Krahasimi & Rishikimi NordVPN vs ExpressVPN (2020)

nordvpn vs expressvpnNordVPN dhe ExpressVPN janë ofruesit kryesorë të VPN sot.


Ata janë kryesuesit në botën e aplikacioneve VPN, dhe më gjerësisht, intimiteti i të dhënave personale … Një betejë e dy Goliaths të sigurisë, ku vetëm një do të rivendosë suprem.

Njerëz të mirë si veten tuaj duan të dinë se kush fiton kokë më kokë. Kur lexoni rishikime, mund të jetë e vështirë të përcaktoni se cili nga këto dy produkte është më i mirë se tjetri.

Në këtë përmbledhje, ne do të shikojmë në atributet që secili prej këtyre produkteve sjell në tryezë dhe pastaj në një mënyrë të paanshme të shohim se cili nga këto dy produkte me të vërtetë dallon se është më i miri.

Kush mendoni se do të fitojë !? Parashikimi po më vret! Bastojmë se po shqetësoheni edhe për disa përgjigje! Sidoqoftë, para se të zhyten në gjërat më të mira, le të bëjmë një hap prapa dhe të shkojmë më tej se çfarë duhet të bëjmë një sy për të.

Shouldfarë duhet të kërkoni kur krahasoni shërbimet VPN? 

Shtë mjaft e vështirë të dini se çfarë të kërkoni kur blini një VPN, veçanërisht kur nuk keni përvojë paraprake të keni një të tillë. Ka shumë faktorë për të kërkuar atë që do t’ju ndihmojnë të merrni vendimin tuaj. Për të mësuar më shumë rreth kësaj, hidhini një sy udhëzuesit tonë Nord vs PIA, ku ne diskutojmë këto konsiderata në më shumë detaje.

çmim

imazhi vektor i listës së kontrollitFaktori i parë që të gjithë shikojnë është çmimi. Sa është shumë dhe sa është shumë pak? Në industrinë VPN, si rregull i përgjithshëm, kontratat afatgjata ofrojnë kursime të mëdha. Mos kërkoni më larg se NordVPN për të parë se sa një kontratë tre-vjeçare mund të ndikojë në koston tuaj. VPN me reputacion mund të shkojnë kudo nga 3 deri në 15 dollarë.

shpejtësi

Kur përdorni internetin dhe shkoni milje ekstra për të mbrojtur veten, gjëja e fundit që dëshironi është të mbytni plotësisht shpejtësitë tuaja. Përdorimi i një VPN që ka një shpejtësi të tmerrshme lloj humbjesh qëllimin e përdorimit të internetit.

Ka shërbime që kontrollojnë të gjitha kutitë në çdo kategori përveç shpejtësisë dhe ka shërbime që sigurojnë vetëm shpejtësi të shpejtë dhe mbrojtje të dobët. Shtë më mirë të peshoni atë që është më e rëndësishme për ju kur shikoni.

Privatësia dhe Siguria

Arsyeja kryesore që po kërkoni për një VPN është privatësia dhe siguria. Pavarësisht nëse keni qasje në përmbajtje të kufizuar ose doni të mbroni llogarinë tuaj bankare, gjithmonë ekziston shqetësimi për ta realizuar këtë me siguri. Sigurimi i VPN-së suaj nuk regjistron aktivitetin dhe banon në juridiksionin e duhur mund të shkojë një rrugë e gjatë.

Qasja në përmbajtje të kufizuar me gjeo-kufizime

Një nga tërheqjet më të mëdha për VPN është aftësia për të hyrë në Netflix dhe shërbime të tjera streaming në vendet e tjera. Jo të gjithë VPN-të janë krijuar të barabarta në këtë drejtim. Sigurohuni që të shihni nëse shërbimi që përdorni mund të hyni në shërbimet e duhura të transmetimit.

Numërimi i serverit dhe vendndodhja

Të kuptosh se ku janë vendosur serverët dhe sa serverë janë të disponueshëm është një aspekt i rëndësishëm i blerjeve VPN. Shkon një rrugë e gjatë për të hyrë në përmbajtje, si dhe shpejtësinë e ndikimit. Si rregull i përgjithshëm, sa më afër jush të jetë një server, aq më shpejt do të jenë shpejtësitë tuaja. Sa më shumë serverë dhe vendndodhje, aq më mirë.

Numri i lidhjeve

Një qasje që shpesh anashkalohet është se sa lidhje të njëkohshme mund të keni në VPN. Nëse mund të keni vetëm një lidhje në atë kohë, nuk do të mbroheni plotësisht. Një aspekt i rëndësishëm i kësaj është të jeni në gjendje të lidheni me një ruter. Nëse mund të lidheni me një ruter, mund të mbuloni të gjitha pajisjet tuaja.

Mbështetja e klientit dhe Baza e njohurive

Edhe më e rëndësishme sesa një ekip i besueshëm i mbështetjes së klientit është një bazë e plotë e njohurive. Përdorimi i një baze njohurish mund të kursejë kohë dhe energji. Nëse keni pyetje, përgjigja duhet të jetë vetëm disa klikime larg. Mbështetja kompetente dhe e besueshme e klientit është gjithashtu e rëndësishme dhe duhet të jetë një përparësi e lartë

Garancitë gjyqësore dhe kthimi i parave

Standardi i industrisë është një garanci e kthimit të parave 30-ditore. Ka disa shërbime VPN që ofrojnë vetëm një garanci të kthimit të parave 7-ditore. Disa VPN në të vërtetë ofrojnë një version falas të softverit që ka përdorim të kufizuar të të dhënave dhe përdorim të veçorive. Të pasurit të paktën një muaj për të provuar diçka është një bonus i shtuar.

Kjo për përmbledh atë. Tani që kemi rishikuar faktorët e rëndësishëm për t’u kujdesur, le të fillojmë!

Krahasimi i Pricemimeve – Fituesi: NordVPN

Kur të bëni një krahasim krah për krah, do të shihni që secili produkt sjell diçka unike në tryezë. Për shembull, kur bëhet fjalë për opsionet për periudhat e pajtimit:

NordVPN ofron pajtime për një muaj, një vit dhe tre vjet. Ju merrni një zbritje prej 66 përqind me planin dy vjeçar. NordVPN ia vlen me çdo çmim por aty ku ata me të vërtetë bëjnë emër për vete është në afat të gjatë kur bëhet fjalë për koston.

2.99 dollarë në muaj për një nga drejtuesit e tregut është vlerë absurde. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të paguani 100 dollarë dhe të harroni që madje ju është dashur të paguani për VPN tuaj për tre vjet. Farë vjedhje!

Vmimet NordVPN

ExpressVPN ofron pajtime për një muaj, gjashtë muaj ose një vit. Me pajtimin një vjeçar, ju merrni tre muaj falas.

Natyrisht, ExpressVPN nuk mban një qiri për NordVPN kur bëhet fjalë për çmimet afatgjata. Prmimi afatshkurtër është jashtëzakonisht i krahasueshëm.

Duhet të ketë një arsye pse ExpressVPN ngarkon një premium për shërbimin e tyre. Le ta zbulojmë më tej së bashku!

Vmimet ExpressVPN

Të dyja NordVPN dhe ExpressVPN ofrojnë një Garancia e kthimit të parave 30-ditore. Ne kemi hetuar këto politika dhe mund të verifikojmë që secila kompani të përmbushë premtimin e tyre. As nuk kërkon që ju të jepni një arsye pse doni të anuloni shërbimin. Nëse nuk funksionon për ju, ata do t’ju kthejnë paratë.

Në thelb, ata po ofrojnë një gjykim falas. Ata thjesht duan të mbajnë para për pak nëse vendosni se nuk ju pëlqen shërbimi. Ne nuk mund t’i fajësojmë ata për këtë. Shumica e njerëzve do të harrojnë ose do të jenë shumë dembelë për t’i rikthyer paratë e tyre.

Aktgjykimi ynë për krahasimin e çmimeve: Buzë e lehtë në NordVPN. Të dy VPN ofrojnë një shërbim të krahasueshëm në një afat të shkurtër. Sidoqoftë, NordVPN ofron një marrëveshje shumë më të mirë në planin afatgjatë.

Krahasimi i Shpejtësisë – Fituesi: ExpressVPN

Ne bëmë një krahasim të testit të shpejtësisë krah për krah me NordVPN dhe ExpressVPN. Testet që u kryen përdorën protokollin OpenVPN së bashku me një shifrim 256-bit AES.

Ky është një nga krijuesit e parave për VPN. Shpejtësia është kaq e rëndësishme për aspektet e përdorimit të internetit si lojrat dhe transmetimi me definicion të lartë. Nëse në radhë të parë nuk keni shpejtësi cilësore në internet, duhet të keni kujdes se sa shpejtësia bie kur përdorni një VPN. Njerëzit gjithashtu presin që shfletuesit e tyre të ngarkojnë faqet në një dritë të syrit.

Ne kemi testuar serverët aty pranë në Evropë me lidhjen tonë fillestare 94 MB për sekondë. Një test që u bë në Itali praktikisht e shpejtoi shpejtësinë tonë të lidhjes fillestare. Kur kemi kryer të njëjtin test shpejtësie me vendet e tjera, rezultatet ishin praktikisht të njëjta. Ne kemi marrë një shpejtësia e shkarkimit prej 92.45 MB për sekondë.

Shpejtësia e ExpressVPN
expressvpn-speed-test

Kur teste të ngjashme u kryen me serverë në Amerikën e Veriut, rezultatet ishin të shkëlqyera. Ne ishim në gjendje të ruanim 78 MB në sekondë si një mesatare. Kjo ishte e vërtetë nëse ne po testonim në Shtetet e Bashkuara ose Kanada.

Siç mund ta shihni kur përdorni një server specifik me ExpressVPN mezi kishte ndonjë rënie të shpejtë. Ky është një rezultat i mahnitshëm. Kur përdorni serverët më të ngadaltë, shpejtësia u ul me 17%. Ky nuk është rezultati më i mirë por është më mirë sesa shumë alternativa dhe gjithmonë ka serverë të tjerë më të shpejtë për t’u përdorur.

Kemi kryer një test të ngjashëm me NordVPN. Ne kemi përdorur protokollin OpenVPN me të njëjtin shifrim 256 bit AES. Për shkak të problemeve të kaluara të performancës me NordVPN, ne prisnim një rënie të konsiderueshme në shpejtësinë tonë të shkarkimit kur përdorni shërbimin.

Ne jemi të kënaqur ta themi këtë NordVPN ka bërë një numër përmirësimesh në vite, përfshirë shtimin e serverave në vende të ndryshme.

Shpejtësia e NordVPN
test i shpejtësisë nordvpn

Kur testuam NordVPN me një server në Danimarkë, morëm 94 MB për sekondë, kështu që ishim të lumtur me këtë. Fatkeqësisht, rezultatet nuk ishin aq edhe kur testuan serverat në Shtetet e Bashkuara ose Kanada. Në disa nga provat tona, ne mund të ngjiteshim lart 60 MB në sekondë. Në të tjerët, do të kishim një rënie në 5 MB në sekondë.

Natyrisht, vendndodhja e serverit bën një ndikim të madh. Gjëja mbresëlënëse për NordVPN janë mijëra servera të disponueshëm në qindra vende.

Duhet të keni parasysh që ekzistojnë një numër faktorësh që mund të ndikojnë në shpejtësinë në përgjithësi. Sidoqoftë, verdikti ynë, bazuar në një provë shpejtësie, është ai ExpressVPN është fituesi i qartë kur bëhet fjalë për konsistencën e shpejtësisë.

anashkalimi Kufizimet Gjeo – Fituesi: NordVPN

Një nga arsyet kryesore pse mund të kërkoni një VPN është të merrni rreth kufizimeve të gjeografisë dhe të shikoni materialin e transmetimit. Disa nga shërbimet më të njohura të transmetimit që gjeo kufizojnë përmbajtjen e tyre përfshijnë:

 • Geo_restrictionsNetflix
 • Hulu
 • Amazon Kryeministri
 • IPlayer BBC
 • ITV
 • Dhe transmetimet e rrjetit në Shtetet e Bashkuara, përfshirë NBC, CBS dhe ABC

Në testimin tonë, NordVPN ishte në gjendje të merrte rreth kufizime gjeo për shumicën e shërbimeve streaming. Kemi pasur probleme të vogla kur u përpoqëm të lidheshim në stacionet e transmetimit nga Shtetet e Bashkuara, posaçërisht me ABC dhe CBS, por u morëm me këtë problem pas ndërrimit të serverëve disa herë.

Në të kundërt, ExpressVPN nuk kishte asnjë problem të merrte rreth kufizimeve gjeo për të gjitha shërbimet që testuam. Nëse keni Kodi, mund të përdorni ExpressVPN për të marrë rreth kufizimeve rajonale në shërbimet TV. Me ExpressVPN, kishte pa vonesë të dukshme në shërbimin e transmetimit duke përdorur serverët e tyre të veçantë. ExpressVPN shumë mirë mund të jetë një nga VPN-të më të mira për Netflix.

Ishte një zonë ku NordVPN e mposhti qartë ExpressVPN dhe mund të ishte një çështje madhore për disa njerëz — NordVPN ishte në gjendje të hynte në SH.B.A në Australi Netflix ndërsa ExpressVPN nuk ishte.

NetflixUS në Kanada NetflixUS në Mbretërinë e Bashkuar NetflixUS në Japoni NetflixUS në Australi Netflix
NordVPN
ExpressVPN

Ndërsa të dy shërbimet kryheshin në mënyrë të shkëlqyeshme, verdikti ynë është se fituesi në këtë kategori është NordVPN për shkak të më shumë serverëve të aftë për të hyrë në më shumë përmbajtje në të gjithë globin. Sidoqoftë, kjo nuk befason, sepse ata kanë një teknologji të veçantë që lejon shumicën e 5000 serverëve të tyre një pikë të vlefshme të qasjes për shërbimet e transmetimit.

Përmbledhje e Karakteristikave – Fituesi: NordVPN

Siç e dinë shumica e njerëzve, të dy shërbimet VPN kanë një listë të gjatë të veçorive. Në varësi të përparësive tuaja, të dy mund të funksionojnë. Edhe pse në dukje identike, ka ndryshime delikate që mund të ndryshojnë ekuilibrin në anën e NordVPN.

Lista e veçorive ExpressVPN

 • logo Expressvpn

  Zhbllokon përmbajtjen nga e gjithë bota

 • 2,000 servera në 94 vende
 • Karakteristikë e testit të shpejtësisë së integruar
 • Aplikime për çdo pajisje
 • Kriptimi AES me 256-bit
 • Asnjë regjistër veprimtarie ose shkrime lidhjeje
 • OpenVPN dhe protokolle të tjera
 • Njohuri zero zero DNS
 • Mbështetje e routerit VPN

Lista e veçorive NordVPN

Sheshi logo Nordvpn

 • Zhbllokon përmbajtjen nga e gjithë bota
 • 5,000 servera në 62 vende
 • Dy servera VPN.
 • Kriptimi AES me 256-bit
 • Politika zero loging
 • Protokoll tunelizimi OpenVPN dhe të tjerët
 • Mbështetje Android, iOS, Windows dhe Mac
 • Qepë mbi VPN
 • Smart Play – zhbllokim i përmbajtjes gjeo-të kufizuar
 • Mbështetje e routerit VPN

Një diferencues i madh për sa i përket tipareve është Protokolli i shifrimit të dyfishtë të NordVPN.

Mundësia e mbrojtjes Double Data e ofruar nga NordVPN do të enkriptojë të dhënat tuaja dy herë duke transmetuar informacionin përmes dy serverëve VPN të mëpasshëm para se të hyjë në faqen e internetit të aplikacionit që po përpiqeni të merrni akses në.

Dhe nëse kjo nuk do të mjaftojë, shërbimi i dytë VPN nuk do të ketë adresën tuaj origjinale të IP. Protokollet UDP dhe TCP përdoren për të bërë lidhje. Kjo është një shtresë shtesë e kriptimit që shumica e njerëzve nuk kanë nevojë, por nëse ju nevojitet, është mirë të dini se është në dispozicion.

Problemi është se kjo ndonjëherë pengon shpejtësinë – gjë që mund të shihet në provën e shpejtësisë.

ExpressVPN merret me kodimin e të dhënave tuaja pak më ndryshe. Në mënyrë që të mbani të sigurt trafikun tuaj në internet, ExpressVPN fsheh adresën tuaj IP dhe më pas ndërton trafikun tuaj me trafikun e të tjerëve. Kjo i bën të gjitha por e pamundur që palët e treta të lexojnë informacionin tuaj. Kjo përfshin ofruesin e shërbimit tuaj të Internetit dhe operatorin tuaj lokal Wi-Fi.

ExpressVPN ju jep mundësinë e zgjedhjes nga një larmi protokolesh VPN. Kjo shton një shtresë tjetër të sigurisë midis kompjuterit tuaj dhe serverit VPN që po përdorni. Shumica e njerëzve që përdorin një VPN nuk e dinë ndryshimin midis protokolleve VPN të dhëna. Për këtë arsye, ExpressVPN ka mundësinë e zgjedhjes automatikisht të protokollit që do të jetë më i miri për rrjetin që po përdorni.

Aktgjykimi ynë: Buzë e lehtë në kodimin e dyfishtë të NordVPN.

VPN në Kinë

ExpressVPN dhe NordVPN kanë zhvilluar një reputacion për të qenë në gjendje të performojnë mirë në Kinë. ExpressVPN ka bërë aq mirë, në fakt, që faqja kryesore e internetit për shërbimin është bllokuar në Kinë. ExpressVPN ka qenë në gjendje ta kapërcejë këtë gjë duke ofruar adresa alternative për përdoruesit e saj kinezë.

ExpressVPN është shumë i vetëdijshëm për sfidat me të cilat përballet në Kinë. Për shkak të asaj se sa mirë funksionon, ka ndërprerje të rastësishme të shërbimit në vend. Thënë kjo, edhe me ndërprerjet e shërbimit, ExpressVPN respektohet në të gjithë vendin si po funksionon mirë. NordVPN ka një rekord të respektueshëm edhe në treg.

ExpressVPN ka një reputacion më të gjatë të përmbushjes së gjithçkaje që duhet të bëhet për të marrë përmes mureve të zjarrit të Kinës.

Në këtë nënkategori, verdikti ynë është se ExpressVPN është fituesi. Një reputacion më i gjatë do të thotë që teknologjia e tyre e kriptimit ka qenë prova e kohës, pavarësisht se qeveria kineze vazhdon të përmirësojë “Firewall-in e Madh”. Differenceshtë ndryshim delikate, por i rëndësishëm.

Torrent me VPN: ashtë një kravatë

vektori i përroitNdërsa përrallat kanë një reputacion të keq, përruan vetë nuk janë të paligjshme. Paligjshmëria e përndjekjes vjen nga shkarkimi i materialit të mbrojtur nga të drejtat e autorit për të cilin nuk keni pretendim. Shtë e vështirë të thuash se çfarë është e ligjshme dhe e paligjshme dhe ndërsa mund të kesh qëllime të pastra në zemër, mund të shkarkosh aksidentalisht diçka në mënyrë të paligjshme. Gjithmonë është më mirë të jesh i sigurt se sa keq.

Disa VPN janë më të mirë për përrua se të tjerët. Shpejtësia luan një rol në përruajtjen nga çdo faqe në internet pasi shpejtësia më e ulët mund të dëmtojë shpejtësinë e shkarkimit të skedarit të torrented.

NordVPN dhe ExpressVPN të dy kanë reputacion të mahnitshëm për miqësinë e përrallës. Të dy kompanitë kufizojnë përdoruesit për aq sa serverët mund të përdoren për shkëmbimin e skedarëve P2P.

Ju nuk mund të gaboni me asnjë shërbim këtu që do të thotë se mund ta quajmë larje. Ashtë një kravatë, të dy janë të shkëlqyera me përrua.

Lidhjet e njëkohshme – Fituesi: NordVPN

NordVPN ka një reputacion për të qenë ndër shërbimet më të mira për të ofruar lidhje të shumta pajisjesh. Në fakt, kur shikoni në faqen e tyre të internetit, ata thonë se me vetëm një llogari jeni në gjendje të lidhni gjashtë pajisje njëkohësisht. Ky është një numër i mahnitshëm por përfundimisht jo më i miri në treg.

ExpressVPN ju lejon të lidhni tre pajisje njëkohësisht. Ju mund ta instaloni shërbimin në aq pajisje sa dëshironi. Sidoqoftë, mund të keni vetëm tre të lidhur në të njëjtën kohë. Disa debatojnë për vlerën e lidhjes së një numri të lidhjeve të njëkohshme. Nëse jeni vetëm një person, sa pajisje ju nevojiten të lidhur në të njëjtën kohë? Nëse doni të lidhni të gjithë shtëpinë tuaj, thjesht mund të përdorni një router VPN.

Pasi të lidheni me ruterin tuaj, numri i lidhjeve nuk ka rëndësi sepse të gjitha pajisjet tuaja do të lidhen menjëherë.

dipn vpn

Thënë kjo, verdikti ynë kur bëhet fjalë për lidhje të njëkohshme të pajisjes është se NordVPN është fituesi i qartë.

Ndihma për klientët – është përsëri një lidhëse

Mbështetja e klientit është jashtëzakonisht e rëndësishme kur bëhet fjalë për përdorimin e ndonjë shërbimi. Kur bëhet fjalë për një shërbim VPN ju mund të keni një sërë pyetjesh dhe të keni nevojë për ndihmë në fusha të ndryshme.

Le të flasim së pari për ExpressVPN. ExpressVPN nuk ka mbështetje telefonike. Biseda live është mënyra më e mirë për të biseduar me dikë, por ju keni mundësinë për të dërguar një email. ExpressVPN gjithashtu ka një qendër të njohurive të mira ku mund të zgjidhni problemet dhe të merrni ndihmë për ngritjen e shërbimit tuaj.

opsionet e mbështetjes Expressvpn

Ne morëm kohën për të provuar bisedën dhe zbuluam se ekipi është i përgjegjshëm dhe i shpejtë.

NordVPN siguron mbështetje të klientit ashtu si dhe ExpressVPN në provën tonë. Ata trajtojnë mbështetjen e klientit në të njëjtën mënyrë siç bën ExpressVPN duke ofruar bisedë të drejtpërdrejtë, email dhe një qendër ndihme 24/7.

Edhe njehere, NordVPN dhe ExpressVPN janë mbi baza të barabarta.

FAQs

A është ExpressVPN më i mirë se NordVPN?

Ndërsa ExpressVPN është më i shpejtë se NordVPN, NordVPN ofron siguri më të fortë se ExpressVPN. Përveç kësaj, ato janë mjaft të njëtrajtshme. Vetëm delikate ndryshimet në veçori e bëjnë NordVPN qëndrim.

A është NordVPN shërbimi më i mirë VPN sot?

NordVPN konsiderohet si një nga zgjedhjet më të mira gjithashtu. Duke marrë parasysh koston e NordVPN, që është rreth një e treta ose 35% e kostos së ExpressVPN, ju merrni një vlerë të mahnitshme për paratë tuaja.

Edhe pse shpejtësia është në kundërshtim të madh, ju po merrni karakteristika të mahnitshme të sigurisë dhe teknologji transmetuese që ExpressVPN nuk e ka. Në përgjithësi, ne rekomandojmë NordVPN si opsionin më të mirë.

A është NordVPN i mirë për përrua?

Po, dhe për pjesën më të madhe, shumica e VPN-ve janë të mira për përrua. NordVPN është një nga shumë.

Si mund të përdor një VPN falas?

Ne nuk ju rekomandojmë të përdorni një VPN falas. Nëse përdorni një VPN falas, shërbimi ndoshta do të regjistrojë aktivitetin tuaj dhe do ta shesë atë. Ka disa mënyra të tjera me qëllim të keq që një kompani mund të fitojë para nga ju. Thelbësore e këtij paralajmërimi nuk përdorni një shërbim falas VPN.

A mund të përdor një VPN për të parë Netflix Amerikane?

Po, shërbime të tilla si NordVPN dhe ExpressVPN do t’ju lejojnë të shikoni Netflix Amerikan. Shtë e rëndësishme të përdorni një VPN me reputacion sepse Netflix po përpiqet vazhdimisht t’i ndalojë njerëzit të përdorin VPN.

Cilat janë 14 vendet e syve?

Ekzistojnë grupe dhe koalicione që ndajnë të dhëna me njëri-tjetrin dhe mund të hyjnë në të dhënat e bizneseve që banojnë në ato vende. Si rregull i përgjithshëm, ju dëshironi të shmangni përdorimin e një VPN në cilindo nga 14 vendet e syve, 9 vendet me sy dhe 5 vendet me sy. Në përgjithësi, vendet me 5 sy janë më të këqijat pasi janë edhe në aleancën e 9 syve dhe aleancës së 14 syve.

 • 14 vende me sy: Gjermani, Belgjikë, Itali, Suedi, Spanjë, Danimarkë, Francë, Hollandë, Norvegji, Australi, Kanada, Zelanda e Re, Mbretëria e Bashkuar, Shtetet e Bashkuara
 • Vende me 9 sy: Danimarka, Franca, Hollanda, Norvegjia, Australia, Kanada, Zelanda e Re, Mbretëria e Bashkuar, Shtetet e Bashkuara
 • Vende me 5 sy: Australi, Kanada, Zelanda e Re, Mbretëria e Bashkuar, Shtetet e Bashkuara

Përfundim – Fituesi i Përgjithshëm: NordVPN

Pasi të shikojmë një numër faktorësh, besojmë se NordVPN është shërbimi më i mirë VPN në treg. Ajo ofron një nivel shpejtësie, sigurie dhe stabiliteti që vetëm ExpressVPN mund të përputhet disi, por jo ta tejkalojë plotësisht.

Angazhimi i tyre ndaj intimitetit dhe aftësia e tyre për të anashkaluar kufizimet e gjeografisë i vendos ata mbi kokë dhe shpatulla mbi pjesën tjetër. Shikoni listën tonë të VPN-ve më të mira për të zbuluar më shumë shërbime VPN që duhet të merrni parasysh. (Për lexuesit tanë francezë: Meilleur VPN)

ExpressVPN është pothuajse aq i mirë sa NordVPN. Dallimet në gjithçka përveç çmimit dhe shpejtësisë janë pothuajse të papërfillshme. Në thelb, nëse ju jepni përparësi shpejtësisë për një çmim më të mirë, atëherë shkoni me ExpressVPN dhe merrni një shërbim të ngjashëm.

Me NordVPN, po sakrifikoni një ofertë të vogël për shpejtësi për siguri maksimale. Në fund të fundit, është një vendim personal për secilin person, por ne preferojmë të jemi me kosto më të efektshme, të marrim shfaqje më të kufizuara gjeo-kufitare, të gjitha ndërkohë që marrin shifrimin superior.

Cila ka qenë përvoja juaj? Do të donim shumë të dëgjonim nga ju. Na tregoni se çfarë mendoni për shërbimet VPN të disponueshme në seksionin e komenteve më poshtë.

Shtoni rishikimin tuaj:

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map