Двострука ВПН и како поставити ВПН ланац |


Шта је двострука ВПН веза?

Иако би име могло значити да истовремено користите 2 ВПН, то обично није случај – осим ако не поставите двоструку ВПН везу са два различита ВПН провајдера. Обично је двострука ВПН веза када истовремено користите два ВПН сервера.

Како функционише двострука ВПН?

У основи, уместо да саобраћај и мрежни подаци једном осигурају један ВПН сервер, два пута ће га заштитити два ВПН сервера.

Чини се да многи људи мисле да двострука ВПН веза значи да ће, на пример, АЕС-256 енкрипција, бити заштићена АЕС-512 енкрипцијом. Иако није сасвим тачно, то није превише далеко од истине.

Уместо да се исти ниво шифрирања удвостручи сам, додаје се други ниво шифрирања. Обично би ваш интернетски саобраћај достигао веб након проласка кроз ВПН сервер.

Са двоструком ВПН везом, ваш саобраћај пролази кроз један ВПН сервер, а затим се преусмерава преко другог ВПН сервера, а тек након тога захтеви за вашу везу стижу до интернета.

Да бисте стекли бољу представу о томе како ради двоструки ВПН, ево једноставног прегледа процеса повезивања:

Двоструки ВПН

Дакле, у целини, ваш саобраћај на мрежи се шифрира, дешифрује, поново шифрише и дешифрује још једном пре него што дође до светске мреже. Затим пролази исти поступак пре него што подаци које сте тражили стигну до вашег уређаја.

Такође, двоструком ВПН везом, ваша стварна ИП адреса маскира се два пута уместо само једном јер се сакрије иза две адресе сервера.

Можете ли користити више ВПН-а истовремено?

Да, ви заправо нисте ограничени на само две истовремене ВПН везе. Можете имати више ВПН веза истовремено. Када то учините, то се више не зове двострука ВПН веза, већ ВПН везивање, ВПН каскадно или вишеструко ВПН (будући да саобраћај скаче кроз више сервера).

ВПН везивање

На пример, уместо да ваш саобраћај прође кроз два ВПН сервера, на пример, можете га пребацити кроз три или четири сервера. Сваки сервер нуди додатни слој шифрирања и додаје још једну ИП адресу у комбинацију, додатно обезбеђујући ваш мрежни идентитет.

Предности двоструких ВПН веза

Већина предности које бисте требали знати о укључивању веће разине сигурности и приватности на Интернету.

Све у свему, овде су специфичне предности коришћења двоструке ВПН везе:

 • Други ВПН сервер на који се повежете неће знати шта је права ИП адреса, јер ће видети само адресу првог ВПН сервера.
 • Ваш мрежни саобраћај и подаци шифрирају се два пута (или више ако сте поставили ВПН ланац са много скокова).
 • Веза између сервера може да се измени између ТЦП и УДП-а, нудећи вам мало бољи ниво безбедности на мрежи.
 • Двострука ВПН веза смањује ризик да будете изложени нападу корелације саобраћаја (корелација између долазног и одлазног промета на ВПН серверу). Иако је важно напоменути да је врло вероватно да се такав напад неће догодити вама као ВПН кориснику. Ипак, ово је добра употреба двоструке ВПН везе.

Такође, ако одлучите да поставите вишеструку ВПН везу, моћи ћете да сакријете своје дигиталне отиске иза више гео-локација (пошто користите више од два ВПН сервера).

Недостаци двоструких ВПН веза

„Због чега се морам бринути ако користим двоструку ВПН везу или ВПН ланац?“

Није много, да будем искрен. Главни и појединачни проблем постављања двоструке ВПН везе или вишеструког ВПН ланца је смањење брзине везе. Напокон, говоримо о томе да ваша веза прође кроз два или више ВПН сервера и више процеса енкрипције истовремено. То ће узети свој данак на вашој брзини интернета.

Можете да спречите неки губитак брзине само коришћењем ВПН сервера који су вам географски близу, али процеси шифровања, дешифровања и поновног шифровања ће вероватно успорити вашу брзину на мрежи.

Сада има пуно ствари које утичу на брзину ВПН-а коју добијате, па ако желите сазнати више о томе, погледајте овај водич који смо написали на ту тему. Али главна идеја је да бисте требали очекивати губитак перформанси ако покренете двоструку или вишеструку ВПН везу.

Да бисте добили представу о чему причамо, ако имате везу од 100 Мбпс, четворострука ВПН веза могла би да смањи брзину преузимања до око 25 Мбпс (под условом да имате стабилну интернетску везу и уређај који није превише застарио, наравно).

Поред тога, двострука или ланчана ВПН веза обично је скупља од уобичајене. Без обзира да ли говоримо о ВПН провајдеру који нуди уграђене двоструке или ланчане ВПН везе или једноставно користимо више сервера различитих добављача, на крају ћете платити више новца.

Како ланчати ВПН-ове

Много је начина за подешавање двоструке ВПН или ланчане ВПН везе. Према нашем истраживању, то су најбоље опције:

1. Доублехоп ВПНс

Двоструки ВПН обично је функција коју нуде неки пружаоци ВПН-а. У основи, када се повежете на одређени ВПН сервер, ваша веза је одмах повезана на други сервер, а тек након тога ваши захтеви стижу до веба.

Тако, на пример, пример двоструке ВПН везе био би провајдер који нуди канадско-америчку везу. Када се повежете на канадски ВПН сервер, ваш саобраћај се затим преко америчког сервера шаље на Интернет.

Имајте на уму да су везе углавном статичке, што значи да не можете да одаберете које ВПН сервере ћете користити у својој двострукој ВПН вези.

2. Самонастављиве Мултихоп ВПН везе

Ове везе су у основи ВПН каскадне, али ВПН провајдер вам омогућава да их конфигуришете унутар ВПН клијента. У суштини, можете да изаберете који сервери желите да будете део ВПН каскаде.

Укупан број скокова зависи од понуђача ВПН-а, али стандард је до четири хмеља за ВПН сервер.

Имајте на уму да ВПН провајдери који нуде такве функције обично имају повољније планове претплате.

3. Подешавање рутера + ВПН везе клијента

Један релативно лак начин за постављање двоструке ВПН везе је конфигурирање ВПН услуге на вашем усмјеривачу, а затим инсталирање ВПН клијента на један од ваших уређаја (као што је на примјер ваш мобилни телефон).

Ланац ВПНс Подешавање рутера

На овај начин, сваки пут када се повежете на Интернет код куће преко наведеног уређаја, користићете двоструку ВПН везу, јер ће ваш саобраћај прво проћи кроз ВПН сервер конфигуриран на вашем рутеру, а затим кроз други ВПН сервер на који се повежете. Клијент.

4. Проширење прегледача + ВПН везе клијента

Ако ваш ВПН провајдер нуди безбедан проки прегледач поред клијента, можете их објединити у једну везу. Идеја је да се прво повежете на ВПН сервер преко клијента, а затим на други путем проширења за прегледач.

Имајте на уму да ако то учините, нећете тачно добити двоструку ВПН везу јер је већина ВПН екстензија проки (који се разликују од ВПН-а), што значи да уместо тога добијате ВПН + проки везу. Ипак, одлучили смо да ову методу додамо на листу, јер је то још увек добар начин да истовремено сакријете своју гео-локацију иза два различита сервера..

Ако планирате да то урадите, препоручујемо да се придржавате службених додатака који пружају поуздани, плаћени ВПН провајдери. Иако постоји много бесплатних, самосталних посредника прегледача на мрежи, није их заиста сигурно користити. Претходно је откривено да ове врсте проширења раде на ствари попут продаје пропусне ширине корисника или цурења корисничких ИП адреса.

5. Хост Мацхине + Виртуал Мацхине

Идеја је прилично једноставна, али подешавање свега може бити мало сложено ако нисте упознати са концептом виртуелне машине.

У основи, користите сервис попут ВиртуалБок (бесплатан) за инсталирање виртуелног оперативног система у ваш постојећи оперативни систем (као што је Виндовс КСП виртуелно инсталиран у Виндовс 7).

Након што завршите поступак инсталације, конфигуришете ВПН клијент у виртуелном рачунару. Затим прво покрећете ВПН на матичној машини (ваш главни оперативни систем), а затим покрећете други ВПН клијент у виртуелној машини.

Једини недостатак ове методе је да вам је потребан релативно моћан систем који може да поднесе вишеструке процесе шифровања и дешифровања ВПН-а, као и сама виртуелна машина.

Наравно, заправо можете да поставите другу виртуелну машину у оквиру постојеће виртуелне машине како бисте тренутну двоструку ВПН везу претворили у троструку ВПН везу (и тако даље), али то би могло одвести веће трошкове на ресурсе вашег система.

6. ВПН ланац са различитим добављачима

У том случају би требало да постављате ВПН ланац са више од једног ВПН провајдера, користећи ВПН сервер из сваког од њих. Укупан број провајдера зависи од тога да ли желите само двоструки ВПН или мултихоп ВПН са до четири хмеља или више.

Што се тиче повезивања ВПН-ова на овај начин, прилично можете користити било коју од горе наведених опција.

На пример, можете да поставите ВПН услугу од једног провајдера на вашем рутеру, инсталирате ВПН клијент од другог провајдера на вашем лаптопу, а затим покренете другог клијента од другог ВПН провајдера у виртуелној машини на лаптопу..

Наравно, ова метода ће бити прилично скупа јер ћете морати да платите одвојене претплате.

Потребан вам је моћан ВПН да бисте осигурали своје везе?

Ако желите да поставите ВПН ланац са серверима од више провајдера, ЦацтусВПН вам омогућава покривање великих брзих сервера широм света који имају неограничену пропусну ширину.

Сваки појединачни сервер заштићен је врхунским АЕС енкрипцијом, тако да можете бити сигурни да ће ваша веза бити сигурна и звучна кад прође кроз наш сервер. Штавише, можете одабрати и ВПН протокол који ћемо користити (нудимо високо сигурне протоколе попут СофтЕтхер и ОпенВПН), а не чувамо никакве евиденције.

Поред свега тога, нудимо и прилагођене апликације за најпопуларније платформе.

Апликација ЦацтусВПН

Искористите предност нашег бесплатног суђења

Ако желите да будете сигурни да ће наша услуга задовољити све ваше потребе пре него што одаберете план претплате, прво можете тестирати нашу ВПН услугу бесплатно током 24 сата – нису потребни детаљи кредитне картице.

И то није све – једном када постанете ЦацтусВПН корисник, и даље ћемо имати леђа са 30-дневном гаранцијом поврата новца уколико услуга не функционише како се рекламира.

Закључак

Двострука ВПН веза је у основи када истовремено користите два ВПН сервера. Ваш саобраћај се два пута шифрује, а ваша гео-локација је скривена иза две ИП адресе. Могуће је истовремено повезивање више ВПН сервера (као што су до три, четири или више), а када то учините, то се назива каскадно ВПН, вишеструко ВПН повезивање или ВПН ланац.

Неки ВПН провајдери нуде уграђене функције које вам омогућавају да користите двоструку ВПН везу или да поставите ВПН ланац, али нешто слично долази са већом ценом. Такву везу можете да конфигуришете и на друге начине – као што је коришћење сервера од више ВПН провајдера, коришћење виртуелних машина или подешавање ВПН-а на рутеру и ВПН клијента на уређају.

Да ли се исплати двострука ВПН веза или ВПН ланац? Па, нуде већи ниво сигурности и приватности на мрежи, али могу такође негативно утицати на брзину ваше везе и прилично их успорити. Свеукупно, ове врсте ВПН веза су погодније за људе којима је потребна велика Интернет сигурност – као што су новинари и звиждачи, на пример.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map