NordVPN vs. ExpressVPN sammenligning og gjennomgang (2020)

nordvpn vs expressvpnNordVPN og ExpressVPN er de ledende VPN-leverandørene i dag.


De er hovedhestene i verden av VPN-apper, og mer bredt, personvern av personopplysninger … En kamp om to sikkerhets Goliat hvor bare en vil tøffe suverene.

Gode ​​mennesker som dere selv vil vite hvem som vinner head-to-head. Når du leser anmeldelser, kan det være vanskelig å identifisere hvilke av disse to produktene som er bedre enn de andre.

I denne gjennomgangen vil vi se på attributtene som hvert av disse produktene bringer til bordet, og deretter på en objektiv måte se hvilke av disse to produktene som virkelig fremstår som de beste.

Hvem tror du vil vinne !? Forventningen dreper meg! Vi vedder på at du klør for noen svar også! Før vi imidlertid dypper inn i det morsomme av ting, la oss ta et skritt tilbake og gå gjennom hva du skal holde øye med.

Hva bør du se etter når du sammenligner VPN-tjenester? 

Det er ganske vanskelig å vite hva du skal se etter når du handler en VPN, spesielt når du ikke har noen tidligere erfaring med å ha en. Det er mange faktorer å se etter som vil hjelpe deg å ta din beslutning. For å lære mer om dette, ta en titt på vår Nord vs PIA-guide hvor vi diskuterer disse hensynene mer detaljert.

Pris

sjekkliste vektorbildeDen første faktoren alle ser på er pris. Hvor mye er for mye og hvor mye er for lite? I VPN-bransjen, som hovedregel, langsiktige kontrakter gir store besparelser. Se ikke lenger enn NordVPN for å se hvor mye en treårskontrakt kan påvirke kostnadene dine. Anerkjente VPN-er kan variere fra $ 3 til $ 15.

Hastighet

Når du bruker internett og går en ekstra kilometer for å beskytte deg, er det siste du ønsker å fullstendig gasspakke hastighetene dine. Å bruke en VPN som har fryktelige hastigheter, beseirer formålet med å bruke internett.

Det er tjenester som sjekker alle boksene i alle kategorier unntatt hastighet, og det er tjenester som bare gir rask hastighet og magre beskyttelse. Det er best å veie hva som er viktigst for deg når du ser.

Personvern og sikkerhet

Hovedårsaken til at du leter etter en VPN er personvern og sikkerhet. Enten du får tilgang til begrenset innhold eller vil beskytte bankkontoen din, er det alltid bekymringen for å oppnå dette på en sikker måte. Å sørge for at VPN ikke logger aktivitet og er bosatt i riktig jurisdiksjon, kan gå langt.

Tilgang til geobegrenset innhold

En av de største trekningene for VPN-er er muligheten til å få tilgang til Netflix og andre strømmetjenester i andre land. Ikke alle VPN-er er opprettet like i denne forbindelse. Sørg for å se om tjenesten du bruker får tilgang til riktige strømmetjenester.

Servertelling og plassering

Å finne ut hvor serverne er plassert og hvor mange servere som er tilgjengelige, er et viktig aspekt ved VPN-shopping. Det går langt for å få tilgang til innhold og påvirke hastigheten. Som en generell regel, jo nærmere du er en server, desto raskere vil hastighetene være. Jo flere servere og lokasjoner, jo bedre.

Antall tilkoblinger

En ofte oversett tilgang er hvor mange samtidige tilkoblinger du kan ha på VPN. Hvis du bare kan ha en tilkobling den gangen, vil du ikke være fullt beskyttet. Et viktig aspekt ved dette er å kunne koble til en ruter. Hvis du kan koble til en ruter, kan du dekke alle enhetene dine.

Kundestøtte og kunnskapsbase

Enda viktigere enn et pålitelig kundesupportteam er en full kunnskapsbase. Å bruke en kunnskapsbase kan spare tid og energi. Hvis du har spørsmål, bør svaret bare være noen få klikk unna. Å ha kompetent og pålitelig kundesupport er også viktig og bør være høyt prioritert

Forsøk og pengene-tilbake-garantier

Bransjestandarden er en 30-dagers pengene tilbake-garanti. Det er noen få VPN-tjenester som bare tilbyr en 7-dagers pengene-tilbake-garanti. Noen få VPN-er tilbyr faktisk en gratis versjon av programvaren som har begrenset bruk av data og funksjonsbruk. Å ha minst en måned for å prøve noe er en ekstra bonus.

Det omtrent oppsummerer det. Nå som vi har gjennomgått de viktige faktorene du må passe på, la oss begynne!

Prissammenligning – Vinner: NordVPN

Når du gjør en sammenligning side om side, vil du se at hvert produkt bringer noe unikt på bordet. For eksempel når det gjelder alternativer for abonnementsperioder:

NordVPN tilbyr abonnement for en måned, ett år og tre år. Du får 66 prosent rabatt med toårsplanen. NordVPN er verdt det til enhver pris, men hvor de virkelig gir seg et navn er på lang sikt når det gjelder kostnader.

2,99 dollar per måned for en av markedslederne er absurd verdi. Alt du trenger å gjøre er å betale 100 dollar og glemme at du til og med måtte betale for VPN-en i tre år. For en stjele!

NordVPN-priser

ExpressVPN tilbyr abonnement i en måned, seks måneder eller ett år. Med ett års abonnement, du får tre måneder gratis.

Det er klart at ExpressVPN ikke holder et stearinlys for NordVPN når det gjelder langvarige priser. Priser på kort sikt er ekstremt sammenlignbare.

Det må være en grunn til at ExpressVPN belaster en premie for tjenesten deres. La oss finne ut av det videre!

ExpressVPN-priser

Både NordVPN og ExpressVPN tilbyr a 30-dagers pengene tilbake-garanti. Vi har undersøkt disse retningslinjene og kan bekrefte at hvert selskap lever opp til sitt løfte. Du krever heller ingen grunn til hvorfor du vil avbryte tjenesten. Hvis det ikke fungerer for deg, vil de tilbakebetale pengene dine.

I utgangspunktet tilbyr de en gratis prøveperiode. De vil bare holde på pengene dine litt hvis du bestemmer deg for at du ikke liker tjenesten. Vi kan ikke utsette dem for det. De fleste vil glemme eller være for late til å få pengene sine tilbake.

Vår dom for prissammenligning: Lett kant til NordVPN. Begge VPN-ene tilbyr en sammenlignbar tjeneste på kort sikt. NordVPN tilbyr imidlertid en mye bedre avtale på lang sikt.

Fartsammenligning – Vinner: ExpressVPN

Vi gjorde en sammenligning av hastighetstestene sammen med NordVPN og ExpressVPN. Testene som ble utført brukte OpenVPN-protokoll sammen med en 256-bit AES-kryptering.

Dette er en av pengene som skaper VPN-er. Hastighet er så viktig for aspekter ved bruk av internett som spill og HD-streaming. Hvis du ikke har Internett-hastigheter i første omgang, må du være forsiktig med hvor mye hastighet som faller når du bruker en VPN. Folk forventer også at nettleserne vil laste inn sider med et øyeblikk.

Vi testet servere i nærheten i Europa med grunnlinjetilkoblingen på 94 MB per sekund. En test som ble gjort i Italia, maksimerte praktisk talt baseline-tilkoblingshastigheten vår. Da vi utførte den samme hastighetstesten med andre land, var resultatene tilnærmet de samme. Vi fikk en nedlastingshastighet på 92,45 MB per sekund.

ExpressVPN-hastighet
expressvpn-speed-test

Når lignende tester ble utført med servere i Nord-Amerika, resultatene var utmerkede. Vi var i stand til å opprettholde 78 MB per sekund i gjennomsnitt. Dette stemte enten vi testet i USA eller Canada.

Som du kan se når du bruker en spesifikk server med ExpressVPN, var det knapt noe fall i hastighet. Dette er et fantastisk resultat. Ved bruk av tregere servere falt hastigheten med 17%. Dette er ikke det beste resultatet, men det er bedre enn mange alternativer, og det er alltid andre raskere servere å bruke.

Vi utførte en lignende test med NordVPN. Vi brukte OpenVPN-protokoll med den samme 256 bit AES-krypteringen. På grunn av tidligere problemer med NordVPN, forventet vi et betydelig fall i nedlastningshastigheten vår når vi bruker tjenesten.

Det er vi glade for å si NordVPN har gjort en rekke forbedringer gjennom årene, inkludert å legge til servere på forskjellige steder.

NordVPN-hastighet
nordvpn hastighetstest

Da vi testet NordVPN med en server i Danmark, fikk vi 94 MB per sekund, så det var vi fornøyde med. Resultatene var dessverre ikke like når tester av servere i USA eller Canada. I noen av testene våre kunne vi komme oppover på 60 MB per sekund. I andre vil vi ha et fall ned til så lite som 5 MB per sekund.

Det er klart, serverplassering har enorm innvirkning. Det fantastiske med NordVPN er de tusenvis av servere som er tilgjengelige på hundrevis av steder.

Du må huske på at det er en rekke faktorer som kan påvirke hastigheten generelt. Dommen vår, basert på en hastighetstest, er imidlertid den ExpressVPN er den klare vinneren når det gjelder hastighetskonsistens.

omgåelsen Geobegrensninger – Vinner: NordVPN

En av de viktigste grunnene til at du kanskje leter etter en VPN, er å komme deg rundt geobegrensninger og se streaming-materiale. Noen av de mer populære strømmetjenestene som geografisk begrenser innholdet inkluderer:

 • Geo_restrictionsNetflix
 • Hulu
 • Amazon Prime
 • BBC iPlayer
 • ITV
 • Og nettverkssendinger i USA, inkludert NBC, CBS og ABC

I våre tester klarte NordVPN å omgå geobegrensninger for de fleste strømmetjenestene. Vi hadde små problemer når vi prøvde å koble oss til kringkastingsstasjonene fra USA, spesielt med ABC og CBS, men kom oss rundt dette problemet etter å ha byttet server noen ganger.

Omvendt hadde ExpressVPN ikke noe problem med å omgå geo-begrensningene for alle tjenestene som vi testet. Hvis du har Kodi, kan du bruke ExpressVPN for å komme deg rundt regionale begrensninger på TV-tjenester. Med ExpressVPN var det ingen merkbar etterslep i streamingtjenesten ved hjelp av deres spesielle servere. ExpressVPN kan godt være en av de beste VPN-ene for Netflix.

Det var ett område der NordVPN tydelig beseiret ExpressVPN, og det kan være et stort problem for noen få mennesker — NordVPN var i stand til å få tilgang til USA til Australia Netflix, mens ExpressVPN ikke var.

USA til Canada NetflixUS til Storbritannia NetflixUS til Japan NetflixUS til Australia Netflix
NordVPN
ExpressVPN

Mens begge tjenester presterte beundringsverdig, er dommen vår den vinneren i denne kategorien er NordVPN på grunn av at flere servere kan få tilgang til mer innhold over hele kloden. Dette kommer imidlertid ikke som noen overraskelse, fordi de har en egenutviklet teknologi som gjør at de fleste av 5000+ servere har et levedyktig tilgangspunkt for strømmetjenester.

Funksjoner Oversikt – Vinner: NordVPN

Som de fleste vil vite, har begge VPN-tjenestene en lang liste med funksjoner. Avhengig av prioriteringene dine, kan begge jobbe. Selv om det er tilsynelatende identisk, er det subtile forskjeller som kan svinge balansen til NordVPNs side.

ExpressVPN-funksjonsliste

 • expressvpn-logo

  Fjern blokkering av innhold fra hele verden

 • 2000 servere i 94 land
 • Innebygd hastighetstestfunksjon
 • Programmer for hver enhet
 • 256-bit AES-kryptering
 • Ingen aktivitetslogger eller tilkoblingslogger
 • OpenVPN og andre protokoller
 • Null kunnskap DNS
 • VPN Router Support

NordVPN-funksjonsliste

Nordvpn logo firkant

 • Fjern blokkering av innhold fra hele verden
 • 5000 servere i 62 land
 • Doble VPN-servere.
 • 256-bit AES-kryptering
 • Null loggføringspolicy
 • OpenVPN tunneling protocol and others
 • Støtte for Android, iOS, Windows og Mac
 • Løk over VPN
 • Smart Play – låser opp geobegrenset innhold
 • VPN Router Support

Den ene store forskjellen når det gjelder funksjoner er NordVPNs doble krypteringsprotokoll.

Dobbeltdata-beskyttelsesalternativet som tilbys av NordVPN, vil kryptere dataene dine to ganger ved å videresende informasjonen gjennom to påfølgende VPN-servere før den kommer til nettsiden til applikasjonen du prøver å få tilgang til.

Og hvis det ikke er nok, vil den andre VPN-tjenesten ikke ha din opprinnelige IP-adresse. UDP- og TCP-protokoller brukes til å opprette tilkoblinger. Dette er et ekstra lag med kryptering som de fleste ikke trenger, men hvis du trenger det, er det godt å vite at det er tilgjengelig.

Problemet er at dette hindrer hastigheter noen ganger – noe som kan sees i hastighetstesten.

ExpressVPN handler om å kryptere dataene dine litt annerledes. For å holde din online trafikk trygg, skjuler ExpressVPN IP-adressen din og blander deretter trafikken din med andres trafikk. Dette gjør alt annet enn umulig for tredjepart å lese informasjonen din. Dette inkluderer Internett-leverandøren din og din lokale Wi-Fi-operatør.

ExpressVPN gir deg muligheten til å velge fra en rekke VPN-protokoller. Dette tilfører et nytt lag med sikkerhet mellom datamaskinen og VPN-serveren du bruker. De fleste som bruker VPN, vet ikke forskjellen mellom VPN-protokollene som følger med. Av denne grunn har ExpressVPN muligheten til automatisk å velge protokollen som kommer til å være best for nettverket du bruker.

Dommen vår: Lett kant til NordVPNs doble kryptering.

VPN i Kina

ExpressVPN og NordVPN har utviklet et rykte for å kunne prestere godt i Kina. ExpressVPN har gjort det så bra, faktisk at hovednettstedet for tjenesten er blokkert i Kina. ExpressVPN har klart å komme seg rundt ved å tilby alternative adresser for sine kinesiske brukere.

ExpressVPN er veldig klar over utfordringene det står overfor i Kina. På grunn av hvor bra det fungerer, er det sporadiske servicestopp i landet. Når det er sagt, selv med serviceavbrudd, blir ExpressVPN respektert i hele landet som bra. NordVPN har også en respektabel merittliste i markedet.

ExpressVPN har et lengre rykte for å oppnå alt som må gjøres for å komme gjennom Kinas brannmurer.

I denne underkategorien er dommen vår den ExpressVPN er vinneren. Et lengre omdømme betyr at deres krypteringsteknologi har stått tidens prøve, til tross for at den kinesiske regjeringen stadig oppgraderte “Great Firewall”. Det er en subtil, men likevel viktig forskjell.

Torrent med VPN: Det er en slips

torrenting vektorSelv om torrenting har et dårlig rykte, er torrenting i seg selv ikke ulovlig. Ulovigheten til å torrenting kommer fra å laste ned opphavsrettsbeskyttet materiale som du ikke har krav på. Det er vanskelig å si hva som er lovlig og ulovlig, og selv om du kanskje har de reneste intensjoner på hjertet, kan du ved et uhell laste ned noe ulovlig. Det er alltid bedre å være trygg enn å beklage.

Noen VPN-er er bedre for å torrentere enn andre. Hastighet spiller en rolle i torrenting fra ethvert nettsted, da lavere hastigheter kan skade nedlastingshastigheten til den torrented filen.

NordVPN og ExpressVPN har begge fantastiske anseelser for å være torrentvennlige. Begge selskapene begrenser brukere så langt som servere som kan brukes til P2P-fildeling.

Du kan ikke gå galt med ingen av tjenestene her som betyr at vi kan kalle det en vask. Det er et slips, begge er flotte med torrenting.

Samtidige tilkoblinger – Vinner: NordVPN

NordVPN har et rykte for å være blant de beste tjenestene for å tilby flere enhetstilkoblinger. Når du ser på nettstedet deres, sier de at med bare en konto kan du koble til seks enheter samtidig. Dette er et utrolig antall, men definitivt ikke det beste i markedet.

ExpressVPN lar deg koble til tre enheter samtidig. Du kan installere tjenesten på så mange enheter du vil. Du kan imidlertid bare ha tre tilkoblet samtidig. Noen debatterer verdien av å ha en rekke samtidige forbindelser. Hvis du bare er én person, hvor mange enheter trenger du tilkoblet samtidig? Hvis du vil koble til hele huset ditt, kan du ganske enkelt bruke en VPN-ruter.

Når du har koblet til ruteren din, betyr ikke antall tilkoblinger noe alle enhetene dine vil være tilkoblet samtidig.

vpn-diagram

Når det er sagt, er dommen vår når det gjelder samtidige enhetstilkoblinger NordVPN er den klare vinneren.

Kundestøtte – Det er et bånd, igjen

Kundestøtte er ekstremt viktig når det gjelder bruk av tjenester. Når det gjelder en VPN-tjeneste kan du ha en rekke spørsmål og trenger litt hjelp på forskjellige områder.

La oss snakke om ExpressVPN først. ExpressVPN har ikke telefonsupport. Live chat er den beste måten å snakke med noen, men du har muligheten til å sende en e-post. ExpressVPN har også et godt kunnskapssenter der du kan feilsøke problemer og få hjelp til å sette opp tjenesten din.

ekspressvpn støttealternativer

Vi tok oss tid til å prøve ut chatten og fant ut at teamet er responsivt og raskt.

NordVPN tilbyr kundesupport like bra som ExpressVPN i vår test. De håndterer kundesupport på samme måte som ExpressVPN gjør ved å tilby live chat, e-post og et hjelpesenter 24/7.

Igjen, NordVPN og ExpressVPN er på like grunnlag.

Spørsmål og svar

Er ExpressVPN bedre enn NordVPN?

Mens ExpressVPN er raskere enn NordVPN, tilbyr NordVPN sterkere sikkerhet enn ExpressVPN. Utenom det, er de ganske jevn matchet. Bare det subtile forskjeller i funksjoner gjør NordVPN fremtredende.

Er NordVPN den beste VPN-tjenesten i dag?

NordVPN regnes også som et av de beste valgene. Tatt i betraktning NordVPNs kostnader, som er omtrent en tredjedel eller 35% av ExpressVPNs kostnader, får du fantastisk verdi for pengene.

Selv om hastigheten er inkonsekvent stor, får du fantastiske sikkerhetsfunksjoner og streamingteknologi som ExpressVPN ikke har. Alt i alt anbefaler vi NordVPN som det beste alternativet.

Er NordVPN bra for torrenting?

Ja, og for det meste er de fleste VPN-er bra for å torrentere. NordVPN er en av de mange.

Hvordan kan jeg bruke et VPN gratis?

Vi anbefaler ikke å bruke et gratis VPN. Hvis du bruker et gratis VPN, logger tjenesten sannsynligvis aktiviteten din og selger den. Det er noen få andre ondsinnede måter et selskap kan tjene penger på deg. Kjernen i denne advarselen bruker ikke en gratis VPN-tjeneste.

Kan jeg bruke en VPN for å se amerikanske Netflix?

Ja, tjenester som NordVPN og ExpressVPN vil tillate deg å se amerikanske Netflix. Det er viktig å bruke en anerkjent VPN fordi Netflix hele tiden prøver å stoppe folk fra å bruke VPN-er.

Hva er de 14 øynene landene?

Det er grupper og koalisjoner som deler data med hverandre og kan få tilgang til virksomhetsoppføringer som er bosatt i disse landene. Som en generell regel vil du unngå å bruke en VPN i et av de 14 øyne land, 9 øyne land og 5 øyne land. Generelt er landene med 5 øyne de verste, ettersom de også er i 9-øyers allianse og 14 øyne allianse.

 • 14 øyne land: Tyskland, Belgia, Italia, Sverige, Spania, Danmark, Frankrike, Nederland, Norge, Australia, Canada, New Zealand, Storbritannia, USA
 • 9 øyne land: Danmark, Frankrike, Nederland, Norge, Australia, Canada, New Zealand, Storbritannia, USA
 • 5 øyne land: Australia, Canada, New Zealand, Storbritannia, USA

Konklusjon – Samlet vinner: NordVPN

Etter å ha sett på en rekke faktorer, tror vi at NordVPN er den desidert beste VPN-tjenesten på markedet. Det tilbyr et nivå av hastighet, sikkerhet og stabilitet som bare ExpressVPN kan passe noe, men ikke fullstendig overgå.

Deres forpliktelse til personvern og deres evne til å omgå geo-begrensninger setter dem hode og skuldre over resten. Sjekk ut listen vår over de beste VPN-ene for å finne ut flere VPN-tjenester som du bør vurdere. (For våre franske lesere: Meilleur VPN)

ExpressVPN er nesten like bra som NordVPN. Forskjellene i alt foruten pris og hastighet er nesten ubetydelige. I utgangspunktet, hvis du prioriterer hastighet for en bedre pris, kan du gå med ExpressVPN og motta lignende service.

Med NordVPN ofrer du et lite bud for hastighet for maksimal sikkerhet. Til syvende og sist er det en personlig avgjørelse for hver person, men vi foretrekker å være mer kostnadseffektive, få mer geobegrensede show, alt sammen med overlegen kryptering.

Hva har opplevelsen din vært? Vi vil gjerne høre fra deg. Fortell oss hva du synes om VPN-tjenestene som er tilgjengelige i kommentarfeltet nedenfor.

Legg til din egen anmeldelse:

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map