NordVPN спрямо ExpressVPN сравнение и преглед (2020)

nordvpn vs expressvpnNordVPN и ExpressVPN са водещите доставчици на VPN днес.


Те са главните хончове в света на VPN приложенията и в по-общ план поверителността на личните данни … Битка на двама голиати в сигурността, при които само един ще бъде върховен.

Добрите хора като вас искат да знаят кой печели главата. Когато четете отзиви, може да е трудно да определите кой от тези два продукта е по-добър от другия.

В този преглед ще разгледаме атрибутите, които всеки от тези продукти носи на масата и след това по безпристрастен начин ще разберем кой от тези два продукта наистина се откроява като най-добрият.

Кой мислите, че ще спечели !? Очакването ме убива! Обзалагаме се, че и вие сърбите по някои отговори! Преди да се потопим в нестабилните неща обаче, нека направим крачка назад и да прегледаме какво да следим.

Contents

Какво трябва да търсите при сравняване на VPN услуги? 

Доста е трудно да разберете какво да търсите при пазаруване на VPN, особено когато нямате предишен опит с такъв. Има много фактори, които да търсите, които ще ви помогнат да вземете своето решение. За да научите повече за това, разгледайте нашето ръководство Nord срещу PIA, където обсъждаме тези съображения по-подробно.

Цена

векторно изображение на контролен списъкПървият фактор, който всички гледат, е цената. Колко е твърде много и колко е твърде малко? В VPN индустрията като общо правило, дългосрочните договори предлагат огромни спестявания. Не търсете по-далеч от NordVPN, за да видите колко тригодишен договор може да повлияе на разходите ви. Уважаемите VPN мрежи могат да варират от $ 3 до $ 15.

скорост

Когато използвате интернет и изминавате допълнителната миля, за да се защитите, последното нещо, което искате е да заглушите напълно скоростите си. Използването на VPN с ужасни скорости вид побеждава целта на използването на интернет.

Има услуги, които поставят отметки във всички полета във всяка категория с изключение на скоростта и има услуги, които осигуряват само бърза скорост и оскъдна защита. Най-добре е да претегляте това, което е най-важно за вас, когато търсите.

Поверителност и сигурност

Основната причина, която търсите за VPN, е поверителността и сигурността. Независимо дали имате достъп до ограничено съдържание или искате да защитите банковата си сметка, винаги има опасения да направите това безопасно. Уверете се, че вашият VPN не регистрира активност и пребивава в надлежна юрисдикция може да извърви дълъг път.

Достъп до гео ограничено съдържание

Един от най-големите привличания за VPN е възможността за достъп до Netflix и други стрийминг услуги в други страни. Не всички VPN се създават равни в това отношение. Уверете се, че услугата, която използвате, има достъп до правилните поточни услуги.

Брой и местоположение на сървъра

Разбирането къде се намират сървърите и колко сървъри са налични е важен аспект на VPN пазаруването. Изминава дълъг път за достъп до съдържание, както и засяга скоростта. Като общо правило, колкото по-близо сте до сървъра, толкова по-бързи ще бъдат вашите скорости. Колкото повече сървъри и локации, толкова по-добре.

Брой връзки

Един често пренебрегван достъп е колко едновременни връзки можете да имате на VPN. Ако можете да имате само една връзка по това време, няма да бъдете напълно защитени. Важен аспект на това е възможността да се свържете към рутер. Ако можете да се свържете с рутер, можете да покриете всичките си устройства.

Поддръжка на клиенти и база знания

Още по-важно от надежден екип за поддръжка на клиенти е пълната база от знания. Използването на база знания може да спести време и енергия. Ако имате въпроси, отговорът трябва да е само на няколко кликвания. Компетентната и надеждна поддръжка на клиенти също е важно и трябва да бъде основен приоритет

Изпитания и гаранции за връщане на пари

Индустриалният стандарт е 30-дневна гаранция за връщане на парите. Има няколко VPN услуги, които предлагат само 7-дневна гаранция за връщане на парите. Няколко VPN всъщност предлагат безплатна версия на софтуера, който има ограничено използване на данни и използване на функции. Да имаш поне месец да опиташ нещо е допълнителен бонус.

Това за сумата. Сега, когато прегледахме важните фактори, за които трябва да внимаваме, нека започнем!

Сравнение на цените – победител: NordVPN

Когато правите едно до друго сравнение, ще видите, че всеки продукт носи нещо уникално на масата. Например, когато става въпрос за опции за периоди на абонамент:

NordVPN предлага абонаменти за един месец, една година и три години. Получавате 66% отстъпка с двугодишния план. NordVPN си заслужава на всяка цена, но там, където наистина си правят име за себе си, е в дългосрочен план, когато става дума за цена.

$ 2,99 на месец за един от лидерите на пазара е абсурдна стойност. Всичко, което трябва да направите, е да платите 100 долара и да забравите, че дори трябваше да плащате за своя VPN за три години. Каква кражба!

Ценообразуване на NordVPN

ExpressVPN предлага абонаменти за един месец, шест месеца или една година. С едногодишен абонамент, получавате три месеца безплатно.

Очевидно ExpressVPN не държи свещ към NordVPN, когато става дума за дългосрочно ценообразуване. Краткосрочните цени са изключително сравними.

Трябва да има причина ExpressVPN да таксува премия за тяхната услуга. Нека разберем по-нататък заедно!

Цени за ExpressVPN

И NordVPN, и ExpressVPN предлагат a 30-дневна гаранция за връщане на парите. Разследвахме тези политики и можем да проверим дали всяка компания изпълнява своите обещания. Нито едно от вас не изисква да посочвате причина защо искате да отмените услугата. Ако не работи за вас, ще ви върне парите.

По принцип те предлагат безплатна пробна версия. Те просто искат да задържат парите си за малко, ако решите, че не харесвате услугата. Не можем да ги обвиним за това. Повечето хора ще забравят или ще бъдат твърде мързеливи, за да си върнат парите.

Нашата присъда за сравнение на цените: Лек ръб до NordVPN. И двата VPN предлагат сравнима услуга в краткосрочен план. Въпреки това, NordVPN предлага много по-добра сделка в дългосрочен план.

Сравнение на скоростта – победител: ExpressVPN

Направихме сравнително тестово сравнение на скоростта с NordVPN и ExpressVPN. Тестовете, които бяха извършени, използваха OpenVPN протокол, заедно с 256-битово AES криптиране.

Това е един от производителите на пари за VPN. Скоростта е толкова важна за аспекти на използването на интернет, като гейминг и стрийминг с висока резолюция. Ако на първо място нямате качествена интернет скорост, трябва да внимавате колко спада скоростта при използване на VPN. Хората също очакват браузърите им да зареждат страници с мигновено око.

Тествахме близките сървъри в Европа, като базовата ни връзка е 94 MB в секунда. Тест, който беше направен в Италия, на практика изравняваше нашата основна скорост. Когато извършихме същия тест за скорост с други страни, резултатите бяха почти същите. Имаме скорост на изтегляне от 92,45 MB в секунда.

ExpressVPN скорост
expressvpn скорост тест

Когато бяха извършени подобни тестове със сървъри в Северна Америка, резултатите бяха отлични. Успяхме да поддържаме средно 78 MB в секунда. Това беше вярно, независимо дали тествахме в САЩ или Канада.

Както можете да видите при използване на конкретен сървър с ExpressVPN почти нямаше отпадане в скоростта. Това е невероятен резултат. При използване на по-бавните сървъри скоростта намалява с 17%. Това не е най-добрият резултат, но е по-добър от много алтернативи и винаги има други бързи сървъри, които да използвате.

Извършихме подобен тест с NordVPN. Използвахме OpenVPN протокол със същото 256-битово AES криптиране. Поради минали проблеми с производителността на NordVPN, очаквахме значителен спад в скоростта на изтегляне при използване на услугата.

Радваме се да кажем това NordVPN направи редица подобрения през годините, включително добавяне на сървъри на различни места.

Скорост на NordVPN
nordvpn тест за скорост

Когато тествахме NordVPN със сървър в Дания, получихме 94 MB в секунда, така че бяхме доволни от това. За съжаление, резултатите не бяха толкова добри дори при тестване на сървъри в САЩ или Канада. При някои от нашите тестове можехме да достигнем 60 MB в секунда. В други бихме имали спад до едва 5 MB в секунда.

Очевидно местоположението на сървъра оказва огромно влияние. Страхотното нещо при NordVPN са хилядите сървъри, достъпни в стотици места.

Трябва да имате предвид, че има редица фактори, които като цяло могат да повлияят на скоростта. Нашата присъда обаче, базирана на тест за скорост, е тази ExpressVPN е ясният победител, когато става въпрос за последователност на скоростта.

Прескачане Гео ограничения – победител: NordVPN

Една от основните причини, поради която може да търсите VPN, е да заобиколите гео ограниченията и да видите поточен материал. Някои от по-популярните стрийминг услуги, които гео ограничават съдържанието им, включват:

 • Geo_restrictionsНетфликс
 • Hulu
 • Amazon Prime
 • BBC iPlayer
 • ITV
 • И мрежови излъчвания в Съединените щати, включително NBC, CBS и ABC

При нашето тестване NordVPN успя да заобиколи гео ограниченията за повечето стрийминг услуги. Имахме малки проблеми, когато се опитвахме да се свържем с излъчващите станции от Съединените щати, по-специално с ABC и CBS, но успяхме да заобиколим този проблем след като сменихме сървърите няколко пъти.

И обратно, ExpressVPN нямаше проблем да заобиколи географските ограничения за всички услуги, които тествахме. Ако имате Kodi, можете да използвате ExpressVPN, за да заобиколите регионалните ограничения за телевизионните услуги. С ExpressVPN имаше няма забележимо изоставане в услугата за стрийминг, използвайки техните специални сървъри. ExpressVPN може да бъде един от най-добрите VPN за Netflix.

Имаше една област, в която NordVPN явно победи ExpressVPN и това може да бъде основен проблем за няколко души – NordVPN успя да получи достъп до САЩ до Австралия Netflix, докато ExpressVPN не беше.

САЩ до Канада NetflixUS до Великобритания NetflixUS до Япония NetflixUS до Австралия Netflix
NordVPN
ExpressVPN

Докато и двете служби се представиха отлично, нашата присъда е тази победителят в тази категория е NordVPN поради повече сървъри да имат достъп до повече съдържание по целия свят. Това обаче не е изненада, тъй като те разполагат със собствена технология, която позволява на повечето от техните 5 000+ сървъра жизнеспособна точка за достъп за поточни услуги.

Преглед на функции – победител: NordVPN

Както повечето хора биха знаели, и двете VPN услуги имат дълъг списък от функции. В зависимост от вашите приоритети и двете могат да работят. Макар и на пръв поглед идентични, има фини разлики, които могат да насочат баланса към страната на NordVPN.

Списък с функции ExpressVPN

 • expressvpn лого

  Деблокира съдържание от цял ​​свят

 • 2000 сървъра в 94 държави
 • Вградена функция за тестване на скоростта
 • Приложения за всяко устройство
 • 256-битово AES криптиране
 • Няма дневници или дневници за връзка
 • OpenVPN и други протоколи
 • Нулеви знания DNS
 • Поддръжка на VPN рутери

Списък с функции на NordVPN

Квадрат с лого на Nordvpn

 • Деблокира съдържание от цял ​​свят
 • 5000 сървъра в 62 държави
 • Двойни VPN сървъри.
 • 256-битово AES криптиране
 • Политика за нулева регистрация
 • OpenVPN тунелен протокол и други
 • Поддръжка за Android, iOS, Windows и Mac
 • Лук над VPN
 • Smart Play – отключване на гео-ограничено съдържание
 • Поддръжка на VPN рутери

Единственият голям диференциал по отношение на характеристиките е Протоколът за двойно криптиране на NordVPN.

Предлаганата от NordVPN опция за защита на двойни данни ще кодира вашите данни два пъти, като препредава информацията през два следващи VPN сървъра, преди да стигне до уеб страницата на приложението, до което се опитвате да получите достъп..

И ако това не е достатъчно, втората VPN услуга няма да има вашия първоначален IP адрес. За осъществяване на връзки се използват UDP и TCP протоколи. Това е допълнителен слой на криптиране, от който повечето хора няма да се нуждаят, но ако имате нужда от него, добре е да знаете, че е наличен.

Проблемът е, че това понякога пречи на скоростите – което може да се види при теста за скорост.

ExpressVPN става въпрос за криптиране на вашите данни малко по-различно. За да запазите вашия трафик онлайн, ExpressVPN скрива вашия IP адрес и след това смесва вашия трафик с трафика на други. Това прави всичко, но невъзможно е трети страни да прочетат вашата информация. Това включва вашия доставчик на интернет услуги и вашия местен Wi-Fi оператор.

ExpressVPN ви дава възможност да избирате от различни VPN протоколи. Това добавя друг слой сигурност между вашия компютър и VPN сървъра, който използвате. Повечето хора, които използват VPN, не знаят разликата между предоставените VPN протоколи. Поради тази причина ExpressVPN има възможност да избере автоматично протокола, който ще бъде най-подходящ за мрежата, която използвате.

Нашата присъда: Лек ръб до двойното криптиране на NordVPN.

VPN в Китай

ExpressVPN и NordVPN са изградили репутация, че могат да се представят добре в Китай. ExpressVPN се справи толкова добре, всъщност, че Основният уебсайт за услугата е блокиран в Китай. ExpressVPN успя да го заобиколи, като предложи алтернативни адреси за своите китайски потребители.

ExpressVPN добре осъзнава предизвикателствата, с които се сблъсква в Китай. Поради това колко добре работи, в страната има случайни прекъсвания на услуги. Въпреки това, дори и при прекъсване на услугите, ExpressVPN се уважава в цялата страна като отличен. NordVPN има уважаван опит и на пазара.

ExpressVPN има по-дълга репутация да постигне всичко необходимо, за да премине през защитните стени на Китай.

В тази подкатегория нашата присъда е тази ExpressVPN е победителят. По-дългата репутация означава, че технологията им за криптиране е издържала на изпитанието на времето, въпреки че китайското правителство непрекъснато усъвършенства „Великата защитна стена“. Това е фина, но съществена разлика.

Торент с VPN: Това е вратовръзка

вектор на поройМакар че торентът има лоша репутация, самото торене не е незаконно. Незаконността на торентите идва от изтеглянето на материали, защитени с авторски права, за които нямате претенции. Трудно е да се каже какво е законно и незаконно и макар да имате най-чистите намерения в сърцето си, може случайно да изтеглите нещо незаконно. Винаги е по-добре да сте в безопасност, отколкото да съжалявате.

Някои VPN мрежи са по-добри за торенти от други. Скоростта играе роля в торентирането от всеки уебсайт, тъй като по-ниските скорости могат да навредят на скоростта на изтегляне на torrented файла.

И NordVPN, и ExpressVPN имат невероятна репутация за торент приятелски настроени. И двете компании ограничават потребителите, доколкото сървърите могат да се използват за споделяне на P2P файлове.

Не можете да сбъркате нито една услуга тук което означава, че можем да го наречем измиване. Равенство е, и двете са страхотни с порой.

Едновременни връзки – победител: NordVPN

NordVPN има репутация на един от най-добрите услуги за предлагане на множество връзки на устройства. Всъщност, когато погледнете уебсайта им, те казват, че само с един акаунт можете да свържете едновременно шест устройства. Това е невероятно число, но определено не е най-доброто на пазара.

ExpressVPN ви позволява да свързвате три устройства едновременно. Можете да инсталирате услугата на толкова устройства, колкото искате. Можете обаче да имате само три свързани едновременно. Някои обсъждат стойността на наличието на няколко едновременни връзки. Ако сте само един човек, колко устройства се нуждаете от едновременно свързани? Ако искате да свържете цялата си къща, можете просто да използвате VPN рутер.

След като се свържете с вашия рутер, броят на връзките няма значение всички ваши устройства ще бъдат свързани веднага.

vpn диаграма

Като казахме, нашата присъда, когато става въпрос за едновременни връзки на устройството, е тази NordVPN е ясният победител.

Поддръжка на клиенти – отново е вратовръзка

Поддръжката на клиентите е изключително важна, когато става въпрос за използване на която и да е услуга. Когато става въпрос за VPN услуга, може да имате различни въпроси и да се нуждаете от помощ в различни области.

Нека първо да поговорим за ExpressVPN ExpressVPN няма поддръжка по телефона. Чатът на живо е най-добрият начин да говорите с някого, но имате възможност да изпратите имейл. ExpressVPN също има добър център за знания, където можете да отстранявате проблеми и да получите помощ за настройване на услугата си.

опции за поддръжка на expressvpn

Отделихме време да изпробваме чата и установихме, че екипът е отзивчив и бърз.

NordVPN осигурява поддръжка на клиенти също толкова добре, колкото ExpressVPN в нашия тест. Те се справят с поддръжката на клиенти по същия начин, както ExpressVPN, като предлагат чат на живо, имейл и помощен център 24/7.

Още веднъж, NordVPN и ExpressVPN са на равни основания.

Често задавани въпроси

ExpressVPN по-добър ли е от NordVPN?

Докато ExpressVPN е по-бърз от NordVPN, NordVPN предлага по-голяма сигурност от ExpressVPN. Освен това те са доста равномерно съчетани. Само финото разликите в характеристиките правят NordVPN отличие.

NordVPN е най-добрата VPN услуга днес?

NordVPN се счита и за един от най-добрите избори. Имайки предвид цената на NordVPN, която е около една трета или 35% от цената на ExpressVPN, получавате невероятна стойност за парите си.

Въпреки че скоростта е непостоянно голяма, получавате невероятни функции за сигурност и стрийминг технология, която ExpressVPN няма. Като цяло, препоръчваме NordVPN като най-добрата опция.

NordVPN добър ли е за торент?

Да, и в по-голямата си част повечето VPN са добри за торент. NordVPN е един от многото.

Как мога да използвам VPN безплатно?

Не препоръчваме да използвате безплатен VPN. Ако използвате безплатен VPN, услугата вероятно ще регистрира вашата дейност и ще я продава. Има няколко други злонамерени начина, по които една компания може да спечели пари от вас. Същността на това предупреждение не използва безплатна VPN услуга.

Мога ли да използвам VPN за гледане на американски Netflix?

Да, услуги като NordVPN и ExpressVPN ще ви позволят да гледате американски Netflix. Важно е да използвате реномиран VPN, защото Netflix непрекъснато се опитва да спре хората да използват VPN.

Какви са страните с 14 очи?

Има групи и коалиции, които споделят данни помежду си и имат достъп до архивите на бизнеса, които пребивават в тези страни. Като общо правило искате да избягвате използването на VPN в която и да е от 14-те страни с очи, 9 страни с 9 очи и 5 страни с очи. Като цяло страните с 5 очи са най-лошите, тъй като те са също в съюза с 9 очи и 14 очи.

 • Държави с 14 очи: Германия, Белгия, Италия, Швеция, Испания, Дания, Франция, Холандия, Норвегия, Австралия, Канада, Нова Зеландия, Обединеното кралство, САЩ
 • Държави с 9 очи: Дания, Франция, Холандия, Норвегия, Австралия, Канада, Нова Зеландия, Обединеното кралство, САЩ
 • Страни с 5 очи: Австралия, Канада, Нова Зеландия, Великобритания, САЩ

Заключение – Общ победител: NordVPN

След като разгледаме редица фактори, ние вярваме, че NordVPN е най-добрата VPN услуга на пазара. Той предлага ниво на скорост, сигурност и стабилност, които само ExpressVPN могат донякъде да съвпадат, но не напълно да надминат.

Техният ангажимент за поверителност и способността им да заобикалят гео ограниченията ги поставя главата и раменете над останалите. Разгледайте нашия списък с най-добрите VPN мрежи, за да разберете повече VPN услуги, които трябва да имате предвид. (За нашите френски читатели: Meilleur VPN)

ExpressVPN е почти толкова добър, колкото NordVPN. Разликите във всичко, освен цената и скоростта, са почти незначителни. По принцип, ако определите приоритет на скоростта за по-добра цена, тогава отидете с ExpressVPN и получите подобна услуга.

С NordVPN жертвате малка оферта за скорост за максимална сигурност. В крайна сметка това е лично решение за всеки човек, но ние предпочитаме да бъдем по-рентабилни, да получаваме по-географски ограничени предавания, всички докато получаваме превъзходно криптиране.

Какъв е опитът ви? Ще се радваме да чуем от вас. Кажете ни какво мислите за VPN услугите, налични в секцията за коментари по-долу.

Добавете свой собствен отзив:

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map