Функција прекидача ВПН Килл (Ваш свеобухватни водич) |


Шта је прекидач ВПН-а?

Килл Свитцх је функција коју нуде неки ВПН провајдери која аутоматски зауставља сав интернет саобраћај ако изгубите везу са ВПН сервером. На овај начин, Килл Свитцх осигурава да ваши приватни подаци и стварна ИП адреса никада не буду изложени када сте на мрежи.

Зашто се појављују ВПН везе?

Већина ВПН сервера је углавном поуздана – посебно они који припадају пристојним, плаћеним ВПН провајдерима. Међутим, чак и тада, увек постоји ризик (иако врло мали) да се проблеми са повезивањем могу појавити из следећих разлога:

 • Веза са ВПН сервером је изгубљена јер постоје грешке унутар ВПН клијента због којих се изненада руши, ваш ИСП омета везу, ВПН сервер је пропао или је мрежни порт који користите има проблема..
 • Имате низак ВиФи сигнал, што може резултирати прекомјерним губицима података. Заузврат, већа је вероватноћа да ће ваша ВПН веза пасти. Прекомерна употреба ВиФи мреже такође може допринети томе (на пример, ако сте на пример на ВиФи аеродрому).
 • Ваш антивирусни програм / анти-малваре софтвер и / или фиревалл ометају вашу ВПН везу јер није додата као изузетак, због чега пада.
 • ВПН покрећете кроз задани УДП протокол уместо ТЦП протокола, што понекад очигледно може да изазове нестабилне везе.

Какве врсте ВПН прекидача за убијање постоје?

Као ВПН корисник, обично ћете моћи да користите две врсте прекидача Килл:

1. Прекидачи убијања на нивоу система

Ова врста ВПН прекидача потпуно искључује све мрежне активности док се успешно не успостави ВПН веза или док ресетујете мрежни адаптер. Обично се ова врста прекидача може искључити само или искључити.

2. Прекидачи убијања на нивоу апликације

Прекидач за убијање на нивоу апликације омогућава вам да одаберете које ће апликације и веб апликације желети да спрече приступ Интернету (на пример, апликације за е-пошту или торрент клијенте). Неки добављачи ВПН-а могу ове врсте Килл Свитцхева назвати апликацијама убица.

ЦацтусВПН Аппс Киллер

Имајте на уму да коришћење Килл Свитцх на нивоу апликације може спречити ажурирање софтвера на новије верзије. Ради ваше безбедности и приватности, требало би да се уверите да ваши антивирусни / анти-малваре програми нису спречени да буду ажурни..

Како функционише прекидач ВПН-а?

Када размишљате о томе како функционише ВПН Килл Свитцх, увек бисте требали имати на уму основну функцију заштитног зида – чињеницу да може блокирати неовлашћене везе, а истовремено нуди подршку за изузеће.

Па, Килл Свитцх користи функцију засновану на правилима заштитног зида и усмерава сав мрежни саобраћај кроз шифровани тунел који је успоставио ВПН. Затим ће прекидач Килл стално надгледати вашу ВПН везу. Ако примети нагле промене статуса ВПН везе или ИП адресе, Килл Свитцх ће блокирати све везе како би се осигурало да ниједан интернетски саобраћај не пролази кроз ИП адресу додељену од ИСП-а..

Нормални приступ Интернету биће враћен након што се поново успостави ВПН веза или када затворите ВПН апликацију.

Када се тачно активира прекидач ВПН-а?

Већ смо поменули да ће прекинути ВПН Килл Свитцх ако открије да је ваша ВПН веза пала, али ево неколико конкретних примера када се тако нешто може догодити:

 • Када прекинете везу са ВПН сервером јер има проблема са повезивањем.
 • Када имате непоуздане мрежне везе (на пример, када сте на јавној ВиФи), што може резултирати губљењем везе са ВПН сервером.
 • Постоји шанса да се ВПН Килл Свитцх активира када одлучите да замените ВПН сервере.

Доводе ли се функције ВПН прекидача аутоматски активирају?

Не увек. Иако неки ВПН провајдери могу понудити ВПН клијенте који су унапред активирали Килл Свитцхес, већину времена ће вам требати да их ручно укључите. То се обично може постићи укључивањем функције ВПН Килл Свитцх у ВПН клијенту.

Килл Свитцх активирано

На пример, у апликацији ЦацтусВПН само се морате пребацити на „Подешавања“ и укључити опцију „Заустави Интернет саобраћај ако ВПН веза падне“..

Ко има највише користи од ВПН прекидача за убијање?

Прекидач за убиство путем ВПН-а заиста би био користан за оне који редовно преузимају бујице и живе у земљи у којој дељење датотека може да их нађе у правним проблемима. Сада не охрабрујемо илегално кршење ауторских права или нешто слично, али свесни смо да неки људи могу добити приступ датотекама и забави само помоћу торрента.

У основи, ВПН Килл Свитцх може побољшати ваше шансе да не примите ДМЦА обавештења, ризикујете законске казне или да вам даватељ интернетских услуга раскине претплату, јер вас ухвате бујица ако вам ВПН веза падне.

Поред тога, ВПН Килл Свитцх био би врло користан ако сте неко кога брине њихова приватност на мрежи. Без обзира да ли радите анализу својих пословних конкурената, желите да осигурате да ли ваш Интернет провајдер не види оно што тражите, или је звиждач или новинар који има приступ осетљивим информацијама, Килл Свитцх може вам помоћи да обезбеди Ваша приватност никада није у опасности због проблема са повезивањем.

Постоје ли неке могућности ВПН прекидача?

Да, постоје програми трећих произвођача које можете користити за надгледање својих ВПН веза. Међутим, већина њих ће вам омогућити да одаберете које апликације желите да искључите или спречите приступ интернету када вам ВПН веза падне..

ВПН Ватцхер је добар пример, као и ВПННетМон.

Алтернативно, ако сте корисник Виндовс-а, можете да користите уграђени програмски алат за планирање. Само направите задатак који ће аутоматски затворити апликацију коју желите (попут вашег торрент клијента) када се прекине ВПН веза.

Све у свему, боље вам је да користите ВПН са функцијама Килл Свитцх. Много је згодније, не морате заиста да постављате све, а имате све што вам је потребно у једном једноставном клијенту. Поред тога, неки алати за праћење ВПН трећих страна такође долазе са додатним трошковима, тако да је само коришћење ВПН-а са Килл Свитцх-ом економичније..

Како се тестирају функције ВПН Килл Свитцх-а

Најједноставнији начин провјере да ли ВПН Килл Свитцх ради слиједећи ове кораке:

 1. Покрените ВПН и повежите се са сервером.
 2. Приступите веб локацији или покрените торрент клијент.
 3. Прекините везу са ВПН сервером, али не затварајте ВПН клијент.
 4. Ако се ваше интернетске везе и бујица прекидају, Килл Свитцх добро функционише.

Ако желите детаљнији метод тестирања Килл Свитцх-а ВПН-а, ево шта можете да урадите:

 1. Изаберите веб локацију са којом желите да се повежете и забележите њену ИП адресу. Да бисте пронашли ИП адресу веб локације, само отворите свој командни редак (или његову алтернативу на различитим оперативним системима) и откуцајте „пинг вебситенаме.цом“.
 2. Преузмите и инсталирајте Виресхарк.
 3. Покрените Виресхарк.
 4. Покрените ВПН и повежите се са веб локацију чију ИП адресу знате.
 5. Док сте повезани на поменуту веб локацију, прекините ВПН везу.
 6. Ваша сесија / картица / прозор прегледача сада би такође требала бити прекинута.
 7. Проверите Виресхарк да бисте видели да ли су успостављене било какве везе са ИП адресом веб локације након што сте прекинули ВПН сесију.
 8. Ако не видите било какве проблематичне везе, то значи да ВПН Килл Свитцх ради како треба.

Тражите ВПН са функцијама Килл Свитцх?

ЦацтусВПН вас је покривао. Ми не само да нудимо поуздан и врло једноставан за употребу Килл Свитцх, већ пружамо и уграђени Апп Киллер у нашој ВПН апликацији. Све што требате је да додате апликацију коју желите да искључите када прекинете ВПН везу на листу и добро је да кренете.

Дакле, врло је лако осигурати да вам приватност никада не буде изложена када сте на Интернету са ЦацтусВПН.

Обезбедите своју приватност врхунским ВПН услугом

Уз нашу услугу, увек ћете уживати у сигурном онлајн искуству. Користимо само јаке алгоритме за шифровање (попут АЕС), не складиштимо евиденцију и допуштамо вам да изаберете између до 6 ВПН протокола (укључујући врло сигурне ОпенВПН и СофтЕтхер протоколе).

Поред тога, пружамо стабилне сервере од 28 и више брзина који се налазе широм света. Такође имају неограничену ширину пропусности, тако да можете бити сигурни да ћете уживати у неометаном интернетском искуству.

Прво тестирајте нашу услугу

Нема потребе да се обавезујете на пут. Пре него што одаберете план претплате, можете заиста тестирати нашу ВПН услугу бесплатно током 24 сата – довољно времена да видите да ли наш Килл Свитцх испуњава све ваше потребе.

Поред тога, једном када постанете ЦацтусВПН корисник, и даље ћете искористити нашу 30-дневну гаранцију враћања новца ако услуга не ради онако како је рекламирано за вас.

Закључак

ВПН Килл Свитцх је функција коју ВПН провајдери нуде да додатно заштите приватност корисника на мрежи. У основи, Килл Свитцх искључит ће сав интернет промет ако открије да је нестала ваша ВПН веза. Прекидач за убиство такође може бити у облику Апп.Киллер-а који вам омогућава да одаберете које ће апликације бити прекинуте када прекинете ВПН везу..

ВПН Килл Свитцх је веома користан за људе који желе да осигурају да је њихова приватност на Интернету 110% заштићена, и за он-лине кориснике који редовно преузимају бујице.

Иако постоје алтернативе Килл Свитцх (на пример, алати за надгледање ВПН веза), боље је да одаберете ВПН са функцијама Килл Свитцх само зато што је то практичније.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map