Шта је Смарт ДНС технологија и како функционише Смарт ДНС? |


Contents

Шта је Смарт ДНС Тецх?

Смарт ДНС је мрежна услуга која вам помаже да заобиђете гео-ограничења која вам спречавају приступ мрежном садржају који желите давањем веб локација да верују да сте из друге географске регије – оне у којој је поменути садржај слободно доступан.

Пре него што почнемо да причамо о Смарт ДНС услугама, проверимо да нема неспоразума у ​​вези са ДНС-ом.

Шта је ДНС (систем назива домена)?

Једноставно речено, ДНС је протокол који омогућава превођење имена веб локација у ИП адресе и обрнуто. ДНС је оно што вам олакшава повезивање на веб локацију тако што ћете само уписати његово име у УРЛ траци прегледача јер враћа ИП адресу која је повезана са наведеном веб страницом.

Како функционише паметни ДНС?

Смарт ДНС у основи чини две ствари када га користите:

 1. Замењује вашу ИСП додељену ДНС адресу новом (нову) – адресу која не садржи податке који могу открити вашу стварну гео-локацију. Нова ДНС адреса долази од ДНС сервера који усмјерава ваш промет кроз њу. Сервер се може налазити било где, пошто ће Смарт ДНС провајдер користити проки сервере који се налазе у одређеним земљама како би вам помогао да заобиђе гео-блокове.
 2. Он пресреће ваше захтеве за везу на веб локацији којој желите да приступите и замењује све информације у захтевима који могу процурити вашу гео-локацију новим подацима који упућују на локацију на којој садржај коме желите да приступите није блокиран гео..

Шта је Смарт ДНС провајдер?

Пружалац услуге Смарт ДНС је мрежна услуга која вам омогућава коришћење Смарт ДНС услуга за деблокирање веб локација са ограниченим геолошким ограничењима.

Током протеклих година, све више и више Смарт ДНС провајдера је почело да нуди и ВПН услуге. Такође, ВПН провајдери су такође почели да нуде приступ Смарт ДНС услугама, тако да се они могу сматрати и пружаоцима Смарт ДНС услуга. На пример, ми овде у ЦацтусВПН-у смо то започели већ неко време.

6 знакова да сте пронашли сјајну паметну ДНС услугу

Одабир правог пружатеља услуга Смарт ДНС-а може бити мало тежак, па ћемо вам олакшати ствари тако што ћемо вам описати које ствари треба да тражите:

1. Кориснички прилагођене и више-платформе компатибилне апликације

Вероватно ћете желети да можете да гледате гео-блокиране садржаје било где – у вашем дому, у школи, на путу, док имате кафу у центру града, итд. Зато бисте требали да изаберете Смарт ДНС провајдера који нуди апликације за најпопуларније платформе (Виндовс, иОС, Андроид, мацОС).

Доступност водича који вам показују како да подесите клијенте такође је плус, а исто тако и туторијали који приказују како ручно конфигурирати услугу на платформама на којима клијенти не би радили.

2. Велики број веб локација које се претходно неблокирају

Паметни ДНС вам не даје тачан приступ свим веб локацијама у одређеној географској регији. Уместо тога, деблокира веб странице један по један. Већина добављача паметних ДНС оглашава листу веб локација које су већ деблокирали, тако да је најбоље одабрати ону која има дугу листу (по могућности преко 100 веб локација).

3. Достојан број неблокираних регија

Одређени добављачи паметних ДНС услуга деблокират ће само одређене регионе, тако да морате бити сигурни да сте одабрали услугу која деблокира регије које вас занимају. На пример, ако желите да приступите Нетфлик УС, нећете доћи било где одабиром Смарт ДНС-а који деблокира само гео-ограничени садржај из Велике Британије.

Такође је добра идеја да одаберете добављача који деблокира више од две или три региона, тако да ћете имати више разноликости садржаја на располагању.

4. Динамичке функције ДНС-а

Динамички ДНС је неопходан ако имате даватеља интернетских услуга који често мења вашу ИП адресу. У супротном, мораћете да ручно потврдите своју ИП адресу сваки пут када се промени и желите да користите Смарт ДНС услугу.

5. Додатне услуге

У неком тренутку можда ћете желети да користите други сервис него Смарт ДНС да бисте приступили гео-блокираном садржају на вебу. Зато је боље одабрати провајдера који већ нуди приступ другим опцијама (као што су ВПН и проки сервери), тако да вам не треба више истраживати и трошити више новца.

Ох, и ако одаберете провајдера Смарт ДНС који нуди и ВПН услуге, уверите се да немају политику записивања и да њихови сервери нуде брзе везе и неограничену пропусну ширину.

6. Бесплатно пробно раздобље + политика поврата новца

Бесплатно тестирање увек је корисно јер купујете без ризика. У идеалном случају, требало би да одаберете добављача који барем нуди 24-сатно пробно време без ограничења, тако да заиста можете видети шта вам услуга може понудити.

Гаранција за повраћај новца (7-дневна, 14-дневна или 30-дневна) је такође леп додатак јер ћете имати сигурносну мрежу на коју ћете поново пасти ако нешто пође по злу са услугом након што постанете корисник.

Бесплатни Смарт ДНС сервис у односу на плаћене провајдере Смарт ДНС-а

Бесплатни Смарт ДНС сервиси звуче врло привлачно – поготово зато што их једноставно користите за деблокирање веб локација када треба. Међутим, постоји више проблема са коришћењем бесплатних опција Смарт ДНС. За једну, постоји шанса да Смарт ДНС адресира бесплатне услуге које вам пружају неће радити, што значи да уопште нећете моћи да заобиђете гео-ограничења.

Штавише, обично нећете знати ко има бесплатни Смарт ДНС. Зашто је то проблем? Зато што могу украсти ваше личне податке (попут података о кредитној картици или ИП адресе). То и вероватно нећете добити квалитетну подршку – или било какву подршку по том питању – ако наиђете на проблем са услугом. Такође, постоји шанса да ћете бити поштеђени и са огласима

Плус, на крају, плаћени провајдер Смарт ДНС-а чак вам неће вратити превише новца. Највише ћете плаћати неколико долара сваког месеца (обично у опсегу од 3 до 8 долара + на понекад можете добити попусте)

Ох, а пошто су неки људи збуњени, треба поменути да бесплатне ДНС адресе (попут оне коју пружа Гоогле или ОпенДНС) нису бесплатне Смарт ДНС услуге о којима говоримо.

Смарт ДНС – Предности и недостаци

Прос

 • Паметни ДНС може вам помоћи лако заобићи гео-ограничења.
 • Смарт ДНС услуге раде на више платформи и прилично их је лако за ручно подешавање на уређајима и оперативним системима без властите подршке за паметне ДНС клијенте.
 • Паметни ДНС не користи шифровање, тако да морате да користите своје оригиналне брзине ИСП-а за приступ садржају који деблокирате.
 • Паметне ДНС услуге су обично прилично исплативе.
 • Не морате се повезивати на различите сервере за приступ садржају из засебних географских региона.

Цонс

 • Ако ваш ИСП користи прозирни ДНС проки, може вас спречити да користите Смарт ДНС услуге.
 • Смарт ДНС неће аутоматски деблокирати све веб локације из одређеног региона. Обично се деблокирају један по један.
 • Пошто Смарт ДНС не користи шифровање, ваша приватност на мрежи и лични подаци неће бити заштићени на Интернету.
 • Паметни ДНС неће сакрити вашу стварну ИП адресу, што значи да ће га други људи и платформе још увек видети. Због тога ће ваша геолокација такође бити видљива.

Која је разлика између паметних ДНС и ВПН услуга?

Чланак о овој теми већ имамо, али ево и кратког прегледа:

 • ВПН сакрива вашу ИП адресу замењујући је адресом ВПН сервера на који се повезујете како би вам помогао да заобиђе гео-блокове. Паметни ДНС замењује вашу ДНС адресу додељену од ИСП-а и пресреће ваше везе са одређеним веб локацијама.
 • За разлику од Смарт ДНС-а, ВПН услуга користи шифрирање за заштиту ваших веза и приватности на мрежи. Иако је то леп додатак, то такође значи да би ваше интернетске брзине могле погодити овисно о томе колико су снажни ВПН шифрирање и протокол..
 • Будући да ВПН користи шифровање, може да вас заштити од надзора државе и ИСП-а. Такође, осигурава да ваш ИСП не гаси ширину појаса јер не може да види шта радите на мрежи. Паметни ДНС то не може учинити.
 • Будући да ВПН маскира вашу стварну ИП адресу, помаже вам да сакријете своје дигиталне отиске и заобиђете фиревалл, нешто што Смарт ДНС не може учинити.

Како заобићи проблем транспарентног ДНС прокија

Употреба прозирног ДНС проки-а од стране вашег даватеља интернетских услуга може бити неугодан проблем јер ће у основи учинити да користите сопствене ДНС сервере иако вам је ДНС добављач дао нову ДНС адресу.

Добра вест је да можете заобићи тај проблем. Лоша вест је да решење делује само ако имате ДД-ВРТ рутер који има подршку за ИП таблете. Ако испуњавате те захтеве, можете да поставите Смарт ДНС на рутер и користите следеће команде приликом конфигурације ватрозида рутера:

иптаблес -т нат -А ПРЕРОУТИНГ -и бр0 -п удп –портпорт 53 -ј ДНАТ –8.8.8.8:54

Шта они раде? У суштини, они се побрину да ДНС захтева да ваш уређај шаље употребни порт 54 уместо порт 53 (порт који се обично користи за захтеве за претрагу ДНС-а).

Ох, а ДНС адреса која се користи у том примеру (8.8.8.8) је јавна ДНС адреса коју нуди Гоогле. Ако је могуће, требало би да га замените ДНС адресом коју вам је пружио Смарт ДНС провајдер.

Је ли употреба паметног ДНС-а легална?

Да, коришћење Смарт ДНС услуге је потпуно легално. Ако нисте потпуно уверени у то, узмите у обзир следеће – чак и Гоогле нуди приступ ДНС адреси за бесплатно коришћење.

Да ли је Смарт ДНС законит?

Сада је тачно да би ваш даватељ интернетских услуга могао ометати вашу употребу Смарт ДНС-а ако користи прозирни ДНС проки, али то не чини услугу илегалном. Паметни ДНС можда је чак и легалан у земљама са опресивним владама које забрањују приступ одређеним мрежним садржајима.

Ипак, имајте на уму да ако учините нешто што се сматра илегалним током коришћења Смарт ДНС-а, лако можете упасти у правне проблеме.

Хоће ли паметни ДНС смањити брзину на мрежи?

Не, то се обично не би требало догодити. Будући да Смарт ДНС не користи енкрипцијске или ВПН протоколе, нема много тога што може ометати ваше брзине на мрежи. Обично, ако наиђете на успоравање везе, то може бити проблем на вашем крају – посебно ако се ваш ИСП укључује у просипање пропусне ширине..

Можете ли користити паметни ДНС за торрентинг?

Ако користите Смарт ДНС приликом преузимања бујица, то за вас неће ништа урадити. Пошто Смарт ДНС не маскира вашу ИП адресу и не шифрира ваш саобраћај, адреса ће и даље бити видљива осталим члановима Сварма (укупан број учитавача и преузимача на бујици). Поред тога, ваш ИСП ће видети да преузимате бујице, што може бити проблем ако је то осетљив правни проблем у вашој земљи.

Можете ли заобићи заштитне зидове паметним ДНС-ом?

Не, то не можете учинити са Смарт ДНС-ом, јер сервис не крије вашу стварну ИП адресу. Као резултат, ограничења заштитног зида које је администратор поставио на мрежу и даље ће се примењивати на вас чак и ако користите Смарт ДНС.

Тражите поузданог пружаоца паметних ДНС-а који може задовољити све ваше потребе?

ЦацтусВПН је управо оно што вам је тада потребно. Нудимо услугу паметног ДНС-а врхунског квалитета која вам може помоћи да деблокирате преко 300 веб локација са ограниченом геолошком локацијом.

Штавише, нудимо прилагођене апликације које се покрећу на најпопуларнијим платформама (Виндовс, мацОС, иОС, Андроид, Андроид ТВ, Амазон Фире ТВ).

Ако желите више разноврсности када су у питању мрежни сервиси, нудимо и моћан ВПН сервис. Има војну шифрирање, Киллсвитцх, ДНС заштиту од пропуштања и приступ 28+ брзиним серверима који су опремљени неограниченим пропусним опсегом..

А ако сте заинтересовани за употребу проки услуге, радо ћете знати да се наши ВПН сервери удвостручују као проки сервере – и можете их бесплатно користити када желите.

Ако желите да испробате наше услуге пре него што се обавежете, треба да знате да нудимо 24-сатно пробно време за нашу ВПН услугу и 7-дневно пробно време за нашу паметну ДНС услугу.

Поред тога, код нас купујете без ризика, јер ми нудимо 30-дневну гаранцију поврата новца уколико услуга не ради онако како постанете ЦацтусВПН корисник.

Закључак – Шта је Смарт ДНС Тецх?

Смарт ДНС је услуга коју можете да користите за приступ блокираном садржају из различитих географских региона на Интернету. Она замјењује вашу ДНС адресу додељену од ИСП-а како би се осигурало да одређене веб локације не могу видјети из којег географског подручја сте (ипак, то не значи да је ваша гео-локација у потпуности скривена на вебу). Услуга је прилично једноставна за употребу и подешавање, осим што не садржи шифровање тако да можете уживати у оригиналним брзинама ИСП-а и моћи ћете да уживате у тони унапред деблокираних веб локација.

Паметне ДНС услуге имају и неке недостатке – наиме, не штите ваше мрежне податке, ваш Интернет провајдер може их блокирати ако користе прозирни ДНС проки (за то ипак постоји поправак) и не могу заобићи заштитне зидове пошто не крију вашу стварну ИП адресу.

Уопште је најбоље одабрати провајдера Смарт ДНС који нуди приступ Смарт ДНС-у заједно са другим опцијама (попут ВПН-а и / или проки-ја), пружа приступ клијентима компатибилним са више платформи и има дугачку листу унапред деблокираних веб локација.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map