVPN протокол за тунелиране, който се счита за най-добрият, тогава трябва да платите за него.

Това обаче не е странното. Странното е това те предлагат само 128-битово криптиране докато повечето големи конкуренти предлагат AES 256-битово криптиране (което е значително по-добро).

zenmate vpn логоДруг фактор, който е в ущърб на Zenmate, е, че те са със седалище в Германия. За онези от вас, които знаете, Германия е член на мрежата за наблюдение на правителството на 14 очи – споразумение, чрез което на правителствата и шпионските агенции на различните страни членки е разрешено да се сблъскват с гражданите на другите държави и след това свободно да споделят каквото и да е данни, които събират.

Като цяло е за предпочитане да се свържете с някои от най-добрите в своята категория канадски доставчици на VPN, всички от които са със седалище извън мрежите Five Eyes и 14 Eyes.

Това ви поставя извън обсега на най-коварните шпионски мрежи и означава, че законите за задържане на записи са или разпуснати или несъществуващи. За пореден път това е защитата, която искате от VPN.

Zenmate VPN Обзор

FeaturesDetails
ползваемост:Трудно
Политика на регистрация:Някои правила за регистрация
Размер на сървъра:298 сървъра
Разпределение на сървъра:30 ++ държави
Поддържа:Форма за контакти
Torrenting:Не е позволено
Streaming:Позволен
VPN протокол и криптиране:OpenVPN, IPSec, IKEv2, L2TP протокол; 128 и 256-битово криптиране AES
Централно управление:Германия
Цена:$ 2.05 / месец
Официален уебсайт:https://zenmate.com/

Сигурност и шифроване

Протоколът за тунелиране е това, което осигурява безопасно, криптирано преминаване между вашия компютър и целия Интернет. Има много начини за създаване на такъв тунел, като някои методи са по-добри и по-сигурни от други.

Протоколи като PPTP и SSTP са имали своя ден. Въпреки че някои доставчици на VPN все още ги предоставят на потребителите, те по принцип не са близо толкова сигурни, колкото най-добрите протоколи за тунелиране..

Най-препоръчителният и широко използван протокол за тунелиране е OpenVPN. Това е софтуер с отворен код, което означава, че специалистите по киберсигурност по целия свят са го изследвали за проблеми и уязвимости.

Обикновено тя разчита на 256-битово криптиране на AES, което е същото криптиране, което много военни и правителствени агенции използват за своите най-секретни данни. Резултатът е, че ако използвате OpenVPN протокол, вероятно ще сте в безопасност и анонимност, независимо от това какво правите онлайн.

икона на протокол openvpnПовечето от най-високо оценените VPN правят OpenVPN протокола по подразбиране, и то по добра причина. Този избор не е толкова ясен с Zenmate. Тези, които изберат своята безплатна услуга и имат Mac, ще трябва да използват IPSec или IKEv2. Това са напълно приемливи протоколи, но със Zenmate има опасения относно уязвимостта на защитната стена и ограничена поддръжка на платформата.

Хората, използващи Windows системи, могат да избират от същите протоколи с добавяне на L2TP.

Само с платен абонамент клиентите получават достъп до OpenVPN протокол, който е предпочитаният софтуер за тунелиране от техно-гекси в целия свят. С други думи, Zenmate наистина иска да платите за тяхната услуга.

Дори и да платите, няма да получите същото 256-битово криптиране, което е обичайно за повечето други реномирани VPN доставчици. Zenmate твърди на своя уебсайт, че 256-битовото криптиране е излишно за средния потребител. Той забавя скоростта на връзката и допринася за по-високи разходи.

Ако обаче наистина сте загрижени за сигурността и поверителността, тогава искате най-силното VPN криптиране, което можете да получите. Защо да рискуваме?

Положително, Zenmate има вграден превключвател за убийство. Това е механизмът, който прекратява вашата сесия на сърфиране, ако нещо се обърка с вашата VPN. Важна мярка за защита е без нито една уважавана VPN.

Колко сървъра има Zenmate?

Zenmate е сравнително нова и съответно нарастваща VPN услуга. Не много отдавна се похвалиха с мрежа от само 40 сървъра. Днес този брой е близо 300 и тези сървъри се намират в повече от 30 държави.

Икона на щифт Европа глобус, плосък стилПовечето сървъри на Zenmate са разположени в Европа. Представени са страни като Чехия, Финландия, Германия, Италия, Латвия, Испания, Великобритания, Холандия, Белгия и други.

В други региони покритието става оскъдно. Северна Америка има 18 сървъра в западния САЩ и 56 сървъра в източната част на САЩ Канада има само пет. В Централна Америка не са открити сървъри, а в Бразилия има само два сървъра. Япония, Хонконг, Сингапур и Австралия имат всички сървъри, а африканският континент има два сървъра в Южна Африка.

Тази мрежа е малко по-експанзивна от някои наистина малки, но не може да се конкурира с по-големи играчи, които имат хиляди сървъри, разположени във всеки ъгъл на земното кълбо.

Можете ли да използвате BitTorrent или P2P с Zenmate?

Не толкова отдавна Zenmate изрично забранява на потребителите от всякакъв вид торент или P2P активност на своите сървъри. Наскоро те промениха мелодията си, така че клиентите, които плащат, да се наслаждават на неограничени торенти.

Най-добре е обаче да продължите с повишено внимание. Скрито в условията на услугата на Zenmate е предупреждение срещу участието във всякакви дейности, които звучат доста подобно на торент.

вектор за предупреждение за поверителностАко решите да използвате торент или споделяте файл на Zenmate, считайте себе си предупредени.

В полза на Zenmate трябва да можете да преглеждате Netflix без затруднения, докато все още сте свързани с интернет чрез VPN. Netflix стана невероятно добър в откриването на потребители, които имат активен VPN.

Те не харесват тази практика, защото може да даде възможност на хората да виждат съдържание, което трябва да бъде блокирано в региона им. Понастоящем изглежда, че Netflix не е попаднал на Zenmate, така че можете да предавате поточно съдържание на сърцето си.

Колко бърз е Zenmate?

Въпреки че със сигурност не е най-бързият, що се отнася до резултатите от тестовете за скорост на VPN, Zenmate направи доста уважавано показание. Може би това е потвърждение на плана им да се придържат към 128-битово криптиране. Повечето експерти по сигурността все още биха предпочели по-силното криптиране и по-бързите скорости, каквито харесват по-способните VPN Surfshark или NordVPN може да предостави.

Първият тест беше проведен с помощта на един от сървърите на Zenmate в Европа. С Изтегли скорост на 63.44 Mbps, беше доста добър резултат. Най- качване процентът беше по-разочароващ 12,81 Mbps.

тест за скорост на zenmate

Тестването на сървър в САЩ даде сходни резултати за изтегляния, които достигнаха скорост от 57.03 Mbps. Качванията са минали над допустимите граници, като са спаднали до едва 2.98 Mbps. Това беше с цели 94 процента по-бавно от стандартната скорост от 53 Mbps.

Що се отнася до скоростта, Zenmate е нещо като средата на пакета. Има много по-бавни доставчици, но има и много по-бързи, а много от тях предлагат по-добра функционалност и поверителност.

Какво представлява политиката на регистрация на Zenmate?

На пръв поглед правилата за регистрация на Zenmate изглежда приемлива. Те свободно споделят, че имат политика „без регистрация“ и че Германия има строги закони за поверителност, които техните дружествени практики се придържат.

политика за поверителност на zenmate

Когато обаче става въпрос за политика на вписване, почти винаги си плаща, за да прочетете дребния шрифт. Zenmate признава, че събира данни относно браузъра и операционната система, които клиентите им използват. Това не е пряко нарушение на поверителността.

Следващата част от политиката за поверителност е къде опасенията започват да излизат на повърхността.

регистрация на политика за поверителност на zenmate

По същество това казва, че те записват оригиналния ви IP адрес, този, който вашият интернет доставчик ви присвоява. Това е ярко червен флаг, тъй като една от основните причини за използване на VPN е да скриете вашия IP адрес.

В идеалния случай трябва да имате възможност всички ваши взаимодействия с VPN да бъдат абсолютно анонимни. С VPN, който прави запис на вашия IP адрес, това е невъзможно.

Ето защо VPN мрежите, които са базирани извън мрежата на Five Eyes и 14 Eyes, винаги ще бъдат по-добри. Възможно е те да гарантират наистина анонимно изживяване.

Колко струва Zenmate?

Zenmate има a ограничена безплатна опция който осигурява достъп до само няколко сървъра в Румъния, Германия, Хонконг и САЩ. Безплатният пакет се предлага със защитни стени, TLS криптиране и разширения на браузъра. Това означава, че безплатната версия много повече прилича на прокси, отколкото на VPN.

Ако искате истинска VPN защита, тогава имате три плана за ценообразуване от който да изберем. Месечният план ще струва $ 11.99 всеки месец. Това е доста скъпо, особено в сравнение с по-евтините VPN, които предлагат по-добро обслужване.

ценообразуване на zenmate

Едногодишният план ви дава почивка за цената $ 3,99 на месец, таксуван един път за $ 47.88. По-достъпна алтернатива е двугодишният план, който струва просто $ 2,99 на месец и се таксува еднократно като $ 49.20.

Тези цени са наравно с превъзходните VPN мрежи, които осигуряват много повече взрив за вашия долар.

Препоръчва ли се Zenmate като VPN?

Със седалището им в Германия и политиката за сеч, която в най-добрия случай е съмнителна не е възможно да препоръчам Zenmate. Много по-добри опции с по-добра защита са лесно достъпни като NordVPN или Surfshark.

Позволете ни да ви спестим неприятностите и неудовлетвореността от търсенето на истинските тежки хитове в индустрията, вижте нашия списък с VPNS за канадци тази година. Всички наши препоръки са внимателно тествани и са преминали стандартите за сигурност на Канада за поверителност.

Подобно на всички наши прегледи, ние тестваме сигурността, скоростта, правилата за регистрация, цената и обслужването на клиентите. Вижте коя от тях харесвате.

Добавете свой собствен отзив:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me