Које ВПН карактеристике су обавезне за ВПН услугу? |


Дакле, одлучили смо саставити овај чланак како бисмо вам помогли да брзо прегледате које ВПН функције углавном нуде пружаоци услуга – укључујући кратке дискусије о томе зашто су неке функције неопходне.

Али пре него што почнемо да причамо о томе које су карактеристике ВПН услуга обично на тржишту, и шта бисте требали да тражите, брзо разнимо шта је ВПН.

Шта је ВПН?

ВПН (виртуална приватна мрежа) је услуга коју можете користити да сакријете свој интернетски идентитет и заобиђете гео-блокове маскирањем своје стварне ИП адресе и онога што радите на мрежи од вашег даватеља интернетских услуга, државних надзорних агенција и хакера шифрирањем интернетског промета и лични подаци.

Које ВПН функције треба да нуде ВПН провајдери?

Прије него што започнемо, требали бисмо споменути да није гарантовано да ће сваки појединачни ВПН провајдер понудити овдје наведене ВПН функције. Наш циљ је да вам понудимо свеобухватно разумевање каквих ВПН функција треба да тражите када бирате ВПН провајдера.

1. Снажна енкрипција

Моћно шифровање је обавезно за било који ВПН сервис. Без њега, постоји шанса да би ваш даватељ интернетских услуга (или било ко други, у том погледу) могао да надгледа шта радите на Интернету – да не спомињемо да би хакери могли да вам украду осетљиве податке (попут података о кредитној картици и акредитација за пријаву) када користите ВиФи мреже.

Као опште правило, АЕС шифрирање је увек добар знак (и АЕС-128 и АЕС-256). То је напредни стандард шифрирања који користе чак и НСА, Мицрософт и Аппле, а још увек није званично пробијен колико знамо. Ако желите више уверења, узмите у обзир ово – према безбедносним стручњацима, чак би било потребно и суперкомпјутеру милијарду година да би се АЕС-128 могао разбити..

2. Осигурајте ВПН протоколе

Сваки поуздани ВПН провајдер пружио би вам могућност повезивања на сервер помоћу ОпенВПН – најсигурнијег ВПН протокола вани. То није једини протокол који се сматра сигурним. Ево и других примера поузданих ВПН протокола:

 • ИКЕв2 / ИПСец
 • ССТП
 • СофтЕтхер

Наравно, не шкоди ако вам пружалац ВПН-а дозволи да користите и мање сигурне ВПН протоколе (као што је ППТП, на пример) – можда вам је понекад потребно само да брзо откључате гео-ограничени садржај у покрету, а безбедност на мрежи није Не бринем ту и тамо. Не заборавите – што је шифрирање јаче, вероватно је да ће се ваше везе мало успорити (додуше, то се не може увек гарантовати, али о томе има смисла).

ВПН шифровање

Свеукупно, разноврсност ВПН протокола и могућност избора између протокола пре повезивања на ВПН сервер нешто је што достојни ВПН провајдери нуде.

3. ДНС заштита од цурења

Ако нисте упознати са цурењем ДНС-а, то је у основи када се ДНС захтеви прегледача шаљу директно на ДНС сервер вашег ИСП-а без покретања путем ВПН-а. Такође, ДНС означава систем имена домена и користи се за превођење ИП адреса у имена веб локација и обрнуто.

Као резултат тога, цурење ДНС-а заправо може омогућити вашем даватељу интернетских услуга (и било којим другим прислушкивачима) да виде којим веб локацијама приступате чак и ако користите ВПН.

Сада се то не мора нужно догодити са пуно ВПН услуга (то је прилично уобичајено са ВПН-овима са подељеним тунелом), али – да бисмо били сигурни – препоручујемо да одаберете само ВПН провајдера који активно нуди заштиту од пропуштања ДНС-а.

4. ВПН прекидач

Прекидач за ВПН прекидач је алат који у суштини прекида сав приступ Интернету на вашем уређају ако падне веза са ВПН сервером. Колико год то звучало оштро, једна је од најцењенијих карактеристика ВПН услуга јер вас штити од случајног излагања на вебу.

Суочимо се с тим – понекад ћете можда имати проблема са повезивањем са ВПН сервером. То се може догодити због удаљености између вас и сервера или зато што је ВиФи картица вашег уређаја застарјела или имате проблема.

Без обзира на разлог, ако се то догоди, бит ће изложена ваша стварна ИП адреса и мрежни саобраћај. Килл прекидачем, међутим, сав ваш саобраћај се одмах зауставља у таквој ситуацији док се не будете могли правилно повезати са ВПН сервером..

За неке од вас то може звучати као гњаважа, али Килл Свитцх је паметан начин да осигурате да личне информације никада не буду у опасности на мрежи због ствари које су изван ваше контроле.

5. Апликација. Убица

А Аппс. Киллер је сличан Киллсвитцх, али уместо да прекине ваш Интернет саобраћај ако падне веза са ВПН сервером, он искључује апликације које користе веб. Наравно, морате одабрати апликације које ће се затворити у таквој ситуацији.

Како би апликација. Убица може бити корисно, питате? Па, реците да играте интернетску игру са ВПН-ом јер се плашите да вам ДДоС не приђе. Ако ВПН веза падне, ваша ће се онлине игра зауставити како би се спречило ДДоС-овце да вас циљају. Други пример би било коришћење апликација. Убица за искључивање торрент клијента ако ВПН веза падне тако да ваш ИСП не схвата шта радите.

За најбоље резултате потражите ВПН провајдера који нуди и Киллсвитцх и Аппс. Убица.

6. Заједничке ИП адресе

ВПН провајдер који нуди наменске ИП адресе црвена је застава, јер се са вама може повезати наменска ИП адреса. Подељена ИП адреса, као што њено име имплицира, дели се међу ВПН корисницима, због чега је скоро немогуће повезивање мрежних активности са специфичним ВПН корисницима.

Намјенске и заједничке ИП адресе

Такође, ево још нечега што треба размотрити – наменске ИП адресе коштају ВПН провајдере више, што значи да ће они наплатити вама – кориснику – више за њихове услуге како би покрили своје трошкове. ВПН провајдер који нуди дељене ИП адресе може вам понудити много исплативије услуге.

7. Подршка за истовремене везе

Ако добављачи ВПН повезују рачуне са одређеним уређајима, то је проблем. Ако то ураде, значи да ће вам требати додатне претплате ако желите да користите ВПН услугу на више уређаја истовремено – или ћете морати да се одјавите са свог налога на уређају пре него што се пријавите на неки други ( прилично неугодно).

ВПН провајдери који нуде истовремено повезивање на више уређаја боља су опција једноставно због веће практичности.

8. Цросс-Платформ компатибилне апликације

ВПН услуга која ради на само 1-2 уређаја није баш флексибилна и то може представљати проблем јер ви – као и многи други људи – вероватно поседујете најмање 3-4 уређаја којима можете да приступите вебу (лаптоп рачунари, паметни телевизори) , ПЦ / Мац рачунари, иОС / Андроид уређаји и тако даље).

Због тога пристојни ВПН провајдери нуде више-платформске компатибилне апликације како би осигурали да су њихове услуге доступне на више уређаја и оперативних система. У случају да не могу да понуде апликацију за одређени уређај / ОС (као што је Линук, на пример), они ће и даље пружити конфигурационе датотеке и водиче тако да корисници могу да поставе све.

9. Сервери велике брзине

Ово је поприлично неозбиљно. Било који ВПН провајдер би требао (а већина то чини) да нуди велике брзине сервера како би корисници могли да уживају у несметаном искуству – посебно јер ВПН шифрирање понекад може да изазове мало заостајања.

Као додатни бонус, неки ВПН провајдери воле да нуде неограничену пропусност и осигуравају да им сервери удвоструче као проки сервере.

шта је впн сервер

Што се тиче броја сервера, разноврсност је важна, али не морате претјеривати са њом. Суочимо се са тим – неће вам требати на располагању 1.000 сервера. Обично, ако постоји преко 10-20 сервера широм света за избор, то је довољно добро.

Тражите ВПН који пружа све горе (и више)?

Обезбедили смо вас, ми овде у ЦацтусВПН дајемо све од себе да својим корисницима понудимо глатко, сигурно и практично искуство путем Интернета кроз висококвалитетне ВПН функције.

Нудимо врхунско АЕС шифрирање, 28+ 1гбпс сервера из целог света (који се такође удвостручују као проки сервере – бесплатно), неограничену пропусну ширину, Килл Свитцх и Аппс Киллер, те више апликација прилагођених корисницима које раде у многим уређаја и оперативних система, до 5 симултаних веза, 6 ВПН протокола (ОпенВПН, СофтЕтхер, ИКЕв2, ССТП, Л2ТП / ИПСец, ППТП), строга политика забране пријаве.

Ако желите још већу разноликост садржаја од онога што нуде наши ВПН сервери, можете користити нашу услугу Смарт ДНС за деблокирање преко 300 веб локација са ограниченом геолошком локацијом из земаља као што су САД, Велика Британија, Канада, Аустралија, Швајцарска, Француска, Шведска, Пољска, Немачка.

Да све то надмашимо, нудимо подршку током цијелог сата & Бесплатна проба

Можете бесплатно испробати нашу ВПН услугу у року од 24 сата да бисте видели да ли испуњава сва ваша очекивања – нису потребни детаљи кредитне картице + добићете приступ свим функцијама.

Једном када постанете ЦацтусВПН корисник, покриваћете и нашу 30-дневну гаранцију за поврат новца уколико нешто не функционише како се рекламира. Поред тога, ако се икада наиђете на било какве проблеме, за помоћ се увек можете ослонити на наш тим за бригу о људима који ради 24 сата дневно.

Закључак

Приликом одабира ВПН провајдера најважније је прегледавање ВПН функција – што су сигурније, практичније, корисничко и приватније усмерено на приватност. Да бисте сагледали све о чему смо разговарали, ево кратког списка главних ВПН функција које нуде најпристојнији ВПН провајдери:

 • Снажна енкрипција (по могућности АЕС)
 • Сигурни протоколи (ОпенВПН + избор других је идеалан)
 • ДНС заштита од цурења
 • Киллсвитцх
 • Апп.Киллер
 • Дељене ИП адресе
 • Подршка за вишеструке везе
 • ВПН клијенти компатибилни са више платформи
 • Брзи сервери (у идеалном случају са неограниченим пропусним опсегом)
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me